Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

ideoita hartauden pitämiseen

jaanuli88

Hei!
kaipailisin hyviä ideoita hartauden pitämiseen päiväkerhossa 4-5-vuotiaille! aiheena ystävyys.

sekä perhekerhoon jossa aiheena kynttilänpäivä. Toteutusideoita yms...

Kiitti vinkeistä jo etukäteen!

8

9594

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ensi alkuun

      ja sitten esim. pelastusarmeijan sivuilla oli muistaakseni lapsille jotain puuhaa. evl sivuilla on myös jotain hartausjuttua, ainakin aikuisten hartaus, mutta voit käyttää hyödyksi ja muotoilla lapsille sopivan. Vanhoja pyhäkoululehtiä kannattaa selailla, niistä saa hyviä ideoita.

    • Piti siis ehdottaa

      Ekana mieleeni tuli nudismi-iltamat, mutta kysymyksessä olikin lapset joten asian voi unohtaa.

      Aiheena ystävyys siis. Onko pakko tuputtaa lapsillekin uskoa siinä samalla? Kaikki lapset eivät välttämättä usko jumalaan ja kuulu kirkkoon. Suosittelen jotain universaalimpaa lähestymistapaa kuin usko.

      • Punis

        Tuli oikein tarve vastata viestiisi, kun se oli niin ärsyttävä.

        Kysyt miksi lapsillekin on tyrkytettävä uskoa. Et voi sanoa, että kaikki lapset eivät usko Jumalaan. On täysin vanhemmista kiinni miten he kertovat/eivät kerro Jumalasta lapsille. Lapset eivät osaa sanoa uskovatko Jumalaan, jollei joku ole sitä heidän suuhunsa laittanut. Lapsen usko on hyvin yksinkertaista. Jos lapsi kysyy, on aikuisen rehellisesti hänelle siitä kerrottava ja jos aikuinen ei sitä osaa kertoa on hänen käskettävä lapsen kysyä joltakin muulta.

        Aiheeseen palaten, kristilliseen uskoon liittyvät aamuhartaudet (varsinkin pienille lapsille) ovat hyvin konkreettisia ja usein yleismaailmallisia. Itse ainakin puhun usein aivan arkisista asioista, kuten ystävyydestä. Ystävyydestä voi puhua paljon ja siihen liittyy hyvin myös Taivaallinen ystävämme Jeesus.


      • lastenohjaaja

        Jos lapsi on kastettu, on hänellä oikeus kuulla Jumalasta. Jos lapsi ei koskaan kuule mitään, mikä liittyy mihinkään katsomukseen, miten hän voi aikuisena ymmärtää uskonnollisuutta? Tottakai jokainen saa aikuisena itse päättää, mihin uskoo. On hyvä että ihmisellä on silti jotain eväitä, jolla erottasa jyvät akanoista. Kun nuori ihminen alkaa pohtia elämän merkitystä, on tyrkyllä ties mitä puoskareita jotka rahastaa tai vie muuten pimeille teille. Jos ei tiedä, mikä uskonnon perimmäinen tarkoitus on, on vaikea suojella itseään. Uskontoon on hyvä tutustua ihan kulttuurimielessä. Voihan sitä puhua Jeesuksesta ja käydä katsomassa, miltä kirkko näyttää sisältäpäin. Uskonnon harjoittamista on vasta kun nautitaan ehtoollista tai rukoillaan. Suvivirren tai kauneimpien joululaulujen laulaminen ei ole varsinaista uskonnon harjoittamista.


    • on sekin

      Ystävyyttä ja lähimmäisen rakkautta on sekin ettei tapa tai tapata niinkuin kristinusko on
      tehnyt koko olemassa olonsa ajan kuten historia todistaa.
      Antaa lapsille rehellistä tietoa saatananpalvelijoiden touhuista.
      Lapsi jolle valehdellaan oppii valehtelmaan!

    • kuule mitä

      Samassa liemessä ollaan. Mun pitäis pitää lapsille hartaus ja aiheena on ystävyys! Hartaus on huomenna eikä mulla ole yhtään mitään ideaaa :D Jeesus johdatatkoon!

      Muille tiedoksi, että pidän hartauden seurakunnan perhekerhossa, johon vanhemmat tulevat aivan vapaaehtoisesti lastensa kanssa =)

      • ideoita kaivataan

        Olisiko mitään ideaa perhekerhon hartauteen, kun pitäs puhua ystävyydestä ja samalla yhteisvastuusta lapsille ja heidän vanhemmilleen? aiheena tänä vuonna Työ ja osallisuus, maahanmuuttajien työllistyminen kotimaassa ja ulkomaan kohteena Bangladesh.


      • 14+9=6
        ideoita kaivataan kirjoitti:

        Olisiko mitään ideaa perhekerhon hartauteen, kun pitäs puhua ystävyydestä ja samalla yhteisvastuusta lapsille ja heidän vanhemmilleen? aiheena tänä vuonna Työ ja osallisuus, maahanmuuttajien työllistyminen kotimaassa ja ulkomaan kohteena Bangladesh.

        "Kuinka voin auttaa oikeasti hädässä olevia jeesustelematta sillä"
        tai
        "Miksi on tärkeää tunkea uskontoa maahanmuuttajan kurkusta alas"

        Olisko siinä pari hyvää aihetta?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      87
      2305
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      51
      1997
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1848
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      89
      1837
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1628
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1562
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      25
      1432
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1392
    9. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1390
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1351
    Aihe