varsin hyvä (helppo ja nopea valmistaa) lohikeittoresepti löytyy kotikokin sivuilta:
http://www.kotikokki.net/reseptit/nayta/2789/Lohikeitto pikaisesti
itse korvaisin ohjeessa mainitut kasvikset useammalla perunalla ja käyttäisin ruohosipulin ja tillin sijasta valmista yrttimaustetta. samoin kasvisliemikuution vaihtaisin kalaliemikuutioon. ohjeesta puuttuu myös suola, mitä kuuluu ehdottomasti käyttää kalaruuan yhteydessä. :)
lohikeitto
12
2261
Vastaukset
- yksinkertainen
on Bengtskärin kalakeitto jossa käytetään aineksina ahventa, siikaa ja kuhaa. Tietenkin rehut ja potut siihen päälle vielä.
- manna gryn
paras lohikeitto tunnetusti valmistetaan muikusta, joka on myös lohikala. rantakalana tunnettuun keittoon käytetään esm. pari kiloa siivottuja muikkuja, vettä sopivassa määrin, reilusti suolaa ja kilo voita. kala oikein valmistettuna on sydänystävällistä ja suussa sulavaa ruokaa.
on tietysti tuon keiton kanssa Sofi Oksanen, ilman häntä maustaminen on pikkasen puutteellista.
- Limottunu lohi
Sopassa soossia, Keitossa luirua. Minusta Made keitto on parasta !!
- manna gryn
soppa siis suurustetaan, keitto valmistetaan kirkkaampaan liemeen? made menettelee kissojen ruokana, juuri nyt alkaa mateenpyynnissä sesonki.
- Sanelma*
Tässä ohjeessa ei ole logiikkaa. Jos joku on niin tahmatassu, että tarvitsee lohenkin valmiina pakastekuutioina, niin ei kai hän silloin kuutioi juureksia vaan ostaa pakastekeittojuurespussin.
Ja kokonainen selleri kalakeitossa - hmm, saattaa olla hyvää, mutta... Sellerissä on hyvin voimakas maku, luulisi sen tappavan lohen täysin. Yleensä pieni lohko selleriä riittää lihapataankin, missä käytetään voimakkaammin makuja kuin kalan kanssa.
Oletko kokeillut?- manna gryn
tuo ohje onkin kaupunkilaistuneille uusavuttomille. itse valmistan kalan aina pyyntituoreena ja mahd. vähillä mausteilla, yleensä suola riittää ja toisinaan leppäpuru savustuksessa. uunikala vaatii tosin sipulia sekaan sekä runsaasti rasvaista kermaa. :)
- Sanelma*
manna gryn kirjoitti:
tuo ohje onkin kaupunkilaistuneille uusavuttomille. itse valmistan kalan aina pyyntituoreena ja mahd. vähillä mausteilla, yleensä suola riittää ja toisinaan leppäpuru savustuksessa. uunikala vaatii tosin sipulia sekaan sekä runsaasti rasvaista kermaa. :)
Minusta sienten maku rimmaa hyvin kalan kanssa. Ja tietysti paljon kermaa :)
Hyvä ohje myös, kala peitetään huolellisesti pestyjen kuorimattomien sitruunoiden ohuilla viipaleilla. Syödään sitruunoineen päivineen, ne muuttuvat uunissa rapeaksi herkuksi. Tähän ei kermaa... - manna gryn
Sanelma* kirjoitti:
Minusta sienten maku rimmaa hyvin kalan kanssa. Ja tietysti paljon kermaa :)
Hyvä ohje myös, kala peitetään huolellisesti pestyjen kuorimattomien sitruunoiden ohuilla viipaleilla. Syödään sitruunoineen päivineen, ne muuttuvat uunissa rapeaksi herkuksi. Tähän ei kermaa...mustatorvisieni on ehdoton.
sipulirenkaat ruskistetaan kevyesti paistinpannulla, sekaan lisätään kuivattuja mustia torvisieniä, rippaus suolaa ja jätetään ensikuumennuksen jälkeen kannen alle hautumaan. osan voi sitten jo nostaa syötäväksi vaikka leivän päällä ja loput hauduttaa ruokakermassa. :) - yksinkertainen
manna gryn kirjoitti:
mustatorvisieni on ehdoton.
sipulirenkaat ruskistetaan kevyesti paistinpannulla, sekaan lisätään kuivattuja mustia torvisieniä, rippaus suolaa ja jätetään ensikuumennuksen jälkeen kannen alle hautumaan. osan voi sitten jo nostaa syötäväksi vaikka leivän päällä ja loput hauduttaa ruokakermassa. :)ruokaresepti on se, että laitetaan kattilaan litra kermaa ja puolikiloa voita. Keitellään aikansa ja keittoon voi lisätä ihan mitä vaan ja hyvää on joka tapauksessa...
yksinkertainen kirjoitti:
ruokaresepti on se, että laitetaan kattilaan litra kermaa ja puolikiloa voita. Keitellään aikansa ja keittoon voi lisätä ihan mitä vaan ja hyvää on joka tapauksessa...
käytän kalakeittoon Koskenlaskija sulatejuustoa, tämä siksi, ettei meillä ole venhossa maitotuotteita.
Puolipakettia sulatejuustoa lisätään aivan loppuvaiheessa.- yksinkertainen
epikuros kirjoitti:
käytän kalakeittoon Koskenlaskija sulatejuustoa, tämä siksi, ettei meillä ole venhossa maitotuotteita.
Puolipakettia sulatejuustoa lisätään aivan loppuvaiheessa.en muista tehneeni kalakeittoa. Tämä johtunee siitä, että veneessäni ei ole keittomahdollisuuksia tai muutenkaan kovasti mitään kylmätilaa elintarvikkeiden säilyttämistä varten. Eriasia on sitten jos on käytössä joku mökki. Mutta yleensä pitää nuotiolla tulla toimeen.
Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Olet toisen kanssa
...ja minä yhä vain sinua kaipaan. Tiedän ettet ole onnellinen siellä. Älä hukkaa aitoa onnea ja rakkautta hukkaan vain2241556- 291403
Kuka teistä on paras nainen
A-nainen? J-nainen? K-nainen? M-nainen? S-nainen? Vai kenties joku muu...? 😊611269Immu otti pataan
Olen pettynyt, hänen piti viedä Stagalaa kuin litran mittaa - mutta kuinka kävikään? Voi hemmetti sentään.... Ääääääh!701242- 781204
Osaako joku selittää tätä
Että miksi mulle on joka toinen ventovieras ihminen tyly ainakin ilmeillään ja eleillään?751172Jos me joskus nähtäisiin
niin ei kai sen vielä tarvitsisi merkitä sen enempää? Ja voihan olla ettei kumpikaan enää siinä vaiheessa edes haluaisi1031163- 54998
Lesken uusi
Onko totta että puolangan kunnalla töissä ollut mies joka kuoli niin sen vaimolla jo uusi lohduttaja. Pitäneekö paikkans18962Persun suusta:"Köyhät on luusereita ja ansaitsevat köyhyyden"
Ministeri Juuston apulainen näin uhoaa. Mitäs siinä. Kyllä on jo tiedetty muutaman vuoden hallitustyön pohjalta että per177865