Kohdunsuu pehmeä, kaulaa < sentti jäljellä..

Kummastuttaa

Viikkoja 32 5 ja sain käskyn lääkäriltä vuodelepoon..Seksi pannassa, samoin kaikki kotona puuhastelut, siivoukset ja kauppareissut..

Kuitenkin kun näitä palstoja lueskelee, tuntuu että paikat on olleet monellakin jopa auki, ja silti lapsi on syntynyt ajallaan tai mennyt yli.Ihmettelen vaan kuinka vakavasti pitäisi lääkärin ohjeet ottaa kun supistuksiakaan ei ole ja olo on ihan hyvä. Meinaa iskeä mökkihöperyys kun edes kauppaan ei saisi itsekseen lähteä.Onko kellään kokemusta, miten realistinen ennenaikainen synnytys on? Lääkäri oli(taas kerran) sanomassaan aika epäselvä, kontrollissa ei polilla kuulemma näillä viikoilla enää kuitenkaan tarvitse käydä..

9

4351

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Medisiinarinna

   Ei noita ohjeita ihan syyttä suotta anneta, joten kannattaa kyllä noudattaa, jos ei ehdoin tahdoin halua keskosta synnyttää. Ratkaisevaa on kohdunsuun kypsyminen, ei niinkään yksittäinen mitta.

   • ennenaikainen

    koita ottaa vaan iisisti! vauvasi keuhkot ovat vahvemmat mitä pidemmälle raskaus saa rauhassa edetä ja 34 viikon jälkeen hän osaa jo imeä itse. nämä n.10 viikkoa ovat kuitenkin aika lyhyt aika verrattuna mahdollisiin syntymän jälk.imemis-ja imetysvaikeuksiin, astman mahdollisuudesta puhumattakaan. itse olen 12 v sitten maannut sairaalassa rv 31 lähtien ja tuskaillut saman asian kanssa.tsemppiä!!!


  • kaksi

   35-viikkoisena syntynyttä lasta.
   Ei paniikkia, niillä viikoila on jo melkein valmis.
   Jos syntyy, ei tod.näk. joudu olemaan keskolassa paria päivää kauempaa, jos ollenkaan.

   • Medisiinarinna

    On vähän eroa siinä, onko viikkoja 35 vai alle 33. Keuhkot eivät ole ehkä kehittyneet, mistä seuraa hengitysvaikeuksia, eikä elimistö muutenkaan ole valmis. Riippuu myös paljon vauvasta, onko 'melkein valmis' 35-viikkoisena, toiset painavat alle kaksi kiloa ja viettävät viikkoja teho-osastolla keskoskaapissa.


   • kaiken...
    Medisiinarinna kirjoitti:

    On vähän eroa siinä, onko viikkoja 35 vai alle 33. Keuhkot eivät ole ehkä kehittyneet, mistä seuraa hengitysvaikeuksia, eikä elimistö muutenkaan ole valmis. Riippuu myös paljon vauvasta, onko 'melkein valmis' 35-viikkoisena, toiset painavat alle kaksi kiloa ja viettävät viikkoja teho-osastolla keskoskaapissa.

    Luin kiireissäni väärin, että a.p. kirjoitajalla oli viikkoja 35.
    Sori!


  • Ei se paljosta ole kiinni

   Huilaat nyt vaan sen pari viikkoa. Sitten lapsi saa jo vaikka tulla jos lystää. Noilla raskausviikoilla syntyneellä lapsella ei kovin kummoista vaaraa enää ole mutta ei sitä kannata ehdoin tahdoin keskososastolla makuuttaa.

  • Nick Marone

   Ei ollut vakavaa ainakaan Kauniissa ja Rohkeissa.

  • että...

   viikkoja on se 34 0 ja sitten voit ottaa jo vähän rennommin (ei kuitenkaan mitään juoksulenkkejä ym.). Minä ainakin tekesin niin.

  • nasuliini 83

   Heippa.
   Itselläni viikkoja nyt 34 5.
   Viime viikolla tarkastuksessa kohdunsuu auki 2cm yläpäästä vielä kiinni,mutta kohdunkaulaa tosi vähän jäljellä,ajattelin tänään tai huomenna käydä sen uudestaan synnärillä tarkastuttamassa,kun supistuksia on n20-30vrk ja kipeitä ovat ja kestävät n.1,5-2min kerrallaan.
   Kukaan ei ole seksiä kieltänyt sanottu vaan että ota rauhallisesta ja lepäile :) toki seksiä ei olla kyllä tuon jälkeen harrastettu,koska kyllähän sen jo maalaisjärjellä ajattelee ettei sinne kannate mennä tökkimään :)

   Meille odototellaan toista lasta.
   Että lepäillä voi silloin kun esikoinen on päikkäreillä ja siivouksen olen suurimmaksi osaksi jättänyt miehen huoleksi,kun ei muutenkaan tuo kyykistely onnistu.

   Itse esikoista odottaessa oli 27viikolla kohdusuu 1cm auki ja jouduin heti Vuodelepoon kun supistuksiakin oli.

   Että otahan vaan ihan rauhassa.

   Veljen vaimolla meni yliaikaiseksi vaikka joutui moneen kertaan supistusten takia sairaalaan tippaat.

   Itse olen käynyt hakemassa aina postin :) ja välillä olen kyllä kaupassa käynyt miehen ja tyttären kanssa mutta kuitenkin niin että en ole mitään kantanut.Nyt sekin ajatus alkaa olla mahdoton kun vauva on laskeutunut niin alas että kävely tekee kipeää.

   Mutta ota rennosti eläkä ressaa se myös lisää supistuksia,jos niitä siis sulla on.

   että tuohon synnytykseen en oikein osaa sanoa,itselläni esikoinen käynnistettiin 2vk etuajassa tipalla raskausmyrkytyksen vuoksi,niin ei ole oikein luomu synnytyksestä itselläkään kokemusta ja itselläkin on vähän pitänyt kysellä että miten se synnytys nyt sit oikein käynnistyykään :)
   Esikoinen syntyi 3h:ssa jotenka kiire tulee tän vekaran kanssa sairaalaan jos vaikka menee lapsivedet kotona :( Ja mahdollista on että joudun sit vielä synnyttämään 2,5h ajomatkan päässä :( Että kiva lisä ressi tuokin.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Seiska: Sofia Belorf haki terapeutilta apua - Avautuu Stefan Thermanista: "Räjähdysherkkä ilotulite"

   Sofia Belórf avautuu miesystäviensä Stefan Thermanin ja Niko Ranta-ahon yhteisistä piirteistä Seiskalle. Therman heitti Sofian tavarat ulos ikkunasta
   Kotimaiset julkkisjuorut
   71
   3526
  2. Raju tilitys Stefan T, nyt aloitti Sofia haukkumiset ja käy terapiassa.

   Siitä nähtiin taas, Sofia alkoi heti syyttelyt ja kaikki kertonut Seiskassa,ei osannut tätäkään nainen pitää suutaan kiinni erosta.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   378
   2665
  3. Sofia ilmestyi eilen illalla instaansa, on silmät surulliset ja koko kasvojen olemus .

   Ei ole koskaan helppoa eroa olemassa, vaikka kuinka sitä toisin jotkut väittävät.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   68
   1809
  4. Voitko kertoa rakas

   mikä sen muutoksen sinussa aiheutti?
   Ikävä
   146
   1471
  5. Marin jälleen poliittisia irtopisteitä keräämässä, matkusti Ukrainaan

   Saamme varmasti kuvasarjoja liikuttuneesta Marinista itkemässä ja surkuttelemasta ukrainalaisia. Loistava tilaisuus taas kerätä itselleen
   Maailman menoa
   370
   1021
  6. Tampereen sanna lähti lomalle Ukrainaan

   Suomessakin olisi asioita hoidettavana, ja siellä vaan ulkomailla patsastelee. Milloin on seuraavat eduskuntavaalit? Valtion velkaantumisen on loputt
   Tampere
   336
   952
  7. Varoituksen sana

   Älkää satuttako sitä ihmistä ketä rakastatte. Jos niin teette, edessä on katumuksen täyteinen pitkä yksinäisyys. Itsellä se varmaan jatkuu koko loppue
   Ikävä
   70
   908
  8. Mies eikä me voitas nähdä

   viikonloppuna? :) ai niin ootko muuten varattu?
   Ikävä
   108
   816
  9. Tekis mieli kertoa

   Miten pahalta tää on tuntunut ja mitä mietin mut en uskalla ottaa riskiä että sattuu vaan yhä enemmän. Ei näille tunteille voi mitään. Olisin vaan toi
   Ikävä
   28
   811
  Aihe