Satusauna tai Loutin päiväkoti?

mielipiteitä, kiitos! :)

Onko kellään kokemusta ko. päiväkodeista? Pitää ilmoittaa lapseni päivähoitoon, mutta en osaa päättää kumpaan päiväkotiin hakisin. Asumme näiden kahden "välissä" joten matka on samanpituinen molempiin.
Haluaisin kuulla mielipiteitä muilta vanhemmilta, joiden lapset ehkä käyvät tai kävivät jommassakummassa päiväkodissa. Hyvät ja huonot puolet kiinnostaisi, kiitos paljon mahdollisista vastauksista!

28

5819

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • loutin päiväkodin asiakas

      Omakohtaisia kokemuksia on kertynyt muutaman vuoden osalta sekä hyviä että huonoja..

      Jos palautetta voisin näin jälkikäteen antaan:

      Silloin kun lapseni oli päiväkodissa niin paikka oli kovasti remontin tarpeessa. En tiedä tämän hetkistä tilannetta onko päiväkotiin tehty remonttia, mutta tuskimpa. (Tulossahan on vaalit. Varmaan tässä asiassa on paljon myöntä tuulta ja hyvää tahtoa =) )

      Henkilökunnan yhteishenkeen kannattaisi panostaa enemmän. Sisäisiä ristiriitoja jotka ikävä kyllä näkyi myös ulos päin.

      Plussaa oli toiminta Harjulan koulun kanssa. Siinä helpotettii ensimmäiselle luokalle memoa.

      Ei minulle kovin hyvät muistot ole jäänyt Harjulan päiväkodista. Muutamia hoitajia muistelen lämmöllä, mutta kyllä se on kokonaisuus mikä ratkaisee.

      • harjoittelussa

        tässä kyseissä päiväkodissa ja huomasin kanssa nuo henkilökunnan sisäiset ristiriidat.. toisia haukuttiin selän takana mutta mistään ongelmista ei kuitenkaan loppujen lopuksi keskusteltu yhdessä.. pelkkää narinaa.. :(


    • satusaunalainen

      Kyseisessä pk:ssa työskentelevänä voin päiväkotiani suositella. Työntekijöillä yleisesti ottaen hyvä henki ja huumori mukana työnteosssa. Ryhmät toki on aikasta isoja, mutta hölökuntaa on mielestäni riittävästi. Vihtakadun koulun kanssa tehdään yhteistyötä etenkin eskarit. Koulun sali käytössä tiettynä aikana. Metsä lähellä, sitä käytetään melko paljon. Lapset tuntuvat viihtyvän. Meillä on kesällä tulossa iso piharemontti, koko piha menee uusiksi. Sisäremppaa on jo tehty ja sekin jatkuu jonkin verran kesällä.

      • -----

        Loutin päiväkodin henkilönkunnan sisäiset "riidat" ovat suuri miinus! itse olen kuullut ja nähnyt...satusaunassa olen itse pikku tyttönä ollut vuosia sitten hoidossa...ja muutenkin kokemuksia on paikasta vuosien ajalta...ehdottomasti satusaunaan!


      • Näinkö?
        ----- kirjoitti:

        Loutin päiväkodin henkilönkunnan sisäiset "riidat" ovat suuri miinus! itse olen kuullut ja nähnyt...satusaunassa olen itse pikku tyttönä ollut vuosia sitten hoidossa...ja muutenkin kokemuksia on paikasta vuosien ajalta...ehdottomasti satusaunaan!

        Onko uusia mielipiteitä? Nämä vanhat ovat aika huolestuttavia.


    • Venny2

      Jos haluat laatua, niin hae lapsesi yksityiseen päiväkotiin. Kaupungin päivähoidossa ei todellakaan kohtaa lapsiluku ja henkilökunnan määrä. Tästä ei voi syyttää henkilökuntaa vain virkamiehiä ja kaup.valtuutettuja. Henkilökunta tekee parhaansa mutta se ei aina riitä.

      • alkuperäinen 'ä¨

        Kiitos todella paljon mielipiteistänne!


    • entinen tyytyväinen asiakas

      Hei! Nyt kyllä on jo noin 3 vuotta kun nuorimmainen jätti Satusaunan. Meillä 3 lasta on ollut siellä hoidossa ja en voi muuta kuin kiittää tarhaa ja siellä työskennellyttä väkeä. Yli 7 vuotta oltiin asiakkaina ja saatiin parasta mahdollista hoitoa. Lapsillakin on hyvät muistot niiltä ajoilta ja mielestäni se on tärkeimpiä asioita.

      • totuustuleeilmi

        Satusaunan puolella. Loutissa on hmm hieman henkilökunnalla sisäiset "riidat". Satusaunassa on ihania ihmisiä töissä


      • Totuus myös näkyy
        totuustuleeilmi kirjoitti:

        Satusaunan puolella. Loutissa on hmm hieman henkilökunnalla sisäiset "riidat". Satusaunassa on ihania ihmisiä töissä

        Siis toista mainituista päiväkodeista yhä kehutaan yksimielisesti. Toisessa riidat ovat yhä olemassa, sanotaan vuonna 2010 ja aloitus on tullut vuonna 2007. Mitä tästä pitäisi ajatella? Edellisen nimimerkki pitää muuten paikkansa, asiat huomaa.

        Lapselle ei voi olla hyväksi olla ilmapiirissä, jossa on näitä sisäisiä riitoja. Lapsistahan tulee samanlaisia. Ottavatko siis kaikki joukolla lapsiaan pois loutista ja siirtävät sinne Satusaunaan? Sitähän tämä ketju käytännöllisesti katsoen suosittelee.


    • Satusauna on hyvä

      Satusaunaan vaan. Olen siellä eskarin aikoinani käynyt. Siitä on jo kyllä tosi pitkä aika ( : vanha karvatassulainen ( :

      • dklkf

        Satusaunaan joo :) Itse olen vanha pilvipartalainen :))


    • äiti ja kaksi lasta

      Satusaunassa olemme viihtyneet, mukava henkilökunta ja lapset viihtyvät hyvin. Ainoa miinus on uusittu piha, mikä on melko tylsä, mutta onneksi lapset keksivät kyllä tekemistä. Päiväkodissa panostettu viime vuonna liikuntaan, ja ovat hankkineet lapsille mieluisia liikuntavälineitä, joista meidän lapset ovat olleet todella innoissaan, etenkin salin isoista pehmopalikoista, joista voi rakentaa jumpparatoja. Kiitos erityisesti isojen henkilökunnalle.

    • ei yksityiseen!

      Hei, pakko pistää oma totuutenikin, joka ei ole näistä kummastakaan päiväkodista, mutta kun yhdessä kehotettiin menemään yksityiseen. Niin huh huh, itse olen onneksi saanut kaksi lastani pois yksityiseltä ja kunnalliselle puolelle, eli kyseessä Satumaa päiväkoti, jonka toiminta on aivan ala-arvoista.

      Vakituisista hoitajista kova pula, sijaisuuksia sijaisuuksien perään. Lapset eivätkä vanhemmatkaan ehdi nimiä opetella kun taas vaihtuu.
      Ja johto aivan käsittämätöntä. Kun kysyt laadukkaan lastenhoidon perään, niin selitellään että tässä suunnitelmia kyllä syksyllä tehdään! Siis eikös suunnitelmat tehdä ennen kuin toiminta aina alkaa, mutta ei Satumaassa.
      EN voi suositella kenellekään!

      Onnellinen kaupungin päivähoidon asiakkaaksi pääsystä.

    • Tehkää jotain

      Loutissa ainakin suuria ongelmia pihan kanssa, Satusaunassa paljon parempi. Lapset ovat näissä päiväkodeissa pihan suhteen ihan eriarvoisessa asemassa.

    • loutissa asuva

      Minkälaisista pihaongelmista on kyse? Millä tavalla ovat eriarvoisesssa asemassa?

    • ikävä tulee

      Meillä lapsi Satusaunassa. Ihana paikka. Työntekijät ovat mukavia, huumorintajuisia ja työnsä osaavia. Aina kun aamulla vien lastani hoitoon, on siellä leppoisa ja mukava tunnelma, vaikka lapsia onkin ryhmässä lähemmäs kolmekymmentä.. Meille vanhemmillekin väilittyy semmoinen tunne, että lapsen on hyvä jäädä. Välillä lapsi kertoo, että oli tosi kiva päivä, kun tädit nauroivat meidän kanssa ja vaan oltiin ja hauskinta on kuulema ollut kun aikuisetkin ovat pelleilleet ja hassutelleet. Eli lapsen mieleen on jäänyt aikuisen läsnäolo paremmin kuin mitkään retket tai hienot tempaukset. Ja ulkoisista puitteista täytyy sanoa, että Satusaunalla on ihanat mahdollisuudet metsäretkeilyyn, kun ympärillä on ainakin kaksi metsää, missä retkeilevät viikottain. Myös lähikoulu on heillä jumppakäytössä ja siellä on myös yksi eskariryhmä. En olisi voinut parempaa paikkaa lapselleni toivoa hoitopaikaksi siksi aikaa kun me vanhemmat olemme töissä.

    • äsi

      Liikunnalliselle lapselle Loutin isompi piha on erinomainen. Hoitajien ammattitaito on ainakin nykyisin erittäin ajantasalla. Kouluun siirtyminen helpompaa perehdytyksen ja tutustumisten vuoksi (Harjulankoulu).

      • pian kouluun

        Ei tuo kouluun tutustuminen Satusaunassakaan mitään huonoa ole. Meillä poika siellä eskarissa ja joka päivä kävelevät Vihtakadun koululle ruokailemaan ja käyttävät koulun tiloja viikottain sekä ulkoilevat päivittäin Vihtakadun metsässä. Ja tästä metsän käytöstä olemme muutenkin iloisia, koska mikä sen parempaa liikuntaa kuin metsässä liikkuminen/leikkiminen.


    • loutin asukas

      Ei Louttiin enää ikinä, mielummin hoidan kotona. Huono kokemus sieltä muutaman vuoden takaa, joten en sinne toista lastani enää halua. Toivottavasti Satusaunaan päästään, kun se aika koittaa.

      • kysyjä

        Tarkemmin?


    • loutti

      Minusta kyllä tuntuu siltä, että lapsi viihtyy siellä parhaiten, mihin se tottuu. Itse olin päivähoidossa loutin päiväkodissa, ja jokainen päivä oli kiva! piha oli mukavan suuri ja mahdollisuuksia täynnä. Yhteistyö Harjulan koulun kanssa oli hienoa. Kummiohjelma toimi, ja ekalle luokalle meno oli vähän vähemmän pelottavaa. Sijainti oli myös ihanteellinen. Kuinka helppoa olikaan äidin tai isän heittää aamulla minut päiväkotiin, kun jatkoivat siitä juna-asemalle töihin.
      Monet ystäväni olivat satusaunan päiväkodissa, ja pitivät siitä paljon. Itse olin siellä jonkun hiihtoloman hoidossa, enkä pitänyt yhtään, sillä tuttu ympäristö ja leikkikaverit vaihtuivat uusiin.
      Jokaisessa päiväkodissa on niin hyviä kuin huonojakin puolia. Niitä kannattaa vertailla oman ja lasten tarpeen mukaan.
      ja KYLLÄ, olen vasta 19-vuotias järvenpääläinen, mutta lastenhoitoasiat ovat lähellä sydäntä, sillä muutamat ystäväni ovat jo äitejä tai tätiä ja setiä. :)

    • onnellinen äiti

      Tyttö Satusaunassa. Tänään kun tuli kotiin, niin oli niin onnellinen, oli kuulemma ollut ihan paras päivä. Salissa oli saanut rakentaa ison majan ja leikkiä rauhassa, askarrellakin oli saanut, ihan vaan omakeksimää juttua ja ne oli vielä laitettu kattoon roikkumaan, oli olleet tosi hienot. Sitten oli vähän hömpötelty ja naurettu aikuisten kanssa (ne on ihan parhaita, sanoo lapsi, kuin myös äiti). Tyttö on tänä vuonna rohkaistunut ja avautunut hirveästi, itseluottamus kasvanut kovasti. Lähikauppaankin olivat aamu-ulkoiluaikaan kävelty ja ruoan jälkeen oli jätkskit jälkkäriksi.
      Meillä vielä eskari edessä syksyllä ja kyllä sekä tyttö että vanhemmat toivovat, että ryhmässä pysyvät samat työntekijät, on ollut sen verran hyvä tämä vuosi tytöllä.

    • Anonyymi

      Satusaunassa hyvin ammatilleen omistautunutta porukkaa, että alaa opiskeleva opiskelijakin potkitaan etukäteen varoittamatta ohjaajan toimesta pois kesken kesken päivän/työharjoittelu jakson, vedoten siihen ettei jostain syystä pysty arvioimaan opiskelijaa tai päästämään tätä mitenkään läpi näyttöviikosta, vaikka opiskelija ei ole tehnyt mitään rangaistavaa ja on osannut toimia lasten kanssa kiitettävästi. Ohjaaja myös lyttäsi opiskelijan alustavasti suunnitteleman pedagogisen toiminnan projektin aiheen väittäen ettei se olisi ollut muka lapsilähtöistä eikä kiinnostaisi lapsia, vaikka se nimenomaan perustui opiskelijan tekemiin havantoihin. Henkilökunnan välinen kommunikaatio kyllä toimii ja ilmapiiri viihtyisä ja lapsilla hyvä olla. Mutta ryhmä jossa opiskelija oli, henkilökuntaa ei juuri tuntunut kiinnostavan tutustua itse opiskelijaan vaan tämä oli lähes ilmaa heille ja ohjaajan kanssa kommunikoidessaan tunsi itsensä tyhmäksi. Opiskelija ei saanut juuri apua tai kannustusta vaan kaikki olisi pitänyt tehdä yksin ja itsenäisesti vaikka opiskelijalle ala on vielä uusi ja tarvitsisi nimenomaan vielä ohjausta asioissa. Työharjoittelun lopettaminen päiväkodin ohjaajan toimesta olemattomin perustein ei mielestäni edistä opiskelijan oppimista kyseiseen ammattiin. Ohjaaja vain pyysi lapsia sanomaan opiskelijalle kesken päivän että "hei hei ja hyvää pääsiäistä". Kyllä siinä osa lapsista jäi ihmettelemään ja perään huutelemaan että "minne sinä jo nyt lähdet?!". Lapset kun olivat kovasti tykänneet harjoittelijasta. Todella huonosti asiat hoidettu siis kyseisen opiskelijan kohdalla. En voi suositella harjoittelupaikaksi, mutta muuten näytti olevan toimiva ja viihtyisä paikka lapsia ajatellen.

      • Anonyymi

        Kyllähän tuollaiseen aina syy on.


      • Anonyymi

        Harvoin kenenkään harjoittelua keskeytetään ilman hyvää syytä. Kaikki ei vaan sovellu alalle. Taitaa kirjoittaja olla itse kyseinen opiskelija. Asiat ei ole aina niin kuin opiskelija ne näkee. Kannattaa kysyä myös koululta asiasta, eiköhän sinne olla oltu yhteydessä päiväkodilta. Itselle on kyseisestä päiväkodista hyvä harjoittelukokemus, enkä parempaa olisi voinut toivoa, muitakin olen kokenut.


      • Anonyymi

        Jos opiskelija on se, joksi luulen. Hän oli lapseni ryhmässä keväällä ja täytyy kyllä todeta, että oikealta päätökseltä vaikuttaa tuo harjoittelun keskeyttäminen. Kyseinen opiskelija ei nimittäin ottanut mitään kontaktia minuun eikä muihinkaan yhtä aikaa paikalla olleisiin vanhempiin. Näin hänen kuitenkin pyörivän ryhmän tiloissa monena aamuna, mutta kertaakaan ei esim. esittäytynyt. Lapsi kertoi opiskelijan vain piirtävän ja puhuvan oudosti mm. Aku Ankkana.
        Toki oli lyhyen hetken mitä itse näin häntä, mutta se vaikutelma ja lapsen kertomat, niin en hänelle lastani hoitoon antaisi.
        Mitä Satusaunan tulee, niin ihana päiväkoti. Upeat, huumorintajuiset työntekijät (ainakin meidän lasten ryhmissä) sekä luovaa ja monipuolista tekemistä. Meillä sekä me vanhemmat että lapset tyytyväisiä. Myös ystäväperheetkin todella tyytyväisiä päiväkotiin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos opiskelija on se, joksi luulen. Hän oli lapseni ryhmässä keväällä ja täytyy kyllä todeta, että oikealta päätökseltä vaikuttaa tuo harjoittelun keskeyttäminen. Kyseinen opiskelija ei nimittäin ottanut mitään kontaktia minuun eikä muihinkaan yhtä aikaa paikalla olleisiin vanhempiin. Näin hänen kuitenkin pyörivän ryhmän tiloissa monena aamuna, mutta kertaakaan ei esim. esittäytynyt. Lapsi kertoi opiskelijan vain piirtävän ja puhuvan oudosti mm. Aku Ankkana.
        Toki oli lyhyen hetken mitä itse näin häntä, mutta se vaikutelma ja lapsen kertomat, niin en hänelle lastani hoitoon antaisi.
        Mitä Satusaunan tulee, niin ihana päiväkoti. Upeat, huumorintajuiset työntekijät (ainakin meidän lasten ryhmissä) sekä luovaa ja monipuolista tekemistä. Meillä sekä me vanhemmat että lapset tyytyväisiä. Myös ystäväperheetkin todella tyytyväisiä päiväkotiin.

        Hän olikin opiskelija eikä kyseisen lapsiryhmän varsinainen hoitaja. Hän on vasta aloittanut kyseisen alan opiskelut ja harjoittelee vielä. Se jos hän ei siinä lyhyesä ajassa ottanut kaikkiin lasten vanhempiin kontaktia , niin kertoo siitä että hänellä on ehkä petrattavaa sen asian suhteen ja on ehkä luontevampi lasten kanssa kuin aikuisten. Mutta harjoittelun keskeyttäminen ei edistä opiskelijan ammattiin oppimista. Ja se nyt onkin varmasti pahinta mitä lapsen kanssa voi tehdä on piirtää tämän kanssa ja päästellä hassuja ääniä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      70
      2042
    2. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      165
      1582
    3. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      153
      1521
    4. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      90
      1338
    5. Miehelle naiselta

      Ajattelen sinua aina, en jaksa enää. Ja luulin, että pidit minusta, mutta silloin olisit tehnyt jotain. Mutta sinä et te
      Ikävä
      49
      1270
    6. Iäkkäät asiakkaat ärsyttävät kaupoissa

      Miksei Kela järjestä palvelua, jolla toimittaisivat ostokset suoraan ikäihmisille? https://www.is.fi/taloussanomat/art-
      Maailman menoa
      275
      1105
    7. Olen syvästi masentunut

      En oikein voi puhua tästä kenenkään kanssa. Sillä tavalla että toinen ymmärtäisi sen, miten huonosti voin. Ja se että mi
      Tunteet
      129
      1019
    8. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      75
      1012
    9. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      993
    10. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      52
      828
    Aihe