KILJUN ASIANTUNTIJAT!

help

Mistä tietää milloin kilju on mennyt pilalle?

Miten helposti siitä tulee myrkkyä?

Mitä tarkoittaa jos kilju on etikoitunut?

Kuinka kauan kilju säilyy?

Muuttuuko prosentit 'iän' myötä?



Vastaa edes johonkin, jos tiedät!

27

17801

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ana

      No ei se nyt kovin helposti pilalle mee... ja vaarallista siitä ei saa kyllä tekemälläkään! ellei sitten juo aivan homeeseen mennyttä kiljua. Kiljuhan on parasta silleen vähän keskenkäyneenä... ja valmistuksesa kannattaa käyttää hyvää turbohiivaa jolloin tuloksena on nopeasti raikas ja tehokas kilju... mausteeksi kiljuun käy hyvin jokin mehutiiviste...

      • Muuan

        Mehutiivisteet eivät välttämättä ole parhaita, jolleivat ole itsetehtyjä, sillä kaupasta ostetuissa on sen verran lisäaineita, että ne haittaavat jossainmäärin hiivan toimintaa.


      • Heh.

        ja etenkin turbo-pikahiivoilla tehtynä.
        Ei turhaan nimitetä pöhköksi.
        Tässäkin lähiössä lukuisat rollaattorissa köpöttelevät keski-ikäisetkin
        saivat pikkuaivonsa lahoksi nimenomaan kiljulla.
        Koivet notkuu kuin keitetyt makaroonit selvänäkin.
        Taidat olla aivan pöhkö..


      • ===
        Heh. kirjoitti:

        ja etenkin turbo-pikahiivoilla tehtynä.
        Ei turhaan nimitetä pöhköksi.
        Tässäkin lähiössä lukuisat rollaattorissa köpöttelevät keski-ikäisetkin
        saivat pikkuaivonsa lahoksi nimenomaan kiljulla.
        Koivet notkuu kuin keitetyt makaroonit selvänäkin.
        Taidat olla aivan pöhkö..

        on aivot valmiiksi vajaat
        eihän sitä kukaan edes suunnilleen täyspäinen juokaan


    • Viinapiru

      Kilju on pilalla, kun sitä ei juo pirukaan.

      Kiljusta tulee myrkkyä, kun siitä tulee kipeäksi.

      Kilju etikoituu. Viineistä tulee "etikoita". Eli menee pilalle siten, että siitä tulee etikkaa. Etikkaa voi ostaa ruokakaupasta.

      Kilju säilyy, kunnes sen hävittää.

      Prosenttien nouseminen loppuu, kun hiivalla ei ole enää sokeria jota se voisi käyttää energiakseen. Alkoholi on käymisprosessin sivutuote. Ts. mitä enemmän hiivaa ja sokeria, sitä enemmän voltteja. Hiiva kuitenkin kuolee, kun se ylittää tietyn % määrän.

      Halvimmat humalat saa siten, että ostaa kotiviinivehkeet ja tekee viintä. Tietysti puhtaus on kaiken A ja O.

    • helpotus
    • ¤%&/()=?

      Hauskaa jatkoa!

    • kuullut

      Tee kilju Mämmistä ,hyvin toimii kesken käyneenä.

      • porisee mukavasti

        Kilju laittaa vatsan toimimaan hyvin.


    • Huolissaanoikeesti

      Tuli tossa mieleen että köymis astia oli hetkenauki kunnes tajusin laittaa takas kiinni mutta etikoituuko mun kilju nyt kun sinne pääsi happea?? Ja voiko sitä juoda enää vai joutuuko laittamaan uusiks satsin?

    • Vastaan 13v vanhaan aloitukseen.. Saanko palkinnon?

      • Opettele sinäkin. Mene sinä vanhainkotiin, ois pikkulapsille vähemmän huolia.


      • söpöliini_ kirjoitti:

        Opettele sinäkin. Mene sinä vanhainkotiin, ois pikkulapsille vähemmän huolia.

        Missä näet kirjoitus_virheen?


      • yuggis_ kirjoitti:

        Missä näet kirjoitus_virheen?

        Nimessäsi....


      • Anonyymi

        et


    • PeltolanHoitsu

      Kiljun vahvuus on silloin oikea, kun muuttaa kasvojen värin samanväriseksi.
      Maikkulan kiljuntuottajat tunnistaa marketissa katkokävelystä ja paahtuneesta,suklaan värisestä ihosta.
      Naapurisi kiljuntuottaja lopettaa harrastuksen oikealla neuroleptilääkityksellä.
      Neurolepteillä voidaan sontaseppo kuohia himoistaan.

    • ripuliiii

      Ja muistakaa kun hiivat villiintyy kehossa tulee semmonen ripuli joka kestää vuosia

    • Anonyymi

      Kaikki kilju on Pasquaa. Tehkää hyvä ihme kotiviiniä, joka on juomakelpoista. Erityisesti kirkaste on elintärkeää varsinkin superhiivan kanssa, se on niin hienojakoista että pienikin astian heilautus ja se leviää joka paikkaan.

      Hedelmiä tai marjoja tms, täytyy liottaa mäskissä, sellaiset neuvot että lisää appelsiinimehua jälkikäteen tms. tuottaa kauheita maku"elämyksiä".

      • Anonyymi

        ja laimeaa , litkuva


    • Anonyymi

      Mää oon, poikaseni, kilju(mise)n asiantuntija.
      Voit kysyä mitä vain ja kiljaisen sulle vastauksen.

      Amen. Kulje rauhassa lapseni.

      -Apotti

      • Anonyymi

        joo,ja, Lehmätkin, lentää... Mestarin pikahiiva, best.. Vm, 1971..


    • Anonyymi

      Teen kerran vuodessa kiljua ja kun piipahdin tällä palstalla viime viikolla, muistin että tämän vuoden kilju on vielä tekemättä. Ei kun porisemaan.
      Neljän päivän kuluttua kurnaisin puolitoista litraa. Kyllä kiinnostaisi mikä promillemäärä siinä on. Keskarina se olisi n. 5 tölkkiä, kyllä tulin enemmän humalaan kiljusta. Jatkoikohan käymistä seuraavana päivänä elimistössä, kun tuntui aina vaan jonkunlaisena humalana pitkälle päivään. Ulkona kävelin ja selvittelin päätä. Ei tule vatsavaivoja.

      • Anonyymi

        Aika saavutus se olisikin, käyttää vain 4,5% kiljua.

        Veikkaus, että huonokin yritys tuottaa vähintään 6% velliä...

        Mutta kerrohan ystäväiseni, mikä on se logiikka joka johtaa siihen, että pistää pöntön pöhisemään vain kerran vuodessa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aika saavutus se olisikin, käyttää vain 4,5% kiljua.

        Veikkaus, että huonokin yritys tuottaa vähintään 6% velliä...

        Mutta kerrohan ystäväiseni, mikä on se logiikka joka johtaa siihen, että pistää pöntön pöhisemään vain kerran vuodessa?

        Helposti 15 pros..


    • Anonyymi

      Riippuu käytäkkö perus hiivaa vai pika hiivaa

    • Anonyymi

      Olen juonut yli 1,5vuotta vanhaa kiljua 10litraa. Oli siinä vaiheessa ja lapottu toiseen ämpäriin. Kaikki hiiva oli poistettu. Maultaan pahinta alkoholijuomaa mitä olen maistunut. Minulla ei ollut muuta niin join siitä hyvät humalat. Olin jo kaatamassa sitä viemäriin. Humaltuminen auttoi siihen, että pystyi juomaan lisää. Vanhasta kiljusta ei saa mitäån makunautintoa, alkoholiprosentit säilyy. Juon normaalisti kiljua sellaisenaan ja kilju maistuu ihan hyvälle.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Martinan uusi poikakaveri

      Sielläpä se sitten on. Instastoorissa pienissä speedoissa retkottaa uusin kulta Martinan kanssa. Oikein sydämiä laitettu
      Kotimaiset julkkisjuorut
      205
      3121
    2. Suomessa helteet ylittää vasta +30 astetta.

      Etelä-Euroopassa on mitattu yli +40 asteen lämpötiloja. Lähi-Idässä +50 on ylitetty useasti Lämpöennätykset rikkoutuva
      Maailman menoa
      239
      1600
    3. Laita mulle viesti!!

      Laita viesti mesen (Facebook) kautta. Haluan keskustella mutta sinun ehdoilla en halua häiriköidä tms. Yhä välitän sinus
      Ikävä
      93
      1451
    4. Millaisessa tilanteessa olisit toiminut toisin

      Jos saisit yhden mahdollisuuden toimia toisin?
      Ikävä
      89
      1349
    5. Vanhemmalle naiselle

      alkuperäiseltä kirjoittajalta. On olemassa myös se toinen joka tarkoituksella käyttää samaa otsikkoa. Ihan sama kunhan e
      Ikävä
      46
      1314
    6. Fazer perustaa 400 miljoonan suklaatehtaan Lahteen

      No eipä ihme miksi ovat kolminkertaistaneen suklaalevyjensä hinnan. Nehän on alkaneet keräämään rahaa tehdasta varten.
      Maailman menoa
      155
      1228
    7. Ajattelen sinua tänäkin iltana

      Olet huippuihana❤️ Ajattelen sinua jatkuvasti. Toivottavasti tapaamme pian. En malttaisi odottaa, mutta odotan kuitenkin
      Ikävä
      12
      1168
    8. Ökyrikkaat Fazerit saivat 20 MILJOONAA veronmaksajien varallisuutta!

      "Yle uutisoi viime viikolla, että Business Finland on myöntänyt Fazerille noin 20 miljoonaa euroa investointitukea. Faze
      Maailman menoa
      123
      999
    9. Miehelle...

      Oliko kaikki mökötus sen arvoista? Ei mukavalta tuntunut, kun aloit hiljaisesti osoittaa mieltä ja kohtelit välinpitämät
      Ikävä
      89
      922
    10. Tuntuu liian hankalalta

      Lähettää sulle viesti. Tarvitsen apuasi ottaa koppi tilanteesta. Miehelle meni.
      Ikävä
      44
      803
    Aihe