Adventistien toinen evankeliumi

Adventtikirkon uskontunnustuksen 12. opinkohta on "Jäännös ja sen lähetystehtävä". Siinä tulee esiin, että adventistit sanovat kristittyjen evankeliumia vääräksi ja heillä on toinen evankeliumi lähetystehtävänään, se on evankeliumi sapatista:

"Lopullinen ratkaisu koskee oikeaa ja väärää jumalanpalvelusta, OIKEAA JA VÄÄRÄÄ EVANKELIUMIA. Kun tämä kysymys on selvästi esitetty maailmalle, ne jotka torjuvat Jumalan luomistyön muistomerkin - Raamatun SAPATIN - ja valitsevat sunnuntain kunnioittamisen täysin tietoisina siitä, että se ei ole Jumalan asettama pyhäpäivä, vastaanottavat "pedon merkin". Tämä merkki on kapinan merkki; peto väittää, että sen toimesta tapahtunut lepopäivän muutos osoittaa sillä olevan Jumalan lain yläpuolelle ulottuva arvovalta" http://www.adventtikirkko.fi/opetus/lahetys.htm

Raamattu varoittaa näistä toisista evankeliumeista, joita tuo adventistien saarnaama sapattievankeliumikin edustaa:

"Minua kummastuttaa, että te niin äkkiä käännytte hänestä, joka on kutsunut teidät Kristuksen armossa, pois toisenlaiseen evankeliumiin, joka kuitenkaan ei ole mikään toinen; on vain eräitä, jotka hämmentävät teitä ja tahtovat vääristellä Kristuksen evankeliumin. Mutta vaikka me, tai vaikka enkeli taivaasta julistaisi teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä me olemme teille julistaneet, hän olkoon kirottu. Niinkuin ennenkin olemme sanoneet, niin sanon nytkin taas: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä te olette saaneet, hän olkoon kirottu. Ihmistenkö suosiota minä nyt etsin vai Jumalan? Tai ihmisillekö pyydän olla mieliksi? Jos minä vielä tahtoisin olla ihmisille mieliksi, en olisi Kristuksen palvelija. Sillä minä teen teille tiettäväksi, veljet, että minun julistamani evankeliumi ei ole ihmisten mukaista; enkä minä olekaan sitä ihmisiltä saanut, eikä sitä ole minulle opetettu, vaan Jeesus Kristus on sen minulle ilmoittanut." (Gal 1:6-12)

4

195

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eki-50

      Seurakunnan historiassa on aina ollut liikkeitä, joissa opetetaan aiempien kristittyjen sukupolvien epäonnistuneen Jumalan ilmoituksen välittämisessä ihmiskunnalle. Kantavana voimana on näkemys, että oma liike on erityisesti Jumalan herättämä "lopun ajan herätys", jonka kautta Hän kirkastaa itsensä maailmalle. Näissä liikkeissä johtajien valta usein perustuu heidän saamiinsa ilmestyksiin ja näkyihin, jotka liikkeen kannattajat ottavat vastaan Jumalan sanana. Koska johtajilla on suora yhteys Jumalaan ja he saavat Häneltä "ilmestystietoa" Raamatun merkitys vähenee ja ihmisjohtajien sana ja raamatuntulkinta nousee etusijalle.

      Kopsasin tuon tekstin William Branhamin sivuilta
      koska tuossa on vähän samaa,kuin adventismissa.

      • jäsentä?

        Morsian srk on paljon laajempi kuin Adventtikirkko...voi olla jopa ettei Adventtikirkko olekaan se Morsian...jolle Kristus sanoo "Tahdon"...?

        Kirkot eivät pelastu instituutioina eikä laumat laumoina; vaan yksilöinä eri sukukunnista ja heimoista..sanoo Sana?

        "Joka tunnustaa Kristuksen ihmisten edessä pelastajakseen; sen kristus tunnustaa Isänsä edessä; joka on taivaassa!"

        J.


    • annu42

      Siitä vaan niitä tänne lisää, olet oikealla asialla. Taidolliset ymmärtävät ja Pyhä Henki neuvoo, vaikka toisin luulet käyvän.

      • taidollisimmat

        2.Mooseksen kirja:
        35:10   Ja kaikki taidolliset teidän keskuudessanne tulkoot ja tehkööt kaikki, mitä Herra on käskenyt:

        36:1   "Ja Besalel ja Oholiab ynnä kaikki taidolliset, joille Herra on antanut taidollisuuden ja ymmärryksen tietää, miten mikin pyhäkössä tehtävä työ on suoritettava, tehkööt kaikissa kohdin, niinkuin Herra on käskenyt."

        36:2   Niin Mooses kutsui luoksensa Besalelin ja Oholiabin ja kaikki taidolliset, joiden sydämeen Herra oli antanut taidollisuuden, kaikki, joiden sydän vaati heitä ryhtymään työhön suorittaaksensa sen.

        36:4   Niin tulivat kaikki taidolliset, jotka tekivät kaikkinaista työtä pyhäkössä, mies toisensa jälkeen, siitä työstä, jota kukin oli tekemässä,

        36:8   Ja niin kaikki taidolliset, jotka siinä työssä olivat, tekivät asumuksen kymmenestä telttakankaan kaistasta, jotka olivat valmistetut kerratuista valkoisista pellavalangoista ja punasinisistä, purppuranpunaisista ja helakanpunaisista langoista; ja niihin tehtiin taidokkaasti kudottuja kerubeja.

        Sananlaskut:
        20:15   Olkoon kultaa, olkoon helmiä paljon, KALLEIN KALU OVAT TAIDOLLISET HUULET.

        Daniel:
        11:33   Ja taidolliset kansan seassa opettavat monta, mutta heitä sorretaan miekalla, tulella, vankeudella ja ryöstöllä, jonkun aikaa.

        12:3   Ja taidolliset loistavat, niinkuin taivaanvahvuus loistaa, ja ne, jotka monta vanhurskauteen saattavat, niinkuin tähdet, aina ja iankaikkisesti.

        12:10   Monet puhdistetaan, kirkastetaan ja koetellaan, mutta jumalattomat pysyvät jumalattomina, eikä yksikään jumalaton ymmärrä tätä, mutta taidolliset ymmärtävät.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      179
      4079
    2. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      115
      2626
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      324
      2224
    4. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      130
      2185
    5. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      53
      1896
    6. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      81
      1495
    7. YLE kirjoittaa - Viritetyt sähköpyörät aiheuttavat ongelmia poliiseille

      "Itse rakennellut ja viritetyt sähköpyörät ovat poliisin ja Liikenneturvan mukaan yleistyvä kirous liikenteessä." https
      Pyöräily
      107
      1361
    8. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      30
      1332
    9. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      24
      1170
    10. Vieläkö pidät minusta

      Vieläkö pidät minusta nuori nainen? Vaikutat etääntyneeltä ja olen ajatellut että haluat olla rauhassa.
      Ikävä
      105
      1051
    Aihe