Karviasin käyttö

Qwenty

Mihin kannattaa karviaista käyttää ja missä se on parhaimmillaan? Itse olen käyttänyt sitä paljon hillona mutta muutakin käyttöä kaivattaisiin. Yhdessä mainittiin että siitä voi mehuakin tehdä mutta se vähän arvelluttaa.



http://www.kookas.fi/forum/thread/10735

9

5762

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Bounty

      Parhaiten niitä saa kulumaan nimenomaan mehyun, Maijaan vaan mehustumaan ja sokerit kuten muihinkin mehuihin. Siinä on oma arominsa, meillä ainakin tykätään kovasti, suorastaan paras mehu! Ja jäisinä "irtokarkkeina" ovat myös hyviä. Syyskesällä teen aina hiukan karviaislikööriä, sen veroista ei Alkosta löydy: Perkaan litran karviaisia lasitölkkiin. Päälle lorautan noin 35 cl viinaa, niin, että marjat peittyvät. Kansi paikoilleen. Annetaan tekeytyä pimeässä kaapissa 4-5 viikkoa, jolloin siivilöidään. Sekaan 3 dl vaaleaa siirappia (on parasta sokerilientä) ja pullo syrjään muutamaksi kuukaudeksi. Maku on raaka tässä vaiheessa, mutta jo jouluvieraille voi sitten tarjota aivan ihanaa, sakeaa, tummaa likööriä! Kukaan ei vielä ole arvannut, mistä marjasta se on tehty. Liköörejä olen tehnyt myös tyrnistä. mustikasta, lakasta ja mesimarjasta - kaikki onnistuvat helposti.

    • Olen saanut lahjaksi Kustannus-Mäkelän toimittaman kirjan nimeltä:"Terveyttä marjoista ja hedelmistä". Siinä löytyy useita ohjeita: Karviaistahna, Karviaiskompotti, Jäinen karviaiskerma, Karviaismarja-persikkahyytelö, Karviais-banaanisekoitus, Karviaisvuoat ja Karviaispaistos. Jos joku ohje nimen perusteella kuulostaa mielenkiintoiselta, niin voin kirjoittaa sinulle ohjeen kokonaisuudessaan.

      • kiinnostunut..

        Voisitko ystävällisesti kertoa tuon karviasmarja-persikkahyytelön ohjeen.
        Olen joltain kerran kuullut maininnan, että tekevät aina karviaismarja-persikkahilloa (on varmaan sama) ja kehui ettei yhtä hyvää ole. Jäi tuolloin ohje saamatta ko. henkilöltä.
        Kiitos etukäteen jos jaksat vaivautua. :-)


      • kiinnostunut.. kirjoitti:

        Voisitko ystävällisesti kertoa tuon karviasmarja-persikkahyytelön ohjeen.
        Olen joltain kerran kuullut maininnan, että tekevät aina karviaismarja-persikkahilloa (on varmaan sama) ja kehui ettei yhtä hyvää ole. Jäi tuolloin ohje saamatta ko. henkilöltä.
        Kiitos etukäteen jos jaksat vaivautua. :-)

        Miedoista persikoista ja happamista karviaisista tulee mukava jälkiruoka. Hyytelö saa täyteläisen maun, kun ainekset keitetään omenamehussa.
        4 annosta.
        6 liivatelehteä, kaksi kypsää persikkaa, 250 gr. karviaisia, 2,5 dl. omenamehua, 1,5 dl. sokeria ja puolen sitruunan mehu. Liivatelehdet liotetaan kylmässä vedessä. Lohko persikat ja poista kuoret tarvittaessa. Huuhtele ja perkaa karviaiset. Kiehauta omenamehu johon lisäät sokerin. Lisää karviaiset ja anna kiehua hiljalleen lähes pehmeiksi.Lisää persikkalohkot ja keitä vielä muutama minuutti.
        Poista hedelmät reikäkauhalla ja aseta ne tarjoilukulhoon tai neljään annosmaljaan. Purista liivatelehdet kuiviksi ja sulata kuumaan mehuun. Kaada seos hedelmien päälle. Anna seistä viileässä 2-3 tuntia ja koristele kermavaahdolla (jos haluat, etkä pelkää kaloreita). Ohje on helppo ja onnistuu varmasti.


      • Kokkailijatar
        Tamarix kirjoitti:

        Miedoista persikoista ja happamista karviaisista tulee mukava jälkiruoka. Hyytelö saa täyteläisen maun, kun ainekset keitetään omenamehussa.
        4 annosta.
        6 liivatelehteä, kaksi kypsää persikkaa, 250 gr. karviaisia, 2,5 dl. omenamehua, 1,5 dl. sokeria ja puolen sitruunan mehu. Liivatelehdet liotetaan kylmässä vedessä. Lohko persikat ja poista kuoret tarvittaessa. Huuhtele ja perkaa karviaiset. Kiehauta omenamehu johon lisäät sokerin. Lisää karviaiset ja anna kiehua hiljalleen lähes pehmeiksi.Lisää persikkalohkot ja keitä vielä muutama minuutti.
        Poista hedelmät reikäkauhalla ja aseta ne tarjoilukulhoon tai neljään annosmaljaan. Purista liivatelehdet kuiviksi ja sulata kuumaan mehuun. Kaada seos hedelmien päälle. Anna seistä viileässä 2-3 tuntia ja koristele kermavaahdolla (jos haluat, etkä pelkää kaloreita). Ohje on helppo ja onnistuu varmasti.

        Kiitos, tätä tuli kokeiltua. Karviais-persikkahyytelö on oikein hyvää! Tein vihreistä karviaisista ja persikoista ja soseutin sauvasekoittimella, joten väristä tuli saman tapainen oranssi kuin lakattoman lakkahillossa. Maku vaan on persikoista tehtynä paljon parempi kuin porkkanoista tehtynä.

        Makuun sopisi ehkä vielä vähän vanilliinisokeria, kokeilen sitä ensi kerralla.


    • Ylimääräisistä

      Raaoista, vaaleista karviaisista tulee hyvää viiniä. Osta viinipakkaus, jossa on kaikki tarvittavat aineet, 6 kg sokeria ja rusinoita.
      Näistä se syntyy.

    • Anna Maria

      Mehumaijalla tein mehua. Vähän laitoin atamonia pulloon ja vieläkin on erittäin hyvälaatuista.

      Ja todella hyvää. Ensi vuonna aion pullottaa vieläkin enemmän, koska hilloja menee niin vähän.

      • Ribes uva-crispa

    • arkinen suomuurainhi

      Helppo ohje.Puolet punaista karviaista,puolet porkkanaa.Annetaan hitaasti kypsyä ja sauvasekoittimella soseeksi.1 kg karviaista,1 kg porkkanaa ja siihen sitten 1 kg hillosokeria ja kiehautellaan sitten vielä soseutettu juttu hilloksi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nurmossa kuoli 2 Lasta..

      Autokolarissa. Näin kertovat iltapäivälehdet juuri nyt. 22.11. Ja aina ennen Joulua näitä tulee. . .
      Seinäjoki
      89
      4600
    2. Maisa on SALAKUVATTU huumepoliisinsa kanssa!

      https://www.seiska.fi/vain-seiskassa/ensimmainen-yhteiskuva-maisa-torpan-ja-poliisikullan-lahiorakkaus-roihuaa/1525663
      Kotimaiset julkkisjuorut
      140
      3133
    3. Vanhalle ukon rähjälle

      Satutit mua niin paljon kun erottiin. Oletko todella niin itsekäs että kuvittelet että huolisin sut kaiken tapahtuneen
      Ikävä
      50
      3125
    4. Mikko Koivu yrittää pestä mustan valkoiseksi

      Ilmeisesti huomannut, että Helenan tukijoukot kasvaa kasvamistaan. Riistakamera paljasti hiljattain kylmän totuuden Mi
      Kotimaiset julkkisjuorut
      403
      2202
    5. Purra hermostui A-studiossa

      Purra huusi ja tärisi A-studiossa 21.11.-24. Ei kykene asialliseen keskusteluun.
      Perussuomalaiset
      231
      1348
    6. Ensitreffit Hai rehellisenä - Tämä intiimiyden muoto puuttui suhteesta Annan kanssa: "Meillä ei..."

      Hai ja Anna eivät jatkaneet avioliittoaan Ensitreffit-sarjassa. Olisiko mielestäsi tällä parilla ollut mahdollisuus aito
      Ensitreffit alttarilla
      11
      1223
    7. Mitä sanoisit

      Ihastukselle, jos näkisitte?
      Tunteet
      76
      1207
    8. Miten meinasit

      Suhtautua minuun kun taas kohdataan?
      Ikävä
      67
      1097
    9. Joel Harkimo seuraa Martina Aitolehden jalanjälkiä!

      Oho, aikamoinen yllätys, että Joel Jolle Harkimo on lähtenyt Iholla-ohjelmaan. Tässähän hän seuraa mm. Martina Aitolehde
      Suomalaiset julkkikset
      30
      1084
    10. Miksi pankkitunnuksilla kaikkialle

      Miksi rahaliikenteen palveluiden tunnukset vaaditaan miltei kaikkeen yleiseen asiointiin Suomessa? Kenen etu on se, että
      Maailman menoa
      112
      999
    Aihe