Mistä lähteestä adventtitotuus

Adventtikirkon uskontunnustukseen kuuluvista opinkohdista voi lukea, mikä on tämän adventistien mainostaman adventtitotuuden lähde:

"Perusluonteiset opinkohdat 17
PROFETOIMISEN LAHJA

Yksi Pyhän Hengen lahjoista on profetoimisen lahja. Tämä lahja kuuluu jäännösseurakunnan tuntomerkkeihin, ja se ilmeni Ellen G. Whiten palvelutyössä. Hän oli Herran sanansaattaja, jonka kirjoitukset ovat jatkuvana ja arvovaltaisena TOTUUDEN LÄHTEENÄ ja tarjoavat seurakunnalle lohdutusta, ohjausta, opetusta ja ojennusta. "

Siinäpä se, ei siis tarvitse ihmetellä, että adventistien totuus poikkeaa niin paljon kristittyjen totuudesta.

9

358

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • adventtitotuuden vankina

      EGW:n kirjoitukset ovat totuuden lähteenä ja sen nimi on adventtitotuus.

      • Jeesus on Herra

        Adventistiopettajat selittävät että adventisteja tullaan vainoamaan sapatinpitämisen vuoksi koska he pitävät itseään tosi uskonnollisina.

        Kaikki muut ovat adventistien vihollisia jotka pitävät Ellen Whiteä vääränä profeettana.
        Voimakas identoituminen profeettaan saa jokaisen adventistin uskomaan että kaikki jotka pitävät EGW:tä vääränä profeettana olisivat adventistien vainoajia.

        Kaikki jotka pitävät Ellen Whiteä vääränä profeettana ovat vastustajia, harhaoppisia, eivät ole uskossa, sokeita, luopioita jne.


    • alat oppia

      Aivan niin. Eli adventismissa Jumalan sana on voimassa siltä osin, kuin se on ET:ssä on vahvistettuna. Yksinkertaista, eikös vain?

    • LUOPUNEET

      Puuttuvien Hengen armolahjojen vuoksi.
      Kielilläpuhuminen, profetoiminen, ihmeparantumiset ja uudestisyntymisen kokemukset näkyineen ja ilmestyksineen ovat olleet harvinaisia verrattaessa muihin vapaisiin seurakuntiin.

      Monet ovat siirtyneet vapaakirkollisiin seurakuntiin ja saaneet moninaisia armolahjoja, mutta ovat palanneet takaisin adventtikirkkoon havaittuaan ne laittomuuden hengen ilmiöiksi, jotka kieltävät Jeesuksen täyttäneen kymmenen käskyä, ja uskottelevat Jeesuksen kumonneen käskyt,
      Lisäksi opetetaan sielun kuolemattomuutta ja sunnuntain pyhyyttä eikä paeta pois Baabelista vaan mennään mukaan.

      Lopuksi opetetaan, että toinen kuolema on ikuinen elämä tulijärvessä, vaikka kenelläkään ei ole elämää itsessään, joka voisi säilyä tulessa.
      Jumala ei kilpaile paholaisen kanssa armolahjoista, vaan antaa väkevän eksytyksen niille jotka tekevät tyhjäksi Jeesuksen sovintotyön Hänen täyttäessään käskyt meidän puolestamme,
      vahvistaen lain ikuisiksi ajoiksi.

      • alex-kasi

        Benny Hinnin Showta TV:stä.

        Ihmiset kaatuilivat ja Benny juoksi edestakaisin ja maanasi, huuteli ja huitoi käsillään. Monet ihmiset olivat hurmoksissa ja kun Benny huitaisi kädessään olevalla liinalla (kaulahuivi tai jokin sellainen) niin parikymmentä makasi heti selällään lattialla. Benny paranteli sairatakin, tulivat ontuen ja lähtivät hurmoksissa mutta yhä ontuen varmana siitä että olivat parantuneet. Benny keräsi kolehdin (sanovat että kolehti voi nousta jopa 100 000 dollariin paremmissa kokouksissa) ja otti sitten yksityislentokoneensa koko henkilökuntansa kanssa ja lensi .. joko seuraavaan kokoukseen tai luxus huvilalleen kotiinsa. Benny pukeutuu mielellään hieman erikoisiin pukuihin ja värjä tukkansa harmaaksi. Hän vaihtaa pukua usein koska hän haluaa olla ededustava eri tilaisuuksissa missä hän esiintyy.

        Benny ennustaa Jeesuksen toisen tulemisen olevan lähellä.
        --------

        Vastakohta Johannes kastajaan on täydellinen, jokainen tietää miten Johannes kastaja pukeutui mitä hän söi ja ketä hän palveli. Hän ei huitonut ja kaatanut ihmisiä hän kastoi heidät ja maanasi heitä parannukseen.

        Johannes kastaja ennusti Jeesuksen ensimmäisen tulemisen olevan lähellä.


        Tietty eroavaisuus on havaittavissa.. eikö?


    • alex-kasi

      nimittäin siitä, että väität että adventistien oppi ei ole Raamatusta vaan Elleniltä.

      Ellenin kirjoitukset eivät luonnollisesti korvaa Raamattua millään tavoin ja joka sana mitä hän kirjoitti (ja se oli paljon) ei luonnollisesti ole paikkansa pitävää, mutta on myös paljon sellaisia kirjoituksia mitkä ovat oikein ja hyväksi lukijalle.

      Olet alkanut itse eräänlaiseksi ”Elleniksi”, kirjoituksiesi kanssa (vaikka et sitä ehkä huomaakaan). Koko "Ellen taistelusi" käydään sinun ja ”Ellenin kirjojen” välillä ja se ei oikeastaan meitä muita koskekaan, koska Raamattu on tullut tuossa taistelussasi kokonaan sivu seikaksi. Valitettavasti Ellen vainaja ei vain voi vastata kirjoituksiisi, se olisi kiinnostavaa lukea, mutta näin ollen ei paljon kiinnosta riitelysi sata tai yli sata vuotta vanhoja kirjoja vastaan.

      On selvää että useimmat adventistit yksilöinä nojaavat täysin Raamattuun oppikirjanaan eikä mihinkään muuhun - heidän käsityksiään siitä mitä Raamatussa opetetaan on luonnollisesti moni asia Raamatun ulkopuolellakin muovannut, esimerkiksi Martti Luther ja muut - mutta myös Ellen G White ja erityisesti hänen tulkintansa lopun ajasta.

      Kuitenkaan adventisteille eivät Ellenin kirjoitukset koskaan ole saman arvoisia Raamatun kanssa - monia Ellenin kirjoituksia on jopa jälkeen päin poistettu tai niiden muotoa korjailtu kun niiden tarkoitus on huomattu vääriksi näin ei koskaan voisi tehdä Raamatun kanssa. Ja jo sekin todistaa että A-kirkon oppi perustuu ennen muuta Raamattuun.

      Ihmetyttää joskus kun et ole tyytyväinen edes siitä että Ellenin kirjoituksia on poistettu A-kirkon toimesta.

      Mielestäni SINÄ itse teet Ellen G Whitesta liian tärkeän ja annat hänen kirjoituksilleen lähes saman arvon kun Raamatulle kun rinnastat niitä kaiken aikaan toisiinsa.
      Raamattu on Jumalan sanaa, mutta Ellen on vain ihminen, joka kirjoitti uskomattoman määrän kirjoituksia ja vaikka suurin osa kirjoituksista onkin rakentavaa luettavaa niin eivät ne koskaan korvaa Raamattua kenellekään.

      Kerroit saaneesi itse näyn (Ellenin tapaan) ja ”tehtävän” (Ellenin tapaan) ja otit työsaraksesi Suomi24 Adventisti palstan (Ellen otti palstakseen koko maailman) . Muistutat kovin Elleniä kuitenkin yhdellä suurella erolla – Ellen selittää Raamattua ja Jumalan hyvyyttä ja oikeudenmukaisuutta – kun taas sinä selität Elleniä ja hänen pahuuttaan.

      Oletko unohtanut, että vaikka me tiedämmekin Raamatusta sen mikä on tärkeää, emme voi väittää että yksikään ihminen olisi täysin oikeassa ja ymmärtäisi kaiken mitä Raamattu opettaa, eikä se ole edes tarkoitus, mutta ei luonnollisesti tarkoita, että emme saisi Raamattua tutkia, päin vastoin. Mutta tutkimukset ovat vain tutkimuksia ja eivät koskaan Raamatun vertaisia, vaikka ne olisi kirjoitettu Ellen G Whitelta tai Paavilta tai Lutherilta tai keneltä tahansa Raamatun tekstien ulkopuolella.

      Kun olen katsellut hieman näitä Ellenin opetuksia voin vain omasta puolestani todeta että se ei ole asennettani hänestä muuttanut toiseksi. Minulle hän oli ja on yhä syvästi uskovainen ihminen joka uskoi Jumalaan ja Jumalan poikaan, etsi totuutta sen tiedon mukaan mikä hänellä oli ja ehdottomasti ei omavanhurkas. Sitä vastoin en ole koskaan uskonut että hän olisi erehtymätön ja ihmettelen jos joku niin edes uskoo – tuskin.

      • Ei voi muuta sanoa kuin, että olet täysin jalat irti maasta. Koska et halunnut tulla uskoon, sinulle sopii tuo ylpeydestä ja paatumuksesta aloitettu Ellen Whiten ja adventtikirkon tie kuin nyrkki silmään.

        Käy nyt sitten läpi tuo ylpeytesi ja paatumuksesi tie. Rukoilen, että Herra vielä kerran avaa silmäsi ja näet mihin eksytykseen olet joutunut ja saat etsikkoajan niin, että voit tulla uskoon.


      • alex-kasi
        uskova_1 kirjoitti:

        Ei voi muuta sanoa kuin, että olet täysin jalat irti maasta. Koska et halunnut tulla uskoon, sinulle sopii tuo ylpeydestä ja paatumuksesta aloitettu Ellen Whiten ja adventtikirkon tie kuin nyrkki silmään.

        Käy nyt sitten läpi tuo ylpeytesi ja paatumuksesi tie. Rukoilen, että Herra vielä kerran avaa silmäsi ja näet mihin eksytykseen olet joutunut ja saat etsikkoajan niin, että voit tulla uskoon.

        kirjoitan niin palataan asiaan.


    • Kansalle

      uuspietismin ihanista Lupauksista. Olet vain unohtanut oman oikean saarnasi millä tavalla
      tavallinen ihminen voi tulla Pietistiseen uskoon.
      Sinä käännytät vain ihmisiä Advetti uskoon.
      Kukaan ei tiedä yhtään mitää pietismin ihanuudesta! Kerro meille Pietismi Jumalasta?
      Olemme kiinnostuneet tietämään tämän Jumalan
      armotyöstä? Kyselevä

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      361
      8192
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2324
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      34
      1692
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1549
    5. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      81
      1304
    6. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      121
      1293
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      349
      1116
    8. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      16
      1005
    9. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      54
      992
    10. Kuvaile kaivattuasi kolmella

      Emojilla. Oma vastaus 💨🚮💣
      Ikävä
      111
      911
    Aihe