Gekkojen elämää

phuuh

Olin ajatellut rakentaa itse terraarion gekolle..mitä tulisi ottaa huomioon? tietysti ensin pitäisi valita gekko minkä haluaa..en oikein tiedä mikä olisi paras vaihtoehto...ja tietysti erilaiset gekot tarvitset erilaiset elinolosuhteet...mutta jos terraarion rakentaa lasista minkälainen katon pitäisi olla? voiko katto olla jotain muuta kuin lasia? minkä kokoisista koloista parikymmen senttiset gekot mahtuvat?..onko lattia materiaalilla väliä?..minkälaisille gekoille sopivat enemmänkin korkeat terraariot kuin taas leveät..?

2

284

  Vastaukset

  • Viestisi perusteella oletan, että olet matelijoiden suhteen aloittelija, jolloin suosittelisin heti kättelyssä sinulle liskoksi leopardigekkoa. Se on sopivan kokoinen, tarpeeksi iso käsiteltäväksi tarvittessa, eikä tarvitse mitään mieletöntä terraariota. Se on myöskin "hidas" lisko, joten tarvittaessa siirtäminen ei ole liskon perässä juoksemista :)
   Jos päädyt leoskiin, terraario voi olla lasia tai pleksiä. Kattoa ei yli 30cm terrarioon tarvita (jos korkeita sisustuksia tai kalliotaustaa löydy). Jos taas meinaat rakentaa kalliotaustan, katto on helposti rakennettavissa pieni silmäisestä verkosta ja jalkalistasta / vastaavasta, siitä lisätietoa esim. googlettamalla tai herppi.netistä.
   Leopardigekko ei ihan mistään pikkukoloista viitsi tunkea mutta, ei silti kannata mitään suuri silmästä verkkoa ostaa.
   Meillä kattona on hyttysverkkosta ja jalkalistasta pingoittamalla tehty systeemi.
   Jos hankit leopardigekon pohjamateriaali voi olla talouspaperia, hiekkaa jne. Pienillä poikasilla kannattaa pitää talouspaperia tai painamatonta paperia, sillä ne usein syövät hiekkaa.
   Terrarion voi leoskille rakentaa myös vanerista, välttämättä ei tarvitse ostaa veden kestävää vaneria, sillä leoskit elävät kuivissa olosuhteissa.
   Yhdelle leoskille sopiva terraario on esim. 80x40x40 tai vastaava, myös pienempi terraario on riittävä, mutta mitä isompi sen parempi :)

   Jos taas haluat gekon, jolle sopii korkea terraario, olosuhteet muuttuu kuivasta aavikkomaisesta kosteaksi ja trooppiseksi. Mielestäni aloittelijalle sopivia trooppisia gekkoja ovat esim. kultagekko (gekko ulikovskii), jolle parasvaihtoehto on lasi terraario minimissään 50x50x80 (suurin korkeus). Myös tokee gekko (gekko gecko) sopii aloittelijalle, ja sille pitää minimissään olla 40x40x70 terrario. Molemmat edellä mainitut lajit tarvitsevat kosteat olosuhteet. Tietoa näistä lajeista löytyy googlettamalla tai osoitteesta http://www.herpetomania.fi/marikan_herppisivut/

  • Minulle tuli vaan tänä aamuna tälläinen mieleen... Olisiko tokee gekko hyvä laji tälläiselle aloittelijalle jos tiedostaa lajin henkilökohtaiset tavat... Kun itse ajattelin että se voisi olla juuri minunlaiseni gekko.... Ja voihan se myös mennä niin etteivät kaikki tokee gekot käyttäydy niin aggressiivisesti, sehän riippuu sen luonteesta🤣🎭

  SEISKA.FI

  • Paparazzi iski: Anni Hautala ja Tuija Pehkonen raskauspalaverissa: esittelivät vauvamasujaan toisilleen – kuvat!
  • Nämä kaikki ulosotto vei Jari-Matti Latvalalta verosotkun takia: talo, mökki, luksusauto…
  • Duudsonit-Jarno avioerosta: Sattuu todella paljon

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Sofia juhlimassa kavereiden kanssa

   Sofia nähty juhlimassa tämän illan aikana eri puolella Helsinkiä ilman Stefua. Onkohan tullut jo ryppyjä rakkauteen?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   83
   2399
  2. Nyt on kyllä Soffa juubassa

   Ihan känninen postaus. Partsielämää jee...alamäki vai putki
   Kotimaiset julkkisjuorut
   55
   2126
  3. Onko Martinalla tuparit?

   Ja onkohan niihin kutsuttu Stefu ja Sohvi?
   Kotimaiset julkkisjuorut
   51
   834
  4. Pitkän parisuhteen salaisuus, vai onko sitä

   Vuosia vaan tulee lisää ja tuossa se kumppani pysyy rinalla vaikka en ole mikään ihanne mies, kaikilla kai vikansa. Pitää vain hyväksyä toinen ja olla
   Parisuhde
   44
   806