tarttuuko influenssa helposti

vauva 4 kk

meillä perheessä ollut viikon verran vuorotellen il,meisesti influenssa a-virus. nyt pelottaa miten helposti tarttuu pieneen 4 kk vauvaan. on täysimetyksessä. ilmeisesti heti lääkäriin vai mitä, jos tarttuu?

6

7285

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Äippis

      Yleensä täysimetyksessä oleva vauva ei saa mitään flunssia, mutta tuntuu, että nykymaailmassa kaikki on mahdollista. Kannattaa käydä lääkärillä, mikäli kotikonstit ei riitä, jos flunssa nyt sitten kuitenkin yllättää. Neuvon käyttämään nenän tyhjentämiseen NenäFriidaa. Siinä itse imetään pienen letkun ja putken avulla nenä tyhjäksi. Siihen kuuluu myös filtteri. Näitä saa hyvin varustetuista tavarataloista. Meillä on sitä käytetty kahdella lapsella ja pois en anna. Sitten toinen asia, kun lapselle tulee flunssa, niin kohottakaa sängyn pääpuolta ylös. Tietosanakirjat jalkojen alle on tosi hyvä kikka. On kokeiltu ja toimii! Ja täytyy muistaa, että maalaisjärjen käyttö on sallittua!

    • Äippis2

      Käsien puhtaus on kaiken a ja o! Kädet pestään AINA niistämisen jälkeen ja mielellään myös desinfioidaan. Tavallisesta kaupasta saa hyviä desinfektoleita eikä oo niin kalliita kuin apteekin. Kannattaa myös muistaa pyyhkiä välillä ovien kahvat, wc ja jääkaapin oven kahvat eritoten. Lähikontaktia vauvaan kannattaa välttää, eli ei pussata eikä "vaihdeta neniä" kun itse ollaan kipeänä!

    • muihinkin!!!

      se on höpöpuhetta ettei täysimetetyt saa tauteja. ihan samalla tavalla sairastuvat kuin muutkin jos samassa huushollissa on ärhäkän virustaudin sairastaja. toki voi tulla lievempänä ja jos äiti on sairastanut/sairastaa ko. taudin, niin saa maidossa vasta-aineita jotka helpottavat ja nopeuttavat paranemista, mutta sairastumista eivät estä.

      meidän täysimetetty tytteli sai 2 kk ikäisenä ekan flunssan, se meni ihan levolla ja keittosuolatipoilla. ja nyt viikko sitten 3 kk synttärilahjaksi sai influenssa A:n, kuten koko muukin perheemme. kova kuume kaksi vuorokautta ja viikon räkäisenä. eilen sitten korvalääkärikäynti paljasti jälkitautina molemminpuolisen korvatulehduksen. että se siitä täysimetyksen suojaavuudesta. päivystävälle lääkärille soittelin ja hänen ohjeensa oli että kun on selvää mistä kuume johtuu (eli joku muukin perheenjäsen on kipeä) niin voi hoitaa kotona, lääkäriin lähtö ei ole välttämätöntä ihan heti.

      mutta ehdottoman välttämätöntä on näin pienillä saada se kuume alas välittömästi ja pysymään alle 38, koska heillä nestehukka uhkaa paljon nopeammin kuin isommilla lapsilla/aikuisilla. eli vaatteita pois: vaippa ja pieni paita riittää, kevyt lakana vain sänkyynkin päälle ja sitten panadol-suppoa painon mukaan. ellei ekan supon annon jälkeen ole kuume alle 38, niin neljän tunnin päästä uusi annos. tämä yleensä jo laskee kuumeen. ja jatkossa saa antaa n. kuuden tunnin välein uuden annoksen niin kauan kuin kuumetta kestää. ja sitten sitä juotavaa. tissiä joka välissä niin paljon kuin hiukankin saa syömään ja ellei jaksa imeä, niin sitten on koitettava pullosta. syömään pitäisi saada vähintään tunnin-kahden välein niin kauan kuin kovaa kuumetta kestää. hyvä merkki riittävälle nesteen saannille on pisuvaippa. ellei pissaa ole tullut kuuteen tuntiin, on vauva vietävä lääkäriin saamaan arviota nestehoidon tarpeellisuudesta.

      mutta niin kauan kuin kuume pysyy alle 38 supoilla, vauvan hengitys on hyvää (eli eli vaivalloista, huulet ei sinerrä) ja hänet saa syömään maitoa joko tissistä tai pullosta ja vaippaan tulee pissaa niin voidaan hoitaa kotona. ja ainahan voit soittaa kellon ympäri tk:n päivystävälle lääkärille jos epäilyttää vauvan kunto. ja 3kk täyttäneelle nenään nasolin tippoja jos tukkoinen, keittosuolaa huuhtelemaan räkää.

      ja ne jälkitaudit on tosiaan yleisiä, meillä tuo räkä meni korviin ja senkin huomaa heti kun alkaa imuteho huonontua ja itketyttää. silloin on lääkkeeen ja lääkärin aika.

      • voihan räkä

        meillä vissiin nyt ja se hiton a-virus..isommat lapseni 6 ja 7 vuotiaat ovat olleet jo viikon kuumeessa,ei auta lääkkeet ei mitkään..ja kolme päivää sitten tultiin me loput, minä ja mieheni ja pikkunen 2,5 kk:tta..pikkusella ei kuume laske millään..37 ja 39 välillä pyörii..otin huomioon sen että normaali lämpötila n.37..mutta eipä ole kiukkunenkaan,vain väsynyt ja syö ja juo hyvin..mutta supon voimilla silti mennään..ja kohta uutta pakkausta ostamaan..voi että mä sanon..millon tää hellittää??? ja kauan uskallan olla menemättä pikkusenkans lääkäriin?


    • alkup.

      vastaukset olivat todella hyviä ja neuvovia, kiitos! onhan se totta, että tietysti tarttuu myös pieneen..onneksi ei ole vielä tarttunut (sormia ristiin..) ja viikko on kohta kulunut ekasta sairastuneesta, joten kohta voi vähäksi aikaa hengähtää.

    • Anonyymi

      meillä lapsella influenssa rajuakin rajumpi kuumevaihe kesti kolme viikkoa, meillä vanhemmilla kaksi viikkoa. mies kuitenkin kyyditettiin ambulanssilla sairaalaan, kun vointi meni todella todella huonoksi. sitten alkoi vielä jälkitaudit kahdeksi viikoksi ja vasta sitten todella hidas toipuminen. paljon rajumpi tauti kuin tiesimme, nyt ymmärrämme miksi rokotuksesta toitotetaan.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      93
      6738
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      29
      2676
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      33
      2263
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      80
      1931
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1681
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      6
      1477
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1377
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1351
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      8
      1294
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1243
    Aihe