Mielipide

SeppoH

Täällä foorumilla puhutaan usein vastakkainasettelusta alkoholi VS kannabis, kannabistit vastaan alkoholistit. Miten nämä kaksi ryhmää sitten eroaa toisistaan. Noh.

Kun vertailee alkoholi- ja huumepalstaa keskenään huomaa ison eron keskustelun laadusta ja ihmisten älyllisestä tasosta. Alkoholipalstalla kirjoitusten keskimääräinen sana määrä on noin kymmenen, mikä osoittaa sen että alkoholi tosiaan tappaa aivosoluja ja tekee tyhmäksi. Kun taas huumeet palstalla, jossa suurimmaksi osaksi kannabiksen käyttäjät keskustelevat huomaa sen. Että keskusteluissa on luovaa ajattelua, esitetään hyviä esimerkkejä, tilastoja ja tutkimuksia jotka kerta toisensa jälkeen todistavat alkoholistien tyhmyyttä ja kannabiksen ja kannabistien paremmuutta.

Alkoholistien luovuus rajoittuu usein 10 vuotiaan tasolle johon he viinan takia ikään kuin aikakoneen kanssa alkoholin tappamien aivosolujen takia ovat palanneet. Homotellaan ja haistatellaan aivan niin kuin pienenä hiekkalaatikolla kun järki ei riitä aikuisten keskusteluihin ja turhautuneisuus omaan tyhmyyteen saa yliotteen.

Luulin pitkän aikaa että olin tässä asiassa väärässä. Mutta nyt kun olen seurannut näitä keskusteluita jonkin aikaa, olen todennut sen, että me kannabistit ollaan tosiaan parempia ihmisiä sekä älyllisesti että henkisesti. Meillä on jotain, mitä teiltä muilta puuttuu. Olemme nähneet totuuden. Totuuden jota te alkoholistit eivät ehkä ikinä tule näkemään.

Ehkä tämän takia kannabis onkin kriminalisoitu, tyhmempiä alkoholisteja kuin on helpompi kontrolloida. Katsos me kannabistit kyseenalaistamme liikaa, olemme liian älykkäitä hallitakseen ja se on suuri vaara tälle valedemokratialle nimeltä Suomi.

Nyt jotkut teistä ehkä ajattelette että: ”kyllä minäkin joskus pössyttelen, mutta en minä koe olevani sen takia parempi ihminen”

Se johtuu katsos siitä että ette ole vielä valinneet puolta. Joko olette vielä kahden vaiheilla tai sitten kuulutte tosiaankin siihen toiseen ryhmään, alkoholisteihin


Tämähän nyt vain oli minun mielipide, johon teillä kaikilla kuitenkin on oikeus.

33

5435

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vastailen

      http://www.lue.fi/uutiset.php?id=116




































      Takaisin
      Julkkisten sekoilut Olavi Virrasta Jussi Ahteeseen

      Sellaisten nollajulkkisten kuin Susanna Tervaniemen ja Jussi ”Hilkka ja Matin poika” Ahteen saamat muutamien eurojen suuruiset sakkorangaistukset huumekokeiluistaan ovat vielä lasten leikkiä verrattuna maamme todellisiin kohujulkkiksiin. Heitä löytyy niin eri alojen taiteilijoista kuin eduskunnasta.


      Turo Pajala oli lahjakas näyttelijä ja filmitähti. Sitä oli myös hänen isänsä, edesmennyt Erkki Pajala. Isä sortui joskus viinaan hieman rankemmalla tavalla, pojan kohtaloksi tulivat huumeet. Isä kuitenkin nousi aallonpohjasta tunnetulla suomalaisella sisulla tehden muun muassa unohtumattomat roolityöt tv-elokuvissa Elämänmeno ja Manillaköysi.

      Myös Turo esiintyi aikanaan useassakin kotimaisessa elokuvassa. Sittemmin hän 1990-luvulla "katosi". Syynä ei suinkaan ollut liiallinen läträäminen alkoholipitoisten aineitten kanssa, vaan hasiksen pössyttely. Pajala tunnettiin enää Helsingin Kallion kaupunginosan korttelikapakoissa. Hänestä käytettiin nimitystä entinen filmitähti, jonka yksi tunnusmerkeistä oli kaulassaan pitämänsä punainen huivi.

      Turo Pajalan tarinalla ei ollut onnellista loppua. Aikaa myöten hän oli niin pahasti huumekoukussa, että sotkeentui salakuljetukseen, jäi velkaa, sai gorillat peräänsä ja viimein kahden vuoden kymmenen kuukauden pituisen vankeusrangaistuksen huumausaineen hallussapidosta, välityksestä ja myynnistä. Tuomio annettiin talvella 1998.

      Juttuun liittyi hollantilainen rakennusinsinööri, joka jäi kiinni Helsinki-Vantaa lentoasemalla. Paidan alta ihoon teipattuina löytyi 4,5 kiloa hasista. Insinööri kertoi joutuneensa muuliksi edesmenneen poikansa huumevelkojen takia. Pasilan poliisivankilassa hän valokuvista tunnisti juttuun liittyneen suomalaisen naisen sekä filmitähti Theon eli Turo Pajalan.

      Myös Pajala oli jäänyt velkaa. Hänelle tehtiin ehdotus, josta hän ei voinut kieltäytyä. Hänen tuli myydä hänelle tuodut hasislevyt eteenpäin ja tietyn ajan kuluttua velka olisi kuitattu. Kuitenkin Pajala vietiin väkivaltaisesti Vallilan teollisuusalueelle kahden miehen toimesta, jossa häntä suomeksi sanottuna pätkittiin turpaan. Miehet väittivät Pajalan vetäneen välistä, sillä myyntirahoja puuttui kymmenien tuhansien markkojen arvosta. Pajala pääsi riistäytymään irti ja pakenemaan paikalta. Hän alkoi olla muutoinkin niin heikossa kunnossa, että kiinnijääminen oli oikeastaan helpotus. Pajalan haima oli "poksahtanut" ja hänelle määrättiin reseptilääkkeitä. Pajala ei päässyt niitä hakemaan, vaan otti "lääkkeeksi" poltettavaa heroiinia.

      Taiteilija Pajala oli tulossa Pariisista, kun poliisit ottivat hänet kiinni Helsinki-Vantaa lentoasemalla 28. marraskuuta 1997 ja veivät Pasilan poliisivankilaan. Pajalan saamasta huumetuomiosta iltapäivälehdet repivät suuria otsikoita, mutta eivät läheskään niin mittavia, mitä kirjoitettiin viime vuoden lopulla huumekokeiluistaan kiinni jääneistä malli Susanna Tervaniemestä ja tämän poikaystävästä Jussi Ahteesta, jonka julkisuusarvo on siinä että hänen vanhempansa sattuvat olemaan Hilkka ja Matti Ahde. Tervaniemi ja Ahde olivat nykypäivän pintakiillon kuohkeinta kermaa ja kokaiinin nuuskaaminen kuului "luonnollisena" osana tähän elämänmuotoon, jossa ihmisvartalon kaikkia muita osia harjoitettiin, paitsi aivoja.

      Kun sitten käry kävi, itkettiin kuin pahaiset kakarat - joita he itse asiassa ovatkin - lehdistöä ja televisiota myöten maailman pahuutta. Tuomiot olivat lievät: Tervaniemi sai sakkoa 24 euroa ja Ahde 564 euroa.

      Huumetuomion sai myös Miss Hawaiin Tropic Janita Jääskeläinen tuodessaan Thaimaasta tämän vuoden tammikuussa 11 huumeeksi luokiteltavaa tablettia. Kyse oli Subutexista, jota lääkärit määräävät huumeitten vieroitusoireisiin. Jääskeläinen sai 600 euron sakot ja menetti tittelinsä. Mutta tunnettuahan on, että jos kunnia menee, niin maine kasvaa.

      Kun nyrkit puhuvat

      Sisäministeriön kansliapäällikkö, entinen kansanedustaja ja oikeusministeri Kari Häkämies joutui luopumaan virastaan tänä kesänä, kun selvisi hänen syyllistyneen naisystävänsä pahoinpitelyyn. Häkämies tuntui olevan pahoillaan ainoastaan kiinnijäämisestään, ei naispuolisen kumppaninsa hakkaamisesta. Juttu on tulossa käräjäoikeuteen ja syyttäjä harkitsee parhaillaan, nostaako syytteen törkeästä vai ainoastaan tavallisesta pahoinpitelystä.

      Todisteet puhuvat karua kieltään Häkämiehen iskujen voimasta. Naisystävän poski oli pahasti turvoksissa ja toinen silmä oli värjäytynyt kokonaan mustaksi. Poliisin ottamat kuvat nähnyt tiesi kertoa julkisuudelle, etteivät ne olleet "mitään kaunista katsottavaa".

      Edesmennyt valtakunnansovittelija Jorma Reini hankki kyseenlaista julkisuutta riehumalla humalapäissään yksityisasunnossa. Tappeluun osallistui myös Reinin uusi naisystävä, joka käy edelleen oikeutta tiettyjä lehtiä ja jopa televisiota vastaan, kun nämä uskalsivat julkaista hänen nimensä, joka on... No, annetaan olla. Käräjätuvassa on puiset penkit ja niillä on ikävä istua.

      Häkämies, joka on koulutukseltaan varatuomari, luulisi tietävän parhaiten tekojensa seuraukset. Eduskunnassa istuu kuitenkin mies, joka on hakannut ihmisiä ihan työkseen: Tony Halme. Hän on myös saanut pahoinpitelytuomion, kun tapahtumat Kiteellä riistäytyivät käsistä muutama vuosi sitten. Tuolloin Halme ei ollut vielä kansanedustaja, vaan ammattinyrkkeilijänä itsensä elättänyt urheilija.

      Tuomio tuli, kun Halme oli nakkikioskilla läpsinyt muuatta paikkakunnan suunsoittajaa hieman isommalla kämmenellä. Halmeen puolustukseksi on sanottava, että suomalaiseen miehisyyteen kuuluu humalapäissään suoritettu isompiensa härnääminen. Niin tässäkin tapauksessa. Kun Kiteen poika ei tuntunut selvää puhetta ymmärtävän, vaan alkoi tulla jo liian lähelle, Halmeen ei auttanut muu kuin tehostaa sanojaan muutamalla "avokkaalla". Kun sellaisia antaa 140-kiloinen ammattinyrkkeilijä 50-kiloisen tyttöystävän asemesta, niin teho on taatusti toinen.

      Tässä vaiheessa olisi pitänyt tajuta oma tyhmyytensä, mutta yleensä häviön kohdatessa huudetaan apuun poliisia, palokuntaa ja äitiä. Tässä järjestyksessä. Seuraus oli, että Halme sai tuomion, kun tavallaan vain puolusti itseään. Joillekin normaali puhe ei vain tunnu tehoavan. Näin tapahtui, kun yksi maamme tunnetuimmista ja myös tunnustetuimmista taiteilijoista Vesa-Matti Loiri antoi niin sanotusti selkään laulaja Ilkka Sysimetsää eli Frederikiä.

      Epävirallinen nyrkkeilyottelu Suomen taiteilijaseuran mestaruudesta tapahtui 1970-luvun puolivälissä Hesperian yökerhossa Helsingissä ja päättyi jo ensi sekunneilla kehässäkin hanskoja heiluttaneen Loirin ylivoimaiseen tyrmäysvoittoon tämän todistaessa, että harva meistä on rautaa.

      Kehätuomariksi kutsuttiin poliisi ja arvostelutuomariksi Helsingin raastuvanoikeuden puheenjohtaja. Viimeksi mainittu nuiji Loirille tuomion pahoinpitelystä. Sittemmin herrat sopivat asian kättä puristamalla. Loiri on käyttänyt nyrkkejään myöhemminkin taiteilijakollegoitaan kohtaan. Viimeksi niiden eteen osui Ville "Jukan poika" Virtanen. Kamppailu päättyi silloinkin hyvin nopeasti, ja Loirin voittoon.

      Peräti viidestä pahoinpitelystä tuomittiin maaliskuussa 1998 suosittu lavatähti ja Kuurankukan esittäjä Isto Hiltunen 40 päiväsakkoon. Suklaasilmäinen taiteilija oli alkanut riehua humalapäissään Jyväskylän keskustassa ja käynyt kiinni hänelle täysin tuntemattomiin ihmisiin. Riehuminen päättyi vasta poliisien tultua paikalle. Hiltunen kohdisti päälle karkauksensa lähinnä naisiin, vain yhtä miestä hän löi kaulaan. Nuoria opiskelijaneitosia Hiltunen repi hiuksista ja vaatteista. Erästä tyttöä hän jopa puri. Oikeudessa Hiltunen esitti nöyrää poikaa, ja pyyteli tyhmyyttään ja sekoamistaan anteeksi. Myöhemmin Hiltunen sanoi kiinni jäämisensä jälkeen, että "julkisuus on ollut jo häpeärangaistus hänelle ja hänen perheelleen".

      Viinaa suuhun ja auton rattiin

      Eduskunnan pitäisi nauttia maamme suurinta arvovaltaa. Mutta mikä on mennyt pieleen, kun laitokseen on nykyiselle kaudelle valittu valtakunnanoikeudessa tuomittu entinen ministeri ja kulttuuriministeriksi nostettiin Tanja Karpela, jonka rattijuoppoudesta lehdet saivat aiheen sensaatio-otsikoihinsa.

      Ja kokoomuksen kyky Sirpa Pietikäinen ei enää edes asettunut ehdokkaaksi, kun jäi kiinni rattijuoppoudesta juuri ennen maalisvaaleja. Pietikäisen selitys ontui: hän halusi aamuyöllä ainoastaan siirtää autoaan aurauskaluston tieltä, ja ajoi suoraan lumipenkkaan. Silminnäkijä hälytti virkavallan paikalle todistamaan, miten kansanedustajamme pystyi juuri ja juuri omin voimin kömpimään ulos autostaan.

      Tästä saammekin oivan aasinsillan armaitten julkkistemme alkoholin käyttöön, joka viime aikoina on siistiytynyt. Tai sitten pahimmat tapaukset eivät tule edes julki. Jotkut kuitenkin tulevat. Kruunaamaton tangokuningas Reijo Taipale romutti komean Chevroletinsa 14. toukokuuta 1999, äitienpäivänä, ja puhalsi poliisin alkometeriin 2,3 promillen lukemat. Mainittakoon, että törkeän rattijuopumuksen raja on nykyään 1,2 promillea. Taipaleen selitys oli vanha klisee: "Otin vain pari kaljaa."

      Eikä aikaakaan, kun laulaja Martti Syrjä eli Eppu Normaalin laulaja seurasi esimerkkiä. Humalassa ovat autoa ajaneet ja siitä myös kiinni jääneet vuoden 1977 Miss Suomi, nyt jo edesmennyt Armi Aavikko, viihdetaiteilija Irwin Goodman eli edesmennyt Antti Hammarberg, nyrkkeilijä ja nykyinen raittiusmies Pertti Purhonen, lauluyhtye Hullu-Jussin keulakuva taiteilija Eeki Mantere, kirjailija Mauri Sariola ja MTK:n entinen puheenjohtaja Helge Haavisto, joka aiheutti jopa yliajon.

      Mutta osattiin sitä ennenkin.

      Jokainen meistä, ainakin vanhemmista, tietää miten suuresti Suomen todellinen tango- ja viihdekuningas, nyt jo edesmennyt Olavi Virta oli mieltynyt alkoholipitoisiin juomiin, kauniisiin naisiin ja komeisiin autoihin. Mikään ei estänyt häntä suosionsa huipulla käyttämästä tätä pyhää kolmiyhtenäisyyttä vaikka yhtä aikaa. Virtahan on jälleen "tapetilla" hänestä Pyynikin kesäteatterissa Tampereella esitetyn näytelmän johdosta.

      Rattijuopumus oli 1950-luvulla helpompi peittää jopa poliisiratsiassa, sillä tuolloin ei tunnettu puhallusmittareita. Jos virkavallan edustaja epäili kuljettaneen nauttineen muutakin kuin kansalaisluottamusta, hänet piti raahata lääkäriin verikokeen ottamista varten. Moni peitti päässä kihertävät alkoholijuomat hengittämällä pois päin poliisista tai syömällä voimakkaita kurkkupastilleja. Kiinnijääminen tiesi poikkeuksetta ehdotonta vankeusrangaistusta. Tuomio suoritettiin yleensä jossakin työsiirtolassa. Termi autolla Kanarian saarille tuli enemmän kuin tutuksi, sillä rattijuopumuksesta tuomitut määrättiin lapioimaan soraa Seutulan lentokenttätyömaalle eli nykyiselle Helsinki-Vantaa lentoasemalle. Muutamien tuntien yhdyskuntapalveluksesta ei tuolloin osattu edes uneksia.

      Autolla Kanarian saarille lähti aikoinaan Olavi Virtakin. Tammikuussa 1963 samaan paikkaan rattijuopumuksesta omaa kolmen kuukauden mittaista vapausrangaistustaan suorittaman saapui elokuvaohjaaja Matti Kassila ja törmäsi ensi töikseen parakin portailla villapaitasillaan seisoskelevaan Virtaan. Tuomiot alkoivat muuttua lievemmiksi vasta siinä vaiheessa, kun maamme kaikista vangeista puolet oli rattijuoppoja.

      Takaisin















      Lue.fi-portaali on osa Scanria Oy:tä.

      NettiTieto Oy

      • Korjaus.edelliseen

        Kuurankukan esittäjä on Joel Hallikainen EI Isto Hiltunen.


      • importanty
        Korjaus.edelliseen kirjoitti:

        Kuurankukan esittäjä on Joel Hallikainen EI Isto Hiltunen.

        mikä neuvoksi kun veljeni on kupannut vanhempani puille paljaille salassa meiltä muilta sisaruksilta. huumeiden käyttöön. ps. koston halut ovat nyt kovat.


      • Anonyymi

        80-luvullahan joka jätkä kävi ratin lusimassa. ja se oli aina se3 kk mäkin kävin kolme kertaa. seutula käyrä ja sörkka, eikä se mitään meinannu eikä meistä tullu rikollisia. enää ei tientenkään ajeta kännissä. nyt vaan pillu mielessä.


    • Rankaistaan fiksuudesta

      Karkeasti voidaan vetää sellainen johtopäätös että huumeisiin koskee käytännössä kahdenlaisia ihmisiä: Rappiopäihteilijöitä joiden ainoa mielenkiinto on saada nuppiin maksimaalinen pörinä ja toisena, huomattavasti syvempänä ryhmänä - kyseenalaistajat, nykyajan shamaanit, ajattelijat, uuden kokeilijat.

      On sanottu että raja hulluuden ja nerouden välillä on häilyvä. Joku voisi sanoa: On hullua kokeilla huumeita. Entäpä jos se onkin usein merkki neroudesta ja henkisestä joustavuudesta? Huumeita kokeilevat älyköt kykenevät astumaan näiden kieltolakiaitojen yli ilman vaaraa että vammauttaisivat itseään. Suojelevat kiellot kun tunnetusti on tehty tyhmille, ei viisaille. Tyhmille lapsille ei anneta puukkoja, miksi siis taviksille huumeitakaan tulisi antaa? ;-)

      Mutta maailmamme on tavisten johtama ja poliitikon tehtävä on nuolla taviksen persettä ja antaa hänelle hyvä olo. Tavis pelkää sekakäyttäjätyypin ihmistä ja toisaalta häntä vituttaa varmasti suunnattomasti häilyvä eksentrinen filosofi-tyyppi. Miksei potkia molempia munille jos kerran mahdollisuus on? Siitähän se pieni sielu ilahtuu suuresti (piikki menee etenkin palstan yhden miehen armeijalle joka on toiminut tässä muutamana päivänä).

      Juuri eksentrisen huumeisiin puuttuvan aidon älyn ongelma johtuu siitä että se on usein myös tavallista ihmistä älykkäämpi; ei pelkästään alkoholistia älykkäämpi. Johan täällä ollaan nähty kuinka alkoholiorientoituneet "voittavat" keskustelun pulushakkitekniikalla (kaadetaan nappulat, paskannetaan pelipöydälle ja lennetään oman parven luokse kertomaan ikuista saagaa murska voitosta).

      Taviksen näemme täällä kenties aloittamassa vakavia aiheita joiden taso on "Miksi kukaan tahtoisi..." ja sitten kun paljastuukin syvällinen filosofinen rakennelma joka vetelee syy-seuraussuhteet laillisista päihteistä filosofiseen vapauteen on tavis jo valmista kauraa; hän pelästyy näkemäänsä. "Nehän tietää mistä puhuu, nyt alkoi hävettää...".

      Tuo "alkoholi tyhmentää" on muuten täysin totta. Alkoholin kertakäyttö edes kohtuullisin annoksin haittaa todella merkittävässä määrin uuden omaksumista ja laajojen ajatuskokonaisuuksien kehittämistä. Alkoholi kun nakertaa kaikkein pahiten juuri kehittyviä viejähaarakkeita; eli siis niitä aivojen osia jotka tulevaisuudessa muodostuvat ajatuksiksi.

      Kannabis - vaikkei suoranaisesti älykkyyttä lisääkään - antaa aivoille purtavaa. Lukeminen, katsominen tai puhuminen aktivoivat aivoja vain yhden kolmasosan siitä mitä tekee ajatteleminen. Vaikka kannabis ei muutu aivoissa tiedoksi se muuttuu aiheuttamansa ärsykkeiden kautta prosessoivaksi tilaksi - joka tarkoittaa aivojen AJATTELEMIS-toimintojen kytkeytymistä päälle. Väitän että kohtuukäytössä kannabis ainakin antaa mahdollisuuden aidolle itsensä kehittämiselle. Tosin jatkuvassa käytössä kannabiksen vaikutus kääntyy päinvastaiseksi (konetta ajetaan mutta tyhjäkäynnillä = hyödytöntä). Jos kannabiksen potentiaalin tahtoo nostaa maksimiin kannattaa selvinpäin olemisen ja päihtyneenä olemisen välinen suhde olla ainakin 10:1 ja virikkeellinen ja älyllisesti haastava ympäristö on must. Kannabiksella siis vedellään vain viivoja asioiden välille jotta päästään puremaan syvemmältä; ei tehdä tietoa ja ymmärrystä itsessään.

      Ei mitään mystistä, ei mitään ihmettelyä - se on vain työkalu jota voi käyttää huvikseen nakutteluun, aitoon tehokkaaseen työhön tai sitten hakatakseen itseään peukaloon.

    • Kyllämies

      "Kun vertailee alkoholi- ja huumepalstaa keskenään huomaa ison eron keskustelun laadusta ja ihmisten älyllisestä tasosta."

      Aivan. Alkoholipalstalla löytää useita kirjoituksia missä kirjoittaja on kykenevä kritisoimaan sekä päihdettä että omaa riippuvuuttaan.

      "Kun taas huumeet palstalla, jossa suurimmaksi osaksi kannabiksen käyttäjät keskustelevat huomaa sen. Että keskusteluissa on luovaa ajattelua, esitetään hyviä esimerkkejä, tilastoja ja tutkimuksia jotka kerta toisensa jälkeen todistavat alkoholistien tyhmyyttä ja kannabiksen ja kannabistien paremmuutta."

      Päihde ei tee ihmisestä parempaa, yksikään päihde ei sisällä em. ominaisuutta.

      • ei seuraus

        "Alkoholipalstalla löytää useita kirjoituksia missä kirjoittaja on kykenevä kritisoimaan sekä päihdettä että omaa riippuvuuttaan."

        Aivan. Koska alkoholi aiheuttaa niin pahan riippuvuuden (jonka vieroitusoireisiin voi jopa kuolla) ja koska alkoholipäihtymys on niin kokonaisvaltaista, että sen vaikutuksen alla ihminen pystyy käsittämättömiin väkivallantekoihin, olisikin melkoinen ihme, jos tähän päihteeseen riippuvaiset eivät (selvänä tai vähemmän kännissä) pystyisi kritisoiman päihdettä ja riippuvuuttaan.

        Kannabis kun ei juuri aiheuta riippuvuutta, eikä se juuri saa ihmistä sekoamaan päihtyneenä, antaakin jo paljon selkoa siihen, miksi kannabiksen käyttäjät eivät kritisoi riippuvuuttaan (koska sitä ei ole) ja miksi kannabista kritisoidaan niin vähän käyttäjien toimesta (koska kyseessä on maailman vähähaittaisin päihde). Kannabistahan kritisoidaan lähinnä sitä käyttämättömien ihmisten toimesta.

        "Päihde ei tee ihmisestä parempaa, yksikään päihde ei sisällä em. ominaisuutta."

        Ei sisällä ei. Kuitenkin älykkyydellä on tekemistä päihdevalintojen kanssa. Kyseessä on siis seuraus älykkyydestä. Älykkyys ei siis ole seuraus vaan syy. Vain itsetuhoiset älykkäät ihmiset käyttävät useasti ruumiille tai mielelle vahingollisia päihteitä, kuten alkoholia. Yleensä alkoholistit eivät ole älyllä pilattuja. Paitsi siis itsetuhoiset.


      • valinta?
        ei seuraus kirjoitti:

        "Alkoholipalstalla löytää useita kirjoituksia missä kirjoittaja on kykenevä kritisoimaan sekä päihdettä että omaa riippuvuuttaan."

        Aivan. Koska alkoholi aiheuttaa niin pahan riippuvuuden (jonka vieroitusoireisiin voi jopa kuolla) ja koska alkoholipäihtymys on niin kokonaisvaltaista, että sen vaikutuksen alla ihminen pystyy käsittämättömiin väkivallantekoihin, olisikin melkoinen ihme, jos tähän päihteeseen riippuvaiset eivät (selvänä tai vähemmän kännissä) pystyisi kritisoiman päihdettä ja riippuvuuttaan.

        Kannabis kun ei juuri aiheuta riippuvuutta, eikä se juuri saa ihmistä sekoamaan päihtyneenä, antaakin jo paljon selkoa siihen, miksi kannabiksen käyttäjät eivät kritisoi riippuvuuttaan (koska sitä ei ole) ja miksi kannabista kritisoidaan niin vähän käyttäjien toimesta (koska kyseessä on maailman vähähaittaisin päihde). Kannabistahan kritisoidaan lähinnä sitä käyttämättömien ihmisten toimesta.

        "Päihde ei tee ihmisestä parempaa, yksikään päihde ei sisällä em. ominaisuutta."

        Ei sisällä ei. Kuitenkin älykkyydellä on tekemistä päihdevalintojen kanssa. Kyseessä on siis seuraus älykkyydestä. Älykkyys ei siis ole seuraus vaan syy. Vain itsetuhoiset älykkäät ihmiset käyttävät useasti ruumiille tai mielelle vahingollisia päihteitä, kuten alkoholia. Yleensä alkoholistit eivät ole älyllä pilattuja. Paitsi siis itsetuhoiset.

        "Kuitenkin älykkyydellä on tekemistä päihdevalintojen kanssa. Kyseessä (kannabiksenkäytössä) on siis seuraus älykkyydestä"
        Kannabis on laissa kiellettyä materiaalia. Kannabista käyttäessään yksilö rikkoo lakia. Lain rikkominen on siis älykästä?

        Sellainen ajatustapa on siis älykäs, jossa yksilö päättää itsenäisesti siitä noudattaako lakia vai ei? Eiköhän se ole melkomoista demokratian halveksuntaa, koska laithan säädämme me, Suomen kansa, demokraattisesti valitsemiemme edustajien kautta.

        Onko demokratian halveksiminen siis älykkäiden ihmisten tunnusmerkki?


      • mutta menköön
        valinta? kirjoitti:

        "Kuitenkin älykkyydellä on tekemistä päihdevalintojen kanssa. Kyseessä (kannabiksenkäytössä) on siis seuraus älykkyydestä"
        Kannabis on laissa kiellettyä materiaalia. Kannabista käyttäessään yksilö rikkoo lakia. Lain rikkominen on siis älykästä?

        Sellainen ajatustapa on siis älykäs, jossa yksilö päättää itsenäisesti siitä noudattaako lakia vai ei? Eiköhän se ole melkomoista demokratian halveksuntaa, koska laithan säädämme me, Suomen kansa, demokraattisesti valitsemiemme edustajien kautta.

        Onko demokratian halveksiminen siis älykkäiden ihmisten tunnusmerkki?

        lain rikkominen ei kerro älykkyydestä mitään.
        mutta toimimaton ja typerä laki voidaan muuttaa järkevämpään muotoon jos tahtoa löytyy.

        demokratiasta sen verran että meillä on näennäis sellainen.
        media pitää huolen siitä että suurimmat populistit pitävät paljon melua tyhjästä, samalla kun oikeat asiat jäävät toissijaisiksi.


      • älykkäiden valinta
        valinta? kirjoitti:

        "Kuitenkin älykkyydellä on tekemistä päihdevalintojen kanssa. Kyseessä (kannabiksenkäytössä) on siis seuraus älykkyydestä"
        Kannabis on laissa kiellettyä materiaalia. Kannabista käyttäessään yksilö rikkoo lakia. Lain rikkominen on siis älykästä?

        Sellainen ajatustapa on siis älykäs, jossa yksilö päättää itsenäisesti siitä noudattaako lakia vai ei? Eiköhän se ole melkomoista demokratian halveksuntaa, koska laithan säädämme me, Suomen kansa, demokraattisesti valitsemiemme edustajien kautta.

        Onko demokratian halveksiminen siis älykkäiden ihmisten tunnusmerkki?

        Kyllä, väitän älykkyydellä olevan tekemistä päihdevalintojen ja päihteiden käytön kanssa. Väitän, että älykkäät ihmiset valitsevat tyhmempiä harvemmin itseä vakavasti vahingoittavia päihteitä pois lukien itsetuhoiset ihmiset, joilla asia lienee toisinpäin.

        Ja kyllä, väitän että älykäs ihminen valitsee mielummin lähes haitattoman päihteen (kannabis) kuin todella haitallisen päihteen kuten butaanin, alkoholin tai metamfetamiinin. Älykäs ihminen ymmärtää, että varsinkaan kannabiksen kieltolaki ei ole älykkäiden ihmisten päättämä, eikä sitä lakia voi älyllä perustella, joten se laki ei varmasti ole kovinkaan noudattamisen arvoinen jos vaihtoehtona on omalla terveydellä leikkiminen. Lisäksi Älykäs ihminen ymmärtää, että fiksusti toimien kiinnijäämisriski on todella pieni.

        Ehkä myös siksi kannabis ottaa joitakin alkoholia nauttivia rasistisia ihmisryhmiä kuuppaan. Heille on tärkeää, että on olemassa heidän mielestään heidän alapuolella olevia ihmisryhmiä. Heidän maailmankuvansa romahtaisi jos he joutuisivat myöntämään, että höpöheinän polttelijat ovat heitä fiksumpia.

        "Kannabis on laissa kiellettyä materiaalia. Kannabista käyttäessään yksilö rikkoo lakia. Lain rikkominen on siis älykästä?"

        - Tässä erikoistapauksessa ylläkirjoittamaani viitaten; kyllä on.

        "Sellainen ajatustapa on siis älykäs, jossa yksilö päättää itsenäisesti siitä noudattaako lakia vai ei?"

        - Ei tästä erikoistapauksesta voi vetää tuollaista yleistystä. Vaikka kannabiksen kieltolaki on väärässä, ei siitä voida päätellä, että kaikki lait olisivat väärässä.

        "Eiköhän se ole melkomoista demokratian halveksuntaa, koska laithan säädämme me, Suomen kansa, demokraattisesti valitsemiemme edustajien kautta."

        - Kannabiksen kieltolaki, sen toteutus, säätämistapa, valvonta ja toimeenpano ovat melkoista demokratian halveksuntaa. Kannabis kiellettiin varsinkin USA:ssa valheisiin perustuen ja kongressiedustajille valehdeltiin suullisessa käsitelyssä. Suomessa kannabis kiellettiin lähinnä USA:n painostuksesta ja kieltäminen tapahtui arpomalla. Eikä kansanedustajillamme ollut käytettävissä tosiasiallista tutkimustietoa kannabiksesta. He äänestivät asiasta, josta he eivät oikeasti tienneet.

        "Onko demokratian halveksiminen siis älykkäiden ihmisten tunnusmerkki?"

        - Ei todellakaan ole. Siksi tämä kannabiksen kieltolaki niin älytöntä onkin. Kannabiksen kieltolaki jos mikä halveksuu demokratiaa. Se perustuu valheeseen.


      • .........................
        valinta? kirjoitti:

        "Kuitenkin älykkyydellä on tekemistä päihdevalintojen kanssa. Kyseessä (kannabiksenkäytössä) on siis seuraus älykkyydestä"
        Kannabis on laissa kiellettyä materiaalia. Kannabista käyttäessään yksilö rikkoo lakia. Lain rikkominen on siis älykästä?

        Sellainen ajatustapa on siis älykäs, jossa yksilö päättää itsenäisesti siitä noudattaako lakia vai ei? Eiköhän se ole melkomoista demokratian halveksuntaa, koska laithan säädämme me, Suomen kansa, demokraattisesti valitsemiemme edustajien kautta.

        Onko demokratian halveksiminen siis älykkäiden ihmisten tunnusmerkki?

        "Onko demokratian halveksiminen siis älykkäiden ihmisten tunnusmerkki?"

        Onko demokratiassa enemmistöllä mahdollisuus säätää asiat niin että lapsia saa raiskata vapaasti?

        ... on ....

        Kyllä halveksin lapsenraiskaajia ja kaikkia niitä jotka ovat henkisesti valmiit seuraamaan enemmistödiktatuurin oikkuja vain siksi että enemmistö sanoo jotain.


      • Anonyymi
        valinta? kirjoitti:

        "Kuitenkin älykkyydellä on tekemistä päihdevalintojen kanssa. Kyseessä (kannabiksenkäytössä) on siis seuraus älykkyydestä"
        Kannabis on laissa kiellettyä materiaalia. Kannabista käyttäessään yksilö rikkoo lakia. Lain rikkominen on siis älykästä?

        Sellainen ajatustapa on siis älykäs, jossa yksilö päättää itsenäisesti siitä noudattaako lakia vai ei? Eiköhän se ole melkomoista demokratian halveksuntaa, koska laithan säädämme me, Suomen kansa, demokraattisesti valitsemiemme edustajien kautta.

        Onko demokratian halveksiminen siis älykkäiden ihmisten tunnusmerkki?

        ainaskin kaikki mun tuntemat pilvi veikot alotti nuorena se vaikutti niiden aivoihin eli jäivät 15 vuotiaan tasolle. myrkkyä nuorille aivoille.


    • opetellut

      filosofisi sanoman, joka on...ei älä sano! Ans ko mä arvaan!!

      Friedrich Nietzsche, eikö niin? Seppo, Seppo...Aijaijaijai! Yli-ihmisteoriat, Seppo. Ylivertaisuus, Seppo. Kannabistien Älyllinen Ylivertaisuus, Seppo. Aijaijaijai!

      Historiassa on monia esimerkkejä lahkoista ja ihmisryhmistä, jotka ovat olleet omasta mielestään
      älyllisesti ja henkisesti ylivertaisia verrattuna tavalliseen "roskaväkeen" eli kuten itse ominsanoin kutsuisit: tuulipukukansa, tavikset, tietämättömät 10-vuotiaan tasolla olevat alkoholistit. Aijaijaijai, Seppo!

      Tällaista ajattelutapaa ovat ennen soveltaneet mm. natsit, bolshevikit/kommunistit ja monet uskonnolliset lahkot USA:ssa. Mitä tällaisesta ajatusmallista on ennen seurannut? Väkivaltaa, Seppo, väkivaltaa. Aina on ollut omastamielestään rikkiviisas eliitti, joka on syössyt valtaisat ihmismassat tuhoon. Aijaijaijai!

      Seppo! Vaihda filosofiasi. Buddha olisi oiva, loistava ajattelija juuri Sinulle! Nöyryys Seppo, nöyryys! Nöyryys on Tie Menestykseen. Taoismi on myös polku voittajille.

      Tao, Seppo, Tao!
      The Tao is formless.
      The Tao exists since the beginning.
      The Tao have no beginning and ending.
      The meaning is very complex and difficult to understand. The meaning is too wide, so it is very difficult to be explained by the word clearly.

      • importanty

        eikö huumeiden käyttö olekkaan suomessa rikos. jaetaan piikkejä veronmaksajien rahoilla. miksi poliisi ei valvo lakia neulan vaihtajat seurantaan jalinnaan.


    • werty 1

      Olen pahoillani puolestasi ja muiden Suomen stonereiden, koska täällä se on niin kiellettyä.

      Itse saan Canadian med pottia kotimaassani lääkkeeksi complex- partial epilepsyn takia. Nyt opiskelen Suomessa ja en tietenkään saa.

      Olen siis Canadan suomalaine ja olen varsinaisesti from Toronto. Med. pot on lisälääke lihaskipuihin jotka tulevat after seizures. Joka damn lihas on niin kipeä ettei sitä ymmärrä jos ei itse sairasta. Nyt syön tegretolia jota myös Kanadassa sekä Rivatrilia joka Pohjois- Amerikassa Clonopin.

      Saan myös enemmän kohtauksia kuin silloin kun saan med. pottia. Nykyään lyhyillä lomilla kun käyn kanadassa.

      Suomessahan kuolee hirveän paljon ihmisiä viinaan ja sitten vielä tapot ja muu violence mikä johtuu alkoholista.

      Ja miksi Suomessa even stoners are junkies?

      Junkie eli narkkari ja kai vielä käytetään sanaa nisti on Kanadassa henkilö joka käyttää suoneen opiaatteja. Speedin ja Christyn (chrystal meth)käyttäjistä joskus mutta useimmin käytetään termejä speedfreak ja vanhaa motorhead termiä.

      Täällä Suomessa on kyllä "vähän" kummat käsitykset eri termeistä. Kaikki ovat narkkareita jotka jotain käyttävät. Voi olla, että olen käsittänyt väärin, mutta eikö narkkari käännetä Englanniks junkie?

      Never heard about stoner who`s taking shots from buds or from hash.

      Mutta kovat huumeet ovat oikeesti paskaa!

      • asiallinen viesti

        Olen tuo sama, joka tuolla Meth -ketjussa vähän aikaa sitten vastasin viestiisi.

        Käytän tätä "multinimimerkki" nimimerkkiä siksi, että tällä palstalla jos kirjoittaa samalla nimimerkillä, joutuu helposti trollatuksi. Täältä on ennenkin savustettu ulos tiettyjä nimimerkkejä, jotka ovat (liian) menestyksekkäästi puolustaneet (vain ja ainoastaan) kannabista.

        Suomessa on mahdollista saada lääkekannabista. Ainakin yksi henkilö saa sitä tälläkin hetkellä. Ehkä Sinunkin kannattaisi hakea sitä varsinkin kun olet sitä reseptillä Kanadassakin saanut. Mutta tältä palstalta ei oikeasti kannata kysellä neuvoa tuohon asiaan. Jos asia kiinnostaa, ja haluat neuvoa muilta stonereilta, niin www.hamppu.net on siihen paras osoite Suomessa.

        Suomen päihdepolitiikka on jotain, mitä ei voi järjellä ymmärtää. Tilastot löytyvät jostain, mutta en viitsi niitä nyt kaivaa, vaan kirjoitan täysin arviolta. Sen muistan, että huumeisiin kuolee Suomessa vuodessa yhteensä 150 ihmistä vuodessa. Alkoholiin taitaa kuolla useampia tuhansia vuodessa (nämä tiedot löytynevät Stakesilta, ja tältä palstalta, nyt en kuitenkaan heti löytänyt). Ilmeisesti Suomen päihdepolitiikassa oleellista on, ettei tietyt henkilöt joudu menettämään kasvojaan. Vaikka ei Suomessa mitään Anslingereja olekaan. Kuitenkin HUUMEITA pidetään merkittävänä tulevaisuudenuhkana (ja rangaistuksia kiristetään). Suomi on ollut pitkään varsin takapajuinen maa, ja Anslingerin jutut ovat jalostuneet täällä ihan omaksi lajikseen. Täällä huumeet ovat huumeita, eikä ole olemassa mietoja huumeita, vaan ne ovat huumeita kaikki. Mutta alkoholia ei missään nimessä tule rinnastaa huumeisiin, sillä se on vain päide, ei huume...Mielenkiintoista ja niin suomalaista. Viina on meille niin rakas.

        Stonerit meillä rinnastetaan junkies'seihin kait siksi, että meillä tosiaan päihdepolitiikka nojaan siihen, että on olemassa päihteet (=lailliset huumeet, käytännössä alkoholi) ja sitten huumeet (=laittomat päihteet). Ja huumeissa ei haluta tehdä minkäänlaista eroa. Kouluissamme kiertävät valistajat haluavat harvoin kertoa, että on olemassa mietoja ja kovia huumeita. Heille ne ovat pelkästään huumeita kaikki.

        "Narkkari" on Suomessa haukkumasana kaikille, jotka eivät suostu kuuluttamaan virallista totuutta (että ei ole olemassa vähähaittaista huumetta) ja tyydyttämään päihtymystarvettaan (jos sellaista on) viinalla. Tosin tämän myytti kyllä tullaan varmasti "bustaamaan" 5 - 10 vuoden kuluessa Internetin ansiosta. Sen ansiosta TIETOA on mahdollista jakaa Suomessakin virallisten teiden ulkopuoluelta. Ehkä siksi Suomen päihdepolitiikka onkin niin kummallisessa tilassa kuin se tällä hetkellä on.

        Tiesit kai, että Eduskunta suuressa viisaudessaan sääti lain, jonka mukaan kukkaruukun valmistus on laitonta, jos siinä aiotaan kasvattaa huumausainetta? Itse asiassa laki on mm. poikinut Youtubeen videon, jossa henkilö lausuu nimensä ja aikovansa valmistaa kukkaruukun, jossa on tarkoitus kasvattaa kannabista huumausaineeksi...Eipä ole henkilö vielä oikeuteen päätynyt.


      • werty1
        asiallinen viesti kirjoitti:

        Olen tuo sama, joka tuolla Meth -ketjussa vähän aikaa sitten vastasin viestiisi.

        Käytän tätä "multinimimerkki" nimimerkkiä siksi, että tällä palstalla jos kirjoittaa samalla nimimerkillä, joutuu helposti trollatuksi. Täältä on ennenkin savustettu ulos tiettyjä nimimerkkejä, jotka ovat (liian) menestyksekkäästi puolustaneet (vain ja ainoastaan) kannabista.

        Suomessa on mahdollista saada lääkekannabista. Ainakin yksi henkilö saa sitä tälläkin hetkellä. Ehkä Sinunkin kannattaisi hakea sitä varsinkin kun olet sitä reseptillä Kanadassakin saanut. Mutta tältä palstalta ei oikeasti kannata kysellä neuvoa tuohon asiaan. Jos asia kiinnostaa, ja haluat neuvoa muilta stonereilta, niin www.hamppu.net on siihen paras osoite Suomessa.

        Suomen päihdepolitiikka on jotain, mitä ei voi järjellä ymmärtää. Tilastot löytyvät jostain, mutta en viitsi niitä nyt kaivaa, vaan kirjoitan täysin arviolta. Sen muistan, että huumeisiin kuolee Suomessa vuodessa yhteensä 150 ihmistä vuodessa. Alkoholiin taitaa kuolla useampia tuhansia vuodessa (nämä tiedot löytynevät Stakesilta, ja tältä palstalta, nyt en kuitenkaan heti löytänyt). Ilmeisesti Suomen päihdepolitiikassa oleellista on, ettei tietyt henkilöt joudu menettämään kasvojaan. Vaikka ei Suomessa mitään Anslingereja olekaan. Kuitenkin HUUMEITA pidetään merkittävänä tulevaisuudenuhkana (ja rangaistuksia kiristetään). Suomi on ollut pitkään varsin takapajuinen maa, ja Anslingerin jutut ovat jalostuneet täällä ihan omaksi lajikseen. Täällä huumeet ovat huumeita, eikä ole olemassa mietoja huumeita, vaan ne ovat huumeita kaikki. Mutta alkoholia ei missään nimessä tule rinnastaa huumeisiin, sillä se on vain päide, ei huume...Mielenkiintoista ja niin suomalaista. Viina on meille niin rakas.

        Stonerit meillä rinnastetaan junkies'seihin kait siksi, että meillä tosiaan päihdepolitiikka nojaan siihen, että on olemassa päihteet (=lailliset huumeet, käytännössä alkoholi) ja sitten huumeet (=laittomat päihteet). Ja huumeissa ei haluta tehdä minkäänlaista eroa. Kouluissamme kiertävät valistajat haluavat harvoin kertoa, että on olemassa mietoja ja kovia huumeita. Heille ne ovat pelkästään huumeita kaikki.

        "Narkkari" on Suomessa haukkumasana kaikille, jotka eivät suostu kuuluttamaan virallista totuutta (että ei ole olemassa vähähaittaista huumetta) ja tyydyttämään päihtymystarvettaan (jos sellaista on) viinalla. Tosin tämän myytti kyllä tullaan varmasti "bustaamaan" 5 - 10 vuoden kuluessa Internetin ansiosta. Sen ansiosta TIETOA on mahdollista jakaa Suomessakin virallisten teiden ulkopuoluelta. Ehkä siksi Suomen päihdepolitiikka onkin niin kummallisessa tilassa kuin se tällä hetkellä on.

        Tiesit kai, että Eduskunta suuressa viisaudessaan sääti lain, jonka mukaan kukkaruukun valmistus on laitonta, jos siinä aiotaan kasvattaa huumausainetta? Itse asiassa laki on mm. poikinut Youtubeen videon, jossa henkilö lausuu nimensä ja aikovansa valmistaa kukkaruukun, jossa on tarkoitus kasvattaa kannabista huumausaineeksi...Eipä ole henkilö vielä oikeuteen päätynyt.

        Voinko siis saada tuomion kukkaruukun hallussapidosta? You gotta be kidding. Or is it really so?


      • valmistamisen yritys
        werty1 kirjoitti:

        Voinko siis saada tuomion kukkaruukun hallussapidosta? You gotta be kidding. Or is it really so?

        Kyllä Suomessa voi todella saada sakon jos valmistaa kukkaruukun tarkoituksenaan kasvattaa siinä huumausainetta.
        Käsittääkseni myöskin kukkaruukun valmistuksen yrityskin on laitonta jos siinä oli tarkoitus kasvattaa huumausainetta. Eli ei tarvitse edes onnistua kukkaruukun valmistuksessa, niin silti voi saada sakon.

        Tuo laki on kyllä jotain todella kummallista. Käsittääkseni sen säätäminen meni niin, että Euroopasta velvoitettiin Suomea tekemään jotain päihdeongelmalle (tarkoittivat varmaankin viinaa tai amfetamiinia). Eikös nuo Eduskunnan puupäät säätäneet tuon kukkaruukkulakinsa. "Kyllä, meillä on äärimmäisen tiukka suhtautuminen huumeisiin."

        Tässä on se Youtuben video aiheesta:
        http://www.youtube.com/watch?v=PCb5l9qHR5M
        Taisi tosiaan jäädä yritykseksi jätkältä :-D

        Outoa tosissaan on, kun muissa Euroopan maissa suunta on kohti lievempää kannabispolitiikkaa, niin Suomessa rangaistuksia kovennetaan. Oikeastaan annetaan mahdollisuus ensin rankaista kannabiksesta ja sitten rankaista vielä vähän lisää.

        Mielenkiintoinen pointti tässä kukkaruukkulaissa on, että kilju (mehusta käyttämällä valmistettua alkoholipitoista juomaa) on Suomessa laitonta (ja on syytä ollakin). Ja koska Suomessa huume = laiton päihde => kilju on huumetta. Kiljusaavissa on siis tarkoitus valmistaa huumetta. Kiljusaavin valmistamisen yrityskin on siis huumausaineyritys.

        Tuskin tällä kukkaruukkulailla juurikaan ketään tullaan tuomitsemaan. Se nyt vain on ajan kuva, miten irrallisia todellisesta elämästä nuo Eduskunnan dinosaurukset ovat.


      • werty1
        valmistamisen yritys kirjoitti:

        Kyllä Suomessa voi todella saada sakon jos valmistaa kukkaruukun tarkoituksenaan kasvattaa siinä huumausainetta.
        Käsittääkseni myöskin kukkaruukun valmistuksen yrityskin on laitonta jos siinä oli tarkoitus kasvattaa huumausainetta. Eli ei tarvitse edes onnistua kukkaruukun valmistuksessa, niin silti voi saada sakon.

        Tuo laki on kyllä jotain todella kummallista. Käsittääkseni sen säätäminen meni niin, että Euroopasta velvoitettiin Suomea tekemään jotain päihdeongelmalle (tarkoittivat varmaankin viinaa tai amfetamiinia). Eikös nuo Eduskunnan puupäät säätäneet tuon kukkaruukkulakinsa. "Kyllä, meillä on äärimmäisen tiukka suhtautuminen huumeisiin."

        Tässä on se Youtuben video aiheesta:
        http://www.youtube.com/watch?v=PCb5l9qHR5M
        Taisi tosiaan jäädä yritykseksi jätkältä :-D

        Outoa tosissaan on, kun muissa Euroopan maissa suunta on kohti lievempää kannabispolitiikkaa, niin Suomessa rangaistuksia kovennetaan. Oikeastaan annetaan mahdollisuus ensin rankaista kannabiksesta ja sitten rankaista vielä vähän lisää.

        Mielenkiintoinen pointti tässä kukkaruukkulaissa on, että kilju (mehusta käyttämällä valmistettua alkoholipitoista juomaa) on Suomessa laitonta (ja on syytä ollakin). Ja koska Suomessa huume = laiton päihde => kilju on huumetta. Kiljusaavissa on siis tarkoitus valmistaa huumetta. Kiljusaavin valmistamisen yrityskin on siis huumausaineyritys.

        Tuskin tällä kukkaruukkulailla juurikaan ketään tullaan tuomitsemaan. Se nyt vain on ajan kuva, miten irrallisia todellisesta elämästä nuo Eduskunnan dinosaurukset ovat.

        Ei hyvänen aika sentään. Tuo on uskomattominta mitä olen koskaan kuullut. EI! EI! EI!. Mitä teidän politiikkojen päässä liikkuu? Ilmeisesti fucking lots off booze!


      • Anonyymi

        mee vaan takasin sinne mistä tulitkin. ei sua täällä tarvita.


      • Anonyymi

        amfetamiini oli tarkoitus käyttää vain sotilaille jaksoivat sotia ja valvoa. nyt nuoret kusipäät varastaa tuhoo jopa omat vanhempansa, jäkyttävintä kuitenkin on suomen lain säädäntö. jos nuori kuolee huumeeseen niin diileriä ei aseteta syytteeseen henkirikoksesta. näin härmässä.


    • hhjbvghh

      .....

    • jjjjkj

      Jjbvhhh

    • hhgghh

      Jkjvjj

    • vjjjhjk

      Jjjhhhj

    • peojwef9

      Itse kun käytän kumpaakin,tosin en ole juoppo,enkä hiisaa jatkuvasti. Alkoholilla on mulle itseasiassa luova vaikutus kun puhutaan kirjottamisesta,tekstiä tulee normaalia enemmä ja teksti on huomattavasti luovempaa kun täysin selvinpäin. Pilvessä en hirveesti kirjottele mihinkään palstoille,harvemmin käytän edes nettiä kun poltan,sillon keskitytään ihan muihin huveihin.

      Ehkä se on kuitenkin niin,että ne jotka tuolla alkoholipalstalla kirjottelee sitä samaa ripulipaskaa,on luutavasti niita tapauksia,joille viina maistuu melko rankasti. Itse oon sivusta seurannu tota rankkaa juopottelua lähes koko ikäni. Viinasta en niin hirveesti pidä koska darrat on aika hulluja joskus,mielummin pössyttelen pilveä koska ei tule sellasta darraa kun viinasta,pieni pöhnä on aamulla,mutta menee kahvin jälkeen ohi.

    • HerääTodellisuuteen

      Aloittaja on ihan pihalla.
      Pajareissa on vain pakonomainen tarve puhua koko aika, vaikka ei ole edes mitään sanottavaa. Järkevää ainakaan, on vain pakko olla äänessä koko aika selittämässä jotain ihan mitä vaan.
      Sauhupää myöskin selittää pikkuasiaakin isosti, eli lauseella selitettävästä asiasta tällainen ihminen puhuu ahelpostikin vartin. Puheet sauhupäällä myöskin kiertää samaa rataa, eli aika usein jotain asiaa selittäessään sanoo saman jutun siinä selityksensä lomassa pari kolme kertaa ainakin. Ja varmaan vaikuttaa sekin, kun kannabiksen pidempiaikainen, säännöllinen käyttö tuhoaa lähimuistia (eli toisinsanoen tappaa aivosoluja, joita sauhupäät väittävät vain viinan tappavan), joten sauhupää ei todennäköisesti muista edes pari minuuttia aikaisemmin sanomaansa asiaa. Joten hän sanoo sen uudestaan. Tuosta johtuu tämä, että kannabistien keskustelut ovat pidempiä ja "luovempia". Kun jaaritellaan yhtä ja samaa asiaa hetkestä toiseen, mikä on 95% kannabistin keskustelukerroista vielä kaiken lisäksi täyttä paskaa tai muuten vaan ihan turhan päiväistä sössötystä.
      Olen itse nuorempana kokeillut kannabista, polttanut 4-5 kertaa, joten tiedän siitä ihan riittävästi, miten se laittaa ihmisen käyttäytymään.
      Mutta viina on ihan yhtälailla perseestä, en ole siihen koskenut myöskään vuosiin enkä tule enää koskemaankaan. tenukepit ovat kanssa ihan turhan päiväisiä sössöttäjiä. Suurin osa heistä ainakin, kun ovat tarpeeksi kännissä/tarpeeksi kauan juoneet säännöllisesti.
      Ja onhan nuo mielensekoittajat muutenkin ihan turhia aineita. Sillä nyt ei ole edes loppupeleissä sinänsä mitään merkitystä, mitä se on. Päihde kuin päihde, on se sitten mietoa, vahvaa tai jotain siltä väliltä.
      Mutta tietysti se on jokaisen oma asia, millä ja miten sen päänsä pilaa ja ylipäätäänkin mitä paskaa itseensä työntää.
      Mulle riittää ihan hyvin, että saan olla tuollaisilta ihmisiltä rauhassa.

      • Anonyymi

        broidi on vetänyt piippua nyt40 vuotta. se on ihn kuutamolla. se oli ennen älykkö sääliksi käy ois vetäny vaan mun kanssa kossua kohtuullisesti.


    • 4389432232

      aloittaja vähä-älyinen kakkapää joka kuvittelee olevansa fiisas. tälläinen tiimi 1 vs tiimi 2 muistuttaa vahvasti jotain hörhöäporukkaa jotka taistelee kenen jumala on oikea. aina hauska seurata näitä reppanoita.viihdyttävää todellakin.jatkakaa toki ja lainatkaa typeriä lainauksia/tilastoja että kuullostaisitte "älykkäiltä" mukavaa iltaa kaikille

      • HerääTodellisuuteen

        Niinpä, osuit kyllä oikeaan.
        Kannabis kyllä kuulemma lisää harhojen ja jopa skitsofrenian riskiä ja tuo aloitus kyllä vaikuttaa siltä, että aloittaja on ihan omissa sfääreissään todellisuuden suhteen.
        Eikä sillä päihteellä ole loppupeleissä paskankaan merkitystä tosissaan.
        Kaikki ne ihmiseltä fysiikan tuhoaa, niin henkisen kuin fyysisenkin. Jokainen eri tavalla kuin toinen ja jotkut nopeammin kuin toiset.
        Mutta on se sitten viina, kannabis, kokaiini tai ihan mikä vaan, niin lopputuloksen kannalta se on aikalailla yksi ja sama, mitä paskaa ihminen itseensä työntää.


    • importanty

      siltsu sai vaan 10 kk ehtoollista. vaikka oli jo toinen kerta. normi katu hörhö olis salee pantu linnaan noilla syytteillä. aina sama juttu julkuilla.

    • Anonyymi

      Alkoholi on päihteiden skaalassa sieltä vahvimmasta päästä, ja kansanterveydellinen merkitys huonoon suuntaan on valitettavan suuri. Alkoholista on tehty "normaali", tosiasiassa se on vain yksi päihde muiden joukosta - jos se olisi laiton, niin kuin joissain paikoissa on, se olisi lainopillisesti huumausaine. On paljon ihmisiä, joille alkoholi ei sovi sitten ollenkaan, alkoholi kun tuppaa sekoittamaan aivokemioita monipuolisesti vähän kaikkialta, etenkin tuolta otsalohkosta.

      Kannatan ehdottomasti kannabiksen vapauttamista. Pieni tietoisku, jota olen kaikkialle viljellyt, tähän väliin: on kyse LAJIKKEISTA sekä siitä, mitä kannabinoideja mikäkin kukkanen sisältää. Erittäin THC-pitoinen setti ja CBD-voittoinen budi ovat käytännössä kokonaan eri aineita. Kadulla kuitenkin yleensä tavataan ikävän pitkälle jalostettua, mahdollisimman THC-pitoista kukkaa, joka päihdyttää mahdollisimman paljon. CBD:n tehtävä kannabiksessa on tasapainottaa näitä ei-toivottuja psykoaktiivisia vaikutuksia, kuten ahdistusta, paranoiaa, paniikkituntemuksia ja pitkässä käytössä mahdollisten psyykkisten sairauksien puhkeamista, MIKÄLI alttiutta on. Kuitenkin joidenkin idioottien kasvattamasta kannabiksesta CBD puuttuu miltei kokonaan, ja varmana alkaa ahdistamaan kun sitä polttaa tottumattomana, joskus myös tottuneempanakin taikka pitkässä juoksussa.

      CBD ei päihdytä, ja tähän kannabinoidiin perustuu suurin osa kannabiksen kipua lievittävistä vaikutuksista. Se on kipulääkkeenä voittamaton, ja voi olla ainoa helpotus monille hermokivuista tai muista hankalista kipuoireyhtymistä kärsiville. Luonnollista, ei tapa maksaasi, ei riippuvuutta aiheuttavaa biologista mekanismia, eikä etenkään aiheuta sitä lääkepöhnää, mikä on tuttu varmasti kaikille esim. opiaatteja napsiville. Mieto "body high" eli perusteellisen rentoutunut ja särytön olo, mutta ei vaikutusta pääkoppaan.

      THC:llakin on lääkinnällisiä vaikutuksia, esim. epilepsiatapausten ja muiden hermostollisten sairauksien hoidossa. Kannattaa ehdottomasti tutustua tarjolla oleviin dokumentteihin, tästä raportoidaan jatkuvasti uutta tietoa ja kokemusta. Se on myös totta, että kannabiksella voidaan hoitaa syöpää - tuhoaa syöpäsoluja ja ennaltaehkäisee niiden syntyä. Myös hoitaa pahoinvointia aiheutuen muista syöpähoidoista. Rapakon takana kannabis on juuri hyväksytty viralliseksi hoidoksi syöpään.

      Ja entäs osavaltiot ja maat, jotka ovat laillistaneet kannabiksen? Rikollisuus laskenut, koska enää ei tarvitse hankkia sitä laittomasti. Voit myös olla varma mitä saat, ja päättää itse, millä pitoisuuksilla haluat kukkasi. Et saa siis tutkareilla kuorrutettua kukkaa, jota polttaessa fraktaalimössöt pamahtaa ruudulle ja sulat vessan lattiasta läpi. Myös lääke (etenkin opiaatti)kuolemat ovat hurjassa laskussa. Jenkeissä opiaattien holtiton syöminen on todellinen ongelma. Todellinen.

      Parhaimmillaan kannabis on siis erittäin lääkinnällinen ja miellyttävä kokemus, josta voit saada todella hyvän olon. Mitä tulee väitteeseen "kannabis muokkaa aivotoimintaa", se on totta. Jatkuvassa/runsaassa poltossa kannabinoidireseptorien määrä muuttuu, mitä kutsutaan toleranssiksi. Kannabiksen on todistettu luovan uusia hermoyhteyksiä, ja herättelevän vanhoja. Tähän perustuu usein koettu luovuuden tunne polteltaessa, etenkin sativa-lajikkeilla, jotka vaikuttavat enemmän päähän kuin kehoon, ns. aktivoivia lajikkeita.

      Se on jokaisen oma asia, ja kaikista meistä itsestä kiinni, haluatko polttaa joka päivä vaikkapa erittäin jumittavaa kukkaa ja suoraan sanottuna muuttua aikaansaamattomaksi zombiksi. Silloin ei kuitenkaan tule syyttää itse kasvia, vaan se, haluatko elää niin, on sinun valintasi. Myös kannabista voit käyttää päivittäin kohtuudella ilman, että kukaan huomaa. Voithan sinä iltaisin juoda pari bisseäkin, eikä se tee sinusta alkoholin ongelmakäyttäjää.

      Porttiteoria on myös kannabiksen kohdalla täysin turhaa - sillä on hoidettu opioidiriippuvuuksia lääkkeistä yhä heroiiniin asti erittäin menetyksekkäästi, ja jopa palautettu tästä ihmisen toimintakyky. Ja kaikki ovat varmaankin aloittaneet laillisilla päihteillä, kuten alkoholilla ja tupakalla, eikös? Toki on totta, että on helppoa hankkia muutakin laittomia reittejä siinä samassa, mutta tämähän on oma valintasi. Toisaalta huume ei aina automaattisesti ole paha asia, ja KAIKEN käyttö, miten teet sen, mitä haet siltä on oma valintasi.

      Tldr; kannabis on mahtava lääke, ja alkoholi on kohtuudella käytettynä ihan kiva päihde!

    • Anonyymi

      Kolminaisasettelussa yksi on puhemies.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1671
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1305
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1297
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      6
      1277
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe