Klapikone Biltema toimiiko?

7 T 2.2Kw 219euroa

11

8487

  Vastaukset

   • Tuo ensimmäinen fiskrsin kirves on ja myös halkaisu kynsillä oleva sanvicin halkomakirves ja kiila ja sopiva mioska millä kiilaamalla olen vuosia halkonut erilaisia puita.

    Klapikoneena on tarktorikäyttöinen sirkkeli jossa pyörivä halkaisu kiila on nopea ,ei hinhan kuljetinta vielä mutta rakennan siihen semmoisen keväällä.

    Eli tuomiosi biltema koneelle on humpuukia ? vai oliko se vain herjausta vailla todellista tietoa?


  • 7 tonnia on enemmän kuin tavallisissa 5 tonnisissa, mutta on kalliimpikin.
   Kyllä niillä mökkipuut tekee mukavasti.

   • Jos ei pelitä.


   • Ostetaan uusi kirjoitti:

    Jos ei pelitä.

    mökillä saunapuut vaivattomasti 7 tonnin koneella kun ei ole muita puita kun oikein visaisia runkoja mitä kaataa niistä kun kirves vaan pomppaa eikä varmaan halkea pölkky (sähkö on halpaa)


  • Jos halottavaa ei ole järjettömiä määriä, kone varmasti riittää. Tietenkin tuo 25 cm:n enimmäispaksuuskin puulle asettaa omat rajoituksensa. Jos lämmittää takkaa vain kovimmilla pakkasilla ja puu, jota halkoo on rankametsästä, kapasiteetti varmasti riittää. Muussa tapauksessa suosittelen järeämpää konetta.

  • Sähkötehohan siinä on 2,9kW eli enemmän kuin muissa näkemissäni jotka on tehty samaan runkoon.40-senttiset sitkeätkin pölkyt menee,siksihän laitteissa on ylikuormaventtiili.Käyttövivut kyllä epäergonomiset yksin työskennellessä,turvallisuussyistä.Pitäisin tosin ompelukonettakin vaarallisempana.Ei muuta vikaa kuin vetotankojen mutterit löystyy,kannattaa vaihtaa nailonmutterit ettei vedä männänvartta vinoon.

   • Moi !
    Mulla on Biltemasta hankittu klapikone 2,9 kw :n moottorilla, muutaman vuoden ikäinen käytetty n.10h.
    Moottori taisi käydä sauhulla kun lopetti pelittämisen sauhun tultua ulos, syynä ei ollut liian pitkä roikka jota ensimmäiseksi kysyttiin kun Biltemaan soitin tiedustellakseni uutta moottoria.
    Oikosulkuvirta pistorasiassa on n.500 A josta 3x2,5 neliön roikka koneelle.
    Uutta moottoria ei ole saatavissa, kuulemma ensimmäinen palanut moottori heidän korviinsa tullut.
    Niin oli myöskin yleismittari joka paukahti käsiini mitatessani jännitettä vaiheiden valilta (n.400v) mittausvirhe kuulemma.
    Lähetin mittarin Tukesin tutkittavaksi, löytyi mittarista valmistusvika jonka jälkeen sain uuden mittarin...vähän pelotaa aina kun sitä käytän... henkissä ollaan...
    Tälläisiä kokemuksia Biltemasta..puhumattakaan iskunvaimentaja murheista jo vuosien takaa.
    >>T:Eläkkeelä oleva sähkäri


  • Kohta onkin taas se aika kun mökkinaapuri kaivaa hydraulihalkojan varastostaan parin pöllin halkaisua varten. Kilpaa pilkotaan. Naapurin pihalta kuuluu hurinaa ja surinaa, meiltä pauketta. Naapurilla kuluu sähköä ja olutta, meillä vain olutta. Naapuri tekee yhden tai pari pinokuutiota, minä kymmenen. Naapuri on isosta kaupungista ja sillä on iso maha.

   • Terve
    Asiahan on niin, että kaupunkilaisen ei kannata kirveellä ryhtyä puita halkomaan. Tahtoo noissa kirveissä olla niin väärät varret, ettei terä osu pölkkyyn kuin vahingossa. Ja tulee noita poliklinikkareisujakin ( kokemusta on ).
    Itse ostin tuolleisen hydraulivempeleen muutama vuosi sitten. Aluksi ihan omin käsin käyttelin sitä. Kävi kuitenkin niin, että vaimo joskus halusi kokeilla kyseistä laitetta, ja selvästikin jäi koukkuun. Lisäsin vielä laitteistoon sähköllä toimivan ketjusahan. Vaimo kun ei saanut nyittyä tavallista sahaa käyntiin. Nykyisin minun ei tarvitse mökillä saunapuista huolestua, ne syntyvät kuin itsestään tuolla naisenergialla. Ja ei siinä kaikki, naapurin emännälle näyttää ilmestyneen samanlainen työkaluvalikoima. Olivat vain toisen merkkisiä, toiminevat kuitenkin samalla periaatteella. Poikki, halki ja pinoon. Ehkä sielläkään huushollissa ei ole arvattu jättää saunapuiden tekoa miesväen kiireistä riippuvaksi. Itse yritän olla kovin leveästi hymyilemättä kun näen koneiden olevan käynnissä. Loppukaneetti: Suosittelen lämpimästi.


   • Niin niin, ei sähkölaitteita ihan kaikille maalaisille voi käyttöön antaakaan!


  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Pääministeri Sanna Marinin menehtyneen Lauri-isän

   rankka elämä - avautui ongelmistaan viimeiseksi jääneessä haastattelussaan: "Olin minä ihan hyväkin isä, kun Sanna oli pikkuinen" https://www.seiska.f
   Maailman menoa
   186
   10108
  2. Sofia muuttaa?!

   Instan mukaan Sofia Berlöff muuttaa taas. Mutta minne tällä kertaa?
   99
   1736
  3. Martina oli alle vuorokauden Vicin kanssa

   Eskon ja Martinan ig näkee, Vici tuli eilen illalla pitkästä aikaa Martinalle. Martina hyvä äiti laittoi aamulla videota, ovat ihan kaksin Vicin kanss
   Kotimaiset julkkisjuorut
   73
   1304