Kuului kummia

Aaron Levallois

Tänään päivällä tuli radiosta mielenkiintoinen ohjelman pätkä jota en harmikseni kokonaan kuullut ollessani syventyneenä leipätyöhöni.

Ohjelmassa kuitenkin kummasteltiin uusimpia todisteita/arvuutteluja/yhteensopivuuksia sen suhteen, että dinosaurukset eivät olisikaan 65 miljoonaa vuotta vanhoja ja sen aikaa sitten viimeiseen mieheen menehtyneitä vaan niitä olisi ollutkin vielä keskiajalla pilvin pimein. Toimittaja joka asiaa vatvoi tuumi lopuksi, että on enää vaikea tietää mihin tässä uskoisi.

Jos olisin ollut paikalla olisin sanonut hänelle, että usko Jumalaan, hän ei petä eikä ole muuttuvainen totuutensa suhteen vaan se mikä on kerran annettu pysyy aina, millään tavoin mukautumatta "nykyihmisen vaatimuksiin" kuten poloinen kirkkolaitoksemme on perustellut toimiaan Jumalan sanaa vastaan.

Mutta teologiset kysymykset eivät monia kiinnosta tällä palstalla koska kävijät koostuvat lähes yksinomaan uskonsa menettäneistä mutta sitä edelleen kaipaavista ihmispoloista joilla on hirvittävä tarve todistella Jumalaan uskovien palstalla, ettei Jumalalla ole mitään tekemistä luomistyön kanssa vaan se on tapahtunut toisin:

Ensin oli nytkähtelevää moskaa joka oli leijunut avaruudesta. Tämä moska sitten, meressä kastuttuaan muuntui aikain saatossa miljooniksi ja taas miljooniksi lajeiksi.

On selvää, että tämäntyyppiseen kertomukseen uskominen on vaikeaa ja vaatii se jatkuvaa ja aktiivista otetta pysyäkseen ihmisen pään sisällä luotettavien asioiden mapissa.

Varsinainen asiani kuitenkin on helppotajuinen. Jos dinot ryykelsivät maapallolla vielä keskiajalla ja tästä saadaan vankat todisteet niin miten evokkerit sovittavat sen hurjaakin hurjempaan tarinaansa?

Eivät mitenkään vaan seuraa hillitön paluumuutto seurakuntiin. Kirkot ja kappelit, seuratuvat ja valtakunnansalit pullistelevat väkeä joka toivoo syntejään anteeksi ja katuu harharetkeään tarinoiden maailmaan. Raamattuja myydään ennätystahtiin, viinan ostaminen loppuu lähes kokonaan ja sen seurauksena lähes kaikki väkivalta katoaa maailmasta, poliiseja lomautetaan ja vankiloita lakkautetaan.

Lopuksi varsinainen asiani:

Jos evoluutiotarina saisi moisen kolauksen niin ihmisillä ei olisi kuin yksi vaihtoehto jäljellä; luomisoppi ja tästä pääsemmekin varsinaiseen ihmeiden ihmeeseen; Miksi ei ole edes vakavasti tuumittu muita vaihtoehtoja kuin evo ja luominen?

Miettikää ja tuumikaa kellä sellaiseen on aikaa.

23

1369

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kuismanen

      mitä muita vaihtoehtoja on?

    • Non Possumus

      Elämme nykyaikanakin sellaisten eläinryhmien kanssa, jotka ovat "vanhempia" kuin 65 miljoonaa vuotta. Esimerkkinä vaikkapa ihan tuiki tutut krokotiilit ja hait. Molemmista on dinofossiileja vanhempia fossiililöytöjä. Se osoittaa vain sen, että ne selvisivät dinot tappaneesta sukupuuttoaallosta.

      Ei ole evoluutiota noilla argumenteillasi kumottu, ne osoittavat vain sen, ettet ymmärrä koko aiheesta mitään.

      Vaikka koko synteettinen evoluutioteoria korvattaisiin heti huomenna jollakin empiirisiä havaintoja ja kokeita paremmin vahvistavalla teorialla, se teoria ei olisi luomisoppi. Ei täysijärkinen ihminen pidä sitä edes vaihtoehtona, saatikka sitten ainoana jäljelle jäävänä vaihtoehtona, kuten itsellesi uskottelet.

      Mikäpä olisikaan muuten mukavampaa kuin löytää dinosauruksia jostain syrjäisestä sademetsän kolkasta? Sehän olisi loistava asia tieteen kannalta!
      Fundamentalistiuskovaisilla siinä olisi enemmän nieleskeltävää,
      olisihan dinoja näin ollen pitänyt olla Ukko-Nooan arkissakin mukana.

      Mihinkäs seurakuntiin Aaron sitä paluumuuttoaaltoa toivoskelee? Ev.lut-seurakunnat tuskin tulevat kysymykseen, ottaen huomioon sen, että nimität ko. instansseja "poloiseksi kirkkolaitokseksemme" ja väität sen toimivan "jumalan sanaa vastaan".
      Katolinenkin kirkko tunnustaa evoluution faktaksi, joten jäljelle taitaa jäädä vain vanhat tutut kreationistilahkot. Oletko siis vartiotornilainen, hellari vai (k)uudesti syntynyt? Vai olemmeko saaneet palstalle jotain uutta lahkoa edustavan trollailijan?

    • Millä radioasemalla se oli ? Kuka oli puhuja ? Lääkäri Reinikainen ?

      3. vaihtoehto on esim. itsestäänsyntyminen esim. kallioista ja järvenpohjan mudasta, vähän kuten keskiajalla uskottiin. Fossiilit olivat silloin abouttiraallaa vain merkkejä kiveen tulleesta kotilon "alkuilmentymästä", kivi ->"fossiili"->elävä kotilo, riepu->toukka->kärpäsiä jne, jota tapahtui kaiken aikaa.

      • Kake 2

        Kanava oli Ylex, puhujina Olli Junes ja Maria Paattiniemi ko. kanavan iltapäivä ohjelman juontajat. Ohjelma tulee uusintana muistaakseni lauantaina tai sunnuntaina aamulla, jos kiinnostaa kuunnella. Itse vähän huonosti kuulin koko jutun, mutta sen mitä kuulin, niin käsittelivät asiaa huumorilla ja lähinnä naureskelivat ajatukselle dinosauruksille meidän ajassamme.


    • OPPI!

      EVOLUUTIO EI KUOLE KOSKAAN! SE ON KAIKKITIETÄVÄ JA IKUINEN TOTUUS, JOTA EI HIRMULISKOJENKAAN OSALTA VOIDA KUMOTA KOSKAAN! PIENINKÄÄN PIIRTO EVOLUUTIOTOTUUDESTA EI KATOA JA EVOLUUTIO PYSYY AJASTA AIKAAN, EIKÄ SE JÄRKÄHDÄ!

      • jooKOS-

        JA SITÄ EI SAA KYSEENALAISTAA KOSKAAN !!!

        HYVÄKSY SE AINOANA OIKEANA TOTUUTENA TAI OLE AINAKIN HILJAA !!!!!!!!!!


    • tottapa tuo

      Kuuntelin myös yleX.ää jossa toimittajat päivittelivät dinosaurusten vanhuuden radikaalia uudelleenarviointia. Uusimpien löytöjen mukaan dinosauruksia liikehti elävänä vielä niinkin myöhään kuin 1300-1500 luvuilla. Itse jäin ihmettelemään miksi niiden löydetyt luut on ajoitettu 65 miljoonan vuoden päähän vaikka ne ovatkin ilmeisesti vain muutamien satojen vuosien ikäisiä. Iänmääritystekniikka joutuu eittämättä outoon valoon ja on vaikea uskoa minkään muunkaan ikää koskevan määrityksen luotettavuuteen.

      Veikkaan, tai ei tarvitse edes veikata kun katsoo ketjua. Evonistit joutuvat paniikkiin ja kieltävät kiihkeästi asian vaikka eivät näytä edes siitä vielä kuulleen.

      Semmosta se on uskomusten kanssa pelatessa, aina puolustuskannalla :))

      • Non Possumus

        on joutunut tässä ketjussa paniikkiin?


      • tottapa tuo
        Non Possumus kirjoitti:

        on joutunut tässä ketjussa paniikkiin?

        Taidat olla pikkusen kireälakkinen nassikka :))

        Ymmärrän toisaalta hermoilusi. Pelästyit suunniltasi kun joku edes etäisesti kyseenalaisti uskontoasi.

        Relaa nuija :))


      • Non Possumus
        tottapa tuo kirjoitti:

        Taidat olla pikkusen kireälakkinen nassikka :))

        Ymmärrän toisaalta hermoilusi. Pelästyit suunniltasi kun joku edes etäisesti kyseenalaisti uskontoasi.

        Relaa nuija :))

        asiallinen vastaus asiallisesti esitettyyn kysymykseen?


      • tottapa tuo
        Non Possumus kirjoitti:

        asiallinen vastaus asiallisesti esitettyyn kysymykseen?

        Se välttää kireälakkiselle nassikalle, ei enempää eikä vähempää :))

        Saadaksesi kaikki hyvälle tuulelle, osan jopa ulvomaan naurusta, kerro meille evouskonnostasi ja sen mystillisistä sattumista taas kerran?


      • Non Possumus
        tottapa tuo kirjoitti:

        Se välttää kireälakkiselle nassikalle, ei enempää eikä vähempää :))

        Saadaksesi kaikki hyvälle tuulelle, osan jopa ulvomaan naurusta, kerro meille evouskonnostasi ja sen mystillisistä sattumista taas kerran?

        Minut saavat loistavalle tuulelle jo alkeelliset kielioppivirheesikin.


      • tottapa tuo
        Non Possumus kirjoitti:

        Minut saavat loistavalle tuulelle jo alkeelliset kielioppivirheesikin.

        Tee sinä nyt vuorostasi kaikki muut iloisiksi kertomalla hauskoja "faktoja" uskonnostasi :))


      • Kas näin

        Jutussa ei puhuttu sanaakaan yhtään mistään ajanmäärityksistä eikä varsinkaan että dinosauruksia olisi liikehtinyt elävänä keskiajalla. Olisipa ihmeellinen juttu, jos moinen asia paljastettaisiin kansalle radion ajanvieteohjelmassa! Eikö kelpaisi TV:n ykkösuutiseksi parin kuukauden ajaksi!

        Todellisuudessa toimittaja puolitosissaan pohti sitä, että keskiaikaisten ritaritarinoiden lohikäärmekuvaukset vastaavat ihmeen tarkasti dinosauruksia. Mutta sitten toimittaja naureskeli, että tarinoiden lohharithan puhalsivat tulta, ja siihen eivät hirmuliskot tainnet pystyä!

        Todellisuudessa dinoilla ja lohhareilla on yhteys: dinojen luita on löydetty myös keskiajalla, ja näiden valtavien luiden ymmärrettiin kuuluneen jollekin fantastiselle jättipedolle. Lohikäärme-satuhahmo on siis mielikuvituksen värittämä kuvaus keskiajalla löydettyjen saurusluiden omistajasta.


    • rauhallisella

      mielellä Aaroni.Jos ja kun evoteoriat kaikkinensa tulevat aikanaan hylätyiksi ja kenties jopa varoittaviksi esimerkeiksi tiedemiesten liian hätäisten johtopäätösten teoista.Tulevat he kyllä keksimään korvaavan opin,johon ei siihenkään takuuvarmasti sisälly Jumalan luomistyö miltään osin.Ensiksi siksi,että luonnollinen ihminen ei voi ottaa vastaan sitä mikä Jumalan on.Ja mainitseehan Paavalikin,veljemme herrassa,kirjeessään Korinton seurakunnalle:Sillä sana rististä on hullutus niille jotka kadotukseen joutuvat,mutta meille jotka pelastumme, se on Jumalan voima.(1kor.1:18)
      Toisekseen,melkoisella varmuudella tuonkaltaisten tutkimusten rahoittajat alkavat silmäillä pikkuhiljaa toisenlaisia kohteita sijoituksilleen,saaden nämä nykyiset evooppiisät hätääntymään tilipussinsa tulevasta laihuudesta ja talojensa,sekä autojensa osamaksuerien rästiinjäämisestä.Siksi voisikin melkein laittaa pikku veikan,että heillä jo on korvaava oppi lakkarissaan.
      Toisaalta on säälittävää,toisaalta hupaisaa seurata näiden evouskoviksi julistautuvien ajatustenvaihtoa,muillakin kuin tällä palstalla.Ovat kovasti kauas eksyneet todellisuudesta.Vai mitä muuta voi sanoa, kun eräälläkin palstalla pohtivat,voisiko ihmiselle kasvaa siivet,tai voisiko oravasta tulla hallitseva laji tälle planeetalle..ym.ym.Yhteistä heille kaikille kuitenkin on ,joko jyrkkä Jumalan olemassa olon kielto,tai sitten voimakas epäily siitä.Sekä myös Jumalan Sanan ja hänen ilmoittamien iäisten totuuksien kyseenalaistaminen,jopa halveksiminen.
      Mutta toivo ei ole menetetty heidänkään suhteen,sillä mikä ihmiselle on mahdotonta, on Jumalalle mahdollista.Ja olenkin varma että osalle heistä käy,kuten edellä mainitulle Paavali veljellemme, tuolla Damaskon tiellä,hänen ollessaan menossa suorittamaan virkatehtäviään.
      Ilo Herrassa on väkevyytemme.
      Mooses

      • Kas näin

        Jos ja kun kreationistiteoriat kaikkinensa tulevat aikanaan hylätyiksi ja kenties jopa varoittaviksi esimerkeiksi uskovaisten liian hätäisten johtopäätösten teoista.Tulevat he kyllä keksimään korvaavan opin,johon siihenkin takuuvarmasti sisältyy Jumalan luomistyö.


      • Non Possumus
        Kas näin kirjoitti:

        Jos ja kun kreationistiteoriat kaikkinensa tulevat aikanaan hylätyiksi ja kenties jopa varoittaviksi esimerkeiksi uskovaisten liian hätäisten johtopäätösten teoista.Tulevat he kyllä keksimään korvaavan opin,johon siihenkin takuuvarmasti sisältyy Jumalan luomistyö.

        Nyt purskahti kaffeet näppikselle!


      • Kas näin
        Non Possumus kirjoitti:

        Nyt purskahti kaffeet näppikselle!

        Kaffet purskahtivat varmaankin hurskaan oivalluksen ansiosta. Jatkan vielä tuosta:

        Toisaalta on säälittävää,toisaalta hupaisaa seurata näiden fundisuskoviksi julistautuvien ajatustenvaihtoa,muillakin kuin tällä palstalla.Ovat kovasti kauas eksyneet todellisuudesta.Vai mitä muuta voi sanoa, kun eräälläkin palstalla pohtivat,voisiko ihmiselle kasvaa siivet,tai voisiko oravasta tulla hallitseva laji tälle planeetalle..ym.ym.

        Yhteistä heille kaikille kuitenkin on ,joko jyrkkä evoluution olemassa olon kielto,tai sitten voimakas epäily siitä.Sekä myös Darwinin Lajien Synnyn ja hänen ilmoittamien iäisten totuuksien kyseenalaistaminen,jopa halveksiminen.
        Mutta toivo ei ole menetetty heidänkään suhteen,sillä mikä ihmiselle on mahdotonta, on evoluutiolle mahdollista.Ja olenkin varma että osalle heistä käy,kuten edellä mainitulle nimim. Mooses veljellemme, tuolla Korson tiellä,hänen ollessaan menossa suorittamaan virkatehtäviään.
        Ilo evouskossa on väkevyytemme.

        Kas näin


    • luovuin evouskostani

      ja aloin muslimiksi. Oltuani nyt pari päivää ilman viinaa minua alkaa vituttaa niin, että taidan ryhtyä itsemurhapommittajaksi :))

      Kelpaako tämä tarkoittamaksesi kääntymykseksi ?

    • tehdä omat...
      • asdfasdfsadf

        Mitä jos lukisimme, mitä asiantuntijoilla, eli tutkijoilla on sanottavanaan asiasta...

        Kreationisteilla kun on paha tapa keksiä juttuja omasta päästään ja pistää sanoja tutkijoiden suuhun, joita nämä eivät oikeasti ole koskaan sanoneetkaan.


      • tietty...
        asdfasdfsadf kirjoitti:

        Mitä jos lukisimme, mitä asiantuntijoilla, eli tutkijoilla on sanottavanaan asiasta...

        Kreationisteilla kun on paha tapa keksiä juttuja omasta päästään ja pistää sanoja tutkijoiden suuhun, joita nämä eivät oikeasti ole koskaan sanoneetkaan.

        kuunnellaan niitä tutkijoita, jotka ovat evosatu yhteisön hyväksymiä.

        mitään muuta mahdollisuutta kun ei saa olla kuin miljardit vuodet, niin mihin voi keskustelu edetä??

        sanotaan vain, että "hyvinpä säilyy" ei edes mahdollisuutta sille, että olisi tuoreempi löytö kyseessä.

        Tietysti nämä selitetään "saduilla" ja selityksillä, jotta kukaan ei kyselisi vaikeita :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      64
      1887
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      79
      1267
    3. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      78
      1204
    4. 45
      1115
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      160
      982
    6. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      969
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      910
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      853
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      848
    10. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      39
      844
    Aihe