Ateismin ihanuutta

Fakta jyrää

Ateistinen utopia

Ateistinen ideologia on hävinnyt valtiollisella tasolla Euroopassa Neuvostoliiton kaaduttua. Mutta samalla ateismilla johdettuja kansakuntia on vielä Kiinassa, Pohjois-Koreassa, Laosissa ja Vietnamissa sekä osaksi myös Kuubassa.

Vuosina 1937 - 1938 vuoden aikana Neuvostoliitossa tapettiin ateistisen hallinnon toimesta noin 690 000 ihmistä. Kaksi miljoonaa toisinajattelijoita karkoitettin kahden vuoden kaikana 1930 - 1932 pääasiassa Siperiaan. Kuusi miljoonaan ukrainalaista tuhottiin tahallaan aiheutetussa nälänhädässä vuosina 1932 - 1933. Lisäksi tshetsheenit ja inguushit karkoitettiin alueiltaan vuonna 1944.

Ateistisen ideologian suorittamissa "puhdistuksissa" ja muissa surmatöissä tuhoitui 1900-luvulla yksistään Neuvostoliitossa 20 miljoonaa ihmistä. Kiinassa ateismin nimissä tapettiin 65 miljoonaa, Pohjois-Koreassa 2 miljoonaa, Kambodzhassa 2 miljoonaa, Itä-Euroopassa 1 miljoona, Afrikassa 1,7 miljoonaa ja Afganistanissa 1,5 miljoonaa ihmistä. Ateismin nimissä tapettiin 1900-luvulla lähes 100 miljoonaa ihmistä.

Suurin murhattujen määrä on Kiinassa ateistisen Mao Zedongin kaudella, 65 miljoonaa kiinalaista. Chang ja Halliday tuo vielä suuremman luvun, 70 milj., esille uutuusteoksessaan Mao (Otava). Helsingin Sanomien mukaan (3.12.06): "Mao teki pahuuden maailmanennätyksen". Lehden mukaan ateisti Mao oli "viime vuosisadan iljettävin despootti, jonka pahuudelle eivät edes Hitler tai Stalin vedä vertoja." Ainut virallinen kansainvälinen tuomio tälle ateistiselle kommunismin ideologialle on Euroopan neuvoston tuomio tammikuussa 2006.

Ateistit ovat usein kärkkäitä tuomitsemaan uskonnot niiden nimessä tehtyjen väkivallan tekojen takia. Usein kristillisyyttä vastustavat vapaa-ajattelijat ja muut ateistit kääntävät myös islamin väkivallan teot syytökseksi kristillisyyttä kohtaan ja perustelevat tällä kristillisyyden vaikutuksen vähentämistä länsimaissa. Edellä esitetyt luvut näyttävät suunnan mihin joudutaan kun kristilliset arvot poistetaan tai niiden tulo estetään yhteiskunnassa.

Lisää tietoa löytyy kirjasta "Kommunismin musta kirja. Rikokset, terrori ja sorto" (WSOY, 2001).

9

637

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mihin sulta unohtui

      eri uskontojen nimissä tehdyt kansanmurhat ja muut hirmuteot? Uskallanpa väittää, että ateismi jää tuossa kisassa kauas uskontojen jälkeen.

      Vaikka en edes ole ateisti.

    • ertert

      Kirjan nimi on _Kommunismin_ musta kirja. Kommunismi ei ole sama asia kuin ateismi. Ei ole olemassa mitään ateismin ideologiaa vaikka ateistisia ideologioita olisikin olemassa. Jos kommunismi on ateistinen ideologia, niin sitten on myös demokratia.

      Kristinuskon nimissä on pitkin historiaa teurastettu lukemattomasti ihmisiä. Ateismin nimissä tuskin ketään.

    • Agneisti

      Repesin lopussa:"Lisää tietoa löytyy kirjasta "KOMMUNISMIN musta kirja." :D:D:D Ja ateistinen ideologia???!! :D.D:D.d:D:D Johan taas on ihme vitsailija eksynyt palstalle :D

      Milloinkohan tämä ateismin mollaaminen kommunismin varjolla oikein loppuu? Ei varmaan koskaan, niin kauan kuin on olemassa aivotoiminnaltaan tohvelieläimen tasolla olevia kristittyjä.

    • Kas näin

      Mites Yhdysvaltain hallinto, siellähän on kirkko ja maallinen valta erotettu tiukasti toisistaan?

      Voimmekin siis kirjoittaa:

      Vuosina 1990-2007 Irakissa tapettiin Yhdysvaltain ateistisen hallinnon toimesta noin 200 000 ihmistä.

    • M@k3

      Ateistien puhtaus niin paljon että pitää alkaa väärentää heille rikoksia, jos ei muuten niin vaihtamalla kommunismi sanan tilalle ateismi.

    • plonsos
    • Mao ei oikeastaan ollut ateisti, korkeintaan anti-konfutselainen tai anti-buddhalainen, koska Kiina ei koskaan ole ollut kristitty maa (vaikka siellä kristittyjä tietenkin on).

      Stalin tapatti ja karkoitti ihmisiä valtion, ei uskonnon tai ateismin nimissä. Siperiaan karkottamisen muuten keksivät hyvin uskonnollisen ortodoksiset tsaarit.

      Afganistanissa asialla ovat olleet fundamentalistis-islamilaiset eli Talibanit. Afrikassa on murhia tehty etnisiltä pohjilta eri maissa (laskitko mukaan Belgian Kongon virkamiesten murhauttamat miljoonat?)

    • asdfasdfasdf

      Kristinusko pohjoismaiden yhteiskunnissa on enää vain rahastustapa ja aiheuttaa kansalaisella muutaman 'pakollisen' asioinnin kirkon kanssa (häät, hautajaiset, rippikoulu, kastaminen)

      Suomi on sinänsä mustalammas, että täällä on ilmeisesti yhä jumalanpilkka lainsäädännössä. Ikävä juttu... Ei pääse kommentoimaan julkisesti Allahia ja hänen "rakkauden uskontoaan" :(

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tirkistelijä T...

      Tirkistelijä T... ei ole sokeutunut, vaikka näin juorutaan. Asuu nykyään Limingassa ja jatkaa sekopää touhujaan ainakin
      Haapavesi
      3
      1924
    2. Liian kiltti.. ?

      Tässä jo jonnunaikaa olen tuumaillut tätä kiltti ja kunnollinen juttua. Siis miksi oikeasti kiltit eivät muka kelpaa?
      Sinkut
      251
      1621
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      244
      1537
    4. 1982 syntynyt Mahdi Alcheikh tuomittiin törkeästä lapsenraiskauksesta

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mies-raiskasi-15-vuotiaan-uimahallissa-turussa/8964984 Yli 4 vuotta vankeutta Oike
      Oulu
      53
      1446
    5. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      105
      1358
    6. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      11
      1199
    7. Kansan vihaama elokapina aikoo pysäyttää moottoritien ruuhka-aikana

      Mielenosoitus alkaa perjantaina kello 15 Länsiväylän ja Porkkalankadun risteyksessä. On se kummallista, että tuollainen
      Maailman menoa
      282
      1162
    8. Voiko 40 tai yli

      Enää rakastua vai onko se jo game over?!
      Ikävä
      156
      1160
    9. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      66
      1153
    10. Trallalaa kesä on

      Helteinen ja kuuma. Hyvää huomenta. ☀️😊🫶🏼🍍❤️🐦‍⬛
      Ikävä
      190
      909
    Aihe