Palkkio nousee...

Agneisti

Luin rakkaan apostolimme sairaita hullutuksia, ja koin yhtäkkiä pakottavaa tarveta nostaa palkintosummaa: uusi summa on 10 000 euroa. Tehtävä oli siis keksiä maailman vakavimpaan mielenterveysongelmaan uskontoon toimiva hoitokeino. Ei ennaltaehkäisevä keino kuten koulutus, vaan hoito, jolla jo sairastuneet saadaan takaisin terveiden kirjoihin.

Mahdottomuushan tuo on mutta eletään toivossa. Maksan kyllä jos joku onnistuu. Tämä ei ole vitsi.

17

627

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Big-H

      Jokainen ihminen on erilainen, joten mitään universaalia keinoa ongelmaan ei ole. Toiseksi ihmisapinan elämä pohjautuu suurelta osalta tunteisin (ja eloonjäämisviettiin), joten tästä syystä tältä eläimeltä ei voida vaatia rationaalista ajattelua, joka on tehokas keino ehkäisemään yliluonnollista uskomusjärjestelmää... Parempaan päin ollaan kuitenkin menossa!

    • Ensin pitää tietenkin määritellä ongelma, kun hoitoa aletaan hakemaan...

      Mun mielestä uskonto on defenssi kärsimystä vastaan, eli ihminen on kehittänyt maailmankuvan, joka on hänelle itselleen henkisesti sietämätön.. Ja nyt puolustautuu tätä pahoinvointia vastaan harhalla pelastajasta tai suojelevasta voimasta..

      Joten parannuskeinona esittäisin mietiskelyä ja harjoittelua näkemään asia mihin negatiiviset tunteet on kytketty valoisammassa ja merkityksellisemmässä muodossa ilman mitään yliluonnollista jumalhahmoa.

      noin siis lyhykäisyydessään..

    • on..

      uskovien pilkkaamista

    • Atte Ateisti

      No enköhän tuohon hintaan voi jonkun kurssin järjestää.

      Vaikka sellaisen jossa yritetään taikojen, manausten, rukousten ja ajatusten voimalla pyörittää oravanpyörää jotta se tuottaisi sähköä pieneen generaattoriin ja mikä siten olisi ensimmäistä jumalvoimalla tuotettua sähköä.

      Siinä olisi kylliksi hyvä todiste jumalan olemassaolosta.

      Jatkokurssilla laitetaan kummitukset ja poltergeistit polkemaan kuntopyörää joka tuottaa vielä enemmän sähköä. Tähän voisi saada EU-tukeakin nyt kun uusiutuvien energiavarojen keksiminen on niin tapetilla.

      Jos oppilaskatoa syntyy lähituntien aikana niin tavoite lienee saavutettu.

    • käteismaksuna

      Periaatteessa uskonnot ovat liian monimuotoisia, jotta niiden poistamiseen olisi yhtä toimivaa ratkaisua. Poistoyirykset saattaisivat vahvistaa joitakin suuntauksia, mm. jehovien yhtenäisyys ja opillinen jäykkyys saattaisi kasvaa vielä nykyisestään.

      Käytännössä ongelma ratkeaa kirurgian avulla. Tarvitsee vain löytää aivoista abstraktiin ajatteluun liittyvät kohdat. Varmuuden vuoksi voisi poistaa kaikilta ihmisiltä aivoista kaikki ne alueet, jotka eivät ole välttämättömiä aistihaintojen tulkitsemisessa.

      Helposta rahasta ei sovi kieltäytyä...

      • Elwen

        Uskikset ovat selittäneet uskonnon olevan jotakin abstraktia, ja niinpä olenkin uskosta osaton.

        Mieltäni on kuitenkin askarruttanut muuan kysymys. Kun kuoleman jälkeen eletään abstraktisti, joko uudessa ruumiissa tai sielun turvin, niin miten se abstraktius tällaisessa yhteydessä on ymmärrettävä?


      • Meikku

        Minun milestäni pelkät abstraktit käsitteet ovat siitä helpommasta päästä, kun vertaa niitä esim. kristittyjen jumalan ihmisenkaltaiseen isä-rooliin, ja hänen poikaansa, josta on paljon perimätietoakin. Helvetin punaiset grillihiiletkään nyt eivät vaadi paljon abstraktia ajattelua, vaikka esim. sijainti ja ajankohta ovatkin ongelmia. Nämä konkreettiseksi puetut käsitteet jäisivät kertomuksina jäljelle, eikä johdonmukaisella asioiden pohdiskelulla edelleenkään olisi mitään merkitystä kaikille, vaikka abstrakti ajattelu poistettaisiinkin. Tarinoiden pohjalta saattaisi syntyä tarve luoda esim. konkreettinen helvetti vaikkapa rikollisten rangaistuspaikaksi. Abstraktin ajattelun poistaminen veisi mennessään ihmisistä monia hyviä ominaisuuksia. Hyöty jäisi varmaankin odotettua vähäiseksi, varsinkin jos sitä verrattaisiin siitä koituviin haittoihin.


    • lääke___

      Kerran Tieteenkuvalehdessä oli artikkeli tyypista, joka tutkimuksissaan oli löytänyt jonkinlaisen geenisysteemin, joka teki ihmiset alttiimmiksi uskomaan jumalan kaltaisiin juttuihin. Se artikkeli ei kuitenkaan ollut 100% vakuuttava, ainakaan minusta, mutta mistäs sen tietää. Rahoita näitä tutkimuksia, ja ehkä ne keksii oikean lääkkeen siihen..
      Toisaalta samassa lehdessä oli kerran myös esitelty jonkun laskeneen jumalan todennäköisyyden, en ole satavarma mihin suuntaan se heilahti..

    • oo TT

      eli TorviTotuuden. TT itte piti aikanaan vastaavanlaista kirjotuskampanjaa, josa jo otsikosa ilmotti palkkiosumman ja tekstisä oli asia, josta palkinnon voisi ansaita.

      Keksi jotain omaa.

      • Napsu

        kun olet tylsä ilonpilaaja.


      • paljastuki
        Napsu kirjoitti:

        kun olet tylsä ilonpilaaja.

        toisen keksimäks? :) Ikävää, että ilosi meni. Se on tosi ikävää.


      • Napsu
        paljastuki kirjoitti:

        toisen keksimäks? :) Ikävää, että ilosi meni. Se on tosi ikävää.

        koska en ole tiukkapipoinen. Olen erään täällä kirjoittelevan nimimerkin vanhasta kelsiturkista tehty nalle.


    • Nimimerkki

      Eihän niihin lievempiinkään mielisairauksiin,kuten skitsoon ole muuta apua kuin lieventävät lääkkeet,joten pakkopaita ja sähköshokit ovat ainoa keino pitää uskovaiset aisoissa.
      Parannuskeinoa ei ole vielä keksitty.

    • miljoona

      James Randi on luvannut miljoonan dollarin palkkion sille joka esittää valvotuissa olosuhteissa ns. yliluonnollisen ilmiön. Niinpä kaikki te hihhulit jotka kilvat täällä todistelette, miten niitä jumalan ihmeitä tapahtuu ihan solkenaan, niin miksipä ette käy hakemassa helppoa ilmaista rahaa pois? Eikä selitykseksi tosiaan kelpaa, ettei teitä nyt satu raha kiinnostamaan, koska ainahan sen voisi lahittaa vaikka lasten syöpäsairaalalle tai kehitysapuun yms. - hyvistä kohteistahan ei taatusti ole pulaa. Miksi ette siis käy hakemassa rahoja pois? Tai miksei kukaan koko maaailmassa ole koskaan käynyt hakemassa niitä rahoja pois? Palkkkio on ollut voimassa jo 10 vuotta, mutta rahojen noutajaa ei vain ole löytynyt, kummallista? Vai voisiko ongelma olla siinä, että rahoja ei saa tyhjällä paskapuheella kuvitelluista ihmeistä, vaan ne ihmeet pitää pystyä todistamaan! Miksei ainoastakaan näistä väitetyistä ihmeistä ole KOSKAAN löytynyt mitään todisteita???

      • ehhee

        Vaikea todistaa yliluonnollista sillä yliluonnollista ei ole. Jos joku asia on johonkin asti luonnoton asian todistamisen jälkeen se on luonnollinen.


      • Yliluonnollisesti?

    • Uskonnoton

      olisi lobotomia leikkaus

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tirkistelijä T...

      Tirkistelijä T... ei ole sokeutunut, vaikka näin juorutaan. Asuu nykyään Limingassa ja jatkaa sekopää touhujaan ainakin
      Haapavesi
      3
      1934
    2. Liian kiltti.. ?

      Tässä jo jonnunaikaa olen tuumaillut tätä kiltti ja kunnollinen juttua. Siis miksi oikeasti kiltit eivät muka kelpaa?
      Sinkut
      251
      1621
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      244
      1547
    4. 1982 syntynyt Mahdi Alcheikh tuomittiin törkeästä lapsenraiskauksesta

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mies-raiskasi-15-vuotiaan-uimahallissa-turussa/8964984 Yli 4 vuotta vankeutta Oike
      Oulu
      53
      1466
    5. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      105
      1368
    6. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      11
      1199
    7. Kansan vihaama elokapina aikoo pysäyttää moottoritien ruuhka-aikana

      Mielenosoitus alkaa perjantaina kello 15 Länsiväylän ja Porkkalankadun risteyksessä. On se kummallista, että tuollainen
      Maailman menoa
      282
      1162
    8. Voiko 40 tai yli

      Enää rakastua vai onko se jo game over?!
      Ikävä
      156
      1160
    9. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      66
      1153
    10. Trallalaa kesä on

      Helteinen ja kuuma. Hyvää huomenta. ☀️😊🫶🏼🍍❤️🐦‍⬛
      Ikävä
      190
      909
    Aihe