Katajainen Kansa

Pimp_Daddy

Harmittaa kamalasti tuo Idols. Anna ja Kristiinahan on lapsia! Niiden tulisi olla kotona kasvamassa, opiskella ja syödä äiskän ruokia eikä hillua puolipehvaa paljaana tuolla lavalla! Säälittää että äidit ja isät päästää oman keskenkasvusen tuonne myllytykseen, niin tuosta pikkuprinsessa Annastakin jotain povataan mutta tyttö on vielä ihan lapsonen!
Surettaa että nelikon ainoa aikuinen lähti lätkimään - elikkä Kristian. Krisulla ei ehkä ollut niitä maan kauniimpia ääniä, mutta AIKUISUUS ja KOKEMUS olivat valtteja. Krisu ei niinkään öykkäröinyt tai sikaillut niin kuin kilpakollega Ari.
Ari onkin noista ollut se ärsyttävin! Kuinka tuo pentu kehtaa sanoa että REMU AALTONEN ei osaa soittaa rumpuja tai laulaa!? No joo, se täytyy myöntää että Hurriganesin aikana Remulle kirjoitettiin paperille "ai lav juu" sen sijaan että lukis "I love you." Remu myönsi itsekin ettei haltsaa englantia vaikka suusta tulee ihan passelia ääntöä. Mutta kun kerran Cisse ja Albert oli auttamassa sen enkun kanssa niin ohimennen oppi sen kannutuksenkin - ja sitä rataahan Remusta tuli yksi Suomen rock-taivaan kiintotähdistä. Remu on legenda, Remu on kansallissankari - ja sitten tulee tämä huonosti kasvatettu pentu inisemään.
Ari on sellainen tyyppi joka ei tajua pitää turpaansa kiinni - ja se ottaa päähän varmasti muitakin kuin mua. Se että se aukoo naamaa rockin legendalle on silkka hävyttömyys ja merkki siitä että pojan tulis olla vielä kotona kasvamassa. Siellä vois isikin vähän vitsaa vääntää kun on sen verran kuriton poika.
Ja tämä Arin hyökkäys Nina Tapiota vastaan. Se sormella osoittelu ja jatkuva inttäminen tuomarille on Remu-sopan jälkeen viimeinen osoitus siitä kuinka lapsi Ari vielä on.
Ari ei ansaitse idoliutta, valitettavasti itse en ainakaan voisi ihailla ja fanittaa Arin kaltaista. Ari vaikuttaa teini-iän syvimmässä ojassa olevalta penskalta, jolla tulee suusta silkkaa potaskaa ja sammakoita ja luinpa tuossa Ilta-Sanomien jutun jossa Suomi leimataan nyt Idols-puheiden kautta hevikansaksi.
Onhan sitä nyt vuositolkulla kuultu tuota urputtamista että Suomi on hevikansa ja piste. Mutta siis kukkuu! Ei täällä todellakaan kaikki kuuntele heviä! Inhottavaa että meidän kansa leimataan tämmösillä jutuilla; suomalaiset on viinaanmeneviä, heviä kuuntelevia, työttömiä ja väkivaltaisia. Kuuntelin Eppujen biisin Tuhansien Murheellisten Laulujen Maa ja totesin että asia saattaa kuitenkin olla näin.
Suomi on kansana juuri niin katajainen itsesäälin määrääjä että ihan pelottaa. Alkoholi on elämäntapa (Seiskan otsikoissa; Idols-Ari örvelsi kolme päivää kännissä), heviä kuuntelee varmaankin valtaosa (varsinkin kun meillä on "vientituotteena" Lordi) ja näitä juttuja siitä että mies hakkasi vaimonsa ja lapsensa saa lukea jatkuvasti lehdestä.
Säälittää oikeasti ne ihmiset jotka ei ole tämmöisiä. Ja eritoten säälin niitä jotka saavat suomalaisen juntin leiman otsaan; tästä esimerkkinä mediakiusattu ja paparazzien koluama Matti Vanhanen. Ihmetyttää miten Vanhasta jaksetaan kiusata sen pihkuran Susan-kantturan takia, sitten on Meri-Kukkaa ja Merjaa ja sitten syödään uuniperunaa ja pihviä ja naidaan saunan pukuhuoneessa ja pussaillaan autossa kuin teini-ikäiset. Matti on kuitenkin suurmies, toisin kuin tuo Ari.
Jos olisin Ari Koivunen, katoaisin maan alle niin pian kuin voisin tai olisin alkujaankin vain suudellut Remun sormuksia tai kumartanut Nina Tapiolle. Kuinka joku kilpailun kautta isokenkäiseksi pyrkivä voi moittia alan johtohahmoja!?
Mutta myöskin tämä pikkutipu Anna Abreu... tyttönen taisi tuossa Iltalehdessä heittää kommentin: "Minusta ei tule sekoileva Britney." Kuules nyt tyttöhyvä; Britney Spears nousi Amerikan isoksi tähdeksi suurinpiirtein samaa reittiä kuin sinäkin, paitsi että Mickey Mouse Club on aina ollut piireissä arvostetumpi kuin Idols. Britneystä leivottiin supertähti ja kaikki maailman ihmiset oppi tuntemaan Britneyn kuin omat taskunsa, toisin kuin nämä meidän Idolsin veteraanit ja uutukaiset. Antti Tuiskulle ja Hanna Pakariselle pitää nostaa hattua koska Idols-leima on heiltä karissut kuin tuhka tupakasta, mutta enpä tuosta mitäänsanomattomasta Ilkka Jääskeläisestä tiedä. Mennäänpä britteihin ja kysytään joltain Harryltä tai Williamilta kuka on Anna Abreu tai kuka on Ari Koivunen; vastaus lienee: "Well.. err.. hmm.. never heard."
Britney ohitti Bilboard-listalla niin Madonnan kuin kilpasisko Christina Aguileran ja hän on myös ensimmäinen teiniartisti joka on myynyt 10 miljoonaa kopiota lyhyessä ajassa. Ja meinaakos Anna Abreu pamauttaa ja myydä 20 miljoonaa kiekkoa vaikka puolessa vuodessa..?
Britney, aivan samoin kuin kaikki muutkin megahypertähdet, on joutunut mediamyllytykseen. Mutta kannattaa muistaa että paparazzit saattavat ottaa kuvan nenää kaivavasta Sharon Stonesta ja kirjoittaa lehteen että joo siellä se tunkee kokaviivaa kärsään niin että oksat pois. Se että Britney juhlii ja ajaa päänsä kaljuksi on hänen YKSITYISASIANSA, jota suurennellaan ja revitellään lehdissä. Lehdet ovat yksiä haaskalintuja, paparazzi-pirutkin saavat VAIN riihikuivaa kivasta pikku fotosta.
Anna Abreun kannattaa myös tajuta se, että menestyneempää ja huomattavasti alalla kauemmin olleempaa artistia pitää kunnioittaa eikä puukottaa selkään medioissa - kiukuttelusta ja pilkkakielistä saa pian omaan siipeensä.
Suomi on maa josta ei ikinä tule tulemaan hiomatonta timanttia viihdetaivaalle - mutta voisi toki tulla jos suunta olisi eri, sitä en kiellä. Renny Harlin on suurmies elokuvatuotannossa, mutta kyllä hänelläkin menee päin prinkkalaa - missäs sitten on se meidän Spielbergimme? Ei se ainakaan Kaurismäen Aki ole kun kieltäytyy Oscar-bileistä. No pitäköön ukko rainansa. Entäs meidän näyttelijät: Irina Björklund sopinee niihin pornorooleihinsa ja kotimaan sisäisiin paremmin kuin muualle (sääli vain kun on niin kaunis ja lahjakaskin), Jasper Pääkkönen on sellainen Levoton Paha Poika Matti - no joo, on kivaa kun saa naida Mi Grönlundilta aivot lakanalle, kun saa juosta yläkroppa öljyttynä Peter Franzenin kanssa ja leikkiä mäkikotkaa. Mutta missäs meidän aistikkaat ja valovoimaiset tähdet on..? Onko Marika Fingerroos joku superbeibe joka pitäs heti kylvettää Jenkkilän salamavaloissa..? On aika myöntää että meillä ei ole mitään sellaista joka tekis meistä huippuluokan maailmankansalaisia tai edes eurooppalaisia. Hanna Pakarinen Lordin jälkeen viisuihin..!? Hei jotain rajaa! Onhan Hanna nätti ja hyvä laulamaan mutta Leave Me Alone on Hard Rock Hallelujan jälkeen Carolaakin lepsumpi - Hanna saattaa saada pisteitä mutta ei voittoa (en viitsinyt noita pisteitä kieltää ettei taas helvetti jäädy.) Ruotsin The Ark tulee olemaan Hannalle kova kapula rattaissa.
Idolsin riveissä ei tänä vuonna eikä edellisenäkään ole ollut sopivaa suosikkia itselleni tai kavereilleni. Ei se eka vuosikaan hääppöinen, vaikka Antti Tuiskuhan on kyllä vallan dynaaminen lanteenvatkaaja. Antti Tuisku nyt osaa olla tähti - hän on suloinen, suoraselkäinen ja osaava, siinä meillä Suomen oma Justin Timberlake.
Meidän poliitikot on pohjamutaa; Tony Halme käväisi eduskunnassa ja nyt siellä on joku helkkarin viiksivallu Veltto Virtanen! Samaa pohjamutaa rypee tämä meidän musiikkimaailma ja media synnyttää joka vuosi joukon lisää turhia julkkiksia; Jasmin Mäntylä, Martina Aitolehti, Marika Fingerroos, Anu Saagim-Ratia, Susan Kuronen, Linda Lampenius.. missähän se loppu mahtaa siintää?
Idolsin Ilkka Jääskeläisestä kun tuossa puhuin, niin eihän se poitsu ole tehnyt mitään! Seiskan yleisönosastossa joku pettynyt kirjoitti ettei Ilkalta ole tullut uutta tuotantoa aikoihin ja että vanhat biisit ja rallatukset kyllästyttää. Ile Kallio sanoi osuvasti että kilpailun kautta saatu levytyssopimus ei ole mitenkään ansaittu passi huipulle - toiset raatavat niska limassa leipänsä eteen ja sitten tulee näitä Idolsin viskikurkkuja ja kiljukauloja jotka on hetkessä sankareita - ja kuinkas kävikään; he vaipuvat unhon yöhön tai inhon kiirastuleen.
On hyvä että ihmiset tulevat tähdiksi jotain muuta reittiä kuin Idolsissa Jonen nenää pitkin. Tuo tuomareiden nälviminen että kylläpäs Asko nyt heitti pahan ja kylläpä Jone on räävitön; kiitos, tuomarit, että osaatte hommanne! Pistäkää ne kokelaat kurimukseen, pistäkää ne testiin jonka kahlaavat läpi aikanaan kaikki niin Remusta Vilkkumaan Maijaankin. Pistäkää ne ristituleen ja pirun pannulle paistumaan niin erottuvat löysäilijät tosimiehistä ja -naisista.
Annan, Arin ja Kristiinan paikat eivät ole julkisuusmyllyssä, heitä odottaa parempikin tulevaisuus. Laulutaidosta puhuttaessa Kristiina lienee ainut laulutaitoinen vaikka hän niin rumasti raiskasikin Bon Jovin It's My Lifen. Annan puolesta suorastaan hävettää tulkinta Apulannan Jumalasta - jos vain olisi ollut Toni kuulemassa! Kertosäe oli kuollut, Annalla taisi äänihuulet hirttää kiinni tai jotain muuta biologista.
Arin esitys oli silkkaa koppavaa pröystäilyä, vieraileva tuomari oli oikeassa kun sanoi että bändin kanssa rupattelu on lopetettava. Kumpikin biisitulkinta oli syvältä suolesta - lopettaisi edes sen Mister Lordin imitoimisen, karjuminen vain sattuu kuulijan korviin.
Annetaan ammattilaisten tehdä työtään ja edes yrittää parantaa tätä maamme tulehtunutta pyöritystä. Lapset kuuluvat vanhempien kasvatukseen ja huostaan, tähdet kuuluvat taivaalle ja lavoille. Suomi on kuin lipastonlaatikko joka kaipaa siivoojaa, mutta mistä siivooja löytyy - ei se voi olla koppava Ari, näsäviisas Anna tai pikkutyttö Kristiina.

5

305

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mut

      mut pari juttuu tuli mieleen. Kehuit sitä Krissee, että on hyväkäytöksinen kaveri. Jossain alkuvaiheessa sitä kehotettiin heittämään enemmän asenteella. No se vastas siihen että vedetään sitten vaikka muna pöydälle.

      No sehän tekeekin ruokaa.
      Sitten sä kehuit Britneytä, ja että paparazzit vaan osaa ottaa oikeen kuvan ja vääntää siitä jutun. Nii-i, hyvin ne on saanu esim. Britneyn pimpsasta kuvat, vaikka se niin koittaa olla siivosti.

      Sitten sä kehasit Hannaa ja sitä homppelia, mut seuraavaks sä arvostelit, ku Hanna on euroviisuissa edustamassa Suomeee.

      En mä viittiny enempää lukee, sekosin jo melkeen lopullisesti tästäki.

      • Pimp_Daddy

        Voihan sitä ujompikin ihminen yrittää, ei Kristiina kuitenkaan mitään niin pahaa ole tehnyt kuin Ari. Vaikka sitten heitetään mela pöydälle niin eipä Kristiina örvellä päivätolkulla kännissä, aja kännissä, hauku Remua ja kiusaa tuomareita.

        Paparazzit käyttää joka tilannetta hyväkseen. Ja minun tietääkseni jokaisella naisella on sellainen ripsipiirakka jalkojensa välissä ettei Britneyn värkkiä ihmetellä tarvii.

        Antti Tuisku ei tietääkseni ole myöntäytynyt homoksi. Saipa näköjään vain sinulta leiman kun käyttäytyy positiivisesti ja aurinkoisesti. Hanna on ihan hyvä esiintyjä ja karistanut Idols-leimansa hyvin, mutta en sitä silti viisuihin pistäis. Tuota tarkoitin.

        Täytyy opetella lukemaan ettei sekoa, niin se vain on :)


    • cbdfn

      liian pitkä juttu,ei kuaan jaksa tällaista lukea

    • niijustiinsa...

      puhut vähän mutta asiaa !

    • Menestyksen resepti?

      Mistä menestys syntyy? On ihan totta, että Idols-kilpailussa menestyminen tai sen voittaminen eivät takaa menestystä. Mutta jos Idolsin jälkeen ei menesty, onko se selvä merkki siitä että laulajasta ei ole mihinkään?

      Upea lauluääni ei takaa menestystä. Eikä Idolsissa pitäisi laulutaidon suhteen odottaakaan täydellisyyttä. Se on edelleen amatöörien kisa, toisin kuin Voice of Finland (on hyvä että viimeksi mainittu tuli kuvioihin vertailukohdaksi)

      Musiikki ei takaa menestystä. Laatua on vaikea arvioida absoluuttisesti. Koskaan ei tiedä minkälainen musiikki iskee kansaan. Ja on turha myös luulla että musiikkityylillä ja laadulla ei olisi merkitystä myynnin kannalta.

      Idolsissa erityisesti alkuaikoina luotettiin liikaa Idols-tähtien suosioon, eikä musiikkiin tai levyjen laatuun panostettu niin paljon. Joidenkin kohdalla tähteys kantoikin jonkin matkaa, mutta ei sen varaan voi koko uraa rakentaa.

      Idols on tuntunut opettaneen ihmisille, että jos levy ei myy niin paljon kuin "pitäisi" tai Idols-tähdeltä voisi odottaa, se tarkoittaa että kaikki syy on artistissa itsessään. Levymyynti määrittää sen onko artisti hyvä vai huono, suosittu tai epäsuosittu. Ja levyn julkaiseminen on vain keino mitata artistin fanien määrää.
      Siltä pohjalta että tosifaneille kelpaa minkälainen musiikki tahansa. Mikä tahansa missä on oman idolin nimi ja naama.

      Mutta ei se niin mene.

      Esim. Ilkan kohdalla olen edelleenkin sitä mieltä, että parempi levy olisi myynyt paremmin. En väitä että platinaa (vanhan mittarin mukaisesti 30 000), mutta ehkä hyvinkin saman verran kuin Katri Ylanderin levy, joka oli musiikillisesti täysosuma.
      Eikä Ilkan levy edelleenkään myynyt surkeasti. Oletan että Diandran levy myy suurinpiirtein saman verran. Mutta siitä tuskin puhutaan koskaan erityisen näkyvästi.

      Enivei, kyllä sillä musiikilla ON merkitystä musiikkibisneksessä.


      "Katajaisesta kansasta" tuli muuten mieleen, että pitääpä mennä tänään ostamaan kyseisellä nimellä tunnetun bändin uusi levy.
      Poppoo tekee hyvää reggae-musiikkia, joka ei koskaan nouse listoille. Koska on gospelia. Mutta eivät tyypit sitä häpeä. Jos on mahdollista tehdä musiikkia ja pyörittää touhua jotenkin, on aika sama miten se pyörii.

      Pääasia että hyvää musiikkia saavat ne, jotka sitä haluavat, bändiltä tai artistilta jota haluavat kuulla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 125
      3156
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      89
      2886
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      17
      2248
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      23
      1787
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      21
      1678
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1519
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      18
      1494
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      28
      1437
    9. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      16
      1397
    10. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      81
      1335
    Aihe