mielipiteitä kauneuskirugian etiikasta?

hyvä-paha

Hei! Olen viime aikoina mietttinyt paljon kauneuskirurgiaa. Tämä siitä syystä, että käsittelemme koulussa etiikkaa, ja tehtävämme on tehdä tutkielma jostain aiheesta, jossa pohditaan oikean ja väärän, hyvän ja pahan välistä suhdetta. Minä valitsin aiheekseni siis kauneuskirurgian. Toivoisin mielipiteitä teiltä, mitä vain! Onko kauneuskirurgia mielestänne oikein / väärin, ja miksi niin? Minulle kelpaavat mitkä tahansa ajatukset kauneuskirurgian etiikasta! Olisiko teillä vahvoja perusteluita mielipiteidenne takana? Kertokaa niistä! Oletteko pohtineet raamatun asemaa kauneuskirurgiassa? Sieltä löytyy teksti "Ja Jumala loi ihmisen kuvakseen, Jumalan kuvaksi hän hänet loi, mieheksi ja naiseksi hän loi heidät" (1Moos. 1:27), herättääkö teksti teissä ajatuksia? Vaikuttaako ylipäätään usko ihmisten ajattelutapaan ja hyväksyntään kauneuskirurgiaa kohtaan?
Olisin erittäin kiitollinen ajatuksistanne.

7

2204

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • .....

      hihhulille ei sovi, kuten viestisi osoittaa

    • _Koba

      Mielestäni on mielenkiintoisempaa pohtia, missä kulkee mukavuuden ja turhamaisuuden raja. Jos ihminen kärsii esimerkiksi roikkuvista silmäluomista, mitkä haittaavat näkökenttää, on mielestäni ymmärrettävää käydä plastiikkakirurgisessa toimenpiteessä. Mutta naisten rintaimplantit, jos kyseessä ei ole rinnan menetys esim. syövästä johtuen, tai miesten peniksen pidennykset, kertovat monesti vain suuresta turhamaisuudesta. Mielestäni ihmisten tulisi oppia vanhenemaan arvokkaasti, sillä jos jokin asia on fakta, on se, että me vanhenemme. Leikattiin sinua tai ei, solut eivät uusiudu samoin, kuin nuorella. Ja me kaikki entiset ja nykyiset nuoret olemme tulevia vanhuksia, vanhuuden vaivoineen. Yleistäen: Haluatko tulevaisuudessa näyttää 78 vuotiaalta rupsahtaneelta vai 88 vuotiaalta rupsahtaneelta? Nuoruus ja nuorekkuus lähtee sisältä päin, ei ulkoa, eikä varsinkaan kirurgin veitsestä. Myös plastiikkakirurgian pohtiminen oikean tai väärän, pahan tai hyvän kautta on vaikeaa. Onko turhamaisuus väärin? Tai pahaa? Turhamaisuus on tyhmää, ja monesti osoitus kypsymättömyydestä, mutta ei suoranaisesti väärin tai pahaa. Vanha suomalainen sananlasku sanoo: " Jok´ ulkomuotoons soimaa, se luojaans laittaa!"

    • shegetz

      Sanoipa Jumala asiaan mitä tahansa, kylmä totuus on, että ulkonäkö on noin 80% ihmissuhteista ja kauniit ihmiset löytävät parhaimmin ja helpoimmin puolison, ystäviä, menestystä ja vaikutusvaltaa.

      Kauneus käy käsi kädessä hyvän geenipoolin kanssa. Kauniit ihmiset ovat terveitä ja hyvägeenisiä ja kauneus on merkki kyvystä tuottaa lisääntymiskykyisiä jälkeläisiä. Kauneus vaikuttaa myös itsetuntoon ja oma-arvostukseen: kauniit ihmiset säteilevät tasapainoa, ystävällisyyttä ja positiivisuutta, kun taas rumat ihmiset pääsääntöisesti ovat aggressiivisia, paskamaisia ja negatiivisia.

      Koska elämä on ensisijaisesti olemassaolon taistelua ja koska jakajia on enemmän kuin jaettavaa, tällöin kaikki keinot ovat sallittuja oman markkina-arvon kohottamisessa parisuhdemarkkinoilla. Kauneuskirurgia voi tehdä rumasta kauniin, ja tämä näkyy myös itsetunnossa, itseluottamuksessa ja ystävällisyydessä.

      Olen siksi sitä mieltä, että asiassa ei ole mitään pohdittavaa. Kauneuskirurgia on täysin hyväksyttävää ja eettistä - kyse on oman kelpoisuuden ja markkina-arvon puolustamisesta olemassaolon taistelussa. Paljon pahempaa se on, jos ruma ihminen ei rumuutensa takia kykene löytämään puolisoa, hänen itsetuntonsa on rumuuden takia nollassa ja hän kuolee sinkkuna, ilman ystäviä eikä kukaan jää häntä kaipaamaan - ja koko juttu olisi ollut korjattavissa kirurgin veitsellä.

    • kakke

      sukupuolenvaihtoleikkauksia oikeutetaan sillä, että ulkoinen, biologinen rakenne ei vastaa koettua, sisäistä sukupuolta. Näin ollen kauneusleikkauksia voitaisiin perustella sillä, että jos kokee oikeasti olevansa kauniimpi kuin miltä näyttää, ulkonäönkorjausleikkauksella asia voitaisiin hoitaa.

    • humani

      Jos oma pärstäkerroin ei tyydytä niin tottakai sen voi leikkauttaa inhimillisempäänkin muotoon. Sekin on ihan oma asia jos haluaa rinnat mitkä ovat ämpärin kokoiset. Mielestäni raamatulla ei ole mitään asiaa kauneuskirurgiassa, niinkuin ei hyvyydellä ja pahuudellakaan. Tai ei raamattu ainakaan mainitset että silikoneilla joutuu automaattisesti helvettiin. Tämä kuitenkaa ei ole täysin mahdotonta, sillä joutuvathan seksuaaliset vähemmistötökin automaattisesti helvettiin.

    • valitettavaa

      Minun periaatteeni on ollut aina sellainen, että pukeudun tilaisuuteen kuin tilaisuuten hiukan keskivertoa huonommin, en kuitenkaan niin huonosti, etten olisi uskottava ihmisenä. Haluan hiissata turhamaisuusstandardeja pikkuisen alaspäin tai ainakin hidastaa turhamaisuuden lisääntymistä omalta vähäiseltä osaltani. Sama asennoitumiseni koskee tietenkin kaikkea ulkonäkökulttuuria. Jokainen kauneuskirurgiaa käyttävä ihminen tukee mielestäni kulttuurimme sairasta kehitystä. Olen päättänyt senkin, että jos joskus saan rintasyövän, en ota leikatun rinnan tilalle implanttia. Tunnen myös syvää vastenmielisyyttä sitä kohtaan, että ihmiset meikkaavat töihin lähtiessään. Itse en meikkaa edes juhliin. Ajattelen tällä tavoin uskonnosta riippumatta.

    • Anonyymi

      nyt on mennyt 16 vuotta tämän keskusteluketjun luomisesta. Nyt meillä tuli koulussa tää sama tehtävä. Käytän tämän mielipiteitä apuna. Kiitos tämän luojalle!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      140
      6153
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      34
      3738
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1955
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1949
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1768
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1626
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1542
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      14
      1455
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1448
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      31
      1365
    Aihe