Pedon merkki- mikä ja milloin

Voitto-Ramu

PEDON MERKKI- mikä ja milloin?

Ennen vai jälkeen tempaamisen


Vuosituhannen vaihteen aikoihin pedonmerkki alkoi kristikuntaa kiinnostaa aina enemmän ja enemmän. Monenlaisia “tietoja” asiasta on levinnyt kristikunnan keskuuteen.

MISTÄ ON KYSYMYS?
Mitä Raamattu sanoo pedon merkistä ja mitä Jumalan merkistä? Onko kyseessä fyysinen merkki; silmin nähtävä, taikka elektronisesti luettava, vai joku muu?

Oheisessa tutkielma-luonnoksessa pyrin käsittelemään kaiken sen mitä Raamattu sanoo merkeistä ja merkitsemisestä, niin Jumalan, kuin pedonkin merkeistä.
Esityksessä samat asiat toistuvat monia kertoja eri yhteyksissä tarkoituksella, jotta asia tulisi valotettua mahdollisimman monelta kantilta ja mahdollisimman monesta näkökulmasta. Samat asiat käydään siis läpi eri asiakokonaisuuksien kohdalla eri näkökulmista käsin useaan kertaan. Luonnoksessa pyrin esille tuomaan mahdollisimman monia eri mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja, jotta kaikki vähänkin asiaan liittyvät mahdollisuudet tulisivat otettua huomioon.
Oikeita vaihtoehtoja ja mahdollisuuksia on lopulta toki kuitenkin vain yksi.

Pedonmerkki asian ymmärtämisen kannalta ratkaisevan keskeinen on Ilm luku 13, ja nimenomaan jakeet 14-16. Koko asian ratkaisu löytyy pedon kuvasta ja sen kumartamisesta. ( Vrt yhteläisyyd ensimmäiseen käskyyn ja Aaronin tekemään kultaiseen vasikkaan).
Pedon kuva on siis ihmisen itsensä tekemä epäjumalan kuva ja sitä ihminen sitten kumartaa. Tästä Jumala käskyissään ensimmäiseksi varoittaa.
Lue noita Ilm 13 luvun jakeita niin kauan kunnes ymmärrät mitä noissa jakeissa sanotaan.
Älä siis kiirehdi noiden jakeiden ohi menemällä heti pohtimaan pedon merkkiä, vaan pitäydy ensin Ilm 13: jakeissa 14 -16. Kysy itseltäsi mitä noissa jakeissa sanotaan?

KYSY ITSELTÄSI;
1. Ketkä kumartavat pedon kuvaa?
2. Ketkä eivät kumarra pedon kuvaa?
3. Mitä tehdään niille jotka eivät kumarra pedon kuvaa.
4. Mitä tehdään niille jotka kumartavat pedon kuvaa?
5. Keitä ovat ne jotka eivät pedon kuvaa kumarra?
6. Voiko uskova kumartaa pedon kuvaa ja mitä hänelle käy, jos kuvaa kumartaa?
7. Mitä tapahtuu pedon kuvan kumartamisen jälkeen?
8. Ketkä ottavat pedon merkin?
9. Ketkä ottavat pedon merkin ?
9. Ottavatko pedon merkin kaikki, vai vain osa elossa olevista ihmisistä?
10.Ottavatko ihmiset pedon merkin itse vai laitetaanko se ihmisiin esim väkisin?
11.Kun Jeesus tulee hakemaan täältä omiaan, niin onko täällä elossa olevia uskovia?

Tämän esityksen tarkoituksena on siis saada sinut itse tutkimaan asioita Raamatusta laaja-alaisesti, sekä keskittymään siihen mitä Raamatussa asiasta todellakin sanotaan.
Älä tänä lopun hetkenä usko mitään huhuja, äläkä uusia tulkintoja. Äläkä juokse minkään tulkinnan tai vaihtoehdon perässä. Älä linnoittaudu minkään tulkinnan taakse, vaan pitäydy ehdottomasti Raamatun Sanassa. Tutki itse Raamatustasi onko niinkuin väitetään ja onko niinkuin uskot?

ÄLÄ LÄHDE MUKAAN MIHINKÄÄN UUTEEN
Älä ojentaudu huhujen mukaan.
Pysy ainoastaan siinä minkä olet Raamatusta oppinut.
Kaikenlaiset huhut ja ilmiöt tulevat saamaan yhä suuremman vallan.Muista silloin Jeesuksen varoitus: ”älkää juosko perässä”.
Älä pelkää, että jäät jostakin osattomaksi, jos et lähde siihen mukaan.
Suhtaudu kriittisesti ja tutki kaikki Raamatusta., sillä ”hengellinen ihminen tutkiskele kaiken”. Niin tämänkin esityksen suhteen sinun on tehtävä.




JUMALAN MERKKI RAAMATUSSA.

A. MITÄ RAAMATTU PUHUU IHMISEN OTSAAN JA / TAIKKA KÄTEEN LAITETTAVASTA JUMALAN MERKISTÄ? ( Raamatun tekstin korostukset kirjoittajan)

1.
2.Ms 13:3-10, 15-16
3. Ja Mooses sanoi kansalle: “Muistakaa tämä päivä, jona te lähditte Egyptistä, orjuuden pesästä; sillä Herra vei teidät sieltä pois väkevällä kädellä. Sentähden älköön mitään hapanta syötäkö. 4. Tänä päivänä aabib-kuussa te lähditte.
5. Ja kun Herra vie sinut kanaanilaisten, heettiläisten, amorilaisten, hivviläisten ja jebusilaisten maahan, jonka hän sinun isillesi vannotulla valalla on luvannut antaa sinulle, siihen maahan, joka vuotaa maitoa ja mettä, niin vietä tämä jumalanpalvelus tässä kuussa.
6. Syö seitsemänä päivänä happamatonta leipää, ja seitsemäntenä päivänä olkoon Herran juhla.
8. Ja kerro pojallesi sinä päivänä ja sano: ‘Näin tehdään sen johdosta, mitä Herra minulle teki, kun minä lähdin Egyptistä’.

9. Ja Se Olkoon merkkinä sinun KÄDESSÄSI ja muistutuksena sinun OTSALLASI, että Herran laki olisi sinun suussasi; sillä Herra vei sinut väkevällä kädellä pois Egyptistä.

10. Sentähden noudata tätä säädöstä määräaikanansa vuodesta vuoteen.

Kyseessä oli pääsiäisen vietto, joka oli säädetty vietettäväksi vuodesta vuoteen. Ei siis käsketty VALMISTAMAAN mitään otsaan ja käteen laitettavaa merkkiä, vaan käsketty happamattomanleivän juhla OLKOON olevana merkkinä otsassasi ja kädessäsi.
Mistään silmin nähtävästä ja luettavasta fyysisestä merkistä kädessä ja otsassa ei liene ollut kyse, vaan happamattoman leivän syömisestä Egyptistä lähdön muistoksi. Kyse oli lähtemättömästi mieleen painettavasta ja noudatettavasta säädöksestä. Tuo merkki näkyi ihmisen elämässä käsketyn noudattamisena. Jumala vaikutti tahtomisen ja tekemisen, jotta käskettyä säädöstä noudatettiin. Käsi saattoi merkitä tekemistä ja otsa tahtomista.
Tuolloin, n 3500 vuotta sitten, ei nykyisin juutalaisten tavan mukainen otsaan ja käteen laitetut muistolauseet olleet käytössä, jo siitäkin syystä, että kirjoitustaito lienee vielä tuolloin olla aika harvinaista. Ja olisi aika työ tehdä pari miljoonaan otsatekstiä.

2 Ms 13:15-16. Sillä kun farao paatui ja kieltäytyi päästämästä meitä, surmasi Herra kaikki esikoiset Egyptin maassa, ihmisten esikoisista karjan esikoisiin asti. Sentähden minä uhraan Herralle jokaisen urospuolen, joka avaa äidinkohdun, ja jokaisen esikoisen pojistani minä lunastan.’
16. Ja se olkoon merkkinä sinun kädessäsi ja muistolauseena sinun otsallasi; sillä Herra vei meidät väkevällä kädellä pois Egyptistä.”

Kyse oli siis esikoisuhrista, sen noudattamisen muistamisesta, Egyptistä lähdön ja esikoisten surmaajalta välttymisen muistosta. Jälleen asia käskettiin muistamaan ja painamaan mieleen Egyptistä lähdön muistona. Fyysisestä, kädestä ja otsasta luettavasta liinasta, hihnasta, muistolauseesta tai merkistä ei ollut kyse.
Esikoispojan uhraaminen Herralle oli se merkki kädessä ja otsassa. Ei siis mikään esim otsassa ja kädessä oleva liina, jossa käsketty asia olisi ollut kirjoitettuna.
Tuo merkki näkyi noudatettavana säädöksenä ihmisen elämässä. Jumala vaikutti tahtomisen ja tekemisen jotta käskettyä noudatettiin.

2.
5 Ms 6:1, 6-9
1. “Ja nämä ovat ne käskyt, säädökset ja oikeudet, jotka Herra, teidän Jumalanne, on käskenyt teille opettaa, että seuraisitte niitä siinä maassa, jota te menette ottamaan omaksenne 6.Nämä sanat, jotka minä tänä päivänä sinulle annan, painukoot sydämeesi.
7. Ja teroita niitä lastesi mieleen ja puhu niistä kotona istuessasi ja tietä käydessäsi, maata pannessasi ja ylös noustessasi.
8. Ja sido ne merkiksi käteesi, ja ne olkoot muistolauseena sinun otsallasi.
9.Ja kirjoita ne talosi pihtipieliin ja portteihisi.

Kyse on käskyjen ja säädösten pitämisestä, ja noudattamisesta, jotka sanat käskettiin painamaan sydämeen ja teroittamaan lasten mieleen. Jos kyse olisi jälleen käteen ja otsaan kiinnitetyistä muistolauseliinasta, niin paljon oli otsassa ja kädessä merkkejä ja tekstiä:
1. happamattomanleivän merkki,
2. esikoisuhrimerkki ja
3. käskyjen ja säädösten pitämistä tarkoittava merkki.
Aika paljon merkkejä otsassa ja kädessä. Viimeinen noin 15 sivua Raamatun tekstiä. Tuonaikaisen kirjoitustaidon aikana olisi ollut melkoinen urakka. Nykyisin käytössä olevat raamattulausekotelot ja niitten hihnat kädessä ja otsassa olisivat 3500vuotta sitten olleet melkoinen toimenpide koko kansalle merkiksi laitettavaksi. Jälleen merkki näkyi ihmisen elämässä käskyjen asioiden pitämisenä. Jumala vaikutti tahtomisen ja tekemisen, jotta käskettyä noudatettiin. Otsa merkitsi ilmeisesti tahtomista ja käsi tekemistä.
Otsaan ja käteen laitettavien raamatunlausekotelon ja sen hihnojen tekemisestä ei löydy Raamatusta käskyä, vaikka lukuisat muut välineet ja toimenpiteen käskettiin yksityiskohtaisesti. Nykyisin käytössä olevat laukut, hihnat ja liinat lienevät pikemminkin symboleja aikanaan annetuista käskyistä ja niiden pitämisestä, ja merkkejä juutalaisuudesta.

Sitävastoin Aaronin otsakoristeesta ja sinä olevasta testistä: ”Herralle pyhitetty”, on selvät ohjeet:
2 Ms 28:36-38. Tee myös otsakoriste puhtaasta kullasta ja kaiverra siihen, niinkuin sinettisormusta kaiverretaan, sanat: ‘Herralle pyhitetty’.
37. Ja sido se punasinisellä nauhalla, niin että se on kiinni käärelakissa; etupuolella käärelakkia se olkoon.
38. Ja se olkoon Aaronin otsalla, niin että Aaron kantaa kaiken sen, mitä israelilaiset rikkovat uhratessaan pyhiä uhrejansa ja antaessaan pyhiä lahjojansa; ja se olkoon alati hänen otsallaan, että Herran mielisuosio tulisi heidän osaksensa.
Tuon otsakilven tekemisestä käskettiin yksityiskohtaisesti, kuin myöskin mainitaan siitä kun tuo otsakilpi sitten tehtiin käsketyllä tavalla:
2. Ms 39:30-31. Vielä tehtiin otsakoriste, pyhä otsalehti, puhtaasta kullasta ja siihen piirrettiin, niinkuin sinettisormusta kaiverretaan, kirjoitus: “Herralle pyhitetty”.
31. Ja siihen kiinnitettiin punasininen nauha sidottavaksi käärelakin yläreunaan, niinkuin Herra oli Moosekselle käskyn antanut.

Tarkkaan Raamatussa kerotaan tuon otsamerkin kohdalla mitä käskettiin tehdä ja sitten kerrotaan kun tuo käsketty sitten tehtiin käsketyn ohjeen mukaan.
Mistään muista otsaan ja käteen kiinnitettävien merkkien valmistamisesta ei kerrota, eikä tuon merkin käyttöönotosta.

5 Ms 11:8,13,16,18-20
8.Niin pitäkää kaikki käskyt, jotka minä tänä päivänä teille annan, että te tulisitte voimakkaiksi, menisitte ja ottaisitte omaksenne sen maan, jota nyt menette omaksenne ottamaan, 13. Ja jos nyt tottelette minun käskyjäni, jotka minä tänä päivänä teille annan, niin että rakastatte Herraa, teidän Jumalaanne, ja palvelette häntä kaikesta sydämestänne ja kaikesta sielustanne,
16.Varokaa, ettei teidän sydämenne antaudu vieteltäväksi, niin että poikkeatte pois ja palvelette muita jumalia ja niitä kumarratte;

18 Painakaa siis nämä minun sanani sydämeenne ja mieleenne ja sitokaa ne merkiksi käteenne, ja ne olkoot muistolauseena otsallanne;

19. ja opettakaa ne lapsillenne, niin että puhut niistä kotona istuessasi ja tietä käydessäsi, maata pannessasi ja ylös noustessasi.
20. Ja kirjoita ne talosi pihtipieliin ja portteihisi,

VIISITOISTA SIVUA ON RAAMATUSSA NOITA KÄSKETTYJÄ ASIOITA.
Melkoinen urakka olisi kirjoitta kaikki nuo käskyt parin miljoonan ihmisen otsaan, käteen ja pihtipieleen ja portteihin.
Käskettiin nimenomaan pitämään käskyt ja painamaan ne SYDÄMEEN JA MIELEEN, tottelemaan niitä ja opettamaan lapsille. Merkki näkyi elämästä, ettei sydän antautuisi vieteltäväksi ja ryhtyisi palvelemaan kumartamaan muita jumalia. Pikemminkin tahtomisesta ja tekemisestä oli kyse, kuin jostakin liinasta ym otsassa. Se tulee esille seuraavastakin:

4.
Hes 9:4, 6 ja Herra sanoi hänelle: “Kierrä kaupungin, Jerusalemin, läpi ja tee merkki niitten miesten otsiin, jotka huokaavat ja valittavat kaikkia kauhistuksia, mitä sen keskuudessa tehdään”
6. tappakaa tyyten vanhukset, nuorukaiset, neitsyet, lapset ja vaimot, mutta älkää koskeko keneenkään, jolla on otsassaan merkki; ja alottakaa minun pyhäköstäni.” Niin he alottivat niistä miehistä, vanhimmista, jotka olivat temppelin edessä.

Alkukielen sanonta kuuluu: ”tee tav-merkki”. Tav-merkki on Hebrean kielen aakkosten viimeinen kirjain, se oli alkujaan ristin muotoinen. Täten kohta kuuluu oikein ymmärrettynä; ” tee ristin merkki niiteen miesten otsiin…” (lähde: Kalervo Syväntö).
Kyseistä kohtaa edeltänyt kolmas jae luuluu: ”Mutta Israelin Jumalan kirkkaus oli kohonnut yläpuolelta kerubin, jonka yllä se oli ollut, huoneen kynnykselle ja huusi pellavavaatteisiin puetulle miehelle, jolla oli kirjoitusneuvot vyöllänsä;”

Tuo pellavapukuinen mies, jolla oli kirjoitusneuvot vyöllään lienee Kristus, ja hänelle Jumalan kirkkaus huusi ja kehotti merkitsemään ristin merkillä Jumalalle otolliset. Verellä ostetut merkittiin ristin merkillä. Oliko kyse fyysisestä merkistä, ei kerrota, mutta kyse on Hesekielin näystä, joka koski lopun aikaa. Ehkä hyvinkin Hesekiel näki tuon Ilm 7:3 kerrotun merkitsemisen ja tuo merkki, Jumalan sinetti, oli nimenomaan ristin merkki, veren merkki. Otsaan piirretyssä näkyvästä ristin merkistä ei löydy Raamatusta esimerkkiä. Hengen merkistä kylläkin, ja se ei ole mikään ”leima otsassa”.
Kyse on merkistä ihmisen sydämessä. Hengen merkistä, joka vaikutti tahtomisen ja tekemisen. Merkityt olivat niitä jotka huokasivat ja valittivat sitä kauhistusta, jota temppelissä harjoitettiin.

5.
Ilm 7:2-3. Ja minä näin erään muun enkelin kohoavan auringonnoususta, ja hänellä oli elävän Jumalan sinetti, ja hän huusi suurella äänellä niille neljälle enkelille, joille oli annettu valta vahingoittaa maata ja merta,
3. ja sanoi: “Älkää vahingoittako maata älkääkä merta, älkää myös puita, ennenkuin me olemme painaneet sinetin Jumalamme palvelijain otsaan”.
4. Ja minä kuulin sinetillä merkittyjen luvun, sata neljäkymmentä neljä tuhatta merkittyä kaikista Israelin lasten sukukunnista:

Hesekiel näki näyssään ilmeisesti tämän merkitsemisen. (Hes 9:3-4).
Tuo Jumalan sinetti ei varmasti ole ”leima otsaan”, eli silmin nähtävä merkki.

6.
Ilm 14:1 Ja minä näin, ja katso, Karitsa seisoi Siionin vuorella, ja hänen kanssaan sata neljäkymmentä neljä tuhatta, joiden otsaan oli kirjoitettu hänen nimensä ja hänen Isänsä nimi.

Olisiko kyse silmin taikka jollakin laitteilla luettava nimi? Aika paljon tuota testiä otsassa on jos se silminnähtävänä tekstinä otsassa on luettavana. Kyseessä oli varmasti Pyhän Hengen näkymätön sinetti, joka vaikutti näkyvänä tahtomisen ja tekemisen.

7.
Ilm 22: 3. Eikä mitään kirousta ole enää oleva. Ja Jumalan ja Karitsan valtaistuin on siellä oleva, ja hänen palvelijansa palvelevat häntä
4. ja näkevät hänen kasvonsa, ja hänen nimensä on heidän otsissansa.

Tässä käy ilmi, että kaikilla taivaaseen päässeillä on otsassaan Jumalan nimi. Tuntuu aika kummalliselta jos otsissamme on esim hopealaatta taikka leima, merkiksi omistusoikeudesta.



B. MUUT JUMALAN MERKIT.

1. PYHÄN HENGEN SINETTI.

Ef 1:13-14. 13.Hänessä on teihinkin, sittenkuin olitte kuulleet totuuden sanan, pelastuksenne evankeliumin, uskoviksi tultuanne pantu luvatun Pyhän Hengen sinetti,
14.sen, joka on meidän perintömme vakuutena, hänen omaisuutensa lunastamiseksi -hänen kirkkautensa kiitokseksi.

Ef 4:30. Älkääkä saattako murheelliseksi Jumalan Pyhää Henkeä, joka on teille annettu sinetiksi lunastuksen päivään saakka.

2 Kr 1:22 joka myös on painanut meihin sinettinsä ja antanut Hengen vakuudeksi meidän sydämiimme.

2 Kr 5:5 Mutta se, joka on valmistanut meidät juuri tähän, on Jumala, joka on antanut meille Hengen vakuudeksi.
Tuo Pyhän Hengen sinetti, Jumalan sinetti, saadaan uskoontullessa ja se näkyy elämässä tahtomisena ja tekemisenä ja siten myöskin hedelmänä. Muuttuneesta tahtoelämästä kyse, eikä siis toki mistään fyysisestä silmin nähtävästä merkistä. Olisiko ollut 3500 v sitten?

2 Tm 2: 19. Kuitenkin Jumalan vahva perustus pysyy lujana, ja siinä on tämä sinetti: “Herra tuntee omansa”, ja: “Luopukoon vääryydestä jokainen, joka Herran nimeä mainitsee”.
Mistä Jumala tuntee omansa? Siitä sinetistä,. - Pyhästä Hengestä joka on Jumalan merkki.
Näkyvästä fyysisestä sinetistä ei toki ole kyse tässäkään. Olisiko ollut 3500 v sitten? Vaikka juutalaiset nykyään pitävätkin otsallaan ja kädessään joitakin symbolisia liinoja ja hihnoja.

Miten sitten on ymmärrettävissä tuo aikaisemmin Ilm 7:3 mainittu merkitseminen? Keitä tuossa Ilm 7:3 kohdin merkitään? Siinä merkitään Israeliin kansan 144-tuhatta valittua, jotka jäävät tänne maanpäälle tempaamisen jälkeen. He ottavat vastaan Totuuden Sanan - pelastuksen evankeliumin ( Ef 1:13).He pelastuvat yhdessä hetkessä, kun peitevaate otetaan hetkessä heidän silmiltään. Nuo tempaamisesta pois jäävät ymmärtävät mistä tempaamisessa on kyse ja tulevat uskoon. Uskonsa sinetiksi he saavat merkiksi näkymättömän Pyhän Hengen; Jumalan sinetin. Heidän otsiin painetaan Pyhän Hengen sinetti, ristin ja veren merkki, aivan niinkuin jokaiseen uskovaan on painettu uskoon tultuaan Pyhän Hengen näkymätön sinetti. Tuo Pyhä Henki kirkastaa senjälkeen Kristusta tuossa ihmisessä ja tuon ihmisen kautta Kristus tulee kirkastetuksi.
Nuo 144-tuhatta jäävät tänne viemään evankeliumia kautta maanpiirin. Ei pelastuksen ovea suljeta, vaikka häähuoneen ovi suljetaankin. Nuo valitut merkitään Pyhän Hengen sinetillä, veren merkillä, merkillä otsaan, ettei maanpäälle vuodattava Jumalan viha heihin satu. Nuo merkityt ja valitut täyttävät koko maanpiirin hedelmällänsä.
”Tulevina aikoina juurtuu Jaakob, Israel kukkii ja kukoistaa ja täyttää maanpiirin hedelmällänsä” (Jes 27:6). Tuo hedelmä on heidän julistuksen kautta uskoontulleet.
Noiden merkittyjen 144-tuhannen julistuksen kautta uskoontulleet joutuvat marttyyrikuoleman kohteeksi (Ilm 20: 4) koska eivät kumarra pedon kuvaa (Ilm 13:15). Loput ihmiset - kaikki maanpäälle henkiin jääneet kumartavat pedon kuvaa ja kaikki nuo pedon kuvaa kumartavat merkitään pedon merkillä ( Ilm 13:16). Huomaa siis ketä merkitseminen koskee. Pedon merkki tulee siis vasta tempaamisen jälkeen, muutoinhan temmattavia ei ole ketään, koska Totuudessa pysyvät on kaikki tapettu koska eivät kumarra pedon kuvaa.


2. JUMALAN MERKKI.

Jes 7: 11. “Pyydä itsellesi merkki Herralta, Jumalaltasi, pyydä alhaalta syvyydestä taikka ylhäältä korkeudesta”.
12. Mutta Aahas vastasi: “En pyydä enkä kiusaa Herraa”.
13. Siihen hän lausui: “Kuulkaa, te Daavidin suku, eikö se riitä, että te ihmiset väsytätte, kun vielä minun Jumalanikin itseenne väsytätte?
14. Sentähden Herra itse antaa teille merkin: Katso, neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan ja antaa hänelle nimen Immanuel.

Jumalan merkki on neitseestä syntynyt Kristus - lihaksi tullut Sana.


3. KRISTUS ON MERKKI.

Lk 2:11-12. teille on tänä päivänä syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus, Herra, Daavidin kaupungissa.
12.Ja tämä on teille merkkinä: te löydätte lapsen kapaloituna ja seimessä makaamassa.”

Lk 2:34. Ja Simeon siunasi heitä ja sanoi Marialle, hänen äidilleen: “Katso, tämä on pantu lankeemukseksi ja nousemukseksi monelle Israelissa ja merkiksi, jota vastaan sanotaan.

Lk 11:30. Sillä niinkuin Joonas tuli niiniveläisille merkiksi, niin Ihmisen Poikakin on oleva merkkinä tälle sukupolvelle.

Mt 16:4. Tämä paha ja avionrikkoja sukupolvi tavoittelee merkkiä, mutta sille ei anneta muuta merkkiä kuin Joonaan merkki.” Ja hän jätti heidät ja meni pois.
Neitseestä syntynyt, kuollut ja ylösnoussut Vapahtaja on merkki; pelastukseksi jokaiselle joka uskoo Häneen.


4. VEREN MERKKI.

2 Ms 12:13. Ja veri on oleva merkki, teille suojelukseksi, taloissa, joissa olette; sillä kun minä näen veren, niin minä menen teidän ohitsenne, eikä rangaistus ole tuhoava teitä, kun minä rankaisen Egyptin maata.
Tässä oli silmin nähtävä merkki esikuvallisena.
Veri ei siis antanut suojaa vihollista vastaan, vaan suojan Jumalan vihaa vastaan.
Se mikä tapahtui Egyptissä oli myöskin esikuvallista. Kun Jumalan viha käy yli kaiken maan niin veri on merkki ja suoja ettei vitsaukset satu Jumalan merkitsemiin 144-valittuun (Ilm 7:3), eikä Karitsan morsiameen, joka on tuossa vaiheessa otettu suojaan verellä merkittyyn ”kammioon” hääaterialle.

Tästä vaiheesta Jesaja kertoo selkeästä:
Jes 26:19-21. Mutta sinun kuolleesi virkoavat eloon, minun ruumiini nousevat ylös. Herätkää ja riemuitkaa, te jotka tomussa lepäätte, sillä sinun kasteesi on valkeuksien kaste, ja maa tuo vainajat ilmoille.
20. Mene, kansani, kammioihisi ja sulje ovet jälkeesi, lymyä hetkinen, kunnes viha on ohitse mennyt.
21. Sillä katso, Herra lähtee asuinsijastaan kostamaan maan asukkaille heidän pahat tekonsa, ja maa paljastaa verivelkansa eikä surmattujansa enää peitä.”

Myöskin Ilm 18:4 kertoo tuosta seurakunnan tempauksesta suojaan Jumalan vihalta.
Tuon vihansa alta Jumalan pelastaa Poikansa morsiamen. Tuosta vihasta pelastamisesta mainitsee myös Rm 5:9 , 1 Ts 1:10 ja 2 Ts 5:9.

5. PELASTUKSEN MERKKI

Filip 1:27-29. Käyttäytykää vain Kristuksen evankeliumin arvon mukaisesti, että minä, tulinpa sitten teidän tykönne ja näin teidät tai olin tulematta, saan kuulla teistä, että te pysytte samassa hengessä ja yksimielisinä taistelette minun kanssani evankeliumin uskon puolesta,
28.vastustajia missään kohden säikähtämättä; ja se on heille kadotuksen, mutta teille pelastuksen merkki, merkki Jumalalta.

Jumala tuntee omansa; siitä Hengestä, jonka Hän on omilleen antanut. Sinetti on merkki omistusoikeudesta (Ef 1:14). Jumala vaikuttaa merkitsemässään ihmisessä tahtomisen ja tekemisen.
Ne taasen jotka eivät evankeliumin sanaa, - totuutta, usko, ( vaan uskovat valheen) se näkyy heidän tahtomisessa ja tekemisessä, eli hedelmässä ja se on heille kadotuksen merkki. Tänäkin päivänä jokaisessa ihmisessä näkyy joko pelastuksen taikka kadotuksen merkki,- hedelmästä puu tunnetaan.




6. MERKKI VOITTANEISSA.

Ilm 2:17. Jolla on korva, se kuulkoon, mitä Henki seurakunnille sanoo. Sille, joka voittaa, minä annan salattua mannaa ja annan hänelle valkoisen kiven ja siihen kiveen kirjoitetun uuden nimen, jota ei tiedä kukaan muu kuin sen saaja.’

Ilm 3: 12. Joka voittaa, sen minä teen pylvääksi Jumalani temppeliin, eikä hän koskaan enää lähde sieltä ulos, ja minä kirjoitan häneen
1. Jumalani nimen ja
2. Jumalani kaupungin nimen, sen uuden Jerusalemin, joka laskeutuu alas taivaasta minun Jumalani tyköä, ja
3. oman uuden nimeni.
Aika paljon tuota tekstiä on jos kyse on silmin luettavasta tekstistä.


7. LIITON MERKKI.

1 Ms 9:11-13. 11.Minä teen liiton teidän kanssanne: ei koskaan enää pidä kaikkea lihaa hukutettaman vedenpaisumuksella, eikä vedenpaisumus koskaan enää maata turmele.”
12. Ja Jumala sanoi: “Tämä on sen liiton merkki, jonka minä ikuisiksi ajoiksi teen itseni ja teidän ja kaikkien elävien olentojen välillä, jotka teidän luonanne ovat:
13.minä panen kaareni pilviin, ja se on oleva liiton merkkinä minun ja maan välillä.

Tämän liiton merkki on näkyvä kosminen merkki. Huomaa myöskin vertauskuvallisuus, vesi ja auringon valo on tuon merkin synnyssä osapuolina. Vesi pelasti toiset ja hukutti toiset.
”Sillä Jumala, joka sanoi: “Loistakoon valkeus pimeydestä”, on se, joka loisti sydämiimme, että Jumalan kirkkauden tunteminen, sen kirkkauden, joka loistaa Kristuksen kasvoissa, levittäisi valoansa” (2 Kr 4:6)

1 Ms 17:10,13. 10.Ja tämä on minun liittoni sinun ja sinun jälkeläistesi kanssa; pitäkää se: ympärileikatkaa jokainen miehenpuoli keskuudessanne.
13. Ympärileikattakoon sekä kotonasi syntynyt että rahalla ostamasi; ja niin minun liittoni on oleva merkitty teidän lihaanne iankaikkiseksi liitoksi.

Rm 4:11. Ja hän sai ympärileikkauksen merkin sen uskonvanhurskauden sinetiksi, joka hänellä oli ympärileikkaamatonna, että hänestä tulisi kaikkien isä, jotka ympärileikkaa-mattomina uskovat, niin että vanhurskaus heillekin luettaisiin;

Näkyvä lihaan tehty merkki muuttui ihmisen henkeen tehtäväksi, näkymättömäksi Hengen merkiksi; Pyhän Hengen sinetiksi. Fyysinen merkki vaihtui uskosta vanhurskaaksi tulemiseen.

8. SAPATTIMERKKI

2 Ms 31:13,17 13. “Puhu israelilaisille ja sano: Pitäkää minun sapattini, sillä se on merkkinä meidän välillämme, minun ja teidän, sukupolvesta sukupolveen, tietääksenne, että minä olen Herra, joka pyhitän teidät.
17. Se on oleva ikuinen merkki minun ja israelilaisten välillä; sillä kuutena päivänä Herra teki taivaan ja maan, mutta seitsemäntenä päivänä hän lepäsi ja hengähti.”

Tuo merkki näkyi ”tekemisenä”; - sapatin pitämisenä. Sapatti säädettiin ikuiseksi merkiksi. Ihminen ei ole sapattia varten vaan sapatti ihmistä varten. Ihmisen suojelemisesta on jälleen myöskin kyse.

9. JEESUKSEN TULEMUKSEN JA MAAILMANLOPUN MERKKI.

Mt 24:3. Ja kun hän istui Öljymäellä, tulivat opetuslapset erikseen hänen tykönsä ja sanoivat: “Sano meille: milloin se tapahtuu, ja mikä on sinun tulemuksesi ja maailman lopun merkki?”
4. Silloin Jeesus vastasi ja sanoi heille: “Katsokaa, ettei kukaan teitä eksytä.
5.Sillä monta tulee minun nimessäni sanoen: ‘Minä olen Kristus’, ja he eksyttävät monta.

Lopun merkkejä on mm:
 sotien melskettä ja sanomia sodista
 kansa nousee kansaa vastaan, ja valtakunta valtakuntaa vastaan
 nälänhätää ja maanjäristyksiä monin paikoin
 joudutte kaikkien vihattaviksi
 monta väärää profeettaa nousee ja eksyttää
 evankeliumi saarnattava kaikille kansoille
 hävityksen kauhistus pyhässä paikassa (laittomuus asettuu Jumalan temppeliin)
 silloin on ahdistus jonka kaltaista ei koskaan ole ollut
 vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee ja ne tekevät suuria tunnustekoja eksyttääkseen valitut
 sanotaan että: hän tuolla tai täällä, älkää uskoko
 missä raato on sinne kotkat kokoontuvat
 niinkuin salamanleimahdus on Ihmisen Pojan tulemus
 Ja silloin Ihmisen Pojan merkki näkyy taivaalla, ja Ihmisen Pojan tulee taivaan pilvien päällä.
 valitut kootaan Herraa vastaan.
 kun näette tämän kaiken, tietäkää, että se on lähellä, oven edessä.

Noita ajan merkkejä meitä käskettiin tarkkaamaan.


10. IHMISEN POJAN MERKKI TAIVAALLA.

Mt 24:30 Ja silloin Ihmisen Pojan merkki näkyy taivaalla, ja silloin kaikki maan sukukunnat parkuvat; ja he näkevät Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvien päällä suurella voimalla ja kirkkaudella.

Kristus, joka oli asetettu merkiksi, antaa merkkinsä näky kaikille. Hän palaa takaisin suurella kirkkaudella ja voimalla.


11. MERKKI TAIVAASSA, VAIMO VAATETETTU AURINGOLLA.

Ilm 12:1 Ja näkyi suuri merkki taivaassa: vaimo, vaatetettu auringolla, ja kuu hänen jalkojensa alla, ja hänen päässään seppeleenä kaksitoista tähteä.

12. KAININ MERKKI

1 Ms 4:15 . Mutta Herra sanoi hänelle: “Sentähden, kuka ikinä tappaa Kainin, hänelle se pitää seitsenkertaisesti kostettaman”. Ja Herra pani Kainiin merkin, ettei kukaan, joka hänet kohtaisi, tappaisi häntä. Tuosta Kainin merkistä emme tiedä minkälainen se oli, mutta kyse oli merkistä, joka antoi suojan surmaamiselta. Ehkä kyse ei ollut fyysisestä merkistä.

II. PEDON MERKKI.

A. Mitä Raamattu puhuu ihmisen otsaan taikka käteen laitettavasta pedon merkistä. (korostukset ja numerointi kirjoittajan)

1.
Ilm 13:11. Ja minä näin toisen pedon nousevan maasta, ja sillä oli kaksi sarvea niinkuin karitsan sarvet, ja se puhui niinkuin lohikäärme.
12.Ja se käyttää kaikkea ensimmäisen pedon valtaa sen nähden ja saattaa maan ja siinä asuvaiset
1.) kumartamaan ensimmäistä petoa, sitä, jonka kuolinhaava parani.
13. Ja se tekee suuria ihmeitä, niin että saa tulenkin taivaasta lankeamaan maahan ihmisten nähden.
14. Ja se villitsee maan päällä asuvaiset niillä ihmeillä, joita sen sallittiin tehdä pedon nähden; se yllyttää maan päällä asuvaiset
2.)tekemään sen pedon kuvan, jossa oli miekanhaava ja joka virkosi.
15. Ja sille annettiin valta antaa pedon kuvalle henki, että pedon kuva puhuisikin ja saisi aikaan, että
3.) ketkä vain eivät kumartaneet pedon kuvaa, ne tapettaisiin.

Ilm 13:16.
4.) Ja se saa kaikki, pienet ja suuret, sekä rikkaat että köyhät, sekä vapaat että orjat, panemaan merkin oikeaan käteensä tai otsaansa,

2.
Ilm 13:17. ettei kukaan muu voisi
5.) ostaa eikä myydä kuin se, jossa on merkki: pedon nimi tai sen nimen luku.
18.Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi.
(onko valheen luku 666 - onko valhe ihmisen luku? Onko ihmisen luku lihallisuus ?)
Monivaiheinen asia. Tästä myöhemmin.

3.
Ilm 14:9-10. Ja heitä seurasi vielä kolmas enkeli, joka sanoi suurella äänellä: “Jos joku kumartaa petoa ja sen kuvaa ja ottaa sen merkin otsaansa tai käteensä,
10. niin hänkin on juova Jumalan vihan viiniä, joka sekoittamattomana on kaadettu hänen vihansa maljaan, ja häntä pitää tulella ja tulikivellä vaivattaman pyhien enkelien edessä ja Karitsan edessä.

4.
Ilm 14:11. Ja heidän vaivansa savu on nouseva aina ja iankaikkisesti, eikä heillä ole lepoa päivällä eikä yöllä, heillä,
1.)jotka petoa ja sen kuvaa kumartavat, eikä kenelläkään, joka ottaa sen
2.) nimen merkin.
5.
Ilm 16:2. ”Ja ensimmäinen lähti ja vuodatti maljansa maan päälle; ja tuli pahoja ja ilkeitä paiseita niihin ihmisiin, joissa oli pedon merkki ja jotka kumarsivat sen kuvaa.”
Jumalan omat ovat siis turvassa.

6.
Ilm 19:20 . Ja heidän vaivansa savu on nouseva aina ja iankaikkisesti, eikä heillä ole lepoa päivällä eikä yöllä, heillä, jotka petoa ja sen kuvaa kumartavat, eikä kenelläkään, joka ottaa sen nimen merkin.

Niistä joilla ei ole pedon merkkiä puhutaan seuraavassa:.

7.
Ilm 15:2. Ja minä näin ikäänkuin lasisen meren, tulella sekoitetun, ja niiden, jotka olivat
1.) saaneet voiton pedosta
2.) ja sen kuvasta
3.) ja sen nimen luvusta, seisovan sillä lasisella merellä, ja heillä oli Jumalan kanteleet.
Nuo pedosta ja sen kuvasta ja pedon merkistä voiton saaneet ovat niitä 144-tuhannen julistuksen kautta uskoontulleista.

8.
Ilm 20:4 Ja minä näin valtaistuimia, ja he istuivat niille, ja heille annettiin tuomiovalta; ja minä näin niiden sielut, jotka olivat teloitetut Jeesuksen todistuksen ja Jumalan sanan tähden, ja niiden, jotka
1.) eivät olleet kumartaneet petoa eikä sen
2.) kuvaa
3.) eivätkä ottaneet sen merkkiä otsaansa eikä käteensä; ja he virkosivat eloon ja hallitsivat Kristuksen kanssa tuhannen vuotta.
Heidät tapettiin koska eivät olleet kumartaneet petoa ja sen kuvaa, eikä heillä siis voinut olla pedon merkkiä, koska kumartamisesta kieltäytyneet oli kaikki tapettu.

Turvassa perillä ovat siis ne jotka ovat saaneet voiton pedosta ja sen kuvasta ja sen nimen luvusta. He eivät kumartaneet pedon kuvaa ja siksi heidät kaikki tapettiin. Kilvoittelusta oli ollut kyse ja tuossa kilvoittelussa oli saatu voitto. Kaikki eivät kilvoitelleet, vaan kumarsivat pedon kuvaa.
Kuka on tuo peto, jonka merkistä on kyse? Kyse on ensimmäisestä pedosta, antikristuksesta.

Pedon merkki on kehityksen päätepiste. Kyse on merkistä joka kertoo omistusoikeuden. Uskovalla on Jeesuksen merkki omistusoikeudesta (Ef 1:13-14); Totuuden Sana, pelastuksen evankeliumin vastaanottamisesta saatu Pyhä Henki, ja antikristusta kumartaneella valheen uskomisesta saatu pedon merkki; antikristuksen henki.

Tempaaminen on tapahtunut kuitenkin ennen merkitsemistä ja pedon kuvan kumartamista, muutoinhan ei elossa noudettavia ole ollenkaan.

1 Ts 4:16-17 Sillä itse Herra on tuleva alas taivaasta käskyhuudon, ylienkelin äänen ja Jumalan pasunan kuuluessa, ja Kristuksessa kuolleet nousevat ylös ensin;
17.sitten meidät, jotka olemme elossa, jotka olemme jääneet tänne, temmataan yhdessä heidän kanssaan pilvissä Herraa vastaan yläilmoihin; ja niin me saamme aina olla Herran kanssa.
Koska kaikki pedon kuvan kumartamisesta kieltäytyneet tapetaan, niin nykyinen mikrosiru juttu ei voi missään tapauksessa olla Raamatussa kerrottu pedon merkki, koska uskovia ei ole tapettu, - Raamatun mukaan pedon kuvan kumartamisesta kieltäytyneet tapetaan. Täällähän me vielä olemme ja elossa kaiken lisäksi. Pedon merkillä merkitään vasta sen jälkeen kun uskovat ,eli pedon kuvan kumartamisesta kieltäytyneet, on tapettu.


B. MUUT PEDON MERKIT

1. MERKKI TAIVAALLA.

a)Ensiksi näkyy taivaalla Jumalan merkki.
Ilm 12:1 Ja näkyi suuri merkki taivaassa: vaimo, vaatetettu auringolla, ja kuu hänen jalkojensa alla, ja hänen päässään seppeleenä kaksitoista tähteä.

b)Sitten näkyy saatanan merkki.
Ilm 12:3. Ja näkyi toinen merkki taivaassa, ja katso: suuri, tulipunainen lohikäärme, jolla oli seitsemän päätä ja kymmenen sarvea, ja sen päissä seitsemän kruunua;

Huomaa jälleen miten tarkasti saatana jäljittelee tätä Jumalan merkkiä, tässä vaimoa joka synnyttää poikalapsen. Lohikäärme ( eli saatana) taasen synnyttää, antikristuksen, ensimmäisen pedon, -valhemessiaan,- joka on kopio Kristuksesta. Ei ihme, että sitä luullaan Kristukseksi ja sitä kumarretaan. Tässä on koko pedon merkin ratkaisu. Petoa ja sen kuvaa kumarretaan koska sitä luullaan takaisin tulleeksi Messiaaksi! Ja joka ei kumarra se tapetaan.
Totisinta totta on tuolloin: ”tappaessaan teitä he luulevat tekevänsä uhripalveluksen Jumalalle”.

Pedon kuvan kumartaminen kertoo sen, että ihmiset kumartavat kättensä tekelettä - itse tekemäänsä pedon kuvaa (Ilm 13.14). Vasta tämän jälkeen alkaa merkitseminen. Huomaa, tämä on tärkeää. Nyt voi jo aavistella minkä kaltainen tuo pedon merkki on.
Ihmiset ottavat tuossa vaiheessa vastaan valhemessiaan- eli uskovat valheen. (2 Ts 2:11).Aivan samoin kuin ihminen ottaa vastaan Kristuksen elämäänsä, eli uskoo Totuuden evankeliumin.
Minkä merkin Jeesuksen vastaanottanut saa?
Minkä merkin valhemessiaan vastaanottanut saa?
Ajatella minkälainen ahdistus on Jumalan pyhillä tuossa vaiheessa? (jos vielä täällä olemme) ”Entä jos tämä onkin Jeesus?”. ”Onko uskottava tätä vai ei?”. ”Onko kumarretava vai ei?”. ”Kaikki kumartaa, mutta minä en. Entä jos minä olen väärässä?” Esimakua tästä olemme saaneet viime vuosina. Tosi tuttua. ”Entä jos minä olen väärässä?” Näin ovat lukuisat uskolliset uskovat näinä ilmiötäyteisinä vuosina kamppailleet.


2. ANTIKRISTUS

Mitä tulee antikristukseen, niin persoonallistunut antikristus, eli peto, on ollut vallassa aikaisemmin seitsemän hallitsijan ketjussa. Hän on menettänyt valtansa ja saanut kuolinhaavan, mutta virkoaa siitä ja tulee valtaan uudelleen; tällöin petona, eli antikristuksena.

Ilm 13: 3. Ja minä näin yhden sen päistä olevan ikäänkuin kuoliaaksi haavoitetun, mutta sen kuolinhaava parantui. Ja koko maa seurasi ihmetellen petoa.
Tuosta kuolinhaavasta se todellakin virkoaa ja maanpäällä asuvaiset seuraavat ihmetellen antikristusta koska, ” se on ollut, eikä sitä enää ole, mutta se on tuleva”. (Ilm 17:8).
Kyse on siis kaikkien aikaisemmin tuntemasta ja aikaisemmin vallassa olleesta ihmisestä.

Tuo antikristus pitää valtaa kolme ja puoli vuotta, halliten totaalisesti ja täysimääräisesti persoonana kaikkea maanpiiriä. Pyhät tulevat tuolloin voitetuiksi.
Itse saatana antaa tuolle antikristukselle valtansa ja voimansa. Eli tuo antikristus tekee suuria ihmeitä ja tunnustekoja itse saatanalta saadulla voimalla, joilla koko maailma villitään, eli otetaan pedolle uskollisiksi palvelijoiksi.

Dan 7: 24. Ja ne kymmenen sarvea ovat kymmenen kuningasta, jotka nousevat siitä valtakunnasta. Ja heidän jälkeensä nousee eräs muu, ja hän on erilainen kuin edelliset, ja hän kukistaa kolme kuningasta.


Ilm 13:1-8. Ja minä näin pedon nousevan merestä; sillä oli kymmenen sarvea ja seitsemän päätä, ja sarvissansa kymmenen kruunua, ja sen päihin oli kirjoitettu pilkkaavia nimiä.
2. Ja peto, jonka minä näin, oli leopardin näköinen, ja sen jalat ikäänkuin karhun, ja sen kita niinkuin leijonan kita. Ja lohikäärme antoi sille voimansa ja valtaistuimensa ja suuren vallan.
3. Ja minä näin yhden sen päistä olevan ikäänkuin kuoliaaksi haavoitetun, mutta sen kuolinhaava parantui. Ja koko maa seurasi ihmetellen petoa.
4. Ja he kumarsivat lohikäärmettä, koska se oli antanut sellaisen vallan pedolle, ja kumarsivat petoa sanoen: “Kuka on pedon vertainen, ja kuka voi sotia sitä vastaan?”
5. Ja sille annettiin suu puhua suuria sanoja ja pilkkapuheita, ja sille annettiin valta tehdä sitä neljäkymmentä kaksi kuukautta.
6. Ja se avasi suunsa Jumalaa pilkkaamaan, pilkatakseen hänen nimeänsä ja hänen majaansa, niitä, jotka taivaassa asuvat.
7. Ja sille annettiin valta käydä sotaa pyhiä vastaan ja voittaa heidät, ja sen valtaan annettiin kaikki sukukunnat ja kansat ja kielet ja kansanheimot.
8.Ja kaikki maan päällä asuvaiset kumartavat sitä, jokainen, jonka nimi ei ole kirjoitettu teurastetun Karitsan elämänkirjaan, hamasta maailman perustamisesta.

Niiden 144-tuhannen julistuksen seurauksena vihan aikana uskoon tulleet tapetaan sitä perää kun eivät pedon kuvaa kumarra.

Ilm 17: 9-11 Kertoo miten tuo antikristus on todellakin seitsemän hallitsijan ketjussa ollut aikaisemmin vallassa, mutta menettänyt valtansa. Se on saanut kuolinhaavan josta se kuitenkin virkoaa ja se ottaa (annetaan) vallan takasin itselleen kolmeksi ja puoleksi vuodeksi.
Ja peto on siis tuossa hallitsijoiden ketjusta aikaisemmin ollut ja tulee hallitsijana uudelleen kahdeksantena hallitsijana valtaan..
Ilm 17:11-9. Tässä on ymmärrys, jossa viisaus on: Ne seitsemän päätä ovat seitsemän vuorta, joiden päällä nainen istuu; ne ovat myös seitsemän kuningasta;
10. heistä on viisi kaatunut, yksi on, viimeinen ( siis seitsemäs) ei ole vielä tullut, ja kun hän tulee, pitää hänen vähän aikaa pysymän.
11. Ja peto, joka on ollut ja jota ei enää ole, on itse kahdeksas, ja on yksi noista seitsemästä, ja menee kadotukseen.



Antikristus tulee valtaan kahdeksantena antikristillisen, mutta erilaisen vallan hallitsijana johtamaan antikristillistä valtaa joka on nimeltään ja olemukseltaan erilainen kuin kaikki edelliset valtakunnat, mitä ja minkä nimissä nuo aikaisemmat seitsemän on hallinneet. (myös antikristillinen voi olla ”hengellistä”)
Dan 7: 23. Hän vastasi näin: “Neljäs peto on neljäs valtakunta, joka syntyy maan päälle, erilainen kuin kaikki muut valtakunnat. Se syö kaiken maan ja tallaa ja murskaa sen.

Kyseinen aate valloittaa koko maanpiirin hetkessä. Kaikki vannovat innoissaan tuon aatteen nimeen. On syntynyt uusi ”maailmankansalaisuus”, joka yhdistää ihmiset uudella aatteella ja voimalla. On saatu rakennettua ”Baabelin torni” uudelleen. On löydetty uudelleen ”elämänpuun tie”, josta kaikki saavat ammentaa voimaa ja virvoitusta. Ja lopultakin on löytynyt voima joka myöskin toimii.. On löydetty sielun piilevä voima jota itse saatana käyttää ja jolle saatanan antaa voimaansa.
Lopulta on löytynyt kaikki ongelmat ratkaiseva aate ja voima, jota seuraa myöskin suuret ihmeet ja voimat vaikuttavat. Noilla ihmeillä ja voimilla hallitaan. Kristinusko tulee syrjäytetyksi ja se todistellaan rappeutuneeksi ja aikansa eläneeksi.

Eli; antikristus on hallitsijaketjun kahdeksas hallitsija; mutta valtakunta, jota se hallitsee on järjestyksessä neljäs valtakunta, ja se neljäs valtakunta on erilainen kuin muut valtakunnat. Tuo ”erilainen” neljäs valtakunta ei siis ole kuten valtakunnat yleensä. Kyse on yli valtioitten ja valtakuntien rajojen yltävä valta-reviiri. Aatteellisesta vallasta ja valtakunnasta on kyse. Kyseessä on asia ja valta, joka tulee kristinuskon tilalle.
Tuo aatevalta villitsee maanpäällä asuvaiset kaikki tuossa aatteessa vaikuttavilla ihmeillä
( Ilm 13:14) . Tuo valta osoittaa tuovansa ratkaisut kaikkiin ongelmiin, sellaisiinkin joita kristinusko ei tuohon asti voinut ratkaista.

TUOSSA VALLASSA JUMALUUS LÖYDETÄÄN IHMISESTÄ ITSESTÄÄN. Ihmisestä itsestään löydetään voimia joita ei tuohon asti voitu kuvitellakaan olevan. Kyseessä on nimenomaan uskonnollisen vallan sisällään pitävä valtakunta. Kyse on vallasta joka ratkaisee maailman taloudellisen hyvinvoinnin ja tuo lopultakin rauhan maanpäälle.
Tuon vallan johtoon nousee seitsemän hallitsijaketjun viimeinen hallitsija, joka oli joutunut luopumaan vallastaan, mutta nousee valtaa uudelleen ketjun kahdeksantena.
Tuo hallitsija tunnetaan entuudestaan, sillä koko maanpiiri seuraa ihmetellen tuon pedon valtaannousua, koska he tuntevat hänet entuudestaan.. ( Ilm 17:8)
Merkittävää tässä on, että ainoastaan ne joiden nimi ei ole elämänkirjassa ihmettelevät. Uskovat eivät ihmettele pedon valtaannousua.

PETO ON HALLITSIJAKETJUN KAHDEKSAS HALLITSIJA, mutta se on samalla neljäs valtakunta- mahti. (Dan 7:23).Joka syö (ottaa haltuunsa) kaiken maan ja tallaa ja murskaa sen.
Tuo petovalta sotii pyhiä vastaan ja voittaa heidät. Tuota pyhien sortamista tapahtuu aina siihen asti kunnes Jeesus tulee takaisin ja valta annetaan Korkeimman pyhille ( Dan 7:22)

Tuo peto ( tai petovalta) on ollut vallassa ennenkin, mutta kukistumisensa jälkeen nousee uudelleen hallitsemaan, mutta nyt hallittava valtakunta on erilainen kuin kaikki edelliset poliittiset valtakunnat. Hallittavana on ”aatemaailma”, joka kattaa ”kaikki kansat, sukukunnat ja kansanheimot ja kielet”.


Ilm 17: 10 sanoo:
”viisi heistä on kaatunut, yksi (kuudes) on, viimeinen ( eli seitsemäs) ei ole vielä tullut.”
Tuo seitsemäs hallitsija on siis tietyn valtaketjun viimeinen hallitsija.
Tuo antikristillinen valtaketju lakkaa tuolloin seitsemänteen hallitsijaan, kun tämä kaatuu.



Peto kahdeksantena antikristillisen valtaketjun hallitsijana hallitsee maailmanlaajuisesta New Age - valtaa ja aate-”valtakuntaa”, joka kattaa kaiken maanpiirin. Ja kyse on siis neljännestä järjestyksessä erilaisesta valtakunta-mallista, joka maanpäällä on ollut,
ja joka on ”erilainen kuin kaikki muut valtakunnat”( Dan 7:23). .

Jos asiaa tarkastelee laajemmin, niin kommunismivalta olisi maailmassa toinen valtamahti (1917 alkaen) Hitlerin valta olisi ollut kolmas valtakunta, jollaiseksi sitä kutsuttiinkin. ( tässä on mielenkiintoista panna merkille, että Hitleriä palvottiin aikanaan jopa Pyhänä Henkenä, jopa kristillisisä piireissä)
Neljäntenä valtakuntana nousee siten täysin ”erilainen” valtakunta on luonteeltaan järjestyksessä neljäs erilainen valtakunta. Jos Hitlerin valtakunta olisi ollut kolmas valtakunta.
Mikä olisi sitten ollut ensimmäinen valtakuntamalli? Ehkä ruhtinaitten ja kuningasten yksinvaltakausi?

EU sopisi hyvin tuoksi neljänneksi valtakunnaksi. Onhan se täysin erilainen kuin kaikki muut valtakunnan. Nykyisin kuitenkin EU:n väkimäärä on vain alle 10 % maapallon väkimäärästä. Sen tulisi huomattavasti laajeta olakseen tuo neljäs valtakunta, jota peto hallitsee. ”Ja sille annettiin valta käydä sotaa pyhiä vastaan ja voittaa heidät, ja sen valtaan annettiin kaikki sukukunnat ja kansat ja kielet ja kansanheimot”. (Ilm 13:7) Kuitenkin EU lienee tekemisissä tuon pedon valtakunnan kanssa. Etenkin kun uskontojen yhdentyminen EU:n piirissä tullee tapahtumaan, jolloinka se heijastuisi koko maailmaan.



Antikristuksen “valta” oli siis jokatapauksessa ollut vallassa aikaisemmin ja on ollut seitsemäs hallitsija jossakin hallitsijaketjussa, ja joka tulee hallitsemaan maailmanlaajuisesti antikristillistä valtaa eri nimellä ja erilaista hallittavaa (tuo hallittava saattaa olla myöskin aatteellista, eli uskonnollista hallitsemista, ei siis yksinomaan poliittista, taikka ei ollenkaan poliittista) kahdeksantena, kuin aikaisemmat seitsemän.
Huomaa tässä, että Raamattu ei mainitse, että peto olisi ollut aikaisemmin seitsemäs noista hallisijoista, mainitaan vain, että peto on ”yksi noista seitsemästä”, mutta tämä on todennäköistä, koska ihmisen ikä asettaa tässä rajoituksensa. Viisi noista hallitsijoista Raamattu sanoo kuitenkin selkeästi kaatuneen, ja yksi on vallassa ( eli kuudes), siinä vaiheessa kun tuo ”historian filminauhalta” Johannekselle näytettiin. Johannekselle siis näytettiin vaihe jossa kuudes hallitsija oli vallassa.


Tuo aikaisempi valtaketju päättyi sen nimisenä tuohon ”viimeiseen” , eli seitsemänteen hallitsijaan. Joka kyseinen seitsemäs hallitsija, kuolinhaavan saatuaan menetti valtansa.
SEITSEMÄS HALLITSIJA NOUSEE UUDELLEEN KAHDEKSANTENA hallitsijana valtaan, mutta tuolloin hallittava valtakunta on erilainen kuin noiden seitsemän hallitsema valtakunta. Gorbatsov ei mitä ilmeisemmin tule kuitenkaan olemaan Venäjän eikä muunkaan valtamahdin seuraava hallitsija.


Kyseeseen tulisi jonkinlainen New Age, uusi kristillisesltä näyttävä ”vasemmisto” valta, joka on voimallisempi kuin kommunismi-aate. Aate jolla luodaan uudenlaisia ihmisiä. Tuolloin tulee olemaan valta jossa, sielun piilevät voimat on saatu valjastettua ihmiskunnan käyttöön.
Noiden sielun piilevien voimien kautta sitten ihmisiä tultaisiin hallitsemaan. Ja niitä voimia ehkä jaetaan kätten päällepanemisen - , eli vihkiytymisen, eli petoa kumartamisen kautta.

Edellä oleva on moneen kertaan ja monisanaisesti esitetty, mutta paneuduppa Ilm 17: 9-11 jakeisiin ajatuksella, kuin myöskin Dan 7-8 lukuihin, ja 10 -12 lukuihin jossa Danielille näytetään asiat uudelleen.

ANTIKRISTUKSEN HALLITSEMAN VALTAKUNNAN TUNNUSMERKKI ON PEDON MERKKI.
Tuon erilaisen valtakunnan yhteinen tunnus ja merkki tuohon valtakuntaan kuluvissa on pedon merkki. Siitä merkistä peto tuntee hallitsemansa omat. Kaikki tuon valtakunnan jäsenet ottavat tunnuksekseen pedon merkin osoittamalla alamaisuutta kumartamalla sitä.. Aivan hyvin tuo pedon merkki saattaa olla juuri tuo kumartaminen. Nimenomaan kumartamisella osoitetaan alamaisuutta ja uskollisuutta hallitsijalle. Eli näkymättömät merkit pysyisivät näkymättöminä loppuun asti. (tosin kumartaminen on näkyvä toimenpide, mutta ei jätä kumartajaan mitään silminnähtävää merkkiä).
Huomaa tässä, että: ”Ei Jumalan valtakunta tule nähtävällä tavalla”. Ei varmaan myöskään tuo pedon valtakunta saata tulla silmin nähtävällä tavalla. Eikä tällöin myöskään pedon merkki tule silmin nähtävällä tavalla..
”Jumalan valtakunta on sisällisesti teissä”. Näin varmaan pedonkin valtakunta aikanaan on sisällisesti niissä jotka peto kumartavat ja kumartaen sille uskollisuuttaan osoittavat.

Kyseessä on Baabelin tornin jälkeen toinen yritys, jolloin kaikilla on ”yksi puheenparsi”.
Se on todellinen ekumenia, ja se on toteutunut, ja on ilman rajoja oleva valtareviiri, ”erilainen kuin kaikki muut valtakunnat”. Tuohon valtaan alistumattomat tapetaan sitä mukaa kun tulevat uskoon ja eivät alistu tuohon valtaan ja eivät osoita sille uskollisuutta tuota valtaa (kuvaa) kumartamalla. Vrt Dan 3:1-28 ja Nebukadnessarin kultainen kuvapatsas jota tappamisen uhalla oli kumarrettava. Kyseessä oli selvä pedon kuvan esikuva kaikkinensa.

Tuo antikristuksen valta kestää ainoastaan ”aika, kaksi aikaa ja puoli aika”. ( Dan 7:25). Neljäkymmentä kaksi kuukautta tuo Jumalaa ja pyhiä pilkkaava valta kestää:
Ilm 13:5-7. ”Ja sille annettiin suu puhua suuria sanoja ja pilkkapuheita, ja sille annettiin valta tehdä sitä neljäkymmentä kaksi kuukautta.
6. Ja se avasi suunsa Jumalaa pilkkaamaan, pilkatakseen hänen nimeänsä ja hänen majaansa, niitä, jotka taivaassa asuvat.
7. Ja sille annettiin valta käydä sotaa pyhiä vastaan ja voittaa heidät, ja sen valtaan annettiin kaikki sukukunnat ja kansat ja kielet ja kansanheimot”.

Yhtä nopeasti kun sille valta anettiin, yhtä nopeasti se valta otetaan siltä pois ja annetaan Korkeimman pyhien kansalle (Dan 7:26-27).


3. MERKKI ERÄMAASSA OLEVASSA NAISESSA.

Aluksi on Jumalan merkki; vaimo erämaassa.
Ilm 12:14. Mutta vaimolle annettiin sen suuren kotkan kaksi siipeä hänen lentääksensä erämaahan sille paikalleen, jossa häntä elätetään aika ja kaksi aikaa ja puoli aikaa poissa käärmeen näkyvistä.

Jälleen tulee jäljitelmä ja se on samassa paikassa, erämaassa. Ero kuitenkin on; edellisessä on kyse vaimosta; jäljitelmä on nainen.

Ilm 15:3-5. Ja hän vei minut hengessä erämaahan. Siellä minä näin naisen istuvan helakanpunaisen pedon selässä; peto oli täynnä pilkkaavia nimiä, ja sillä oli seitsemän päätä ja kymmenen sarvea.
4. Ja nainen oli puettu purppuraan ja helakanpunaan ja koristettu kullalla ja jalokivillä ja helmillä ja piti kädessään kultaista maljaa, joka oli täynnä kauhistuksia ja hänen haureutensa riettauksia.
5. Ja hänen otsaansa oli kirjoitettu nimi, salaisuus: “Suuri Babylon, maan porttojen ja kauhistuksien äiti”.

Huomaa, että jälleen lähes täydellinen kopio siitä vaimosta joka synnyttää poikalapsen, josta Ilm 12:13-17 kertoo. Ei ole sattuma, että kumpikin ovat erämaassa. Siinä on jotakin; Israelin seurakunta vaelsi erämaassa. Erämaavaellus on esikuva seurakunnan vaiheista. Sinne missä seurakunta on ja vaeltaa, sinne tulee myöskin jäljitelmä, eli portto.



C. MITÄ NUO KAIKKI MERKIT TARKOITTAA?

1. NÄKYVÄ MERKKI VAIN HENGEN MERKKI?

Seuraavassa ainoastaan koetetaan hieman avartaa yksipuoliseksi käynyttä käsitystä pedon merkistä.
Lopun tapahtumista näytettiin Danielille laajasti monivaiheisissa näyissä. Niistä löytyisi varmasti paljon selventävää, mutta niitä en enemmälti käsittele.


a.) KOLMINAISUUS.

JUMALAN KOLMINAISUUS on: Isä, Poika ja Pyhä Henki.

SAATANAN ”KOLMINAISUUS” on: lohikäärme, peto ja väärä profeetta.
- lohikäärme on itse saatana, joka esiintyy Jumalana
- ensimmäinen peto on valhemessias eli antikristus, joka esiintyy takasintulleena Kristuksena
- toinen peto on väärä profeetta joka esiintyy Pyhänä Henkenä

Ilm 16: 13. Ja minä näin lohikäärmeen suusta ja pedon suusta ja väärän profeetan suusta lähtevän kolme saastaista henkeä, sammakon muotoista.

Tulikivijärveen heitetään aikanaan:
Ilm 20: 10. Ja perkele,(= lohikäärme) heidän villitsijänsä, heitetään tuli- ja tulikivijärveen, jossa myös peto( = ensimmäinen peto, joka on antikristus) ja väärä profeetta ( = toinen peto) ovat, ja heitä vaivataan yöt päivät, aina ja iankaikkisesti.

Kaikki nuo jäljittelevät Jumalan kolminaisuutta. Väärä profeetta, eli antikristuksen henki, toiminee kuten Pyhä Henkikin, eli myös ihmisten kautta, ollen lukuisissa ihmisissä. Ja vaikuttaen heidän kauttaan.

Pedon merkki on siis tosiasiassa velhemessiaan, - antikristuksen, - merkki.
Pedon kuva on valhemessiaan kuva jota kumarretaan. Kuva saattaa olla myöskin vertauskuva antikristuksen hengestä.
Pedon merkki on jäljitelmä siitä merkistä jolla Jumala merkitsee omansa. Kyse on ”antimerkistä”; Jumalan merkin jäljitelmästä.
Jumalan merkki on Totuuden evankeliumi, ja sen vastaanottanut saa Pyhän Hengen sinetiksi.
Pedon merkki on valhe- ”evankeliumi”. Ja sen vastaanottanut ottaa vastaan antikristuksen hengen merkiksi..
Ihminen ottaa vastaan siis jomman kumman merkin.

Antikristuskin on jäljitelmä Jumalan Kristuksesta.
Antikristuksen (pedon) merkki on jäljitelmä Jumalan merkistä,- Pyhästä Hengestä.
Hengen merkistä on kyse. Ihmisessä on omistajansa sinetti. Jumalan, taikka pedon sinetti merkkinä omistusoikeudesta. Niin Jumala kuin saatanakin tunnistaa omansa antamastaan merkistä, eli antamastaan hengestä.
Ihminen on uskonut joko Totuutta tai uskoo valheen, eli ottanut vastaan joko Totuuden evankeliumin tai valheen evankeliumin.


b. ) ONKO PEDON MERKKI JO RATKAISTU?

Nykyään saa sen käsityksen, että pedonmerkin probleema olisi jo ratkaistu, ja että kyse on fyysisestä merkistä, - mikrosirusta, joita olisi jo ihmisiin laitettu. Tuo asia kuitenkin kumoutuu sillä, että pedon merkkiä edeltää pedon kuvan kumartaminen ja jotka ei sitä kumarra ne kaikki tapateen. Ketään ei ole vielä tapettu siitä syystä, siksi pedon merkki ei voi olla vielä ilmaantunut missään muodossa ( tähän palataan myöhemmin tarkemmin).


Ennen pelastuminen oli uskosta kiinni ja pelastumattomuus epäuskosta kiinni. ”pelastut uskon kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa” (2 Tm 3:15). ”usko Herraan Jeesukseen niin pelastut”.
Entä nyt lopussa? Muuttuuko asia nyt lopussa elekroniseksi mikrosiruksi,- otat tai et.
Muuttuuko epäusko ja usko fyysisen merkin ottamiseksi taikka ei ottamiseksi? Epäusko vie kadotukseen, mutta onko kadotukseen joutuminen lopussa fyysisestä merkistä kiinni?
Jeesus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti; ei hänen sanomansakaan voi lopussa muuttua miksikään toiseksi.
Eikö pedon merkki ennenkaikkea ole käänteinen oikeasta uskosta, eikö kyse ole siitä, että uskotaan valhe?
Epäusko on uskon vastakohta. Epäusko on synneistä suurin. Epäusko on ”antiusko”, jossa uskotaan valhe, jota saatanan kolmas persoona, -väärä profeetta julistaa.
”Ja sentähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen,
(2 Ts 2:11). Eksyminen on siis sitä, että uskotaan valhe.
Näin Jumala lähettämällään valheella seuloo lopussa ja pui puimatantereensa. Jumala koettelee Poikansa morsianta; uskovatko nämä Totuutta vai mieltyvätkö valheeseen.
Pedon merkki on uskollisuusvala pedolle ja sen vallalle. Tuo uskollisuusvala tehdään jo kumarrettaessa. Uskollisuutensa kumartamalla osoittanut saa kumartamisen seurauksena, eli uskollisuuden osoittamisen seurauksena ”uskollisuusmerkin”,- pedon merkin.


c. ) KIELTÄYDY TOKI KAIKENLAISISTA FYYSISISTÄ MERKITSEMISISTÄ.

Ihmisiähän me olemme. Jos tulee jokin fyysinen merkintä, mitä tahansa tarkoittava ja missä tahansa tarkoituksessa, niin niistä tulee ehdottomasti kieltäytyä. Mutta olisiko pedon merkki niin yksiselitteinen? Lajiteltaisiinko ihmiset lopussa fyysisen merkin mukaan? Pelastuminen ei enää olisikaan uskosta vaan siitä, että et ota fyysistä merkkiä?


d.) KAIKILLA ON JOKIN MERKKI.

Pelastettujen joukossa ei ole ilman Jumalan merkkiä olevia, eikä kadotukseen joutuneissa ole ketään ilman pedon merkkiä olevia.(Ilm14:11, 19:20). Ratkaisevaa on se ketä kumarretaan. Merkin saa vasta kun kumartaen osoittaa alamaisuutensa. Ilman kumartamista ei kumpaakaan merkkiä saa. Kukaan ei jää ilman kumpaakaan merkkiä, koska jokainen kumartaa jompaa kumpaa, Jumalaa taikka petoa.
Jumala lähettää (pedon merkin),- valheen, eli valhe-evankeliumin, jonka uskovat ne joilla ei ole rakkautta Totuuteen, eli Jumalan Sanaan, - pelastuksen evankeliumiin. (muuten harvoja uskoviakaan nykyään enää tuo pelastuksen evankeliumi tuntuu kiinnostavan. Tilalle on tullut paljon ”mielenkiintoisempaa”).


e.) TUTKI ITSE RAAMATUSTA.

Tässä paperissa on varmasti näkemyksiä jotka eivät ole oikeita, pyrin esittelemään nimittäin mahdollisimman monta vaihtoehtoa, asian omakohtaisen tutkimisen perustaksi. Laittakoon ne lukijaa tiiviimmin tutkimaan Raamattua. Tuo omakohtainen Raamatun ilmoituksen tutkiminen on tämän kirjoituksen tärkein tarkoitus. Siksi mukana on rohkeitakin arvioita ja monia näkemyksiä jotka saattavat sivuta asiaa Älä etsi vastauksia valmiista ihmisten kirjoituksista, koska niitä on satoja erilaisia Ilmestyskirjankin kohdalla. Minkä selityksen taakse asettuisit? Älä minkään, vaan tutki ja lue Raamattua itse. Tuohon tälläkin kirjoituksella pyrin sinua ärsyttämään.


f.) SAATANA EI TEE UUTTA, SE JÄLJITTELEE.

Hyvin hallitseva tuntuu olevan se, että mitä Jumala tekee ja on tehnyt, sitä saatana jäljittelee. Saatana ei luo uutta vaan se yrittää valhetellen jäljitellä Jumalan tekoja. Saatanan toiminta lopussa on hyvinkin samankaltaista jäljitelmää Jumalan työstä. Uskomisesta on koko ajan kyse. Uskotaan joko Totuutta tai uskotaan valhe.
Saatanan aikaansaannokset tuntuu olevan käänteiskuvia Kristuksesta ja hänen työstään..
Kristus on lihaksi tullut Jumalan Sana,- Totuuden Sana (”Sanan tuli lihaksi”). Antikristus on lihaksi tullut valhe, - valheen sana.


g. ) PUHUIKO JEESUS PEDON MERKISTÄ?

Huomion arvoista on se, että Jeesus ei loppua koskevassa puheessaan puhu mitään pedon merkistä. Taikka puhuu, mutta käyttää siitä eri nimeä. Tämä ei tee pedon merkki kysymystä tyhjäksi. Danielkaan ei kerro varsinaisesta pedon merkillä merkitsemisestä mitään. Kylläkin paljon pedon taistelusta Kristusta ja hänen seuraajiaan vastaan.

Jeesus keskittyy varoituksissaan eksytyksestä, - valheesta varoittamiseen. Vallan saa lopussa toisenlainen evankeliumi, valhe-evankeliumi. Vallan saa väärät kristukset ja väärät profeetat jotka eksyttävät ihmeillään ja valheella. Eksytys tulee valheen kaikella voimalla ja tunnusteoilla (2 Ts 2:9). Niiden perässä juoksemisesta varoitetaan ( Lk 17:23). Mainitaan, että raadon luo kotkat kokoontuvat (Mt 24:28). Eksytys kohdistuu valittuihin. ( Mt 24:24)
Laittomuus pääsee lopussa valtaa. (Mt 24:12). Merkille pantavaa on, että tuo laittomuus ottaa vallan nimenomaan Jumalan temppelissä (2 Ts 2:4) ja siellä se myöskin valtaansa käyttää. Laittomuus ei siis mene käyttämään valtaansa sinne joka jo on pahan vallassa. Ei siellä nimittäin ole ketään eksytettäviä, seillä olevat ovat jo ennestään eksyneitä.


h.) VALLASTA ON KYSE.

Jumala hallitsee Sanansa kautta. Saatana jäljittelee Jumalan työtä ja menettelee sanoin; halliten väärennetyn sanan,- valheen, eli eksytyksen, kautta, sanan, joka näyttää hyvin oikean evankeliumin kaltaiselta, mutta on valhe. Saatana tuo valhemessiaan ja valhe-evankeliumin Jumalan temppeliin ( 2. Ts 2:4). Julistajana on väärä profeetta. Näiden perässä juostaan ja niiden nimeen vannotaan ja niitä kumarretaan.
Uskovia ei uhkaa vaara maailman taholta, vaan kristikunnan sisältä, Jumalan temppelistä. Uskovia uhkaa vaara joka tekeytyy valkeuden enkeliksi, eli hyvin Pyhän Hengen kaltaiseksi naamioitunut toiminta on todellinen vaara, joka eksyttää valitutkin. Eksytys tulee hyvin rakkaudellisuuteen kääriytyneenä. Eksytys tulee kristikunnan sisältä käsin; ”Te olette Jumalan temppeli”. Sinne se Jumalan temppeliin eksytys tulee, ja sieltä käsin se rakkaudellisuutta jäljitellen toimii.


i. ) JUMALAN MERKKI.

Jumalan merkki on pelastuksen evankeliumi Kristuksesta - Totuuden Sanasta, jonka vastaanottanut saa Pyhän Hengen sinetiksi. Tuo evankeliumin merkki on painettu kaikkiin Jumalan omiin. (Filip 1:27-28). Jokaisella evankeliumin vastaanottaneella on Pyhä Henki vakuutena vastaanotetusta pelastuksen evankeliumista.
Pedon merkki täytyy siten olla kopio tuosta. Se tarjoaa omaa ”evankeliumia”, muunnettua, mutta hyvinkin oikean näköistä evankeliumia, joka kuitenkin on valhetta.
Tuon väärennetyn evankeliumin levittäjänä toimii väärä profeetta, toinen peto.
Tuolla muunnetulla evankeliumilla, -valheella se merkitsee tuon sanoman vastanottajat, ne jotka vapaaehtoisesti ottavat tuon väärennetyn sanoman vastaan. Väärän evankeliumin vastanottanut ottaa antikristuksen hengen merkiksi valheen uskomisesta; merkiksi siitä kenen oma hän on.
Ratkaisevaa on siis pelastumisen kannalta se onko ”merkki”,- eli nimi, elämänkirjassa vai ei. Sen mukaan tuomitaan. Ei siis sen mukaan onko ihmisessä esim. mikrosiru vai ei.


j. ) TOINEN PETO.

Tuo toinen peto on yksiselitteisesti Pyhäksi Hengeksi tekeytynyt väärä profeetta. Tämä käy esille Ilm 20:10 jossa kerrotaan, että tulijärveen heitetään; perkele, peto ja väärä profeetta.
10. Ja perkele, heidän villitsijänsä, heitetään tuli- ja tulikivijärveen, jossa myös peto ja väärä profeetta ovat, ja heitä vaivataan yöt päivät, aina ja iankaikkisesti.

1. Perkele on lohikäärme (Ilm 12:12-13),
2. ensimmäinen peto on valhemessias, eli antikristus.
3. Toinen peto, joka näyttää karitsalta, on väärä profeetta,

”agitaattori” joka tekee ihmeitä, puhuu valhetta, saa ihmiset uskomaan valheen ja siten eksymään (puhuu kuin lohikäärme, -saatana, valheen isä),
Se saa IHMISET KUMARTAMAAN ENSIMMÄISTÄ PETOA ja villitsee ihmiset tekemään eka padon kuvan jota he kumartavat. Kumartamisella osoitetaan alamaisuutta pedolle. Väärä profeetta siis yllyttää ihmisiä rikkomaan Jumalan ensimmäisiä käskyjä. Kyseessähän on epäjumalan kuvan tekemisestä ja sen tehdyn epäjumalan kuvan kumartamisesta. Luopuminen ja eksyminen tapahtuu siis jo tuossa vaiheessa. Jo tuolloin tehdään valinta ketä kumarretaan..
Pedolla,- valhemessiaalla,- on siis käytössään väärä profeetta julistajana”ilmestystiedon” antajana ja opin levittäjänä. (kyse on ilmeisesti HENGESTÄ joka tekeytyy Pyhäksi Hengeksi ja sellasiena sitä kunnioitetaan).
Apulaisia tuolla väärällä profeetalla on ne, jotka ottaneet tuon Pyhäksi Hengeksi tekeytyneen hengen, ja ovat kumartaneet valhemessiasta ja tekevät sen kuvan kumarrettavakseen.

Pedon toiminta keskittyy hengen tasolla toimimiseen. Väärä profeetta levittää valhetta ja uskoa valhemessiaaseen. Tuon valheen uskoneet ovat eksyneet.
Tuntuisi kummalliselta, että saatana hylkäisi tuon eksyttämistapansa - valheen julistamisen, ”valheeseen uskomisen” ja siirtyisi suoraan johonkin fyysiseen merkitsemiseen.


k.) VALHE ON EKSYTYS.

Pedon merkki on valhe - eksytys, joka otetaan vastaan taikka ei oteta. Merkitty on uskonut valheen. Uskotaan valhe, ja kumarretaan pedon kuvaa, tai pysytään kirjoitetussa Totuuden Sanassa. Muita vaihtoehtoja ei ole. Jompaa kumpaa kumarretaan; Jumalaa tai pedon kuvaa.
Evankeliumin sanan julistuksen kautta Jumalan merkki saadaan.(Filp 1:27-28, Ef 1:13). Tavallaan Jumalan merkki on usko Kristukseen. Pedon merkki on usko valhemessiaaseen. Hyvin samankaltaista, mutta kopio, käänteinen totuudesta, - siis valhe.

Mitä se on että eksyy? Mitä pitää tehdä eksyäkseen? 2 Ts 2:11 sanoo, että. ”he uskovat valheen”. Eksytys ja eksyminen on sitä, että uskotaa

86

1594

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Voitto-Ramu

      2. PEDON MERKKI

      Raamattu puhuu pedon merkistä Ilmestyskirjassa selvästä. Varmasti muuallakin Raamatussa asiasta mainitaan, mutta toisella nimellä. Sitävastoin epäjumalan kuvan tekemisestä ja niitten kumartamisesta Raamatussa puhutaan ja varoitetaan paljon.
      Pedon merkistä mainitaan Ilmestyskirjassa, että merkki otetaan käteen tai otsaan. Erona Raamatussa aikaisemmin esille tulleisiin ( pääsiäisen, käskyjen ja Jumalan sanan noudattamista kuvaaviin) Jumalan merkkeihin on se, että Jumalan merkki tuli sekä käteen, että otsaan. Pedon merkki tulee vain jompaan kumpaan.
      Lopussa tapahtuvissa Jumalan omien merkitseminen tapahtuu vain otsaan. Ilmestyskirjassa kerrotaan tuon Jumalan merkin olevan sinetti.

      a. KÄTEEN TAI OTSAAN.

      Ilm 13:16 mainittu pedon merkki otetaan joko käteen tai otsaan, siis vain toiseen.
      Ja se saa kaikki, pienet ja suuret, sekä rikkaat että köyhät, sekä vapaat että orjat, panemaan merkin oikeaan käteensä tai otsaansa,

      Huomattava tässä on myöskin se, että mainitaan että merkin ottaa kaikki tuossa vaiheessa elossa olevat. Eli kaikki ne jotka ovat tehneet ja kumartaneet pedon ( epäjumalan) kuvaa. Missä uskovat sitten ovat tuossa vaiheessa?
      Huomattavaa on myöskin se että; ”se saa kaikki panemaan (ottamaan) itse merkin oikeaan (omaan) käteensä tai otsaansa”, ja käsi on nimenomaan oikea käsi.
      ”Kaikki” tarkoittaa kaikkia. Onko Jumalan omia niin vähän että heidät jätetään mainitsematta? Ei, vaan uskovat ovat tuossa vaiheessa temmattu hääaterialle.
      Vihan aikana niiden 144-tuhannen julistuksen kautta uskoontulleet tapetaan koska eivät kumarra pedon kuvaa. Varoitus. ”älä ota sitä” on siis tavallaan eksyttävä varoitus, koska ennen merkitsemistä kumarretaan pedon kuvaa.
      Oikea varoitus tulee olla: ” älä tee epäjumalaan kuvaa, älä kumarra sitä.”
      Valinta tehdään siis tuossa vaiheessa. Ne jotka eivät kumarra pedon (epäjumalan) kuvaa, ne tapetaan ja KAIKKI jäljelle jääneet KAIKKI ottavat pedon merkin. ”Ja se saa kaikki, pienet ja suuret, sekä rikkaat, että köyhät, sekä vapaat, että orjat, panemaan merkin oikeaan käteensä tai otsaansa”. (Ilm 13:16).
      Huomaa miten perusteellisesti Raamattu ilmoittaa, että merkin ottavat kaikki tuolloin elävät ihmiset. Kukaan ei jätä merkkiä ottamatta. Ketään merkistä kieltäytyviä ei tuolloin ole.


      b. KUKIN OTTAA MERKIN ITSE.

      Kyse on siis ihmisen itsensä ottamasta (omaksumasta) merkistä, eikä siitä, että sen merkin laittaisivat ihmiseen jotkut toiset esim väkisin ( esim lapsiin). Tässä piilee suuri asian ymmärtämiseen vaikuttava asia. Sen merkin ottaa jokainen itse, ja kaiken lisäksi ilmeisen halukkaasti. Ja ilmeistä on myöskin se, että merkkiä ehkä luullaan Jumalan merkiksi. Jokatapauksessa merkki on hallitsijan merkki. Hallitsijan jonka alamaisia halutaan olla.

      Koska merkityt ovat ensin kumartaneet petoa, eli antikristusta, lullaan tätä ilmeisesti hengessä läsnä olevaksi Kristukseksi, niin tuolloin otetaan vastaan tuo antikristuksen henki. Jälleen tuota väärää henkeä luullaan Pyhäksi Hengeksi. Valkeuden enkelinähän se esiintyi.

      Eksymisestä on siis jälleen kyse ja sen päätepiste on antikristuksen hengellä - valheella merkitseminen. Eli pedon merkin ottamisesta. Tahdon vapaudesta on kyse pedon merkin ottamisessakin. Ei sitä pakolla kehenkään laiteta. Kyse on vallan antamisesta pedolle. Kumartamalla soitetaan alamaisuutta hallitsijalle. (vertaa yhtäläisyys Nebukadnessarin teetättämään kultaiseen kuvapatsaaseen, jota piti kaiken kumartaa. Jollei sitä kumarrettu niin ne tapettaisiin. Myöskin kultaisessa vasikassa on yhtäläisyyttä pedon merkkiin)






      3. TAPAHTUMAJÄRJESTYS KOKONAISUUTENAAN.

      1. ALUKSI TAIVAASSA NÄKYY JUMALAN MERKKI; VAIMO VAATETETTU AURINGOLLA.

      Ilm 12:2-1. Ja näkyi suuri merkki taivaassa: vaimo, vaatetettu auringolla, ja kuu hänen jalkojensa alla, ja hänen päässään seppeleenä kaksitoista tähteä.
      2. Hän oli raskaana ja huusi synnytyskivuissaan, ja hänen oli vaikea synnyttää.

      2. SITTEN NÄKYY TOINEN MERKKI TAIVAASSA; LOHIKÄÄRME.

      Ilm 12:3-4 Ja näkyi toinen merkki taivaassa, ja katso: suuri, tulipunainen lohikäärme, jolla oli seitsemän päätä ja kymmenen sarvea, ja sen päissä seitsemän kruunua;
      4. ja sen pyrstö pyyhkäisi pois kolmannen osan taivaan tähtiä ja heitti ne maan päälle. Ja lohikäärme seisoi synnyttämäisillään olevan vaimon edessä nielläkseen hänen lapsensa, kun hän sen synnyttäisi.

      Tarkoittaneen kai sitä vaihetta jolloin saatana enkeleineen heitetään maan päälle pitämään suurta vihaa.
      Ilm 12:9 . Ja suuri lohikäärme, se vanha käärme, jota perkeleeksi ja saatanaksi kutsutaan, koko maanpiirin villitsijä, heitettiin maan päälle, ja hänen enkelinsä heitettiin hänen kanssansa.


      3. SITTEN TULEE ENSIMMÄINEN PETO, ELI ANTIKRISTUS

      Ilm 13:1-3 Ja minä näin pedon nousevan merestä; sillä oli kymmenen sarvea ja seitsemän päätä, ja sarvissansa kymmenen kruunua, ja sen päihin oli kirjoitettu pilkkaavia nimiä.
      2. Ja peto, jonka minä näin, oli leopardin näköinen, ja sen jalat ikäänkuin karhun, ja sen kita niinkuin leijonan kita. Ja lohikäärme antoi sille voimansa ja valtaistuimensa ja suuren vallan.
      3. Ja minä näin yhden sen päistä olevan ikäänkuin kuoliaaksi haavoitetun, mutta sen kuolinhaava parantui. Ja koko maa seurasi ihmetellen petoa..

      Ensimmäinen peto nousee merestä. (kansojen merestä?) ja se on täysin samalla tavalla varustettu kuin lohikäärme; seitsemän päätä ja kymmenen sarvea. Ainoastaan kruunuja on seitsemän sijasta kymmenen. Lohikäärme antoi pedolle voimansa ja; ”koko maa seurasi ihmetellen petoa”.
      Ensimmäinen peto puhui 42 kk suuria sanoja ja pilkkapuheita myöskin Jumalaa ja hänen majaansa ja taivaissa asuvia kohtaan (tarkoittaako temmattuja?)

      4. ENSIMMÄISTÄ PETOA, ELI ANTIKRISTUSTA KUMARRETAAN.

      Ilm 13:8. ”Ja kaikki maan päällä asuvaiset kumartavat sitä, jokainen jonka nimi ei ole kirjoitettuna teurastetun Karitsan elämänkirjaan,”.

      Uskovat eivät sitä kumarra, (siis vihan aikana uskoon tulleet?)
      Onko siis tässä vaiheessa täällä vain ne joiden nimi ei ole elämänkirjassa?
      Tässä kohdin oikein kehotetaan tarkkaamaan; ”jolla on korva, se kuulkoon”.
      Kaikki uskosta osattomat ; ne joiden nimi ei ole elämänkirjassa, kumartavat petoa ja tekevät sen kuvan kumarrettavakseen, sekä ottavat sen jälkeen jokainen pedon merkin.
      Uskosta osattomien varoittaminen pedon merkistä ei heitä pelasta, vaikka siitä jotenkin onnistuisivat kieltäytymäänkin. On evankelioitava noita uskosta osattomia ja kehotettava tekemään parannus ja kehotettava luopumaan pedon kumartamisesta.
      Pelastuminen ei lopussa muutu yksin pedon merkistä kieltäytymiseksi.

      Varoittaminen yksistään pedon merkin ottamisesta on eksyttävää, on varoitettava kumartamasta petoa ja sen kuvaa. Luopumushan tapahtuu jo tuossa pedon kumartamisessa. Näinollen varmaan saatana ilomielin sallii varoittamisen pedon merkistä, koska tuossa vaiheessa kun merkinnän aika on, se on jo saanut saaliinsa kumartamaan petoa ja sen kuvaa ja uhrin nimi on jo pyyhitty pois elämänkirjasta. Kumartamisesta kieltäytyneet on kaikki tapettu. Merkistä ei voi kukaan tuossa vaiheessa elossa oleva kieltäytyä, koska jäljellä on vain sellaisia ihmisiä joiden nimeä ei ole elämänkirjassa. Elossa on vain niitä jotka ovat kumartaneet pedon kuvaa.

      Ilm 13:8. ”Ja kaikki maan päällä asuvaiset kumartavat sitä, jokainen, jonka nimi ei ole kirjoitettu teurastetun Karitsan elämänkirjaan, hamasta maailman perustamisesta.”

      Pelastuksen perusta pysyy samana siis loppuun asti:
      ”Usko Herraan Jeesukseen niin pelastut”. Ei pelastuksen ehto muutu lopussakaan miksikään toiseksi.



      5. SITTEN NOUSEE MAASTA TOINEN PETO, ELI VÄÄRÄ PROFEETTA, JOKA VILLITSEE IHMISET IHMEILLÄ.


      Ilm 13: 11. Ja minä näin toisen pedon nousevan maasta, ja sillä oli kaksi sarvea niinkuin karitsan sarvet, ja se puhui niinkuin lohikäärme.

      Toinen peto näytti karitsalta (siis oikealta, rakastettavalta ja hyvältä, - jopa raamatulliselta), mutta se puhui kuin lohikäärme, eli saatana, eli se valehtelee. Huomaa, että rakkaudellisesti esiintyvä voi valehdella.

      Ilm 13:12. ”Ja se käyttää kaikkea ensimmäisen pedon valtaa sen nähden ja saattaa maan ja siinä asuvaiset kumartamaan ensimmäistä petoa, sitä, jonka kuolinhaava parani.
      Ensimmäistä peto siis kumarretaan.
      13. Ja se tekee suuria ihmeitä, niin että saa tulenkin taivaasta lankeamaan maahan ihmisten nähden. Huomaa, että aseena on ihmeet.

      6. TOINEN PETO (VÄÄRÄ PROFEETTA) YLLYTTÄÄ IHMISET TEKEVÄT PEDON KUVAN.

      14. Ja se villitsee maan päällä asuvaiset niillä ihmeillä, joita sen sallittiin tehdä pedon nähden; se yllyttää maan päällä asuvaiset tekemään sen pedon kuvan, jossa oli miekanhaava ja joka virkosi.
      Ihmiset tekevät siis itse ensimmäisen pedon kuvan ( epäjumalan kuvan) ja kumartavat sitä tekemäänsä kuvaa. Valinta on tehty tuossa vaiheessa; rikotaan Jumalan ensimmäisiä käskyjä.
      Tässä on hämmästyttävä yhdenvertaisuus: israelilaiset tekivät kultaisen vasikan jolle uhrattiin ja jota kumarrettiin.



      7. VÄÄRÄ PROFEETTA ANTAA PEDON KUVALLE HENGEN, ETTÄ SE PUHUU JA IHMISET KUMARTAVAT TEKEMÄÄNSÄ PEDON KUVAA.

      Ilm 13:15. ”Ja sille annettiin valta antaa pedon kuvalle henki, että pedon kuva puhuisikin ja saisi aikaan, että ketkä vain eivät kumartaneet pedon kuvaa, ne tapettaisiin.”

       ketkä eivät kumarra kuvaa?
       miten kumartamisesta kieltäytyneille käy?
       keitä jää maapallolle jäljelle?
       missä uskovat ovat?
       missä on seurakunta ?

      Ensimmäinen peto on merkittävämpi, koska nimenomaan ensimmäistä petoa kumarretaan.
      Myöskin juuri ensimmäiselle pedolle ( antikristukselle) lohikäärme (saatana) antaa voimansa ja valtaistuimensa ja suuren vallan. (Ilm 13:2) Tuo lohikäärme on saatana, joka oli heitetty ulos taivasta maan päälle (Ilm 12:12-13) ja tuota lohikäärmettä kumarretaan myöskin.
      Toinen peto on väärä profeetta, ( antikristuksen henki) joka puhuu eksyttävää valhetta.
      Jumalan kolminaisuuden jäljittelystä tuntuu olevan näkyvästi kyse:
      lohikäärme, peto ja väärä profeetta.

      Saatana laittaa oman messiaansa liikkeelle. Tuota ensimmäistä petoa - valhemessiasta- kumarretaan. Tuon epäjumalan kuvan ihmiset tekevät ja sitä kumartavat.

      Toinen peto; väärä profeetta, yllyttää ihmiset tekemään ensimmäisen pedon kuvan, kuvan joka saa hengen ja puhuukin. Kaikki maanpäällä asuvaiset; ne joiden nimi ei ole elämänkirjassa, tekevät pedon kuvan. Televisioonkin jotkut tuon kuvan yhdistävät, mutta huomattava on, että kyse on ensimmäisen pedon;- valhemessiaan kuvan tekemisestä, sen joka oli saanut kuolinhaavan, mutta tuo haava parani.

      Huomaa, että pedon merkkiä edeltää pedon kuvan tekeminen ja sen kumartaminen!
      Pedon kuvaa kumarretaan JUMALANA,- eli luullaan, että peto on Kristus ja Kristuksena sitä kunnioitetaan ja kumarretaan. Tämä on syytä muistaa. Ei pedon merkillä merkitseminen ala mitenkään salassa, yht‘äkkiä ja huomaamatta.. vaan vasta pedon kuvan kumartamisesta kieltäytyneitten tappamisen jälkeen.

      Väärän profeetan kiihottava toiminta ja valhemissiaan kuvan tekeminen ja kumartaminen edeltää merkitsemistä.
      Mainitaan, että toinen peto,- väärä profeetta, saa maan ja sinä asuvaiset kumartamaan ensimmäistä petoa ja sen kuvaa ja kaikki kumartavat petoa ja sen kuvaa, luullen sitä takasintulleeksi Messiaaksi
      Väärä profeetta (huomaa jälleen, että kysessä on ilmeisesti a Pyhäksi Hengeksi tekeytynyt Pedon HENKI)tekee suuria ihmeitä, joilla se villitsee maan päällä asuvaiset. Jälleen; kaikki villiintyy. Seuraus on, että ketkä eivät kumarra pedon kuvaa, ne tapetaan.
      Valhemessiaan ja sen kuvan kumartamisesta on kyse, siinä ratkaistaan kenen oma ollaan.



      8. VASTA SITTEN MERKITÄÄN.

      Ilm 13:16. ”Ja se saa kaikki, pienet ja suuret, sekä rikkaat että köyhät, sekä vapaat että orjat, panemaan merkin oikeaan käteensä tai otsaansa,”
       ketkä merkin ottavat?
       ottavatko kukin merkin itse?
       missä uskovat ovat tässä vaiheessa?
       missä seurakunta on tässä vaiheessa?

      NYT ON HUOMIOITAVA TÄRKEÄ ASIA. VASTA KAIKEN TUON LUOPUMUKSEN, ELI ;
      1. pedon kuvan tekemisen ja sen
      2. kumartamisen jälkeen tapahtuu
      3. pedon merkin ottaminen. Uhka on päällä, jos et kumarra pedon kuvaa, niin sinut tapetaan.

      Täällä on jäljellä siis vain uskosta osattomia tuossa vaiheessa. Ja tietenkin ne 144-tuhatta, joiden julistuksen kautta jatkuvasti tulee ihmisiä uskoon, he pelastuvat, mutta heidän osa on marttyyrikuolema, koska eivät kumarra pedon kuvaa, vaan kumartavat Jumalaa,
      vrt Dan 3:1-7. Huomaa yhteläisyys kultaiseen kuvapatsaaseen ja sen kumartamiseen.
      Kuin myöskin yhteläisyys Aaronin tekemään kultaiseen vasikkaan jota kumarrettiin Luvattuun maahan johdattajana.

      Tähän kumartamis-vaiheeseen edenneet ovat maailmanihmisiä taikka niitä jotka ovat luopuneet uskostaan ja ovat joutuneet laittomuuden valtaan ja heidän rakkautensa on kylmentynyt.
      Jo tuon pedon kuvan tekemisen ja sen kumartamisen seurauksena nuo ihmiset ovat matkalla kadotukseen. Pedon merkin ottamisen esteleminen ja siitä varoittaminen ei heitä pelasta.
      On saarnattava parannusta heidän synneistään ja luopumuksestaan.
      Vain parannuksenteko voi pelastaa nuo ihmiset, jotka ovat jo tehneet pedon kuvan ja sitä jumalana kumartaneet, ei siis pedon merkin ottamatta jättäminen tuossa vaiheessa heitä pelasta. Vaikka joku petoa kumartanut jostain syystä jättäisikin pedon merkin ottamatta niin kadotukseen joutuu ellei tee parannusta pedon kumartamisesta ja sen kuvan tekemisestä.


      9. JA SITTEN VASTA OSTETAAN JA MYYDÄÄN.

      Ilm 13:17. ”ettei kukaan muu voisi ostaa eikä myydä kuin se, jossa on merkki: pedon nimi tai sen nimen luku.”
      • ketä on maanpäällä jäljellä?
      • missä uskovat ovat?
      - missä seurakunta on?

      Kauppaa käyvät, mitä se lieneekin, vain kadotukseen joutuvat; ne jotka ovat ottaneet pedon merkin.

      SEURAAVAKIN ON VAIN OLETUSTA, TUTKI ITSE.
      Ostettava ja myytävä asia lienee valhetta- josta eletään. Saatana ei kauppaa mitään oikeaa. Saatanan kauppaama asia on aina valhetta. Materiaalin kaupasta ei liene kyse; kyse on hengellisestä asiasta.
      Eksynyt on se, joka on uskonut valheen ja ottanut valheen vastaan. Eksyttäjä on se, joka on levittänyt, eli kaupannut valhetta. Kaupattavana ”tavarana” on valhe, jolla valheella jatkuvasti pidetään valtaa yllä. Valhe pitää olla aina suurempaa ja surempaa.
      Ostetaan ja myydään valhetta. Silloin kun miellytään valheeseen, miellytään valheen henkeen. Kaupattava tavara on valheen henki, väärä henki, pimeyden henki.
      Ihminen kumartaa ensin tuota valheen henkeä saadakseen sen ”ostettua” itselleen. Miellytään ja ihaillaan ja kumarretaan valhetta, valheen henkeä. Saatuaan tuon valheen hengen omakseen tulee merkityksi valheen hengellä; pedon merkillä. Ja ”myy” saamaansa henkeä edelleen.

      Aivan samalla tavalla Jumalan edessä nöyrtynyt kumartaa Jumalaa ja ottaa vastaan Pyhän Hengen ja tulee merkityksi Pyhän Hengen sinetillä ja tulee osalliseksi levittämään saamaansa uskoa edelleen toisille.
      Huomattavaa on, että kaikkea edeltää melkoinen ihmeillä kiihoittaminen ja villitseminen tuon lammasten vaatteisiin pukeutuneen väärän profeetan toimesta, ja innoissaan maanpäällä asuvat villiintyvät tuon ensimmäisen pedon; valhemessiaan perään tehden sen kuvan. Tuo merkitsee uskosta luopumista ja eksymistä pois totuudesta - uskomaan valhetta.

      Huomaa myöskin, että tuo pedon kuvan ( epäjumalan kuvan) tekevät ihmiset itse ja hyvin halukkaasti, oikein villiintyen siihen. Merkittävää on myöskin se, että tuota väärää profeetta ei kumarreta, vaikkakin sen tekemistä ihmeistä ollaan haltioissaan. Tässä on jotakin hyvin merkittävää, mitä tulee tuon toisen pedon tunnistamiseen, ja muutoinkin.

      On varmasti vihan aikana uskoontulleita, jotka eivät pedon kuvaa kumarra. Nuo ilonpilaajat tapetaan. Vasta sen jälkeen on ja alkaa merkitseminen pedon merkillä (Ilm 13:15-16)
      Tässä kohdin toteutunee tuo Raamatun mainitsema sana: ”tappaessaan teitä he luulevat tekevänsä uhripalveluksen Jumalalle”. (Jh 16:2)
      Iskonnollisesta vallasta on siis kyse. Tuota uskonnollista valtaa hallitsee valhemessias, eli antikristus. Joka kieläytyy kymartamasta tuota valhemissiasta ja sen kuvaa, se tapetaan.

      Petoa ja sen kuvaa kumarretaan takaisin tulleena Messiaana.
      Peto ja sen kuva on valhemessias ja hänen kuvansa. Kyse on maailman pelastajana esiintyvästä valhemessiaasta, joka on antikristus, ”käänteiskristus”. Tappamisen uhalla ihmisiä kehotetaan kumartamaan tuota valhemessiasta. Niitä jotka eivät kumarra, pidetään vääräoppisina ja Jumalan vastustajina. Nuo vastustajat raivataan tieltä Jumalalle ylistystä laulaen.
      Saatana siis pakottaa ihmisiä kumartamaan itseään päästäkseen siihen asemaan, joka Jeesukselle on ja jonka aseman kaikki tulevat kerran tunnustamaan:
      Fil 2:10-11. niin että kaikkien polvien pitää Jeesuksen nimeen notkistuman, sekä niitten, jotka taivaissa ovat, että niitten, jotka maan päällä ovat, ja niitten, jotka maan alla ovat,
      11. ja jokaisen kielen pitää tunnustaman Isän Jumalan kunniaksi, että Jeesus Kristus on Herra.


      10. MITEN MORSIUSSEURAKUNNAN KÄY?

      Seurakunta on jo tässä vaiheessa hääaterialla.
      Huomaa, että ensimmäinen peto nousi pilkkaamaan niitä jotka taivaissa ovat. Kyse saattaa olla temmattujen pilkkaamisesta, joita syytetään tuossa vaiheessa ”helikopteri paosta”, niinkuin tempaamista ja temmattuja jo mm toronto-opettajat pilkkasivat. Maailmahan piti voittaa Kristukselle, ja nuo temmatut lähtevät ”pakoon”.

      Täällä on vain ne 144-tuhatta Jumalan merkillä- sinetillä merkittyä juutalaista uskovaa:

      Ilm 7:1-4. Senjälkeen minä näin neljä enkeliä seisovan maan neljällä kulmalla ja pitävän kiinni maan neljää tuulta, ettei mikään tuuli pääsisi puhaltamaan maan päälle eikä meren päälle eikä yhteenkään puuhun.
      2. Ja minä näin erään muun enkelin kohoavan auringonnoususta, ja hänellä oli elävän Jumalan sinetti, ja hän huusi suurella äänellä niille neljälle enkelille, joille oli annettu valta vahingoittaa maata ja merta,
      3. ja sanoi: “Älkää vahingoittako maata älkääkä merta, älkää myös puita, ennenkuin me olemme painaneet sinetin Jumalamme palvelijain otsaan”.
      4. Ja minä kuulin sinetillä merkittyjen luvun, sata neljäkymmentä neljä tuhatta merkittyä kaikista Israelin lasten sukukunnista:.

      Ne jotka eivät pedon kuvaa kumarra ovat noiden 144-tuhannen juutalaisen julistuksen kautta herätykseen ja uskoontulleita ja heidät kaikki tapetaan koska eivät kumarra pedon kuvaa.
      Mielenkiintoista on todeta, että kuudennen sinetin jälkeen käskettiin pidättää maan neljää tuulta niin kauan kunnes nuo 144- tuhatta on merkitty Pyhän Hengen sinetillä otsaan.
      Jumalan sinetti on Pyhä Henki , niinkuin se aina on ollut uskoon tulleilla..
      Kyse on siis noiden 144- tuhannen uskoontulosta, he vastaanottavat pelastuksen evankeliumin, kun peitevaate otetaan heidän silmiltään hetkessä pois, ja saavat Pyhän Hengen.
      Uskoontullessa he saava saman sinetin kuin jokainen uskoontullut on aina saanut.

      Ef 1: 13. Hänessä on teihinkin, sittenkuin olitte kuulleet totuuden sanan, pelastuksenne evankeliumin, uskoviksi tultuanne pantu luvatun Pyhän Hengen sinetti,

      Ei niitä Jumalan sinettejä monenlaisia ole?
      Seitsemännen sinettituomion ei anneta tulla ennenkuin nuo valitut ovat vastaanottaneet tuon merkin, pelastuksen evankeliumin - Totuuden Sanan - Jumalan merkin. Vasta sitten seitsemäs sinetti tulee kun nuo valitut ovat ottaneet vastaan Totuuden Sanan. (Seitsemäs sinetti pitänee sisällään seitsemän pasuunatuomiota).

      Pedon merkki ei voi syrjäyttää Jumalan sinettiä, eli Jumalan merkillä merkittyjä ei voi merkitä pedon merkillä, elleivät he luovu ensin uskostaan, luovu vastaanottamastaan pelastuksen evankeliumista - Totuuden Sanasta.
      Se mikä pidättää tulee ensin poistetuksi tieltä jotta laittomuus pääsee valtaan ( 2. Ts 2:6-7). Samaan aikaan ei voi uskoa Totuutta ja valhetta.
      Tämäkin kuvaa pedon merkin hengellistä luonnetta.
      Ainoastaan mieltyminen vääryyteen johtaa luopumukseen.



      4. ONKO JUMALA VAROITTANUT PEDOSTA JA SEN KUMARTAMISESTA?

      Kyllä on. Tuo varoitus annettiin Israelin kansalle jo erämaassa. Kyse on kaikkein tärkeimmästä asiasta, josta Jumala ensimmäiseksi varoitti.

      2 Ms 20:2-5 “Minä olen Herra, sinun Jumalasi, joka vein sinut pois Egyptin maasta, orjuuden pesästä.
      3. Älä pidä muita jumalia minun rinnallani.


      4. Älä tee itsellesi jumalankuvaa äläkä mitään kuvaa, älä niistä, jotka ovat ylhäällä taivaassa, älä niistä, jotka ovat alhaalla maan päällä, äläkä niistä, jotka ovat vesissä maan alla.
      5.Älä kumarra niitä äläkä palvele niitä. Sillä minä, Herra, sinun Jumalasi, olen kiivas Jumala, joka kostan isien pahat teot lapsille kolmanteen ja neljänteen polveen, niille, jotka minua vihaavat;”.

      Kaikki nämä käskyt käskettiin painamaan mieleen ja niitä käskettiin noudattamaan, eli laittamaan merkiksi käteen ja muistolauseeksi otsaan.
      Siinä se on selvästi sanottu. Jumala määritti ihmiselle oikean suhteen Jumalaan.
      Tuon käskyn rikkomiseen kansa syyllistyi jo siinä vaiheessa kun Mooses viipyi Jumalan tykönä, eikä tiedetty mitä Moosekselle oli tapahtunut. Mooses on esikuva Kristuksesta, kansansa pelastajasta. Kultainen vasikka oli esikuva lopussa tehtävästä pedon kuvasta.
      Aaron teki kultaisen vasikan jota kumarrettiin jumalana, Luvattuun maahan johdattajana. Huomaa, että Mooses oli esikuva Kristuksesta.Nyt Mooses oli poissa, tehtiin talalle kultainen vasikka. Onko Aaron esikuva jostakin?

      2. Ms 32: 8. Pian he poikkesivat siltä tieltä, jota minä käskin heidän kulkea; he tekivät itselleen valetun vasikan. Sitä he ovat kumartaneet, ja sille he ovat uhranneet ja sanoneet: ‘Tämä on sinun jumalasi, Israel, se, joka on johdattanut sinut Egyptin maasta’.”

      Aaron, Mooseksen veli; puhetaitoinen mies teki epäjumalan- valheen, jota kumarrettiin jumalana. Olisiko Aaron esikuva väärästä profeetasta?
      Kaikkiaankin erämaavaellus Mooseksen johdolla on selvä esikuva Jumalan kansan vaelluksesta kohti Luvattua maata.
      Huomattavaa on, että tuo kuva tehtiin kullasta, ihmisiltä saaduista tarpeista. Erittäin merkittävää ja huomattavaa on, että kultainen vasikka tehtiin Egyptistä tuoduista aarteista. Egypti on selkeä vertauskuva maailmasta.
      Tuo kultainen vasikka oli esikuva tulevasta pedon kuvasta ja sen kumartamisesta. Niinkuin oli myöskin Nebukadnessarin kuvapatsaskin. Kumpikin kuva tehtiin kullasta. Ja kumpikin tehtiin vaiheessa jossa oltiin ”muualaisina vieraalla maalla.” Kyse on epäjumalan kuvasta ja sen kumartamisesta. Tuosta epäjumalan kumartamisesta ihminen saa merkin, jota lopussa kutsutaan pedon merkiksi. Kyse on Jumalasta luopumisen merkistä ja merkistä kuulumisesta saatanalle. Saatana merkitsee ne, jotka häntä kumartavat.

      Koko tuo tapaus erämaassa on esikuva siitä mitä lopussa tapahtuu. Kristus on viipynyt Jumalan tykönä ja saatana näkee tilaisuutensa tulleen. Jumala lähettää väkevän eksytyksen, että he uskovat valheen. Saatana saa luvan lähettää oman valhemessiaansa, jonka kuvan,- kultaisen vasikan, ihmiset tekevät ja sitä kumartavat. Kuva tehdään maailmasta mukaan otetuista tarpeista.
      Tuo kuva tehdään kaikkein arvostetummasta aineesta, ”kullasta”, jota Jumala jo mainitsi olevan paratiisissa, Havilan maassa jota Piison-joki kiertää. (1 Ms 2:11).Vertauskuvasta lienee kyse. Mikä on ihmiselle(hengellisesti) kaikkein arvokkainta? Siitä pedon kuva tehdään. Siitä mitä otettiin maailmasta mukaan kun meidät sieltä pelastettiin.

      Aaron oli päästänyt kansan kurittomuuden valtaan. (2 Ms 32:25). Aaron on joka tapauksessa pappeuden esikuva. ( tuovatko papit nyt väärennetyn evankeliumin - valheen ja tekevät sen kuvan kumarrettavaksi?) Mooses kokosi Herran omat ja alkoi kansan rankaiseminen, ja Mooses meni takaisin Jumalan tykö.
      Huomaatko yhtäläisyyttä? Tuon kultaisen vasikan tekeminen toistuu tässä lopussa ilmeisesti samalla tavalla. Ihmiset tekevät valhemessiaan kuvan jota sitten kumartavat (kyse ei ehkä ole konkreettisesta, fyysisestä kuvasta, vaan hengen tasolla tapahtuvasta kuvasta- valheesta ja sen kumartamisesta) Tuota kaikkea seuraa Jumalan vihan vuodatus kaiken maan päälle.
      Huomaa miten erämaavaelluksen tapahtumat olivat esikuvallisia tulevasta seurakunnan vaelluksesta kohti luvattua maata.

      5. OSTAA JA MYYDÄ.

      Ilm 13:17 ” ettei kukaan muu voisi ostaa eikä myydä kuin se, jossa on merkki: pedon nimi tai sen nimen luku.”
      Jos tuossa mainitulla ostamisella ja myymisellä tarkoitetaan ruuan ja tavaroiden ostamista ja myymistä, niin sitä voi tehdä vain pedon merkillä merkityt.
      Jälleen tutkiskele, äläkä ota mitään vastaan suoralta kädeltä.
      Saattaa ollakin kyse ruuan ym ostamisesta ja myymisestä. Mutta muuttuisivatko hengelliset asiat tässäkin taas vain maallisiksi kysymyksiksi?
      Entä jos kyse onkin sielujen ostamisesta ja myymisestä? Ihmisten saamisesta ja pitämisestä uskollisena valheelle. Saatanahan merkitsee ne jotka häntä kumartavat, eli ne jotka osoittavat saatanalle uskollisuutta ja alamaisuutta.
      Huomaa, että Ilm 18:13 mainitsee kaupattavien tavaroiden luettelon viimeisenä on ihmissielut. Pedon merkki antaa oikeuden ostaa ja myydä; ottaa ja antaa edelleen. Merkki antaa oikeuden samalle henkilölle sekä ostaa, että myydä. Kyse tuntuu olevan saman asian ”ostamisesta” ja edelleen ”myymisestä”.

      VAROITUS JÄLLEEN; ÄLÄ USKO SEURAAVAA SUORALTA KÄDELTÄ. TUTKI ITSE.
      Mikä on tuo vastike, jolla kauppaa käydään? Ainahan kaupankäynnissä annetaan jokin vastike. Kyseisen ostamisen ja myymisen kohdalla vastike ei yksiselitteisesti ole raha tai muutoksen pankkitilin saldolla.
      Jos ajatellaan, että kaupanteon vastike on raha tai sen korvaava jokin muu vastike, niin ajattelu on liian yksipuolinen. Tuntuisi kummalliselta, että liike-elämä kieltäytyisi myymästä joillekin tuotteitaan vain joillekin, mutta ei kaille. Hengellisestä asiasta ja vastikkeesta on kyse, ei rahasta tai sen vastineesta. Hengelliset pysyvät hengellisinä loppuun asti, ei ne materiaaliksi muutu lopussa.

      Se että merkki, kaupankäynnin väline, on kädessä tai otsassa on huomionarvoista. Äläkä ajattele mikrosirua. Olisiko asia sitten jo ratkaistu? Olisiko hengellinen muuttunut elektroniikaksi?
      Yksiselitteisesti: nykyisin levitettävissä monisteissa kerrottu mikrosiru (jolla väitetään suuret määrät ihmisiä olevan jo merkitty) ei voi olla pedon merkki. Miksi? Siitä yksinkertaisesta syystä, että ketään uskovaa ei ole vielä tapettu sen tähden että eivät ole kumartaneet pedon kuvaa. Pedon kuvan kumartaminen ja siitä kieltäytyneitten tappaminen on ennen pedon merkillä merkitsemistä. (käsite, ”mikrosiru”, on ollut mätäkuun juttuna liikkeellä jo 90-luvun puolestavälistä alkaen, ja väitetään sen olleen käytössä ennen sitä toiset viisi vuotta).

      SEURAAVAKIN ON VAIN OLETUS, ÄLÄ USKO SELLAISENAAN VAAN TUTKI ITSE.
      Entä jos kyse on siitä, että käsi laitetaan otsalle ja tapahtuu luovuttaminen -”myyminen” ja vastaanottamisen, eli ”ostaminen”(saaminen) tapahtuu otsan kautta?. Myydään ja ostetaan henkeä. Myynnissä on kyse luovuttamisesta ja ostamisessa on kyse vastaanottamisesta. Ostaa ja myydä. Valta antaa (myydä) on vain merkityllä siunaajalla, joka siirtää tuon vallan sille jota siunataan. Siunattava ottaa vastaan (ostaa), ja saa taas vallan myydä, eli välittää henkeä edelleen.
      Eesau myi esikoisuutensa hernekeitosta. Esikoisoikeuden,- lapsioikeuden luovuttamisesta saattaa olla kyse. Ja toisen ottamisesta tilalle. Uskosta osaton voi ”myydä” esikoisoikeutensa, joka jokaisella ihmisellä on. Useimmat eivät vain välitä vastaanottaa tuota esikoisoikeuttaan. Tuo esikoisoikeus ”myydään” pois. Saatana ”ostaa” sieluja.
      Noita Simon halusi ostaa sen oikeuden, että kenenkä päälle hän kätensä laittaisi, se saisi Pyhän Hengen.

      Toronto-ilmiö on kautta maapallon kiirinyt ilmiö, jossa kätten päällepanemisen kautta välitetään toiseen ihmisen sitä henkeä minkä itse on saanut. Henkeä välitettiin ihmiseltä toiselle. Oli ostettu ja myytiin edelleen. Oppi ilmoitti, että jos et välitä tätä eteenpäin, niin menetät itse sen. Ne jotka eivät suostuneet tuota vastaanottamaan, ne suljettiin pois yhteydestä. ”He erotavat teidät synagoogasta”, Erottaa on yhtäkuin, sulkea pois.
      Mainittu järjestys saattaa olla merkityksellinen. Ensin otetaan vastaan (ostetaan) jotta voi jakaa (myydä) eteenpäin.


      6. PEDON MERKKI ON PEDON LUKU JA MYÖSKIN IHMISEN LUKU.

      Ilm 17: 17-18.” ettei kukaan muu voisi ostaa eikä myydä kuin se, jossa on merkki: pedon nimi tai sen nimen luku.
      18. Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi.”

      Pedon luku on ihmisen luku. ”Pedon nimi tai sen nimen luku”. Se luku on samalla ihmisen luku. Hyvin huomionarvoista. Pedon ja ihmisen luku on sama! Pedon nimi ja pedon nimen luku on sama asia, ja ne on yhtäkuin ihmisen luku!?

      Mitä tuo pedon luku, eli ihmisen luku, eli luku 666 on, sitä emme suoraan tiedä. Onko se fyysinen merkki? Tiedämme, että aikaisemmin esilletulleet Jumalan merkit eivät olleet fyysisiä merkkejä (Liiton merkkejä lukuunottamatta.) olisiko sitten pedon merkki fyysinen merkki? Muuttuuko hengelliset asiat, ja itseasiassa pelastuminen lopussa fyysisiksi, -materiaaliseksi - asioiksi, elektroniikaksi?
      Morsiusseurakunta on jo poissa tuossa merkitsemisvaiheessa. Varoitus kohdistuu niille, jotka noiden 144-tuhannen julistuksen kautta tulevat herätykseen. Joka ei kumarra pedon kuvaa se tapetaan. Uskoon tultua nuo pelastuneet menevät empimättä marttyyrikuolemaan.

      Pedon merkki on samalla ihmisen luku. Mitä tuossa sanotaan? Mitä sana ”luku” tarkoittaa? Voisiko tuo ihmisen luku olla yhtäkuin ihmisen tunnus, -tuntomerkki?
      Mikä tällainen ihmiselle tunnusomainen asia olisi? Kyse on silloin varmaan luonnollisen ihmisen, eli synnin tilassa olevalle ihmiselle tunnusomaisesta asiasta. Asiasta jonka edessä kiihkeästi kumarretaan ja jonka nimeen vannotaan ja jota innoissaan tavoitellaan.
      Mitä tällaisia ihmisen ominaisuuksia olisi?
      Antaisiko Raamatun alkulehdet asiaan valaistusta?
      Syntiinlankeemus johtui ihminen halusta tulla; ”niinkuin Jumala tietämään hyvän ja pahan.”
      Asetettuihin rajoitteisiin ei tyydytty, haluttiin tulla kuten Jumala.

      7. BAABEL

      Baabelin torni rakennettiin tämän vuoksi: “Tulkaa, rakentakaamme itsellemme kaupunki ja torni, jonka huippu ulottuu taivaaseen, ja tehkäämme itsellemme nimi, ettemme hajaantuisi yli kaiken maan”. (1 Ms 11:4).

      Jumala tuli katsomaan aikaansaannosta ja totesi “Katso, he ovat yksi kansa, ja heillä kaikilla on yksi kieli, ja tämä on heidän ensimmäinen yrityksensä. Ja nyt ei heille ole mahdotonta mikään, mitä aikovatkin tehdä.”

      Ensimmäinen yritys! Joutuu kysymään koska tulee toinen yritys? Toisen yrityksen esikuva lienee ollut kultaisen vasikan tekeminen. Baabel tarkoittaa ”sekoittaa”.
      Eka yritys oli mahdollista koska rajoja ei ollut, oltiin samaa kansaa ja oli sama kieli kaikilla ja ”yksi puheenparsi”. Jumalakin joutui toteamaan ettei heille nyt ole mikään mahdotonta. Kummallinen ilmaisu?

      Miten ekumenia liittyy tähän? Piileekö ekumeniassa toinen yritys? Onko ekumenia sekoitus? ” Yksi puheenparsi”.

      Luonnollisen ihmisen tunnusmerkki on halu hallita; valta on luonnollisen ihmisen korkein päämäärä. Valta tuo kaikkea muuta mukanaan. Valta on valtaa ottaa ja antaa; ostaa ja myydä.
      Olisiko ihmisen luku valta, taikka himo yleensäkin? Peto pyrkii valtaan; niin ihminenkin. Tunnus on kummallakin sama. Valtahan sisältää kaiken mitä ihminen tavoittelee. Valta tuo tullessaan kaiken muun.
      Valta on pyramidin huippu. Kaikki muu on tuon huipun alapuolella, välineitä, askelmia tuonne huipulle.
      Pedon merkillä merkitty kuuluu yhtenäiseen joukkoon jolla on valta. Merkitty tulee osalliseksi vallasta pedon kanssa. Merkki antaa etuoikeuden valtaan, hyvinvointiin ja nautintoon. Halu olla suuri on toteutunut.

      Tuo pedon merkki on ihmisen toinen yritys. Baabelin torni oli ensimmäinen yritys, ensimmäinen ”ekumenia”.
      Huomattavaa on tuo Jumalan mainita; ”Nyt heille ei ole mikään mahdotonta”. Voimakas ilmaisu. Ensimmäisen yrityksen Jumala tuhosi sekoittamalla kielet ja hajottamalla ihmiset ympäri maata. Toinen yritys päättyy Jeesuksen takaisintuloon pyhiensä kanssa.

      Baabelin tornia yritetään rakentaa toisen kerran, tulee ”yksi puheenparsi”, mutta se tuhotaan jälleen Jumalan toimesta. Tuon toisen Baabelin tornin, Babylonin tuhoamisesta taivas riemuitsee;

      Ilm 18:20-21. ”Riemuitse hänestä, taivas, ja te pyhät ja apostolit ja profeetat; sillä Jumala on hänet tuominnut ja kostanut hänelle teidän tuomionne..
      21.Ja väkevä enkeli otti kiven, niinkuin suuren myllynkiven, ja heitti sen mereen sanoen: “Näin heitetään kiivaasti pois Babylon, se suuri kaupunki, eikä sitä enää löydetä”.
      Uskovat temmataan sitä ennen pois tuon rangaistuksen alta, kuten Ilm 18:4 kertoo.

      Babulon lienee pahan vallassa oleva maailma. Jumala ei varmasti puhu edellä seurakunnasta ja jätä maailmaa tuomitsematta. Tuomio ei keskity seurakuntansa tuomitsemiseen.

      Mistä materiaalista tuota Baabelin tornia (maailmaa hallitseva ”torni”) rakennetaan? Ja taasen tutkiskele itse.
      Kyse saattaa olla niistä lukuisista ”hengen ilmoituksista”, - ”kullasta”, joita väärä profeetta on antanut, ja jotka tulkitaan Jumalan ilmoituksiksi.
      Jos nuo monet ilmoitukset olisivat Jumalasta, niin Raamattuun olisi tullut lisää monia kirjoja. Ehkä Raamatussa olisi jo tuhansia kirjoja.
      .
      Eihän Jumalalla ole tärkeitä ja vähemmän tärkeitä ilmoituksia, täysin oikeita ja vähemmän oikeita ilmoituksia.
      Jos Jumala antaisi myöhäisempää ilmoitustietoa, niin toki ne voidaan liittää Raamatun kirjoihin jatkoksi tasavertaisena ilmoituksena. Mutta onko tällainen Raamatun ilmoituksen ja Hengen mukaista? Antoiko Jumala Raamatussa vain osan ilmoitustiedostaan ihmisille? Tuleeko myöhemmin lisää ilmoitusta? Vastaa itse..
      Tuo Baabel torni saatetaan osittain rakentaa noista ”valhe-ilmoituksista”, valhe-evankeliumista ja ihmeistä joita ihastellaan. Valheet ovat Baabelin tornin rakennustarpeita. Baabelin torni on ilmeisesti hengellinen (uskonnollinen) rakennus, niinkuin Jumalankin ”rakennus”, josta sanotaan, että:
      ”rakentukaa hengelliseksi huoneeksi, pyhäksi papistoksi, uhraamaan hengellisiä uhreja”. (1 P 2:5).
      Baabelin tornia rakennettaessa pärjätään ilman Jumalaa, tullaan toimeen noiden suorien ”lisä-ilmoitusten”; valhe-evankeliumin varassa, joita väärä profeetta julistaa.

      Tai ehkä Baabelin rakennustarpeet ovat myöskin oppinäkemykset, nuo ”koviksi poltetut tiilet”? Opit joilla rakennetaan rakennelma, jonka huipulta ylletään Jumalan luon ihmisviisaudella.
      Egyptistä tuoduista tarpeista taidetaan Baabelkin rakentaa. Toinen yritys on meneillään.

      On otettu vastaan pedon merkki, valhe, väärä henki; henki, joka antaa oikeuden hallita ostaen ja myyden sieluja. Ostaessa pitää antaa jotain vastineeksi. Luovutaan esikoisoikeudesta. Laittomuus on täysimääräisenä pääsyt valtaan kun pidättäjä on poistettu tieltä, ja laittomuus on asettunut Jumalan temppeliin ja julistanut olevansa Jumala.

      Baabelin torni rakennetaan ehkä myös ostetuista sieluista, jotka ovat joutuneet laittomuuden valtaan.. Baabelin torni saattaa olla myöskin nuo pedon merkillä merkityt. Rakennutaan valheen huoneeksi saatanalle.

      Kukin voi itse jatkaa ajatusmallia vapaasti yrittäessään selvittää mikä tuo ihmisen luku, eli pedon merkki on? Kyse on laittomuuden hengestä, Baabelin hengestä, hengestä joka sekoittaa, ja joka pääsee valheen henkenä valtaan.. Samasta hengestä, joka on sekä pedon, että luonnollisen ihmisen henki. Hengestä joka annetaan jokaiselle halukkaalle merkiksi kuulumisesta yhteiseen joukkoon joka rakentaa Baabelin tornia valheen hengelliseksi huoneeksi ja puhuu samaa kieltä, ”henget sanoo päivää”, kuten tavataan sano samanhenkisistä.
      ”On yksi puheenparsi”, Juuri näin eräälle meediolle sanottiin kuuluisan karismaatikon toimesta; ”sinussa on kristus-energiaa”. Henki tunnisti omansa.
      Tuota henkeä mennään innoissaan hakemaan. Mahdollisesti se hengen merkki,- valheen merkki - -pedon merkki- annetaan ja otetaan ”otsaan”, kätten päällepanemisen kautta.

      Edellä oleva on kirjoitettu vain laajentamaan nyt vallalla olevaa yksikantaista pedonmerkki-ajattelua. Tutkiskele itse. Se on raamatullista: ”Monet sitä tutkiskelevat ja ymmärrys lisääntyy”.

      Älä usko edelläolevia, äläkä mitään muutakaan valmiita tulkintoja tutkiskelematta. Tutkiskele itse; jos et tutkiskele, -otat vain valmista vastaan,- niin menet harhaan.
      Jos huomiomme on kiintynyt vain yhteen sapluunaratkaisuun, niin varsinainen pedon toiminta etenee kenenkään kiinnittämättä asiaan huomiota.
      Ihmisen luku?
      Pedon luku? Mikä on Jumalan luku? Onko se; Isä, poika ja Pyhä Henki ?

      8. RAAMATUN LUKUARVOJÄRJESTELMÄ.

      Pedon lukua 666 on monet koettaneet ratkaista ns lukuarvojärjestelmän avulla.

      Paavin nimistä ja erilaisista muista paaviuteen liittyvistä on saatu muodostumaan lukuarvona tuo luku 666. Näin myöskin keisari Neron nimestä: ”Nero Kaiser”, jo tuolloin tiedettiin muodostuvan lukuarvo 666. Näin monista muistakin niistä sen jälkeenkin. Nuo eivät kuitenkaan mikään olleet Raamatun ilmoittama pedon merkki.
      Merkittävää kieltämättä on, että Raamattu mainitsee kyseisessä kohdin, että: ”Jolla ymmärrys on se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku.”
      ”Monet sitä tutkivat ja ymmärrys lisääntyy” sanotaan Danielin kirjan lopuksi, kun Danielia keskitettiin sinetöimään kirja, jossa lopun hetkistä puhutaan. Mainitaan myöskin, että ne pysyvät sinetöitynä lopun aikaan asti. Mainitaan myöskin, että; ”jumalattomat pysyvät jumalattomina, eikä yksikään jumalaton ei tätä ymmärrä, mutta taidolliset ymmärtävät”.


      9. YHTEENVETO.

      Niinkuin edellä todettiin, merkin ottaminen koskee niitä, jotka ovat jääneet tänne tempaamisen jälkeen. On huomattava, että kyse on vapaaehtoisesta merkin ottamisesta omaan käteen taikka otsaan.
      Huomattavaa on myöskin se, että kyse on ensin pedon ja sen kuvan kumartamisesta ja sen kumartamisesta kieltäytyneitten tappaminen ja vasta sen jälkeen merkin ottamisesta vapaaehtoisesti. Kumartamalla osoitettiin ensin alamaisuutta pedolle.

      Kyse on valhemessiaan tulosta ja sen kumartamisesta ja sen merkin ottamisesta. Villitsijänä toimii hyvin hengellisesti pukeutunut, lammasten vaatteisiin kääriytynyt ”agitaattori”, - väärä profeetta, jolla ja pedon merkkikin tuntuu olevan Jumalan merkistä, ”käänteinen” merkki, hyvin samankaltainen, mutta vastakkaisesta hengestä oleva merkki. Pedon merkki kirkastaa petoa.
      Jumalan sinetti,- Pyhä Henki,- kirkastaa Kristusta.

      Koko pedon merkin ratkaisu on siinä, että toinen peto saa aikaseksi sen, että ihmiset tekevät eka pedon (antikristuksen ) kuvan ja sitten tuota kuvaa on kumarrettavat. Kuka ei tuota kuvaa kumarra se tapetaan. Eli kaikki uskovat tapetaan tuossa vaiheessa.
      ”Se nousee sotaan pyhiä vastaan ja voittaa heidät”. Ilm 13:15 sanoo selvästi, että ” ketkä vain eivät kumartaneet pedon kuvaa, ne tapetaisiin”.
      Valinta tehdään siis tuossa vaiheessa kumartaako pedon kuvaa vai ei, ei siis siinä vaiheessa enää ottaako pedon merkin vai ei. Nimittäin Raamattu sanoo, että KAIKKI ottavat tuon pedon merkin, siis jokainen elossa oleva ottaa sen.

      Ilm 13.16 ” Ja se saa KAIKKI, pienet ja suuret, sekä rikkaat ja köyhät, sekä vapaat, että orjat, panemaanmerkin oikeaan käteensä tai otsaansa”.
      KAIKKI ne jotka eivät pedon kuvaa kumarra, ne nimittäin KAIKKI tapetaan.
      Eli, pedon merkki-vaiheessa on elossa vain niitä jotka kumartavat pedon kuvaa,- yhtään uskovaa ei siis täällä ole olemassa.

      Eikö Jeesus siis tullessaan löydä maanpäältä yhtään uskovaa? Kyllä löytää. Raamatun mukaan: ”sitten me jotka olemme elossa temmataan yhdessä Kristuksessa kuolleiden kanssa yläilmoihin”.
      Eli tempaamine on jo tapahtunut tuossa vaiheessa kun pedon kuvaa kumarretaan ja otetaan pedon merkki.



      Kukaan elossa oleva ei siis voi kieltäytyä pedon merkin ottamisesta, koska elossa olevat ovat jokainen kumartaneet pedon kuvaa., eli osoittaneet alamaisuutta pedolle.
      Toisinsanoen, pedon merkki on se, että kumarretaan pedon kuvaa, silloin jokainen ottaa tuon pedon merkin. Eli pedon merkki on pedon henki, (antikristuksen henki) joka saadaan kun kumarretaan pedon kuvaa, eli ositetaan alamaisuutta pedolle.

      Kukaan muu ei voi ostaa eikä myydä kuin pedon merkin ottanut, siitä yksinkertaisesta syystä, että ketään muita ei ole elossa kuin pedon merkillä merkityt.
      Tosin täällä on ne 144 - tuhatta jotka julistavat evankeliumia täällä vihan aikanakin, kun seurakunta on hääaterialla. Heidän julistuksen kautta uskoon tulleet eivät kumarra pedon kuvaa ja heidät kaikki tapetaan. Tuo tappaminen ei siis tapahdu vasta silloin jos joku kieltäytyy ottamasta pedon merkkiä. Peruuttamaton ratkaisu tehdään siis tuossa kumartamisvaiheessa. Vihan aikana uskoon tulleet joutuvat siis marttyyrikuoleman kautta pelastumaan.

      Pedon merkistä varoittavat Raamatun kohdat tarkoittavat sitä, ja varoittavat siis siitä, että pedon kuvaa ei saa kumartaa; jos kumartaa, silloin osoittaa almaisuutensa pedolle, ja ottaa pedon merkin.

      Toisaalta taasen Jumalan merkki on se, kun ihminen kumartaa Jumalaa, niinkuin 1. käskyssä käsketään. Kumartaessaan Jumalaa ihminen saa Pyhän Hengen sinetiksi ja merkiksi lunastuksen päivään asti.


      10. VIELÄ KERRAN KAIKKI NE RAAMATUNKOHDAT JOISSA PEDON MERKISTÄ PUHUTAAN:

      1.
      Ilm 13:11. Ja minä näin toisen pedon nousevan maasta, ja sillä oli kaksi sarvea niinkuin karitsan sarvet, ja se puhui niinkuin lohikäärme.
      12.Ja se käyttää kaikkea ensimmäisen pedon valtaa sen nähden ja saattaa maan ja siinä asuvaiset
      1.) kumartamaan ensimmäistä petoa, sitä, jonka kuolinhaava parani.
      13. Ja se tekee suuria ihmeitä, niin että saa tulenkin taivaasta lankeamaan maahan ihmisten nähden.
      14. Ja se villitsee maan päällä asuvaiset niillä ihmeillä, joita sen sallittiin tehdä pedon nähden; se yllyttää maan päällä asuvaiset
      2.)tekemään sen pedon kuvan, jossa oli miekanhaava ja joka virkosi.
      15. Ja sille annettiin valta antaa pedon kuvalle henki, että pedon kuva puhuisikin ja saisi aikaan, että
      3.) ketkä vain eivät kumartaneet pedon kuvaa, ne tapettaisiin.

      Ilm 13:16.
      4.) Ja se saa kaikki, pienet ja suuret, sekä rikkaat että köyhät, sekä vapaat että orjat, panemaan merkin oikeaan käteensä tai otsaansa, (kukaan ei siis jää merkistä paitsi)


      2.
      Ilm 13:17. ettei kukaan muu voisi
      5.) ostaa eikä myydä kuin se, jossa on merkki: pedon nimi tai sen nimen luku.
      18.Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi.
      Onko valheen luku 666 - onko valhe ihmisen luku? Onko ihmisen luku lihallisuus ? Kyse on siis pedon ja sen kuvan kumartamisesta - silloin otetaan pedon merkki.

      3.
      Ilm 14:9-10. Ja heitä seurasi vielä kolmas enkeli, joka sanoi suurella äänellä: “Jos joku kumartaa petoa ja sen kuvaa ja ottaa sen merkin otsaansa tai käteensä, (pedon ja sen kuvan kumartaminen ja merkin ottaminen tuntuu olevan sama asia)
      10. niin hänkin on juova Jumalan vihan viiniä, joka sekoittamattomana on kaadettu hänen vihansa maljaan, ja häntä pitää tulella ja tulikivellä vaivattaman pyhien enkelien edessä ja Karitsan edessä.

      4.
      Ilm 14:11. Ja heidän vaivansa savu on nouseva aina ja iankaikkisesti, eikä heillä ole lepoa päivällä eikä yöllä, heillä,
      1.)jotka petoa ja sen kuvaa kumartavat, eikä kenelläkään, joka ottaa sen
      2.) nimen merkin.

      5.
      Ilm 16:2. ”Ja ensimmäinen lähti ja vuodatti maljansa maan päälle; ja tuli pahoja ja ilkeitä paiseita niihin ihmisiin, joissa oli pedon merkki ja jotka kumarsivat sen kuvaa.”
      Ketään Jumalan omia ei siis ole elossa, koska he kieltäytyivät kumartamasta pedon kuvaa ja heidät siitä syystä tapettiin.


      6.
      Ilm 19:20 . Ja heidän vaivansa savu on nouseva aina ja iankaikkisesti, eikä heillä ole lepoa päivällä eikä yöllä, heillä, jotka petoa ja sen kuvaa kumartavat, eikä kenelläkään, joka ottaa sen nimen merkin. (kukaan pedon kuvaa kumartanut ei siis voi jäädä paitsi pedon merkistä)

      7.
      Ilm 15:2. Ja minä näin ikäänkuin lasisen meren, tulella sekoitetun, ja niiden, jotka olivat
      1.) saaneet voiton pedosta (eli eivät kumartaneet petoa ja sen kuvaa)
      2.) ja sen kuvasta
      3.) ja sen nimen luvusta, seisovan sillä lasisella merellä, ja heillä oli Jumalan kanteleet.

      8.
      Ilm 20:4 Ja minä näin valtaistuimia, ja he istuivat niille, ja heille annettiin tuomiovalta; ja minä näin niiden sielut, jotka olivat teloitetut Jeesuksen todistuksen ja Jumalan sanan tähden, ja niiden, jotka
      1.) eivät olleet kumartaneet petoa eikä sen
      2.) kuvaa
      3.) eivätkä ottaneet sen merkkiä otsaansa eikä käteensä; ja he virkosivat eloon ja hallitsivat Kristuksen kanssa tuhannen vuotta. (heidät tapettiin koska eivät olleet kumartaneet petoa ja sen kuvaa)

      Pedon kuva ja antikristus yleensäkin saattaa olla vallalle päässyt VALHE. Antikristus saattaa olla yhtä näkymätön kuin Kristuskin nyt täällä maanpäällä. Kristus on nyt paikalla TOTUUTENA- Totuuden Henkenä.
      Antikristus ilmenee vallalle päässeenä VALHEENA, eli valheen henkenä. Tuo valhe, (laittomuus) asettuu Jumalan temppeliin ja esiintyy siellä Jumalan (totuutena), Ihmiset siis menettävät rakkauden Totuuteen ja mieltyvät valheeseen. Se on eksymistä. Vaihetta kumarretaan Jumalana, se on pedon merkin vastaanottaminen,- otetaan silloin vastaan valheen henki. ”Kenen voittama joku on sen orja hän on”. Joku Totuus taikka valhe voittaa jokaisen ihmisen kohdalla.

      Joka tapauksessa ensimmäisen pedon kumartaminen, että merkin ottaminen on vapaaehtoinen ja haluttu toimenpide. Petoa ja sen kuvaa kumartavat saattavat hyvinkin luulla kumartavansa Jumalaa, ja kumartaessaan ottavat vastaan antikristuksen hengen- pedon merkin. Sen ottaneet saattavat hyvinkin luulla ottavansa Jumalan merkin, - Pyhän Hengen merkin,- joka ilmoittaa kuulumisesta valittuun ja hallitsevaan joukkoon, jotka rakentavat uutta Baabelin tornia, jolla ihmiskuntaa hallitaan ja jonka kautta sanotaan ihmiskunnan pelastuvan. Merkki saattaa antaa myöskin vallan tehdä ihmeitä, vallan hallita henkiä. Ehkä henget ovat alamaisia tuon merkin ottajille, jotta saatetaan ostaa ja myydä.

      Pedon merkki ilmaisee kuulumisesta valittuun ja hallitsevaan, ekumeeniseen luokkaan., jossa tullaan tuntemaan, (niinkuin luullaan) niinkuin Jumala, hyvä ja paha.
      Valta - ihmisen luku, ihmisen merkki!?

      Varmasti pedon merkin ottavat kaikki, jotka eivät ole vastaanottaneet pelastuksen evankeliumia, ja joilla ei näinollen ole Pyhän Hengen sinettiä. Kaikki ne jotka etsivät uskonelämästä ajallisilta nautintoa, hyöty ja elämyksiä itselleen ja valtaa ja niitä kumartaneet, ottavat pedon merkin. Kaikki ne jotka eivät uskollisuudessa ole ehdottomia Ylkää kohtaan eksyvät ja ottavat pedon merkin.

      Valta hallita henki, joka tekee niitä ihmeitä joilla ihmiskunta villitään. Jokainen haluaa tehdä noita ihmeitä. Valta tehdä ihmeitä tuntuu liittyvän tuohon pedon merkkiin. Sitä luullaan Jumalan merkiksi,- Jumalan voimaksi, Pyhäksi Hengeksi, jonka kautta tehdään ihmeitä. Nuo ihmeet villitsevät maanpäällä asuvaiset.
      Tässä mielessä kaikki uudet hengelliset tunteeseen ja elämyksiin vetoavat ilmiöt ja ihmeet joilla hallitaan, ovat hirvittäviä seuraamuksiltaan.
      Merkitsemisessä saattaa olla kyse alttareilla menosta, jossa pedon merkki halukkaasti otetaan otsaan, koska se tuo oikeuden välittää (myydä) tuota voimaa edelleen.
      Esim ruuan tai muun materiaalin ostamiseen ei viitata kyseisessä raamatunkohdassa.

      Sielujen kaupasta saattaa hyvinkin olla kyse. Tuo merkki otetaan otsaan kätten päällepanemisen kautta. Kyse on hengestä jota välitetään toiselta toiselle, aina eteenpäin. Saatu henki tuo oikeuden välittää sitä eteenpäin, ostaa ja myydä edelleen. Kukaan muu kuin merkin, - hengen- saanut ei voi tuohon ostamiseen ja myymiseen ryhtyä.
      Otsa tarkoittaa tahtomista ja käsi tekemistä. Täten merkki olisi vaikutukseltaan kopioi Jumalan merkistä. Huomaa miten pedon toiminnasta kaikki tuntuu olevan jäljitelmiä Kristuksen ja Pyhän Hengen toiminnasta.


      11. OLLAANKO JÄLKIJUNASSA?

      Tästä on kyse! Jos keskitytään vain pedon merkin ottamisesta varoittamisen, niin ollaan auttamattomasti jälkijunassa ja jopa eksytetään ihmisiä varomaan väärää asiaa. Ei pedon merkin ottamisesta ketään voi estää, koska ihmiset ovat eksyneet jo aikaisemmin kumartaessaan valhemessiasta. Ovat tehneet sen kuvan ja sitten KUMARTANEET tuota kuvaa. Kaiken tuon jälkeen vasta on merkitseminen. Yksistään merkistä kieltäytyminen ei pelasta. On siis varoitettava kumartamasta valhemessiasta ja tekemästä valhemessiaan kuvaa. Ne jotka tuon kuvan tekevät, ne ilman muuta myöskin sitä kumartavat ja ottavat sen merkin, koska nimeä ei ole elämänkirjassa. Pelastuminen ja pelastumattomuus on kiinni siitä onko nimi elämänkirjassa vai ei. Ei tuo asia muutu lopussa miksikään toiseksi.
      Nyt varoitetaan virheellisesti: ” Älä ota pedon merkkiä”. Varoituksen tulisi olla: ”Älä tee itsellesi jumalan kuvaa, äläkä sitä kumarra”.
      Nyt tulisi julistaa: ”Katsokaa ettei teitä kukaan eksytä”. ”Älä usko valhetta” ;”Usko Kristukseen”; ” Usko Totuutta, älä usko valhetta”.
      Tuo Jumalan käskyn, Totuuden Sanan pitäminen tulee olla merkkinä ihmisen kädessä ja otsassa, muutoin langetaan automaattisesti valhemessiaan kuvan tekemiseen ja sen kumartamiseen ja kumartaminen johtaa automaattisesti pedon merkin ottamiseen.

      Eksytyksessä on yksiselitteisesti kyse valheesta joka uskotaan. Kun eksytys kohdistuu valittuihin, niin eksytys pitää näinollen olla hengellinen asia. Eksytys on yksiselitteisesti toisenlainen evankeliumi.,- valhe, joka poikkeaa totuudesta, - evankeliumi, joka poikkeaa Raamatun ilmoittamasta Totuuden evankeliumista, siitä evankeliumista jonka mukaan pelastutaan jos pidetään siitä kiinni sellaisenaan, siitä mitään muuttamatta.



      12. MIKÄ IHMEEN PORTTO?

      Lohikäärme, ensimmäinen peto, ja toinen peto, eli väärä profeetta on selviä ( siis saatana, antikristus ja väärä profeetta) mitä ne ovat, mutta mikä on portto, eli nainen erämaassa?

      Portto istuu paljojen vetten päällä, Ilm 17:1. Jakeessa 15 kerrotaan, että nuo vedet ovat kansoja ja väkijoukkoja ja kansanheimoja ja kieliä.
      Portto saattaa olla ne kansat ja kansanheimot, jotka ovat uskoneet valheen ja ottaneet vastaan eksytyksen. Portto nimittäin istuu myöskin saman aikaisesti helakanpunaisen pedon selässä. Ihmeelliseltä tuntuu, että peto, että pedon kymmenen sarvea vihaavat porttoa (jae 16). Tämä ei tunnu oikein sopivan paavin taikka kirkkoon.
      Tämä lienee ymmärrettävissä niin, että toki saatana vihaa eksyttämiään ihmisiä ja kansoja. Eihän se muutoin heitä eksyttäisi. Ihmisethän on tarkoitettu iankaikkisen elämän perilliseksi. Toki saatana noita perillisiä vihaa ja koettaa saada heidät eksytettyä helvettiin. Jumala käyttää saatanaa rangaistakseen niitä jotka ovat langenneet uskomaan petoa.

      Tuo nainen, portto on myöskin se eksytys jonka Jumala lähettää. Tuon porton kanssa harjoitetaan haureutta. Monet menevät aluksi vain kokeilemaan saako siitä nautinnon. Jos saa niin se pidetään merkkinä, että asia on Jumalasta. Viime vuosina on lukuisat uskovatkin menneet tuo porton luon, tuon eksytyksen luon harjoittamaan haureutta ja tuon porton haureudenviinistä ovat kaikki Jumalan kansat juopuneet.(Ilm 17:2, Jes 29:9-14).
      Tuon nainen on Jerusalem, Jumalan temppeli, joka on muuttunut haureuden ja riettauden pesäksi. Temppeliportot ovat tuosta toiminnasta esikuvina. Jumalan temppeliin on tultu harjoittamaan haureutta temppeliporttojen kanssa. Tästä lopun tilanteesta Hesekiel näyssään näki, miten Jumalan temppeli oli muuttunut irstauden ja haureuden harjoittamisen paikaksi. Paikaksi jossa pimeyden henkien kanssa harjoitetaan haureutta.
      ”Joka yhtyy Herraan on yksi henki Hänen kansaan”. Aivan samoin tapahtuu kun yhdytään pimeyden henkiin, tullaan yhdeksi hengeksi, niiden kanssa.
      1 Kr 6: 16. ”Vai ettekö tiedä, että joka yhtyy porttoon, tulee yhdeksi ruumiiksi hänen kanssaan? Onhan sanottu: “Ne kaksi tulevat yhdeksi lihaksi”.
      17. Mutta joka yhtyy Herraan, on yksi henki hänen kanssaan.”.

      Kammoa kaikkea tuntemattomien ihmisten kätten alle menemistä, niiden joiden yksityiselämässä näkyvää hedelmää et tunne.
      Jeesus opetti meitä kohtaamaan Jumalaa rukouksessa omassa kammiossa, ei julkisesti alttareilla. Jeesus varoitti niistä fariseuksista jotka rukoilevat kaikissa ”kadun kulmissa”(saattaa olla vertauskuva). Siellä ”kadun kulmissa” myöskin Hes 16 ilmoittaa portoksi muuttuneen Jumalan vaimon haureutta harjoittavan.
      Huomaa tässä kummallinen asia: Jeesus meni aina yksinäisyyteen rukoilemaan. Ei edes Getsemanessa Jeesus rukoillut lähimpien opetuslastensa kanssa, vaan vetäytyi kauemmaksi yksin rukoilemaan.
      En toki halua sanoa, että yhdessä rukoileminen olisi pahasta.


      13. ENTÄ JOS?

      Edelläolevat kommentit ovat vain näkemyksiä joiden tarkoituksena on laajentaa näkökenttää. Näkökenttää joka on nykyään pelottavan yksipuoliseksi kutistunut, ikäänkuin pedon merkki asia olisi jo ratkaistu.
      Saako saatana siis rauhassa eksyttää, koska huomio on kiinnitetty yksin merkitsemiseen, joka merkitseminen on seuraus eksymisestä?
      Missä on vastuu? Ja kenen se vastuu on? Eipä tee mieli olla opettaja lopun hetkillä.


      14. MIKÄ TAHO TEKEE LOPUSSA IHMEITÄ, JA MIKSI?

      Ketkä ihmeitä tekevät lopussa?
      Lue ja hämmästy.

      Mt 24:24. Sillä vääriä kristuksia ja vääriä profeettoja nousee, ja he tekevät suuria tunnustekoja ja ihmeitä, niin että eksyttävät, jos mahdollista, valitutkin.

      2 Ts 2: 9. tuo, jonka tulemus tapahtuu saatanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla ja tunnusteoilla ja ihmeillä

      Ilm 13: 13. Ja se tekee suuria ihmeitä, niin että saa tulenkin taivaasta lankeamaan maahan ihmisten nähden.
      14. Ja se villitsee maan päällä asuvaiset niillä ihmeillä, joita sen sallittiin tehdä pedon nähden; se yllyttää maan päällä asuvaiset tekemään sen pedon kuvan, jossa oli miekanhaava ja joka virkosi.

      Ilm 16:14. Sillä ne ovat riivaajain henkiä, jotka tekevät ihmeitä; ne lähtevät koko maanpiirin kuningasten luo kokoamaan heidät sotaan Jumalan, Kaikkivaltiaan, suurena päivänä.

      Ilm 19: 20. Ja peto otettiin kiinni, ja sen kanssa väärä profeetta, joka sen nähden oli tehnyt ihmetekonsa, joilla hän oli eksyttänyt ne, jotka olivat ottaneet pedon merkin, ja ne, jotka olivat sen kuvaa kumartaneet; ne molemmat heitettiin elävältä tuliseen järveen, joka tulikiveä palaa.

      Vieläkö halajat ihmeitä?
      Ihmeillä eksytetään lopussa. Ne ovat lopussa saatanan ase ja voima.
      Ihmeitä tekee lopussa pimeyden voimat, riivaajat ja väärä profeetta.

      Ei toki Jeesus muutu lopussa toiseksi. Toki Jumalalla on valta tehdä edelleenkin ihmeitä, mutta huomaa että ihmeet ovat myös pimeyden voiman ase lopussa. Ihmeet eivät ole Jumalan voima.
      Muista, että Jumalan voima on evankeliumi ja sanoma rististä ( Rm 1:16, 1 Kr 1:18). Jumalan voima ei siis ole ihmeet. Ihmeet ovat saatanan voima jolla se villitsee ja se eksyttää valittujen huomion niihin.
      Ihmeet ovat se ase jolla valittuja eksytetään. Muita aseita ei tuolla eksyttäjällä tunnu olevankaan kun ihmeet ja valhe.

      Vetoat ehkä Jooelin ennustamaan Hengen vuodatukseen kaiken lihan ylle? Niinpä niin, jos Jooel ennustaa lopun hetkillä tapahtuvasta Hengen vuodatuksesta, niin missä on sitten ennustus ensimmäisen helluntain Hengen vuodatuksesta? Tuolloinhan siirryttiin aikaan jolloin Pyhä Henki tuli olemaan täällä keskellämme kaikkialla; ”kaiken lihan yllä”.
      Tuolloin siirryttiin aivan uuteen ajanjaksoon Jumalan pelastushistoriassa. Jättikö Jumala osan Pyhää Henkeä ”varastoon” taivaaseen?
      Jäikö Jeesuksesta osa taivaaseen kun Jumala lähetti Hänet tänne maanpäälle?
      Kaikki asetettiin kohdalleen jo silloin kun Jumala ratkaisi syntikysymyksen tuomitsemalla synnin lihassa antamalla Poikansa sijaisuhriksi ( Apt 3:21). Johannes Kastajalla oli oma osansa tässä kohdalleen asettamisessa ( Mt 17:12).


      15. ÄLKÄÄMME TEHKÖ NIINKUIN ERÄMAASSA TEKIVÄT.

      1 Ms 32:1 “Nouse, tee meille jumala, joka käy meidän edellämme. Sillä me emme tiedä, mitä on tapahtunut Moosekselle, tälle miehelle, joka johdatti meidät Egyptin maasta.”

      Israelin kansa ei erämaassa malttanut odottaa Mooseksen paluuta (esikuva Kristuksesta) ja he tekivät kultaisen vasikan johtajakseen. Näin tapahtuu tässä lopussakin pedon ja sen merkin kohdalla. Tehdään valhemessias johtajaksi. Huomaa, että kultainen vasikkakin tehtiin, jotta se johtaisi kansan Luvattuun maahan. Mikä samankaltaisuus antikristuksesta.


      16. MALTTAKAAMME ODOTTAA, SILLÄ LUPAUS ON ANNETTU.


      Hb 6:17. Sentähden, kun Jumala lupauksen perillisille vielä tehokkaammin tahtoi osoittaa, että hänen päätöksensä on muuttumaton, vakuutti hän sen valalla,
      18. että me näistä kahdesta muuttumattomasta asiasta, joissa Jumala ei ole voinut valhetella, saisimme voimallisen kehoituksen, me, jotka olemme paenneet pitämään kiinni edessämme olevasta toivosta.
      19. Se toivo meille on ikäänkuin sielun ankkuri, varma ja luja, joka ulottuu esiripun sisäpuolelle asti,
      20. jonne Jeesus edelläjuoksijana meidän puolestamme on mennyt, tultuaan ylimmäiseksi papiksi Melkisedekin järjestyksen mukaan, iankaikkisesti.

      Ja Jeesus tulee takasin lupauksen mukaan. Pysytään siinä toivossa, eikä lähdetä tekemään ”kultaista vasikkaa”. Pedon kuva on tuo ”kultainen vasikka”, jota kumarretaan.
      Olemmeko liian herkkiä kaikkien tuulten viskeltäviksi? Useimmat ovat.

      Kohu pedon merkistä ( mikrosirusta) ei ole suinkaan ensimmäinen, jonka mukaan mukaudutaan. Jo kymmenkunta vuottaaikaisemmin levisivät ja huipentuivat profetiat ja huhut juutalaisten pikaisesta paluusta. Lukuisat kristityt alkoivat varaamaan mm ruokaa juutalaisille.
      Monilla parvekkeilla mätäni lihat sun muutkin. Eräästä paikasta kerrottiin, että siellä oli varastoitu vaatteiden lisäksi ruokaa juutalaisille muuttajille. Mm jugurttia kerrottiin olevan hyllyn täydeltä siisteissä pinoissa. Kuinkakohan niiden on vuosikymmenessä käynyt?
      Kyseessä oli saatanan valhe propagandasta, jossa tosin oli täysin oikeat raamit ja kauniit ajatukset. Tuon valheen uhriksi lukuisat uskovat joutuivat, ja sitoutuivat tuohuamaan jonninjoutavien asioiden kanssa. Minä olin yksi niistä huijatuiksi tulleista uhreista. Saatana sai lukuisat uskovat pois elopellolta ja kiinnittämään uskovien huomion itseensä ja omiin juoniinsa.
      Ei malteta odottaa, vaan lähdetään touhuilemaan itse ja otetaan johto omiin käsiin. Luullaan pärjättävän niiden suorien yhteyksien varassa, niiden valheprofetioiden varassa, jotka luullaan Jumalan ilmoituksiksi, mutta jotka ovat valhemessiaan hengen tuotetta. Niitä kumarretaan, niitä uskotaan.

      Kaikkiaankin olemme uskomattoman herkkiä moninaisille huhuille. Ojentaudumme huhujen ja valheitten mukaan. Niiden sijasta meidän tulee ojentautua Jumalan Sanan mukaan. Ja pysyä Sanassa. Meidän tulee ankkuroitua Kristukseen, siihen peruskallioon, joka on pelastuksemme perusta. Silloin ei meitä mitkään tuulet eikä myrskytkään minnekään heittele.
      Pysykäämme Jumalan kirjoitetussa Sanassa, ja Kristuksessa; siinä mannassa, joka yksin on Jumalan kansalle ravinnoksi annettu tälle erämaavaellukselle.


      D. ELI MIKÄ SE PEDON MERKKI SITTEN ON ?

      Pedon merkki on valheen vastaanottaminen, ja ALAMAISUUDEN OSOITTAMINEN PEDOLLE.!
      Pedon merkki on epäjumalan merkki; epäjumala jota kumarretaan.
      Ne jotka mieltyvät vääryyteen ottavat vastaan ja uskovat valheen ja ottavat siten vastaan valheen, - joka on pedon merkki..

      2 Ts 2. luku on tämän ymmärtämisessä ratkaisevan tärkeä luku.
      Luopumus tulee ensin. ( 2. Ts 2:3). Luopuminen on mieltymistä vaiheeseen.
      Laittomuus on valhe. Tuo valhe ei pääse valtaan ennenkuin pidättäjä tulee tieltä poistetuksi. Mikä on tuo pidättäjä?

      1. PIDÄTTÄJÄ ON TOTUUS.
      Totuus taasen on Jumalan Sana. Ja Jumalan Sana on Kristus, (”Alussa oli Sanan ja Sana oli Jumalan tykönä ja Sanan oli Jumala” 1 Jh 1:1, ”Ja nimi jolla Häntä kutsutaan on Jumalan Sana” (Ilm 19:13) joka tuli lihaksi. (”Sana tuli lihaksi”)
      Totuuden Sanan on pidättänyt valheen valtaan pääsyä. Mutta kun tuo Totuuden Sana otetaan pois tieltä, silloin valhe saa vallan. Tuon valheen lähettää Jumala koettelemaan ihmisiä. 2 Ts 2:11).” Että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet Totuutta, vaan ovat mieltyneet vääryyteen” jae 12.
      Apostoli kehottaa pysymään tiukasti kiinni siinä opetuksessa jonka tessalonikalaiset olivat saaneet. Jumalan sinetti on siis Totuuden Sanan uskominen ja sen uskonut saa Pyhän Hengen.

      Pelastuksen evankeliumin, - Totuuden Sanan kuultuaan, ja sen uskoessaan ihminen tulee uskoon ja saa Pyhän Hengen, eli sinetin, Jumalan merkin.
      ”Hänessä on teihinkin, sittenkuin olitte kuulleet totuuden sanan, pelastuksenne evankeliumin, uskoviksi tultuanne pantu luvatun Pyhän Hengen sinetti” Ef 1:13.

      Ne jotka hylkäävät tuon Totuuden Sanan mieltyvät vääryyteen ja ottavat vastaan valheen, eli pedon merkin. Pedon merkki on valheen vastaanottaminen - valheella merkitseminen.
      Totuuden Sanan uskominen on Jumalan merkki.
      Pedon merkki on siis valheen uskominen.
      Pysymällä tiukasti kiinni Sanan Totuudessa välttyy vastaanottamasta valhetta, eli pedon merkkiä.


      2. MILLOIN PIDÄTTÄJÄ POISTUU TIELTÄ? ( 2 Ts 2:6-7)
      Silloin kun Totuuden Sana otetaan pois. Silloin kun uskovat temmataan täältä hääaterialle. Silloin ei enää Totuutta ja Pyhää Henkeä ole täällä. Valo poistuu ja pimeys tulee tilalle. ”Niin loistakoon teidän valonne ilmaisten keskellä”.
      ”Mutta teille, jotka minun nimeäni pelkäätte, on koittava vanhurskauden aurinko ja parantuminen sen siipien alla, ja te käytte ulos ja hypitte kuin syöttövasikat”. Tuo valo otetaan pois. Kristus, Jumala Sana on tuolloin morsiamensa kanssa hääaterialla.
      Täällä maanpäällä on vain pimeyttä. ”Aurinko on muuttunut pimeydeksi ja kuu vereksi”. Silloin vallan saa pimeys ja pimeyden teot. Silloin maata hallitsee valhe ja tänne jäävät ottavat vastaan valheen,- pedon merkin.
      ” Sentähden tulee teille yö, näkyjä vailla, teille tulee pimeys, ennustelua vailla. Aurinko laskee näiltä profeetoilta, ja päivä heiltä pimenee.”.
      Poissa on silloin vanhurskaat, jotka loistivat kuin aurinko: ”Silloin vanhurskaat loistavat Isänsä valtakunnassa niinkuin aurinko. Jolla on korvat, se kuulkoon”.
      Poissa on Kristus joka loisti valoaan: ” Sillä Jumala, joka sanoi: “Loistakoon valkeus pimeydestä”, on se, joka loisti sydämiimme, että Jumalan kirkkauden tunteminen, sen kirkkauden, joka loistaa Kristuksen kasvoissa, levittäisi valoansa.”
      On koittanut Herran päivä, joka on tänne jääville synkeyden päivä: ”Eikö Herran päivä ole pimeys, eikä valkeus, eikö se ole synkeys, jossa ei valoa ole?”.



      3. TÄMÄN MINÄ VAIN HALUSIN SANOA:
      1.”Rakkaani, älkää jokaista henkeä uskoko, vaan koetelkaa henget, ovatko ne Jumalasta; sillä monta väärää profeettaa on lähtenyt maailmaan.
      2. Tästä te tunnette Jumalan Hengen: jokainen henki, joka tunnustaa Jeesuksen Kristukseksi, lihaan tulleeksi, on Jumalasta;
      3. ja yksikään henki, joka ei tunnusta Jeesusta, ei ole Jumalasta; se on antikristuksen henki, jonka olette kuulleet olevan tulossa, ja se on jo nyt maailmassa.” (1 Jh 4:1-4.)

      Muista tämä; muutoin lankeat mukaan alkaneeseen antikristuksen palvontaan, ja uskomaan väärän profeetan valheita.

      2 Kr 1:13. Sillä eihän siinä, mitä teille kirjoitamme, ole muuta, kuin mikä siinä on luettavana ja minkä te myös ymmärrätte; ja minä toivon teidän loppuun asti ymmärtäv

      • seitsenvuotista

        seitsenvuotista vaivanaikaa se on mitä suurinta harhaoppia, niinkuin on harhaoppia tuuliin ja pilviin tempaaminen pedon vainoja karkuun.
        Edelleenkin sunnuntai on pedon merkki, ja sapatti on Jumalan merkki. Valinta on sinun kumpaa Herraa kumarrat.


      • Mikaela...
        seitsenvuotista kirjoitti:

        seitsenvuotista vaivanaikaa se on mitä suurinta harhaoppia, niinkuin on harhaoppia tuuliin ja pilviin tempaaminen pedon vainoja karkuun.
        Edelleenkin sunnuntai on pedon merkki, ja sapatti on Jumalan merkki. Valinta on sinun kumpaa Herraa kumarrat.

        raamattua lukenut, tai sitten et vain uskon Jumalan sanaan. Tuohan on hirvittävää adventistien harhaoppia. Suurta pilkkaa! Ja todella tökeröä tuoda pois nukkuneen ihmisen aloituksia pilkattavaksi! Eikö minkäänlaista synnintuntoa sulla kaveri ole?


      • ja sopimattomalla
        Mikaela... kirjoitti:

        raamattua lukenut, tai sitten et vain uskon Jumalan sanaan. Tuohan on hirvittävää adventistien harhaoppia. Suurta pilkkaa! Ja todella tökeröä tuoda pois nukkuneen ihmisen aloituksia pilkattavaksi! Eikö minkäänlaista synnintuntoa sulla kaveri ole?

        ajalla ja tuo totuus tiettäväksi kaikelle kansalle.


      • kaikkea tutkitaan !
        Mikaela... kirjoitti:

        raamattua lukenut, tai sitten et vain uskon Jumalan sanaan. Tuohan on hirvittävää adventistien harhaoppia. Suurta pilkkaa! Ja todella tökeröä tuoda pois nukkuneen ihmisen aloituksia pilkattavaksi! Eikö minkäänlaista synnintuntoa sulla kaveri ole?

        Mikaela. . Moniko tälläkin palstalla aina tietää kuka on pois nukkunut ja kuka ei. Täällähän otetaan kantaa niin Lutherin kuin Ellen Whitenkin kirjoituksiin.


    • Voitto-Ramu

      OSA III


      VALHEEN LEVITTÄJÄ ON EKSYTTÄJÄ. Valheen uskonut on eksynyt. (”.. Jumala lähettää väkevän eksytyksen, niin että he uskovat vaiheen” 2 Ts 2:11)
      Uskovien tulisi kavahtaa huomatessaan miten helppoa huijaaminen ja eksyttäminen on.

      Eksyttäminen tapahtuu, koska Kirjoituksia ei tunneta.
      Ilm 13 luvusta käy yksiselitteisesti esille se, että:
      1. Ensin ihmiset tekevät pedon kuvan.
      2. Sitten kumarretaan tuota tehtyä pedon kuvaa (eli epäjumalaa)
      3. Sen jälkeen tapetaan kaikki uskovat, eli kaikki jotka eivät kumarra pedon kuvaa,
      4. Ja sitten vasta merkitään, ( Ilm 13:15-17)

      MERKITSEMINEN TAPAHTUU SIIS VASTA TEMPAAMISEN JÄLKEEN, sillä kun kaikki pedon kumartamisesta kieltäytyneet tapetaan, niin elossa temmattavia ei olisi silloin yhtään. Raamatun mukaan elossa temmattavia kuitenkin on.

      PERON MERKILLÄ MERKITSEMISTÄ EI SIIS OLE VIELÄ VOINUT OLLA, KOSKA PEDON KUVAN KUMARTAMISESTA KIELTÄYTYVIÄ EI OLE VIELÄ TAPETTU.

      VAROITUS TULISI SIIS NYT OLLA: ”ÄLÄ TEE PEDON KUVAA, ÄLÄKÄ SITÄ KUMARRA”.

      EI KUKAN PEDON KUVAN TEHNYT JA SIITÄ KUMARTANUT EI VOI KIELTÄYTYÄ PEDON MERKIN OTTAMISESTA. MERKIN OTTAVAT KAIKKI SIINÄ VAIHEESSA MAANPÄÄLLÄ ELÄVÄT.,( .”se saa kaikki… panemaan merkin..” Ilm 13:16)).
      Ja saatana tietää sen. Siksi se eksyttää uskovia estäen kiinnittämästä huomiota pedon kuvan tekemiseen ja sen kumartamiseen, sillä jo tuossa vaiheessa tehdään valinta siitä kenen joukossa ollaan. Pedon kuvan kumartamisesta kieltäytyvät tapetaan ja loput KAIKKI ( jae 16) merkitään saatanan omistusmerkillä: pedon merkillä. ”Kenen voittama joku on sen orja hän on”.
      Pelastuksen ovea ei ennen viimeistä tuomiota. Siksi vihan aikanakin ihmisiä tulee uskoon niitten 144-tuhannen julistuksen kautta. Nuo uskoontulleet kuitenkin kaikki tapataan, koska he eivät suostu kumartamaan pedon kuvaa.
      Huomaa siis, että valinta tehdään jo siinä vaiheessa kun kumarretaan taikka ei kumarreta pedon kuvaa. Eli osoitetaan alamaisuutta pedolle taikka ei osoiteta.
      Pedon merkillä merkitseminen on ainoastaan SEURAUSTA pedon kuvan kumartamisesta. Jolloinka KAIKKI pedon kuvaa kumartaneet OTTAVAT ITSE tuo pedon merkin.
      Tämä ymmärtäminen on ratkaiseva asian ymmärtämisen kannalta.

      voitto ramu

      LIITE 1.

      Mitä Raamattu puhuu Jumalan kumartamisesta ja mitä Raamattu varoittaa muiden jumalien kumartamisesta.

      Jumalan kumartamista Raamattu kehottaa lukuisasti.
      Kielto muiden jumalien kumartamisesta on keskeinen Raamatussa.
      Kumartaminen on uskollisuuden, alamaisuuden, ja kunnioituksen ositus, kuin myöskin palvelemista ja vallanantamista kumarrettavalle.. Kumartamiseen liittyy myöskin kumarrettavan rukoileminen.
      Vieraiden jumalien kumartamisessa on kyse Liiton rikkomisesta.
      Lukuisissa kohdin kerrotaan miten kumarretaan jumalana kätten tekoa.


      1. KUMARTAMISELLA OSOITETAAN USKOLLISUUTTA JA ALAMAISUUTTA.

      A) JUMALALLE:

      Mt 2: 2. ja he sanoivat: “Missä on se äsken syntynyt juutalaisten kuningas? Sillä me näimme hänen tähtensä itäisillä mailla ja olemme tulleet häntä kumartamaan.”

      Mt 28: 9. Mutta katso, Jeesus tuli heitä vastaan ja sanoi: “Terve teille!” Ja he menivät hänen tykönsä, syleilivät hänen jalkojaan ja kumartaen rukoilivat häntä.

      Jh 4: 22. Te kumarratte sitä, mitä ette tunne; me kumarramme sitä, minkä me tunnemme. Sillä pelastus on juutalaisista.

      Hb 1:6 Ja siitä, kun hän jälleen tuo esikoisensa maailmaan, hän sanoo: “Ja kumartakoot häntä kaikki Jumalan enkelit”.

      Ilm 4:10. lankeavat ne kaksikymmentä neljä vanhinta hänen eteensä, joka valtaistuimella istuu, ja kumartaen rukoilevat häntä, joka elää aina ja iankaikkisesti, ja heittävät kruununsa valtaistuimen eteen sanoen:

      Ilm 5: 14. Ja ne neljä olentoa sanoivat: “Amen”, ja vanhimmat lankesivat kasvoilleen ja kumartaen rukoilivat.

      Ilm 7: 11. Ja kaikki enkelit seisoivat piirissä valtaistuimen ja vanhinten ja neljän olennon ympärillä ja lankesivat kasvoilleen valtaistuimen eteen ja kumartaen rukoilivat Jumalaa,
      Ilm 11: 1. Ja minulle annettiin sauvan kaltainen ruoko ja sanottiin: “Nouse ja mittaa Jumalan temppeli ja alttari ja ne, jotka siinä kumartaen rukoilevat.
      Ilm 11: 16. Ja ne kaksikymmentä neljä vanhinta, jotka istuivat valtaistuimillaan Jumalan edessä, lankesivat kasvoillensa ja kumartaen rukoilivat Jumalaa,

      Ilm 14: 7. Ja hän sanoi suurella äänellä: “Peljätkää Jumalaa ja antakaa hänelle kunnia, sillä hänen tuomionsa hetki on tullut, ja kumartakaa häntä, joka on tehnyt taivaan ja maan ja meren ja vetten lähteet”.

      Ilm 15: 4. Kuka ei pelkäisi, Herra, ja ylistäisi sinun nimeäsi? Sillä sinä yksin olet Pyhä; sillä kaikki kansat tulevat ja kumartavat sinua, koska sinun vanhurskaat tuomiosi ovat julki tulleet.”

      Ilm 19:4. Ja ne kaksikymmentä neljä vanhinta ja neljä olentoa lankesivat maahan ja kumartaen rukoilivat Jumalaa, joka valtaistuimella istuu, ja sanoivat: “Amen, halleluja!”

      Ilm 20: 4. Ja minä näin valtaistuimia, ja he istuivat niille, ja heille annettiin tuomiovalta; ja minä näin niiden sielut, jotka olivat teloitetut Jeesuksen todistuksen ja Jumalan sanan tähden, ja niiden, jotka eivät olleet kumartaneet petoa eikä sen kuvaa eivätkä ottaneet sen merkkiä otsaansa eikä käteensä; ja he virkosivat eloon ja hallitsivat Kristuksen kanssa tuhannen vuotta.

      1 Ms 24: 26. Silloin mies kumartui maahan ja rukoili Herraa.

      1 Ms 24: 48. Ja minä kumarruin maahan ja rukoilin Herraa, kiittäen Herraa, minun herrani Aabrahamin Jumalaa, joka oli johdattanut minut oikeata tietä saamaan herrani veljen tyttären hänen pojalleen.

      2 Ms 20:2-5 “Minä olen Herra, sinun Jumalasi, joka vein sinut pois Egyptin maasta, orjuuden pesästä.
      3. Älä pidä muita jumalia minun rinnallani.
      4. Älä tee itsellesi jumalankuvaa äläkä mitään kuvaa, älä niistä, jotka ovat ylhäällä taivaassa, älä niistä, jotka ovat alhaalla maan päällä, äläkä niistä, jotka ovat vesissä maan alla.
      5. Älä kumarra niitä äläkä palvele niitä. Sillä minä, Herra, sinun Jumalasi, olen kiivas Jumala, joka kostan isien pahat teot lapsille kolmanteen ja neljänteen polveen, niille, jotka minua vihaavat;

      1 Ak 16: 29. Antakaa Herralle hänen nimensä kunnia, tuokaa lahjoja ja tulkaa hänen kasvojensa eteen, kumartakaa Herraa pyhässä kaunistuksessa.

      1 Ak 29: 20. Sitten Daavid sanoi kaikelle seurakunnalle: “Kiittäkää Herraa, Jumalaanne”. Ja kaikki seurakunta kiitti Herraa, isiensä Jumalaa, ja he kumartuivat maahan ja osoittivat kunniaa Herralle ja kuninkaalle.

      Neh 9: 6. Sinä yksin olet Herra. Sinä olet tehnyt taivaat ja taivasten taivaat kaikkine joukkoinensa, maan ja kaikki, mitä siinä on, meret ja kaikki, mitä niissä on. Sinä annat elämän niille kaikille, ja taivaan joukot kumartavat sinua.

      Ps 29: 2. Antakaa Herralle hänen nimensä kunnia, kumartakaa Herraa pyhässä kaunistuksessa.

      Ps 95: 6. Tulkaa, kumartukaamme ja polvistukaamme, polvillemme langetkaamme Herran, meidän Luojamme, eteen.

      Ps 97: 7. Kaikki kuvain kumartajat joutuvat häpeään, kaikki, jotka epäjumalista kerskaavat. Kumartakaa häntä, kaikki jumalat.

      Ps 99: 5. Ylistäkää Herraa, meidän Jumalaamme, kumartukaa hänen jalkainsa astinlaudan eteen. Hän on pyhä.

      Ps 99: 9. Ylistäkää Herraa, meidän Jumalaamme, rukoilkaa kumartuneina hänen pyhää vuortansa kohti; sillä Herra, meidän Jumalamme, on pyhä.

      Jes 27: 12. Sinä päivänä Herra karistaa hedelmät maahan, Eufrat-virrasta aina Egyptin puroon asti, ja teidät, te israelilaiset, poimitaan talteen yksitellen.
      13. Sinä päivänä puhalletaan suureen pasunaan, ja Assurin maahan hävinneet ja Egyptin maahan karkoitetut tulevat ja kumartavat Herraa Pyhällä vuorella Jerusalemissa.

      Jes 45: 14. Näin sanoo Herra: Egyptin työansio ja Etiopian kauppavoitto ja sebalaiset, suurikasvuiset miehet, tulevat sinun tykösi, tulevat sinun omiksesi. Sinun perässäsi he käyvät, kulkevat kahleissa, sinua kumartavat, sinua rukoilevat: “Ainoastaan sinun tykönäsi on Jumala, ei ole toista, ei yhtään muuta jumalaa”.

      Sak 14: 16. Mutta kaikki niiden pakanakansain tähteet, jotka ovat hyökänneet Jerusalemia vastaan, käyvät vuosi vuodelta sinne ylös kumartaen rukoilemaan kuningasta, Herraa Sebaotia, ja viettämään lehtimajanjuhlaa.
      17. Ja mitkä maan sukukunnista eivät käy ylös Jerusalemiin kumartaen rukoilemaan kuningasta, Herraa Sebaotia, niille ei tule sadetta.


      B.) EPÄJUMALILLE

      -Epäjumalien kumartamisessa on kyse vallan antamisesta
      epäjumalille, jotka ovat usein omien kätten tekoja:

      Apt 7: 43. Ette; vaan te kannoitte Molokin majaa ja Romfa jumalan tähteä, niitä kuvia, jotka te olitte tehneet kumarrettaviksenne. Sentähden minä siirrän teidät toiselle puolelle Babylonin.’

      Ilm 9: 20. Ja jäljelle jääneet ihmiset, ne, joita ei tapettu näillä vitsauksilla, eivät tehneet parannusta kättensä teoista, niin että olisivat lakanneet kumartamasta riivaajia ja kultaisia ja hopeaisia ja vaskisia ja kivisiä ja puisia epäjumalankuvia, jotka eivät voi nähdä eikä kuulla eikä kävellä.

      2 Ms 20:2-5. “Minä olen Herra, sinun Jumalasi, joka vein sinut pois Egyptin maasta, orjuuden pesästä.
      3. Älä pidä muita jumalia minun rinnallani.
      4. Älä tee itsellesi jumalankuvaa äläkä mitään kuvaa, älä niistä, jotka ovat ylhäällä taivaassa, älä niistä, jotka ovat alhaalla maan päällä, äläkä niistä, jotka ovat vesissä maan alla.
      5. Älä kumarra niitä äläkä palvele niitä. Sillä minä, Herra, sinun Jumalasi, olen kiivas Jumala, joka kostan isien pahat teot lapsille kolmanteen ja neljänteen polveen, niille, jotka minua vihaavat;

      2 Ms 23:24. Älä kumarra heidän jumaliansa, älä palvele niitä äläkä tee, niinkuin he tekevät, vaan kukista ne maahan ja murskaa niiden patsaat.


      2 Ms 34: 14. Älä kumarra muuta jumalaa; sillä Herra on nimeltänsä Kiivas, hän on kiivas Jumala.
      15. Älä siis tee liittoa maan asukasten kanssa, ettet, kun he kulkevat haureudessa jumaliensa jäljessä ja uhraavat jumalillensa ja kutsuvat sinua, sinä söisi heidän uhristaan,
      16. ja etteivät heidän tyttärensä, kun sinä otat heitä pojillesi vaimoiksi ja kun he kulkevat haureudessa jumaliensa jäljessä, viettelisi sinun poikiasikin haureudessa kulkemaan heidän jumaliensa jäljessä.
      17. Älä tee itsellesi valettuja jumalankuvia.

      5 Ms 8: 19. Mutta jos sinä unhotat Herran, sinun Jumalasi, ja seuraat muita jumalia, palvelet niitä ja kumarrat niitä, niin minä vakuutan teille tänä päivänä, että te peräti hukutte.

      5 Ms 11: 16. Varokaa, ettei teidän sydämenne antaudu vieteltäväksi, niin että poikkeatte pois ja palvelette muita jumalia ja niitä kumarratte;
      5 Ms 17: 2. Jos sinun keskuudessasi, niiden kaupunkiesi porttien sisäpuolella, jotka Herra, sinun Jumalasi, sinulle antaa, on mies tai nainen, joka tekee sitä, mikä on pahaa Herran, sinun Jumalasi, silmissä, rikkoo hänen liittonsa,
      3. ja menee ja palvelee muita jumalia ja kumartaa niitä: aurinkoa, kuuta tai kaikkea taivaan joukkoa, minkä minä olen kieltänyt,

      5 Ms 29: 25. Silloin vastataan: ‘Siitä, että he hylkäsivät Herran, isiensä Jumalan, liiton, jonka hän teki heidän kanssansa viedessään heidät pois Egyptin maasta,
      26. ja menivät palvelemaan muita jumalia ja kumarsivat niitä, jumalia, joita he eivät tunteneet ja joita hän ei ollut heidän osalleen jakanut —
      27. siitä syttyi Herran viha tätä maata kohtaan, niin että hän antoi kohdata sitä kaiken sen kirouksen, joka on kirjoitettu tähän kirjaan.

      5 Ms 3: 17. Mutta jos sinun sydämesi kääntyy pois etkä tottele, vaan annat vietellä itsesi kumartamaan muita jumalia ja palvelemaan niitä,
      18. niin minä julistan teille tänä päivänä, että te totisesti hukutte; te ette kauan elä siinä maassa, johon sinä menet Jordanin yli, ottamaan sen omaksesi.
      19. Minä otan tänä päivänä taivaan ja maan todistajiksi teitä vastaan, että minä olen pannut sinun eteesi elämän ja kuoleman, siunauksen ja kirouksen. Niin valitse siis elämä, että sinä ja sinun jälkeläisesi eläisitte.

      Joos 23:15 Ja niinkuin kun kaikki teitä koskevat lupaukset, jotka Herra, teidän Jumalanne, on antanut, ovat toteutuneet teille, niin Herra myöskin antaa kaikkien uhkauksiensa toteutua teille, kunnes hän on hävittänyt teidät tästä hyvästä maasta, jonka Herra, teidän Jumalanne on teille antanut:
      16. jos te rikotte Herran, teidän Jumalanne liiton, jonka hän on teille säätänyt, ja menette ja palvelette muita jumalia ja niitä kumarratte, niin Herran viha syttyy teitä kohtaan, ja te häviätte pian siitä hyvästä maasta, jonka hän on teille antanut.

      Tuom 2: 17. Mutta he eivät totelleet tuomareitansakaan, vaan kulkivat haureudessa muiden jumalien jäljessä ja kumarsivat niitä. Pian he poikkesivat siltä tieltä, jota heidän isänsä, Herran käskyjä totellen, olivat kulkeneet; he eivät tehneet niin.

      Tuom 2:19 Mutta kun tuomari kuoli, vaelsivat he jälleen kelvottomasti, vielä pahemmin kuin heidän isänsä, kulkien muiden jumalien jäljessä, palvellen ja kumartaen niitä. He eivät lakanneet teoistansa eivätkä paatuneesta vaelluksestansa.

      1 Kn 9: 8-9. Ja tämä temppeli on tosin korkein, mutta jokainen, joka kulkee siitä ohi, on tyrmistyvä ja viheltävä; ja kun kysytään: ‘Miksi on Herra tehnyt näin tälle maalle ja tälle temppelille?’
      9. niin vastataan: ‘Siksi, että he hylkäsivät Herran, Jumalansa, joka oli vienyt heidän isänsä pois Egyptin maasta, ja liittyivät muihin jumaliin ja kumarsivat niitä ja palvelivat niitä; sentähden Herra on antanut kaiken tämän pahan kohdata heitä’.”


      2 Kn 17: 14-16. Mutta he eivät kuulleet, vaan olivat niskureita niinkuin heidän isänsäkin, jotka eivät uskoneet Herraan, Jumalaansa.
      15. He hylkäsivät hänen käskynsä ja hänen liittonsa, jonka hän oli tehnyt heidän isiensä kanssa, ja todistukset, jotka hän oli heille antanut. He seurasivat turhia jumalia, ja turhanpäiväisiksi he tulivat, kun seurasivat pakanakansoja, jotka asuivat heidän ympärillänsä, vaikka Herra oli kieltänyt heitä tekemästä niinkuin ne.
      16. He hylkäsivät Herran, Jumalansa, kaikki käskyt ja tekivät itsellensä valettuja kuvia, kaksi vasikkaa. Ja he tekivät itsellensä myös asera-karsikkoja ja kumarsivat kaikkea taivaan joukkoa ja palvelivat Baalia.

      2 Kn 17: 35-41. Herra teki liiton näiden kanssa ja käski heitä sanoen: “Älkää peljätkö muita jumalia, älkää kumartako ja palvelko niitä älkääkä uhratko niille,
      36. vaan Herraa, joka johdatti teidät Egyptin maasta suurella voimalla ja ojennetulla käsivarrella, häntä te peljätkää, häntä kumartakaa ja hänelle uhratkaa.
      37. Ja niitä säädöksiä ja oikeuksia, sitä lakia ja niitä käskyjä, jotka hän on teille kirjoittanut, te alati tarkoin noudattakaa, mutta älkää peljätkö muita jumalia.
      38. Liittoa, jonka minä tein teidän kanssanne, älkää unhottako. Älkääkä peljätkö muita jumalia,
      39. vaan peljätkää ainoastaan Herraa, teidän Jumalaanne, niin hän pelastaa teidät kaikkien vihollistenne käsistä.”
      40. Mutta he eivät totelleet, vaan tekivät vanhan tapansa mukaan.
      41. Niin nämä kansat pelkäsivät Herraa, mutta palvelivat samalla omia jumalankuviansa. Myöskin heidän lapsensa ja heidän lastensa lapset tekevät vielä tänä päivänä samoin, kuin heidän isänsä ovat tehneet.


      2 Ak 7: 19-22. Mutta jos te käännytte pois ja hylkäätte minun käskyni ja säädökseni, jotka minä olen teille antanut, ja menette ja palvelette muita jumalia ja kumarratte niitä,
      20. niin minä kiskaisen sellaiset irti maastani, jonka minä olen heille antanut; ja tämän temppelin, jonka minä olen nimelleni pyhittänyt, minä heitän pois kasvojeni edestä, ja minä teen sen sananparreksi ja pistopuheeksi kaikille kansoille.
      21. Ja tämän temppelin tähden, joka ennen oli korkein, on jokainen ohikulkija tyrmistyvä. Ja kun hän kysyy: ‘Miksi on Herra näin tehnyt tälle maalle ja tälle temppelille?’,
      22. niin vastataan: ‘Siksi, että he hylkäsivät Herran, isiensä Jumalan, joka oli vienyt heidät pois Egyptin maasta, ja liittyivät muihin jumaliin, kumarsivat niitä ja palvelivat niitä; sentähden hän on antanut kaiken tämän pahan heitä kohdata’.”
      Ps 97: 7. Kaikki kuvain kumartajat joutuvat häpeään, kaikki, jotka epäjumalista kerskaavat. Kumartakaa häntä, kaikki jumalat.

      Jes 2: 7. Heidän maansa tuli täyteen hopeata ja kultaa, eikä heidän aarteillaan ole määrää; heidän maansa tuli täyteen hevosia, eikä heidän vaunuillaan ole määrää.
      8.Heidän maansa tuli täyteen epäjumalia, he kumartavat kättensä tekoa, sitä, minkä heidän sormensa ovat tehneet.

      Jes 2: 20-21. Sinä päivänä ihmiset viskaavat pois myyrille ja yököille hopea- ja kultajumalansa, jotka he ovat tehneet kumarrettaviksensa.
      21. Ja he menevät vuorenrotkoihin ja kallionkoloihin Herran kauhua ja hänen valtansa kirkkautta pakoon, kun hän nousee maata kauhistuttamaan.

      Jes 44: 15-17. Se on ihmisillä polttopuuna; hän ottaa sitä lämmitelläkseen, sytyttää uunin ja paistaa leipää, vieläpä veistää siitä jumalan ja kumartaa sitä, tekee siitä jumalankuvan ja lankeaa maahan sen eteen.
      16. Osan siitä hän polttaa tulessa, toisen osan ääressä hän syö lihaa, paistaa paistin ja tulee ravituksi; hän myöskin lämmittelee itseänsä ja sanoo: “Hyvä, minun on lämmin, minä näen valkean”.
      17. Ja lopusta hän tekee jumalan, jumalankuvan, jonka eteen hän lankeaa maahan, jota hän kumartaa ja rukoilee sanoen: “Pelasta minut, sillä sinä olet minun Jumalani”.

      Jer 13: 10. Tämä paha kansa, joka ei tahdo kuulla minun sanojani, joka vaeltaa sydämensä paatumuksessa, seuraa muita jumalia, palvelee ja kumartaa niitä, tulee tämän vyön kaltaiseksi, joka ei mihinkään kelpaa.

      Jer 16: 11. niin sano heille: Sentähden että teidän isänne hylkäsivät minut, sanoo Herra, ja seurasivat muita jumalia, palvelivat niitä ja kumarsivat niitä, mutta hylkäsivät minut eivätkä noudattaneet minun lakiani.

      Jer 22: 8-9. Monet kansat kulkevat tämän kaupungin ohitse ja kysyvät toinen toiseltansa: ‘Miksi on Herra tehnyt näin tälle suurelle kaupungille?’
      9. Ja siihen vastataan: ‘Siksi, että he hylkäsivät Herran, Jumalansa, liiton ja kumarsivat muita jumalia ja palvelivat niitä’.

      Jer 25: 6-7. Älkää seuratko muita jumalia, älkää palvelko ja kumartako niitä älkääkä vihoittako minua kättenne töillä, etten tuottaisi teille onnettomuutta.” —
      7.”Mutta te ette kuulleet minua, sanoo Herra, ja niin te vihoititte minut kättenne töillä, omaksi onnettomuudeksenne.

      Hes 8: 16. Ja hän vei minut Herran huoneen sisemmälle esipihalle, ja katso: Herran temppelin ovella, eteisen ja alttarin välillä, oli noin kaksikymmentä viisi miestä. Heillä oli selät Herran temppeliin päin ja kasvot itään päin, ja päin itää he kumarsivat aurinkoa.

      Miika 5: 12. Minä hävitän sinun jumalankuvasi ja patsaasi, etkä sinä enää kumarra kättesi tekoa.

      Sef 1: 5. ne, jotka katoilla kumartaen rukoilevat taivaan joukkoa, sekä ne, jotka kumartaen rukoilevat Herraa ja vannovat hänen kauttansa, mutta myös vannovat Melekinsä kautta,


      2. PEDON KUMARTAMISESTA VAROITETAAN:

      Ilm 13: 4. Ja he kumarsivat lohikäärmettä, koska se oli antanut sellaisen vallan pedolle, ja kumarsivat petoa sanoen: “Kuka on pedon vertainen, ja kuka voi sotia sitä vastaan?”

      Ilm 13: 7-8. Ja sille annettiin valta käydä sotaa pyhiä vastaan ja voittaa heidät, ja sen valtaan annettiin kaikki sukukunnat ja kansat ja kielet ja kansanheimot.
      8. Ja kaikki maan päällä asuvaiset kumartavat sitä, jokainen, jonka nimi ei ole kirjoitettu teurastetun Karitsan elämänkirjaan, hamasta maailman perustamisesta.

      Ilm 13: 12-15. Ja se käyttää kaikkea ensimmäisen pedon valtaa sen nähden ja saattaa maan ja siinä asuvaiset kumartamaan ensimmäistä petoa, sitä, jonka kuolinhaava parani.
      13. Ja se tekee suuria ihmeitä, niin että saa tulenkin taivaasta lankeamaan maahan ihmisten nähden.
      14. Ja se villitsee maan päällä asuvaiset niillä ihmeillä, joita sen sallittiin tehdä pedon nähden; se yllyttää maan päällä asuvaiset tekemään sen pedon kuvan, jossa oli miekanhaava ja joka virkosi.
      15. Ja sille annettiin valta antaa pedon kuvalle henki, että pedon kuva puhuisikin ja saisi aikaan, että ketkä vain eivät kumartaneet pedon kuvaa, ne tapettaisiin.

      Ilm 14: 9-11. Ja heitä seurasi vielä kolmas enkeli, joka sanoi suurella äänellä: “Jos joku kumartaa petoa ja sen kuvaa ja ottaa sen merkin otsaansa tai käteensä,
      10. niin hänkin on juova Jumalan vihan viiniä, joka sekoittamattomana on kaadettu hänen vihansa maljaan, ja häntä pitää tulella ja tulikivellä vaivattaman pyhien enkelien edessä ja Karitsan edessä.
      11. Ja heidän vaivansa savu on nouseva aina ja iankaikkisesti, eikä heillä ole lepoa päivällä eikä yöllä, heillä, jotka petoa ja sen kuvaa kumartavat, eikä kenelläkään, joka ottaa sen nimen merkin.
      Ilm 16:2. Ja ensimmäinen lähti ja vuodatti maljansa maan päälle; ja tuli pahoja ja ilkeitä paiseita niihin ihmisiin, joissa oli pedon merkki ja jotka kumarsivat sen kuvaa.

      Ilm 19:20. Ja peto otettiin kiinni, ja sen kanssa väärä profeetta, joka sen nähden oli tehnyt ihmetekonsa, joilla hän oli eksyttänyt ne, jotka olivat ottaneet pedon merkin, ja ne, jotka olivat sen kuvaa kumartaneet; ne molemmat heitettiin elävältä tuliseen järveen, joka tulikiveä palaa.

      Ilm 20: 4. Ja minä näin valtaistuimia, ja he istuivat niille, ja heille annettiin tuomiovalta; ja minä näin niiden sielut, jotka olivat teloitetut Jeesuksen todistuksen ja Jumalan sanan tähden, ja niiden, jotka eivät olleet kumartaneet petoa eikä sen kuvaa eivätkä ottaneet sen merkkiä otsaansa eikä käteensä; ja he virkosivat eloon ja hallitsivat Kristuksen kanssa tuhannen vuotta.



      3. EI EDES ENKELEITÄ, EIKÄ TAIVAAN JOUKKOJA SAA KUMARTAA:

      Ilm 19:10. Ja minä lankesin hänen jalkojensa juureen, kumartaen rukoillakseni häntä. Mutta hän sanoi minulle: “Varo, ettet sitä tee; minä olen sinun ja sinun veljiesi kanssapalvelija, niiden, joilla on Jeesuksen todistus; kumarra ja rukoile Jumalaa. Sillä Jeesuksen todistus on profetian henki.”

      Ilm 22:8-9 Ja minä Johannes olen se, joka tämän kuulin ja näin. Ja kun olin sen kuullut ja nähnyt, minä lankesin maahan kumartaakseni sen enkelin eteen, joka tämän minulle näytti.
      9. Ja hän sanoin minulle; ”Varo, ettet sitä tee; minä olen sinun ja sinun veljiesi, profeettain, kanssapalvelija, ja niiden, jotka ottavat tämän kirjan sanoista vaarin; kumartaen rukoile Jumalaa”.

      2 Kn 21: 3. Hän rakensi jälleen uhrikukkulat, jotka hänen isänsä Hiskia oli hävittänyt, ja pystytti alttareja Baalille ja teki aseran, niinkuin Israelin kuningas Ahab oli tehnyt, kumarsi ja palveli kaikkea taivaan joukkoa.

      Jer 8: 1-2. “Siihen aikaan, sanoo Herra, otetaan Juudan kuningasten ja sen ruhtinasten luut, pappien ja profeettain luut sekä Jerusalemin asukasten luut pois heidän haudoistansa
      2. ja hajotetaan auringon, kuun ja kaiken taivaan joukon eteen, joita he rakastivat ja palvelivat, joita he seurasivat, etsivät ja kumartaen rukoilivat; niitä ei koota eikä haudata, vaan ne tulevat maan lannaksi.

      Sef 1: 5. ne, jotka katoilla kumartaen rukoilevat taivaan joukkoa, sekä ne, jotka kumartaen rukoilevat Herraa ja vannovat hänen kauttansa, mutta myös vannovat Melekinsä kautta,


      4. ESIMERKKEJÄ JA VAROITUKSIA JA ESIKUVIA (PEDON) KUVAN KUMARTAMISESTA ON RAAMATUSSA LUKUISIA:

      2 Ms 32: 8. Pian he poikkesivat siltä tieltä, jota minä käskin heidän kulkea; he tekivät itselleen valetun vasikan. Sitä he ovat kumartaneet, ja sille he ovat uhranneet ja sanoneet: ‘Tämä on sinun jumalasi, Israel, se, joka on johdattanut sinut Egyptin maasta’.”

      2 Ms 34: 17. Älä tee itsellesi valettuja jumalankuvia.

      3 Ms 26:1. “Älkää tehkö itsellenne epäjumalia älkääkä pystyttäkö itsellenne jumalankuvia tai patsaita, älkää myöskään asettako maahanne kiviä, joissa on kuvia, kumartaaksenne niitä, sillä minä olen Herra, teidän Jumalanne.

      5 Ms 4:15-19. Ottakaa siis itsestänne tarkka vaari — sillä te ette sinä päivänä, jona Herra puhui teille tulen keskeltä Hoorebilla, nähneet hänestä minkäänkaltaista muotoa —
      16. ettette menettele kelvottomasti ettekä tee itsellenne jumalankuvaa, ette minkään muotoista patsasta, ette miehen tai naisen kuvaa,
      17. ette maan päällä liikkuvan nelijalkaisen eläimen kuvaa, ette taivaan alla lentävän siivekkään linnun kuvaa,
      18. ette maassa matelevaisen kuvaa ettekä vesissä maan alla olevan kalan kuvaa;
      19. ja ettet, kun nostat silmäsi taivasta kohti ja katselet aurinkoa ja kuuta ja tähtiä, kaikkea taivaan joukkoa, anna vietellä itseäsi kumartamaan ja palvelemaan niitä, sillä Herra, sinun Jumalasi, on jakanut ne kaikille muille kansoille koko taivaan alla.

      5 Ms 5: 8-9. Älä tee itsellesi jumalankuvaa, älä mitään kuvaa, älä niistä, jotka ovat ylhäällä taivaassa, älä niistä, jotka ovat alhaalla maan päällä, äläkä niistä, jotka ovat vesissä maan alla.
      9. Älä kumarra niitä äläkä palvele niitä. Sillä minä, Herra, sinun Jumalasi, olen kiivas Jumala, joka kostan isien pahat teot lapsille kolmanteen ja neljänteen polveen, niille, jotka minua vihaavat;

      2 Kn 17: 16. He hylkäsivät Herran, Jumalansa, kaikki käskyt ja tekivät itsellensä valettuja kuvia, kaksi vasikkaa. Ja he tekivät itsellensä myös asera-karsikkoja ja kumarsivat kaikkea taivaan joukkoa ja palvelivat Baalia.


      Ps 106: 19-23. He tekivät vasikan Hoorebin juurella ja kumarsivat valettua kuvaa;
      20. he vaihtoivat Kunniansa ruohoa syövän härän kuvaan.
      21. He unhottivat Jumalan, pelastajansa, joka oli tehnyt Egyptissä suuria tekoja,
      22. ihmeitä Haamin maassa, peljättäviä tekoja Kaislameren rannalla.
      23. Silloin hän aikoi hävittää heidät, mutta Mooses, hänen valittunsa, seisoi suojana hänen edessään ja käänsi pois hänen vihansa tuhoa tuottamasta.

      Jes 2: 7-8. Heidän maansa tuli täyteen hopeata ja kultaa, eikä heidän aarteillaan ole määrää; heidän maansa tuli täyteen hevosia, eikä heidän vaunuillaan ole määrää.
      8. Heidän maansa tuli täyteen epäjumalia, he kumartavat kättensä tekoa, sitä, minkä heidän sormensa ovat tehneet.

      Jes 2: 20-21. Sinä päivänä ihmiset viskaavat pois myyrille ja yököille hopea- ja kultajumalansa, jotka he ovat tehneet kumarrettaviksensa.
      21. Ja he menevät vuorenrotkoihin ja kallionkoloihin Herran kauhua ja hänen valtansa kirkkautta pakoon, kun hän nousee maata kauhistuttamaan.

      Jes 44: 15-17. Se on ihmisillä polttopuuna; hän ottaa sitä lämmitelläkseen, sytyttää uunin ja paistaa leipää, vieläpä veistää siitä jumalan ja kumartaa sitä, tekee siitä jumalankuvan ja lankeaa maahan sen eteen.
      16. Osan siitä hän polttaa tulessa, toisen osan ääressä hän syö lihaa, paistaa paistin ja tulee ravituksi; hän myöskin lämmittelee itseänsä ja sanoo: “Hyvä, minun on lämmin, minä näen valkean”.
      17. Ja lopusta hän tekee jumalan, jumalankuvan, jonka eteen hän lankeaa maahan, jota hän kumartaa ja rukoilee sanoen: “Pelasta minut, sillä sinä olet minun Jumalani”.

      Jes 46: 6-7. He kaatavat kultaa kukkarosta ja punnitsevat hopeata vaa’alla; he palkkaavat kultasepän, ja hän tekee siitä jumalan, jonka eteen he lankeavat maahan ja jota he kumartavat.
      7. He nostavat sen olallensa, kantavat ja asettavat sen paikoilleen, ja se seisoo eikä liikahda paikaltansa. Sitä huudetaan avuksi, mutta se ei vastaa, hädästä se ei pelasta.

      Jer 1: 15-16. Sillä katso, minä kutsun kaikki pohjoisten valtakuntain kansanheimot, sanoo Herra, ja ne tulevat ja asettavat kukin valtaistuimensa Jerusalemin porttien oville ja kaikkia sen muureja vastaan, yltympäri, ja kaikkia Juudan kaupunkeja vastaan.
      16. Sitten minä julistan heille tuomioni kaikesta heidän pahuudestaan, koska he ovat hyljänneet minut, polttaneet uhreja muille jumalille ja kumartaneet kättensä tekoja.

      Dan 3: 4-20. Ja kuuluttaja huusi voimallisesti: “Teille, kansat, sukukunnat ja kielet, julistetaan:
      5. heti kun te kuulette torvien, huilujen, kitarain, harppujen, psalttarien, säkkipillien ja kaikkinaisten muiden soittimien äänen, langetkaa maahan ja kumartaen rukoilkaa kultaista kuvapatsasta, jonka kuningas Nebukadnessar on pystyttänyt.
      6. Mutta joka ei lankea maahan ja kumarra, se heitetään sillä hetkellä tuliseen pätsiin.”
      7. Sentähden, heti kun kaikki kansat kuulivat torvien, huilujen, kitarain, harppujen, psalttarien, säkkipillien ja kaikkinaisten muiden soittimien äänen, lankesivat kaikki kansat, sukukunnat ja kielet maahan ja kumartaen rukoilivat kultaista kuvapatsasta, jonka kuningas Nebukadnessar oli pystyttänyt.
      8. Silloin astui heti kaldealaisia miehiä esiin syyttämään juutalaisia.
      9. He lausuivat ja sanoivat kuningas Nebukadnessarille: “Kuningas eläköön iankaikkisesti!
      10. Sinä, kuningas, olet antanut käskyn, että jokainen, joka kuulee torvien, huilujen, kitarain, harppujen, psalttarien, säkkipillien ja kaikkinaisten muiden soittimien äänen, langetkoon maahan ja kumartaen rukoilkoon kultaista kuvapatsasta,
      11. ja että joka ei lankea maahan ja kumarra, se heitetään tuliseen pätsiin.
      12. On juutalaisia miehiä, joiden hoitoon sinä olet antanut Baabelin maakunnan hallinnon, Sadrak, Meesak ja Abednego: nämä miehet eivät välitä sinun käskystäsi, kuningas; he eivät palvele sinun jumaliasi eivätkä kumartaen rukoile kultaista kuvapatsasta, jonka sinä olet pystyttänyt.”
      13. Silloin Nebukadnessar vihan vimmassa käski tuoda Sadrakin, Meesakin ja Abednegon. Kun nämä miehet oli tuotu kuninkaan eteen,
      14. lausui Nebukadnessar ja sanoi heille: “Aivanko tahallanne te, Sadrak, Meesak ja Abednego, ette tahdo palvella minun jumalaani ettekä kumartaen rukoilla kultaista kuvapatsasta, jonka minä olen pystyttänyt?
      15. Nyt, jos te siinä silmänräpäyksessä, kun kuulette torvien, huilujen, kitarain, harppujen, psalttarien, säkkipillien ja kaikkinaisten muiden soittimien äänen, olette valmiit lankeamaan maahan ja kumartaen rukoilemaan kuvapatsasta, jonka minä olen teettänyt, niin hyvä! Mutta ellette kumarra, niin teidät heti paikalla heitetään tuliseen pätsiin; ja kuka on se jumala, joka pelastaa teidät minun kädestäni?”
      16. Sadrak, Meesak ja Abednego vastasivat ja sanoivat kuninkaalle: “Nebukadnessar! Ei ole tarpeellista meidän vastata sinulle tähän sanaakaan.
      17. Jos niin käy, voi meidän Jumalamme kyllä pelastaa meidät tulisesta pätsistä, ja hän pelastaa myös sinun kädestäsi, kuningas.
      18. Ja vaikka ei pelastaisikaan, niin tiedä se, kuningas, että me emme palvele sinun jumaliasi emmekä kumartaen rukoile kultaista kuvapatsasta, jonka sinä olet pystyttänyt.”
      19. Silloin Nebukadnessar tuli kiukkua täyteen Sadrakia, Meesakia ja Abednegoa kohtaan ja hänen hahmonsa muuttui. Ja hän käski ja sanoi, että pätsi oli kuumennettava seitsemän kertaa kuumemmaksi kuin tavallisesti.
      20. Ja hän käski sotajoukkonsa väkevimpien miesten sitoa Sadrakin, Meesakin ja Abednegon ja heittää heidät tuliseen pätsiin.

      Dan 3: 28. Silloin Nebukadnessar lausui ja sanoi: “Kiitetty olkoon Sadrakin, Meesakin ja Abednegon Jumala, joka lähetti enkelinsä ja pelasti palvelijansa, jotka häneen turvasivat eivätkä totelleet kuninkaan käskyä, vaan antoivat ruumiinsa alttiiksi, ennemmin kuin palvelivat ja kumartaen rukoilivat muuta jumalaa kuin omaa Jumalaansa.


      5. EPÄJUMALIEN KUMARTAMISESSA ON KYSE LIITON RIKKOMISESTA.

      2 Ms 36: 14-17. Älä kumarra muuta jumalaa; sillä Herra on nimeltänsä Kiivas, hän on kiivas Jumala.
      15. Älä siis tee liittoa maan asukasten kanssa, ettet, kun he kulkevat haureudessa jumaliensa jäljessä ja uhraavat jumalillensa ja kutsuvat sinua, sinä söisi heidän uhristaan,
      16. ja etteivät heidän tyttärensä, kun sinä otat heitä pojillesi vaimoiksi ja kun he kulkevat haureudessa jumaliensa jäljessä, viettelisi sinun poikiasikin haureudessa kulkemaan heidän jumaliensa jäljessä.
      17. Älä tee itsellesi valettuja jumalankuvia.


      Joos 23:15-16. Ja niinkuin kaikki teitä koskevat lupaukset, jotka Herra teidän Jumalanne, on antanut, ovat toteutuneet teille, niin Herra myöskin antaa kaikkien uhkauksiensa tottua teille, kunnes hän on hävittänyt teidät hyvästä maasta, jonka Herra, teidän Jumalanne on teille antanut:
      16. jos te rikotte Herran, teidän Jumalanne liiton, jonka hän on teille säätänyt, ja menette ja palvelette muita jumalia ja niitä kumarratte, niin Herran viha syttyy teitä kohtaan, ja te häviätte pian siitä hyvästä maasta, jonka hän on teille antanut.

      2 Kn 17: 14-15. Mutta he eivät kuulleet, vaan olivat niskureita niinkuin heidän isänsäkin, jotka eivät uskoneet Herraan, Jumalaansa.
      15. He hylkäsivät hänen käskynsä ja hänen liittonsa, jonka hän oli tehnyt heidän isiensä kanssa, ja todistukset, jotka hän oli heille antanut. He seurasivat turhia jumalia, ja turhanpäiväisiksi he tulivat, kun seurasivat pakanakansoja, jotka asuivat heidän ympärillänsä, vaikka Herra oli kieltänyt heitä tekemästä niinkuin ne.

      2 Kn 17: 35-41. Herra teki liiton näiden kanssa ja käski heitä sanoen: “Älkää peljätkö muita jumalia, älkää kumartako ja palvelko niitä älkääkä uhratko niille,
      36. vaan Herraa, joka johdatti teidät Egyptin maasta suurella voimalla ja ojennetulla käsivarrella, häntä te peljätkää, häntä kumartakaa ja hänelle uhratkaa.
      37. Ja niitä säädöksiä ja oikeuksia, sitä lakia ja niitä käskyjä, jotka hän on teille kirjoittanut, te alati tarkoin noudattakaa, mutta älkää peljätkö muita jumalia.
      38. Liittoa, jonka minä tein teidän kanssanne, älkää unhottako. Älkääkä peljätkö muita jumalia,
      39. vaan peljätkää ainoastaan Herraa, teidän Jumalaanne, niin hän pelastaa teidät kaikkien vihollistenne käsistä.”
      40. Mutta he eivät totelleet, vaan tekivät vanhan tapansa mukaan.
      41. Niin nämä kansat pelkäsivät Herraa, mutta palvelivat samalla omia jumalankuviansa. Myöskin heidän lapsensa ja heidän lastensa lapset tekevät vielä tänä päivänä samoin, kuin heidän isänsä ovat tehneet.

      2 Ak 7: 19-22. Mutta jos te käännytte pois ja hylkäätte minun käskyni ja säädökseni, jotka minä olen teille antanut, ja menette ja palvelette muita jumalia ja kumarratte niitä,
      20. niin minä kiskaisen sellaiset irti maastani, jonka minä olen heille antanut; ja tämän temppelin, jonka minä olen nimelleni pyhittänyt, minä heitän pois kasvojeni edestä, ja minä teen sen sananparreksi ja pistopuheeksi kaikille kansoille.
      21. Ja tämän temppelin tähden, joka ennen oli korkein, on jokainen ohikulkija tyrmistyvä. Ja kun hän kysyy: ‘Miksi on Herra näin tehnyt tälle maalle ja tälle temppelille?’,
      22.niin vastataan: ‘Siksi, että he hylkäsivät Herran, isiensä Jumalan, joka oli vienyt heidät pois Egyptin maasta, ja liittyivät muihin jumaliin, kumarsivat niitä ja palvelivat niitä; sentähden hän on antanut kaiken tämän pahan heitä kohdata’.”

      Jer 22: 8-9. Monet kansat kulkevat tämän kaupungin ohitse ja kysyvät toinen toiseltansa: ‘Miksi on Herra tehnyt näin tälle suurelle kaupungille?’
      9. Ja siihen vastataan: ‘Siksi, että he hylkäsivät Herran, Jumalansa, liiton ja kumarsivat muita jumalia ja palvelivat niitä’.


      Voitto Ramu


      PS.

      SITÄ JOTA EDELLÄ OLEVA EI MIELLYTÄ KEHOTAN KIRJOITTAMAN ASIASTA OMAN ESITYKSEN -OMASSA ALOITUKSESSAAN

    • Trubaduuri

      Pedon kuva on se kuva jonka ohessa on numero, jota kuvan palvojat tarvittaessa voivat käyttää juuri sen kuvan kohdalla, jonka haluavat nimenomaan asiaansa ajamaan yhteiskunnallisissa asioissa, jotka ovat muotoutuneet ihmisen omien tarpeiden pohjalta, mm. himojen ja halujen sekä oman tahdon pohjalta omaa etua ajatellen. Tuolle toiminnalle on kyllä hyvin yksinkertainenkin nimitys olemassa
      , mutta sen saa itse kukin kyllä hakea nyt täysin itsellisesti. Sen vaan lisään tähän, nämä monet kuvan kumartajat pitävät yllä vihaa kaikkia heitä vastaan jotka eivät kuvaa kumarra. Vihapäinen taistelu ei kuitenkaan ole ihan niin veristä kuin voisi sen oletettavasti oleman.

      Siis pedon merkki on todellakin selkeä merkki, sillä ihmiset oppivat vasta numerot ja kirjaimet tietämään yleisellä tasolla näiden kahden edes- menneen vuosisadan aikana, ja nyt ei enää viivoja piirrellä ehdokkaiden kuvan kohdalla.
      Petoa ja sen kuvaa tämä ihmiskunta on kumartanut Rooman imperiumin valtaan nousun myötä ja sitä se tekee hamaan loppuunsa saakka yksissä tuumin. Ja tämä toinen peto joka nyt hallitsee ja murjoo koko maailmaa täydellä painollaan, on se viimeinen.

      Johannes kastaja ja ihmisen Poika, Kristus ynnä muut kristityt saivat kokea pedon vallan ja voiman
      noin kaksituhatta vuotta sitten. Ja jäljet näkyvät tähän päivään asti.

      Voi maata ja merta sekä niissä asuvaisia, sillä Perkele ja Saatana enkeleineen ovat heitetty maan päälle. Ja heidän vihansa on sammumatonta vielä toistaiseksi.

      • Toinen kirje; luku; 2. jae 4. Tämä mainittu peto asettuu Jumalan seurakuntaan ja julistaa
        olevansa Jumala: Tämä on todella tapahtunut vuonna 321. 7 päivä maaliskuuta. Peto itse
        tunnustaa olevansa Jumalan pojan viransijainen ja sunnuntai on hänen jatkuvan voimamansa
        merkki[]


      • Olet siis adventisti
        Hermanni-itse kirjoitti:

        Toinen kirje; luku; 2. jae 4. Tämä mainittu peto asettuu Jumalan seurakuntaan ja julistaa
        olevansa Jumala: Tämä on todella tapahtunut vuonna 321. 7 päivä maaliskuuta. Peto itse
        tunnustaa olevansa Jumalan pojan viransijainen ja sunnuntai on hänen jatkuvan voimamansa
        merkki[]

        Mistäs sinä tuon sunnuntain nykäisit?

        1 Mutta mitä tulee meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemukseen ja meidän kokoontumiseemme hänen tykönsä, niin me pyydämme teitä, veljet,
        2 ettette anna minkään hengen ettekä sanan ettekä minkään muka meidän lähettämämme kirjeen heti järkyttää itseänne, niin että menetätte mielenne maltin, ettekä anna niiden itseänne peljästyttää, ikäänkuin Herran päivä jo olisi käsissä.
        3 Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. Sillä se päivä ei tule, ennenkuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi,
        4 tuo vastustaja, joka korottaa itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tai jumaloitavaksi kutsutaan, niin että hän asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala.
        5 Ettekö muista, että minä, kun vielä olin teidän tykönänne, sanoin tämän teille?
        6 Ja nyt te tiedätte, mikä pidättää, niin että hän vasta ajallansa ilmestyy.
        7 Sillä laittomuuden salaisuus on jo vaikuttamassa; jahka vain tulee tieltä poistetuksi se, joka nyt vielä pidättää,
        8 niin silloin ilmestyy tuo laiton, jonka Herra Jeesus on surmaava suunsa henkäyksellä ja tuhoava tulemuksensa ilmestyksellä,
        9 tuo, jonka tulemus tapahtuu saatanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla ja tunnusteoilla ja ihmeillä
        10 ja kaikilla vääryyden viettelyksillä niille, jotka joutuvat kadotukseen, sentähden etteivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen, voidaksensa pelastua.
        11 Ja sentähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen,
        12 että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan mielistyneet vääryyteen.
        13 Mutta me olemme velvolliset aina kiittämään Jumalaa teidän tähtenne, veljet, te Herran rakastetut, sentähden että Jumala alusta alkaen valitsi teidät pelastukseen Hengen pyhityksessä ja uskossa totuuteen.


      • Olet siis adventisti kirjoitti:

        Mistäs sinä tuon sunnuntain nykäisit?

        1 Mutta mitä tulee meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen tulemukseen ja meidän kokoontumiseemme hänen tykönsä, niin me pyydämme teitä, veljet,
        2 ettette anna minkään hengen ettekä sanan ettekä minkään muka meidän lähettämämme kirjeen heti järkyttää itseänne, niin että menetätte mielenne maltin, ettekä anna niiden itseänne peljästyttää, ikäänkuin Herran päivä jo olisi käsissä.
        3 Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. Sillä se päivä ei tule, ennenkuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi,
        4 tuo vastustaja, joka korottaa itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tai jumaloitavaksi kutsutaan, niin että hän asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala.
        5 Ettekö muista, että minä, kun vielä olin teidän tykönänne, sanoin tämän teille?
        6 Ja nyt te tiedätte, mikä pidättää, niin että hän vasta ajallansa ilmestyy.
        7 Sillä laittomuuden salaisuus on jo vaikuttamassa; jahka vain tulee tieltä poistetuksi se, joka nyt vielä pidättää,
        8 niin silloin ilmestyy tuo laiton, jonka Herra Jeesus on surmaava suunsa henkäyksellä ja tuhoava tulemuksensa ilmestyksellä,
        9 tuo, jonka tulemus tapahtuu saatanan vaikutuksesta valheen kaikella voimalla ja tunnusteoilla ja ihmeillä
        10 ja kaikilla vääryyden viettelyksillä niille, jotka joutuvat kadotukseen, sentähden etteivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen, voidaksensa pelastua.
        11 Ja sentähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen,
        12 että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan mielistyneet vääryyteen.
        13 Mutta me olemme velvolliset aina kiittämään Jumalaa teidän tähtenne, veljet, te Herran rakastetut, sentähden että Jumala alusta alkaen valitsi teidät pelastukseen Hengen pyhityksessä ja uskossa totuuteen.

        Seurakunnat ovat niinkuin kehystetty taulu, jonka sisältöä tutkivat monet seurakunnat eri tavoin ja eri näkemyksin.
        Joitakin yhteisiä piirteitä voisi kyllä löytää vaikkapa Mormoonien kirjasta, ja miksi ei myöskin Adventistien kirjoituksista. Sain kerran käteeni Mormoonien kirjan ja itse he sanovat itsestään olevansa Myöhempien aikojen Jeesuksen Kristuksen kirkko.
        Takerruin tuohon Myöhempien aikojen sanaan, koska se viestii lopunajoista. Vaikka kirjaa pidetään yleensä satukirjana on siinä kuitenkin jotakin tälle ajalle sopivaa, josta Hermannikin on tietoinen.
        Kirja kertoo suuresta iljettävästä porttokirkosta, joka alistaa alleen kaikki muut kirkot, paitsi yhtä pientä kirkkoa, joka pitää kaikki Jumalan kymmenen käskyä.
        Martti Luther piti Roomaa iljettävänä porttokirkkona, joka muutti ajat ja lain, muuttaessaan sapatin pyhyyden sunnuntaille.
        Nykyinen Ekumeeninen kehitys kuvastaa hyvin Mormoonin kirjan opetusta langenneista kirkoista, jotka ovat yhteydessä porttokirkkoon, ja pitävät petoa, eli paavia pyhänä isänä.
        Mitä sunnuntaihin tulee kyllä Hermanni oli oikeassa, että vuonna 321 jKr. Keisari Konstantiinus halusi yhdistää pakanuuden ja kristinuskon keskenään, säätämällä kuuluisan sunnuntai lakinsa. kuitenkin on huomattava, että paavi ei yksin muuttanut lepopäivää sapatilta sunnuntaiksi, vaan paavi hyväksyi Konstantinuksen tekemän muutoksen Laodikean kirkolliskokouksessa 364 jKr. siirtäessään pyhyyden lauantailta sunnuntaille.
        Luther eli säkkipukuisten todistajien aikana, jota kesti 1260 vuotta kunnes Katolinen kirkko sai kuolinhaavan, ja paavi vietiin vangittuna Ranskaan. Tänäpäivänä me näemme katolisen kirkon kuolinhaavan paranevan ja paavi sanoikin vieraillessaan Saksassa, että Eurooppa on palaamassa juurilleen sunnuntain pyhittämisessä.
        Kirkollinen kehitys suuntautuu porttokirkon alaisuuteen Suomessakin, jossa Pyhän Henrikin Kadetraalissa vihittiin Helsingin Roomalaiskatolisen kirkon piispaksi Teemu Sippo tehtävänään käännyttä Suomen Luterilainen kirkko Katolisuuteen, ja jo nyt Suomen piispat pukeutuvat helakanpunaan ja purppuraan, joka on Katolisen kirkon tunnusväri.
        Tästä näemme, että kaikissa vieraissakin seurakunnissa on totuuden jyväsiä, jotka orastavat aikanaan.

        Mikäli kysymys on pedonmerkistä on se vastakkainen Jumalan merkille, joka on sapatti, eikä sunnuntai, joka on porttokirkon tunnusmerkki.
        Viimeksi haluaisin kysyä, mikä on se pieni kirkko, joka ei ole Ekumeenisessa yhteydessä, tai ykseydessä porttokirkon kanssa ja pitää kaikki Jumalan kymmenen käskyä ja Jeesuksen uskon ? Haluan rehellisen vastauksen.


      • /////
        ylifariseus_1 kirjoitti:

        Seurakunnat ovat niinkuin kehystetty taulu, jonka sisältöä tutkivat monet seurakunnat eri tavoin ja eri näkemyksin.
        Joitakin yhteisiä piirteitä voisi kyllä löytää vaikkapa Mormoonien kirjasta, ja miksi ei myöskin Adventistien kirjoituksista. Sain kerran käteeni Mormoonien kirjan ja itse he sanovat itsestään olevansa Myöhempien aikojen Jeesuksen Kristuksen kirkko.
        Takerruin tuohon Myöhempien aikojen sanaan, koska se viestii lopunajoista. Vaikka kirjaa pidetään yleensä satukirjana on siinä kuitenkin jotakin tälle ajalle sopivaa, josta Hermannikin on tietoinen.
        Kirja kertoo suuresta iljettävästä porttokirkosta, joka alistaa alleen kaikki muut kirkot, paitsi yhtä pientä kirkkoa, joka pitää kaikki Jumalan kymmenen käskyä.
        Martti Luther piti Roomaa iljettävänä porttokirkkona, joka muutti ajat ja lain, muuttaessaan sapatin pyhyyden sunnuntaille.
        Nykyinen Ekumeeninen kehitys kuvastaa hyvin Mormoonin kirjan opetusta langenneista kirkoista, jotka ovat yhteydessä porttokirkkoon, ja pitävät petoa, eli paavia pyhänä isänä.
        Mitä sunnuntaihin tulee kyllä Hermanni oli oikeassa, että vuonna 321 jKr. Keisari Konstantiinus halusi yhdistää pakanuuden ja kristinuskon keskenään, säätämällä kuuluisan sunnuntai lakinsa. kuitenkin on huomattava, että paavi ei yksin muuttanut lepopäivää sapatilta sunnuntaiksi, vaan paavi hyväksyi Konstantinuksen tekemän muutoksen Laodikean kirkolliskokouksessa 364 jKr. siirtäessään pyhyyden lauantailta sunnuntaille.
        Luther eli säkkipukuisten todistajien aikana, jota kesti 1260 vuotta kunnes Katolinen kirkko sai kuolinhaavan, ja paavi vietiin vangittuna Ranskaan. Tänäpäivänä me näemme katolisen kirkon kuolinhaavan paranevan ja paavi sanoikin vieraillessaan Saksassa, että Eurooppa on palaamassa juurilleen sunnuntain pyhittämisessä.
        Kirkollinen kehitys suuntautuu porttokirkon alaisuuteen Suomessakin, jossa Pyhän Henrikin Kadetraalissa vihittiin Helsingin Roomalaiskatolisen kirkon piispaksi Teemu Sippo tehtävänään käännyttä Suomen Luterilainen kirkko Katolisuuteen, ja jo nyt Suomen piispat pukeutuvat helakanpunaan ja purppuraan, joka on Katolisen kirkon tunnusväri.
        Tästä näemme, että kaikissa vieraissakin seurakunnissa on totuuden jyväsiä, jotka orastavat aikanaan.

        Mikäli kysymys on pedonmerkistä on se vastakkainen Jumalan merkille, joka on sapatti, eikä sunnuntai, joka on porttokirkon tunnusmerkki.
        Viimeksi haluaisin kysyä, mikä on se pieni kirkko, joka ei ole Ekumeenisessa yhteydessä, tai ykseydessä porttokirkon kanssa ja pitää kaikki Jumalan kymmenen käskyä ja Jeesuksen uskon ? Haluan rehellisen vastauksen.

        Seuraamme kaiken kehitystä.


    • JahJah_Blow_JoB

      >> Tav-merkki on Hebrean kielen aakkosten viimeinen kirjain, se oli alkujaan ristin muotoinen. Täten kohta kuuluu oikein ymmärrettynä; ” tee ristin merkki niiteen miesten otsiin…”

      • nimimerkki JahJah_Blow_JoB

    • tuuliin ja pilviin

      pois pedon vainoja karkuun, ei, ei, se on mitä suurinta satua. Toiset ovat vainottuja ja toinen puoli vainoojina, riippuu siitä ketä kumartaa.
      Sunnuntai on pedon merkki ja ollut pedon merkkinä vuodesta 321 lähtien, jolloin Keisari Konstantinus laati kuuluisan sunnuntailakinsa.
      Sapatti on Jumalan merkki. Ihminen valitsee kumpaa Herraa hän kumartaa, siitä riippuu ikuinen kohtalo.

      • Ved.2

        vainajaa tänne tuot? Mene kahville jonnekin rauhalliseen kuppilaan ja unohda advareiden harhaopit. Muistapa muussa tapauksessa mennä sunnuntaina töihin, tai muuten sinulla on pedon merkki, koska rikot kuuden päivän työvelvoitekäskyä.


      • 11
        Ved.2 kirjoitti:

        vainajaa tänne tuot? Mene kahville jonnekin rauhalliseen kuppilaan ja unohda advareiden harhaopit. Muistapa muussa tapauksessa mennä sunnuntaina töihin, tai muuten sinulla on pedon merkki, koska rikot kuuden päivän työvelvoitekäskyä.

        Töitä ne on kotityötkin. Ei ole käsketty mennä kuutena päivänä rahaa tienaamaan.


      • Ved.2
        11 kirjoitti:

        Töitä ne on kotityötkin. Ei ole käsketty mennä kuutena päivänä rahaa tienaamaan.

        mitkä kotityöt lasket Jumalan käskyjen mukaan, "kuutena päivänä sinun on työtä tekemän". Jos on maanviljelijä, niin joutuu kylläkin tekemään kotona töitä seitsemän päivää viikossa. Kylläkin erottavat päivästä sen pyhitysosuuden. Tämä kysymys on aiheellinen, silloin kun ollaan lakia täyttämässä. Lakiuskonnoissa lain täyttäminen saa jopa naurettavia piirteitä. Juutalaiset eivät saa painaa edes hissin nappia sabattina. Sopii adventistienkin sitten yrittää noudattaa "lakia". Pedonmerkki -uskonto on niitä köykäisimpiä lahkoja maailmassa. Juutalaisuus on sentään ymmärrettävissä suhteessa UT:hen, mihin eivät usko.

        Mutta ystäväni Ramu kannattaisi jättää rauhaan, haudan lepoon. Hänen tuotoksiaan kyllä voi kommentoida. Aina kannattaa kysyä, mikä on oikea hengellinen kokemus.


      • hän elää
        Ved.2 kirjoitti:

        mitkä kotityöt lasket Jumalan käskyjen mukaan, "kuutena päivänä sinun on työtä tekemän". Jos on maanviljelijä, niin joutuu kylläkin tekemään kotona töitä seitsemän päivää viikossa. Kylläkin erottavat päivästä sen pyhitysosuuden. Tämä kysymys on aiheellinen, silloin kun ollaan lakia täyttämässä. Lakiuskonnoissa lain täyttäminen saa jopa naurettavia piirteitä. Juutalaiset eivät saa painaa edes hissin nappia sabattina. Sopii adventistienkin sitten yrittää noudattaa "lakia". Pedonmerkki -uskonto on niitä köykäisimpiä lahkoja maailmassa. Juutalaisuus on sentään ymmärrettävissä suhteessa UT:hen, mihin eivät usko.

        Mutta ystäväni Ramu kannattaisi jättää rauhaan, haudan lepoon. Hänen tuotoksiaan kyllä voi kommentoida. Aina kannattaa kysyä, mikä on oikea hengellinen kokemus.

        Joka uskoo minuun hän elää vaikka olisi kuollut, näin Raamatussa. Rauha Ramun sielulle. Kaikki eivät varmaan ole tietoisia, että Ramu on kuollut siksi ei kannata rajusti kirjoittajia kohtaan hyökätä.


      • Hyökätty
        hän elää kirjoitti:

        Joka uskoo minuun hän elää vaikka olisi kuollut, näin Raamatussa. Rauha Ramun sielulle. Kaikki eivät varmaan ole tietoisia, että Ramu on kuollut siksi ei kannata rajusti kirjoittajia kohtaan hyökätä.

        siksi ei kannata hyökätä. Älä hyökkäile sitten.


      • Ved.2
        hän elää kirjoitti:

        Joka uskoo minuun hän elää vaikka olisi kuollut, näin Raamatussa. Rauha Ramun sielulle. Kaikki eivät varmaan ole tietoisia, että Ramu on kuollut siksi ei kannata rajusti kirjoittajia kohtaan hyökätä.

        kirjoittaja on vilpittömyyksissään kirjoittanut hyvää tarkoittaen, niin pyydän anteeksi nöyrimmin. Näillä sivuilla kirjoittelee vain moni pahaa tarkoittava persoona. Joskus ei tiedä, mikä häntä kullakin on kainalossa. Itse en huolestu erimielisyyksistä. Ne ovatkin keskustelun kannalta luonnollisia. Esim. adventistit tuovat ehkä ainoina hyviä elämäntapoja meille oppaaksi. Kaikilla meillä on omat kotkotuksemme. Ehkä Voitto Ramu toi jotain merkittävää totuutta julki meille jaettavaksi. Syvästi kunnioittaen.


    • Näin on.

      Jumalan mies puhuu vielä kuoltuaankin. Aamenn!

      • kuolleet

        Paavali ja Pietarikin, mutta heidän kirjeensä on yhäti meidän luettavanamme Raamatun sivuilla. Toiset hyväksyy ja toiset nousevat heitä vastaan.


      • kirjoitukset

        puhuttelevat vielä hänen kuoltuaankin. Luther tunnisti antikristuksen ja pedon.


      • valtakunta
        kirjoitukset kirjoitti:

        puhuttelevat vielä hänen kuoltuaankin. Luther tunnisti antikristuksen ja pedon.

        Luther halusi tapattaa kaikki ihmiset (Toinen Valtakunta) ja hänen heimoveljensä Hitler (Kolmas Valtakunta) toteutti kaikki Lutherin toiveet.


      • risti,sirppi,vasara
        valtakunta kirjoitti:

        Luther halusi tapattaa kaikki ihmiset (Toinen Valtakunta) ja hänen heimoveljensä Hitler (Kolmas Valtakunta) toteutti kaikki Lutherin toiveet.

        "Enemmän suomalaisia on tappaunut risti kuin sirppi ja vasara, ja enemmän suomalaisia makaa kuolleena ristin alla kuin sirpin ja vsaran alla".


      • Milloin Pietaria?
        kuolleet kirjoitti:

        Paavali ja Pietarikin, mutta heidän kirjeensä on yhäti meidän luettavanamme Raamatun sivuilla. Toiset hyväksyy ja toiset nousevat heitä vastaan.

        Paavaliakin vaan edelleen herjataan.


      • Luther tunnisti
        valtakunta kirjoitti:

        Luther halusi tapattaa kaikki ihmiset (Toinen Valtakunta) ja hänen heimoveljensä Hitler (Kolmas Valtakunta) toteutti kaikki Lutherin toiveet.

        kuitenkin antikristuksen pedon, ja siinä hän oli oikeassa. Pedolla on myös oma merkkinsä ja se on sunnuntai. Katoliset itse sanovat sunnuntai on valtamme merkki.
        Lutherikaan ei täydellinen ollut, mutta vainotuksi ja valtionkiroukseen hänkin joutui.


    • Tarkkaavainen.

      Hyvä Voitto! Olet perehtynyt aiheeseen!

    • vai tai?

      kirjoituksia eivät Eniron nykysäännöt salline?

      • kuolleiden palvelijoidenkaan haudassa rauhassa maata.


      • seurata
        TeuvoSuni kirjoitti:

        kuolleiden palvelijoidenkaan haudassa rauhassa maata.

        eri henkilöiden kirjoituksia palstalla kuinka ne pitävät paikkansa kun lopun ajassa etenemme, niin pedonmerkkiin kuin petoonkin nähden.
        Moni kirjoittaja ehtii kuolla kuitenkin ennenkuin kaikki tapahtumat ovat tapahtuneet. Jälkipolvi voi kuitenkin kirjoituksia seurailla.


      • Jeesuksessa pyhä
        TeuvoSuni kirjoitti:

        kuolleiden palvelijoidenkaan haudassa rauhassa maata.

        Mutta sinä rienaat vainajaakin, joka ei voi itseään täällä puolustaa. Mutta tiedä, että sinäkin saat herjoistasi vielä täyden palkan!


      • Miksi herjaat?
        TeuvoSuni kirjoitti:

        kuolleiden palvelijoidenkaan haudassa rauhassa maata.

        21 Sillä siihen te olette kutsutut, koska Kristuskin kärsi teidän puolestanne, jättäen teille esikuvan, että te noudattaisitte hänen jälkiänsä,
        22 joka "ei syntiä tehnyt ja jonka suussa ei petosta ollut",
        23 joka häntä herjattaessa ei herjannut takaisin, joka kärsiessään ei uhannut, vaan jätti asiansa sen haltuun, joka oikein tuomitsee,
        24 joka "itse kantoi meidän syntimme" ruumiissansa ristinpuuhun, että me, synneistä pois kuolleina, eläisimme vanhurskaudelle; ja hänen "haavainsa kautta te olette paratut".
        25 Sillä te olitte "eksyksissä niinkuin lampaat", mutta nyt te olette palanneet sielujenne paimenen ja kaitsijan tykö.


      • vai toinen otetaan
        TeuvoSuni kirjoitti:

        kuolleiden palvelijoidenkaan haudassa rauhassa maata.

        Jeesus astui alas tuonelaan ja saarnasi evankeliumin sanoman, samalla hän otti Voiton kuolemasta ja vei Voittonsa taivaaseen.


      • Voitonkin!
        vai toinen otetaan kirjoitti:

        Jeesus astui alas tuonelaan ja saarnasi evankeliumin sanoman, samalla hän otti Voiton kuolemasta ja vei Voittonsa taivaaseen.

        Jeesus vie omansa perille asti!


      • HÄPEÄ!
        TeuvoSuni kirjoitti:

        kuolleiden palvelijoidenkaan haudassa rauhassa maata.

        Herjaat et vain eläviä, mutta jopa kuolleitakin! Osaatko ollenkaan hävetä?


    • Hepr. 11:4 Uskon

      Hepr. 11:4

      Uskon kautta uhrasi Aabel Jumalalle paremman uhrin kuin Kain, ja uskon kautta hän sai todistuksen, että hän oli vanhurskas, kun Jumala antoi todistuksen hänen uhrilahjoistaan; ja uskonsa kautta hän vielä kuoltuaankin puhuu.

      • sanaripulia

        panna lissää noita maratoonitekstejä kyllä tietskariin soppii..
        tosin olen melekoisen varma, että semmoista poikaa ei olekkaan,joka tuota tekstiripulia lukkoo


      • ei-salli
        sanaripulia kirjoitti:

        panna lissää noita maratoonitekstejä kyllä tietskariin soppii..
        tosin olen melekoisen varma, että semmoista poikaa ei olekkaan,joka tuota tekstiripulia lukkoo

        eniro ei enää salli.


      • Miten se on?
        ei-salli kirjoitti:

        eniro ei enää salli.

        Kui?


    • pedon merkistä

      Ja minä näin toisen pedon nousevan maasta, ja sillä oli kaksi sarvea niinkuin karitsan sarvet, ja se puhui niinkuin lohikäärme. Ja se käyttää kaikkea ensimmäisen pedon valtaa sen nähden ja saattaa maan ja siinä asuvaiset kumartamaan ensimmäistä petoa, sitä, jonka kuolinhaava parani. Ja se tekee suuria ihmeitä, niin että saa tulenkin taivaasta lankeamaan maahan ihmisten nähden. Ja se villitsee maan päällä asuvaiset niillä ihmeillä, joita sen sallittiin tehdä pedon nähden; se yllyttää maan päällä asuvaiset tekemään sen pedon kuvan, jossa oli miekanhaava ja joka virkosi. Ja sille annettiin valta antaa pedon kuvalle henki, että pedon kuva puhuisikin ja saisi aikaan, että ketkä vain eivät kumartaneet pedon kuvaa, ne tapettaisiin. Ja se saa kaikki, pienet ja suuret, sekä rikkaat että köyhät, sekä vapaat että orjat, panemaan merkin oikeaan käteensä tai otsaansa, ettei kukaan muu voisi ostaa eikä myydä kuin se, jossa on merkki: pedon nimi tai sen nimen luku. Tässä on viisaus. Jolla ymmärrys on, se laskekoon pedon luvun; sillä se on ihmisen luku. Ja sen luku on kuusisataa kuusikymmentä kuusi. (Ilmestyskirja 13:11-18)

      • ajallaan

        kun hävityksen kauhistus on pyhässä paikassa. Väkevässä eksytyksessä merkki otatetaan, sillä valhe tekeytyy vanhurskauden palvelijaksi. Lisäksi pyritään tappamaan ne, jotka eivät merkkiä ota ja tappajat luulevat tekevänsä palveluksen Jumalalle, aivan niinkuin Saulkin vainosi seurakuntaa ennen kuin Jeesus hänet nosti kuolleista ja asetti Paavaliksi ja todistajakseen. Pakanat tulevat hyökkäämään Jerusalemiin ja siinä aikansa mesovat. Kahdesta säkkipukuisesta voi päätellä myös kun palvelutehtävänsä aloittavat. Aika näyttää, milloin sen aika tulee. Uskoisin, että ei mene enää kymmentäkään vuotta 7-vuotis jakson alkuun. Anokaa öljy astioihin, sillä jokainen Jumalan valtakuntaan pyrkivä sitä tarvitsee, samoin kannattaa Jumalan varustukset olla kunnossa, niinkuin on Paavali efesolaisille kirjoittanut. Rukoilkaa ja valvokaa kaikkien pyhien puolesta.


      • Vai eiköstä?
        ajallaan kirjoitti:

        kun hävityksen kauhistus on pyhässä paikassa. Väkevässä eksytyksessä merkki otatetaan, sillä valhe tekeytyy vanhurskauden palvelijaksi. Lisäksi pyritään tappamaan ne, jotka eivät merkkiä ota ja tappajat luulevat tekevänsä palveluksen Jumalalle, aivan niinkuin Saulkin vainosi seurakuntaa ennen kuin Jeesus hänet nosti kuolleista ja asetti Paavaliksi ja todistajakseen. Pakanat tulevat hyökkäämään Jerusalemiin ja siinä aikansa mesovat. Kahdesta säkkipukuisesta voi päätellä myös kun palvelutehtävänsä aloittavat. Aika näyttää, milloin sen aika tulee. Uskoisin, että ei mene enää kymmentäkään vuotta 7-vuotis jakson alkuun. Anokaa öljy astioihin, sillä jokainen Jumalan valtakuntaan pyrkivä sitä tarvitsee, samoin kannattaa Jumalan varustukset olla kunnossa, niinkuin on Paavali efesolaisille kirjoittanut. Rukoilkaa ja valvokaa kaikkien pyhien puolesta.

        Menee metsään joka tapauksessa. Jeesus sanoi, ettei se se ihmisten homma ollenkaan. Eikö niin?


      • sunnuntai....
        ajallaan kirjoitti:

        kun hävityksen kauhistus on pyhässä paikassa. Väkevässä eksytyksessä merkki otatetaan, sillä valhe tekeytyy vanhurskauden palvelijaksi. Lisäksi pyritään tappamaan ne, jotka eivät merkkiä ota ja tappajat luulevat tekevänsä palveluksen Jumalalle, aivan niinkuin Saulkin vainosi seurakuntaa ennen kuin Jeesus hänet nosti kuolleista ja asetti Paavaliksi ja todistajakseen. Pakanat tulevat hyökkäämään Jerusalemiin ja siinä aikansa mesovat. Kahdesta säkkipukuisesta voi päätellä myös kun palvelutehtävänsä aloittavat. Aika näyttää, milloin sen aika tulee. Uskoisin, että ei mene enää kymmentäkään vuotta 7-vuotis jakson alkuun. Anokaa öljy astioihin, sillä jokainen Jumalan valtakuntaan pyrkivä sitä tarvitsee, samoin kannattaa Jumalan varustukset olla kunnossa, niinkuin on Paavali efesolaisille kirjoittanut. Rukoilkaa ja valvokaa kaikkien pyhien puolesta.

        Sunnuntai on ollut pedonmerkkinä vuodesta 321 jKr. lähtien jolloin Keisari Konstantinus laati kuuluisan sunnuntai lakinsa. Ihmiskunta jakaantui kahtia toinen puoli on kumartanut petoa siitä lähtien kun sunnuntai laki laadittiin, toinen osapuoli kumartaa Jumalan merkkiä joka on sapatti.
        Väkevä eksytys aina vain syvenee ajanloppua kohti mentäessä. Katoliset itse sanovat sunnuntai on valtamme merkki.


      • niin selvä
        sunnuntai.... kirjoitti:

        Sunnuntai on ollut pedonmerkkinä vuodesta 321 jKr. lähtien jolloin Keisari Konstantinus laati kuuluisan sunnuntai lakinsa. Ihmiskunta jakaantui kahtia toinen puoli on kumartanut petoa siitä lähtien kun sunnuntai laki laadittiin, toinen osapuoli kumartaa Jumalan merkkiä joka on sapatti.
        Väkevä eksytys aina vain syvenee ajanloppua kohti mentäessä. Katoliset itse sanovat sunnuntai on valtamme merkki.

        pedon merkki, että siitä ei voi erehtyä. Aika petomainen teko on sekin kun sunnuntai on muutettu viikon seitsemänneksi päiväksi.


      • Sun day
        niin selvä kirjoitti:

        pedon merkki, että siitä ei voi erehtyä. Aika petomainen teko on sekin kun sunnuntai on muutettu viikon seitsemänneksi päiväksi.

        on manaajan merkki. Kuka vain silloin on paljastettu työtä tekemän, niin manaajan oma on. Ja pitää sitä vielä kahdeksantena päivänä. Ja jos vielä tiistai on tissuttelun päivä ja keskiviikko keskarin päivä, niin miten paljon onkaan tuo iloliemi saanutkaan jo vallan ja päivien lukumäärää sijoiltaan jo heittelee. Nyt jos vielä torstaina tormailee ja perjantaina peruuttelee, niin on jo viikon päivät aivan sekaisin.

        Joka adventtina erehtyy, se lankalauantaina langan pauloihin kerihtyy. Mutta jos vielä sunnuntaina lepoon lankeaa, niin perkeleen pauloihin silloin kankeaa.


      • 1234567.
        Sun day kirjoitti:

        on manaajan merkki. Kuka vain silloin on paljastettu työtä tekemän, niin manaajan oma on. Ja pitää sitä vielä kahdeksantena päivänä. Ja jos vielä tiistai on tissuttelun päivä ja keskiviikko keskarin päivä, niin miten paljon onkaan tuo iloliemi saanutkaan jo vallan ja päivien lukumäärää sijoiltaan jo heittelee. Nyt jos vielä torstaina tormailee ja perjantaina peruuttelee, niin on jo viikon päivät aivan sekaisin.

        Joka adventtina erehtyy, se lankalauantaina langan pauloihin kerihtyy. Mutta jos vielä sunnuntaina lepoon lankeaa, niin perkeleen pauloihin silloin kankeaa.

        Pääsiäisenä "SUURESTA SAPATISTA" on tehty lankainen lauantai ja musta lauantai. Antikristillisille sopii pääsiäisenä pyhäksi perjantai, sunnuntai ja maanantai, mutta "SUURESTA SAPATISTA" on tehty arki ja markkinapäivä näin toimii antikristillisyys.


      • on varma merkki
        Vai eiköstä? kirjoitti:

        Menee metsään joka tapauksessa. Jeesus sanoi, ettei se se ihmisten homma ollenkaan. Eikö niin?

        Mestari Jeesuksen profetoimana ja ilmoittamana. Raamatussa on lisäksi mainittu muitakin ja myös aikoja on kerrottu, nämä kaikki ovat Pyhän Hengen antaman ymmärryksen ja viisauden kautta tarkoitettu vastaanotettavaksi ja opetukseksi, tarkkana tulee olla tulkinnoissa, koska helposti mennään väärään, mutta kun Jeesus opetti, että Isä yksin tietää, niin se sitä tarkoittaa, mutta ei ollut ihmisten osalta kestopreesensissä, mikä olisi tarkoittanut, että kukaan ihminen ei koskaan tule edes tietämään, sillä Päivän lapsia Jeesuksen tulon ei pitäisi yllättää ja uskon, että Jumala tahtoo omilleen profeetoille ja palvelijoille ilmoittaa tulevaisiakin eikä tuo päivä yllätä, tosin tulee olla perusteltavissa eikä tule tehdä liian voimakkaita tulkintoja tai oppeja ja vääriä johtapäätöksiä, kuinka valmistautua, vaan Herran armoon tulee turvata puhdistautuen ja pyhittyen ja öljy astioihin hankkien, sillä jokainen anova saa ja palvelukseen tarjotaan Herraa ja lähimmäisiä rakastamaan uskossa ja toivossa kutsutaan Jeesuksen nimessä ja Pyhässä Hengessä, amen.


      • Anonyymi
        sunnuntai.... kirjoitti:

        Sunnuntai on ollut pedonmerkkinä vuodesta 321 jKr. lähtien jolloin Keisari Konstantinus laati kuuluisan sunnuntai lakinsa. Ihmiskunta jakaantui kahtia toinen puoli on kumartanut petoa siitä lähtien kun sunnuntai laki laadittiin, toinen osapuoli kumartaa Jumalan merkkiä joka on sapatti.
        Väkevä eksytys aina vain syvenee ajanloppua kohti mentäessä. Katoliset itse sanovat sunnuntai on valtamme merkki.

        Israelin tähteä jotkut epävarmasti sanovat eli voisi olla pedon merkki koska siitä saa laskettua 666 kuutosia tämä on epävarmaa. Täytyy osata laskea pedon merkki.


    • totta-tai-tarua

      1 Ja Jumala puhui kaikki nämä sanat ja sanoi:
      2 "Minä olen Herra, sinun Jumalasi, joka vein sinut pois Egyptin maasta, orjuuden pesästä.
      3 Älä pidä muita jumalia minun rinnallani.
      4 Älä tee itsellesi jumalankuvaa äläkä mitään kuvaa, älä niistä, jotka ovat ylhäällä taivaassa, älä niistä, jotka ovat alhaalla maan päällä, äläkä niistä, jotka ovat vesissä maan alla.
      5 Älä kumarra niitä äläkä palvele niitä. Sillä minä, Herra, sinun Jumalasi, olen kiivas Jumala, joka kostan isien pahat teot lapsille kolmanteen ja neljänteen polveen, niille, jotka minua vihaavat;
      6 mutta teen laupeuden tuhansille, jotka minua rakastavat ja pitävät minun käskyni.

      Ilmestyskirja 13

      Jeesuksen kuva ristillä
      14 Ja se villitsee maan päällä asuvaiset niillä ihmeillä, joita sen sallittiin tehdä pedon nähden; se yllyttää maan päällä asuvaiset tekemään sen pedon kuvan, jossa oli miekanhaava ja joka virkosi.

      Piispat ja ristiritarit, sodat, terrori, terrorismi, väkivalta
      15 Ja sille annettiin valta antaa pedon kuvalle henki, että pedon kuva puhuisikin ja saisi aikaan, että ketkä vain eivät kumartaneet pedon kuvaa, ne tapettaisiin.

      Lapsikaste
      16 Ja se saa kaikki, pienet ja suuret, sekä rikkaat että köyhät, sekä vapaat että orjat, panemaan merkin oikeaan käteensä tai otsaansa,
      17 ettei kukaan muu voisi ostaa eikä myydä kuin se, jossa on merkki: pedon nimi tai sen nimen luku.

      "Ruotsalaiset toivat sivistyksen ja kristinuskon pakanallisille suomalaisille" opetetaan, mutta sota, terrori, terrorismi ja väkivalta sen kaikissa mahdollisissa muodoissa ei ole sivistystä, eikä sillä ole tukea raamatun laissa joka siihen aikaan ja aina on voimassa, eikä jeesuksen opeissa: anti-kristus.

      • totta-tai-tarua

        eli kun menet kirkkoon, todistat sielun silmin;näet jumalan lain ja jeesuksen (joka on vahvistanut lain) vastaisia saatanan pakottamia kuvia


      • huoh!
        totta-tai-tarua kirjoitti:

        eli kun menet kirkkoon, todistat sielun silmin;näet jumalan lain ja jeesuksen (joka on vahvistanut lain) vastaisia saatanan pakottamia kuvia

        nimmarisi on iljettävä kaikki ei vaan sitä ymmärrä....
        ja tupakin on herännyt...[bannattu?].vankkurit vierii
        ja ramulla on ripuli puhumisen suhteen..kaikki on siis ennallaan
        eli ei mitään uutta auringon alla


    • Hyvä!!

      Kiva, että pääsit taas takaisin palstalle.

    • Olet voittaja Voitto

      voittohon viepi veri Jeesuksen!

    • Huh hellettä!

      Miten jaksat näin kesähelteellä moisia?

      • totuuden todistaja

        tuonkin kirjoituksen takia, joten anna sinä olla kuolleiden kuolleina, älkä hänen kirjoituksiaan tänne nostata.


      • ole hyvä.
        totuuden todistaja kirjoitti:

        tuonkin kirjoituksen takia, joten anna sinä olla kuolleiden kuolleina, älkä hänen kirjoituksiaan tänne nostata.

        No, tuollainen väite vaatii kunnon perustelun. Ole hyvä.


      • hijk
        totuuden todistaja kirjoitti:

        tuonkin kirjoituksen takia, joten anna sinä olla kuolleiden kuolleina, älkä hänen kirjoituksiaan tänne nostata.

        kirjoituksia on jäljellejääneiden tarkasteltavissa tänäänkin. Esim. Lutherin kirjoituksia ja monien muiden, aina niitä vaan tarkastellaan, aina ajan loppuun asti pitävätkö ne paikkaana.
        Mikä on totta se on totta, ja mikä on valhetta niin se on valhetta kirjoitti niitä kuka tahansa.


      • En ymmärrä.
        hijk kirjoitti:

        kirjoituksia on jäljellejääneiden tarkasteltavissa tänäänkin. Esim. Lutherin kirjoituksia ja monien muiden, aina niitä vaan tarkastellaan, aina ajan loppuun asti pitävätkö ne paikkaana.
        Mikä on totta se on totta, ja mikä on valhetta niin se on valhetta kirjoitti niitä kuka tahansa.

        se, että henkilön kuoltua häntä panetellaan. Se on oikeastaan pahempaa kuin selän takana panettelu, sillä hän ei voi millään enää puolustautua tai oikaista mahd. väärinkäsityksiä.


      • 1234..
        En ymmärrä. kirjoitti:

        se, että henkilön kuoltua häntä panetellaan. Se on oikeastaan pahempaa kuin selän takana panettelu, sillä hän ei voi millään enää puolustautua tai oikaista mahd. väärinkäsityksiä.

        panetella adventistien palstalla, näin olen huomioinut.


      • niin väärin!
        1234.. kirjoitti:

        panetella adventistien palstalla, näin olen huomioinut.

        Raamatun valossa, mutta vainajien panettelu on erittäin väärin.


    • altavastaaja

      näin kun kirjoitti:

      Huomaa siis ketä merkitseminen koskee. Pedon merkki tulee siis vasta tempaamisen jälkeen, muutoinhan temmattavia ei ole ketään, koska Totuudessa pysyvät on kaikki tapettu koska eivät kumarra pedon kuvaa.

      Että Jumala lupasi lennättää vaimon erämaahan turvaan pois pedon näkyvistä 1260:ksi päiväksi-

      En usko ylöstempaamiseen ennenkuin suuren ahdistuksen jälkeen, koska suuri ahdistus lyhennetään valittujen tähden ja valitut kootaan vasta "niiden päivien ahdistuksen jälkeen" ja silloinkin eletään vielä ahdistavia aikoja, kun ydinsodan savut ja pöly pimentävät auringon ja kuun ja tähdet tippuvat taivaalta ja taivaitten voimat järkkyvät.


      Nyt on aika valmistautua marttyyriuteen, koska se voi olla sinun tai minun osa Herran nimen tähden-

      Miten Raamatun selittäjät voivat tietää, että israelilaisilla olisi sinetillä merkittyinä juuri sellainen osa, kuin he selittävät, Entäs jos israelilaiset merkityt ovatkin ne turvassa olijat ja valtaosa krsittyistä tapetaan, pedon toimesta : Tulevat siitä suuresta ahdistuksesta ja ovat pesseet vaatteensa ja valkaisseet ne Karitsan veressä.

    • Hyvä Voitto!

      Zemppiä ja siunausta!

      • siis tuo 666.

        6 6 6=18
        8 1=9

        Kolminkertainen 6 on numeroyhdistelmä vapauteen. Se on sisäänkäynti yhdeksänteen tietoisuuden ulottuvuuteen.
        9=henkinen valaistuminen.
        Vanhan päättyminen antaa lupauksen uudesta - laajentuneessa tietoisuuden yhdeksännessä ulottuvuudessa voimme kokea ehdotonta rakkautta, Kristus-Hengen täyden voiman.

        Tämä on se mitä 666 on tuonut kun valaistumme. Ja miksi sitten ihmiskunta ei ole voinut kokea ehdottoman rakkauden voimaa täysimääräisenä? Koska heidät on aivopesty 666-pelolla, ja siksi, että he eivät tunne Johanneksen Ilmestyksen numero 7:n salattua koodikieltä, joka toistuu läpi kirjoituksen ja jossa kuvataan ihmisen ylösnousemuksen, tietoisuuden laajentumisen, sisäistä tapahtumaa, seitsemän energiajakelukeskuksen aktivointia ja sen tuomaa lopputulosta, yhdistymistä Kristus-Henkeen, jolloin koemme jälleen yhdistyvämme todelliseen Itseen 'morsiushuoneessa'. Tätä mysterium conjuktion tapahtumaa kuvataan Ilmestyskirjan luvuissa.
        Ehdottoman rakkauden, Kristus-Hengen, voi kokea vasta sisäisen yhdeksännen ulottuvuuden laajentuneen/kohonneen tietoisuuden tasolla.

        Pelko on kuitenkin este valaistumisen saavuttamiseksi.

        6.6.2006 (666) planetaarinen aktivointi tapahtui.


      • opettamana niin
        mirahey1 kirjoitti:

        siis tuo 666.

        6 6 6=18
        8 1=9

        Kolminkertainen 6 on numeroyhdistelmä vapauteen. Se on sisäänkäynti yhdeksänteen tietoisuuden ulottuvuuteen.
        9=henkinen valaistuminen.
        Vanhan päättyminen antaa lupauksen uudesta - laajentuneessa tietoisuuden yhdeksännessä ulottuvuudessa voimme kokea ehdotonta rakkautta, Kristus-Hengen täyden voiman.

        Tämä on se mitä 666 on tuonut kun valaistumme. Ja miksi sitten ihmiskunta ei ole voinut kokea ehdottoman rakkauden voimaa täysimääräisenä? Koska heidät on aivopesty 666-pelolla, ja siksi, että he eivät tunne Johanneksen Ilmestyksen numero 7:n salattua koodikieltä, joka toistuu läpi kirjoituksen ja jossa kuvataan ihmisen ylösnousemuksen, tietoisuuden laajentumisen, sisäistä tapahtumaa, seitsemän energiajakelukeskuksen aktivointia ja sen tuomaa lopputulosta, yhdistymistä Kristus-Henkeen, jolloin koemme jälleen yhdistyvämme todelliseen Itseen 'morsiushuoneessa'. Tätä mysterium conjuktion tapahtumaa kuvataan Ilmestyskirjan luvuissa.
        Ehdottoman rakkauden, Kristus-Hengen, voi kokea vasta sisäisen yhdeksännen ulottuvuuden laajentuneen/kohonneen tietoisuuden tasolla.

        Pelko on kuitenkin este valaistumisen saavuttamiseksi.

        6.6.2006 (666) planetaarinen aktivointi tapahtui.

        pääset sinäkin todelliseen vapauteen ja valkeuteen synnin kahleista ja pimeydestä, ja lisäksi opit tuntemaan Herran Jeesuksen, luomakunnan Kuninkaan, joka tahtoo parantaa ja puhdistaa ja pyhittää sinutkin totuuden tuntoon ja armonsa runsauteen nimessään ja Hengessään.


      • opettamana niin kirjoitti:

        pääset sinäkin todelliseen vapauteen ja valkeuteen synnin kahleista ja pimeydestä, ja lisäksi opit tuntemaan Herran Jeesuksen, luomakunnan Kuninkaan, joka tahtoo parantaa ja puhdistaa ja pyhittää sinutkin totuuden tuntoon ja armonsa runsauteen nimessään ja Hengessään.

        vapautuminen on totta tosiaan sisäinen tapahtuma. Sanotaan, että egon ylivalta ihmismielessä tulisi saattaa tasapainoon todellisen Itsen kanssa. Tällöin saavutettaisiin harmonia ihmismielessä ja pääsisimme eroon negatiivisuuden painolastista, joka meitä rasittaa, ja jota kutsutaan myös synniksi. Kun ruokimme egoamme negatiivisella ajattelulla ja teoin, teemme tavallaan itsellemme karhunpalveluksen, synnin, josta syyn ja seurauksen lain mukaan joudumme tilille muodossa tai toisessa. Positiivinen ajattelu on iloisen mielen 'polttoainetta' se kantaa ja antaa. Eikö Jeesuskin opettanut elämään positiviisesti ja kohtelemaan luontoa ja eläinkuntaa oikeudenmukaisesti. Ihmiskunnalla on vielä kalibroimisen töitä ajatusmaailmansa kanssa. Käyttäytyminen vielä osoittaa, että näin on. Kun kalibrointi ottaa tuulta purjeisiin niin tietoisuuskin siinä laajenee eli tietoisuuden ylösnousua alkaa tapahtumaan kun opimme tajuamaan suurempia Hengen lain kosmisia määreitä.

        Tuo pedon luku 666 on myös ihmisen luku - se on ihmisen 'petomaisuus' ja se luku on kuitenkin jo täyttynyt.
        Mutta tämä on jo syvällisempää...


      • niin ano Jeesukselta
        mirahey1 kirjoitti:

        vapautuminen on totta tosiaan sisäinen tapahtuma. Sanotaan, että egon ylivalta ihmismielessä tulisi saattaa tasapainoon todellisen Itsen kanssa. Tällöin saavutettaisiin harmonia ihmismielessä ja pääsisimme eroon negatiivisuuden painolastista, joka meitä rasittaa, ja jota kutsutaan myös synniksi. Kun ruokimme egoamme negatiivisella ajattelulla ja teoin, teemme tavallaan itsellemme karhunpalveluksen, synnin, josta syyn ja seurauksen lain mukaan joudumme tilille muodossa tai toisessa. Positiivinen ajattelu on iloisen mielen 'polttoainetta' se kantaa ja antaa. Eikö Jeesuskin opettanut elämään positiviisesti ja kohtelemaan luontoa ja eläinkuntaa oikeudenmukaisesti. Ihmiskunnalla on vielä kalibroimisen töitä ajatusmaailmansa kanssa. Käyttäytyminen vielä osoittaa, että näin on. Kun kalibrointi ottaa tuulta purjeisiin niin tietoisuuskin siinä laajenee eli tietoisuuden ylösnousua alkaa tapahtumaan kun opimme tajuamaan suurempia Hengen lain kosmisia määreitä.

        Tuo pedon luku 666 on myös ihmisen luku - se on ihmisen 'petomaisuus' ja se luku on kuitenkin jo täyttynyt.
        Mutta tämä on jo syvällisempää...

        nimessään ja lue Raamatun Uusi Testamentti rukoillen, että tulisit tuntemaan ja pääsisit Jumalan valtakuntaan, jos tahdot sielusi pääsevän pelastuksen toivoon, sillä Jeesus on kaita tie, joka yksin perille vie, ihminen saa Jumalan antaman rakkauden totuuteen ja myös lähimmäisiin.


      • niin ano Jeesukselta kirjoitti:

        nimessään ja lue Raamatun Uusi Testamentti rukoillen, että tulisit tuntemaan ja pääsisit Jumalan valtakuntaan, jos tahdot sielusi pääsevän pelastuksen toivoon, sillä Jeesus on kaita tie, joka yksin perille vie, ihminen saa Jumalan antaman rakkauden totuuteen ja myös lähimmäisiin.

        Jeesuksen opettama kaita tie, perille vie, jos otetaan opetuksesta vaarin, sisäistetään se, ymmäretään se ja vieläpä eletään sen mukaisesti. Myös anteeksi anto kuuluu tärkeiden asioiden joukkoon; sisältää myös sanan sovittaminen. On myös hyvä oppia pyytämään itseltään anteeksi.
        Ihminen todellakin saa Jumalan antaman rakkauden totuuteen ja myös lähimmäisiin kun epäitsekkäälle rakkaudelle sydämessään avautuu.


      • oletko syntynyt
        mirahey1 kirjoitti:

        Jeesuksen opettama kaita tie, perille vie, jos otetaan opetuksesta vaarin, sisäistetään se, ymmäretään se ja vieläpä eletään sen mukaisesti. Myös anteeksi anto kuuluu tärkeiden asioiden joukkoon; sisältää myös sanan sovittaminen. On myös hyvä oppia pyytämään itseltään anteeksi.
        Ihminen todellakin saa Jumalan antaman rakkauden totuuteen ja myös lähimmäisiin kun epäitsekkäälle rakkaudelle sydämessään avautuu.

        elävästä vedestä ja Pyhästä Hengestä Jumalan lupauksen lapseksi?

        Odotatko Jeesuksen paluuta pelastajana ja tuomarina perustamaan valtakuntansa?

        > On myös hyvä oppia pyytämään itseltään anteeksi.

        Tätä en ole koskaan tarvinnut, mitä sillä tarkoitat, sillä Isältä Jumalalta pyydämme anteeksi ja annamme niille anteeksi, jotka ovat meitä vastaan rikkoneet.


      • oletko syntynyt kirjoitti:

        elävästä vedestä ja Pyhästä Hengestä Jumalan lupauksen lapseksi?

        Odotatko Jeesuksen paluuta pelastajana ja tuomarina perustamaan valtakuntansa?

        > On myös hyvä oppia pyytämään itseltään anteeksi.

        Tätä en ole koskaan tarvinnut, mitä sillä tarkoitat, sillä Isältä Jumalalta pyydämme anteeksi ja annamme niille anteeksi, jotka ovat meitä vastaan rikkoneet.

        omalla kohdallani toki vielä saanut 'kudottua' omaa täysipainoista, tahratonta, puhtaan valkeaa vaatetta, joka on kudottu 49:stä (7x7) valon tulisista langoista eli aspekteista.
        Näistä langoista kehittyy puhtaan valkea vaate, kuten Raamatussa sanotaan (huomaa kaikki tämä symbolikieli!), "karitsan verestä".
        Karitsan veri on elävä vesi=Jumalan 7:n kertainen alkuvoiman säteily=Henki eli elävävesi, joka on muuntunut voimaksi, jonka jaksamme kantaa.

        Uhri (symbolina) on alempi haluluonto=kuningas Minä, silloin kun haluamme sen kuolevan meissä pois muuntamalla tämä sisämaailmaan johtavalla puhdistustiellä, jossa Kristus, alkuvoiman osavoima, LUNASTUSVOIMA, on tukea antava voima, Henki, ja vaikuttaa meissä toimeenpanevana voimana kun sille sydämessämme avaudumme. Tämä Henki-voima on tukenamme todellisen sieluihmisemme uudelleenvalmistamisessa tai kasvamisessa niin, että tosi kuolematon henki-ihminen näin voidaan vapauttaa.

        Jumalan karitsa voidaan näin todentotta valmistaa.
        Tässä 'uhrissa' ihmisen minä-luonto voitetaan ja se vapauttaa syntyneen uuden sieluihmisen vähitellen alhaisemmasta luonnosta tai alemman minän vaikutteista ihmisluonnossa niin, että hän vapautuu alemman itsen valikutteista lopulta kokonaan. Edellytyksenä on oivallus, itseanalyysi ja itsetuntemus.
        Tavallisesti maisesti suuntautunut ihminen ei tunne omaa sisäistä olemustaan, hän ei tiedä millainen hän todellisuudessa on, koska hän ei useinkaan kuule tai tunne oman sydämensä tuntoja eikä aivoituksiaan ja toimii sen mukaisesti maailmassa.
        Tämän takia on jokaisen käytävä läpi itsensätuntemuksen oppimisen sisäinen tie =toteutuksen tie.

        Seuraavat esimerkit Tuomaan ja Totuuden evankeliumeista valaisevat asiaa:

        Jeesus sanoo;
        "Joka on oppinut tuntemaan itsensä, on samalla saanut tiedon kaikkien asioiden syvyydestä, mutta se, joka ei ole oppinut tuntemaan itseään, ei ole oppinut mitään."

        Jos ajattelee Jeesuksen jo sovittaneen kaikkien ihmisten ja sielujen 'synnit' eli alemman minän aspektit, niin silloin on neulan silmä minkä lävitse astuu sisään valtakuntaan niin lavea, että siitä mahtuu kuutisen miljardia ihmistä yhtäaikaa sisään käydä synnittöminä.
        Jos sitten katsoo maailmaa ja siinä ihmisiä tämän harhakuvan lävitse niin pettää vain itsensä.
        Tie Vapauteen ainakin Jeesuksen Kristuksen sanojen mukaan käy Kristuksen kautta. Siis tie sisimpään olemukseen käy Kristuksen kautta, joka on toimeenpaneva alkuvoiman osavoima ja vaikuttaa neljännessä tajuntakeskuksessa lähellä sydäntä lunastusvoimana. Tämä rakkausvoima tulee aktivoida ja voimistua ja egon ylivalta (kutsuttakoon sitä sitten syntisyydeksi) vähetä. On löydettävä näiden voimien tasapaino. Tässä muuntamistyössä Kristuksen lunastusvoima on tukea antava voima.
        Näin sitten nousemme vanhatestamentillisesta tilasta uuden testamentin ihmishahmoksi =ylösnousseeksi ihmishahmoksi, joka on voittanut vanhan luontonsa "kaikki syntinsä" eli niin kuin Paavali sanoo; 'voiton kuolemasta'=voiton omasta alemman itsen ylivallasta.
        Meille annetaan aikaa sopeutua järjellis-moraaliseen tietoisuudentilaamme, uuteen tietoisuudentilaan, joka jatkuvasti laajenee sisäistä tietä sisäisen Kristuksen 'kanssa' kulkiessamme eteenpäin.
        Tätä tietä kulkiessamme on avattava uuden elämänasenteen avulla sielunsa ovet valolle ja niin pian kuin uusi tietoisuutta laajentava Hengen valo virtaa 'pään pyhäkköön', se tulee näkyville selvänä loisteena.
        Pyhä kirjoitus puhuu ihmisen pojan merkistä; merkki loistaa pään pyhäköstä ja säteilee peilistä, otsaluun takaisesta avoimesta tilasta. Sitä nimitetään ihmisen pojan merkiksi, sillä tämä tietoisuus on tosi, alkuperäinen inhimillinen tuli.

        Anteeksiantoa itselleen voi toteuttaa esimerkiksi silloin kun tiedostaa olevansa vaikkapa väsynyt tai tuntee itsensä toisinaan heikoksi maallisten kiusausten edessä. Jokainen 'kompuroi toisinaan juurakoissa' mutta kukapa meistä on niin vahva, että kykenisi samaan kuin Suur-Mestari Jeesus. Jeesus on meille tie näyttäjä ja opettaja. Tämä tie, jonka hän edellä kävi, johtaa täydellisyyteen, siinä meillä on opettelemista. Jeesus Kristuksen valtaisa teko oli kuitenkin lunastustyön loppuunsaattaminen.

        Kannattaa lukea esimerkiksi Tuomaan evankeliumia muiden pyhien kirjojen ohella, siinä on paljon Jeesuksen opetusta.


      • myllynkivi
        oletko syntynyt kirjoitti:

        elävästä vedestä ja Pyhästä Hengestä Jumalan lupauksen lapseksi?

        Odotatko Jeesuksen paluuta pelastajana ja tuomarina perustamaan valtakuntansa?

        > On myös hyvä oppia pyytämään itseltään anteeksi.

        Tätä en ole koskaan tarvinnut, mitä sillä tarkoitat, sillä Isältä Jumalalta pyydämme anteeksi ja annamme niille anteeksi, jotka ovat meitä vastaan rikkoneet.

        kuinka monta kertaa annat pedofiilin raiskata lapsesi?

        Matt. 18:6

        Mutta joka viettelee yhden näistä pienistä, jotka uskovat minuun, sen olisi parempi, että myllynkivi ripustettaisiin hänen kaulaansa ja hänet upotettaisiin meren syvyyteen.

        Mark. 9:42

        Ja joka viettelee yhden näistä pienistä, jotka uskovat, sen olisi parempi, että myllynkivi olisi pantu hänen kaulaansa ja hänet olisi heitetty mereen.

        Luuk. 17:2

        Hänen olisi parempi, että myllynkivi pantaisiin hänen kaulaansa ja hänet heitettäisiin mereen, kuin että hän viettelee yhden näistä pienistä.


    • arvioisin

      noin kymmenen vuoden kuluttua merkki, jossa on luku "666" tai pedon nimi, ja se asennetaan joko oikeaan käteen tai otsaan, ja ilman tuota merkkiä ei kukaan voi ostaa eikä myydä, sillä virallinen kaupankäynti on siihen sidottu ja sillä pyritään hallitsemaan kaikkien ihmisten elämää sekä kuolemaa.

      Autuaat ne, jotka Jeesuksessa kuolevat ilman tuota merkkiä omiesstaen sen sijaan Pyhän Hengen sinetin sydämmessään rakkaudessaan Herraansa ja lähimmäisiään kohtaan.

      • lukemaan oman sydämen pyhäkkömme kirjettä, mitä sinne on kirjoitettu ja mitä sinne kirjoitetaan. Tulisi tunnistaa mitä tulee tehdä ja mitä jättää tekemättä.
        Jos tämä kaikki annetaan ulkoapäin, vajoamme taas vanhatestamentilliseen tilaan. Meidän on etsittävä elämän universaalia lakia itsestämme ja vapautettava tämä laki itsessämme.

        Kun tässä onnistutaan ja kun pystytään lukemaan oman sydämen pyhäkön kirjettä 'elämänkirjaa' ja vetämään siitä johtopäätökset, Pyhän Hengen armolahjat täyttävät välittömästi tietoisuutemme.

        Kristus-voimat vaikuttavat maailmassamme voimakkaammin kuin koskaan ennen.
        Meille annetaan aikaa sopeutua muuttamaan järjellis-moraalisen tietoisuudentilamme uuteen tietoisuudentilaan.
        Kun oivallus sytyttää meidät, tosi haluun 'parantua' ja lähdemme kulkemaan sisäistä persoonamme puhdistuksen tietä, itsetuntemuksen tietä, alemmasta itsestä luopumisen tietä, niin se johtaa meidät sellaiseen uuteen elämänasenteeseen, missä vanha minä 'kuolee' ja astumme uuteen elämänkenttään, jossa olemme avautuneet Hengen valolle. Onko tuttua?
        Tämä uuteen elämänkenttään astuminen ja sen ensimmäisestä sekunnin murto-osasta alkaen alkaa aivojärjestelmä hegittää sisäänsä uutta magneettista fluidumia, praanavaloa, Kristus-energiaa, uutta elämää, uusi olemus on tosiasia. Sillä hetkellä henkilö on syntynyt uuteen elämänkenttään. Tuttua varmasti?

        Tässä kohtaan henkilö yleensä ymmärtää järjellis-moraalisesti päämäärän. Hän käsittää mistä on kysymys, hän kaipaa päämäärän saavuttamista ja sen seurauksena hän on alkuprosessissa, jonka kestäessä hänen on avattava uuden elämänasenteensa avulla sielunsa ovet valolle. Tässä elämänasennetta korjaavassa toimenpiteissä on Kristus-voima tukea antavana voimana.
        Sitten niin pian kuin uusi tietoisuudenfluidumi virtaa pään pyhäkköön, se tulee näkyville selvänä loisteena. Pyhä kirjoitus puhuu ihmisen pojan merkistä; merkki loistaa pään pyhäköstä ja säteilee peilistä, otsaluun takaisesta avoimesta tilasta. Sitä nimitetään ihmisen pojan merkiksi, sillä tämä tietoisuus on tosi, alkuperäinen inhimillinen praana-valo tai tuli.

        Kun tämä alkuperäinen praana-valo alkaa loistaa, koko luontomme muuttuu, ja Kristus sanoo sitä "uudestisyntymiseksi vedestä ja Hengestä". Aivan ensimmäiseksi on kysymys sielun transfiguraatiosta. (Kts. myös evankeliumista; Jeesuksen transfiguraatio). Toiseksi näemme sen avulla koko joukon tietoisuudenkykyjen kehittymisiä (selvä tunteisuuden, selväkuuloisuuden, selvänäköisyyden, selvätietoisuuden kehittymistä), joita alamme käsittämään, sillä Kristus-valo, joka koskettaa meitä ja virtaa meihin, määrää koko olemassaolontilamme. Tässä haluruumis, veri, hermofluidumi, kyllä, koko olemassaolontilamme on tässä vaiheessa 'loistavan ja palavan' tietoisuudenenergian määrittämä.
        Kun siis tämä megneettinen energia muuttuu ja uudistuu, siitä seuraa totaalinen olemuksenmuutos.

        Eräs tämän muutoksen aspekteista on täysin toisenlainen tietoisuudenkyky, jonka seurauksena puolestaan on, kolmanneksi, täysin toisenlainen aistintila, sillä myös aistielinten kyvyn polttopisteen ja ytimen perusta on pään pyhäkössä. Kun siis tietoisuudenfluidumi muuttuu, seurauksena pitää olla täysin toinen, täysin uusi aistielimillinen vaikutus. Tämä uusi aistielinten tila tuo tullessaan luonnollisesti joukon uusia tapahtumia elämään.

        Neljänneksi kehittyy, toisin ei voisikaan olla, ruumiin solurakenteen ja soluryhmien muodonmuutos, jonka seurauksena sitten, kuten Pyhä kirja ilmaisee, vanha aineellinen verho prosessinomaisesti tulee voiton nielaisemaksi (symbolinen kuvaus; esirippu repeää) ja sellaisen persoonallisuudenrakenteen korvaamaksi, joka täysin vastaa uutta sieluntilaa. Tällä tavoin, viidenneksi, kuolema absoluuttisesti tulee voitetuksi.


      • 10 käskyä
        mirahey1 kirjoitti:

        lukemaan oman sydämen pyhäkkömme kirjettä, mitä sinne on kirjoitettu ja mitä sinne kirjoitetaan. Tulisi tunnistaa mitä tulee tehdä ja mitä jättää tekemättä.
        Jos tämä kaikki annetaan ulkoapäin, vajoamme taas vanhatestamentilliseen tilaan. Meidän on etsittävä elämän universaalia lakia itsestämme ja vapautettava tämä laki itsessämme.

        Kun tässä onnistutaan ja kun pystytään lukemaan oman sydämen pyhäkön kirjettä 'elämänkirjaa' ja vetämään siitä johtopäätökset, Pyhän Hengen armolahjat täyttävät välittömästi tietoisuutemme.

        Kristus-voimat vaikuttavat maailmassamme voimakkaammin kuin koskaan ennen.
        Meille annetaan aikaa sopeutua muuttamaan järjellis-moraalisen tietoisuudentilamme uuteen tietoisuudentilaan.
        Kun oivallus sytyttää meidät, tosi haluun 'parantua' ja lähdemme kulkemaan sisäistä persoonamme puhdistuksen tietä, itsetuntemuksen tietä, alemmasta itsestä luopumisen tietä, niin se johtaa meidät sellaiseen uuteen elämänasenteeseen, missä vanha minä 'kuolee' ja astumme uuteen elämänkenttään, jossa olemme avautuneet Hengen valolle. Onko tuttua?
        Tämä uuteen elämänkenttään astuminen ja sen ensimmäisestä sekunnin murto-osasta alkaen alkaa aivojärjestelmä hegittää sisäänsä uutta magneettista fluidumia, praanavaloa, Kristus-energiaa, uutta elämää, uusi olemus on tosiasia. Sillä hetkellä henkilö on syntynyt uuteen elämänkenttään. Tuttua varmasti?

        Tässä kohtaan henkilö yleensä ymmärtää järjellis-moraalisesti päämäärän. Hän käsittää mistä on kysymys, hän kaipaa päämäärän saavuttamista ja sen seurauksena hän on alkuprosessissa, jonka kestäessä hänen on avattava uuden elämänasenteensa avulla sielunsa ovet valolle. Tässä elämänasennetta korjaavassa toimenpiteissä on Kristus-voima tukea antavana voimana.
        Sitten niin pian kuin uusi tietoisuudenfluidumi virtaa pään pyhäkköön, se tulee näkyville selvänä loisteena. Pyhä kirjoitus puhuu ihmisen pojan merkistä; merkki loistaa pään pyhäköstä ja säteilee peilistä, otsaluun takaisesta avoimesta tilasta. Sitä nimitetään ihmisen pojan merkiksi, sillä tämä tietoisuus on tosi, alkuperäinen inhimillinen praana-valo tai tuli.

        Kun tämä alkuperäinen praana-valo alkaa loistaa, koko luontomme muuttuu, ja Kristus sanoo sitä "uudestisyntymiseksi vedestä ja Hengestä". Aivan ensimmäiseksi on kysymys sielun transfiguraatiosta. (Kts. myös evankeliumista; Jeesuksen transfiguraatio). Toiseksi näemme sen avulla koko joukon tietoisuudenkykyjen kehittymisiä (selvä tunteisuuden, selväkuuloisuuden, selvänäköisyyden, selvätietoisuuden kehittymistä), joita alamme käsittämään, sillä Kristus-valo, joka koskettaa meitä ja virtaa meihin, määrää koko olemassaolontilamme. Tässä haluruumis, veri, hermofluidumi, kyllä, koko olemassaolontilamme on tässä vaiheessa 'loistavan ja palavan' tietoisuudenenergian määrittämä.
        Kun siis tämä megneettinen energia muuttuu ja uudistuu, siitä seuraa totaalinen olemuksenmuutos.

        Eräs tämän muutoksen aspekteista on täysin toisenlainen tietoisuudenkyky, jonka seurauksena puolestaan on, kolmanneksi, täysin toisenlainen aistintila, sillä myös aistielinten kyvyn polttopisteen ja ytimen perusta on pään pyhäkössä. Kun siis tietoisuudenfluidumi muuttuu, seurauksena pitää olla täysin toinen, täysin uusi aistielimillinen vaikutus. Tämä uusi aistielinten tila tuo tullessaan luonnollisesti joukon uusia tapahtumia elämään.

        Neljänneksi kehittyy, toisin ei voisikaan olla, ruumiin solurakenteen ja soluryhmien muodonmuutos, jonka seurauksena sitten, kuten Pyhä kirja ilmaisee, vanha aineellinen verho prosessinomaisesti tulee voiton nielaisemaksi (symbolinen kuvaus; esirippu repeää) ja sellaisen persoonallisuudenrakenteen korvaamaksi, joka täysin vastaa uutta sieluntilaa. Tällä tavoin, viidenneksi, kuolema absoluuttisesti tulee voitetuksi.

        merkki pedosta tai pedon merkki on kun ei noudata 10 käskyä ja jeesuksen oppeja


      • 21

        sehän on piirretty lasten otsaan kasteessa 500 vuotta


    • Miksi palasit?

      Mikä sinut sai palaamaan takaisin?

      • pedonmerkki

        peto ja pedonmerkki joka ihmisiä kiinnostaa tänä aikana. Kuka on peto ja mikä on hänen merkkinsä, siinä tarvitaankin ymmärrystä viisautta.


    • oikeassa kädessä

      tai otsassa. Kukaan muu ei voi ostaa eikä myydä virallisissa kaupoissa kuin se, jolla on se merkki.

      Jeesus on voittanut maailman, samoin ne, jotka häneen uskovat tekemällä tahtoaan.

    • Onhan se.

      Sanoisinko, että aika pitkä stoori.

    • Kiva kun tulit!

      Tervetuloa Voitto takaisin palstalle.

      • tutkija !

        Kaikkien kirjoitukset tulee tutkia ja tarkastella tarkasti kuinka pitävät paikkansa kun ajassa etenemme kohti loppua, niin Lutherin, Ellenin, kuin Voitto Ramunkin ja monen muun edes menneen kirjoitukset ja vielä tuli mieleeni Syväntökin joka asui Israelissa.


    • Voitto

      On kuollut jo monta vuotta sitten. Etkö ole nähnyt teuvon ilakointia asiasta taannoin?

    • partajooseppi

      "´´Saa_tana
      διαβολου (UT)
      διαβολος (VT) alkuperä χουν (VT) : peto

      "*******", "Piru", *******" sellaisenaan tarkoittaa mielenvikaista ihmistä joka vahingoittaa toisia ihmisiä ruumillisesti ja/tai henkisesti. Sanan alkuperä juontuu ihmisen ja apinan välissä eläneeseen petoon joka oli ihmisen näköinen mutta luonteeltaan eläin.

      Se kykeni kommunikoimaan ihmisten kanssa ja sen eläimen luonne tarttui yhteyksien myötä ihmismieleen. Tartunnan saanut ihminen pahimmassa tapauksessa todetaan olevan mielenhäiriöinen (mieltä on joku häirinnyt) ja "*******", "Piru", *******" on mielenvikaiseksi tullut henkilö joka tietoisesti loukkaa toisia ihmisiä ruumiillisesti tai henkisesti, toisin sanoen ihmisen näköinen mutta luonteeltaan peto. Psykologiassa sen läsnäolon ihmisessä paljastaa tyypilliset pykopaattiin yhdistetyt tekijät.

      Pääsääntöisesti kaikki opit jotka ovat Jumalan lain ja Jeesuksen lakien ja oppien vastaisia sekä Suomen perustuslain vastaisia ovat anti-kristillisiä, anti-kristuksesta, eli "Saatanasta", "perkeleestä", "Pirusta" -Edellä mainitusta pedosta. Sellaisten oppien kautta "Pirun", "Pekeleen", "Saatanan" mielen laatu välittyy ja tarttuu ihmiseltä toiselle.

      Historiassa se aiheuttaa helvetin yhteiskunnassa, maassa tai maailmanlaajuisesti riippuen pääsääntöisesti siitä kuinka paljon on sairastunut sen vakavimpaan muotoon; Yhteys sieluun on katkennut ja ihminen on elävä mutta kuollut, niin kutsuttu zombie.`` -Coptic International Archive of Scripts, Moder"

      • partajooseppi

    • piru on merrassa

      ""
      ''useissa euroopan maissa korkeassa yhteiskunnallisessa asemassa olevat kristilliset henkilöt, ovat kristillisissä tilaisuuksissa kehoittaneet -noudattamaan jumalan lakia sen sijaan että noudattavat ihmisten lakia- jossa -ihmisten laki- tarkoittaa uskontojen ja lahkojen perustajien lakeja. Samaten on annettu vahvoja lausuntoja poliittiselta tahoilta eri maissa -perustuslakia on noudatettava ja viittoiltu vahvasti kansalaistottelemattomuuteen- jolla myös viitataan uskontojen ja lahkojen perustajien lakeihin.Useissa keskusteluissa ympäri maailmaa yhä useammat vaativat uskontojen ja lahkojen johtoportaan asettamista ihmisoikeustuomioistuimen etteen rikoksesta ihmiskuntaa vasten. Ruumiillisen ja henkisen pahoinpitelyn uhreja, raiskattuja lapsia arvellaan olevan kymmeniä miljoonia.Suuri osa ruumiillisesti tai henkisesti pahoinpidellyistä -psyykelääkkeillä tai ilman- on tehnyt itsemurhan joka on oire henkilölle tuotetusta ruumiillisesta tai henkisestä traumasta: kyseessä on maailmanlaajuinen lasten joukkomurha.'':Human Rights&Values 2013,guugle translaator,

      ""-iltalehden keskustelusta,

      • Että silleen.

        Vai niin.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Hyvästi, mies

      Tulen nyt tänne harvoin. Lakkasin unelmoimasta meistä. Päästin irti tästä meidän välisestä tilanteesta. Vaikka mitään ei
      Ikävä
      27
      2351
    2. Sä saisit kenet

      Sä vaan haluaisit
      Ikävä
      79
      1736
    3. Oikein hyvää perjantai päivää

      Hyvää huomenta ja kaikkea hyvää. ☺️🤍🍁✨🧡
      Ikävä
      222
      1062
    4. Hiihtäjälegenda Juha Mieto avautuu Farmin "leidien" käytöksestä - Tämä yllätti: "Me miehet oltiin.."

      Juha Mieto on mukana Farmi Suomi: Revanssi -realityssä. Tsemppiä Farmille, Mietaa! Lue Juha Miedon haastattelu: https:
      Suomalaiset julkkikset
      18
      989
    5. Semmonen juttu, että..

      ..ikävä iski. Mietin kaikkea sitä, mitä sä antaisit mulle ja mitä mä antaisin sulle. Millasta meillä olisi yhdessä, kos
      Ikävä
      28
      934
    6. Nuorempi mies, vanhempi nainen

      Olen aivan sekaisin itseäni n. 20 vuotta vanhemmasta naisesta. En saa häntä mielestäni millään, vaikka olen yrittänyt. E
      Ikävä
      61
      911
    7. Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea

      Parisuhteettomuus- kyse valinnasta, kelpaamisesta vai siitä ettei osaa hakea? Ikivanhan aloituksen provosoimana mietin m
      Sinkut
      122
      891
    8. Mennäänkö sitten mies

      Naimisiin joskus? Haluaisitko?
      Ikävä
      43
      829
    9. Mietin vain sua

      Kuinka saat pään ihan pyörälle. Oltaisiin hyviä yhdessä. Joku uskomaton kemia meidän välillä. Ulkopuolisista varmaan näy
      Ikävä
      11
      771
    10. On ilta jälleen joten

      Uusi iltaketju tähän. Mukavaa iltaa vaan. Susi se täällä aina yksin tallustaa. 😊🐺🌃🌙☕🧡
      Ikävä
      118
      720
    Aihe