Kysymyksiä

e-li-naaaa

"Ugly Betty -mallisto edistää yksilöllisyyden ja terveen itsetunnon merkitystä (nuorten) naisten keskuudessa. Ugly Betty -mallisto huokuu yksilöllisyyttä, tervettä itsetuntoa ja – ennen kaikkea – omintakeista tyyliä."

Miten se on yksilöllistä ja omintakeista, että kopioidaan fiktiivisen henkilön tyyli ja tehdään siitä valmiina nieltävää massatuotepullamössöä lampaille, joilla ei omaa tyyliä ole?

Miksi malleista on tehty tahallaan rumempia kuin he todellisuudessa ovat? Heille on laitettu hammasraudat, kampaus joka ei imartele heidän kasvonpiirteitään, heidät on puettu huonosti istuviin vaatteisiin, joissa vallitsee värien kakofonia. Heidät on siis toisin sanoen laitettu täysin eri "liigaan" kuin oikeat mallit. Vertaa esim. Miss Suomi -kisat ja Miss XL -kisat eli hoikkien ja kauniiden naisten missikisat ja lihavien naisten missikisat. Miten se on edistystä tai tervettä itsetuntoa?
Tavallisen näköiset naiset eivät siis voi näyttää hyvältä huippumuodissa ja tyylikkäästi stailattuna vaan heidän ulkonäkönsä täytyy vetää ihan vitsiksi? Aikamoista naisten aliarviointia.

7

478

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Puurot ja vellit

      Nyt on kyllä Elinalla mennyt puurot ja vellit pahasti sekaisin.

      > Miten se on yksilöllistä ja omintakeista, että kopioidaan fiktiivisen henkilön tyyli ja tehdään siitä valmiina nieltävää massatuotepullamössöä lampaille, joilla ei omaa tyyliä ole?

      No ei se olisikaan, JOS jotain sellaista olisi tapahtunut. Mutta kun ei ole. Ei ole olemassa mitän massatuotetta, eikä ole olemassa noita vaatteita myynnissä. Tässä koko vaatemallisto on täysin toissijainen seikka.

      Tässä on kyseessä TV-SARJAN MAINOSKAMPANJA. Siis promootio, jolla yritetään saada potentiaalisten katsojien mieliin iskeytymään käsite Ugly Betty.

      > Miksi malleista on tehty tahallaan rumempia kuin he todellisuudessa ovat? Heille on laitettu hammasraudat, kampaus joka ei imartele heidän kasvonpiirteitään, heidät on puettu huonosti istuviin vaatteisiin, joissa vallitsee värien kakofonia.

      Koska heidän on tarkoitus viitata Ugly Betty -tvsarjan päähenkilöön Bettyyn, jolla - yllätys yllätyst - on hammasraudat, ei-imarteleva kampaus ja huonosti istuvat vaatteet joissa vallitsee värien kakofonia. Näiden mallien siis on TARKOITUS näyttää Bettyn kaksoisolennoilta, jotta - jälleen - potentiaalisille katsojille iskeytyy mieleen Bettyn ulkonäkö.

      • e-li-naaa

        Niitä vaatteita todella on olemassa ja ne arvotaan voittajien kesken, että otapa selvää asioista.

        Ja siinä olet oikeassa, että vaatemallisto oli tässä täysin toissijainen seikka. Tarkoituksena oli aloittaa keskustelu yleisellä tasolla ja tämä vaikutti sopivalta foorumilta siihen. Ugly Betty vain kuvastaa hyvin tätä ajan tavis-ilmiötä. Ja kritisoin myös Bettyn stailausta, en yksin mallien.

        Ymmärsit vähän väärin, ei se mitään. Ehkä ensi kerralla sinulla ei mene puurot ja vellit noin pahasti sekaisin :)


      • Puurot ja vellit
        e-li-naaa kirjoitti:

        Niitä vaatteita todella on olemassa ja ne arvotaan voittajien kesken, että otapa selvää asioista.

        Ja siinä olet oikeassa, että vaatemallisto oli tässä täysin toissijainen seikka. Tarkoituksena oli aloittaa keskustelu yleisellä tasolla ja tämä vaikutti sopivalta foorumilta siihen. Ugly Betty vain kuvastaa hyvin tätä ajan tavis-ilmiötä. Ja kritisoin myös Bettyn stailausta, en yksin mallien.

        Ymmärsit vähän väärin, ei se mitään. Ehkä ensi kerralla sinulla ei mene puurot ja vellit noin pahasti sekaisin :)

        >> Tavallisen näköiset naiset eivät siis voi näyttää hyvältä huippumuodissa ja tyylikkäästi stailattuna vaan heidän ulkonäkönsä täytyy vetää ihan vitsiksi? Aikamoista naisten aliarviointia.

        > Ja kritisoin myös Bettyn stailausta, en yksin mallien.

        No joo. Eli siis tuo Betty-hahmo tuossa sarjassa olisi pitänyt pukea huippumuotiin ja stailata tyylikkäästi? Mitä luulet, olisiko koko sarjan idea, eli tavallinen nainen huippumuotilehden toimituksessa, toiminut silloin?

        Seuraavaksi voit alkaa valittaa että miksi esim. ne jotkut vangit Prison Breakissa on tehty niin pahan näköisiksi, vaikka oikeasti ovat ihan komeita miehiä.

        Ja miksi sairaalasarjoissa näyttelijät maskeerataan ihan kamalan näköisiksi silloin kun esittävät auto-onnettomuuden uhria? On sekin niin hirveeeeeen väärin.


      • pretty betty

        >Mutta kun ei ole. Ei ole olemassa mitän
        >massatuotetta, eikä ole olemassa noita vaatteita
        >myynnissä. Tässä koko vaatemallisto on täysin
        >toissijainen seikka.

        Mainonnassa ei puhuttu alussa sanaakaan sarjasta. Ainoastaan vaatemallistosta.


      • Elina.

        eri nimimerkki.

        Olen samaa mieltä.


    • ----

      "Miss Suomi -kisat ja Miss XL -kisat eli hoikkien ja kauniiden naisten missikisat ja lihavien naisten missikisat. Miten se on edistystä tai tervettä itsetuntoa?"

      No eivät ne Miss XL-kisaajat ole mitenkään hirveän läskejä. Nykyään siellä on sellaisiakin osallistujia, jotka eivät edes ole ylipainoisia vaan korkeintaan normaalipainon ylärajoilla. Ja mitä noihin Miss Suomi-kisoihin tulee, niin viime vuosina ne missit ovat olleet kaikkea muuta kuin kauniita. Hoikka/laiha ei siis ole yhtä kuin kaunis. Liittyipä taas tosi paljon aiheeseen, btw...

      En oikein tajua tuota Ugly Betty-TV-sarjan "markkinointikikkaa", myydäänkö niitä kys. rättejä muka oikeasti jossain? Yhdessä pk-seudun Seppälässä parilla mallinukella oli päällään jtn UB-rättejä mutta en ole nähnyt niitä myynnissä missään Seppälässä, tosin en kyllä ole niitä erityisemmin etsinytkään...

      Ainakin nuo mainoksissa olevat vaatteet ovat järkyttävän rumia, samankaltaisia lumppuja näkee joillain pilvenpolttaja-hipeillä. Mitäköhän tuolla "terveellä itsetunnolla" sitten tarkoitetaan, sitäkö että (joku teini) uskaltaa pukeutua muihinkin kuin "massamuotivaatteisiin" vai sitä, että on pokkaa vetäistä tuollaiset pellekuteet päälle julkiselle paikalle? xD Kyllä "yksilöllisesti" ja "omintakeisesti" voi pukeutua ilman, että näyttää joltain idiootilta.

      • ----

        Nyt kun jaksoin lueskella tätä palstaa, niin epäilykseni osoittautui oikeaksi eli kyseessä on todellakin typerä markkinointikikka, jonka tarkoitus on herättää mielenkiintoa tv-sarjaa kohtaan eikä noita rättejä todellakaan myydä missään. USA:ssa myydään jtn Ugly Betty Halloween-vaatteita joten ihmettelinkin, miksi Suomessa muka myytäisiin Ugly Betty-vaatemallistoa xD.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      50
      3699
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2118
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1594
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      15
      1444
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      11
      1401
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      20
      1322
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1218
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      8
      1144
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      10
      1079
    10. 23
      1059
    Aihe