lapsi ei opi potalle

pottunenä

onko kellään tietoo missä menee se normaaliudenraja kuivaksi oppimisessa?

Lapsi on 2-vuotta ja 9kk vanha eikä osaa käydä potalla. Pissalle menee kun pyydetään, kakan tekee aina nukkuessa. Aloimme opettelun lapsen ollessa 8kk:tta. Päivisin emme pidä vaippaa vaikka aika usein tulee lattialle pissat kun ei osaa pyytää eikä mennä potalle. Potalle pyydettäessä menee sinne joskus ja tekee joskus pissan mutta aina se ei sinne tule ja hetken päästä tuleeki lattialle.

Me olemme aivan avuttomia. Onko tää siis kuitenki normaalia?

5

1996

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hermostuttaa

      Hermostuttaahan tuo lasta eikä halua keskittyä potalla istumiseen, jos tietää vanhempien odottavan niin kovasti. Minusta hänellä ei ole kiire mihinkään. Mikä on normaaliuden raja missään asiassa??

      Onko lapsella rauhallinen ympäristö vai elääkö hän kiireen keskellä, eikä malta paneutua rauhassa potalla istumiseen eli unessa rentoutuessa vasta kakka tulle? Muistathan, että pienen maailma on todella hidas. Katso tarkkaan ja seuraa, miten hitaasti hän tutkii asioita ja havaitsee esim. lähestyvän koiran tai auton. Anna aikaa ja unohda huolesi. Kyllä hän oppii. Jossain vaiheessa tulevat kaveritkin malliksi, esim. päiväkodissa. Lapsi pysyy normaalina, kun vanhemmat eivät oleta hänen olevan jotenkin epänormaali. Älä kuuntele liian tarkasti kaikkitietäviä normaalitätejä, joita on muutama myös neuvoloissa.

    • ...että...

      ihan rauhassa voi neljään vuoteen odottaa ennen kuin huolestutaan. Lopulta noin 3 ja puolivuotiaana oppi kuivaksi päivällä, nyt juuri neljä täyttäneenä on vielä yövaipat. Meillä on taustalla lieviä motorisia ongelmia, vaikean hapenpuutteen aiheuttamia.

      • pottunenä

        tuestanne :) Toivottavasti olen huolissani turhaan.

        Suurin tressitekijä on se kun lapsi tekee kakan aina päiväunien aikaan vaikka se käytetään sitä ennen potalla. Pissa kyllä tulee helpommin.

        En tiedä onko hän ymmärtänyt jotenki väärin kakkaamisen ajankohdan ja paikan. Tämä toistuu joka päivä päiväunilla.

        On todella tressaavaa ja työlästä ottaa pois kakka mikä kovassa kiinni.

        Ehkä kotona pärjäämme valveilla ollessa jotenki ilman vaippaa. Tuntuu vaan aika riskiltä jättää vaippaa poiskaan päiväunien ajaksi.


    • auttanut vaan...

      Hankimme sitten sen supistusreiän kun ei potalle halunnut mennä ja sitten rupesi homma rokkaamaan. Samaan aikaan käytössä myös tarrataulukko johon onnistuneet pissaus/kakkausreissut laitettiin ja myös tuo vaippa pidettiin poissa. Kun sitten loraus tuli lattialle niin rauhallisena sitten sotkut putsattiin ja juteltiin jotta leikkien ei tarvitse keskeytyä jos sinne pöntölle menee ajoissa ja hiukan vedätettiin tuota pesuoperaatiota jotta se kesti normaalia pidempää..tytteli rupesi sitten tykkäämään siitä nopeammasta vaihtoehdosta elikkäs pöntöllä käymisestä.

    • psyka

      Epäselväksi jäi, onko kyseessä tyttö vai poika, mutta epäilen, että poika. Aikansa kutakin, jättäkää stressi väliin ja menkää lapsen ehdoilla. Kertokaa vessareissuilla, että näin mekin teemme, ottakaa leikki mukaan. Esim. mun 2,5-vuotias herra pisti ensin aika pitkään jarrut päälle pottatouhuissa, mutta sitten otettiin nallen pissaamista ja tietenkin sitä yletöntä kehumista, kun onnistu. Lirahtihan ne lirut usein lattialle ja kakatkin tuli, mutta kun ei siitä tee niin suurta numeroa, toru jne., niin kyl se siitä. Muistettava myös on, että poikalapsien rakko kehittyy hitaammin, kuin tyttöjen ja kyl mä oon sitä mieltä, että voi näitä vaippamarkkinoita, olis pitänyt ostaa vaan niitä halpisvaippoja, ei tuntus niin mukavalta. Lohtu on se, et kesä tulee, eikun useimmat vaihtikset mukaan kauppareissulle ja menoks. Meidän ongelma on toi tutin lutkuttaminen ja en voi muuta sanoa, et ittse oon kuulemma 3-v. lussuttanut sitä, ei oo paljon varaa sanoo poitsulle. Aikansa kutakin, ota rennommin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tärkeä kysymys!

      Haluatko sinä, mies, minut?
      Ikävä
      90
      1260
    2. Asiallinen lähestyminen

      Mitä on asiallinen lähestyminen?? Tietääkö tai tajuaako kukaan, varsinkaan miehet??? Eilen NELJÄNNEN kerran jouduin isk
      Sinkut
      151
      1056
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      63
      797
    4. Jennika Vikman avoimena - Isosisko Erika Vikman ohjeisti napakasti Tähdet, tähdet -kisaan: "Älä.."

      Jennika ja Erika - niin ovat kuin kaksi marjaa! Ilmeiltään, ääneltään ja eleiltään hyvinkin samanlaiset - toinen on kyll
      Suomalaiset julkkikset
      14
      750
    5. Vedalainen metafysiikka

      Termi ”metafysiikka” kuuluu Aristoteleelle. Metafysiikka tarkoittaa ”fysiikan jälkeen” eli tietoa siitä, mikä on tavalli
      Hindulaisuus
      290
      706
    6. Mitäs nainen

      Meinaat tehdä viikonloppuna.
      Ikävä
      60
      694
    7. Ai jaa sinä oletkin ahnas

      Ja romanttinen luonne, nyt vasta hiffasin että olet naarastiikeri. Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
      Ikävä
      107
      688
    8. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      39
      661
    9. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      60
      648
    10. En oikeastaan usko että sinä tai kukaan

      Olisi oikeasti ihastunut tai rakastunut. Se on joku harhakuva joka minusta miehestä syntyi. Ja kun se särkyy, niin "tunt
      Ikävä
      42
      634
    Aihe