Apu ei auta?

epätoivoinen..

Onko kenestäkään muusta tuntunut siltä, että vuosien terapia ei olekaan auttanut?

Lapsella todettu adhd rinnakkaisoireineen jo 4-vuotiaana. Siitä lahtien lapsi on käynnyt puhe- ja toimintaterapiassa. Apua ei kuitenkaan tunnu löytyvän. Terapeutit sanovat lapsen kehittyneen. Kotioloissa tämä ei kuitenkaan näy ja koulu menestyskin on auttavaa. Lapsi on nyt 8-vuotias.

Itselle tulee väkisinkin luovutus olotila. Miksi nähdä kaikki vaiva, jos mikään ei auta kuitenkaan? Ehkä tämä pitää vain elää? Diagnoosikin tuntuu muuttuvan koko ajan, vaikka ongelmat pysyvät. Olenko itse liian tyhmä vai ovatko ongelmat liian monimutkaisia? Olen yrittänyt tukea lasta tutkimusten pohjalta, mutta välillä tuntuu, että kaikki on vain teatteria, jonka kaikki tietävät. Myös lapsi. Onko muilla samoja ongelmia / tunteita?

18

2409

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eräs äiti

      Meilläkin epäiltiin adhd:ta pitkään, kunnes lääkekokeilussa todettiin että Ritalinit tai Concertat ei auta. Kyse ei siis ole adhd:sta. Myöhemmin suurimmaksi 'kipupisteeksi' löytyi sensomotoriset ongelmat, joihin nyt tehdään harjoitteita. Niiden pitäisi olla avuksi.

      Kyllä meidänkin perhettä on juoksutettu lastenlääkärillä, lastenpsykiatrilla, psykologilla, neurologilla, neuropsykologilla ja niin edelleen. Ja sama kierros uudelleen, kohta kai jo kolmatta kertaa. Aina vaan sanotaan että voi voi, ihan selkeästi lapsella on vaikeuksia keskittymisen kanssa, mutta ei tämä asia oikeastaan meille kuulu. Laitan teille seuraavaksi lähetteen vaikka tuonne...

      Melkoista arpapeliä tuntuu diagnosointi olevan. Jos olisin perusluonteeltani vähänkin kiukkuisempi ihminen niin käyttäisin sumeilematta sanaa puoskarointi. Onneksi olen kuitenkin näin kiltti enkä käytä noin rumaa sanaa =) Haluan ainakin uskoa että meidän hyväksi ja hienoksi kehuttu terveydenhuoltojärjestelmämme tietää mitä tekee, ja että kaikissa toimenpiteissä ja tutkimuksissa kirkkaana johtotähtenä on lapsen etu.

      Niin, meidän ainokainen on nyt 7-vuotias ekaluokkalainen, luultavasti ekan luokan jälkeen hänelle tehdään yksilöllinen opintosuunnitelma. Muksun mielestä koulunkäynti on ihan kivaa, mutta keskittyminen ei vaan onnistu. Lapsi tarvitsee aikuisen ohjausta koko ajan.

      Välillä tämä turhauttaa, välillä suututtaa ja välillä hällä väliä. Tällaistahan tämä elämä on, päivä kerrallaan.

      • karavaanari mammam

        Me eletään myös harjoituksesta toiseen. Vaikka halu luottaa asiantuntijoihin on suuri, on myös epäusko ajoittain. Meillä on vihko, jota treenataan ja aina testitilanteessa se unohtuu. Asutaan kerrostalolähiössä kunnes lähdetään reissulle keväällä. Joskus tuntuu, että sekin on vaikeaa asiantuntijoiden ymmärtää, että kaikki eivät elä samoin. En tiedä, pitäisikö rajoittaa elämäänsä lapsen vuoksi vai kannustaa lasta elämään rajoituksista huolimatta.


      • jonkun muun

        syytä. Meidän perhe on saanut apua paljon parjatulta terveydenhoitojärjestelmältä. Jos lapsesi on sairas, ei se ole niitten vika jotka yrittävät auttaa! Muutenkin epäkiitollista hommaa yrittää hoitaa ja kun vielä vanhemmat syyllistävät ja haukkuvat puoskareiksi. Tuntuu varmaan todella hyvältä niistä lääkäreistä ja psykologeista jotka tekevät kaikkensa. Hoito ei aina auta- turha etsiä syntipukkia. Kyllä kiittämättömyys on maailman palkka. ADHA on vaikea syndrooma ja on vain ymmärrettävä ettei mitään ihmehoitoa ole olemassa.


      • addddi

        Kirvestä ei vielä pitäisi heittää kaivoon, jos vain Ritalinia ja Concertaa on kokeiltu lääkitykseksi. Sehän vain tarkoittaa sitä, että metyylifenidaatti ei ole sopiva valmiste lapsellesi. Muitakin valmisteita on tarkkaavaisuushäiriöiden hoitoon ja mielestäni niiden vaikutusta tulisi kokeilla. Miksi näin ei ole tapahtunut? Nuo mainitsemasi "kipupisteet", eli sensomotoriset ongelmat ilmenevät usein tarkkaavaisuushäiriöiden kanssa.


      • arpoja

        "Melkoista arpapeliä tuntuu diagnosointi olevan"
        Ikävintähän tuossa todella on se, ettei ole verikoetta mikä tämän diagnoosin kertoisi, eikä laitetta jonka nappia painamalla asia selviäisi. Se on totta.


      • ...............
        arpoja kirjoitti:

        "Melkoista arpapeliä tuntuu diagnosointi olevan"
        Ikävintähän tuossa todella on se, ettei ole verikoetta mikä tämän diagnoosin kertoisi, eikä laitetta jonka nappia painamalla asia selviäisi. Se on totta.

        Kun ei sitä nappia ole, niin ei myöskään asiantuntija ole aina oikeassa. Surullista onkin, että vanhemmat tuskissaan luottavat sanaan kuin sanaan. Heillekkin tiedoksi, ettei nappeja ja verikokeita ole. Olisi myös lupa luottaa itseensä. Elleivät asiantuntijat veisi sitä. Eli on ihan sama, mitä vanhemmat ajattelevat, psykologin tms. tahto toteutuu kyllä.


      • sensorisen integraation

        Meillä myös löytyi 7-vuotiaalta si-ongelmia. Pelottaa jo tuleva koulun aloitus, kun hermot palaa lapselta niin helposti ja tulistuu, vaikeuksia hillitä itseään.


    • Jattanen

      ...lääkitystä. Lääkkeen vaikutuksen näkee parissa tunnissa. Kannattaa kokeilla.

      Lääke auttaa noin 80 prosenttia ADHD-lapsista, eikä sen perusteella, ettei lääke auta, pysty poissulkemaan ADHD:ta, vaikka niin joku täällä kirjoittikin.

      • nopea apu

        meill' ongelmat loppu heti.


      • tuntematon
        nopea apu kirjoitti:

        meill' ongelmat loppu heti.

        Kerro lisää, minkä ikäinen lapsi oli kyseessä ja minkälaisia ongelmia oli?

        Kuinka lapsen ongelmat loppui kuin huostaanotettiin?
        Tuohan kuulostaa siltä että te siirsitte itseltänne vastuun pois?


      • intensiivihoitoon
        tuntematon kirjoitti:

        Kerro lisää, minkä ikäinen lapsi oli kyseessä ja minkälaisia ongelmia oli?

        Kuinka lapsen ongelmat loppui kuin huostaanotettiin?
        Tuohan kuulostaa siltä että te siirsitte itseltänne vastuun pois?

        diakonissalaitokseen, kaksivuotinen terapia jossa my;s perheterapiamahdollisuus mik'li vanhemmat toivovat... vain helsinkilaisille ja espoolaisille lapsille. vantaalla palkattiin perhetyontekijoita kun huomattiin millainen tuo paikka on....kuitenkin joittenkin lasten kohdalla varmaan ihan positiivisiakin tuloksia niin, luulisin. meilla yksi oire vaihtui toiseen, mutta paaasia kait etta alkuperainen oireilu loppui... vai_


      • tuntematon
        intensiivihoitoon kirjoitti:

        diakonissalaitokseen, kaksivuotinen terapia jossa my;s perheterapiamahdollisuus mik'li vanhemmat toivovat... vain helsinkilaisille ja espoolaisille lapsille. vantaalla palkattiin perhetyontekijoita kun huomattiin millainen tuo paikka on....kuitenkin joittenkin lasten kohdalla varmaan ihan positiivisiakin tuloksia niin, luulisin. meilla yksi oire vaihtui toiseen, mutta paaasia kait etta alkuperainen oireilu loppui... vai_

        Mikä olikaan lapsen/nuoren ikä, ja auttoiko tälläinen hoito?


    • A i n a

      Kunhan apu tulee oikeaan aikaan ja oikeaan paikkaan.
      Sanot että PALJON on vaivaa eikä MIKÄÄN auta. Kiteytäpä yhteen lauseeseen, mikä on mielestä tällä hetkellä hankalin asia lapsesi elämässä ? Pohditaan asiaa pala palalta

    • kannattaa ottaa vakavasti

      Muuttakaa maalle. Ei siis mihinkään pikkukylään kehäkolmosen tuntumaan, vaan oikeasti maaseudulle, missä paska haisee, mutta ilma on muuten puhdasta. Paikkaan missä naapuriin on reilusti matkaa, pieni kyläkoulu kilometrien päässä, eikä kauheata liikenteen kaaosta ja kiireisiä ihmisiä jokapuolella minne katsoo.

      Takaan että lapsi rauhoittuu pikkuhiljaa.

      • lopettakaa se

        jatkuva lääkärissä, psykologeilla, yms. hyppääminen. Se vauhkoonnuttaa sitä lasta vielä enemmän.


    • psyka

      Epäselväksi jäi, miten diagnoosi on muuttunut? No meillä psykiatriassa diagnoosit muuttuvat ja harvemmin vakavien mielenterveyden häiriöiden diagnoosia käytetäänkään alle 18-vuotiaasta. Tosiasia on, että sairaus on lopunelämää oli diagnoosi mikä tahansa ja että hoitokin sen mukaista, pitkät terapiat tuottavat tulosta, mutta pikkuhiljaa, se ei ole sormien napsaus ja tauti on poissa. Jos kuitenkin tuntuu, että terapia junnaa paikoillaan, niin kannattaa ottaa esim. toimintaterapeutin kanssa se puheeksi.

    • ... täällä suunnassa

      poikani on käynyt 3vuotta toiminta terapiassa, terapeutti kehuu että poika on edistynyt huimasti mutta miksi ns.kehitys ei näy kotona? samanlainen vouhottaja ja touhottaja on kuin ennenkin, joskus jopa pahempi. yterapia päivinä huomaa lapsen olevan päivän jälkeen jopa kiukkusempi.

      joten onki terapiat turhia??? kuulin että olisi muka jossain henkilö joka osaa antaa terapioita joista on ollut lapsille apua....

      pitäisiköhän kokeilla minunkin, jottei mene viimesetkin voimat ja usko....

    • kuutar

      Meilläkin alkoi kaikki juuri noin. Vuosien mittaan lapsen ja meidän vanhempien taakka vain kasvoi ja kun ekaluokka alkoi viime vuonna tuli tutkimusjakso sairaalaan. Todettiin tarkkaavaisuushäiriö eli add. Lääkkeeksi määrättiin conserta ja annokseksi 1 tabletti. Nyt syönyt viikon ja käytös koulussa ja kotona on muuttunut todella paljon. Mietin ja olin vastaan lääkitystä, mutta ajattelin, ettei asia näinkään voi lapsen kohdalla jatkua, sillä hän oli silminnähden viime vuonna hukassa ja ahdistui pelkästä koulunajatuksestakin(oksensi joka aamu noin 6kk). Vaikka olen itse hyvin luomuihminen, etkä hyväksy lääkitystä osn vieläkään, meillä se ainakin tällä haavaa tepsii ja lapsi on todella muuttunut ja olonsa helpottunut. suosittelen

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Suomi on täysin sekaisin

      Jo ties monettako päivää hirveä itku ja poru jostain helvetin nilviäisistä. https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010
      Maailman menoa
      441
      4748
    2. Ensimmäisestä kohtaamisesta saakka

      minulla on ollut hämmentynyt olo. Miten voit tuntua siltä, että olisin tuntenut sinut aina? Sinun kanssasi on yhtä aikaa
      Ikävä
      15
      1692
    3. Aivan täysin tahallinen teko

      Ei mitään puolusteluja, eikä selittelyitä. Kuljettajalle kerrottiin asiasta siinä paikanpäällä, mutta silti hän ajoi ves
      Suomussalmi
      92
      1425
    4. Suomussalmi saatu vihdoin maailmankartalle!

      Nyt kun Suomussalmi on vihdoin viimein saatu ennennäkemättömällä tavalla maailman tietoisuuteen niin voitaisiin järjestä
      Suomussalmi
      52
      1336
    5. Olet saanut minut sekoamaan

      Tunteiden ristiaallokossa vellominen on ollut melkoinen kokemus. Ei kukaan ole saanut minua niin raiteiltaan kuin sinä.
      Ikävä
      22
      1286
    6. Mainehaitta metsäkonefirmalle

      Hukkajoen tapahtumista liikkuu paljon huhuja. Eikö kannattaisi julkaista raakkuja tuhonneen metsäkoneyrityksen nimi, kos
      Suomussalmi
      50
      1161
    7. Oho! Maajussi-Kallelta pakit saanut morsioehdokas Miss Suomi -kisoissa! Tunnistaisitko hänet nyt?

      Hmm, tunnistaisitko?!? Onnea missihulinoihin! Lue lisää ja katso kuvat: https://www.suomi24.fi/viihde/oho-maajussi-
      Suomalaiset julkkikset
      0
      1065
    8. Myönnän sinulle nyt

      Että olen erittäin mustasukkainen sinusta jo nyt. Ikävä on tämä tunne, kun tietämättömyyden solista nousee myrkkyä miele
      Ikävä
      54
      980
    9. Pysytäänkö nainen

      edelleen yhtä viileän tyynenä kun nähdään. Uskotko että tahtoessani saisin murettua tyyneytesi hyvin helposti.
      Ikävä
      56
      857
    10. Olen käyttäytynyt ristiriitaisesti

      eikä minusta varmaankaan ota mitään selvää. Se johtuu siitä, kun järki sanoo ei, ei, ei ja sydän sanoo kyllä, kyllä, kyl
      Ikävä
      60
      839
    Aihe