Yrittäjyys on paskaa

kettuuntunut

Pienyrittäjänä, puotipuksuna oleminen on jatkuvaa keikkumista elämän ja kuoleman rajamailla, jatkuvaa stressiä ja pelkoa tulevasta. Että onko sitä enää puolen vuoden tai vuoden päästä koko puljua olemassa ja muuttuuko tämä koskaan paremmaksi?

Koko elämä pyörii rahan ja kustannusten ympärillä. Toimitilan vuokra, saa jännittää mistä ne vuokrarahat taas repii ja kun nyt saakin maksettua niin miten ensi kuussa? Vuokra, puhelin, sähkö, alv, eläke, kirjanpito.. näihin jo uppoaa pirusti rahaa, melkein kaikki mitä tienaa, eikä aina edes riitä vaan pitää turvautua toisen puolison palkkatuloihin, että saa puljunsa menot maksettua, ja se on hävettävä tilanne. Ja kun kulut on maksettu niin usein jää käteen 0e ja uusi rahankerääminen alkaa, jotta taas saa seuraavan kuun kulut maksettua. Kamala vaiva ja työmäärä, ja palkkaa ei saa koskaan. Ja harvoin jää edes plussalle. Ja rahaa pitäisi olla vielä uuden tavaran hankkimiseen, mutta miten sitäkin hankkii, kun on koko ajan perseaukinen, kun on saanut kulut hoidettua.

Mistään ei voi olla koskaan varma. Ei voi olla varma paljonko myyntiä tänään tulee ja ostaako kukaan edes mitään? Joskus käy paljon asiakkaita ja kukaan ei osta mitään. Joskus käy muutama asiakas ja kaikki ostavat. Jokainen päivä on täysin ennustamaton. Hiljaisia aikoja on enemmän kuin vilkkaita. Ah, niitä tammi-helmi-maaliskuun kuolemanhiljaisia päiviä, kun puljun ovi narahtaa yhden kerran päivässä ja sekin asiakas kysyy vain kellonaikaa.. siinä hymy hyytyy. Ja se kesän lyhyt sesonki, silloin tulos on tehtävä. Taas hiljainen, sateinen, räntäinen, loskainen, paskainen syksy..joulumyynnin aikaan jotain edes tapahtuu..ja taas se kuolemanhiljainen kevät. Ja miksi helvetissä tätä tekee?? Siksi koska on saatana koukussa tähän, koska ei voi AJATELLAKAAN muunlaista elämää kun tätä on kerran alkanut tekemään, koska elämä on jo muodostunut sen ympärille ja identiteettisi on siinä puljussa niin ei sitä voi lopettakaan koska silloin loppuu koko elämä, silloin on tyhjän päällä ja pää pimahtaa.

Mutta pikkuhiljaa se pimahtaa näinkin. Ainainen rahapula, pelko ja huoli, lyhyet ilon hetket, kamalat velvoitteet, aina olet kiinni puljussa, muuta elämää ei ole kuin istua ja kytätä siellä päivät, ei lomaa koskaan.

Pikkuhiljaa elämänilo on kadonnut, väsymys ja masennus hiipinyt kuvioihin. Aamulla kun avaa silmät niin heti alkaa raha-asiat pyöriä päässä, eikä tekisi edes mieli nousta sängystä.

Mutta lopettaa ei voi, ei vaan voi...

9

1584

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hiippero

      Näin ulkopuolisesta vaikuttaa, että olet liikaa kiinni yrityksessä. Kannattaisi tosissaan etsiä elämään muutakin merkitystä kuin yritys, koska on varmaa että ennen pitkää se loppuu.
      Liiketoiminnassa täytyy olla jotain mätää, jos palkkaa ei tule. Voisitko kuvitella toimivasi joskus erilaisessa/kannattavammassa yrityksessä? Jatkuva huoli selviämisestä vie terveyden takuulla.

    • ,.,.,.,.,.,

      tuntuu siltä, että yrityshautomojen lisäksi kaivattaisiin myös yrityshautaamoja, joissa keskityttäisiin kunnialliseen yrityksen lopettamiseen, siis eräänlaiseen luopumiseen.

      Yksi helvetin firma ei ole mikään syy menettää (mielen-)terveyttään. Sinulla kuulostaa olevan kaikki yrittäjän velvoitteet, ilman että pääset lainkaan nauttimaan sen eduista. Joko yritysidea kaipaa täysremonttia (TE-keskus voisi auttaa), tai sitten pulju kylmästi kiinni.

      Tavallaan et ole lainkaan "puikoissa" niin kauan kuin taloudellinen toimeentulosi on täysin kiinni siitä, sattuuko asiakkaita tulemaan vai ei. Tilanteen jatkumiseen itsessään voit kuitenkin vaikuttaa niin paljon kuin vain jaksat.

    • Entinen yrittäjä

      Itse lopetin yritystoimintani kannattamattomana jokin aika sitten. Olin joutunut ottamaan henkilökohtaista lainaa voidakseni hoitaa kaikki ne kulut, joista itsekin mainitsit. Nyt on velat niskassa ja sain juuri tiedon, että olen menettänyt luottotietonikin. Kuitenkin yritin viimeiseen asti (liian pitkään!) hoitaa asiat mallikkaasti ja rehellisesti. Oli onnenpotku, että sain työpaikan melko pian. Nyt kitkuttelen todella tiukilla velkojeni kanssa, joita riittää maksettavaksi seuraavat 5 vuotta. Pienyrittäjällä ei todellakaan ole tässä maassa helppoa. Kyllä se joka yrittäjäksi ryhtyy, on aivan omanlajisensa ihminen. Minäkin vannoin lopetettuani yrittämisen, etten enää koskaan ryhdy yrittäjäksi. Kummasti vaan jo nyt puolen vuoden kuluttua kaikkia ideoita pulpahtelee mieleen ja tekisi vimmatusti mieli alkaa toteuttamaan niitä. Taloudellisesti se ei vielä ole mahdollista, mutta ehkä sitten joskus, kun olen ensin nuollut nämä haavat...

    • toinen yrittäjä ahdingossa

      Olen huomannut täysin samat asiat kuin sinä. Itselläni toimiala taas semmoinen että kesä on kuollutta aikaa ja jo nyt pelottaa kun ei asiakkaita tunnu olevan vaikka olen tehostanut mainontaa sen mitä pystyy ilman että menis konkkaan jo pelkistä mainoskuluista.

      Pakollisia kuluja on tarpeeksi minullakin, muttei niitä voi karsiakaan. Toimitiloja itselläni ei edes ole, mutta tarpeeksi iso asunto tarvitsee olla että mahtuu kotonaan hommia tekemään. Olen ajatellut toimitilojenkin vuokrausta jotta saisi näkyvyyttä ja sitä kautta enemmän asiakkaita, samalla voisi siirtää tuotevaraston omiin toimitiloihinkin. Paikkakin on jo katsottu jossa ei kilpailijoita lähimainkaan.

      Olen pohtinut tuota asiaa, mutta pelottaahan se ottaa iso laina ja vuokrata tilat ja joutuu hommaamaan taas kaikkea mikä maksaa. Siinä voi velkaantua sen verran ettei ihan heti niitä pois maksella. Toisaalta olen taas ajatellut että voisihan se menestyäkin kun ei ole kilpailijoita lähellä.

      Ihmettelen että mistä kummasta jotkut pienyrittäjät tuntuvat saavan niin paljon asiakkaita että heillä töitä on liikaa. Yksi kilpailijani kehui että hällä niin paljon töitä ettei ehdi edes kaikkea tehdä.

    • -oy-

      No eläkehän on sun rahaas, se ei oo sulta pois.

      ALV ei koskaan olekaan ollut sun rahaas, eli jos jotakin maksat, on tarvinnut tulla jo myyntikatettakin.

      Itse teen muille yrittäjille keikkaa, jos on hiljaista. Näissä hankalinta on se kieltäytyminen, kun joskus taas alkaa hommat edetä. Usein tulee tehtyä kahta vuoroa sitten ja alkaa univelat painaa.

      Sanoisin, ettei kannata jäädä odottelemaan vaan "luppoaikana" kehittää ajatuksen kanssa palvelukonseptiaan, tuotteitaan, markkinointiaan, näkyvyyttään. Näihin tarpeisiin saa myös erilaisten julkisrahoitteisten ohjelmien kautta edullista apua.

      Se, että rahoitustilanne on kestämätön, on vain otettava huomioon. Nopea reagointi on välttämätön. Pitkään jatkuessaan se estää liiketoiminnan, kun käyttöpääoma loppuu. Ei ole yrittäjyyden vika jos nimenomaisesti tuota työpanosta ei kysytä paikkakunnallasi. Joutuuhan ihmisiä työttömäksikin palkkatyöstä. Eli hommat loppuu. Ei ole kysyntää. Tai hinta on liian kova.

      On vaikea kuvitella, etteikö alueellasi olisi mitään palveluntarvetta. Oman alan putkinäkö on suurimpia ongelmia, ei nähdä, että yrittämisen vapaus on oikeasti laaja, tiettyjä luvanvaraisia toimia lukuunottamatta.

      Pahinta on jäädä siihen passiivisena odottamaan konkurssia. Katsele ympärillesi mahdollisuuksia. Tsemppiä.

      -oy-

    • vielä hetki

      kun verottaja iskee.

      se vie loputkin.

      nyt kelpaa jo pienet lafkatkin, kun keskisuuret terveet on jo tapettu.

    • helpottaa

      Tiedon useita yrittäjiä, jotka ovat siirtyneet Viroon ja menestyneet elää kituuttamisen sijaan.

      • kysy kirjanpitäjältäsi

        Kannattaa tosiaankin ruveta elämään taas!
        Kysy kirjanpitäjältäsi neuvoja muuttamisesta.


    • se puolisosi

      sanoo että tämä oli nyt tässä, enää ei tule rahaa tuohon harrastukseen, pakkaa parasiitti kamppeesi ja häivy vaikka sen lafkasi nurkkiin, niin silloin se vasta pommin lykkää.

      Meinaan vaan että jos ei ole helppoa sinulla niin eipä ole varmaan siipallasikaan. Mitäs jos pitäisitte pienen palaverin ja katsastaisitte mitä teet väärin. Yrityksen on tarkoitus paitsi työllistää, niin myös tuottaa voittoa. Jos joudut koko ajan ruinaamaan rahaa yrittämiseesi niin teet selvästikin jotain väärin.

      Vedä siis happea ja istu alas, ota kynä käteen ja laita paperille nykytilanne ja tavoitetilanne. Sen jälkeen laitat näiden kahden välille toimenpiteet joilla pääset tavoitetilanteeseen. Jos ei oma mielikuvitus riitä niin etsi ihmeessä sparraaja.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1247
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      18
      1231
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1159
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      4
      1154
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1134
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      0
      1133
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      0
      1128
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1124
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1105
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1100
    Aihe