Ahvenuksen ajomestalla tapahtuu...

Tietoa enduroradoista

Ahvenuksen ajomestalla aloitettiin pari vuotta sitten, ilman lupaa rakentamaan ja ajamaan ENDUROKILPAILUJA ja harjoituksia.
Radalla on ajettu useita maastoliikennelain vastaisia kilpailuja ja harjoituksia. 30. 05. -07. järjestetyissä kilpailuissa ei taaskaan ollut ollut järjestäjillä minkäänlaisia lupia.
Lupakaan ei oikeuta ENDURON ajamiseen toisten mailla ilman lupaa! Kuulemma tässäkin tapahtumassa ajettiin, kuten ennenkin, osittain VR: n alueella.
Villi huhu kertoo, että luvattomasta maankäytöstä ja toisten mailla ENSKAAMISESTA on juttua ollut vireillä pidemmän aikaa, varmaan monenlaisissa instansseissa.
Alkuunsa Ylöjärven Ympäristölautakunta oli kait hylännyt Ahvenuksen endurorata hakemuksen, siis yhden(1.). Nyt puoltaa kolmea (3.) ratahanketta Ylöjärvelle!
Tuntuu siltä, että koko Ylöjärven virkamieskaarti on peloissaan ja p- housuissaan endororatojensa kanssa. Onko vastassa liikaa valtaa ja rahaa?
Mutta vakavassa asiassa on humoristisetkin puolensa! Yksi Äijä, joka asustelee enduroradan melun ja haitan alueella, lähetti henkilökohtaisen valituksensa asiasta ja on ilmoittanut vastustaneensa rataa...
Mutta nyt kun endurorata hanketta kannattavat kävivät tekemässä hänelle tarjouksen, josta ei voi kieltäytyä, hän muutti kantansa ja on hankkeen kannattaja!
Kylällä asialle naureskellaan, mutta siinä on koko asian ydin.

34

7305

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • annakaisa

      on se vitun hyvä kun tulee motocross ratoja vielä kun sais monkijöillekin oman radan nin ei tarvis naapureitten pihoissa ja teillä ajella.

    • Aktiiviharrastaja

      Ahvenuksessa ei ole järjestetty yhtäkään kilpailua eikä virallista harjoitusta. Kaikki ajaminen on tapahtunut maanomistajan luvalla eikä mitään lainvastaista ole tehty. Pyörät eivät ole kovaäänisiä ja minkäänlaista villiä ajoa ei ole sallitu. Tarkoitus ei ole ketään ärsyttää eikä luontoa häiritä. Hyvää harrastusta sopii ennakkoluuloisten vastustajienkin tulla kokeileman meidän harrastajien kalustolla. Luulen että mielenne muuttuu. 30.05.07 tapahtuma oli lajiesittely, ei mikään kilpailu. Hellittäkää jo te kiihkoilijat, ette saa mitään aikaan tuommoisella väärän tiedon ja eripuran lietsonnalla.

      • HÄIRIKÖITSIJÄT

        >Siirtykää ajeleen sinne Ahvenistolle,kun siellä kaikki tapahtuu niin HELEVETIN hiljaa, mitä meitä kortteentien varren asukkaita kiusaatte ,niillä kiihdytysajoillanne asuinalueellamme,jossa harjoitatte kiihdytyksiänne ENDUROPYÖRILLÄNNE kohti SILTATIEN mutkaa:

        >Voisi virkavaltakin joskus mittailla meluja ja nopeuksia myös täällä perifedialla,eikä aina vain Kuruntien varressa.


      • ilmoitettiin sivulla www.ka...

        Vastustan. (enkä ole ainoa)


      • Kuka levittää väärää tietoa?

      • Mettäkylän shelli

        Olikos siinä Ylöjärven uutisten mielipide sivuilla tuossa joku aika sitten kuva jostain villistä ajosta "enduron esittely tapahtumassa"? VR: n rata ainakin oli nähtävillä. Onkos siellä ajelu edes luvallista? Taitaa olla villiä ajoa...


    • turkulainen.

      kyllä niitä ratoja on odoteltukkin.
      ostampa pojalle ja itselleni uudet crossipyörät vanhojen tilalle, eihän uusilla radoilla vanhoilla romuilla kehtaa

    • niin syvälle kun menee.

      Niin aktiiviharrastajat kuin muukin "uskonlahko", kokoomus ja muu enduron nimeen vannova yrittäjien hännystelijäporukka, löysä paikallislehti ja muut ei muuta kun työnnätte enduronne niin syvälle kuin se menee!

      • Len,

        mikä "usko" nyt niin syvällä horjuu? No voi voi...


      • Uskonlahko

        mitenkään enduro toiminnasta.Meteli jälleen lauantaina 9.10.2007 paljon hiljaisempi kuin
        esim.junaradan ääni.Täytyisiköhän ruveta haastamaan VR oikeuteen törkeästä melu saastasta?
        Hyvää kesää kaikille mökkinaapureille T:Jämän
        Baptistit


    • sotketa

      Ahvenuksen yksityistiekokouksen asioita enduro asioihin

    • mennä taasen

      henkilökohtaisuuksiin!Se parhaiten nauraa joka viimeksi nauraa!!!

    • Ahvenuksen nuorempi kloppi

      Taisi JÄMÄN BAPTISTI olla ensimmäinen joka uskalsi edes vihjata kuka on.Helppoahan se on nimimerkin suojissa kirjoitella malliin "Kuulemma...Villi huhu.." Jos sais vähän faktoja peliin, eikä pelkkää arvailua. Kuka vaan saadaan kriminalisoitua tolla tyylillä. Ei muuta ku VILLI HUHU liikkeelle niin eiköhän ala tapahtuun.Mutta taitaakin olla tärkeintä että pitää keskustelua yllä, vaikkei niin asiaa oiskaan.Kuulemma ;o)

      • Nimetön

        http://www.teamvirkki.1g.fi/kuvat/KaMoKe ajelut/2005 12 27 Tapaninajo Ahvenus

        Tässä faktaa sulle. Jos kuvat on otettu pois niin jotakuta pelottaa, muutenhan näissä ei ole mitään hävettävää. Osassa ajetaan vr alueella, radan viertä, osassa naapurien puolella ja vielä hämeenkyrön kunnankin puolella noissa joissa tuo voimajohto näkyy.

        Eikä muuten kukaan vastusta tiedän lajia. Ihan älytöntä sellaisia puhua, että on ennakkoluuloja lajia kohtaan. Senkus ajelette vaan sielä hallissa tai sielä toisella. Mm. näiden faktojen takia tätä rataa vastustetaan. Kyllä niitä faktoja lisääkin on..kysy vaan rohkeesti.

        ps. eikä tässäkään tapahtumassa ollu lupia mistään, paitsi se että omilla mailla saa kuulemma villin huhun mukaantehdä mitä tykkää.


      • Nimetön
        Nimetön kirjoitti:

        http://www.teamvirkki.1g.fi/kuvat/KaMoKe ajelut/2005 12 27 Tapaninajo Ahvenus

        Tässä faktaa sulle. Jos kuvat on otettu pois niin jotakuta pelottaa, muutenhan näissä ei ole mitään hävettävää. Osassa ajetaan vr alueella, radan viertä, osassa naapurien puolella ja vielä hämeenkyrön kunnankin puolella noissa joissa tuo voimajohto näkyy.

        Eikä muuten kukaan vastusta tiedän lajia. Ihan älytöntä sellaisia puhua, että on ennakkoluuloja lajia kohtaan. Senkus ajelette vaan sielä hallissa tai sielä toisella. Mm. näiden faktojen takia tätä rataa vastustetaan. Kyllä niitä faktoja lisääkin on..kysy vaan rohkeesti.

        ps. eikä tässäkään tapahtumassa ollu lupia mistään, paitsi se että omilla mailla saa kuulemma villin huhun mukaantehdä mitä tykkää.

        http://www.teamvirkki.1g.fi/kuvat/KaMoKe ajelut/2005 12 27 Tapaninajo Ahvenus/


    • Factaa

      Todellakin enduroa on harrastettu vuodesta 2005 alkaen maanomistajan hyvässä seurassa. Huoltojoukkomme on mittallut ääntä ja tarkkaillut häiriöitä ympäristössä jo kaksi vuotta. Yhtään todellista häiriötä ei ole tullut esille enduroreitillä. Kaikki paikkaan ja maastoenduroon tutustuneet ovat todenneet pyörien äänen häviävän samalla, kun pyörä katoaa näkyvistä metsään. Onkin ymmärrettävää, ettei enduroa huomata.
      Ympäristön maatiloilta kuuluvat motocrosspyörien ja maantien pörinät eivät liity enduroon.
      Maata omistamattomien lienee turha valvoa toisten maita. Paskalen-klaani voisi lopettaa aiheella vaahtoamisen vaikka kateuden aiheita olisikin.

      • lisää faktaa tulossa

      • kilpailua pimeässä metsässä!

        Niin että mikä on turvallisuus, luonnon kunnioitus ja muu kun jengi hajottelee pyöriään pimeässä metsässä? Missä on ympäristölautakunnan moraali , minä vaan kysyn? Huomatkaa maininta vesurin käytöstä, jolla tehdään hyvää reittiä pyörille. Kilpailijat itsekin olivat sitä mieltä, ettei pimeässä voi turvallisesti ajaa piru erkkikään.

        http://endurokuski.proboards30.com/index.cgi?board=ajot&action=display&thread=1161574914


      • Ikänä kuullukkaa...
        lisää faktaa tulossa kirjoitti:

        Kyllä enduro huomattu on. Huomaathan tuosta linkistä, että matalaa hyvää profiilia pidetään vain luvan käsittelyn ajan. Sen aikaa myös paikallislehti kirjoittaa asiasta hyvää. Aamulehti puolestaan kirjoitti, että ympäristölautakunnan mukaan radasta ei koidu kohtuutonta haittaa jos lupia noudatetaan. Aika iso JOS.


        http://endurokuski.proboards30.com/index.cgi?board=ajot&action=display&thread=1147902389

        MIkä ja missä on tuo ähvenus? Ja kekäs toi karppinen sitten o? Ja mitenkäs tää kaikki liittyy enduroon?


    • On olemassa ulkorata ilman ...

      Hyvät Ylöjärven asukkaat. Ahvenukseen haettavana olevasta moottorirata luvasta ei ole annettu vieläkään asiallista tietoa siitä, mikä olisi alueella oleviin neljään (4.) kiinteistöön kohdistuva taloudellinen rasite. Jokainen puolueettomasti ajatteleva ihminen ymmärtää, mistä tässä Ahvenuksen radassa on kysymys. Kyse on siis RAHASTUKSESTA. Kysyimme kilparadan rakentajalta, kuka korvaa kiinteistöjen arvon alentumisen. Hän sanoi, ettei asia kuulu hänelle. Kuitenkin on kyse kymmenistä tuhansista euroista (10 000. €), jos Ahvenuksen ajomestan rata joskus tulevaisuudessa saa lainvoimaisen luvan. Kenelle tällöin kuuluu korvata kiinteistöjen arvon alennus? Tietysti sen, joka arvon alentumisen aiheuttaa! Ylöjärven Uutisissa 8. 6. 2007. kirjoitetussa moottorirataa koskevassa "esittelyssä", muuan Karppinen kertoili pyrkivänsä tuhannen euron (1000. €) vuotuiseen maksuun per. henkilö. Tämä ei ole sen kalliimpaa kuin ULKORADOILLAKAAN. Noin 30. hengen populaatio pärisyttelee nykyisin pitkin paikkakunnan luvattomia metsäreittejä. Tämä tapahtuu kilpailujen ja tapahtumien järjestäjien lietsomana. Keskiverto harrastaja tuskin edes tietää, ettei Ahvenuksen radalla todellakaan ole mitään lupaa. Lisätietoa voitte kysellä Ylöjärven Ympäristötoimistolta tai Poliisilta.

      Kun nämä 30. henkilöä siis maksavat vuosimaksunsa, toiminnan harjoittajan kassaan ropsahtaa tuo 30.000 € vuodessa. Melkoista tuottoa metsätilalta... Kyse ei voi siis olla mistään muusta kuin LIIKEYRITYKSESTÄ! Tätä vain ei lehdissä kerrota...

      On syytä huomata, että Ylöjärvellä on olemassa myös ihan oikea, jopa LUVALLINEN ajopaikka kaupungin omistamalla maalla. Ajothan voisi keskittää tälle Enduropuiston mestalle, eikö totta? Näin pääsisimme eroon Reijo Karppisen Ylöjärven Uutisissa 8. 6. 2007 mainitsemista "villeistä mopopojista", joista nyt on riesaa Ylöjärven asukkaille.

      Karppinen on kuitenkin ilmoittanut 13. 6. 2007. Ylöjärven Sanomissa, ettei "endutopuiston reitti" ole vielä valmis. Valmistuttuaan reitti lienee ilmainen ja avoin kaikille halukkaille ajajille.

      • olla

        vitun kateellinen naapuri.myy talos. ei siellä oo pakko asua. muuta vaikka asuntilaan


      • Ok...
        olla kirjoitti:

        vitun kateellinen naapuri.myy talos. ei siellä oo pakko asua. muuta vaikka asuntilaan

        Eli tässä tämän päivän fakta. Kiinnostaa varmaan monia, tässä viestissä näkyy miten tätä ratahanketta on alunperin ruvettu järjesteleen. Ilmeisesti neuvot oli hyviä.. klikkaa:

        http://www.offroadpro.net/fin/keskustelut/viestit.asp?nro=17266&hakusana=reijo karppinen


      • olis uskonu
        Ok... kirjoitti:

        Eli tässä tämän päivän fakta. Kiinnostaa varmaan monia, tässä viestissä näkyy miten tätä ratahanketta on alunperin ruvettu järjesteleen. Ilmeisesti neuvot oli hyviä.. klikkaa:

        http://www.offroadpro.net/fin/keskustelut/viestit.asp?nro=17266&hakusana=reijo karppinen

        Uskomatonta! Ostetaan kunnan virkamiehet omalle puolelle, niin saadaan sellainen meluselvitys, kuin halutaan! Oi enduro, tuo rehellisten miesten laji...


      • ...
        Ok... kirjoitti:

        Eli tässä tämän päivän fakta. Kiinnostaa varmaan monia, tässä viestissä näkyy miten tätä ratahanketta on alunperin ruvettu järjesteleen. Ilmeisesti neuvot oli hyviä.. klikkaa:

        http://www.offroadpro.net/fin/keskustelut/viestit.asp?nro=17266&hakusana=reijo karppinen

        Uskotko itse ns. faktaasi? Saatko suurenkin tyydytyksen väärän tiedon levittämisestä?
        Jos oikein tarkkaan luet viestissäsi olevan linkin, ehkä huomaat, että siellä olevat keskustelut ovat vuodelta 2003! Näin ollen niillä ei ole mitään tekemistä Ahvenuksen enduroreitin kanssa, ja sinäkin sen varmaan hyvin tiedät!
        Ikävää sinun kannalta, jos elämäsi on noin köyhää! Toivon sinulle parempaa...


      • ostanut
        olis uskonu kirjoitti:

        Uskomatonta! Ostetaan kunnan virkamiehet omalle puolelle, niin saadaan sellainen meluselvitys, kuin halutaan! Oi enduro, tuo rehellisten miesten laji...

        Tarkoitatko, että Karppinen olisi ostanut kunnan virkamiehet puolelleen? Enpä usko, mielestäni Karppinen on rehti ja reilu mies, eikä tekisi mitään niin moraalitonta!


      • vartti demari
        Ok... kirjoitti:

        Eli tässä tämän päivän fakta. Kiinnostaa varmaan monia, tässä viestissä näkyy miten tätä ratahanketta on alunperin ruvettu järjesteleen. Ilmeisesti neuvot oli hyviä.. klikkaa:

        http://www.offroadpro.net/fin/keskustelut/viestit.asp?nro=17266&hakusana=reijo karppinen

        kommarit enenkään numeroiden päälle ymmärtänyt.Tietääkseni Ahvenus myytiin 2005 kesällä.


    • KARPPISELLE

      mukava kun joku viitsii omalla vapaa ajallaan järjestää nuorisolle toimintaa. kiitos hienosta radasta.

      • samaa sakkia

        Kyllä kuulostaa mahtavalta tää teidän väittely. Ihan ku lapset tappelis siitä, kuka saa tökkiä kenenkin paskaa milläkin vuorolla... Ainoa huvittava asia tässä eräiden tahojen tuomien asiallisten faktojen meressä on se, että itse asianomainen Karppinen on pysynyt lapsellisesta ja rahanahneesta väittelystänne muualla. Hän ei ryhdy leikkiin mukaan. Miksikö? Koska näillä foorumeilla jyräävien idoottien kanssa keskustelusta on yhtä paljon hyötyä kuin paskan tökkimisestä.


      • ellei olisi toisin
        samaa sakkia kirjoitti:

        Kyllä kuulostaa mahtavalta tää teidän väittely. Ihan ku lapset tappelis siitä, kuka saa tökkiä kenenkin paskaa milläkin vuorolla... Ainoa huvittava asia tässä eräiden tahojen tuomien asiallisten faktojen meressä on se, että itse asianomainen Karppinen on pysynyt lapsellisesta ja rahanahneesta väittelystänne muualla. Hän ei ryhdy leikkiin mukaan. Miksikö? Koska näillä foorumeilla jyräävien idoottien kanssa keskustelusta on yhtä paljon hyötyä kuin paskan tökkimisestä.

        Niin:

        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=115&conference=4500000000001627&posting=22000000017236052


      • mä myös
        samaa sakkia kirjoitti:

        Kyllä kuulostaa mahtavalta tää teidän väittely. Ihan ku lapset tappelis siitä, kuka saa tökkiä kenenkin paskaa milläkin vuorolla... Ainoa huvittava asia tässä eräiden tahojen tuomien asiallisten faktojen meressä on se, että itse asianomainen Karppinen on pysynyt lapsellisesta ja rahanahneesta väittelystänne muualla. Hän ei ryhdy leikkiin mukaan. Miksikö? Koska näillä foorumeilla jyräävien idoottien kanssa keskustelusta on yhtä paljon hyötyä kuin paskan tökkimisestä.

        Tääläpä sitä olet sinäkin...


    • Pitääkö paikkansa?

      Ahvenuksen ajomestan Ylöjärven os.:n endurojengin puheenjohtaja on Mika Hiltunen.

    • sata ei riitä

      ahvenusta ovat käyneet ajamassa kaikki kynnelle kykenevät kylän kollit ja tyttärien poikakaverit

      • Juusen Matin poika

        Juu, näin o! Ja kohta 6000 lukijaa on nähnyt enduropoikien ja heidän hännystelijöidensä mielipiteet siitä, kuinka lajille saadaan ruusuinen tulevaisuus...! Olen kuullut Teboililla, että siinä lähistölläkin asuu joku enduropoika, nimi vaan ei jäänyt mieleen. Tietääkseni Ahvenus - niniminen tila ei ole saanut vieläkään lupaa moottoriradalle, joka kulkisi, jos kulkisi, tilan mailla(kin). Toivotan onnea kaikille lajin parissa pyöriville, mutta välttäkää huonoa seuraa, joka vetää teidät mukaanne syrjäisille kujille. Tai laittakaa edes omat valot päälle.


    • Kominkylä

      Eipä ole rataa vieläkään hyväksytty virallisesti, tiesivät AVI:ssa kertoa kun tiedustelin. Onneksi me ulkopaikkakuntalaisetkin saamme asiallista tietoa viranomaisilta kun ei toiminnanharjoittaja sellaista ole antanut.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      54
      4066
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2169
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1664
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      19
      1487
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1448
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      23
      1360
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1248
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      8
      1164
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      10
      1099
    10. 22
      1066
    Aihe