Kristinusko ei ole oikeanmukaisuutta

ällitälli_

Tapani Suonto
Tapani Suonto

Kun Jeesus riippui ristillä häväistynä, ruoskittuna ja nauloilla lävistettynä, Hän sanoi: "Isä, anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä, mitä he tekevät." Se ei ollut oikeudenmukaisutta. Se oli uhrautuvaa rakkautta. Hän suostui häviämään ja kärsimään ja voitti koko maailman! Jeesus sanoi: "Te olette kuulleet sanotuksi: "Silmä silmästä, hammas hampaasta." Mutta minä sanon teille: Jos joku lyö sinua oikealle poskelle, käännä hänelle toinenkin. Jos joku tahtoo sinun kanssasi käydä oikeutta ja ottaa ihokkaasi, anna hänen saada vaippasikin..." Näin sanoessaan Jeesus sanoutui irti oikeudenmukaisuuden ajattelusta ja toi tilalle jotain suurempaa: uhrautuvan rakkauden.

Kristinuskossa ei ole kyse oikeudenmukaisuudesta. Jos Jeesus olisi oikeudenmukainen, me olisimme kaikki tänään helvetissä! Hän uhrasi itsensä ja antoi anteeksi.

Anteeksianto on uhrautuvaa rakkautta. Anteeksianto ei ole tunne. Se on tahdon valinta. Kun sinua loukataan, anna haavasi Jumalan hoidettavaksi ja valitse anteeksianto. Sen jälkeen elä päätöksesi mukaan, sanoo sisimpäsi mitä tahansa. Kun kohtaat ihmisen, joka on sinua loukannut, kohtele häntä ystävällisesti. Silloin Pyhä Henki tulee avuksesi ja vapaudut myös tunteissasi.

Jos valitset toisin etkä suostu käytännössä toteuttamaan anteeksiantoa - käyttäytymään ystävällisesti - perkele tulee avuksesi ja olet sisimmässäsi entistä sidotumpi ja yhä syvemmällä vihan vankilassa. Olennaista on se, miten käyttäydyt lähimmäistäsi kohtaan.

Ihmissuhdeongelmat ja anteeksiantamattomuus tuhoavat Jumalan valtakuntaa. Ne tuhoavat jopa suuria seurakuntia ja järjestöjä. Olen nähnyt kauheita katastrofeja sekä yhteisöiden että yksityisten ihmisten elämässä ihmissuhdeongelmien tähden. Yleensä aina syynä ovat ihmiset, jotka vaativat "oikeudenmukaisuutta".

On olemassa suuria Jumalan miehiä ja naisia ja on olemassa pieniä Jumalan miehiä ja naisia. Suureksi ei ihmistä tee suuret teot, ihmeet ja merkit. Suuria ovat he, jotka rakastavat uhraten itsensä: kärsivät hiljaa vaatimatta kostoa, antavat anteeksi vaatimatta anteeksipyyntöä ja rakastavat, vaikka toinen vihaisi.

Suuret Jumalan miehet ja naiset voittavat perkeleen kavalat hyökkäykset seurakuntaa kohtaan rakastamalla ja varjelevat heikotkin ihmiset näin Kristuksessa.

Suuria Jumalan miehiä ja naisia on vähän. Siksi seurakunta menettää sadoittain ihmisiä perkeleelle joka vuosi ihmisten riitojen tähden. Ihmissuhdeongelmat ovat yksi suurimpia seurakunnista eroamisen ja uskosta luopumisen syitä. Siksi, rakastakaamme niin kuin Kristus on meitä rakastanut.

6

173

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kiitos,

      siita.l-h

    • vaatimukset. Kristinusko on oikeudenmukaista, sillä se ei riistä oikeudelta eikä kumoa sitä. Kristuksen sovitus täyttää oikeudenmukaisuuden vaatimukset, kun otamme evankeliumin vastaan. Jos emme ota, niin joudumme itse kärsimään kaiken sen, mitä oikeudenmukaisuus kohdallamme vaatii. Silloinkin oikeus toteutuu.

      Tärkeä ehto on vielä se, että meidän tulee antaa anteeksi niitä kohtaan, jotka rikkovat meitä vastaan. Muuten ei meille ole Kristuksen sovituksesta huolimatta anteeksiantoa.

    • Trubaduuri

      Kristus, josta koko tämä kristillisyys juontuu opetti nimenomaan oikeudenmukaisuutta ja levitti upouutta tietoa Hänestä, joka vartavasten on luotujaan kohtaan aina oikeudenmukainen, eli tietoa Luojasta, taivaallisesta Isästä, joka ei "lastansa" hylkää muutaman erehdyksen vuoksi,
      taikka muutaman hairahduksen takia.

      • niin ehkä

        ymmärrät jotakin hyvää.


      • Trubaduuri
        niin ehkä kirjoitti:

        ymmärrät jotakin hyvää.

        Onko Kristus mielestäsi paha?


    • 888GDER

      Ei tietenkään vaan vaan epäoikeuden mukainen koska kuoli sinunkin puolestasi vaikka itse oli synnitön, sinun joka teet syntiä aina ja loppuun asti.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1595
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      16
      1429
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      62
      1337
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      31
      1325
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      34
      1266
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      15
      1208
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1116
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1116
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1104
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1082
    Aihe