Krapulan välttäminen

Tenukeppi

Mun hyväksi havaittu temppu pitkäksi menneen baari-illan jälkeen kotiin tultua on ensin juoda tuopillinen lämmintä vettä, jonka jälkeen masu on helppoo yrjötä tyhjäksi alkoholista. Sitten yleensä syön vähän leipää, särkylääkkeen, banaanin, ja juon puolisen litraa urheilujuomaa. Yleensä toimii, ei ole aamulla niin karmee kankkunen. Onkos muilla vastaavia omia konsteja?Kertokaa.

13

3340

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Elisa*

      No baarista tulon jälkeen on pakko syödä jotain rasvasta ja juoda vähintään se puoli litraa limsaa ennen ku menee nukkumaan..

      ja sen jälkeen oltava hereillä hetki vielä ennen ku menee nukkumaan.. se sapuska tekee arvaamattomia liikkeitä nimittäin siellä mahassa..

      Aamulla ei ole kuin hyvin pienoinen krapula ja silloin pitää saada yleensä jokin hyvin hyvin rasvainen pizza ja kylmää kokista =)

      • pöh

        Harjoitus tekee mestarin. Ja krapula jää historiaan. Aloita lasillinen/päivä ja lisää sitten vähitellen annostusta. Muista säännöllisyys, ei välipäiviä. Kyllä se siitä..


      • Elisa*
        pöh kirjoitti:

        Harjoitus tekee mestarin. Ja krapula jää historiaan. Aloita lasillinen/päivä ja lisää sitten vähitellen annostusta. Muista säännöllisyys, ei välipäiviä. Kyllä se siitä..

        mietippä sitä kun itelles sattuu sellainen kerta että muistat vaan joskus lähteneesi baarista kotiin mutta muistat (olet tottunut siihen nakkarilla käytiin paluu matkalla) vaan muistikuvia sieltä täältä.. tollasta se mulla yleensä on ku baarista lähtee hiilautumaan kotiinpäin.. parhaita kertoja elämässäni on se kun herään aamulla ei kovin pahaan jysäriin mutta lattialta löytyy kylläkin sapuskankääreet ja EI okseta vaikka mahassa vellookin..


    • vincet

      mikä mulla on vialla kun en pode ikinä krapulaa vaikka olisi tullut juotua muidenkin edestä.
      en osaa mitään muuta neuvoa antaa kuin että älä juo sekaisin erilaisia alkoholeja

      • minä vain

        Ei tule krapulaa minullekaan.. Harjoitus tekee mestarin?


    • ...

      tapa valttya krapulalta ja sen estamis "hoidolta" on yksi erittain helppo ja yksinkertainen; ALA JUO ALKOHOLIPITOISIA JUOMIA, ala ainakaan liikaa!

    • eeetu

      Moi!

      Tässä teille krapulanvälttämisohjeet mitkä itellä toimii ainakin joka kerta. Illan päätteeks hirveä rasvamättö (pizza, kebab etc.) sitten ennen nukkumaanmenoa särkylääke ja vettä päälle. Itsellä toimii joka kerta ja jos joku osio unohtuu niin sen huomaa kyl aamulla. Ennen tätä kärsin usein krapuloista. nyt olen ollut ilman krapulaa melkein vuoden vaikka aika useasti tulee juotuakin (kunhan olen muistanut kaikki välttämisohjeet). Suosittelen.. toimii! tuntuu että olen löytänyt jotain hienoa nimittäin krapulan välttämisen kokonaan! EN PUHU PASKAA!

      • Oppinut

        Lämpimän veden juominen ja oksentaminen on todella typerää. Oksennus ärsyttää kurkkua ja pilaa hampaiden kiilteen jos sitä tehdään usein.

        Helpoin tapa välttää kankkusta on ottaa kohtuudella - ei se ole niin vaikeaa. Toinen tapa on se, että otetaan kohtuudella ja muistetaan myös syödä - tärkeintä lienee se, että nukkumaan mennessä juodaan riittävästi vettä tai muuta ei alkoholipitoista nestettä. Alkoholi on kuivattava aine, eli poistaa nestettä kehosta ja tämä aiheuttaa aika monelle pahan olon ja päänsäryn.

        Jos jostain syystä mopo on karannut ja tulee kankkunen, limua ja särkylääkettä sekä lepoa, kyllä se siitä. Ei tarvita mitään poppakonsteja.


      • Wishy-mies
        Oppinut kirjoitti:

        Lämpimän veden juominen ja oksentaminen on todella typerää. Oksennus ärsyttää kurkkua ja pilaa hampaiden kiilteen jos sitä tehdään usein.

        Helpoin tapa välttää kankkusta on ottaa kohtuudella - ei se ole niin vaikeaa. Toinen tapa on se, että otetaan kohtuudella ja muistetaan myös syödä - tärkeintä lienee se, että nukkumaan mennessä juodaan riittävästi vettä tai muuta ei alkoholipitoista nestettä. Alkoholi on kuivattava aine, eli poistaa nestettä kehosta ja tämä aiheuttaa aika monelle pahan olon ja päänsäryn.

        Jos jostain syystä mopo on karannut ja tulee kankkunen, limua ja särkylääkettä sekä lepoa, kyllä se siitä. Ei tarvita mitään poppakonsteja.

        Puolisen litraa vettä tosiaankin pitäisi muistaa juoda ennen simahtamista. Nestevajaus aamulla aiheuttaa todellakin huonovointisuutta. Sillä illan ja yön aikana kuset ja hikoilet enemmän nestettä ulos kuin olet illalla sitä alkoholijuomina nauttinut. Olin aiemmin melkoinen tenuttaja ja olen vuosien saatossa oppinut hyviäkin konsteja darran välttämiseksi. Pystyin juomaan pari-kolmekin päivää putkeen ilman pahempia jälkioloja, väsyttihän sitä toki aina jonkin verran. Mutta tässä ohje, joka toimi minulla erittäin hyvin: Valitse kaupan luontaistuotehyllyltä purkki, joka sisältää mahdollisimman paljon B12 vitamiinia / nappula. 10 mikrogrammaa on jo hyvä. Napsi niitä useamman päivätarpeen verran pari tuntia ENNENkun aloitat dokaamisen. Vitamiinit kun imeytyvät heikommin holin vaikutuksen alaisena. B12 vitamiini varastoituu maksaan foolihappona, jota alkoholi kuluttaa. Foolihappo suojelee maksaa alkoholin myrkyiltä muutenkin. Jos viitsii, niin käy apteekista hakemassa Betolvex -nimistä tuotetta (purkillinen punaisia pieniä pillereitä), ne ovat jo valmista foolihappoa. Ne ovat reseptivapaata tavaraa. Sadan kappaleen purkki maksaa noin 25-26 euron hujakoilla. Niissä pitoisuudet ovatkin sitten jo ihan toisissa sfääreissä. Yksi tai kaksi sellaista pari tuntia ENNEN ryyppyputken aloittamista (riippuu, kuinka monta päivää aiot kännätä). Ja päivittäin täytyy tietysti muistaa syödäkin. NÄillä menee pari-kolme päivää, mutta mitään viikon ränniä ei kyllä mielestäni pelasta enää mikään. Sellaiset täytyy ajaa varovasti miedoilla juomilla alas.
        Tämähän toimi niin kivasti, että elimistö rupesi jo muuten huutamaan armoa, että nykyään joudun elämään ihan tipattomalla linjalla. Vishyveteen kyllä tottuu saunajuomaksikin.
        Terveisiä vain kaikille aloitteleville juopoille. Katkon aika kun joskus aikanaan koittaa, niin se tuntuukin jonkin aikaa ihan helevetin pahalta.


    • välttäjäiä

      Tästä ei tule krapulaa.

      Kyseisen konjakki hyytelön historia yltyy n. tuhannenvuoden taa kun ranskalainen ristiritari Jacques-Pierre Blangotz matkasi pyhälle maalle. Ristiretkiläisiltä loppui ensin vesi sitten viini ja konjakki. Tämä piti korvata jollain. Ilmastosta johtuen vettä ei juuri ollut saatavilla, mutta sen sijaan eri hedelmiä oli.
      Pian huomattiinkin, että runsas hedelmien syönti poistaa janon tunteen.

      Jacques-Pierre Blangotz huomasi pian, että kyseisten hedelmien tuoksu esiintyy vahvavana erityisesti virtsassa. Niinpä hän määräsi nuoret aseenkantajansa aina aamuisin virtsaamaan tammitynnyriin. Kyseinen aine käytettiin viiniksi ja myöhemmin tislattiin vahvaksi. Koska kyseessä oli Ranskalinen keksintö, niin juomaa alettiinkin pian kutsua Blangotz-konjakiksi. (brandya)

      Ennen tislausta olevasta viinistä tehtiin myös hyytelöä nimeltä Jacques-à la doube.

      Muutamia vuosia myöhemmin kyseinen resepti kulki Fransiskaanimunkkien myötä muualle eurooppaan ja sieltä Venäjälle ja myöhemmin Aasiaan.

      Munkit keksivät nykyisinkin käytettävän reseptin. Koska perinteisessä viinissä josta konjakkikin valmistetaan on pitkätyö samoin myös. Blangotz-konjakissa (myöhemmin brandyssa).

      Teko vaihe etenee seuraavasti. Neljä fransiskaani munkkia majoitetaan samaahuoneseen kahdeksivuorokaudeksi. He syövät pelkkiä omenoita ja juovat omenamehua. On erittäin tärkeää, että omenoista saatu neste säilyy elimistössä yön yli tai vähintään 8 tuntia, tämän jälkeen virtsataan tammitynnyriin.

      Juuri tästä pitkään elimistössä olleesta aineesta valmistetaan itse brandy. Ja päivänmittaan tulleesta virtsasta valmistetaan hyytelö. Saattaa kuullostaa kuvottavalta mutta sitä se ei ole.

      Tämä brandy on ollut monen euroopan hovin varjeltu salaisuus. Myös suomessa marsalkka Mannerheim oli Blangotz-brandyn ystävä.
      Huhutaan yhä että ranskasta toimitettiin Louhisaaren kartanoon tammitynnyreitä tislausta varten.

      Oikeaa Blangotz:ia en ole kuin kerran päässyt maistamaan.

      Brandya on vaikea itse tehdä, mutta hyytelön voi tehdä itsekkin. Ollessani kesälomalla join neljäpäivää pelkää omenatuoremehua ja söin omenoita. Kolmena viimisenä päivä kuurin aloittamisen jälkeen virtsasin ihan tavalliseen kotiviini paljuun. Laitoin joukkoon pikahiivan ja lisäsin sokerin. Tämän käytyä viiniksi. Tein Hyytelön liivatetta käyttäen.

      Sitä ei tullut yhtä kakkuvuuallista enempää. Tarjoilin tätä vierailleni riistankera pieninä viipaleina.

      No enpähän voinut kertoa, ihan tarkkaan kuinka se oli tehty. Mutta hyvää oli kerroin reseptin olevan ranskalainen. Ja jos tämä joitain teistä kuvottaa tai oksettaa niin tässä tietoa maailman kalliimmasta kahvilajikkeesta:

      http://fi.wikipedia.org/wiki/Kopi_Luwak

      Eli ihminen on hyödyntänyt itsensä ja eläinten ruumiintoimintoja jo vuosisatoja

    • gty_

      Mun parhaat, kokeillut keinot ovat nämä:

      Lopeta juominen jossain vaiheessa, esim. 1-2 h ennen kuin lähdet kotiin. Juo loppu ilta vettä, limua, vissyä. Tai vaihtoehtoisesti juo illan aikana aina välillä jotain alkoholitonta.

      Syö jotain pientä suolaista ennen nukkumaan menoa. Älä tuhtia närästävää rasvakebabia, mutta vaikka 1-2 voileipää.

      Ota jo varmuuden vuoksi yksi burana tms. ibuprofeiini ennen nukkumaan menoa.

      Aamulla juo paljon vettä ja mehua. Juo terveysmehua, joka hellii vatsaa. Esim God Morgonin BIFIDO-mehu. Ei ole kamalan makeaa, mutta siitä saa energiaa, jos et voi syödä. Ja maitohappobakteerit tekevät vatsalle hyvää. Löytyy omppua ja aplaria. Mä sain tätät testiin Hopottajat-suosittelupalvelun kautta, tällaisia ne tuotteet on:

      http://godmorgon.com/bifido/fi/

      Syö kevyesti. Tee smoothie jogurtista, marjoista ja mehusta tai syö pelkkää jugurttia. Juuri tuollaista BIFIDO- tms. jugua, joka on vatsalle hellää.

      ÄLÄ SYÖ hapokkaita hedelmiä, kuumia puuroja ja rasvaisia, suolaisia mäjäyksiä, kuten munakkaita tai pekonia.

      Ota jäisen kylmä suihku.

      Juo vähän kahvia ja avaa ikkuna. Kahvittelu parvekkeella suihkun jälkeen tekee eetvarttia.

      Käy kevyellä kävelylenkillä (ota mukaan juotavaa, vettä tai terveysmehua). Älä juokse. Vuokraa hyvä leffa.

    • faktoja pöytään!

      Ainoa keino välttää krapulaa on olla juomatta itseään humalaan. Jos joku olisi keksinyt keinon välttää krapulaa, niin hän olisi rikas mies tai nainen. Ennen kuin julkistatte väitteitä, niin tervehenkiseen tapaan kuuluu ensin se, että teet taustatyötä löytääksesi faktoja, jotka kumoaa väitteesi. Ja sitten faktoja, jotka tukevat väitettäsi. Kun saat tuloksen, niin joko julkistat sen todellisena faktoihin perustuvana asiana, tai sitten jätät kusettamiset ja harhaopit sikseen.

    • vcxvxcvxvxvcx

      Onko se niin hankalaa vaihtaa veteen silloin kun alkaa tuntua siltä, että aamulla on krapula? Aloittaa veden juomisen jo baarissa niin ei tarvitse kotiin tultua alkaa kittaamaan. Aamulla sitten vettä ja ruokaa niin päivä lähtee hyvin käyntiin, vaikka hieman väsynyt olo saattaakin olla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      25
      1451
    2. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1291
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      9
      1255
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      29
      1195
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      29
      1184
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      13
      1083
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1077
    8. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1064
    9. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      7
      1063
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1042
    Aihe