Julkisoikeus/hallintotiede

sirpaleenainen

Kumpaankin minut on hyväksytty, mutta kumpaan menisin?

14

5505

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tuloksista

      on kysymys?

    • ehdottomasti!

      Hallintotiede on mielenkiintoisempaa ja monipuolisempaa!

    • mikä kiinnostaa

      Ja katso opiskeluaikana, kumpi mielestäsi vaikuttaa järkevämmälle/ mielenkiintoisammalle valinnalle. Pääaineen vaihto onnistuu usein, jos on lukenut ainetta cumun verran ja hakee vaihtoa.

      Itse varmaankin valitsisin hallintotieteen ja ottaisin julkisoikeuden sivuaineeksi. Tuntuu, että oikiksessa opiskelevat vievät ns. laki paikat...

      • oikein töitä

        Eipä paikkoja liiemmin ole hallintotiedettä opiskelevillekaan. Yliopistojen valintaoppaat liioittelee lievästi sanottuna työelämän mahdollisuuksia. Totuus paljastuu kun juttelee sisälle päästyään asiaan konkreettisesti tutustuneiden kanssa. Ja viimeistään valmistuttua. Joten aika sama, kumman valitsee.


      • hallintotieteilijä -77
        oikein töitä kirjoitti:

        Eipä paikkoja liiemmin ole hallintotiedettä opiskelevillekaan. Yliopistojen valintaoppaat liioittelee lievästi sanottuna työelämän mahdollisuuksia. Totuus paljastuu kun juttelee sisälle päästyään asiaan konkreettisesti tutustuneiden kanssa. Ja viimeistään valmistuttua. Joten aika sama, kumman valitsee.

        nykyisessä tilanteessa ei htm-tutkinnon omaaville
        (ellei ole opiskellut pääaineena taloustieteitä,
        FILA,kunnallistalous yms.) Harvoihin eteläisessä suomessa (ja varmaan pohjoisemmassakin)avautuviin paikkoihin on sekä kunta- että valtiosektorilla nyt kovempi kilpailu kuin aikoihin. Tehostamistoimet, virkojen lakkauttamiset ja suuren ikäluokan vielä pitäessä
        muutaman vuoden tiukasti paikoistansa kiinni ei
        kyllä helposti työllistytä vaikka olisi jo rutkasti kokemustakin (nimimerkillä kokemusta
        on). Mutta tietysti nyt aloittavien valmistuessa
        2010-12 tilanne voi ja onkin varmaan joltain osin
        tietty hieman muuttumaan päin. Ehkäpä kuitenkin
        talousosaamista /henkilöstöhallinnon osaamista kannattaa painottaa htm-opinnoissa, mikäli jatkossa haluaa helpommin työllistyä.


    • ...

      itse opiskelen julkisoikeutta, hallintotiedettä olen lukenut muutamia kursseja yliopistossa ollessani, ja täytyy sanoa ettei tuo hallintotiede ole ollenkaan oma juttu.

      julkisoikeus on konkreettisempaa, pykäliä, sääntöjä, lakikirjaa ym. hallintotiede on johtamista, teoriaa ym.

      olet varmaan lukenut pääsykoekirjoja? kannattaa valita aloista se joka tuntuu mielenkiintoisemmalta, itse en ainakaan jaksa panostaa opintoihin jos mielenkiinto puuttuu...

    • §§§

      Opiskelen julkisoikeutta ja olen käynyt myös muutamia kursseja hallintotieteestä.Julkisoikeuden tentit vaativat paljon lukemista ja luettavat tenttialueet ovat laajempia kuin hallintotieteessä. Julkisoikeudessa tentittävää kirjallisuutta ei voi suorittaa esseinä, kuten monissa hallintotieteen opinnoissa on mahdollista. Jos lakiasiat kiinnostavat sinua, niin kannattaa ehdottomasti valita julkisoikeus.

      • vielä hukassa

        Hain viime keväänä Helsingin oikikseen ja ahdistaa toiseen kertaan lukeminen. Onko julkisoikeuden/hallinto-oikeuden pääsykokeet yhtä vaikeita? Ja onko tarjolla hyvin töitä?


      • myösss
        vielä hukassa kirjoitti:

        Hain viime keväänä Helsingin oikikseen ja ahdistaa toiseen kertaan lukeminen. Onko julkisoikeuden/hallinto-oikeuden pääsykokeet yhtä vaikeita? Ja onko tarjolla hyvin töitä?

        hyvin kiinnostunut äskeisestä..eli onko tarjolla töitä ja missä?? itse aloittaisin julkisoikeuden opinnot mahdollisesti ensi syksyllä joten vuosien 2013/2014 työnäkymät kiinnostavat!
        entä kumpaa opiskelukaupunkia suosittelisitte,tre:tta vai vaasaa,miksi? kaikenlainen lisä info tarpeen!
        kiitos :)


    • Keimola

      Nostelen tätä ketjua, sillä aloittelen jo valmistautumaan ensi kesän pääsykokeita varten... Haluaisin päästä Tampereelle opiskelemaan joko julkisoikeutta tai filaa, tai kauppatieteellisistä aineista vero-oikeutta tai yritysjuridiikkaa. Löytyisikö täältä ko. aineiden opiskelijoilta mielipiteitä pääsykokeista, opiskelusta, työllistymisestä jne... ?

      Esimerkiksi hallintotieteisiin järjestetään kaikille aineille yhteinen pääsykoe, jossa vastataan a) kaikille yhteisin ja b) pääainekohtaisiin kysymyksiin (max 2 pääainetta). Aikaa on kuitenkin vain 4 tuntia, joten ehtiikö siinä todellakin vastata kaikkiin kohtiin? Kävin vilkuilemassa vanhoja pääsykoekysymyksiä, ja minusta vaikuttaa siltä, että jo pelkästään filan kysymyksiin vastaaminen veisi itseltäni neljä tuntia.

      • edc;

        Olet oikeassa kyllä, että FILAn kysymyksiin vastaaminen vie aikansa! Itselläni jäi aikaa 40 min vastata toisen aineen kysymyksiin.


      • filalainen

        Katso sisäänpääsyprosentit ja valitse suurin prosenttiluku. Jos fila/kunnallistalous kiinnostaa, helohko päästä sisälle. Perusopinnot useisiin Hallintotieteiden nimikkeisiin yhteiset, joten jos esim. fila tökkii, vaihda heti aineopintojen jälkeen julkisoikeuteen/vero-oikeuteen. Tällä saat itsellesi samalla suuren sivuaineopintokokonaisuuden ja esim. kandin, jonka arvo on uudistuksen myötä nousemassa tärkeämmäksi.

        Eli tiivistettynä; helpolla sisää, sitten katsot mitä ne aineet oikeesti on(pääsykoekirjat ei kerro totuutta!) ja sitten vaan vaihteleen. Trellä vielä vapaa sivuaineoikeus; hydynnä, kunnes sekin erityisetu viedään pois.

        t. Filalla sisälle; tykästyin; Filalla maisteriksi


    • juristi2012

      Jos pääaine on valittava noiden kahden väliltä, ottaisin hallintotieteen. Julkisoikeuteen on todella helppo päästä mutta opiskelu vaatii runsaasti kirjojen pänttäämistä ja ulkoa opettelua parhaaseen "hauki on kala"-tyyliin, yhtä rankasti kuin oikiksessa. Palkkaus onkin sitten puolet juristin palkasta... hallintotiedettä pääaineena opiskelevan taas pitää kyetä hahmottamaan laajoja kokonaisuuksia. Eli riippuu lähinnä itsestäsi, oletko enemmän asioita ulkoa opettelevaa tyyppiä vai isommat kuviot nopeasti hoksaavaa. Molemmille on paikkansa.

      • J.M.

        "Julkisoikeuteen on todella helppo päästä mutta opiskelu vaatii runsaasti kirjojen pänttäämistä ja ulkoa opettelua parhaaseen "hauki on kala"-tyyliin, yhtä rankasti kuin oikiksessa. Palkkaus onkin sitten puolet juristin palkasta..."
        Kun pääosaosa julkkareista päätyy kuitenkin julkiselle sektorille töihin, niin siellä olevien palkkoja verrattuna julkkarin ja juristin palkoissa ei ole merkittäviä eroja, samoissa palkkaluokissa liikutaan oli sitten titteli ylitarkastaja tai lakimies valtiolla. Juristien huippupalkat tuleva varsin puhtaasti yksityiseltä sektorilta, valtiolla tai kunnalla eroja ei juurikaan ole.

        Itselläni oli pitkänä sivuaineena hallintotiede, ja silti pidän sitä vähän epämääräisenä aineena, enkä oikein vieläkään tiedä mihin ammattiin se kouluttaa, ehkä joksikin byrokratian suunnittelijaksi tai tutkijaksi, mutta käytännön tasolla pidän julkisoikeutta hyödyllisempänä aineena.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tyttäreni kuoli lihavuusleikkaukseen.

      Miettikää kuiten 2 kertaa, ennenkuin menette lihavuusleikkaukseen.
      Terveys
      321
      7635
    2. Viiimeinen viesti

      Sinulle neiti ristiriita vai mikä nimesi sitten ikinä onkaan. Mulle alkaa riittää tää sekoilu. Oot leikkiny mun tunteill
      Suhteet
      66
      2176
    3. Mikä olisi sinun ja kaivattusi

      Tarinan kertovan elokuvan nimi?
      Ikävä
      177
      1856
    4. epäonnen perjantain rikos yritys

      onpa epäselvä kuva, tuolla laadullako keskustaa tarkkaillaan lego hahmotkin selvempiä
      Kajaani
      16
      1392
    5. Onko kaivattusi täysin vietävissä ja

      vedätettävissä?
      Ikävä
      112
      1287
    6. Yllätyspaukku! Vappu Pimiä rikkoi vaikean rajapyykin yllättävässä bisneksessä: "Nyt hymyilyttää...!"

      Wau, onnea, Vappu Pimiä, upea suoritus! PS. Pimiä tänään televisiossa, ohjelmatietojen mukaan hän on Puoli seiskassa vie
      Suomalaiset julkkikset
      9
      1261
    7. Suomessa ei ole järkeä tarjota terveyspalveluita joka kolkassa

      - Suomen väestötiheys 1.1.2022 oli 18,3 asukasta maaneliökilometriä kohden. - Uudenmaan maakunnassa asuu keskimäärin 18
      Maailman menoa
      170
      1231
    8. RÖTÖSHERRAT KIIKKIIN PUOLANGALLA.

      Puolankalaisilla tehtävä ryhmäkanne itsensä yleintäneistä rötöstelijöista, sekä maksattaa kunnan maksama tyhmän koplan j
      Puolanka
      57
      1186
    9. Kirjoitin sinulle koska

      tunnen sinua kohtaan niin paljon. Sydäntäni särkee, kun kätken ihastumisen, kaipauksen, sinua kohtaan tuntemani lämmön j
      Ikävä
      41
      1081
    10. Martina pääsee upeisiin häihin

      Miltäs se tuntuu kateellisista. Anni Uusivirta on Martinan kavereita.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      290
      1029
    Aihe