Juhlat perheessä, uskonnoton ja uskovainen

vatupassiton

Mieheni perhe on erittäin uskovaa sorttia, käyvät joka sunnuntai kirkossa jne. Mieheni tapauskovainen kuten moni muukin mutta itse ateisti.

Tämähän aiheutti pienimuotoista sanaharkkaa jo senkin takia, kun kirkkohäitä ei ole eikä tule, eikä kastajaisiakaan sitten aikanaan. Sainpa jossain välissä kuulla olevani saatananpalvojakin.

Mutta nyt askarruttaa jo seuraava keskitalven juhla, pitäisi kuulemma anoppilassa viettää "joulua". Jo pelkästään juhannuksena ruokapöydässä sain katseita, kun aloin muiden rukoillessa lappamaan itselleni ruokaa. Olin kyllä jo aiemmin sanonut, että en edelleenkään aio liittyä kirkkoon kuten anoppi haluaisi.

Jos pitäisinkin itse keskitalven juhlat, saisi anoppikin hieman mietittävää, kun täällä saisi vain kasvisruokaa, ei mitään radion virrenveisuuta jne. Uskaltaisinkohan?

Ajankohta on hieman aikainen, mutta ajattelin hieman samaan tyyliin pitää kekriä ja aikanaan samhainia. Idea ei miehen mielestä ainakaan ole paha, mutta mitäs mieltä on Suomi24? Vastaan otetaan niin ehdotuksia järjestelyistä kuin muistakin ajatuksista!

Hyvää loppukesää itse kullekin, ja vaihtoehtoista elämää.

10

3353

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • cybo-ceronimo-cabriel-61

      Älä tee 'kärpäsestä härkästä', itsesi ja perheesi vuoksi.

    • Skeptinen faktailija

      On aika tasapainoton tila, jos uskonto saa näkyä, mutta uskonnottomuus ei. Miksi olisi jotenkin enemmän oikein, että sinä juhlit uskontoa harjoittavien kanssa, mutta he eivät voisi hyväksyä yhteistä ajanviettoa uskonnottomasti?
      Tämä lähtökohta on pielessä, että kun kerran suurin osa suomalaisista kuuluu kirkkoon (tapakristityt, ei-osallistujat), niin uskonnollinen elämäntapa olisi jotenkin enemmän "oikein", ja uskonnottomat ovat vain kiusallinen vähemmistö, joita ei nyt voi matonkaan alle lakaista. "Heitä-on-vain-jotenkin-siedettävä-,vaikka-ovatkin-väärässä." Ärrmurr! ;)

      Uskonnottoman ei missään tapauksessa pidä hyssytellä luulevien edessä, vaan seistä rinta rottingilla ja olla tarvittaessa kuuluvastikin sitä mieltä, mitä mieltä aidosti on! Juuri niinhän uskovatkin tekevät, ja he ovat jotenkin oikeuttaneet sen itselleen.

      Jos ajattelen esimerkin vuoksi itseäni, en voisi kuvitella suhdetta jyrkästi eri tavalla näistä asioista ajattelevan kanssa. En tällä provosoi mitään, mutta omalla kohdallani tilanne olisi tämä. Ja sama koskee myös tätä "huuhaa" -osastoa. Jos kumppanini uskoisi oikeasti vaikkapa astrologiaan, ennustuksiin, kiviin, tarot-kortteihin, auroihin, energiahoitoihin, telepatiaan, selvänäköön (joko riittää tämä lista?) ja ennalta määrättyyn kohtaloon, sukset olisivat ristissä hyvin nopeasti (ääh, nyt huomasin, että miehesi onkin itse ateisti. No, jääköön tuo yllä kirjoitettu kuitenkin paikalleen. Voihan joillakin olla tuollainenkin tilanne).

      "Jos pitäisinkin itse keskitalven juhlat, saisi anoppikin hieman mietittävää, kun täällä saisi vain kasvisruokaa, ei mitään radion virrenveisuuta jne. Uskaltaisinkohan?"

      Hitto, tietysti uskallat! Vuoroin vieraissa ja talossa talon tavalla: sinä kuuntelet toisinaan anoppilassa virsiä, ja anoppisi syö vastavuoroisesti, mielenosoituksetta, sinun kasvisruokiasi. Sanoit, että anoppisi haluaisi sinun liittyvän kirkkoon. Aika rohkeasti puututtu toisen elämäntapaan ja -katsomukseen. Mitäpä jos sinä vastavuoroisesti ehdottaisit, että hän eroaisi kirkosta ja liittyisi vapaa-ajattelijoihin? Olisiko ehdotus liian julkea ja tahditon? Jos vastaat kyllä, niin miksi ihmeessä? Sinähän toimisit täsmälleen samoin, kuin hän on jo toiminut.

      Tuo saatananpalvonnasta uskonnottomuuden vuoksi syyttäminen kiehautti sappeni, ja siksi en paljoa pidätellyt kirjoittaessani. Olettamani siis on, että hän on väärässä (?). :)

      Vielä tuosta syyttämisestä: on aika mielenkiintoista, että (tosi)uskovat usein saarnaavat ateistien olevan perkeleen tai muun vastaavan vallassa tai kätyri.
      Ateistin näkövinkkelistä katsoen vanha vihtahousu kuuluu kuitenkin samaan satuun jumalien kanssa, ainakin omasta mielestäni.

    • olisi se, että

      et viettäisi joulua laisinkaan. Juhlapyhät voisit olla töissä samaan aikaan kun mies ja tulevat lapset köllöttelevät lomapäiväänsä.

      Se on uskonnonvapautta, muuten loukkaat itseäsi ja muita.

      Turha vedota siihen, että kristilliset juhlapyhät on rakennettu vanhojen pakanajuhlapäivien päälle - ateistina sinähän et pakanajuttuihinkaan usko. Olisi uskonnonvapautesi rikkomista ja uskonnollista tuputtamista sekä sinun kiusaamistasi osallistua näihin tyhjänpäiväisiin lomapäiviin! :)

      Mutta joo.. vitsit vitsinä. Jos ihan totta puhutaan, varmasti tiesit jo melkein alussa miehesi ja hänen vanhempiensa uskostaan. Älä rupea pelleilemään jonkun pikkuasian vuoksi. Ei sinun kirkkoon tarvitse naimisiin asti mennä, ei todellakaan, mutta joulu on kuitenkin perhejuhla. Koita ymmärtää vaikka se yhdessäolo kuinka loukkaisi uskonnonvapauttasi.

      Anoppeja ei tarvitse sen enempää kuunnella oman elämänsä ohjaamiseen, liittyköön tai erotkoon itse kirkosta, sinuun sen ei tulisi mitenkään vaikuttaa, tärkeintä on että miehesi kanssa teillä on yhteinen sävel.

      • huumoriakin

        " et viettäisi joulua laisinkaan. Juhlapyhät voisit olla töissä.. . ... Turha vedota siihen, että kristilliset juhlapyhät on rakennettu vanhojen pakanajuhlapäivien päälle - ateistina sinähän et pakanajuttuihinkaan usko."

        Vuodenkieroon liityvissä vanhoissa juhlissa ei tarvita mitään pakanauskoa. On paljon huonompiakin syitä juhlia (ja kyllä niitä syitä julaan aina keksitään;-) kuin vuodenkierron neljä käännekohtaa...

        Uskovaiset voisivat puolestaan olla lauantaisin töissä, kun uskonnottomat ja sekulaarit nauttivat maallisen yhteiskunnallisen ja poliittisen toiminnan tuloksista! :-)


    • kymijoki

      Että haluatko ärsyttää "appivanhempiasi" vai mistä on kysymys. Itse en kuulu mihinkään kirkkoon ja suhtaudun kriittisesti erilaisiin oppeihin, mutta jos satun olemaan esim. uskovaisten kanssa samassa pöydässä pystyn sen aikaa olematta syömättä jos he haluavat rukoilla. Kunnioitusta puolin ja toisin!!!

      • Anonyymi

        Jos osun uskovaisten pöytään, puristan itsestäni naukupierun, vaikka rukoilemalla😇


    • naputettavaa

      jos itse kustannatte häänne.Jos taas anoppi ja appesi osallistuvat kuluihin,mielestäni silloin pitäisi yrittää huomioida myös heidän toiveitaan.

      Lykkyä tykö,kyllä se siitä ludviintuu.

    • Admira

      juhlia silloin kun siltä tuntuu. Keskitalven, kevään keskikesän ja talven taittumisen juhlia on vietetty kauan ennen kuin kristinusko Suomeen saapui. Eivät ne alkujaan ole mitään kristillisiä juhlia, vaan liittyivät agraariyhteiskunnassa vuoden kiertoon. Kristiusko ne vaan nappasi itselleen. Sanopa anopillesi, että netistä löytyy vaikka millä mitalla tietoa vanhan ajan juhlista jolloin ei Jeesuksesta ollut kukaan vielä mitään kuullutkaan.

      • Historiaa

        Kyllä kristinuskon myötä on tullut paljon myös hyvää. Eipä olisi tavallisilla kansalaisilla mahdollista koulujen käyntiin maassamme,jos eläisimme vielä kivikautta. Sairaalat, koulut, päiväkodit ym. sosiaaliset toimet ovat lähteneet kristillisen rakkauden pohjalta. Nyt mennään huonoon suuntaan. Itsekkyys on saanut vallan ja historia on unohtunut kun kaikkea on yllin kyllin. Nuoret katolilaiset muissa Euroopan maissa kunnioittavat uskontoa, kirkossa käyminen on aivan luonnollista, Suomessa vain Jouluna ja ripille päästessä.


      • Nimetön
        Historiaa kirjoitti:

        Kyllä kristinuskon myötä on tullut paljon myös hyvää. Eipä olisi tavallisilla kansalaisilla mahdollista koulujen käyntiin maassamme,jos eläisimme vielä kivikautta. Sairaalat, koulut, päiväkodit ym. sosiaaliset toimet ovat lähteneet kristillisen rakkauden pohjalta. Nyt mennään huonoon suuntaan. Itsekkyys on saanut vallan ja historia on unohtunut kun kaikkea on yllin kyllin. Nuoret katolilaiset muissa Euroopan maissa kunnioittavat uskontoa, kirkossa käyminen on aivan luonnollista, Suomessa vain Jouluna ja ripille päästessä.

        saa sellaisen käsityksen, että väität kaikkien ihmisten keksintöjen perustuvan kristinuskoon. Kristinuskon perujako ovat lääketiede, tekniikka, kirjallisuus, vapausaatteet ym. Mainitsemasi sairaalat, koulut ja sosiaaliset toimet juontavat kyllä humanismin leviämisestä, ei kristinuskosta, joka päinvastoin on kahlinnut ihmisten tiedojanoa ja surmauttanut lukemattoman määrän ihmisiä kerettiläisinä ja noitina.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      13442
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Persut petti duunarit

      Kyllä persujen kuuluu nyt mennä häpeämään kun äänestivät lakkolakien puolesta. Vielä muka kehutaan olevan työväenpuolue,
      Perussuomalaiset
      194
      956
    7. Persuille kovaa kyytiä YLEn kannatusmittaus

      https://yle.fi/a/74-20085866 Näin se menee persueliitti. Pettäjän tie on karu, persujen äänestäjät ovat nyt reagoineet
      Maailman menoa
      182
      920
    8. Lindtman runnonut demarit huimaan nousukiitoon!

      Palkansaajat – siis Suomen käynnissä pitävä kansanosa – ei näemmä arvosta EK/SY-sätkyakka Purran saksipelleilyä. Niin
      Maailman menoa
      271
      886
    9. Mitä ajattelen sinusta

      Että olit erilainen kuin muut ja jollakin kummalla tavalla samanlainen kanssani, vaikka ei tunnetukaan. Sinun kanssa tu
      Ikävä
      35
      833
    10. Itkisikö onnesta

      Jos panisin sua kunnolla?
      Ikävä
      86
      707
    Aihe