Keitä ovat palestiinalaiset?

AO.

Annetaanpas vaihteeksi tilaa totuudenmukaiselle historiankatsaukselle.

Palestiinalaiset ovat asuneet tuhansia vuosia historiallisessa Palestiinassa. Monet heistä pakotettiin muuttamaan kodeistaan kun Israelin valtio perustettiin 1948. He muuttivat Länsirannalle, Gazan kaistaleelle ja muihin arabimaihin. He ovat olleet pakolaisia siitä lähtien.

Palestiinalaisia on noin kahdeksan miljoonaa. Viisi miljoonaa heistä on pakolaisina.

Miljoona palestiinalaista asuu Gazan kaistaleella – kolme neljäsosaa heistä on pakolaisia. Noin 1,6 miljoonaa palestiinalaista asuu Länsirannalla. Heistä 650 000 on pakolaisia.

Miksi palestiinalaiset vastustavat Israelin valtiota?

Israel perustettiin etnisellä puhdistuksella ajamalla 750 000 pakolaista kodeistaan.

Yhdysvallat ajoi YK:ssa läpi Palestiinan jakoa kannattavan lain 1947. Siinä israelilaisille siirtokuntalaisille oltiin antamassa 55 prosenttia Palestiinasta, vaikka heitä oli vain 30 prosenttia asukasluvusta. Tämä ei ollut riittävästi Israelille.

Israelin joukot murhasivat 300 palestiinalaista Deir Yassinin kylässä huhtikuussa 1948. Aseistetut joukot käyttivät tätä teurastusta mallina ajaen satoja tuhansia palestiinalaisia kodeistaan.

Israelin valtio perustettiin kuukautta myöhemmin.

Israelin väitettiin olevan sodassa arabimaita vastaan. Maan johtajat tekivät kuitenkin salaisia sopimuksia arabijohtajien kanssa. Israel sai 77 prosenttia maasta. Jordania otti Länsirannan ja Egyptille annettiin Gazan kaistale.

Israel valtasi Länsirannan ja Gazan kaistaleen takaisin seitsemän päivän sodassa 1967.

Israel riistää palestiinalaisilta vettä. Se ottaa 75 prosenttia Länsirannan ja Gazan vedestä. Yksi israelilainen käyttää vettä saman verran kuin neljä palestiinalaista.

Vallatuilla alueilla asuu yli 400 000 siirtokuntalaista. He asuvat aseistetuissa siirtokunnissa, joita suojaa Israelin armeija.

Israelin joukot sulkevat säännöllisesti teitä palestiinalaisten kylien väliltä ja estävät näin ihmisten, ruuan ja muiden tarpeiden liikkumisen. Katusulut estävät ihmisten pääsyn sairaalaan saamaan tarvitsemaansa hoitoa. Yli 60 ihmistä on kuollut tämän takia syyskuun 2000 jälkeen.

Köyhyys ja epätoivo saavat jotkut palestiinalaiset tekemään itsemurhaiskuja yrityksenään vastata Israelin sortoon.

Eivätkö sekä israelilaiset että palestiinalaiset ole yhtä syyllisiä rauhan rikkomiseen?

Oslon rauhansopimusprosessi alkoi 1993. Moni näki sen tuovan rauhan Lähi-itään. Prosessi alkoi ensimmäisen palestiinalaisten intifadan (kansannousun) jälkeen 1987.

Sen jälkeen kun rauhanprosessi romahti vuonna 2000 ja uusi intifada alkoi, yli 1200 palestiinalaista on tapettu. Se on viisi kertaa enemmän kuin kuolleiden israelilaisten määrä.

Yhdysvallat ja Israel syyttävät Yasser Arafatia, palestiinalaisten johtajaa, siitä, että hän kieltäytyi ”parhaasta sopimuksesta” minkä hän voi saada.

Rauhanprosessi oli kuitenkin teeskentelyä. Kyse oli Israelin kontrollin vakauttamisesta Palestiinassa, ei sen lopettamisesta.

Oslon sopimuksessa Palestiinan viranomaisille annettaisiin kontrolli vain 17 prosenttiin Länsirannalla ja 60 prosenttiin Gazan kaistaleella. Palestiinan viranomaisilla olisi näin ollen vain vähän valtaa.

Sopimuksessa alue jaettiin useisiin erillisiin osiin. Tiet näiden alueiden ympärillä jäisivät Israelin kontrolliin.

Israelilaiset siirtokuntalaiset säilyisivät kuvassa. Yksikään viidestä miljoonasta pakolaisesta ei saisi palata koteihinsa Israeliin.

Camp Davidin tapaamisessa vuonna 2000 palestiinalaisille tarjottiin yli 50 prosentin kontrollia Länsirannasta, kun kaksi aavikkoaluetta lisättiin palestiinalaisten viranomaisten valvontaan.

Palestiinalaisten elämä jatkui kurjana koko rauhanprosessin ajan.

Ariel Sharon, nyt Israelin pääministeri, vieraili Al Aqsan moskeijassa Jerusalemissa syyskuussa 2000.

Sharon on syyllinen 2000 palestiinalaisen pakolaisen teurastukseen libanolilaisilla pakolaisleireillä Sabrassa ja Shatillassa vuonna 1982. Hänen vierailunsa tavoitteena oli nöyryyttää palestiinalaisia.

Palestiinalaisten jatkuvaan kurjuuteen yhdistettynä se oli teko, joka nosti vihan pintaan ja käynnisti uuden intifadan.

Mikä on Yasser Arafatin rooli?

Yasser Arafat tuli julkisuuteen haastamalla urhollisesti Israelin vallan. Mutta nyt hän edustaa sitä osaa palestiinalaisista, jotka haluavat kompromisseja Israelin kanssa huomioimatta sitä mitä se tarkoittaa tavallisille palestiinalaisille.

Hän on jäänyt taktiikassaan jumiin ja joutuu toimimaan omia ihmisiään vastaan. Tämän vuoksi uusi intifada ei ole pelkästään Israelin hallinnon vastainen, vaan se on myös protesti Yasser Arafatin politiikkaa vastaan.

Onko sionismi rasismia?

Sionismi on poliittinen liike juutalaisten luvatun maan puolesta.

Se oli vastaus kasvavaa antisemitismiä ja juutalaisiin kohdistuvaa vainoa vastaan, Itä-Euroopassa 1800-luvun lopulla.

Pääajatuksena oli siirtää osa juutalaisväestöstä alueelle, joka olisi vapaa antisemitismistä. Tämä tarkoitti useimpien palestiinalaisten ajamista pois mailtaan ja kaikkien poliittisten oikeuksien kieltämistä niiltä, jotka alueelle jäivät.

Juutalaiset, jotka olivat olleet alistettuja Euroopassa, alkoivat alistaa Lähi-idässä. Israel on ”juutalaisvaltio juutalaisille”, vaikka siellä asuu miljoona palestiinalaista, jotka ovat viidesosa maan väestöstä.

Kun Israel perustettiin, 85 prosenttia palestiinalaisten maista otettiin heiltä pois. Valtio käyttää 50 prosenttia vähemmän arabien koulutukseen kuin juutalaisten.

Normaali palkka juutalaisilla on 33 prosenttia korkeampi kuin arabeilla.

Yhtään arabikaupunkia ei ole perustettu sitten 1940-luvun. Noin 22 000 arabiasuntohakemusta hylättiin pelkästään vuonna 2000. Monilla palestiinalaiskylillä ei ole vettä tai sähköä, ja palestiinalaiset on suljettu pois monilta aloilta.

Iso osa sionisteista näkee palestiinalaiset ja arabit ala-arvoisina ihmisinä. Menechem Begin, Israelin pääministeri 1980-luvulla, kuvasi palestiinalaisia ”kaksijalkaisiksi eläimiksi.”

Monet juutalaiset eri puolilla maailmaa inhoavat Israelin politiikkaa.

Mikä on oikeus palata?

Tällä hetkellä Israelin laki oikeuttaa jokaisen juutalaisen mistäpäin tahansa maailmaa muuttamaan Israeliin.

Yhdelläkään viidestä miljoonasta pakolaisesta, joista 88 prosenttia asuu Lähi-idässä lähellä entisiä kotejaan, ei ole tätä oikeutta.

Väitteiden mukaan Israelissa ei ole tilaa pakolaisille. Yli 90 prosenttia pakolaisista voisi kuitenkin palata tyhjille alueille, joilla he ja heidän sukulaisensa ovat asuneet. Tämä kuitenkin uhkaisi Israelin valtion rasistista luonnetta. Palestiinalaiset olisivat enemmistö ja äänestäisivät sionismia vastaan. Israelin johtajat eivät voi antaa näin tapahtua.

Voiko YK:n aloite ”kahdesta valtiosta, Israelista ja Palestiinasta, rauhallisessa rinnakkaiselossa” tuoda rauhan?

Yhdysvaltojen suunnitelmat ovat kyynisiä, ja niillä haetaan vain arabimaiden tukea Yhdysvaltojen johtamaan iskuun Irakiin.

Bush puhui ”visiostaan”, palestiinalaisvaltiosta, kun hän haki arabimaiden tukea Afganistanin pommittamiseen viime syksynä. Sen jälkeen hänen ”visionsa” katosi.

YK:n lausuma ei viittaa Israelin laittomaan Palestiinan miehitykseen. Se ei vaadi juutalaissiirtolaisia pois palestiinalaisalueilta. Israel ilmoitti suhtautuvan kriittisen myönteisesti YK:n aloitteeseen.

Yhdysvaltojen ajatukset ovat taka-askelia YK:n lukuisiin aikaisempiin aloitteisiin viimeisen 53 vuoden aikana. Niissä on vaadittu Israelin vetäytymistä miehitetyiltä alueilta ja palestiinalaisten pakolaisten mahdollisuutta palata kotiin.

Yhdysvallat ja Israel eivät ole huomioineet näitä vaatimuksia.

Nytkin Israel suhtautui kriittisesti arabimaiden rauhanehdotukseen, jossa vaaditaan Israelin vetäytymistä miehitetyiltä alueilta ja pakolaisten kotiinpaluuoikeutta.

Yhdysvaltojen johtajat näkevät Israelin vahtikoiranaan vartioimassa maan etuja mahdollisia tavallisten ihmisten kansannousuja korruptoituneita arabijohtajia vastaan, jotka uhkaisivat USA:n öljykontrollia.

Yhdysvallat on antanut Israelille tukea 128 miljardia euroa taloudellista ja sotilaallista apua vuoden 1967 jälkeen.

Yhdysvaltojen vaikutusvalta Lähi-idässä ei ole ratkaisu vaan ongelma.

Mitä sosialistit sanovat?

Sosialistit tukevat palestiinalaisten kamppailua.

Heillä on täysi oikeus puolustautua ja taistella Israelin sortoa vastaan.

Israelin joukot ovat aseistetut Yhdysvaltojen huippuunsa kehitetyillä aseilla, helikoptereilla, tankeilla ja hävittäjillä. He ovat valmiit tappamaan näillä kivin varustautuneita lapsia.

Kaksi erillistä valtiota ei ole todellinen ratkaisu. Se tarkoittaisi, että taloudellisesti ja sotilaallisesti vahva Israel jatkaisi heikon Palestiinan kontrolloimista.

Ainoa mahdollisuus todelliseen rauhaan ja oikeuteen Lähi-idässä on demokraattinen maallinen Palestiinan valtio, jossa juutalaiset ja arabit voisivat elää yhdessä rauhassa.

Kaikilla palestiinalaisilla pitää olla mahdollisuus palata kotiinsa täysin oikeuksin.

37

2272

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Joku

      Suurin osa on täyttä valetta Ao:n kirjotuksessa.
      Lukekaa minun laittamat jutut alla, niin siinä on totuus.
      No tässä on taas se kuuluisa juupas eipäs väittely alkamassa, mutta Ao:n jutut on tosiaan suurimmalta osalta valetta, uskoo kuka haluaa ei se minua liikuta, mutta kun Rauhan Ruhtinas saapuu, niin silloin me kaikki saamme nähdä hänet ja silloin me ymmärrämme sen tosiasian, että Israil on Jumalan valitsema kansa.

      • Hertta

        Luettelepa ne valheet saman tien.


      • Ziq!

        Ao:n kirjoitus on täysin totta. Olet saatanan lähettiläs. Jumalaan uskova ei erittele ihmisiä rodun ja uskonnon perusteella. Juutalaiset joutuvat vastaamaan saatanallisista teoistaan viimeisellä tuomiolla, eikä heidän osansa tule olemaan kadehdittava!


      • Täyttä valetta keskustelun alkajalta täysin tietämätöntä erkki tuomiojamaista sösötystä


    • Mika

      Ikävä kyllä tuossa ei ollut mitään keksittyä. Kiintoisaa että samalla kun hyökätään Irakiin, tuetaan valtiota jolla ei ole muuta oikeutusta olamassaololleen kun yhdysvaltojen tuki. Tätä ei pitäisi käyttää argumenttina Bush:ia vastaan vaan yleistä USA:n ulkopolitiikkaa vastaan.

      • Joku

        Marraskuun 29. päivä 1947 YK:n yleiskokouksen päätöksellä jakoehdoitus numero 181 hyväksyttiin äänin 33-13.
        Tällä päätöksellä sinetöitiin Israilin valtion toteutuminen, joka sitten tapahtui 14.5.1948
        Päätöksen hyväksyi jopa silloinen Neuvostoliitto, mutta Englanti ei äänestänyt ollenkaan ja TIETYSTI Arabit vastaan, vaikka silloin "Palestiinalaiset" olisivat voineet saada sen himoitsemansa valtionsa.
        Sitten täällä yritetään olla niin viisaita niin viisaita että.


      • totuus
        Joku kirjoitti:

        Marraskuun 29. päivä 1947 YK:n yleiskokouksen päätöksellä jakoehdoitus numero 181 hyväksyttiin äänin 33-13.
        Tällä päätöksellä sinetöitiin Israilin valtion toteutuminen, joka sitten tapahtui 14.5.1948
        Päätöksen hyväksyi jopa silloinen Neuvostoliitto, mutta Englanti ei äänestänyt ollenkaan ja TIETYSTI Arabit vastaan, vaikka silloin "Palestiinalaiset" olisivat voineet saada sen himoitsemansa valtionsa.
        Sitten täällä yritetään olla niin viisaita niin viisaita että.

        israelissa on monia kaupunkeja jotka kuuluivat palestiinalaisille esim.haifa,yaffo.lod.jerusalem,hebron ym.monista kaupungeista palestiinalaiset on ajettu pois,asukkaat jotka ei ole hirmuteoista huolimatta paenneet asuvat slummiintuneissa olosuhteissa,israelilaisten perus-ajatteluun kuuluukin sanoa palestiinalaisille,me olimme egyptin orjia te olette nyt isrelilaisten orjia.israelin alueella asuu 2milj. palestiinalaista ja vallattuilla alueilla 3milj.ainoastaan ulkovaltojen puutuminen israelin hirmu-tekoihin tuo palestiinalaisille oman valtion.


      • Joku
        totuus kirjoitti:

        israelissa on monia kaupunkeja jotka kuuluivat palestiinalaisille esim.haifa,yaffo.lod.jerusalem,hebron ym.monista kaupungeista palestiinalaiset on ajettu pois,asukkaat jotka ei ole hirmuteoista huolimatta paenneet asuvat slummiintuneissa olosuhteissa,israelilaisten perus-ajatteluun kuuluukin sanoa palestiinalaisille,me olimme egyptin orjia te olette nyt isrelilaisten orjia.israelin alueella asuu 2milj. palestiinalaista ja vallattuilla alueilla 3milj.ainoastaan ulkovaltojen puutuminen israelin hirmu-tekoihin tuo palestiinalaisille oman valtion.

        Hah ja höpö höpö!
        Ethän sinä tiedä totuudesta mitään kun tommosia väität.
        Lukisit puoluetonta uutisointia, niin ehkä sinäkin tajuaisit mikä on totuus ja mikä Palestiinalaisten ja muiden Arabien propakandaa.


      • AO.
        Joku kirjoitti:

        Hah ja höpö höpö!
        Ethän sinä tiedä totuudesta mitään kun tommosia väität.
        Lukisit puoluetonta uutisointia, niin ehkä sinäkin tajuaisit mikä on totuus ja mikä Palestiinalaisten ja muiden Arabien propakandaa.

        Jos täällä joku edustaa propagandaa, niin se on tasan tämä nimimerkki "Joku".

        Ei edes maltillinen Israelin Ystävät ry. hyväksyisi hänen äärijuutalaisia mielipiteitään.


    • RannanKiiski

      >Annetaanpas vaihteeksi tilaa totuudenmukaiselle historiankatsaukselle.

      >Palestiinalaiset ovat asuneet tuhansia vuosia historiallisessa Palestiinassa. Monet heistä pakotettiin muuttamaan kodeistaan kun Israelin valtio perustettiin 1948. He muuttivat Länsirannalle, Gazan kaistaleelle ja muihin arabimaihin. He ovat olleet pakolaisia siitä lähtien.

      Itä-Rooman tuhoutumisen jälkeen islamilais-arabbit todella valloittivat palestiinan ja saattoivat jo roomalaisten aloittaman työn lopuun. Palestiinan juutalaiset karkotetiin tai tuhotiin. Arabit siirtyivät valloittamileen alueille vakio asukkaiksi. Toisaalta juutalaiset olivat jo aikaisemmin valloittaneet maat toisilta, siis oikeus maahan seuraa valloittajan miekkaa. Olen saanut tietoa että suurin osa arabeista lähti sotaa pakoon. Ympäröivät arabimaat julistivat israelille sodan(jonka hävisivät).

      >Palestiinalaisia on noin kahdeksan miljoonaa. Viisi miljoonaa heistä on pakolaisina.

      Totta käyttäisin ehkä sanaa palestiinan-arabit.

      >Miljoona palestiinalaista asuu Gazan kaistaleella – kolme neljäsosaa heistä on pakolaisia. Noin 1,6 miljoonaa palestiinalaista asuu Länsirannalla. Heistä 650 000 on pakolaisia.

      Juutalaisetkin ajetiin joskus pois noilta alueilta heille ei ilmeisesti heru sympatiaa?

      >Miksi palestiinalaiset vastustavat Israelin valtiota?

      Islam jo teoreettisesti vastustaa juutalaisuutta ja kristinuskoa, islam hallitsee palestiinan-arabien kollektiivista tajuntaa. Toisaalta vaikuteet Lutherilata ja Hitleriltä.

      >Israel perustettiin etnisellä puhdistuksella ajamalla 750 000 pakolaista kodeistaan.

      Olen saanut tietoa että vain osa ajetiin väkipakolla äärijuutalaisten toimesta, mikä sinänsä on tuomittavaa.

      >Yhdysvallat ajoi YK:ssa läpi Palestiinan jakoa kannattavan lain 1947. Siinä israelilaisille siirtokuntalaisille oltiin antamassa 55 prosenttia Palestiinasta, vaikka heitä oli vain 30 prosenttia asukasluvusta. Tämä ei ollut riittävästi Israelille.

      En ole aivan vakuuttunut tiedon paikansa pitävyydestä, ettei vain joitain yksityiskohtia jäänyt kertomatta, keskustelu koski varmasti ns Transjorddanian aluetta josta juutalaisille luvattu alue varmasti vastasi 30 prosenttia jos ei vähempää. Rikkaat juutalaiset olivat kuitenkin jo ostaneet suuria alueita arabi-maan omistajilta, tässä jonkinlainen oikeutus, mutta kommunistina et varmasti pidä sitä oikeutettuna?

      >Israelin joukot murhasivat 300 palestiinalaista Deir Yassinin kylässä huhtikuussa 1948. Aseistetut joukot käyttivät tätä teurastusta mallina ajaen satoja tuhansia palestiinalaisia kodeistaan.

      Joukkomurha todella tapahtui, mutta tietolähteeni kertoo sen tapahtuneen äärijuutalais ryhmän ei israelin armeijan toimesta. Tämä valitettava tapahtuma saatoi pelästyttää palestiinan arabit pakenemaan.

      >Israelin valtio perustettiin kuukautta myöhemmin.

      Voipi olla totta en jaksa tarkistaa.

      >Israelin väitettiin olevan sodassa arabimaita vastaan. Maan johtajat tekivät kuitenkin salaisia sopimuksia arabijohtajien kanssa. Israel sai 77 prosenttia maasta. Jordania otti Länsirannan ja Egyptille annettiin Gazan kaistale.

      Oletettavasti sinulla on kovin pätevää ja tarkaa tietoa noista "salaisista" sopimuksista. KAIKKI ympäröivät arabimaat todella julistivat sodan Israelille ja alueella käytiin taisteluja Israelin ja ympäröivien arabivaltioiden armeijoiden välillä. Ehkä taistelut olivat vain teatteria kuka tietää? Joka tapauksessa arabit kärsivät tappion ja katkeroituivat. Israelin voitto johtui Neuvostoliiton sille edullisesti myymistä aseista.

      >Israel valtasi Länsirannan ja Gazan kaistaleen takaisin seitsemän päivän sodassa 1967.

      Jostain syystä palestiinan arabeja ei pidetty puolueettomina sodassa.

      >Israel riistää palestiinalaisilta vettä. Se ottaa 75 prosenttia Länsirannan ja Gazan vedestä. Yksi israelilainen käyttää vettä saman verran kuin neljä palestiinalaista.

      Mikä on erittäin valitettavaa kysymyksessä on markkinatalous: Vesi on harvinaista ja kallista, rikkaalla Palestiinan juutalaisella on varaa ja köyhällä palestiinan arabilla ei ole varaa. Luuletko että Plo:n johtajia vaivaa vesipula?

      >Vallatuilla alueilla asuu yli 400 000 siirtokuntalaista. He asuvat aseistetuissa siirtokunnissa, joita suojaa Israelin armeija.

      Minkälaisessa tilanteessa aseita ja armieijaa ei mielestäsi tarvita? Ovatko Israelilaiset paranoideja miksi eivät juutalaiset ja arabit asu rinnakkain, miksi arabivaltioissa väestö koostuu 99,9 prosenttisesi islamin uskoisista? Minne muut uskonnot ovat kadoneet, muuttaneet pois vai kääntyneet islamiin?

      >Israelin joukot sulkevat säännöllisesti teitä palestiinalaisten kylien väliltä ja estävät näin ihmisten, ruuan ja muiden tarpeiden liikkumisen. Katusulut estävät ihmisten pääsyn sairaalaan saamaan tarvitsemaansa hoitoa. Yli 60 ihmistä on kuollut tämän takia syyskuun 2000 jälkeen.

      Kysyn vieläkin: Miksi hitossa? Israelin yrityksissä kyllä tarvitaan työntekijöitä, miksi siis sulkea potentiaali työvoima pois?

      >Köyhyys ja epätoivo saavat jotkut palestiinalaiset tekemään itsemurhaiskuja yrityksenään vastata Israelin sortoon.

      Vai siksi että heidät on islmilais fundamentalismin toimesta jo lapsena aivopesty siihen?

      >Eivätkö sekä israelilaiset että palestiinalaiset ole yhtä syyllisiä rauhan rikkomiseen?

      Miksi etsiä syyllisiä ja kostoa? Eivätkö nuo tunteet jätä ihmisiä koskaan rauhaan?

      >Oslon rauhansopimusprosessi alkoi 1993. Moni näki sen tuovan rauhan Lähi-itään. Prosessi alkoi ensimmäisen palestiinalaisten intifadan (kansannousun) jälkeen 1987.

      >Sen jälkeen kun rauhanprosessi romahti vuonna 2000 ja uusi intifada alkoi, yli 1200 palestiinalaista on tapettu. Se on viisi kertaa enemmän kuin kuolleiden israelilaisten määrä.

      Mitä tästä tulisi päätellä? Enemmän tapaneet ovat enemmän pahoja? Eikö auta edes se että osa palestiinalaisista olivat sivullisia uhreja joita ei haluttu vahingoitaa?

      >Yhdysvallat ja Israel syyttävät Yasser Arafatia, palestiinalaisten johtajaa, siitä, että hän kieltäytyi ”parhaasta sopimuksesta” minkä hän voi saada.

      Outoa, että ihminen ei tunnusta toivotonta asemaansa.

      >Rauhanprosessi oli kuitenkin teeskentelyä. Kyse oli Israelin kontrollin vakauttamisesta Palestiinassa, ei sen lopettamisesta.

      Juuri niin Israel haluaa vakautaa olonsa järjestäytyneelle yhetiskunnalle epävakaus ei ole hyväksi. Juutalais palestiina(israel) on yhtä palestiina kuin arabi palestiina.

      >Oslon sopimuksessa Palestiinan viranomaisille annettaisiin kontrolli vain 17 prosenttiin Länsirannalla ja 60 prosenttiin Gazan kaistaleella. Palestiinan viranomaisilla olisi näin ollen vain vähän valtaa.

      Tällaisia soipmuksia ei olisi pitänyt ajatella lopullisiana palestiinan arabien heikko politiikan taju oli esteenä alusta lopuun.

      >Sopimuksessa alue jaettiin useisiin erillisiin osiin. Tiet näiden alueiden ympärillä jäisivät Israelin kontrolliin.

      Kohtuullinen vaatimus alueeliselta supervallalta. Esim Suomi ei valittanut sotakorvaus vaatimuksista talvisodassa vai valittiko.

      >Israelilaiset siirtokuntalaiset säilyisivät kuvassa. Yksikään viidestä miljoonasta pakolaisesta ei saisi palata koteihinsa Israeliin.

      Itse uskon, että jos palestiinan arabit pystyisivät osoitamaan rauhan tahtonsa, paluu muutto voisi alkaa hillitysti, alueelista vakautta vaarantamatta. Et tiedä kuinka markkinatalous vihaa salakaupaa, anarkismia ja terrorismia.

      >Camp Davidin tapaamisessa vuonna 2000 palestiinalaisille tarjottiin yli 50 prosentin kontrollia Länsirannasta, kun kaksi aavikkoaluetta lisättiin palestiinalaisten viranomaisten valvontaan.

      >Palestiinalaisten elämä jatkui kurjana koko rauhanprosessin ajan.

      Ympäröivät arabivaltiot ovat suuri onnela ja taloudellisia supervaltoja. Helpostihan uppo rikas israel ruokkisi palestiinan väestön ja ostaisi kaikille sateliittikanavat ja mersun...

      >Ariel Sharon, nyt Israelin pääministeri, vieraili Al Aqsan moskeijassa Jerusalemissa syyskuussa 2000.

      >Sharon on syyllinen 2000 palestiinalaisen pakolaisen teurastukseen libanolilaisilla pakolaisleireillä Sabrassa ja Shatillassa vuonna 1982. Hänen vierailunsa tavoitteena oli nöyryyttää palestiinalaisia.

      Itse asiassa Sharon:nin syyllisyydstä ei ole varmaa tietoa, mutta juuri niiden epäselyyksien takia hänet erotettiin.

      >Palestiinalaisten jatkuvaan kurjuuteen yhdistettynä se oli teko, joka nosti vihan pintaan ja käynnisti uuden intifadan.

      Ilkeämielisesti tulkittuna: Kyllä.

      >Mikä on Yasser Arafatin rooli?

      Sharon on Yasser:iin verrattuna pyhäkoulu poika. Ottaen huomioon aikaisemma aikaan saannokset.

      >Yasser Arafat tuli julkisuuteen haastamalla urhollisesti Israelin vallan. Mutta nyt hän edustaa sitä osaa palestiinalaisista, jotka haluavat kompromisseja Israelin kanssa huomioimatta sitä mitä se tarkoittaa tavallisille palestiinalaisille.

      >Hän on jäänyt taktiikassaan jumiin ja joutuu toimimaan omia ihmisiään vastaan. Tämän vuoksi uusi intifada ei ole pelkästään Israelin hallinnon vastainen, vaan se on myös protesti Yasser Arafatin politiikkaa vastaan.

      Valta hamasille eiksvaan?

      >Onko sionismi rasismia?

      Onko palestiinalais aate?

      >Sionismi on poliittinen liike juutalaisten luvatun maan puolesta.

      >Se oli vastaus kasvavaa antisemitismiä ja juutalaisiin kohdistuvaa vainoa vastaan, Itä-Euroopassa 1800-luvun lopulla.

      >Pääajatuksena oli siirtää osa juutalaisväestöstä alueelle, joka olisi vapaa antisemitismistä. Tämä tarkoitti useimpien palestiinalaisten ajamista pois mailtaan ja kaikkien poliittisten oikeuksien kieltämistä niiltä, jotka alueelle jäivät.

      Vai niin.

      >Juutalaiset, jotka olivat olleet alistettuja Euroopassa, alkoivat alistaa Lähi-idässä. Israel on ”juutalaisvaltio juutalaisille”, vaikka siellä asuu miljoona palestiinalaista, jotka ovat viidesosa maan väestöstä.

      Nätti "vahinko kiertämään" teoria.

      >Kun Israel perustettiin, 85 prosenttia palestiinalaisten maista otettiin heiltä pois. Valtio käyttää 50 prosenttia vähemmän arabien koulutukseen kuin juutalaisten.

      Tyypillistä kohtelua sodan hävineelle osapuolelle, (mikä ei todellakaan ole oikeutettua).

      >Normaali palkka juutalaisilla on 33 prosenttia korkeampi kuin arabeilla.

      Siitä huolimatta juutalaiset ei Suomalaisiin verrattuna ansaitse paljon mitään.

      >Yhtään arabikaupunkia ei ole perustettu sitten 1940-luvun. Noin 22 000 arabiasuntohakemusta hylättiin pelkästään vuonna 2000. Monilla palestiinalaiskylillä ei ole vettä tai sähköä, ja palestiinalaiset on suljettu pois monilta aloilta.

      Mikä tietysti on äärimmäisen valitettavaa, mitä arabit ovat tehneet ansaitakseen moisen vihan?

      >Iso osa sionisteista näkee palestiinalaiset ja arabit ala-arvoisina ihmisinä. Menechem Begin, Israelin pääministeri 1980-luvulla, kuvasi palestiinalaisia ”kaksijalkaisiksi eläimiksi.”

      Mielenkiintoinen tulkinta, mutta emmeköhän me kaikki ole "kaksijalkaisia eläimiä". Toisaalta etkö usko, että halventamista tapahtuu aidan vihreämmälläkin puolella?

      >Monet juutalaiset eri puolilla maailmaa inhoavat Israelin politiikkaa.

      >Mikä on oikeus palata?

      Palestiinan Juutalsille vai palestiinan Arabeille? Vihaan puolueellisuutta. Oma vastaukseni on: Molemmille. Mikä on sinun?

      >Tällä hetkellä Israelin laki oikeuttaa jokaisen juutalaisen mistäpäin tahansa maailmaa muuttamaan Israeliin.

      Todella.

      >Yhdelläkään viidestä miljoonasta pakolaisesta, joista 88 prosenttia asuu Lähi-idässä lähellä entisiä kotejaan, ei ole tätä oikeutta.

      Mikä on... tietysti väärin.

      >Väitteiden mukaan Israelissa ei ole tilaa pakolaisille. Yli 90 prosenttia pakolaisista voisi kuitenkin palata tyhjille alueille, joilla he ja heidän sukulaisensa ovat asuneet. Tämä kuitenkin uhkaisi Israelin valtion rasistista luonnetta. Palestiinalaiset olisivat enemmistö ja äänestäisivät sionismia vastaan. Israelin johtajat eivät voi antaa näin tapahtua.

      Päinvastoin arabit "eivät" osallistuisi israelin vaaleihin. Arabit eivät tunnusta israelia vaan palaisivat palestiinaan. Perustettavalla palestiinan valtiolla ei olisi taloudellisia resursseja pakolaisten vastaan otoon toiminta loisi vain uutta kurjuutta. Idea oli alunperinkin "jakaa" palestiinan alue juutalaisille ja arabeille. Toki israel voisi luovutaa maaaloja ja resursseja palestiinalaisten käytöön, mutta millä varoilla arabit näistä huolehtisivat?

      >Voiko YK:n aloite ”kahdesta valtiosta, Israelista ja Palestiinasta, rauhallisessa rinnakkaiselossa” tuoda rauhan?

      Tottakai jos terrorismi alueella loppuu.

      >Yhdysvaltojen suunnitelmat ovat kyynisiä, ja niillä haetaan vain arabimaiden tukea Yhdysvaltojen johtamaan iskuun Irakiin.

      Mikä onkin realistista.

      >Bush puhui ”visiostaan”, palestiinalaisvaltiosta, kun hän haki arabimaiden tukea Afganistanin pommittamiseen viime syksynä. Sen jälkeen hänen ”visionsa” katosi.

      Bush:illa on huono muisti?

      >YK:n lausuma ei viittaa Israelin laittomaan Palestiinan miehitykseen. Se ei vaadi juutalaissiirtolaisia pois palestiinalaisalueilta. Israel ilmoitti suhtautuvan kriittisen myönteisesti YK:n aloitteeseen.

      >Yhdysvaltojen ajatukset ovat taka-askelia YK:n lukuisiin aikaisempiin aloitteisiin viimeisen 53 vuoden aikana. Niissä on vaadittu Israelin vetäytymistä miehitetyiltä alueilta ja palestiinalaisten pakolaisten mahdollisuutta palata kotiin.

      Oikeus seuraa valloittajan miekaa Neuvistoliitossa tai Israelissa.

      >Yhdysvallat ja Israel eivät ole huomioineet näitä vaatimuksia.

      Näissä olosuhteissa ei mitenkään yllättävää.

      >Nytkin Israel suhtautui kriittisesti arabimaiden rauhanehdotukseen, jossa vaaditaan Israelin vetäytymistä miehitetyiltä alueilta ja pakolaisten kotiinpaluuoikeutta.

      Pallo on kyllä israelilla, mutta pommit arabeilla.

      >Yhdysvaltojen johtajat näkevät Israelin vahtikoiranaan vartioimassa maan etuja mahdollisia tavallisten ihmisten kansannousuja korruptoituneita arabijohtajia vastaan, jotka uhkaisivat USA:n öljykontrollia.

      Ei erikoisen realistista USA:lta

      >Yhdysvallat on antanut Israelille tukea 128 miljardia euroa taloudellista ja sotilaallista apua vuoden 1967 jälkeen.

      Sitä ennen antoi NL.

      >Yhdysvaltojen vaikutusvalta Lähi-idässä ei ole ratkaisu vaan ongelma.

      Jos juutalaiset yhtäkkiä päättäisivät muuttaa pois niin ongelma olisi ratkaistu?

      >Mitä sosialistit sanovat?

      Ymmärrnän kyllä sosialistien humaaneja päämääriä en epähumaaneja metodeja.

      >Sosialistit tukevat palestiinalaisten kamppailua.

      Montako itsemurha atentaattia on tullut rahoitettua? So so...

      >Heillä on täysi oikeus puolustautua ja taistella Israelin sortoa vastaan.

      >Israelin joukot ovat aseistetut Yhdysvaltojen huippuunsa kehitetyillä aseilla, helikoptereilla, tankeilla ja hävittäjillä. He ovat valmiit tappamaan näillä kivin varustautuneita lapsia.

      Ja historiasta ei taaskaan opittu mitään. Anna anteeksi kyyninen näkemykseni, mutta jo roomalaiset oikeuttivat Gartaagon täydellisen tuhoamisen lasten tappamisella.

      >Kaksi erillistä valtiota ei ole todellinen ratkaisu. Se tarkoittaisi, että taloudellisesti ja sotilaallisesti vahva Israel jatkaisi heikon Palestiinan kontrolloimista.

      >Ainoa mahdollisuus todelliseen rauhaan ja oikeuteen Lähi-idässä on demokraattinen maallinen Palestiinan valtio, jossa juutalaiset ja arabit voisivat elää yhdessä rauhassa.

      Tällä ei ole "mitään" tekemistä YK:n vuosikausien suunitelmien kanssa. Oma ratkaisumallini: Liittovaltio Palestiina- Israel.

      >Kaikilla palestiinalaisilla pitää olla mahdollisuus palata kotiinsa täysin oikeuksin.

      • simeon

        palestiinalaisia on yritetetty israelin puolesta "neuvotteluteitse" suostumaan jonkin laiseen kompromissiin(jo 20 vuotta) jonka ovat laatineet israelilaiset poliitikot ja armeijan korkein johto.voin vakuuttaa ettei palestiinalaiset tule suostumaan kompromisseihin ainoa mahdollisuus on oma palestiinalaisten valtio ja 1967 rajat.
        palestiinalaiset ovat taistelleet israelia vastaan 3 sukupolvea,ja ovat valmiita jatkamaan taistelua kunnes oikeus tapahtuu.


      • Rannan Kiiski
        simeon kirjoitti:

        palestiinalaisia on yritetetty israelin puolesta "neuvotteluteitse" suostumaan jonkin laiseen kompromissiin(jo 20 vuotta) jonka ovat laatineet israelilaiset poliitikot ja armeijan korkein johto.voin vakuuttaa ettei palestiinalaiset tule suostumaan kompromisseihin ainoa mahdollisuus on oma palestiinalaisten valtio ja 1967 rajat.
        palestiinalaiset ovat taistelleet israelia vastaan 3 sukupolvea,ja ovat valmiita jatkamaan taistelua kunnes oikeus tapahtuu.

        On hyvä tietää mitä haluaa ja esitää selvät vaatimukset. Jos taas israel ei suostu olaan umpikujassa jos palestiinalaiset ei suostu olaan taas umpikujassa. Jos kompromisseihin ei suostuta olaan... umpikujassa. Palestiinalaisten taistelu ei johda minnekään, kerroppa visiosi siitä miten palestiinalaistten taistelu vaikuttaisi positiivisesti heidän vaatimuksiinsa? Yksikään itseään kunnioittava demokraattinen oikeus valtio ei taivu terrorismin edessä. Palestiinalaiset hakaavat päätään umpikallioon.


      • Joku
        simeon kirjoitti:

        palestiinalaisia on yritetetty israelin puolesta "neuvotteluteitse" suostumaan jonkin laiseen kompromissiin(jo 20 vuotta) jonka ovat laatineet israelilaiset poliitikot ja armeijan korkein johto.voin vakuuttaa ettei palestiinalaiset tule suostumaan kompromisseihin ainoa mahdollisuus on oma palestiinalaisten valtio ja 1967 rajat.
        palestiinalaiset ovat taistelleet israelia vastaan 3 sukupolvea,ja ovat valmiita jatkamaan taistelua kunnes oikeus tapahtuu.

        Vai 1967 rajat voimaan. No jos niin käy, niin Samaria ja Juudea(=Länsi-ranta) pitäisi antaa Jordanialle ja Gasa Egyptille ja Jasser jäis taas nuolemaan näppejään kaikkien terroristiensa kanssa, joten sinähän jo itsekkin sanot, että Palestiinalaiset eivät saa mitään.


      • huu
        Joku kirjoitti:

        Vai 1967 rajat voimaan. No jos niin käy, niin Samaria ja Juudea(=Länsi-ranta) pitäisi antaa Jordanialle ja Gasa Egyptille ja Jasser jäis taas nuolemaan näppejään kaikkien terroristiensa kanssa, joten sinähän jo itsekkin sanot, että Palestiinalaiset eivät saa mitään.

        Jonkun pitäisi kuitenkin pystyä käyttämään aivojaan herran johdatuksesta riippumatta.


    • pelkkä p

      Tuhansien vuosien asutus alueella tekee heistä siis juutalaisia (tai kaanaalaisia), jotka perustivat alueelle valtionsa 3000 vuotta sitten. nykyiset palestiinalaiset ovat sekakansa juutalaista, beduiinesitä, arabeista ym. Arabit pakoittivat valloittamansa kansat vaihtamaan uskontoaan (ylisuurella verotuksella, jolloin köyhille ei jäänyt muuta vaihtoehtoa kuin kääntyä)

      1948 Arabimaat hyökkäsivät palestiinalaisten johdolla israeliin. Sodan aikana karkoitetiin luonnollisesti vihollisiksi katsotut asukkaat.... niinkuin muuallakin on tapana (mitä tehtiin suomessa sodan aikana venäläisille?)

      SAMAAN AIKAAN ARABIMAAT KARKOITTIVAT 700 000 JUUTALAISTA, jotka olivat myöskin asuneet tuhansia vuosia kodeissaan.. kukaan ei koskaan puhu heidän oikeuksistaan tai omaisuutensa palauttamisesta.

      • Joku

        --SAMAAN AIKAAN ARABIMAAT KARKOITTIVAT 700 000 JUUTALAISTA, jotka olivat myöskin asuneet tuhansia vuosia kodeissaan.. kukaan ei koskaan puhu heidän oikeuksistaan tai omaisuutensa palauttamisesta.--

        Olen kirjoittanut tästä asiasta tänne ennenkin mut eihän nämä ÄÖ:t ym. Kommarit semmoista halua ymmärtää. Oikea luku on muuten noin 900 000 Juutalaista joista 600 000 muutti nykyiseen Israiliin ja loput Eurooppaan ja Ameriikkaan.


      • huu
        Joku kirjoitti:

        --SAMAAN AIKAAN ARABIMAAT KARKOITTIVAT 700 000 JUUTALAISTA, jotka olivat myöskin asuneet tuhansia vuosia kodeissaan.. kukaan ei koskaan puhu heidän oikeuksistaan tai omaisuutensa palauttamisesta.--

        Olen kirjoittanut tästä asiasta tänne ennenkin mut eihän nämä ÄÖ:t ym. Kommarit semmoista halua ymmärtää. Oikea luku on muuten noin 900 000 Juutalaista joista 600 000 muutti nykyiseen Israiliin ja loput Eurooppaan ja Ameriikkaan.

        Kostonkierre on ikävä asia, mutta toiselta osapuolelta on viety kaikki kaikki, joten ymmärrän hyvin palestiinalaisia, koska sionistien julmuudella ei tunnu olevan mitään rajaa.
        Hyväosaiset, eli israelilaiset- joiden käsissä on rauhan avaimet-eivät arabivihaltaan siihen kykene, vaan myös jatkavat kosto kostosta periaatteella. Surullista!


    • Joku

      MYYTTI NIMELTÄ "PALESTIINALAINEN KANSA"

      Palestiina, joka käsittää nykyisen Israelin ja Länsirannan, ei tosiasiallisesti ole koskaan ollut muinainen kotimaa niille arabeille, jotka asuvat Israelissa ja Länsirannalla. "Palestiinalaiset" ovat arabeja, joita 1800-luvun lopulta ja erikoisesta 1900-luvun alusta alkaen muutti ympäröiviltä arabialueilta Palestiinaan. 1880-luvulla oli alkanut juutalaisten organisoitu maahanmuutto, joka veti mukanaan arabeja naapurimaista.

      Kyseinen muuttokausi oli Turkin Ottomaanien valtakaudella. Ekologisen katastrofin (=Turkin puuverotuksesta seuranneet metsien tuhohakkaukset) kokenut autioitunut ja karu sekä harvaan asuttu Palestiina oli hyvin harvojen Turkin feodaaliruhtinaitten omistuksessa. Mm. amerikkalainen kirjailija Mark Twain matkakertomuksessaan vuodelta 1867 kuvaa Pyhää Maata seuraavaan masentavaan sävyyn: "Palestiina istuu säkissä ja tuhassa, autiona ja kurjana. Nasareth on hylätty. Jeriko on raunioitunut. ... ei mikään muistuta siitä, että Vapahtaja on joskus niillä seuduilla käynyt". Juutalainen asutus alkoi sitten vähitellen tehdä rappiolle menneen maan tuottavaksi.

      Vuodesta 1517 vuoteen 1917 Palestiina oli Turkkilaisten aluetta ja vuodesta 1917 vuoteen 1948 se oli Kansainliiton ja YK:n alaisena Iso-Britannian mandaattialuetta. Lähes unohduksissa ollut "Palestiina"-nimi (muinaisten roomalaisten käyttämä nimitys 2. vuosisadalta eKr.) elpyi vähitellen uudelleen käyttöön ja siitä tuli virallinen nimi brittien mandaatille. Mitään "Palestiina"-nimistä maata kansainvälinen laki ei tunne ja vielä vähemmän sen nimistä arabimaata, eikä alueen historia myöskään tunne muinaista "palestiinalaista kansaa".

      "Palestiinalaiset" ovat samaa arabikansaa kuin 60% Jordanian väestöstä. Jordania on entinen Transjordania, jonka Iso-Britannia vuonna 1922 Kansainliitolta (YK:n edeltäjä) saamallaan mandaattioikeudella erotti arabivaltioksi sillä edellytyksellä, että nykyinen Israelin ja Länsirannan alue jäävät juutalaisvaltioksi. Kansainliiton mandaatin ehdot olivat kansainvälistä oikeutta, siis oikeutus nykyisen Israelin valtion olemassaololle Länsiranta siihen mukaan lukien. Palestiinalaisvaltio on myös olemassa ja se on nykyinen Jordania. Itse Jordanian kuningas Hussein totesi 26.12.1981 An-Nahar-Al Wal Daul-lehdessä: "Jorda- nia on Palestiinaa ja Palestiina on Jordaniaa".

      * * * *

      "Palestiinan kansa"- nimellä vääristynyt identiteetti palvelee vain taktisia tarkoitusperiä arabien poliittisessa päämäärässä korvata Israel islamilaisella valtiolla. Tätä vääristynyttä identiteettiä, joka ei ulotu pitemmälle taaksepäin kuin vuoteen 1967, arabit ovat toistaneet niin paljon, että läntinen maailma on alkanut pitää sitä oikeana. "Valhe hyväksytään, kunhan se on riittävän suuri ja se toistetaan riittävän usein" totesi aikoinaan natsien propagandaministeri Göebbels.

      Myytti "palestiinalaisesta kansasta" syntyi arabien poliittisena vastavetona Israelin kesäkuussa 1967 voitettua arabiarmeijoita vastaan käymänsä kuuden päivän sodan ja otettua Länsirannan haltuunsa. Länsirannan väestö tällöin muuttui äkkiä Israelin alistamaksi ja sortamaksi muinaiseksi "palestiinalaiseksi kansaksi", vaikka maata nimeltä Palestiina, jota "palestiinalaiset" olisivat hallinneet, ei ole koskaan ollut (saati Jerusalem pääkaupunkina).

      Myöskään ei ole ollut palestiinalaisen itsenäisen kansakunnan omaa kieltä ja kulttuuria eikä mitään huomattavaa liikettä "palestiinalaisten" kotimaan puolesta ennen vuotta 1967. Itse Jordanian kuningas Hussein ei siis syyttä julistanut laittomaksi Arabiliiton vuonna 1974 tekemää päätöstä, jolla PLO on kaikkien "palestiinalaisten", myös Länsirannan arabiväestön, virallinen edustaja.

      On syytä vielä korostaa, että PLO:ta ei ole koskaan valittu kansanäänestyksellä "palestiinalaisten" edustajaksi; se on arabivaltioiden arabipakolaisten nimissä synnyttämä terroristijärjestö Israelin tuhoamispäämäärässä.

      * * * *

      Tavoitellessaan islamilaista valtiota Israelin tilalle "palestiinalaisten" yksi keskeisimpiä toimintamuotoja on järjestää selkkauksia, jotka saadaan näyttämään Israelin "palestiinalaisiin" kohdistamana sortona ja Israelin harjoittamana valloituspolitiikkana. Tässä hämäämisessä "palestiinalaiset" ja muutkin arabit ovat onnistuneet erinomaisesti. Esimerkiksi vuoden 1996 alkuun mennessä YK:n täysistunto oli tuominnut Israelin 321 kertaa ja YK:n turvallisuusneuvosto 49 kertaa. Kumpikaan näistä instannsseista ei ollut kertaakaan tuominnut yhtään arabimaata tai niiden Israeliin kohdistamaa terroria.

      Hämäämismuoto on myös "palestiinalaisten" itsemurhapommittajat, jotka lännessä usein sympatiaa tuntien tulkitaan olevan osoitus "palestiinalaisten" epätoivosta. Mm. juuri epätoivon varjolla palestiinalaisjohto on perustellut itsemurhaiskuja. Kyseessä on kui- tenkin palestiinalaisnuorten kasvattamisesta lapsesta lähtien mitä hirvittävimpään juutalaisvihaan Koraanin mukaisesti:

      Tiedättehän te kyllä, kuinka kävi niiden teistä, jotka rikkoivat sapattia; me sanomme heille: "Muuttukaa halveksituiksi apinoiksi!" (suura 2:65) Sano: Kerronko minä teille, kuka saa pahimman palkan Jumalan luona? Ne, jotka Jumala kiroaa ja joihin Hän vihastuu tehden heistä apinoita, sikoja ja epäjumalanpalvelijoita. He ovat huonoimmassa asemassa ja kauimmaksi eksyneet tasaiselta tieltä. ... Me olemme asettaneet heidän välilleen vihan ja inhon aina ylösnousemuksen päivään asti (suura 5:60-64).


      Kun tähän sitten liitetään imaamien lupaus marttyyrille paremmasta taivaspaikasta 72 neitsyen kanssa sekä huolehtiminen marttyyrin perheestä taloudellisesti (arveltu olevan 25000 dollaria/ marttyyri), on "palestiinalaisten" aivopesu täydellinen "sionistien, noitten apinoitten ja sikojen lasten, räjäyttämiseen". On totaalisesti väärin puhua "palestiinalaisten" epätoivosta. Sen sijaan kyse on islamin opin kieroutuneisuudesta, Allahin Koraanissa määrätessä juutalaiset ikuiseen kiroukseen ja nöyryytykseen (suura 4:52-56). (Otteet Koraanista ovat Hämeen-Anttilan vuoden 1995 käännöksestä. )

      • huu

        Ei voi kun ihmetellä tätä joku, nimimerkin suppeaa maailmankatsomusta.
        Herra sinut varmasti armahtaa, mutta minä en, mutta en kuitenkaan provosoidu, vaan annan neuvon: hakeudu hoitoon, äläkä kiusaa viattomia.


      • Joku
        huu kirjoitti:

        Ei voi kun ihmetellä tätä joku, nimimerkin suppeaa maailmankatsomusta.
        Herra sinut varmasti armahtaa, mutta minä en, mutta en kuitenkaan provosoidu, vaan annan neuvon: hakeudu hoitoon, äläkä kiusaa viattomia.

        No mutta tämä herra huu, tai varmaankin neiti sellainen, ei näköjään edes halua tietää mikä on totuus ja mikä Palestiinalaisten propakandaa, johon valitettavasti alkaa uskomaan lähes kaikki ihmiset.
        No jos ei haluta uskoa oikeaa tietoa, niin minkäs minä sille voin, kyllä se totuus tulee esiin sitten kun on sen aika.


      • Joni57
        huu kirjoitti:

        Ei voi kun ihmetellä tätä joku, nimimerkin suppeaa maailmankatsomusta.
        Herra sinut varmasti armahtaa, mutta minä en, mutta en kuitenkaan provosoidu, vaan annan neuvon: hakeudu hoitoon, äläkä kiusaa viattomia.

        Kiitos!


    • Sanamies

      Isrelin alueella asuvia arabeja on jostain syystä alettu kutsua "palestiinalaisiksi", vaikka tuota nimitystä pitäisi käyttää Juutalaisista ei arabeista, sillä Palestiina=Israel. Tuo nimim. a ja o väittää että maa Israel kuuluisi arabeille ja että he ovat tuon alueen alkuperäis kansa ja että he ovat ensimmäisi Kristittyjä maailmassa. Nyt kaikki kyllä huomaavat kuinka a ja o on puhunut itsensä tosi pahasti pussiin. Jos kerran alkuseurakunta Pietari ja Paavali ja Johannes ym. ovat Palestiinalaisia eikö jo silloin a ja o tunnusta, että juuri Juutalaiset ovat Palestiinalaisia? Eikö Paavali sano olevansa Juutalainen Benjamin heimoa? Ei arabi. Jos kerran a ja o tunnustaa uskovansa Raamattuun eikö juuri siellä todisteta se että Juutalaiset=Palestiinalaiset ole asuneet tuolla alueella jo pitkään. Eikö maa kuuluu juuri heille? Eikö siellä ennusteta, että Jumala kokoaa Juutalaiset kaikkien kansojen keskuudesta ennen lopun alkua?

      Mistä hänellä on todisteet sille että arabit olisi olleet ja hallineet ja asuneet tuota aluetta. Siihen ei ole olemassa mitään todisteita sillä vastan Juutalaisten paluu mahdoillisti elinolot tuolla alueella ja arabeja muutti silloin töihin Juutalaisille. Jos a ja o lukee kokonaoseksi kansaksi muutaman alueella asuneen beduiini perheen se voi antaa sitten hänen mielöestään ottaa oikeuden pois Juutalaisilta tuohon maahan. Eli a ja o ohittaa kaiken jopa Jumalan tuossa asiassa ja ottaa oikeuden pois heiltä joille tuo maa kuuluu.

      • mooses pessi

        Esitit:

        QUOTE: "Mistä hänellä on todisteet sille että arabit olisi olleet ja hallineet ja asuneet tuota aluetta. Siihen ei ole olemassa mitään todisteita sillä vastan Juutalaisten paluu mahdoillisti elinolot tuolla alueella ja arabeja muutti silloin töihin Juutalaisille. Jos a ja o lukee kokonaoseksi kansaksi muutaman alueella asuneen beduiini perheen se voi antaa sitten hänen mielöestään ottaa oikeuden pois Juutalaisilta tuohon maahan. Eli a ja o ohittaa kaiken jopa Jumalan tuossa asiassa ja ottaa oikeuden pois heiltä joille tuo maa kuuluu."

        David Ben-Gurionille on ennen ensimmäistä maailmansotaa suuri shokki havaita siionismiin verrattavaa nationalismia ja Turkin vastaisuutta Palestiinassa ennen juutalaisia asuvien arabien joukossa. Sinä väität, että palestiinalaiset muuttivat juutalaisten perässä alueelle töihin. Alueella ei asunut vain muutama beduiiniperhe, vaan väkimäärä oli huomattava. Palestiinalais-arabeja asui jopa kaupungeissa: Jerusalem, Nablus, Beetlehem, Nasaret etc. Heistä noin 10-15 % oli ja on kristittyjä. Siionistit eivät suinkaan emigroituneet tyhjään ja lähes tyystin hylättyyn Luvattuun Maahan.


      • Sanamies
        mooses pessi kirjoitti:

        Esitit:

        QUOTE: "Mistä hänellä on todisteet sille että arabit olisi olleet ja hallineet ja asuneet tuota aluetta. Siihen ei ole olemassa mitään todisteita sillä vastan Juutalaisten paluu mahdoillisti elinolot tuolla alueella ja arabeja muutti silloin töihin Juutalaisille. Jos a ja o lukee kokonaoseksi kansaksi muutaman alueella asuneen beduiini perheen se voi antaa sitten hänen mielöestään ottaa oikeuden pois Juutalaisilta tuohon maahan. Eli a ja o ohittaa kaiken jopa Jumalan tuossa asiassa ja ottaa oikeuden pois heiltä joille tuo maa kuuluu."

        David Ben-Gurionille on ennen ensimmäistä maailmansotaa suuri shokki havaita siionismiin verrattavaa nationalismia ja Turkin vastaisuutta Palestiinassa ennen juutalaisia asuvien arabien joukossa. Sinä väität, että palestiinalaiset muuttivat juutalaisten perässä alueelle töihin. Alueella ei asunut vain muutama beduiiniperhe, vaan väkimäärä oli huomattava. Palestiinalais-arabeja asui jopa kaupungeissa: Jerusalem, Nablus, Beetlehem, Nasaret etc. Heistä noin 10-15 % oli ja on kristittyjä. Siionistit eivät suinkaan emigroituneet tyhjään ja lähes tyystin hylättyyn Luvattuun Maahan.

        Ei ole mitään todisteita olemassa siitä että arabeja olisi asunut ko. alueella. Yleensä Palestiinalaisilla tarkoitetaan Israelilaisia ei arabeja. Vasta myöhemmin aloitettiin ja he aloittivat itse kutsumaan itseään "palestiinalaisiksi" sinne myöhemmin muuttaneet arabit.


      • mooses pessi
        Sanamies kirjoitti:

        Ei ole mitään todisteita olemassa siitä että arabeja olisi asunut ko. alueella. Yleensä Palestiinalaisilla tarkoitetaan Israelilaisia ei arabeja. Vasta myöhemmin aloitettiin ja he aloittivat itse kutsumaan itseään "palestiinalaisiksi" sinne myöhemmin muuttaneet arabit.

        QUOTE: "Ei ole mitään todisteita olemassa siitä että arabeja olisi asunut ko. alueella. Yleensä Palestiinalaisilla tarkoitetaan Israelilaisia ei arabeja. Vasta myöhemmin aloitettiin ja he aloittivat itse kutsumaan itseään "palestiinalaisiksi" sinne myöhemmin muuttaneet arabit."

        Keitä sitten olivat ne Palestiinan asukkaat, jotka asuttivat esimerkiksi beduiinikyläksi kutsumaasi Jerusalemia vaikkapa 1800-l. alussa? Ja entäs sitten, jos arabeja muuttikin alueelle? Muutti sinne myös juutalaisiakin. Israelin valtion perustamissa on nähty analogioita USA:n syntyyn: Alkuperäisasukkaista ei tarvitse välittää.


      • huu
        mooses pessi kirjoitti:

        QUOTE: "Ei ole mitään todisteita olemassa siitä että arabeja olisi asunut ko. alueella. Yleensä Palestiinalaisilla tarkoitetaan Israelilaisia ei arabeja. Vasta myöhemmin aloitettiin ja he aloittivat itse kutsumaan itseään "palestiinalaisiksi" sinne myöhemmin muuttaneet arabit."

        Keitä sitten olivat ne Palestiinan asukkaat, jotka asuttivat esimerkiksi beduiinikyläksi kutsumaasi Jerusalemia vaikkapa 1800-l. alussa? Ja entäs sitten, jos arabeja muuttikin alueelle? Muutti sinne myös juutalaisiakin. Israelin valtion perustamissa on nähty analogioita USA:n syntyyn: Alkuperäisasukkaista ei tarvitse välittää.

        Siellä pötsistiiniassa asui ensin urmakkeja, mikä on tärkeetä muistaa.


      • Sanamies
        mooses pessi kirjoitti:

        QUOTE: "Ei ole mitään todisteita olemassa siitä että arabeja olisi asunut ko. alueella. Yleensä Palestiinalaisilla tarkoitetaan Israelilaisia ei arabeja. Vasta myöhemmin aloitettiin ja he aloittivat itse kutsumaan itseään "palestiinalaisiksi" sinne myöhemmin muuttaneet arabit."

        Keitä sitten olivat ne Palestiinan asukkaat, jotka asuttivat esimerkiksi beduiinikyläksi kutsumaasi Jerusalemia vaikkapa 1800-l. alussa? Ja entäs sitten, jos arabeja muuttikin alueelle? Muutti sinne myös juutalaisiakin. Israelin valtion perustamissa on nähty analogioita USA:n syntyyn: Alkuperäisasukkaista ei tarvitse välittää.

        Joten kysymys oli sinulta väärä. Yhtä hyvin voisit kysyä että kun suomalaisia on asunut amerikassa silloin USA:n pitäisi kuulua suomelle.


      • huu
        Sanamies kirjoitti:

        Joten kysymys oli sinulta väärä. Yhtä hyvin voisit kysyä että kun suomalaisia on asunut amerikassa silloin USA:n pitäisi kuulua suomelle.

        Ei asunut palestiinalaisia, ei arabeja, ei israelilaisia.
        Alue kuului välillä turkissa asuneille kansoille, välillä syyrialaisille kansoille, välillä Egyptissä asuneille.
        Myöskin kaikki satamat kuului foininkialaisille...
        Kaikki tää paskanjauhanta sais jo loppua, mutta kun jotkut luulee, että raamatussa olisi koko kansakuntien historia. Saati sitten koraanissa (joka ei kyllä mitään niin typerää väitäkään), joka kirjoitettiin 600v. myöhemmin.
        Se kertoo vain seemiläisten kansojen itsekkyydestä ja halusta omia koko maailmanhistoria.
        Suomikin kuuluu sitten viikingeille, venäläisille tai ruotsalaisille samalla periaatteella.
        Israelin valtiota ei ole todellisuudessa ollut ennen, kun se väkivalloin ja huijaamalla perustettiin viime vuosisadalla.


    • K.K

      Toisun lorus on täyttä puppua,lueppa raamattua ja katto mitä herrain herra on Israelista ja siitä valtiosta sanonu, kelle se Valtio kuuluu!!!!Sielä on totuus!!!!!!!!!ja se on niin ja Aamen! ihmiset voi kertoo omia stooriansa asiasta mut Herralta tulee totuus!!!!!!

    • TERRAGOTTA

      NÄIN ON HISTORIAN MUKAAN

    • atv

      Palestiinalaiset? Ns. palestiinalaiset ovat eri mieltä keskenään omista juuristaan.
      Valitse näistä:
      Arafat sanoo heidän olevan filistealaisten jälkeläisiä. Filistealaisia ei historia kuitenkaan tunne makkabilaissodan 145 eKr, jälkeiseltä ajalta. Opetusministeri Hannan Ashrawi sanoo, että he ovat ensimmäisten kristittyjen jälkeläisiä. Ministeri Faisal el-Husseini taas väittää heitä mamelukkien jälkeläisiksi. Mamelukit olivat kurdeja, jotka asuvat Turkin, Irakin ja Iranin alueella, joten heitä pitäisi etsiä sieltä. Vielä neljäs joukko sanoo heitä muinaisten kanaanilaisten heimojen jälkeläisiksi. Kanaanin aluetta tarkasteltaessa on huomioitava, että kyseessä ei ole itsenäinen valtakunta. Sen sijaan alueella oli joukko keskenään kahinoivia kaupunkivaltioita. Hieman vuoden 1200 eaa. jälkeen merikansat ryöstivät ja tuhosivat pahoin monia Välimeren rantojen kaupunkeja. Foinikian kaupungit nykyisen Libanonin rannikolla selvisivät hyökkäyksistä vähällä.
      Kreikkalaiset syrjäyttivät lopulta asteittain foinikialaiset Välimeren kaupassa vuosisadalta 800-700 eaa. alkaen.
      Karthago tuhoutui lopullisesti kolmannessa puunilaissodassa 149 eaa. - 146 eaa.
      Ns. palestiinalaisten asevoimien komentaja Zuheir Mushin, vahingossa lipsautti Kairossa suuren saksalaisen aikakauslehden sponsoroimassa lehdistötilaisuudessa:
      "Palestiinalaisten identiteetin luominen palvelee vain taktisia tarkoitusperiä. Tosiasiallisesti ei ole olemassa palestiinalaista kansaa - vain poliittisista syistä puhumme palestiinalaisten identiteetistä."
      Vielä 1950-luvun lopulla arabijohtajat puhuivat YK:ssa ja muualla, että Palestiina oli “sionistien keksintö” ja että juutalaiset ovat palestiinalaisia. Arabien kielenkäyttö muuttui 1960-luvulla, kun 1964 perustettiin PLO.
      Kaikkina niinä vuosisatoina, jolloin aluetta hallitsivat arabit, ei tunnettu sanaa “Palestiinan valtio” eikä kukaan arabi sanonut olevansa palestiinalainen.

      • juhjuu

        kyllä zionin fasistisilla terroristeilla,
        on oikeus suorittaa etnistä puhdistusta...


    • jutku1

      Trump myi sielunsa amerikan juutalaisille timanteilla ja dollareilla .

    • Gazalaiset näyttävät tappavan toisensa savumyrkytykseen.

      Kun viimepäivien mellakoita on seurannut, niin täytyy sanoa, että kyllä aita on tarpeellinen. Tuo hullu joukko jos olisi päässyt Jerusalemiin niin, voi kauhea mikä katastrofi se olisi ollut.

      • juhjuu

        etninen puhdistus jerusalemiin...


    • Anonyymi

      https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009907199.html

      Ainakin 22 kuollut ja 550 loukkaantunut yllätys­hyökkäyksessä Israeliin, pääministeri Netanjahu: Olemme sodassa

      Hamas on ampunut Israeliin tuhansia raketteja. Paikallismedioiden mukaan aseellisia taisteluita käydään ympäri Etelä-Israelia.

    • Anonyymi

      https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/c256fd30-16e1-405d-a4b9-9cd78d2ef724

      Ruotsissa juhlittiin Hamasin iskua

      Helsingborgissa huudettiin väitetysti Hamasia tukevia iskulauseita. Malmössä ja Kristianstadissa liehutettiin Palestiinan lippuja autokulkueessa.

      Tänään klo 16:48

      Useammassa ruotsalaiskaupungissa juhlittiin viikonloppuna äärijärjestö Hamasin hyökkäystä Israeliin, uutisoivat ruotsalaismediat.

      Ainakin 700 israelilaisen on kerrottu kuolleen Hamasin lauantaina käynnistämän hyökkäyksen jälkeen.

      Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

      Ruotsalaislehti nostaa artikkelissaan esiin sanoituksia, joita kokoontumisessa on väitetysti lausuttu.

      – Huomenna Hamas tulee – marttyyrihyökkäyksellä. Allahu Akbar ja voitto on käsissämme. Palestiinan kansa, kuka uskaltaa hyökätä kimppuumme?

      Toisessa iskulauseessa puolestaan mainittiin Expressenin mukaan nimeltä Hamasin sotilaskomentaja Mohammad Deif.

      – Ladatkaa ase ja vannokaa koston vala. Asettakaa miekat toistenne selkään – olemme Mohammad Deifsin miehiä, kuului väitetysti toinen Helsingborgin kaduilla esitetty iskulause.

      Video poistettiin

      Helsingborgin ruotsalais-palestiinalaisen keskuksen puheenjohtaja Ahmed Suleiman kiistää, että mielenilmauksessa olisi lausuttu Hamasia ylistäviä tai väkivaltaan kehottavia iskulauseita.

      – Ei, he eivät ole sanoneet niin. Kukaan ei sano niin. Kukaan ei juhli, Suleiman väitti ruotsalaislehdelle.

      Vain hetkeä sen jälkeen, kun Expressen oli keskustellut Suleimanin kanssa, video Helsingborgin mielenilmauksesta poistettiin ruotsalais-palestiinalaisen keskuksen Facebook-sivuilta.

      Helsingborgin lisäksi Ruotsissa järjestettiin lauantain aikana myös autosaattueita, jotka liehuttivat Palestiinan lippuja, muun muassa Malmössä ja Kristianstadissa. Aftonbladetin mukaan Malmössä jopa 300 autoa osallistui mielenilmaukseen, jolle ei oltu myönnetty järjestämislupaa.

      ”Heidän tulisi hävetä”

      Ruotsin juutalaisten seurakuntien keskusneuvoston puheenjohtaja Aron Verständig pitää ”vastenmielisenä”, että ihmiset Ruotsin kaduilla juhlivat Israeliin kohdistuneita hyökkäyksiä.

      – Ymmärrän täysin, että voi kantaa kaunaa Israelin siirtokuntapolitiikkaa ja miehitystä kohtaan. Mutta sinä päivänä, jolloin terroristit vammauttavat ja tappavat lapsia, naisia ja vanhuksia sekä vangitsevat siviilejä. Jos ei kykene irtisanoutumaan siitä, niin jokin on uskomattomalla tavalla pielessä. Jos lisäksi lähtee kaupungille juhlimaan sitä, on sellaisen ihmisen päässä jokin todella pahasti vialla, Verständig sanoo.

      Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson tuomitsi niin ikään Ruotsissa viikonloppuna nähdyt tapahtumat jyrkästi.

      – Se, että ihmiset Ruotsin kaduilla juhlivat viattomia ihmisiä Israelissa tappavia terroristeja, on irvokasta. Heidän tulisi hävetä, Kristersson sanoi sunnuntaina ruotsalaismedian mukaan.

      Ruotsin vasemmistopuolueen puheenjohtaja Nooshi Dadgostar puolestaan kommentoi sen olevan ”kauheaa”, että iskuja on juhlittu Ruotsissa. Samoilla linjoilla oli maan entinen pääministeri, sosiaalidemokraattien Magdalena Andersson.

      – Sen juhliminen, että viattomia murhataan, on hirvittävää, Andersson totesi.

      Viikonlopun aikana vastaavankaltaisesta ”juhlinnasta” on raportoitu muuallakin länsimaissa, muun muassa Britanniassa, Saksassa ja Yhdysvalloissa. Viranomaisten eri puolilla Eurooppaa ja Pohjois-Amerikkaa on kerrottu tiukentavansa turvatoimia juutalaisille pyhien paikkojen läheisyydessä.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      23
      1525
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      15
      1344
    3. Minun oma kaivattuni

      Ei ole mikään ilkeä kiusaajatyyppi, vaan sivistynyt ja fiksu sekä ystävällinen ihminen, ja arvostan häntä suuresti. Raka
      Ikävä
      61
      1321
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      30
      1267
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      33
      1238
    6. Pelastakaa Lapset: Netti ei ole turvallinen paikka lapsille - Erätauko-tilaisuus to 25.4.2024

      Netti ei ole turvallinen paikka lapsille, mutta mitä asialle voi vanhempana tehdä? Torstaina 25.4.2024 keskustellaan ne
      Suomi24 Blogi ★
      14
      1146
    7. Tervehdys!

      Sä voit poistaa nää kaikki, mut mä kysyn silti A:lta sen kokemuksia sun käytöksestä eron jälkeen. Btw, miks haluut sabot
      Turku
      64
      1106
    8. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      8
      1096
    9. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      35
      1084
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1072
    Aihe