HÄPEÄ YLÖJÄRVI!

yli 50-vuotta Ylöjärvellä

Miksi Ylöjärvi unohtaa vanhuksensa? Joka paikassa toitotetaan että vanhuksia tuetaan mahdollisimman pitkään asumaan kodissaan. Näin ei kuitenkaan aina vain lapsia ja ympäristöä ajattelevassa Ylöjärven kaupungissa tehdä.
Kotipalvelulta saatavaa apua vain supistetaan. Kuljetuksia huononnetaan, sairaanhoitoa, kuntoutuksesta puhumattakaan vaikeutetaan. Kotipalvelu ei saa tehdä kunnon siivousta, ei saa laittaa ruokaa, ei saa käydä kaupassa jne. Miten tämä tukee vanhuksen kotona selviämistä?
Kerronpa tässä omakohtaisen esimerkin. Isäni on liki 90-vuotias Ylöjärven kunnalta noin 25-vuotta sitten eläkkeelle jäänyt aina Ylöjärvellä asunut ja veronsa kunniallisesti maksanut vanhus. Nyt häneltä on kummatkin jalat amputoitu ja asuu yksin normaalissa asunnossa. Kotiapu käy kaksi kertaa viikossa ja sairaanhoitaja hoitaa haavaa kerran(joskus kaksi)kertaa viikossa. Veteraani ruoka tuodaan päivittäin. Kotiapu hoitaa pesun ja imuroinnin ja siinä se! Kaupankäynnit,ulkoilut,siivoukset ym. avun tarpeet pitää hoitaa jollain muilla keinoin. Viimeisen amputaation jälkeen ei ole mitään kuntoutusta tai virkistystä tarjottu, eikä lääkäri ole ollut kiinnostunut vanhuksen kunnosta. Henkilö joka on sidottu pyörätuoliin loppu iäkseen ja jolla järki vielä luistaa kaipaa kyllä hiukan kunnioitusta ja huomiota osakseen.
Jopa invataksin saanti on tehty niin vaikeaksi ettei sitä vanhus pysty hoitamaan. Se pitää tilata matkakeskuksesta joka sijaitsee Savonlinnassa, jos sinne nyt sattuu pääsemään puhelimella. Selitä siinä nyt sitten selkeästi haluamasi palvelu. On siinä tekemistä tällaiselle keski-ikäisellekin saati sitten vanhukselle.
Tällä tietysti taataan se etteivät vanhukset liiku kotoaan.
YLÖJÄRVI! MIKSI HAALIA VAIN LAPSIPERHEITÄ? NIIDEN KUSTANNUSTEKIJÄT SUHTEUTETTUNA ELÄKKEENSAAJÍIN OVAT VALTAVAN PALJON SUUREMMAT! PITÄÄ RAKENTAA PÄIVÄKOTEJA,KOULUJA,YMS. HEIDÄN TUOMANSA VEROEUROT JÄÄVÄT MELKO VÄHAISIKSI OTTAEN HUOMIOON LÄHES AINA TOISEN VANHEMMAN KOTONAOLO JA KAIKKI TUET, JA SENKIN JÄLKEEN ON VIELÄ ASUNTO- JA OPINTOLAINOJEN KOROT HUOJENTAMASSA VEROKERTYMÄÄ MONET VUOSIKYMMENET. ELÄKELÄISET OVAT TYÖNSÄ TEHNEET JA MAKSAVAT TAATUSTI ELÄKKEESTÄÄN ENEMMÄN VEROA KUIN LAPSIPERHEET! MUTTA MITÄ HE SAAVAT?
EIVÄT MITÄÄN! SAAVAT MAKSAA VERONSA JA KATSELLA IKKUNASTAAN KUINKA KADUT SAAVAT KIVI KIVELTÄ UUTTA PINTAA.
YLÖJÄRVELLÄ SAA SIIS TULLA VANHAKSI MUTTEI SAIRAAKSI! ON TOSI PELOTTAVAA AJATELLA VANHUUTTA YLÖJÄRVELLÄ. EI TÄNNE USKALLA JÄÄDÄ, VAAN PITÄÄ KAI SE SYNNYINKAUPUNKI(SILLOINEN KUNTA) JÄTTÄÄ TAAKSEEN ENNEN ELÄKÖITYMISTÄ!

8

1335

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vielä....

      lähetä sama kirje kaupungin päättäjille.

    • alaa tuntematon

      En halua olla ilkeä, mutta pakosti tulee mieleen kysymys onko yhdeksissäkymmenissä oleva jalaton mies enää kotona pärjäävä? Harva varmaankaan riemusta hypelleen laitokseen (joita on monenlaisia eri kuntoisille vanhuksille, mm. palvelutaloja virkeämmille) siirtyy, mutta jos avun tarve alkaa olla jatkuva niin se lienee kuitenkin ratkaisuna oivallinen.

      Entä oletko itse harkinnut omaishoitajan roolia? Tai miten paljon yleensä auttelet isääsi ja koetko hänen auttamisensa ilona, lapsen kunniavelkana vai raskaana taakkana?

      Mitä isäsi itse ajattelee omasta tilanteestaan ja sen suhteesta lapsiperheiden tilanteeseen? Onko sinulla lapsia ja haluatko itse luopua omalle kohdallesi tulleista tukimuodoista?

      • kunniavelkainen

        Sivusta seuranneelle vastaus!
        Vastaus sinulle joka epäili auttamishalujani. Olen kuule päivittäin hoitanut isääni ja hoidin aikaisemmin äitini hautaan joten omalta kohdaltani olen tehnyt kaikkeni ja kunniavelkaani hoitanut. Koskaan en ole sitä taakkana pitänyt. Nyt onkin kysymys siitä miten kotona jaksamista tuetaan sellaisille järjellisen aivokapasiteetin omaaville vanhuksille koska Ylöjärvellä ei todellakaan ole heille paikkoja, ei rahallakaan.
        Olen kyllä itsekin hoitanut lastani kotona mutta siihen en ole saanut/tarvinnut mitään tukija, kunnallisista päivähoidoista puhumattakaan.


      • jalattomat

        hypi riemusta, vaikka pääsisivät minkälaiseen hoitopaikkaan;)


    • kaledo

      saman viestin voisi nokian päättäjät punaisilla silmillään omatunnottomuudestaan ja ahnehtivasta kasvunhakuisuudestaan lukea ja huomata että nokia ei ole se nokia vaan kaupunki pahanen tampereen kupeessa ja siellä asuu köyhiäkin ihmisiä......

    • tehokkaita

      Hoitajia. Eikö se myrkyttäjä ole sieltä teiltä?
      Ei oo tehokkaampaa hoitajaa, vaiva ku vaiva lähtrr.
      Ootte te kans erikoinen yhteisö.

    • 1970

      täällä, isokenkäiset päättää rakennetaan ja rakennetaan mitään ei luvata mitä puhutaan.. eläkeläiset kärsivät ja kohta pilkka ylöjärvestä osuu omaan nilkkaan.. ihana puutarha kaupunki mikä vitun vitsi!!!!

    • Anonyymi

      Upee kommentti ❤️❤️❤️

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      126
      3038
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      267
      1255
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1241
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1051
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      65
      1026
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      1000
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      946
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      49
      916
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      42
      904
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      44
      806
    Aihe