Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

liberalismi ja rajoittamaton maahanmuutto

lib-ido

Oletteko koskaan miettineet liberalistisen teorian suhdetta muuttovirtojen hallitsemiseen? Se, että ihmiset liikkuisivat yhtä vapaasti kuin tavarat ja tieto, kaunis ajatus, mutta voiko se olla nykyoloissa kestävää?

Täällä blogissa luin aika hyvää argumentointia asiasta

http://uusiviesti.blogspot.com/2007/08/rajoittamaton-maahanmuutto-ei.html
http://uusiviesti.blogspot.com/2007/08/malliesimerkki-poliittisesti.html

Joku hupiveikko siellä yrittää trollata, mutta blogin pitäjä teki ainakin minuun vaikutuksen kylmäpäisyydellään. Ihan vastikään tutustuin tuon Ellilän kirjoituksiin ja voin kyllä suositella. Hänellä on tosi vahva teoriapohja ja paljon sanottavaa.

Löytyykö keltään linkkejä mihinkään aiheesta käytyyn akateemiseen väittelyyn tai muuta? Olisi mielenkiintoista lukea vasta-argumenttejakin.

6

1760

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • *liberalisti*

      Nationalismin perusajatus on että valta yhteiskunnassa kuuluu kansaa edustaville tahoille, ja että valtaa tulee käyttää kansakunnan jäsenten oikeuksien ja taloudellisten intressien turvaamiseksi. Kuten historia osoittaa, monikulttuuriyhteiskunta kärsii sisäisistä ristiriidoista ja jaetusta lojaalista. Maltillinen nationalismi ei pyri eristäytymiseen, vaan sallii kulttuuri-yhteistyön, ja hallitun siirtolaisuuden, maahanmuuton ja turismin.

      Liberalismissa valtiovalta on kansakunnan etuja ja intressejä palveleva syndikaatti.

      Liberalistit kannattavat maltillista nationalismia.

    • drizztus

      "Joku hupiveikko siellä yrittää trollata, mutta blogin pitäjä teki ainakin minuun vaikutuksen kylmäpäisyydellään. Ihan vastikään tutustuin tuon Ellilän kirjoituksiin ja voin kyllä suositella. Hänellä on tosi vahva teoriapohja ja paljon sanottavaa."

      Trolli taidat olla sinäkin? Vai etkai väitä kirjoittaneesi tuon tosissasi?

      Blogin pitäjä alkaa olla jo suomalaista internet-folklorea, eikä ihan siinä positivisimmassa mielessä. Olen pariinkin kertaan funtsinut, voiko Ellilä oikeasti olla olemassa, mutta kyllä hänet yksi jos toinen on oman todistuksensa mukaan tavannut luonnossakin.

      Suomen liberalistit ovat aikamoinen Muppet-show.

    • aatehygieenikko

      Maahanmuuton rajoittaminen loukkaa liberaalia omistusoikeutta.

      Jos omistan asunnon, niin minulla on oikeus myydä tai vuokrata se kenelle tahansa. Jos omistan yrityksen, niin minulla on oikeus palkata sinne kuka tahansa. Jos joku muu yrittää estää näiden oikeuksien toteutumista, niin se rikkoo omistusoikeutta. Jos olen myynyt asuntoni Elliläläiselle hottentotille ja Ellilä yrittää estää tätä käyttämästä omaisuuttaan, niin Ellilä loukkaa jälleen omistusoikeutta ja mahdollisesti ruumiillista koskemattomuutta.

      Liberalismissa ei ole sellaista yhteistä hyvää, joka ylittäisi yksilönvapaudet. Edes pyrkimys etnisesti homogeeninen väestöön ei anna oikeutta siihen.

      Toisaalta omistusoikeus antaa vapauden valita vuokralaiset, työntekijät, asiakkaat jne. Ellilän ei tarvitse vuokrata omaa asuntoaan henkilölle, jonka etninen tausta ei miellytä. Ellilä voi myöskin valita yrityksensä työntekijät tai asiakkaat rodun mukaan. Ellilä voi naulata kauppansa seinään kyltin, jossa lukee, vain valkoisille. Jos pelottava murjaani yrittää loukata ellilän omistusoikeutta, niin Ellilällä on oikeus puollustaa omaisuuttaan kaikin käytettävissä olevin keinoin.

      Jos omalla toiminnallaan ei aloita väkivaltaa, niin kenelläkään muulla ei ole oikeutta sanella miten omaa ruumistaan tai omaisuutaan käyttää. Mielipahan aiheuttaminen ei ole väkivaltaa. Jos joku loukkaa melensä siitä, ettei Ellilä myy hänelle rotuhygieniaan vedoten lakupekkaa, niin se on henkilökohtainen ongelma, johon muilla ei ole oikeutta puuttua.

      Sosiaaliliberalismia lukuunottamatta liberalismissa ei ole sosiaalisturvaa rahoittamassa ei toivottujen sosiaalipummien maahantuloa ja toimeentuloa, joten pelko massamuuton toteutumisesta on turha.

      Jos näistä asioista ruvetaan tinkimään, niin tulette huomaamaan, että ne eivät jää ainoiksi. Jos omistusoikeus ja ruumiillinen koskemattomuus eivät ole ehdottomia, niin poliitikoille jää mahdollisuus kaventaa pikku hiljaa muitakin vapauksia. Ennenkuin huomataankaan, niin sitä ollaan taas holhousyhteikunnassa. Jos poliittiselle päätöksenteolle annetaan pienikin mahdollisuus, niin se käyttää sen hyväkseen takuuvarmasti.

    • V&V

      Käykäähän lukemassa myös Jussi Halla-ahon kriittisiä kirjoituksia monikulttuurista ja maahanmuutosta: http://www.halla-aho.com/scripta/

      Ei ole muuten mikään tyhmä mies.

      • kaikki ei ole sitä miltä se...

        Ellilä on luultavasti erittäin älykäs, mutta ajattelu on silti ksenofobian värittämää.

        Myös muukalaista tulee kohdella yksilönä, eikä kollektiivisen joukon edustajana. Vaikka 99% tietystä etnisestä ryhmästä käyttäytyisi ei-toivotulla tavalla, niin sillä perusteella ei voi etukäteen tietää, kuuluuko vastaantuleva yksilö tähän joukkoon. Kukaan ei voi kieltää varautumista todennäköisempään vaihtoehtoon, mutta se ei estä mahdollisuuden antamista.


      • Kummastelen
        kaikki ei ole sitä miltä se... kirjoitti:

        Ellilä on luultavasti erittäin älykäs, mutta ajattelu on silti ksenofobian värittämää.

        Myös muukalaista tulee kohdella yksilönä, eikä kollektiivisen joukon edustajana. Vaikka 99% tietystä etnisestä ryhmästä käyttäytyisi ei-toivotulla tavalla, niin sillä perusteella ei voi etukäteen tietää, kuuluuko vastaantuleva yksilö tähän joukkoon. Kukaan ei voi kieltää varautumista todennäköisempään vaihtoehtoon, mutta se ei estä mahdollisuuden antamista.

        En ole havainnut Ellilän kirjoituksissa erityistä älyä - se vähäkin on sammunut viime vuosinakokonaan sitä mukaan kun rotuajattelu on vallannut hänen ajatuksensa ja suhteellisuudentaju on tykkänään loppunut. Jäljellä entisestä on enää muutama sivistyssana.

        Mies on ilmoittanut, että luterilainen kirkko on terroristijärjestö joka suunnittelee laillisen yhteiskuntajärjestuksen kumoamista.

        Mies puhuu libertarismista, mutta kertoo blogissaan valokuvin, että mustat eivät ole ranskalaisia, valkoiset ovat.

        Ellilä tulee kuitenkin samalla paljastaneeksi "antimultikultin" todellisen karvan. He silloin tällöin väittävät että kysymys ei ole roduista vaan kulttuureista. Kukaan ei kuitenkaan irtisanoudu Ellilän käsityksistä, päinvastoin mitä vainoharhaisemmiksi hänen käsityksensä muuttuivat, sitä useammin hänet mainittiin "älyllisenä antimultikulttina".


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      84
      2190
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      49
      1906
    3. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1828
    4. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      71
      1570
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1568
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1472
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      22
      1379
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1342
    9. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      72
      1301
    10. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1294
    Aihe