Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Jakojen voimattomuus, kivut yms., mikä vikana?

Pelokas2007

Hei!

Tämä asia vaivaa allekirjoittanutta sen verran kovasti, että lähestyn nyt teitä, josko joku osaisi asiassa edes vähän minua auttaa.
Tilanteeni siis on seuraavanlainen...
Alkukesästä lähtien jaloissani, lonkissani ja alaselässäni on ollut kipuilua. Jalkani ovat lisäksi välillä jotenkin voimattoman tuntuiset ja jopa tärisevät välillä, vaikken mitään erityisen raskasta olekaan tehnyt. Välillä minua myös huimaa.
Lisäksi minulla on ollut palan tunnetta kurkussa. Tutkimukset asian eteenpäin viemiseksi ovat käynnissä.
Vatsalaukku on tähystetty, keuhkokuvat otettu, verikokeita otettu runsain määrin jne. Lihaskuntotesteissä kävin ja niissä ei mitään vikaa ollut.
En tiedä liittyvätkö edellä mainitut oireet toisiinsa, vai onko esim. nielemiseen liittyvä oireilu jännittämistä, kuten joku Ellien keskustelupalstalla kirjoitti. Huimaukseen saattaa tietysti vaikuttaa myös niskojeni jumittaminen.
Olen aivan äärimmäisen peloissani tilanteestani ja pelkään olevani vakavasti sairas. Tutkimukset menevät omalla painollaan eteenpäin, mutta ei vaan millään jaksaisi odottaa tietoa, mikä minua vaivaa.
Ensi kesälle olisi tiedossa häät ja ulkomaanmatkakin häämöttää talvella. En kuitenkaan uskalla haaveilla mistään, koska olen niin peloissani. Kertokaa siis rakkaat ystävät kokemuksianne. Voiko oireisiini kenties löytyä jokin vähemmän vakava selitys?

9

7373

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ovat yleisiä

      ahdistuneisuudessa ja paniikkihäiriössä.

      • Annileena

        ..kyllä voivat johtua aivan hyvälaatuisesta syystä ja olla ohimeneviä. Ylipäätää voimattomuus ilman objektiivista näyttöä voimien puutteesta ei kuullosta pahalta.

        Samoin jos nielemisasiassa ajattelet pahanlaatuista syöpäsairautta se lienee tähystyksellä poissuljettu kun taas lihassairaudessa nieleminen ei olisi vaikeaa vain välillä.

        Ymmärrän pelkosi, mutta uskoisin näin kirjoituksen perusteella ettet ole vakavasti sairas.


    • samat

      oireet lukuunottamatta huimausta ja palaa kurkussa. Myös käsilihakset kipeät niska jumissa lonkat ja jalat. Olen ollut hierojalla yms. Jos haluat lisää tietoa laita sähköpostiosoitteesi niin kirjoitellaan lisää.

      • täällä

        Itselläni myös ollut tosi omituisia oireita, jotka välillä huolestuttavat ja mietityttävät voiko kyse olla jostain vakavammasta. Jalat väsyvät hyvin pienestä ja välillä ovat todella väsyneen, voimattoman tuntoiset ja samaa voimattomuuden tunnetta myös välillä käsissä. Uutena vaivana tullut etenkin nukkumaan mennessä kumma levottomuuden tunne jalkoihin, jolloin myös unen saanti vaikeampaa, sekä joskus öisin olen herännyt siihen, kun huomaan selvästi vapisevani eli tunnen sen selvästi, kunnes taas nukahdan.
        Mistähän ihmeestä tällainen voi johtua ja onko kellään ollut vastaavaa vapinaa öisin?
        Lääkärille olen asiasta sanonut eikä hänen mielestä syytä huoleen ole eikä edes aihetta jatkotutkimuksiin...kummallista kyllä.


    • Alkuperäinen kirjoittaja

      Kiitokset kommenteistanne! Rauhoittaa mieltä lukea, että muillakin on ollut samankaltaisia oireita ja tuntemuksia. Luonteeltani olen muutenkin kova jännittäjä, joten tälläinen tilanne stressaa aivan valtavasti.

      Nielemisen vuoksi olen menossa nyt varjoainekuvaukseen (nielen ainetta ja nielemisestä otetaan röntgenkuvia). Lisäksi verikokeita otettiin aimo annos lisää sekä sydänfilmi.

      Saa nyt sitten nähdä, mitä löytyy... toivotaan, ettei mitään vakavaa.

      • Alkup.

        Äsken oli lääkärin soittoaika niistä lisäverikokeista. Lihasentsyymi oli vähän koholla, muuten ei mitään vikana.
        Huolestuin kuitenkin tuosta lihasentsyymistä... Lääkäri kyllä meinasi, että se on hyvin vähän ja että annetaan neurologin ottaa kantaa siihen, että tarkkaillaanko esim. kuukauden ajan vai tutkitaanko lisää.
        Mieltäni jäi vaan askarruttamaan,että millaiset sairaudet/asiat voivat olla tuollaisen lihasentsyymin kohoamisessa. Itsellä ei nimittäin ole hajuakaan, mistä se esim. voi johtua...

        Osaako kukaan muu sanao? Voiko siihen olla ns. normaalia selitystä?


      • alkup.
        Alkup. kirjoitti:

        Äsken oli lääkärin soittoaika niistä lisäverikokeista. Lihasentsyymi oli vähän koholla, muuten ei mitään vikana.
        Huolestuin kuitenkin tuosta lihasentsyymistä... Lääkäri kyllä meinasi, että se on hyvin vähän ja että annetaan neurologin ottaa kantaa siihen, että tarkkaillaanko esim. kuukauden ajan vai tutkitaanko lisää.
        Mieltäni jäi vaan askarruttamaan,että millaiset sairaudet/asiat voivat olla tuollaisen lihasentsyymin kohoamisessa. Itsellä ei nimittäin ole hajuakaan, mistä se esim. voi johtua...

        Osaako kukaan muu sanao? Voiko siihen olla ns. normaalia selitystä?

        Voisiko sinulla olla jotain tuki ja liikunta elin vaivaa? Onko sinulla selkärangassa yms. sellaisessa kipua tai jäykkyyttä?Oletko käynyt hierojalla? Tai kipuileeko sinulla fibromyalgia pisteet? ne saa googlettamalla. Fibromyalgiaan ainakin liittyy lihaskipuja ja voimattomuutta.
        Lihasentsyymeistä sen verran että jos ne on hiukan koholla niin jospa se ei olisi mitään vakavaa. Lihasentsyymin puute tai liika liittyy joihinkin lihassairauksiin.


    • Fibroilija

      Mutta, oireesi kuulostavat alkavalta fibromyalgialta.

      Itselläni, kun sairaus puhkesi, niin ekat 2 kk ainoastaan käsivarret sormenpäistä kainaloihin asti olivat todella kipeät, särkivät ja väsyneet.

      Jälkeenpäin muistellen olin muutenkin kauhean väsynyt ja fibrossa liiallinen rasitus auheuttaa huimausta.

      2kk jälkeen kipu ja valtava uupumus levisi koko kroppaan.

      Fibromyalgia todetaankin vasta n. 3kk oireiden alkamisen jälkeen ja labrakokeissa eikä muissakaan kokeissa ei löydy yhtään mitään, koska vika on aivoissa.

      Fibromyalgia todetaan kipupisteistä ja oireista.

      Toki sulla voi olla jotain muutakin.

      Kannattaa kiinnittää huomiota kunnon ruokaan, liikuntaan, venyttelyyn ja ehdottomasti riittävän lepoon.

      • Minullakin

        Kuulostaa kilpirauhasen vajaatoiminnalta. Tärinän aiheuttaa alhainen verensokeri yöllä.

        "Kilpirauhasen vajaatoiminnan oireet ja löydökset

        Kilpirauhasen vajaatoiminnan klassisia oireita ja löydöksiä ovat kuiva iho, hiustenlähtö, huono kylmänsietokyky, väsymys, hidas ajatuksenjuoksu ja muut kognition poikkeavuudet, huono yleisvointi, pöhöttyneisyys, erityisesti kasvojen ja luomien turvotus, lihasoireet, äänen käheys, ummetus, hidas pulssi, hengenahdistus ja hidastuneet akillesheijasteet (2) sekä väsymys, painonnousu, korkeat kolesteroliarvot, struuma, kuukautiskierron häiriöt, maitovuoto ja hedelmättömyys (3).

        Kilpirauhasen vajaatoimintaan liitettäviä poikkeavia laboratoriolöydöksiä ovat esimerkiksi hyperkolesterolemia, hyperprolaktinemia, lihasentsyymien suurentunut määrä (kreatiinikinaasi, aldolaasi, laktaattidehydrogenaasi, ASAT ja ALAT), hypoglykemia, hyperhomokysteinemia, hyponatremia sekä anemia."
        http://kilpirauhaspotilaat.fi/artikkeli/kilpirauhasen-vajaatoiminta-laboratoriotutkimukset-ja-viitearvot


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2077
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1788
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1654
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1480
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      65
      1413
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1344
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1338
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe