Taloustutkimus boikotiin!!

Sen tutkimukset täyttä b......

Taloustutkimuksesta sen verran, että tutkimushaastattelijoiksi sinne pääsee käytännössä kuka tahansa joka osaa lukea ja kirjoittaa suomea edes suurin piirtein. Palkka perustuu siihen, kuinka paljon vastauksia on saanut kerättyä. Ihmekös se, jos tutkimustulokset eivät pidä paikkaansa, kun alipalkatut tutkimushaastettelijat keksivät esim. puoluekannatusvastauksia omasta päästään? Koska palkkaus on epäoikeudenmukainen, se johtaa tähän korruptioon vastausten keräämisessä. Totta kai herra Eero Lehti, Keravan rikkain mies, on osunut hyvään kultasuoneen repimällä voittoja tutkimushaastattelijaparkojen selkänahasta.

Muuten olen sitä mieltä, että Taloustutkimuksen tutkimuksiin ei ole luottamista. Tulokset ovat pinnallisia, Kyllä/Ei/Vaarinhousut -tyyppisiä, ympäripyöreitä ja pienellä ajatustyöllä pääteltävissä olevia asioita.

Älkää hyvät ihmiset nyt ostako enää niitä Taloustutkimuksen tutkimuksia, älkääkä lukeko niitä! Pistäkää ne rahat johonkin tuottavampaan ja järkevämpään!

19

8833

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • haastatelijana josku

      Toimin kyselijänä joskus ajatsitten ja totta on että kyselijän palkat ovat surkeat. Huono palkka taas heikentää helposti tekijän moraalia.

      Itse lopetin hommat koska kiusaus vilpistely tutkimuskysymyksissä alkoi näyttää ainoalta vaihtoehdolta jotta työtä kannattaisi edes tehdä. Opiskeluaikana vielä homma meni kun veroa ei tarvinut makaa kuin normaalityössä ollessa mutta jos joutuu makaan normi verot työ ei leiville lyö.

      Humpuukia koko taloustutkimus, nähtiinhän se viimevaaleissakin.

      • Tilaustutkimus tekee

        tutkimuksia jotka ovat mahdopllisimman kaukana totuudesta.

        Esim. Kun Suomalaisuuden liitto tilaa tutkimuksia pakkoruotsista ja kaksikielisydestä, on aina tuloksena että 70 % vastustaa niitä.

        Mutta vaaleissa tämmöisten ehdokkaiden kannatus on jäänyt pyöristettynä nollaan.


      • hhhhhhhhhhhhh
        Tilaustutkimus tekee kirjoitti:

        tutkimuksia jotka ovat mahdopllisimman kaukana totuudesta.

        Esim. Kun Suomalaisuuden liitto tilaa tutkimuksia pakkoruotsista ja kaksikielisydestä, on aina tuloksena että 70 % vastustaa niitä.

        Mutta vaaleissa tämmöisten ehdokkaiden kannatus on jäänyt pyöristettynä nollaan.

        Ettei pääse unohtumaan kuka ja mikä Heikki Tala todellisuudessa on.
        Tässä lehtiartikkeleita Heikki Talasta ja suomalaisuuden liitosta.



        Ilkka Luukkonen, Maaseudun Tulevaisuus:

        Minne menet, Suomalaisuuden Liitto?
        15.5.2006
        Ilkka Luukkonen: "Suomalaisuuden liitosta on tullut nationalistien puuhanurkka, jonka toiminta näyttää rajoittuvan ruotsin kielen vastustamiseen."
        Suomalaisuuden Liitto täytti viime viikolla sata vuotta. Järjestö perustettiin aikana, jolloin suomalaisuus oli vastikään keksitty ja hegeliläinen kansallisvaltion ihanne levinnyt tännekin. Perustamispäiväksi valittiin suomalaisuusmies J.V. Snellmanin syntymäpäivä.

        Liitto päätti edistää suomen kieltä, kulttuuria ja tiedettä ja saada kansan tuntemaan, että on arvokasta olla suomalainen. Liitossa ovat vaikuttaneet monet nimimiehet, joista vähäisimpiä eivät ole Urho Kekkonen, J.K. Paasikivi, Kustaa Vilkuna ja Juhani Aho.

        Näin komeaa taustaa vasten voisi pitää yllättävänä, että liiton vuosipäivä huomioitiin monissa lehdissä korkeintaan pikku-uutisella. Tosin Hufvudstadsbladet haastatteli näyttävästi liiton puheenjohtajaa Heikki Talaa, mutta artikkeli ei ollut kovin ylistävä. Syy lienee se, että ruotsin vastustaminen on Talan johtaman järjestön missio.

        Suomenmaa-lehti juhlisti liiton vuosipäivää julkaisemalla liiton entisen pääsihteerin Kai Huovinmaan kirjoituksen, jossa tämä haukkui vanhan järjestönsä lyttyyn.

        Huovinmaan mielestä Suomalaisuuden Liiton toiminta on merkityksetöntä ja ällöttävää puuhastelua, jonka ytimessä on ruotsinkielisiin kohdistuva syrjintä eli ”sekoilu kielirasismeineen”.

        Huovinmaa muistuttaa liiton hienosta historiasta. Liiton liepeiltä ovat saaneet alkunsa Suomen Kulttuurirahasto, tiedeakatemia ja Väestöliitto, minkä lisäksi suomalaista kirjallisuutta on tuettu merkittävästi.

        Nykyään toimintaa ohjaavat vanhentuneet näkemykset, Huovinmaa toteaa. Hän luonnehtii liiton nykyistä johtoa värikkäin sanankääntein.

        ”Nyt ’Suomalaisuuden Liittoa’ voi kuvata resiinaksi, jossa hiipuvaa vauhtia louskuttaa pari pesäpallofilosofia rohdinpaita päällään ja väinämöispäähineet päässään. Resiina on heinittyneellä sivu- eli pistoraiteella, ja sen päässä näkyy viimeinen ja resiinan lopullisesti pysäyttävä puinen stoppari.”

        Huovinmaa ansaitsisi kielenkäytöstään Suomalaisuuspalkinnon. Sitä hänelle ei valitettavasti enää voida myöntää – Suomalaisuuden Liitto on lopettanut palkinnon jakamisen.



        On helppo olla Huovinmaan kanssa samaa mieltä Suomalaisuuden Liiton toiminnasta. Kymmeniä vuosia jatkuneen sivistyksellisen taipaleen jälkeen liitosta on tullut nationalistien puuhanurkka, jonka näkyvä toiminta näyttää rajoittuvan ruotsin kielen vastustamiseen.

        Liitolle tekee mieli esittää pari tarkentavaa kysymystä. Eikö suomen kielen asemalle ole monin verroin vaarallisempaa, että virkamies- ja kaupankäyntikieleksi on vakiintumassa englanti? Nyt tehdään siis vapaaehtoisesti sama, mitä Venäjä yritti sata vuotta sitten väkisin, vain eri kielellä.

        Toiseksi, jos Suomi syrjii kielivähemmistöään, miten se voi EU:ssa vaatia itselleen mitään vähemmistöoikeuksia?

        Suomalaisuuden Liitto saattaisi vastata tähän, että ongelma ratkeaa eroamalla EU:sta. Arvelu perustuu siihen, että liiton hallituksessa istuvat perussuomalainen Jussi Niinistö ja sitoutumaton perussuomalainen Jarmo Mero. Heidän puolueensa on tunnetusti voimakkaan EU-kriittinen.

        Jos perussuomalaiset jatkavat maihinnousuaan tähän vanhaan sivistysjärjestöön, nähdään ehkä päivä, jolloin Suomalaisuuden Liiton nimeksi vaihdetaan Perussuomalaisuuden Liitto.



        Ihmisillä on taipumus kiintyä kotiseutuunsa ja kieleensä ja pitää niitä arvokkaina. Joku voi löytää suomalaisuudesta myös yksityiskohtaisempia piirteitä, siis jotain absoluuttisen hyvää, joka näyttää saavan alkunsa Suomesta tai suomalaisesta traditiosta. Ne asiat voivat olla tällaisia: Väinö Linnan kuvaus kovennettua seisovista sotilaista, Jari Litmasen pallosilmä, kuivahkon kankaan männikkö toisen harvennuksen jälkeen, Tuomari Nurmion Punainen planeetta, Punkaharju, Remeskylän palvikinkku tai Martti Suosalon roolityöt.

        Useimpien kansallistunne rakentuukin etupäässä myönteisten seikkojen varaan. Heidän lisäkseen on joitakin, onneksi vain muutamia, joiden mielestä suomalaisuuden ydin on kantaa kaunaa ruotsinkielisiä kohtaan.

        -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

        Sanomalehti Karjalaisen pääkirjoitustoimittaja Helena Tahvanainen:

        Suomalaisuutta ei saa varata vain suomenkielisiä varten

        Suomalaisuuden liitto on minun mielessäni ollut aina kielenmukaisten uusien sukunimien suosittelija ja oikeiden liputustapojen vaalija. Olen ollut sinisilmäinen ja naiivi.
        Pääsiäisen alla työpöydälleni päätyi liiton lehti Suomen mieli. Ryhdyin lukemaan sitä, sanoisinko, puhtain ja avoimin sydämin. Mutta silmäni revähtivät sepposen selälleen.
        Hurjempaa kiihotusta kansanryhmää vastaan en ole nähnyt edes skinien muinoisissa monisteentekeleissä.

        Minulle suomalaisuus on ollut aina sitä, mitä ruotsiksi kuvataan sanalla finländare: Suomessa asuvien ihmisten suomalaisuutta riippumatta siitä, mitä kieltä he puhuvat.
        Suomenkieliset, ruotsinkieliset, saamenkieliset, romanikieliset, nykyisin myös moninaisten muiden kielten puhujat, joilla on Suomen kansalaisuus - ja joiltakin se saattaa jopa puuttua, sillä byrokratia voi olla joskus vielä ihmismieltäkin hitaampi. Niin sydän kuin elämäntilanne saattavat hitsata ihmisen suomalaiseksi ennen kuin virallinen todistus siitä saadaan allekirjoitettua.
        Mutta Suomalaisuuden liitolle suomalaisuus on rajattu pois ainakin ruotsinkielisiltä kansalaisilta.
        Tai ainakin everstiluutnantti evp. Kauko Sipponen kirjoittaa: Kun toivottavasti pian saamme eduskuntaan sellaisen enemmistön, jolla on kykyä ymmärtää myös suomenkielisen enemmistön etu, voidaan yksinkertaisella enemmistöpäätöksellä poistaa ruotsinkielisen vähemmistömme kaikki erikoisoikeudet ja palauttaa Ahvenanmaalle voimaan Suomen laki.
        Sipposen kirjoitus on otsikoitu osuvasti: Pakkoruotsi - Suomen talouden salakavala syöpä

        Suomalaisuuden liittoa piinaa patologinen kauna ja viha ruotsin kieltä ja sen opettamista kohtaan. Siitä voisi olla hyvin lyhyt askel vihaan ruotsin kieltä puhuvia kohtaan, jos eläisimme epävakaammassa yhteiskunnassa ja epävarmemmassa maailmanajassa - niin kuin esimerkiksi toista maailmansotaa edeltäneessä.

        Suomalaisuuden liiton puheenjohtaja, dosentti Heikki Tala vakuuttaa, että pakkoruotsi saadaan pois Suomen kouluista. Liiton lehti onkin kauhistuttavan innostunut siitä, että ruotsin kielen pakollisuus ylioppilaskirjoituksissa ollaan poistamassa. Samalla se oikoo mutkia suoriksi uutisoidessaan ja kommentoidessaan lukiolaisten mielenosoituksia ylioppilastutkintojärjestelmän muuttamiseksi.
        Suomen mielen pääkirjoituksessa Tala kirjoittaa: Maaliskuun 16. vuonna 2004 jää historiaan nuorison tahdonvoimasta. Kymmenet tuhannet lukiolaiset järjestivät silloin valtakunnallisen mielenosoituksen. Nuoriso on jälleen kerran noussut vaatimaan perusteltuja oikeuksiaan.
        Toivottavasti olen oikeassa uskoessani, että valtaosalle mieltään osoittaneista lukiolaisista ei tullut mieleenkään, että heidän mielenilmaustaan käytettäisiin sellaisen propagandan astinlautana, jonka avoimena tavoitteena on syrjäyttää ruotsia äidinkielenään puhuvien suomalaisten perustuslailliset oikeudet.
        Oikeudet, joista suomenkielisille ei ole mitään haittaa ja Suomelle lopulta pelkkää hyötyä.

        Vuoteen 2002 asti Suomalaisuuden liitto sai toimintaansa valtionapua. Talan sanojen mukaan valtionavun likvidoi ministeri Ville Itälä (kok.). Olisi skandaali, jos hän ei olisi niin tehnyt.
        Suomalaisuuden liitto sai 100 000 veronmaksajien euroa nimivalistukseen ja toiset 100 000 euroa lippuvalistukseen. (Summat ovat markkoja toim.huom.)
        Jäljellä on vielä 1 500 euron avustus valtakunnallisen lipunnostotilaisuuden järjestämiseen itsenäisyyspäivänä. Tämäkin avustus on ehdottomasti poistettava.
        Suomen lippu pitää nostaa salkoon niin, että se hulmuaa kaikille suomalaisille.

        ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


        Pekka Mikkola Kaleva-lehden kolumnissaan 16.3.2006:

        Suomalaisuuden liiton kannattaisi harkita nimensä muuttamista

        Opetusalan ammattijärjestön OAJ:n puheenjohtaja Erkki Kangasniemi pahoitteli pari päivää sitten haastattelua, joka julkaistiin järjestön Opettaja-lehdessä. Lehti antoi sivuillaan tilaa Suomalaisuuden liiton puheenjohtajalle Heikki Talalle, joka tilaisuuden tullen laukoi ilmoille omat ja liittonsa kielipoliittiset mielipiteet.
        Lyhyehkössä haastattelussa tulenarin oli Talan repliikki, jonka pränttääminen lehteen suututti ainakin osan OAJ:n ruotsinkielisistä jäsenistä. Tala puhui "liiton lopullisesta tavoitteesta, virallisesta yhden kielen Suomesta Ahvenanmaata myöten".

        Suomessa kaikilla kiinnostuneilla on oikeus kokoontua ajamaan läheiseksi kokemaansa aatetta vaikkapa sellaisessa järjestössä, jonka nimi on Suomalaisuuden liitto. Näitä ihmisiä on joitakin satoja. Järjestö antaa nettisivuillaan ja julkaisuissaan asiallisia ohjeita liputuksesta, mutta on siellä paljon muutakin. Valitettavasti.

        Kun liiton kannanottoja on seurannut viime vuosina, ei voi välttää vaikutelmaa, että kohta sata vuotta täyttävän järjestön nimi on epätarkka. Oikeampi olisi Kiihkosuomalaisuuden liitto. Tai: Ruotsin kielen vastaisuuden liitto. Tai vielä pitempänä vaikkakin hiukan kankeana versiona: Ruotsin valtion ja ruotsin kielen, suomenruotsalaisuuden ja kaiken muunkin ruotsalaisuuteen edes hiukan vivahtavien seikkojen vastaisuuden liitto.

        Liiton käyttövoimana ei siis ole vain ruotsin kielen virallinen asema Suomessa, vaan se näkee Ruotsin valtionkin entisenä Suomen riistäjänä ja nykyisenä vehkeilijänaapurina. Liiton tuoreessa Suomen mieli -lehdessä puheenjohtaja Tala kirjoittaa:

        "Ruotsin suurlähettiläs ja kulttuuriattasea seuraavat haukan katsein Suomen kielipolitiikan muutoksia ja Ruotsi suunnittelee parhaillaan uusia siirtoja ruotsin kielen aseman vahvistamiseksi Suomessa."

        RKP:n europarlamentaarikkoa Henrik Laxia kutsutaan liiton lehdessä "suomenmaalaiseksi", ei siis suomalaiseksi. Lax puhuu erinomaista suomea, mutta se ei liitolle riitä. Minkähänlaisia syntisäkkejä liitolle mahtavat olla Luodon, Korsnäsin tai Hammarlandin kuntien vanhukset, jotka yksinkertaisesti vain eivät osaa suomea käytännössä lainkaan.

        Jos liittoa pitää yrittää kehua, niin onhan se ainakin periaatteissaan tinkimätön, äärimmäisyyksiin asti. Liitto ei ole enää vuoden 2002 jälkeen saanut valtionapua, jonka perusteena oli järjestön puolivirallinen asema liputuskulttuurin ylläpitäjänä. Tuen katkaisun syynä oli, ettei liitto halunnut antaa liputusneuvontaa ruotsin kielellä.

        Tinkimättömyyskin on kyllä hiukan kyseenalainen syy kehua, kun muistaa, kuinka pahaa jälkeä kaikenlainen kansalliskiihkoilu ja vähemmistöjä vastaan lietsottu kauna on historian aikana synnyttänyt.


        -----------------------------------


    • maksimoiva kokoomuslainen

      Lehti vaikka ostaa isoäitinsä takaisin ja tekee SAK:lle kyseenalaisia gallupeita. Hän oikea kokoomusporvari.

    • Boikotti paikallaan

      Olen todellakin samaa mieltä: kenenkään ei enää pitäisi tilata sieltä ainuttakaan tutkimusta. Tutkimustulosten oikeellisuuteen ja luotettavuuteen en ota kantaa, se ei ole se syy, vaan se kuinka siinä firmassa kohdellaan niitä alimman tason työntekijöitä - näitä, jotka soittelevat ja keräävät sen datan. Tiedän mistä puhun, koska olin itse siellä kotvan aikaa töissä opiskelujeni aikana. Olin jotenkin ajatellut, että niinkin positiivisen julkikuvan (silloin) ja vahvan brändin omaava yritys olisi joka suhteessa kunniallinen työnantaja (kokemusta oli myös eräästä toisesta, pienemmästä ja vähemmän tunnetusta ao. alan yrityksestä, joka oli toiminnassaan täysin moitteeton), mutta oli pöyristyttävää huomata se meininki siellä.

      Ensinnäkään soittelijoiden kanssa ei tehdä minkäänlaisia työsopimuksia (ei yllätys, ottaen huomioon firman perustajan/hallituksen puheenjohtajan kannanotot nykyisessä toimessaan liittyen luottamusmiesten tarpeellisuuteen työpaikoilla). Taloustutkimuksen mukaan soittelijoina siellä työskentelevät toimivat "freelancereina"..yleensä tuota sanaa käytetään hieman toisenlaisen tulotason hommien yhteydessä! Sillä niistä soitteluhommista saatava palkkahan on useinmiten todella alhainen, hämärän laskennallisen kaavan kautta muodostuva tulospalkkaus, joka ei ole edes silloinkaan oikeudenmukainen, kun teet hyvää tulosta. Tämän sain itsekin karvaasti kokea. Taloustutkimus on malliesimerkki yrityksestä, joka yrittää työvoimakustannuksensa minimoimalla maksimoida omaa tulostaan. Ja hyvinhän tässä onkin vuodesta 1971 asti onnistuttu, kun firman perustaja on nykyään miljonääri. Se porukka, joka siellä oli silloin töissä, oli joiltakin osin surullinen näky. Pitkäaikaistyöttömiä ja pienellä eläkkeellään kituuttavia sairaseläkeläisiä. Tällaisten ihmisten ihmisarvolle tuollainen työ on täysin alentavaa - raadat helvetisti saadaksesi sen eläkkeen päälle muutaman lantin, tai oot lähes tauotta joka päivä soittamassa, ilman kertyviä palkallisia lomapäiviä, sairaslomakorvauksia ym. ja saaden ei-olennaisesti työttömyyskorvausta korkeampaa korvausta. Tokihan siellä on myös esim. opiskelijoita tai muita lisätienestejä hankkivia, jotka tekevät siellä hommia hymy huulillaan - sehän on ihan ok-hommaa heille, mutta pahaa teki niiden ihmisten puolesta, jotka taistelivat (täysin validi sana tässä yhteydessä)siellä oman elantonsa eteen.

      Mielestäni sen firman toiminta tällä sektorilla on täysin MOT-kamaa. Joka kerta kun näkee jonkin yrityksen käyttäneen Taloustutkimuksen palveluja tulee mieleen, että jonkun pitäisi vähän valottaa tälle tilaajalle, kuinka "eettisen" yrityksen kanssa se onkaan yhteistyötä tehnyt. Erityisen ikävä tunne tulee, kun näkee YLE:n käyttäneen Taloustutkimuksen palveluja.

      • Sortajayritys kuriin

        Selvät epäkohdat työntekijöiden kohtelussa varmaan kiinnostavat jotain tutkivaa journalismia tekevää TV-ohjelmaa! Toivottavasti työntekijät tajuavat lähteä ko. firmasta, kuka tuota nykypäivän orjuutusta jaksaa! Muuta kuin pakon edessä... kuten ne sairaseläkeläiset ja muut pitkäaikaistyöttömät, jotka firmassa toimivat "freelancereinä". (Onpa keksitty hieno nimi orjatyölle!) Onko muka nykypäivänä edes sallittua tuo, että mitään työsopimuksia ei tehdä? Onko valvovat elimet tietoisia tästä epäkohdasta? Sääliksi käy tutkimushaastattelijoita, voivoi kun antavat vedättää ja orjuuttaa itseään.


      • työntekijöistä

        Luottamusmiehethän pitäisi hänen mielestään irtisanoa ensimmäisinä työpaikoilla, kun tehdään kollektiivisa irtisanomisia. Se kertonee kaiken tämän omistaja-miljönäärin asenteesta tavallista työntekijää kohtaan.

        Mielestäni tuossa asemassa olevan henkilön ei MISSÄÄN NIMESSÄ tulisi päästää sellaisia asioita suustaan, kertonee kaiken henkilön asenteista. Onkohan noussut p....i päähän? Jalat irti maasta ja todellisen työntekijän maailmasta?


      • kun valittaaaa.
        työntekijöistä kirjoitti:

        Luottamusmiehethän pitäisi hänen mielestään irtisanoa ensimmäisinä työpaikoilla, kun tehdään kollektiivisa irtisanomisia. Se kertonee kaiken tämän omistaja-miljönäärin asenteesta tavallista työntekijää kohtaan.

        Mielestäni tuossa asemassa olevan henkilön ei MISSÄÄN NIMESSÄ tulisi päästää sellaisia asioita suustaan, kertonee kaiken henkilön asenteista. Onkohan noussut p....i päähän? Jalat irti maasta ja todellisen työntekijän maailmasta?

        Juuri kun teollisuuskin on vihdoinkin älynnyt luottamusmiehen merkityksen henkilöstöhallinnassa, niin tälläiset vänkyrät nostaa päätään ja huopaavat minkä ehtii, niin se vaan on että syntymäkusipäisyydelle ei vaan voi mitään....


      • TES?

        Mikä liitto ja TES on siellä käytössä?
        Onko joku riitauttanut joskus siellä palkkansa ja tyõsuhteensa ehdot?
        Mitä mieltä ova työsuojeluviranomaiset tästä työnantajasta? Periaatteessa työsuojeluviranomaisten olisi pakkoa puuttua asiaan , jos siellä näin räykeästi rikotaan lainsäädäntöä.


    • lopettakaa niistä arvauksis...
    • heillä

      suullisesti luvataan vakinaista työtä, mutta paperissa lukee: vuoden määräaikainen "näin aluksi"

    • Ex-Orja

      Jouduin menemään 2000-luvun alussa kyseiseen lafkaan ,kun en muuta työtä saanut ,koska olin liian vanha sinkku ( n.44v) ja hengissä säilymisvietti oli voimakkaampi.Kohtelu oli aluksi kuin kerjäläisellä,mutta sitten kun sitä teki 13-tuntisia päiviä ,sillä nälkäpalkalla ja tasaisesti hupputulosta alettiin tervehtiä/ sanoa päivää.Olin näitä edellä mainittuja säälittäviä otuksia ,joka yritti raapia henkensä pitimeksi jotain kokoon ja siihen päälle vielä kaikki p''''a mitä puhelimesta tuli.Olin muutaman vuoden ja korvaus menetetystä vapaa-ajasta laski koko ajan.Lopetin ,koska meidän suvussa ei ole orjaperinnettä ,eikä minun luonteella sellaista kehittynyt eikä kehity!

    • Totta toinen puoli

      No useimmissa muissakin alan yrityksissä on samanlainen palkkaussysteemi (kokemusta on). Työ kun on pääosin osa-aikahommaa niin eipä rikastumaan pääse. Mutta ennemmin nälkäpalkalla datakerääjänä kun työttömänä kiviä potkimassa päivästä toiseen. Itse tein takavuosina mm. kotitalous- ja yrityshaastatteluja ja ne olivat ajoittain ihan kivojakin. Pääsi paikkoihin mihin tuskin muuten olisi päässyt.

    • exorja

      Olin minäkin aikoinani siellä töissä ja voin todistaa kyseisen Päällikkö/orja systeemin. Alussa viihdyin sillä, olin ahkera ja tienasin hyvin. Sitten tuli tämä että joka puheluasi seurattiin ja jos valvoja tai TT:n systeemi halusi savustaa sinut ulos puhelujasi kommentoitiin melkein joka puoli tunti. Jotkut virkaintoiset kyttäsivät puhelujasi myös muuten vaan. Oma työtaito itsenäisenä ja aikuisena ihmisenä laitettiin näin kovalle koetukselle ja minä ja moni muu lähti firmasta pois.

    • Tuntipalkka

      Onko Taloustutkimuksella mitään kiinteää tuntipalkkaa? Esim. Tms gallupilla on 5 e/tunti plus korvaus jokaisesta loppuun viedystä haastattelusta.

      • poikottieipure

        Aika pienillä mennään. Minkä verran on korvaus loppuunviedystä haastattelusta?


    • Haastattelija

      Ja suuri osa vastaajista on kokoomuslaisia, tietenkin. Jotta kokoomus saisi mahdollisimman hyvät kannatus prosentit äänestyskysymyksissä!

      • treeniitreenii

        Näinhän te ne haastateltavat valitsette. Vasemmisto ei vaan osaa tuota hommaa vielä.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4449
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1744
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      25
      1411
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1288
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe