Ellensapatin historia

LAIN ALLA

Adventisteille sapatin vietto ei ole mikään vapaaehtoinen, sillä se on yhtenä ehtona jo adventistikasteelle ja jäseneksi pääsyyn. Kastelupauksessa lukee: ”Minä uskon, että raamatullinen viikon seitsemäs päivä, lauantai, on Herran asettama ja siunaama sapatti, lepopäivä, jota Vapahtajan ja alkuseurakunnan antaman esimerkin mukaan tahdon rakastaa ja pyhittää.” (kohta 7.) Niinpä hänen on pakosta vietettävä sapattia, jotta ei tulisi erotetuksi. Tämän sanoi myös adventistipastori Timo Flink (24.10.2005): ”Sapatin jatkuva rikkominen ovat myös syy seurakunnasta erottamiselle”. Eikä lain alla olla vain ulkoisen valvonnan takia, vaan mikä pahinta omatunto on orjuutettu ja mielen syövereissä kaikuvat ne monet uhkaukset, mitä Ellen Whiten kirjoituksissa ja adventistien puheissa on uhkana sapatin pitämättömyydelle tai siitä kokonaan luopumiselle.

Raamatussa sanotaan, että ihmisen on tultava uskoon eikä hän enää sen jälkeen saa vaipua lain alle eikä orjuuttaa omaatuntoaan päivillä (Gal 4:4-11). Lain alle meneminen ja omantunnon orjuuttaminen on synti. Uudestisyntymätöntä ihmistä ei myöskään laki pelasta (Gal 2:16, 3:11-12, Ef 2:8-9).

Ei Jeesus sanonut "joka uskoo, kastetaan ja pitää sapatin, se pelastuu, mutta joka ei pidä sapattia se tuomitaan kadotukseen", vaan "joka uskoo ja kastetaan, se pelastuu; mutta joka ei usko se tuomitaan kadotukseen" (Mark 16:16).

Uskovilla on jokapäiväinen lepo Kristuksessa täältä iankaikkisuuteen, ei enää vanhan liiton varjosapatissa (Room 10:4, Kol 2:16-17, Gal 3:11,19,23-25; 5:1,18; Heb 4:9-10, Fil 3:9-10).


VÄÄRÄN PROFEETAN KÄSKYTETTÄVÄNÄ

Se sapatti, mitä adventistit pitävät, ei ole vanhan liiton sapatti, koska he eivät ole kääntyneet juutalaisiksi ja ympärileikkauttaneet itseään, heillä ei ole leeviläisiä pappeja, ei temppeliä eikä uhritoimituksia. Se sapatti, mitä he viettävät, ei myöskään ole uuden liiton sapatti Jeesuksessa. Vanhan liiton sapatin vietto oli varjoa tulevasta Messiaasta. Messias eli Jeesus tuli jo, ja nyt niillä, jotka tulevat uskoon ja pysyvät uskossa, on sapatin lepo Jeesuksessa joka päivä täällä maan päällä ja vielä täydellisempänä taivaassa. Jeesus on sapatin Herra, miksi vetää päivä herrakseen. (Matt 12:8, Luuk 6:5)

Adventistien sapatin vietto ei ole vain lain alle menemistä, vaan pahempaa, eli väärän profeetan Ellen Whiten väärien säännösten alle menemistä, joista yksi on sapatti. Ellen White määräsi sapatinvieton Herralta tulleena pakkona ja laukoi kerta toisensa jälkeen Herran nimissä uhkauksia niille, jotka eivät pidä sapattia.

Ellenin mukaan lauantaisapatin rikkominen on kadottava synti, mutta Uuden Testamentin kadottavissa syntilistoissa lauantaisapatin viettämättömyyttä ei ole mainittu kertaakaan eikä sen viettämättömyyttä ylipäätään mainita ristin jälkeen kertaakaan syntinä.

SAPATTI LÄHETYSKÄSKYNÄ

Ellen, ja niin ollen adventtikirkko, velvoittaa adventistit viemään epäraamatullista ja Raamatusta löytymätöntä Kolmen Enkelin Sanomaa maailmalle. Tuon sanoman kolmas viesti on sapatti taivaaseen pääsyn sinettinä ja sunnuntainvietto pedon merkkinä, joka estää taivaaseen pääsyn.

Jeesus sanoi selvästi Raamatussa, mitä sanomaa heidän on ihmisille vietävä: ”Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni, kastamalla heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen ja opettamalla heitä pitämään kaikki, mitä minä olen käskenyt teidän pitää. Ja katso, minä olen teidän kanssanne joka päivä maailman loppuun asti." (Matt 28:19-20). Ei siis sanaakaan sapatin viemisestä ihmisille. Eikä sapatti päivänä voi sisältyä siihen, mitä Jeesus käski pitämään, koska Hän ei käskenyt pitämään lauantaisapattia, vaan tulemaan uskoon Häneen, sapatin Herraan.

Ellenin uhkaukset, joita voi lukea esimerkiksi hänen kirjastaan Suuri Taistelu ovat vääriä uhkauksia. Ellenin näyt ja unet, joita hän väitti saaneensa Herralta, eivät olleet yhtä Raamatun eikä tapahtumienkaan suhteen, joten häntä ja hänen sanojaan ei saa pelätä (5Moos 18:22)

SAPATTI SINETTINÄ

Ellen White väittää, että: ”Jumalan lain sinetti on neljännessä käskyssä.” (Ellen White, Suuri Taistelu, s 448). Tuollaiselle väitteelle ei Raamatusta löydy perusteita eikä tuo tieto ole Herralta. Raamattuun on kielletty lisäämästä uutta profetiaa, muuten saa kaikki Raamatussa luvatut rangaistukset kärsittävikseen (Ilm 22:18-19). Ellenin mukaan lauantaisapatti on sinetti, jolla pääsee taivaaseen ja sunnuntai pedon merkki, joka estää taivaaseen pääsyn. Raamatun mukaan taas mikään päivä ei ole sinetti, vaan uskovilla on sinettinä Pyhä Henki (Ef 1:13-14; 4:30, 2 Kor 1:21-22, 5:5).

Ellen sanoo, että "Kun paavinvalta muutti sapatin, se otti sinetin pois laista."(ST, s. 449), mutta paaveja ei ollut vielä syntynytkään, kun kristityt viettivät sunnuntaisin ehtoolliskokouksiaan. Jeesus nousi haudasta viikon ensimmäisenä päivänä, ilmestyi viikon ensimmäisinä päivinä opetuslapsilleen, tarjosi viikon ensimmäisenä päivänä ehtoollista opetuslapsilleen ja niinpä kristityt alkoivat kokoontua sunnuntaisin erotuksena juutalaisten lauantaikokoontumisille ja Jeesuksen kuolleista nousemisen muistona. Noita kohtia löytyy Raamatusta Joh 20:1-23, 26, Luuk 24:30, Apt 20:7-11, Mark 16:9, Matt 28:1,9, Luuk 24:15 jne. Jos Jeesus olisi halunnut vakiinnuttaa lauantaisapattia kristittyjen kokoontumispäiväksi, Hän olisi voinut nousta haudasta sapattina ja kokoontua ja tarjota ehtoollista sapattisin, mutta niin Hän ei tehnyt. Myös noina aikoina eläneiden ihmisten kirjoituksista löytyy kertomuksia, kuinka kristityt kokoontuivat sunnuntaisin: Barnabaan kirje 75 eKr, Ignatius 110 jKr, Justinus140jKr. Alkuun juutalaisuskovat kävivät synagoogassa lauantaisin ja kristityjen kokouksissa sunnuntaisin, mutta uskoontulleet pakanat kokoontuivat sunnuntaisin ja niin tuosta tuli käytäntö kristittyjen keskuudessa. Rooman sunnuntailaki tuli vasta myöhemmin vastaamaan käytäntöä. Käytänto olisi luultavasti jatkunut ilman lakiakin.

Ellenin muka Jumalalta saamat uhkavaatimukset ovat selkeät: ”Liian myöhään he näkevät, että neljännen käskyn sapatti on elävän Jumalan sinetti. Liian myöhään he näkevät väärän sapatin todellisen luonteen ja sen hiekkaperustuksen, jolle ovat rakentaneet. He huomaavat taistelleensa Jumalaa vastaan. Uskonnon opettajat ovat johtaneet sieluja kadotukseen, selittäessään ohjaavansa niitä paratiisiin porteille" (Suuri Taistelu, s 618) Näitä samoja uhkauksia ovat Ellenin kirjat täynnänsä, mutta Raamattu ei kieltää pelkäämästä tuommoisia vääriä profeettoja ja heidän Raamatun vastaisia uhkauksiaan (5Moos 18:20-22).

ELLENSAPATIN ALKUJUURET

Ellensapatin juuret ovat näyssä, jonka Ellen White (os. Harmon) näki. Tosin sitä ennen Bates niminen milleristi oli jo hänelle markkinoinut sapatti-ideaa. Tuossa näyssä sapattikäsky loisti taivaassa muut 9 eivät. Raamatun mukaan taas ensimmäinen käsky on tärkein, sitä on toistettu Uudessa testamentissakin kymmeniä kertoja, mutta sapattikäskyä ei määrätty päivänä vietettäväksi kertaakaan Jeesuksen uhrin jälkeen, ei Jeesus itse eikä apostolit. Kaikki muutkin kymmenestä käskystä uusittiin ja vieläpä tiukennettiin Uudessa Testamentissa, mutta ei sapattikäskyä. Niinpä uskovat lepuuttakoot itseään yhtenä päivänä viikossa ja joka päivä, päivin ja öin, sapatinlevossa Jeesuksessa.

SUNNUNTAI PEDON MERKKINÄ

"Mitä muuta sapatin muutos silloin on kuin roomalaisen kirkon vallan merkki - ´pedon merkki´?"(Suuri Taistelu, 445), sanoo Ellen White.

Ellen vääntää Raamatun tekstiä omiin näkyihinsä sopivaksi ja kertoo, miten sunnuntai pedon merkkinä muka pakotetaan kaikille: ”Kauhea on se taistelu, jota kohti maailman käy. Maan vallat yhtyvät taisteluun Jumalan käskyjä vastaan ja antavat määräyksen, joka velvoittaa ”kaikki, pienet ja suuret, sekä rikkaat että köyhät, sekä vapaat että orjat” (Ilm 13:16) väärää sapattia viettämällä mukautumaan kirkon vakiintuneisiin tapoihin. Kaikkia, jotka kieltäytyvät noudattamasta tätä määräystä, rangaistaan yhteiskunnallisen lain mukaan, ja lopulta selitetään, että he ansaitsevat kuoleman. Toiselta puolen Jumalan laki vaatii viettämään Luojan lepopäivää, ja Jumala uhkaa vuodattaa vihansa kaikkien niiden ylle, jotka hänen käskynsä rikkovat. Jokainen, joka on saanut tästä riitakohdasta tällaisen selvän näkemyksen ja sitten hylkää Jumalan lain, noudattaakseen ihmisten säädöstä, ottaa pedon merkin...” (Suuri Taistelu, 589). Jos nyt olisit adventisti ja kasvanut Ellen-opetukseen, niin kyllähän tällainen kauhistuttaisi sinua ja vetäisi tiukasti kiinni sapatinviettoon. Mutta kuten sanottu väärää profeettaa ei saa pelätä.

Ei sunnuntain vietto ole mikään pedon merkki. Ja jos katsotaan Ilmestyskirjaa, niin ei siellä mistään sunnuntaista pedon merkkinä puhuta, vaan sellaisesta rahaliikenteen välineestä, joka voidaan laittaa otsaan tai käteen. Nykytekniikalla se tarkoittaisi mikrosirua, samaa, joka jo on luottokorteissa ja pankkikorteissa, upotettuna ihon alle käteen tai otsaan, mutta teknologian kehittyessä se voi olla jokin hienompi versio. Joka tapauksessa tuon merkin antikristuksen hallinto tekee pakolliseksi ja ne, jotka eivät sitä ota, eivät pysty ilman sitä ostamaan eikä myymään. Raamattu kieltää tuon antikristuksen eli pedon merkin ottamisen. Mitenkähän sunnuntai liimattaisiin tai upotettaisiin ihmisten käteen tai otsaan ja miten vain sillä saisi ostaa ja myydä – nooh sitä on turha miettiä, koska sunnuntai ei Raamatussa ole pedon merkki.

Luterilaiset tunnustuskirjat sanovat sunnuntaista näin:
"Samankaltaisia ovat säännökset sunnuntain, pääsiäisen, helluntain ja vastaavien juhlapäivien ja kirkkotapojen pitämisestä. Ne, jotka väittävät, että Herran päivän vietto on kirkon auktoriteetin perusteella välttämättömänä asetettu sapatin vieton sijalle, ovat väärässä. Raamattu on poistanut sapatin, ei kirkko. Evankeliumin ilmoittamisen jälkeen voidaan kaikki Mooseksen lain seremoniat jättää huomiotta. Koska kuitenkin oli välttämätöntä sopia määrätystä päivästä, jotta kansa tietäisi, milloin sen tulee kokoontua, on ilmeistä, että kirkko tätä tarkoitusta varten valitsi sunnuntain. Tätä on pidetty parhaana siitäkin syystä, että ihmiset saisivat esimerkin kristillisestä vapaudesta ja käsittäisivät, ettei sapatin yhtä vähän kuin minkään muunkaan päivän vietto ole välttämätön.
Esiintyy mitä kummallisimpia väitteitä lain muuttamisesta, uuden lain seremonioista ja sapatin muuttamisesta. Ne ovat kaikki saaneet alkunsa siitä väärästä käsityksestä, että kirkossa pitäisi noudattaa leviittojen tapaista jumalanpalvelusmuotoa ja että Kristus olisi valtuuttanut apostolit ja piispat keksimään uusia seremonioita, jotka ovat välttämättömiä pelastukseen. Nämä harhakäsitykset pääsivät leviämään kirkossa, kun uskon vanhurskautta ei opetettu riittävän selvästi. Jotkut väittävät, että sunnuntain pyhittäminen ei tapahdu suoranaisesti jumalallisen oikeuden perusteella, vaan eräänlaisen näennäisen jumalallisen oikeuden perusteella, kuvaten tarkoin, kuinka paljon pyhäpäivinä saa tehdä työtä. Mitä ovat moiset väitteet muuta kuin omantunnon pauloja? Vaikkakin he yrittävät lieventää perinnäissääntöjä, he eivät koskaan saavuta tarpeellista kohtuutta, niin kauan kuin käsitys niiden välttämättömyydestä säilyy. Tämä käsitys säilyy välttämättä siellä, missä uskon vanhurskautta ja kristillistä vapautta ei tunnusteta. " (Augsburgin tunnustus, Suomalaisen teologin kirjallisuusseuran julkaisuja 118, Helsinki 1980, XXVIII KIRKOLLISESTA VALLASTA, s. 47-48)    

64

1130

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • LAIN ALLA

      Kuin laittomuudessa, näen ympärilläni tosi paljon surua laittomuuden tähden.

      Mummeli

      • Just joo. Jeesus tunsi huolta juuri tuosta.

        Että ympärillä kyllä nähdään saastaa, muttei nähdä, että itse ollaan aivan pimeitä.
        Sen takia Jeesus tuli ja saarnasi ja joutui alistumaan sovitusuhriksikin.

        Ilm. 3:18
        Annan sinulle neuvon: osta minulta tulessa puhdistettua kultaa, niin tulet rikkaaksi, osta valkoiset vaatteet ja pue ne yllesi, niin häpeällinen alastomuutesi peittyy, osta silmävoidetta ja voitele silmäsi, niin näet. [Jes. 55:1; Matt. 13:44; 1. Piet. 1:7].

        Ei kukaan, joka mummelin lailla vielä asennoituu, ole vielä valmis ottamaan vastaan sovituksen sanaa.

        Meidän todella täytyy nähdä OMA mahdottomuutemme,
        ennenkuin voimme edes ymmärtää, mihin sitä Jeesusta tarvitaan!


      • aijot itse
        AnttiVKantola kirjoitti:

        Just joo. Jeesus tunsi huolta juuri tuosta.

        Että ympärillä kyllä nähdään saastaa, muttei nähdä, että itse ollaan aivan pimeitä.
        Sen takia Jeesus tuli ja saarnasi ja joutui alistumaan sovitusuhriksikin.

        Ilm. 3:18
        Annan sinulle neuvon: osta minulta tulessa puhdistettua kultaa, niin tulet rikkaaksi, osta valkoiset vaatteet ja pue ne yllesi, niin häpeällinen alastomuutesi peittyy, osta silmävoidetta ja voitele silmäsi, niin näet. [Jes. 55:1; Matt. 13:44; 1. Piet. 1:7].

        Ei kukaan, joka mummelin lailla vielä asennoituu, ole vielä valmis ottamaan vastaan sovituksen sanaa.

        Meidän todella täytyy nähdä OMA mahdottomuutemme,
        ennenkuin voimme edes ymmärtää, mihin sitä Jeesusta tarvitaan!

        Ottaa vastaan sovituksen sanan, kun nyt vasta syyttelet ja siitä on pitkä matka sovitukseen.


      • aijot itse kirjoitti:

        Ottaa vastaan sovituksen sanan, kun nyt vasta syyttelet ja siitä on pitkä matka sovitukseen.

        En syyttele, vaan puolustan uskonvanhurskauden evankeliumia.

        Kuten Aabraham, Job, Paavali ja Luther.
        Sekä kaikki muutkin sydämen yksinkertaisuudella uskovat tavalliset rivikristityt.

        Job 19:21-29 :

        21 Säälikää minua, säälikää, te, jotka olette ystäviäni! Jumalan käsi on koskenut minuun.
        22 Miksi tekin vainoatte minua, yhdessä Jumalan kanssa? Ettekö ole jo kylliksi minua kalvaneet?

        23 Kunpa minun sanani kirjoitettaisiin muistiin, kunpa ne talletettaisiin kirjaan,
        24 uurrettaisiin kallioon ikuisiksi ajoiksi taltalla hakaten, lyijyllä piirtäen!

        25 Minä tiedän, että lunastajani elää. Hän sanoo viimeisen sanan maan päällä.
        26 Ja sitten, kun minun nahkani on riekaleina ja lihani on riistetty irti, minä saan nähdä Jumalan, [19:26,27: 1. Kor. 13:12]
        27 saan katsella häntä omin silmin, ja silmäni näkevät: hän ei ole minulle outo! Tätä minun sydämeni kaipaa.

        28 Mutta te sanotte: "Kuinka puristamme hänestä totuuden esiin? Syyllinen hän joka tapauksessa on."
        29 Pelätkää toki miekkaa! Tuollainen kovuus on synti, joka ansaitsee kuoleman. Muistakaa: on olemassa tuomari.

        Job 42:7-10 - Herran sanat Jobin ystäville

        7 Kun Herra oli puhunut Jobille, hän sanoi temanilaiselle Elifasille: "Minä olen vihastunut sinuun ja kahteen kumppaniisi, sillä te olette puhuneet minusta vastoin totuutta, toisin kuin palvelijani Job.

        8 Ottakaa siis seitsemän sonnia ja seitsemän pässiä, menkää minun palvelijani Jobin luo ja uhratkaa hyvitykseksi omasta puolestanne polttouhri. Palvelijani Job rukoilee teidän puolestanne, ja minä kuulen hänen rukouksensa. Näin minä säästän teidät rangaistukselta ja häpeältä, vaikka te olette puhuneet minusta vastoin totuutta, toisin kuin palvelijani Job." [1. Moos. 20:7; Job 22:30].

        9 Temanilainen Elifas, suahilainen Bildad ja naamalainen Sofar tekivät niin kuin Herra oli heitä käskenyt, ja Herra kuuli Jobin rukouksen.
        10 Kun Job oli rukoillut ystäviensä puolesta, Herra käänsi hänen kohtalonsa. Herra antoi Jobille kaksin verroin kaikkea, mitä hänellä oli ennen ollut.


    • Kiitos "ellensapatin" väsääjälle! Siinä tuli "totuutta salatuimpaan saakka".
      -------------------------------------
      Ellenististä adventismia pahimmillaan:
      SAPATTI SINETTINÄ

      Ellen White väittää, että: ”Jumalan lain sinetti on neljännessä käskyssä.” (Ellen White, Suuri Taistelu, s 448).

      Hyvän kohdan toit esiin, sillä RAAMATTU osoittaa nimenomaan 4. käskyn kohdalla, ettei suinkaan usko ja laki kuulu yhteen, vaan usko ja lupaukset!
      ------------------------------------
      Uusitestamentillista opetusta parhaimmillaan:
      USKO JA LUPAUKSET KUULUVAT YHTEEN

      Ef 6:2-3
      2 "Kunnioita isääsi ja äitiäsi" -tämä on ensimmäinen käsky, jota seuraa lupaus-
      3 "että menestyisit ja kauan eläisit maan päällä".

      Room 4:16
      Lupaus ja usko kuuluvat yhteen sitä varten, että kaikki olisi armoa. Näin lupaus on varma ja koskee kaikkia Abrahamin jälkeläisiä, ei vain niitä joilla on laki, vaan myös niitä joilla on Abrahamin usko. Hän on meidän kaikkien isä, [Room. 3:24, 9:8; Gal. 3:18].

      Sapatin pitämisestä ei mitään luvata ainakaan uudessa liitossa, sanoo Raamattu, mutta usko voi ammentaa paljonkin 4. käskyyn kätkettyjä lupauksia.
      ----------------------------------------

      SAIRAAN MIELIKUVITUKSEN TUOTETTA "SUURI TAISTELU"

      Nimittäin 26. luvussa "Valon puolustajat" sanotaan sivuilal 449-450, että Aadam, Aabel, Nooa, Aabraham ja Jaakob pitivät lain ja viettivät sapattia. Ei tuollaisesta voi syyttää Elleniä itseään todellakaan, sillä aivan sairaan mielikuvituksellista sekasotkua se on.

      Kyllä vastuu Jumalan edessä - hirvittävän suuri vastuu - eksytyksestä on niissä, jotka HYVÄKSIKÄYTTÄVÄT tuota sairasta opusta.

      Tällä foorumilla törmätään varsin usein kummallisiin sanayhdistelmiin ja käsitteisiin, joissa ei ole päätä ei häntää Raamatun näkökulmasta katsottuna. Useinmiten ne ovatkin suoraan Suuresta Taistelusta napattuja.



      Tiedämemhän kaikki me Raamattua tutkineet, Aadamin. Tiedämme Aabelin ja tiedämme eron Aadamin ja Aabelin välillä sekä sitten vielä Aabelin ja Kainin välillä.

      Tiedämme Jumalan lupaukset Nooalle - sateenkaari on vieläkin "sinettinä" ikäänkuin.

      Tiedämme Aabrahamin liiton Jumalan kanssa.

      Tiedämme Raamatusta, kuinka Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin Jumala antoi vasta Egyptistä vapautumisen JÄLKEEN lain ensimmäistä kertaa.

      JOB

      Sinänsä mielenkiintoista, että edellä mainitussa nimilistassa ei ole Jobia, siis Suuren Taistelun sivuilla 449-450.
      Johtuneeko siitä, että Jobilla oli niin puhtaan kirkas Kristuksen sisäinen tunteminen - uuden liiton todistus - (sopii sanoa vaikkapa sinetiksi tällaisessa yhteydessä), vaikka eleli suurinpiirtein Aabrahamin aikoihin.

      Aivankuin joku tai jokin olisi varonut koskemasta Jobiin. Jobiin kajottiin kovastikin pimeyden voimien taholta aikoinaan. Ehkä oppivat varomaan?

      Job 19:25
      Minä tiedän, että lunastajani elää. Hän sanoo viimeisen sanan maan päällä.

      Jos, kuka oletkin, olet ennen lukenut Suurta Taistelua, tutkipa nyt sitä suurinta taistelua, Matt 24.15-44. Ehkä Pyhä Henki avaa silmäsi ymmärtämään, että Suuri Taistelu-kirjan opetuksia ei mitenkään voi sovittaa yhteen Raamatun kanssa.

      Muutoin olen sitä mieltä, että meidän itsekunkin täytyisi kuunnella radio Deistä Jobin kirjan selitystä, arkisin klo 21 ja 6. On ihan alkuvaiheissa vasta tuo 42-lukuinen kirja.

    • Milloin ******

      Olet alkanut moista sapattia viettää. Tämä mainitsemasi sapatti tuntuu olevan sinulle rakas. Keskiviikkonako sinä Tätä sinun Pyhittämäsi naisenimelle omistettua lepopäivää vietät? Minä en tunne erikoisemmin sinun Ellen jumalasi palvonnasta. Minusta tämä sinun Ellenisi palvonta on hieman luonnontonta. Eihän Jeesuskaan koskaan pyhittänyt muuta, kuin Herran sinun Jumalasi Sapattia. olen kuullut kuullut Seitsemännen päivän Babtistien Muutamien Helluntalaisten Armstrongilaisten sapatin vietosta. Tuo sinun ellen palvontasi on todella minulle aivan uutta. Tuossa tuli mieleeni nuo Adventti kirkkolaiset. Hekin Viettävät tätä Jeesuksen antamaa sapattia. Kerro hieman, kuinka sinä Ellenia palvot onko sinulla suurikin seurakunta. Ihmeellistä en todella ole kuullut koskaan. että joku ottaisi jonkun naisen Jumalakseen kuten sinä. Koeta tulla nyt omalla uskollasi autuaaksi. Voisinko kysyä vielä miksi sinä olet Jeeuksen hyljännyt?
      Siunausta sinulle uudessa uskossasi.

      • Ellen lauantaita pyhitä

        Joudun helvetin piinaan - sitä tarkoittaa

        Ellensapatti

        Luepa Ellen-kirjasta luku 26 - siinä esitetään Ellen-sapatti!


        Ei epäilystäkään, etteikö Jumala olisi lähettänyt Ellensaapttia:

        2.Tess.2:10-12 :

        10 ja kaikilla vääryyden viettelyksillä niille, jotka joutuvat kadotukseen, sentähden etteivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen, voidaksensa pelastua.
        11 Ja sentähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen,
        12 että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan mielistyneet vääryyteen


      • Palvelee.
        Ellen lauantaita pyhitä kirjoitti:

        Joudun helvetin piinaan - sitä tarkoittaa

        Ellensapatti

        Luepa Ellen-kirjasta luku 26 - siinä esitetään Ellen-sapatti!


        Ei epäilystäkään, etteikö Jumala olisi lähettänyt Ellensaapttia:

        2.Tess.2:10-12 :

        10 ja kaikilla vääryyden viettelyksillä niille, jotka joutuvat kadotukseen, sentähden etteivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen, voidaksensa pelastua.
        11 Ja sentähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen,
        12 että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan mielistyneet vääryyteen

        Enppä tiedä mitään tuosta Uskova_1 Ellen sapatin vietosta. Minulle Riittää Ihan Hyvin Herran Sinun Jumalasi Sapatti. Tätä samaa Sapattiahan Jeesuskin aikoinaan vietti. Eihän Jeesus neuvonut edes sunnuntain viettoa vaan pysyi Sapatissaan koko elämänsä ajan. Jos Raamatussa olisi Jeesuksen antama suositus Sunnuntaille, niin sillion minäkin toimisin Herran suosituksen mukaan. Parempi lienee nytkin totella Jeesuksen antamaa esimerkkiä.
        Nerre #


      • ajatusta päässäsi
        Ellen lauantaita pyhitä kirjoitti:

        Joudun helvetin piinaan - sitä tarkoittaa

        Ellensapatti

        Luepa Ellen-kirjasta luku 26 - siinä esitetään Ellen-sapatti!


        Ei epäilystäkään, etteikö Jumala olisi lähettänyt Ellensaapttia:

        2.Tess.2:10-12 :

        10 ja kaikilla vääryyden viettelyksillä niille, jotka joutuvat kadotukseen, sentähden etteivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen, voidaksensa pelastua.
        11 Ja sentähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen,
        12 että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan mielistyneet vääryyteen

        et toimisia päästelisi.

        Tosin Jumala ei paljon vaadi ymärtämättömiltä, mutta kääntymystä kuitenkin.

        Sinun ei tarvitse lukea, kuin 10. käskyä, niin löydät sapatin.

        Ensinäkään ei käy tämä raamatun teksti sapatin viettäjiin.

        (Jos olet kerta sitä mieltä, että sapattia ei olekaan. Niin miten se voi sinun näkökannastasi olla viettelys, semmoin mitä ei ole olemassakaan. Ei käy sinun ajatuksiin teksti yhtään, ei mitään sopusointua ajatuksen kansasi. Silloin, jos sunnuntai on sinun lepopäivä ja vänkäät sapattia vastaan, niin on joku ajatus tässä vänkäämisessäsi.)

        2.Tess.2:10-12 :

        10 ja kaikilla vääryyden viettelyksillä niille, jotka joutuvat kadotukseen, sentähden etteivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen, voidaksensa pelastua.
        11 Ja sentähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen,
        12 että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan mielistyneet vääryyteen


      • kahdeksas päivä
        Palvelee. kirjoitti:

        Enppä tiedä mitään tuosta Uskova_1 Ellen sapatin vietosta. Minulle Riittää Ihan Hyvin Herran Sinun Jumalasi Sapatti. Tätä samaa Sapattiahan Jeesuskin aikoinaan vietti. Eihän Jeesus neuvonut edes sunnuntain viettoa vaan pysyi Sapatissaan koko elämänsä ajan. Jos Raamatussa olisi Jeesuksen antama suositus Sunnuntaille, niin sillion minäkin toimisin Herran suosituksen mukaan. Parempi lienee nytkin totella Jeesuksen antamaa esimerkkiä.
        Nerre #

        Milloin Jeesus muka poisti sapatin viikon 8. päivän kohdalta? Ei milloinkaan, siispä sapatti on 8. pvä!

        "Nerren" suhde, asenne sapattiin osoittaa, että hän on pelkkien kuulopuheiden varassa myös, mitä tulee Jeesukseen ja Hänen tuntemiseensa.

        Jos joku profeetaksi itseään tituleeraava käskisi viettää sapattia tai lepopäivää viikon 8. päivänä, niin kaiketi "Nerre" epäröimättä tottelisi sitäkin sapattikäskyä.


      • nyt mäkin tiiän sapattikäskyn
        ajatusta päässäsi kirjoitti:

        et toimisia päästelisi.

        Tosin Jumala ei paljon vaadi ymärtämättömiltä, mutta kääntymystä kuitenkin.

        Sinun ei tarvitse lukea, kuin 10. käskyä, niin löydät sapatin.

        Ensinäkään ei käy tämä raamatun teksti sapatin viettäjiin.

        (Jos olet kerta sitä mieltä, että sapattia ei olekaan. Niin miten se voi sinun näkökannastasi olla viettelys, semmoin mitä ei ole olemassakaan. Ei käy sinun ajatuksiin teksti yhtään, ei mitään sopusointua ajatuksen kansasi. Silloin, jos sunnuntai on sinun lepopäivä ja vänkäät sapattia vastaan, niin on joku ajatus tässä vänkäämisessäsi.)

        2.Tess.2:10-12 :

        10 ja kaikilla vääryyden viettelyksillä niille, jotka joutuvat kadotukseen, sentähden etteivät ottaneet vastaan rakkautta totuuteen, voidaksensa pelastua.
        11 Ja sentähden Jumala lähettää heille väkevän eksytyksen, niin että he uskovat valheen,
        12 että kaikki ne tuomittaisiin, jotka eivät ole uskoneet totuutta, vaan mielistyneet vääryyteen

        >

        Taisin olla sapattihumalassa, liikaa viiniä palanpainikkeeksi.
        Täynnä taisi olla tyhjä pääparkani.

        Kiitos vinkistä !!! Se oikee sapatti tais löytyy Raamatust. Tätäkös tarkoitit?

        5.Mooses 5:15 Ja muista, että itse olit orjana Egyptin maassa ja että Herra, sinun Jumalasi, vei sinut sieltä pois väkevällä kädellä ja ojennetulla käsivarrella. Sentähden Herra, sinun Jumalasi, käski sinun viettää lepopäivän.

        Mut, eiks toi 2.Tess kuiteski ole kanssa ihan hyvä kohta? Toi 2:10-12
        "Eivät ole uskoneet totuutta, vaan mielistyneet vääryyteen"
        Kyl tahdon nyt kun sen näytit, sapattia viettää, silleen oikeesti.

        Kait täytyy kaikki käskyt oikeen siält Raamatust kattoo. Meinaan ku heti seuraava käsky oli kovasti lupaava...5:16 "Kunnioita isääsi ja äitiäsi, niinkuin Herra, sinun Jumalasi, on sinua käskenyt, että kauan eläisit ja menestyisit siinä maassa, jonka Herra, sinun Jumalasi, sinulle antaa.".

        Hei kuule - mä oikeen innostuin kattoon "viittaukset" kanssa! Uus testamenttiki
        sannoo jottain ainaski tost neljännest käskyst. Kolmannest en viäl oo löytäny
        mittään. Efes 6

        2 "Kunnioita isääsi ja äitiäsi" -tämä on ensimmäinen käsky, jota seuraa lupaus-   
        3 "että menestyisit ja kauan eläisit maan päällä".   

        Että siinähän se, mitä joku kyseli, jotta mainitteeko se uus testamentti, mikä on neljäs käsky. No sehän on toi "kunnioita isääsi ja ...". Toivottavast se ku luuli sitä neljättä
        sapattiksäkyks, lukkee tän. Kolmashan se oli se sapattiksäky, ainaski Mooseksen kirjas.


    • !!!!!

      Oi Jumalani kaikkivaltiaani! Mielelläni minä ihastelen sinun kättesitöitä. Kuinka ihanat ovatkaan sinun käskysi. Ne pitävät minut oikealla tiellä. Jeesus teki NE SUUREKSI JA IHANAKSI täyttämällä ne ihan minun puolesta. SUURTA ON OLLA RAKASTAVAN JUMALAN VALLAN ALLA. Mutkikasta elämä olisi, jos elisi omia teitään. Jumalan tiet ovat suorat ja kapeat ja ahtaat. Tosin tukevuutta niissä piisaa!
      Kiitos Jeesus tienviitoista ja pelastuksesta, joka tulee sinun kauttasi!

      Käännä katseesi Uskova_1:n puoleen. Anna hänen nähdä armosi ja totuutesi ja voimasi Herra, maan ja taivaan Luoja, Jeesuksen Kristuksen nimeen, Aamen.

      • Jumalan Poikaan

        voi sinua piruparkaa

        12 Mutta joka itsensä ylentää, se alennetaan; ja joka itsensä alentaa, se ylennetään.
        13 Mutta voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun suljette taivasten valtakunnan ihmisiltä! Sillä itse te ette mene sisälle, ettekä salli meneväisten sisälle mennä.

        15 Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun te kierrätte meret ja mantereet tehdäksenne yhden käännynnäisen; ja kun joku on siksi tullut, niin teette hänestä helvetin lapsen, kahta vertaa pahemman, kuin te itse olette!

        16 Voi teitä, te sokeat taluttajat, jotka sanotte: 'Jos joku vannoo temppelin kautta, niin se ei ole mitään; mutta jos joku vannoo temppelin kullan kautta, niin hän on valaansa sidottu'!
        17 Te tyhmät ja sokeat! Kumpi on suurempi, kultako vai temppeli, joka kullan pyhittää?
        18 Ja: 'Jos joku vannoo alttarin kautta, niin se ei ole mitään; mutta jos joku vannoo sen päällä olevan uhrilahjan kautta, niin hän on valaansa sidottu'.


      • vastata?
        Jumalan Poikaan kirjoitti:

        voi sinua piruparkaa

        12 Mutta joka itsensä ylentää, se alennetaan; ja joka itsensä alentaa, se ylennetään.
        13 Mutta voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun suljette taivasten valtakunnan ihmisiltä! Sillä itse te ette mene sisälle, ettekä salli meneväisten sisälle mennä.

        15 Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun te kierrätte meret ja mantereet tehdäksenne yhden käännynnäisen; ja kun joku on siksi tullut, niin teette hänestä helvetin lapsen, kahta vertaa pahemman, kuin te itse olette!

        16 Voi teitä, te sokeat taluttajat, jotka sanotte: 'Jos joku vannoo temppelin kautta, niin se ei ole mitään; mutta jos joku vannoo temppelin kullan kautta, niin hän on valaansa sidottu'!
        17 Te tyhmät ja sokeat! Kumpi on suurempi, kultako vai temppeli, joka kullan pyhittää?
        18 Ja: 'Jos joku vannoo alttarin kautta, niin se ei ole mitään; mutta jos joku vannoo sen päällä olevan uhrilahjan kautta, niin hän on valaansa sidottu'.

        Suurta on olla....
        Kirjoittanut: !!!!! 21.8.2007 klo 07.57

        Oi Jumalani kaikkivaltiaani! Mielelläni minä ihastelen sinun kättesitöitä. Kuinka ihanat ovatkaan sinun käskysi. Ne pitävät minut oikealla tiellä. Jeesus teki NE SUUREKSI JA IHANAKSI täyttämällä ne ihan minun puolesta. SUURTA ON OLLA RAKASTAVAN JUMALAN VALLAN ALLA. Mutkikasta elämä olisi, jos elisi omia teitään. Jumalan tiet ovat suorat ja kapeat ja ahtaat. Tosin tukevuutta niissä piisaa!
        Kiitos Jeesus tienviitoista ja pelastuksesta, joka tulee sinun kauttasi!

        Käännä katseesi Uskova_1:n puoleen. Anna hänen nähdä armosi ja totuutesi ja voimasi Herra, maan ja taivaan Luoja, Jeesuksen Kristuksen nimeen, Aamen.


        Kuten huomaat, et vastannut kirjoitukseeni. Kenelle tämän tarkoitit?

        Käännä katseesi Ellensitäsi
        Kirjoittanut: Jumalan Poikaan 22.8.2007 klo 02.27

        voi sinua piruparkaa

        12 Mutta joka itsensä ylentää, se alennetaan; ja joka itsensä alentaa, se ylennetään.
        13 Mutta voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun suljette taivasten valtakunnan ihmisiltä! Sillä itse te ette mene sisälle, ettekä salli meneväisten sisälle mennä.

        15 Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun te kierrätte meret ja mantereet tehdäksenne yhden käännynnäisen; ja kun joku on siksi tullut, niin teette hänestä helvetin lapsen, kahta vertaa pahemman, kuin te itse olette!

        16 Voi teitä, te sokeat taluttajat, jotka sanotte: 'Jos joku vannoo temppelin kautta, niin se ei ole mitään; mutta jos joku vannoo temppelin kullan kautta, niin hän on valaansa sidottu'!
        17 Te tyhmät ja sokeat! Kumpi on suurempi, kultako vai temppeli, joka kullan pyhittää?
        18 Ja: 'Jos joku vannoo alttarin kautta, niin se ei ole mitään; mutta jos joku vannoo sen päällä olevan uhrilahjan kautta, niin hän on valaansa sidottu'.


      • tietysti ovat - arvosteltav...
        vastata? kirjoitti:

        Suurta on olla....
        Kirjoittanut: !!!!! 21.8.2007 klo 07.57

        Oi Jumalani kaikkivaltiaani! Mielelläni minä ihastelen sinun kättesitöitä. Kuinka ihanat ovatkaan sinun käskysi. Ne pitävät minut oikealla tiellä. Jeesus teki NE SUUREKSI JA IHANAKSI täyttämällä ne ihan minun puolesta. SUURTA ON OLLA RAKASTAVAN JUMALAN VALLAN ALLA. Mutkikasta elämä olisi, jos elisi omia teitään. Jumalan tiet ovat suorat ja kapeat ja ahtaat. Tosin tukevuutta niissä piisaa!
        Kiitos Jeesus tienviitoista ja pelastuksesta, joka tulee sinun kauttasi!

        Käännä katseesi Uskova_1:n puoleen. Anna hänen nähdä armosi ja totuutesi ja voimasi Herra, maan ja taivaan Luoja, Jeesuksen Kristuksen nimeen, Aamen.


        Kuten huomaat, et vastannut kirjoitukseeni. Kenelle tämän tarkoitit?

        Käännä katseesi Ellensitäsi
        Kirjoittanut: Jumalan Poikaan 22.8.2007 klo 02.27

        voi sinua piruparkaa

        12 Mutta joka itsensä ylentää, se alennetaan; ja joka itsensä alentaa, se ylennetään.
        13 Mutta voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun suljette taivasten valtakunnan ihmisiltä! Sillä itse te ette mene sisälle, ettekä salli meneväisten sisälle mennä.

        15 Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun te kierrätte meret ja mantereet tehdäksenne yhden käännynnäisen; ja kun joku on siksi tullut, niin teette hänestä helvetin lapsen, kahta vertaa pahemman, kuin te itse olette!

        16 Voi teitä, te sokeat taluttajat, jotka sanotte: 'Jos joku vannoo temppelin kautta, niin se ei ole mitään; mutta jos joku vannoo temppelin kullan kautta, niin hän on valaansa sidottu'!
        17 Te tyhmät ja sokeat! Kumpi on suurempi, kultako vai temppeli, joka kullan pyhittää?
        18 Ja: 'Jos joku vannoo alttarin kautta, niin se ei ole mitään; mutta jos joku vannoo sen päällä olevan uhrilahjan kautta, niin hän on valaansa sidottu'.

        Täytyyhän jo profetiatkin arvostella ... kuinka sitten ei paljon tärkeämpää: opetuksen ja väittelyn sana!

        NOINKO ÄLYTTÖMIÄ OLETTE? kalattalaiskirjeestä ...

        Hyvää sanaa se - olenko varas, jos otan nuo lohdutuksen sanat ... jos niinku sisimpääni

        En tiedä kuka kelle ja mitä ... kirjoitti tai vastas
        mutta minä riipun kiinni Jeesuksessa
        että hän armahtaa ja johdattaa ja antaa ymmärrystä kanssa

        Kun kehotettiin, niin mä kuuntelin sitten sitä Deistä, just iltaydeksältä. Sitä Jobiahan syytettiin vaik mistä ja se ylpeenä sanos, ettei ole tehnyt mitään väärin.
        Ne jokka etsi hänest virhettä, ne puhus ihan oikein, mut ihan vääräl miehel jotenki.

        Se norvanto selitti, ett ne ei voinu uskoo Jumalan lähettävän niin kauheita onnettomuuksii. Ja siks, justy sen vuoks, niitten ol pakko ettii Jopista jottain kauheeta syntii.
        Kun niitten jumalakuva alko murentuu siinä kun Job vaan oli niin synitöntä niin viatonta.

        Se oliki ihan kummallista ku Jumala tuntus vihaavan Jobia ja kuitenki pualusti sit lopuks ainakin. Mä en malttanu olla kattomasta kirjan loppuun, en yleensäkään malta. ja niin siellä luki.

        Herran sanat Jobin ystäville

        7 Kun Herra oli puhunut Jobille, hän sanoi temanilaiselle Elifasille: "Minä olen vihastunut sinuun ja kahteen kumppaniisi, sillä te olette puhuneet minusta vastoin totuutta, toisin kuin palvelijani Job.
        8 Ottakaa siis seitsemän sonnia ja seitsemän pässiä, menkää minun palvelijani Jobin luo ja uhratkaa hyvitykseksi omasta puolestanne polttouhri. Palvelijani Job rukoilee teidän puolestanne, ja minä kuulen hänen rukouksensa. Näin minä säästän teidät rangaistukselta ja häpeältä, vaikka te olette puhuneet minusta vastoin totuutta, toisin kuin palvelijani Job." [1. Moos. 20:7; Job 22:30]
        9 Temanilainen Elifas, suahilainen Bildad ja naamalainen Sofar tekivät niin kuin Herra oli heitä käskenyt, ja Herra kuuli Jobin rukouksen.
        10 Kun Job oli rukoillut ystäviensä puolesta, Herra käänsi hänen kohtalonsa. Herra antoi Jobille kaksin verroin kaikkea, mitä hänellä oli ennen ollut.


    • Kiitos, Riitta hyvästä kirjoituksesta. Sitä on varmasti hyvä täydentää esipuheella Uuras Saarnivaaran kirjasta Adventismi historian ja Raamatun valossa:


      "Amerikkalainen maanviljelijä William Miller (1782-1849) tuli 1800-luvun alkupuolella Raamattua tutkiessaan siihen käsitykseen, että Kristuksen toinen tuleminen ja seurakunnan ylöstempaaminen tapahtuisi 1843-1844. Tätä koskevissa laskelmissaan hän otti lähtökohdakseen Dan. 8:14 olevat sanat: ’Kaksituhatta kolmesataa iltaa ja aamua; sitten pyhäkkö puhdistetaan.’ Hänen käyttämänsä engl. Raamatussa sanat olivat näin. Suom. Raamatussa tässä on: ’Asetetaan jälleen oikeuteensa.’ Miller ymmärsi tässä mainitut 2300 iltaa ja aamua näin moneksi vuodeksi. Hän selitti niiden alkaneen v. 457 eKr., jolloin Esra sai valtuudet järjestää Jerusalemin pyhäkön ja seurakunnan asiat. Tästä ajankohdasta 2300 vuotta eteenpäin vei aikaan 1843-44. Miller odotti Kristuksen tulevan silloin maan päälle puhdistamaan seurakunnan (kirkon) pyhäkköä ja saattamaan sen yleismaailmalliseksi tuhatvuotisessa valtakunnassa.

      Milleriin ja häneen liittyneiden suullinen ja kirjallinen julistus sai aikaan suuren kansanliikkeen. Kun Kristus ei tullutkaan odotettuna aikana, Hiram Edson –nimiselle Millerin ystävälle juolahti mieleen (hän itse piti sitä Jumalan ilmoituksena), että odotuksessa oli tapahtunut erehdys: pyhäkkö olikin taivaassa eikä maan päällä. Kristus meni laskettuna aikana 22.10.1844 taivaallisen pyhäkön kaikkeinpyhimpään suorittamaan siellä ’tutkivaa tuomiota’, jossa hän määrää kunkin kohtalon ja palkan, ja tulee tämän työnsä suoritettuaan toisen kerran maan päälle panemaan tuomion täytäntöön ja antamaan omilleen taivaassa sen kirkkauden, mikä kullekin kuuluu.

      Pian tämän jälkeen ent. merikapteeni Joseph Bates julkaisi pari kirjaa, joissa hän selitti, että Ilm. 14:9-12 ennustetut kolmen enkelin julistukset olivat alkaneet toteutua. Niistä ensimmäinen, ’peljätkää Jumalaa ja antakaa hänelle kunnia, sillä hänen tuomionsa hetki on tullut’, oli alkanut täyttyä milleriläisessä liikkeessä. Siinä oli alkanut toteutua myös toisen enkelin julistus ’suuren Babylonin kukistumisesta’ ja käskystä lähteä siitä ulos. Kolmannen enkelin julistus sisälsi Batesin mukaan sapattikäskyn. Se on Ilm. 7. luvussa mainittu elävän Jumalan sinetti, joka erottaa Hänelle uskollisen kansan niistä, jotka eivät ole Hänen todellista kansaansa.

      Pastori James White ja hänen puolisonsa Ellen G. White (1827-1917) omaksuivat nämä Edsonin ja Batesin tulkinnat. Ellen G. White sai niille tukea ’profetioiden’ ja ’ilmestysten’ kautta, joiden hän uskoi olevan Jumalalta, ja hänestä tuli liikkeen huomattavin johtaja. Se otti itselleen v. 1860 Battle Creekissä, Michiganissa, pitämässään kokouksessa nimen ’Seitsemännen päivän adventistit’. Ellen G. Whiten mukaan tämä nimi on ’jatkuva syyte protestanttiselle maailmalle; se julistaa erotusta toisaalta Jumalan palvelijain ja toisaalta pedon palvelijain ja sen merkin ottavien (=sunnuntain viettäjien) välillä. Kirkkokunnaksi seitsemännen päivän adventismi järjestäytyi v. 1863."

    • merkkiin

      Mikrosiru ei voi olla pedon merkki. (Mikäs sitten olisi Jumalan merkki?)
      Tokihan mikrosirut ynnä raha ovat tärkeitä pedolle. Ne ovat pedon välineitä.
      Sirut, voidaan ottaa käyttöön ja on otettukin. Se ei vaan käy raamatun kanssa yksiin, eikä uskon. Sillä ei voi eritellä uskovia tai uskomattomia.

      HUOMAA! Ilmestyskirjan 13:8, kertoo, että kaikki joiden nimi ei ole elämänkirjassa, HAMASTA MAAILMAN PERUSTAMISESTA, KUMARTAVAT PETOA.

      Pedon kumartaminen ja palvominen, onkin sen merkin ottamista. Se perustuu omiin töihin, oppiin, jossa asetetaan järki röyhkeästi raamatun yläpuolelle. (Kol.2:8). Pedon omaisuutta.

      Aivan kuten Jumalan kansa ilm.7-luvussa merkittiin sinetillä sen osoittamiseksi, että heistä oli tullut Jumalan omaisuutta.

      Otsa on myöskin vanhassa testamentissa järjen ja ylpeyden sekä röyhkeyden vertauskuva, kuten meilläkin.
      Vastaavasti ”oikea käsi”, on vanhantestamentin kielenkäytössä se, jolla tehdään töitä ja suuria tekoja. Se, joka luottaa omiin töihinsä ja suorituksiinsa Jumalan armon ja Kristuksen ansion sijasta, ottaa oikeaan käteensä pedon merkin.

      Paavikunta perustuu järjen ja ihmisviisauden herruuteen, sekä töitten vanhurskauden, oman ansiollisuuden tavoitteluun.

      Antikristus Paavi sanoo: ”että sunnuntai on valtamme merkki”.

      • Malcolm Hedding

        tosiasia, ettei mikrosiru sovi pedon merkiksi adventistipiireissä, koska sellaiseksi on julistettu paavin valta ja eliitti.

        Eikä taatusti sokea ja likinäköinen adventtikultti sellaista tule hyväksymään, että joillekin muille Jeesusta rakastaville uskoville Pyhä Henki ilmoittaisi, kuinka asia pedonmerkkiin liittyen todellisuudessa on.


      • Lutherin aikaan
        Malcolm Hedding kirjoitti:

        tosiasia, ettei mikrosiru sovi pedon merkiksi adventistipiireissä, koska sellaiseksi on julistettu paavin valta ja eliitti.

        Eikä taatusti sokea ja likinäköinen adventtikultti sellaista tule hyväksymään, että joillekin muille Jeesusta rakastaville uskoville Pyhä Henki ilmoittaisi, kuinka asia pedonmerkkiin liittyen todellisuudessa on.

        ollut tiedossa ja sen ajan kirkkokansan (1800 luvulla), että Paavi on antikristus, joka on muuttanut Jumalan lain. "Jumalan kyskyi vastaan räiskyi, virrestä".


      • ellenismiä

        Hyvin kirjoitit, mutta niin turhaan.

        Sillä eihän tsätä foorumista kristinuskon
        foorumia saa ellei

        tuomita pois ellenismin haaptusta.


      • pimeäää
        Lutherin aikaan kirjoitti:

        ollut tiedossa ja sen ajan kirkkokansan (1800 luvulla), että Paavi on antikristus, joka on muuttanut Jumalan lain. "Jumalan kyskyi vastaan räiskyi, virrestä".

        antikristus nimittäin tulee vasta, kun on poistettu este

        kun pakanain täysi luku on sisälle tullut

        eikä kukaan tiedä, kuka meistä teistä

        ennenkuin se julistautuu siksi

        Sitäpaitsi se tulee vielä korkeamman moraalivaatimuksen kansa kuin paavi

        Lauantaisapatin se asettaa väärän profeetan kanssa ja jKr muutetaan jEGW -v:sta 1844.

        Näin olen lukenut
        oliko se Suuresta Taistelusta vaiko
        täältä foorumilta


      • Ellen
        ellenismiä kirjoitti:

        Hyvin kirjoitit, mutta niin turhaan.

        Sillä eihän tsätä foorumista kristinuskon
        foorumia saa ellei

        tuomita pois ellenismin haaptusta.

        Sapattinsa tähden. Hän on minun puolestani valmis viettämään Elleninsä Sapattia mielensä mukaan. Jeesuksen omat viettävät vain Herran sinun Jumalasi sapattia. En ole kiinnostunut Ellen sapatista Herran Itsensä antama Sapatti riittää minulle.
        Kulmala.


      • sanoi
        pimeäää kirjoitti:

        antikristus nimittäin tulee vasta, kun on poistettu este

        kun pakanain täysi luku on sisälle tullut

        eikä kukaan tiedä, kuka meistä teistä

        ennenkuin se julistautuu siksi

        Sitäpaitsi se tulee vielä korkeamman moraalivaatimuksen kansa kuin paavi

        Lauantaisapatin se asettaa väärän profeetan kanssa ja jKr muutetaan jEGW -v:sta 1844.

        Näin olen lukenut
        oliko se Suuresta Taistelusta vaiko
        täältä foorumilta

        antikristuksesta, joka on jo ja joka tuleva on.
        Antikristuksen henki on jo vaikuttanut Paavalin aikaan.


      • Antikristuksen
        sanoi kirjoitti:

        antikristuksesta, joka on jo ja joka tuleva on.
        Antikristuksen henki on jo vaikuttanut Paavalin aikaan.

        Hengestä: Tämä sunnuntai oli aivan vierasta ristin uskolle. Nyt sunnuntai on olevinaan ristin uskoa. kuitenkin ilman Jeesusta.
        Ristin Ritari


      • sinne hämäryyden kulmille
        Ellen kirjoitti:

        Sapattinsa tähden. Hän on minun puolestani valmis viettämään Elleninsä Sapattia mielensä mukaan. Jeesuksen omat viettävät vain Herran sinun Jumalasi sapattia. En ole kiinnostunut Ellen sapatista Herran Itsensä antama Sapatti riittää minulle.
        Kulmala.

        Päiväsi kirkastuu ja kulmasi, silmäluomien kulmat nousevat ylös, jos TODELLA alat sapatin pitää.
        Jos muistat, msitä olet langennut so. tunnustat, mistä orjuuden ikeestä Herra sinun sapatinantajasi sinut toi ulos vapauteen.

        Ethän vaella enää yössä egyptin?

        5. Moos 5:15
        Ja muista, että itse olit orjana Egyptin maassa ja että Herra, sinun Jumalasi, vei sinut sieltä pois väkevällä kädellä ja ojennetulla käsivarrella. Sentähden Herra, sinun Jumalasi, käski sinun viettää lepopäivän.


      • antisemitismin henki
        sanoi kirjoitti:

        antikristuksesta, joka on jo ja joka tuleva on.
        Antikristuksen henki on jo vaikuttanut Paavalin aikaan.

        Joh. 4:22
        Te kumarratte sitä, mitä ette tunne; me kumarramme sitä, minkä me tunnemme. Sillä pelastus on juutalaisista.

        Pelastus on juutalaisista, sanoo Jumala.


        Room 9:23
        Ja on tehnyt sen saattaakseen kirkkautensa runsauden ilmi laupeuden astioissa, jotka hän on edeltävalmistanut kirkkauteen?
        24 Ja sellaisiksi hän myös on kutsunut meidät, ei ainoastaan juutalaisista, vaan myös pakanoista,
        25 niinkuin hän myös Hoosean kirjassa sanoo: "Minä olen kutsuva kansakseni sen, joka ei ollut minun kansani, ja rakkaakseni sen, joka ei ollut minun rakkaani.

        Room. 11:11
        Minä siis sanon: eivät kaiketi he ole sitä varten kompastuneet, että lankeaisivat? Pois se! Vaan heidän lankeemuksensa kautta tuli pelastus pakanoille, että he itse syttyisivät kiivauteen.

        Room. 13:11
        Ja tehkää tämä, koska tunnette tämän ajan, että jo on hetki teidän unesta nousta; sillä pelastus on nyt meitä lähempänä kuin silloin, kun uskoon tulimme.


    • ja aina yhtä

      soopaa. 10 käskyä ovat voimassa ja niitä tulee noudattaa. Paavalin mukaan Jumala ei hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka eivät noudata lain käskyjä. Sapatti on pelastetun, Jeesuksessa vanhurskautetun ihmisen pyhäpäivä, jota sinä koko ajan pilkkaat. Muista en voi puhua, mutta ainakin minä näen sinun selostuksesi läpi. Puhut Jumalaa vastaan, vaikka väität toimivasi hänen puolellaan. Sapatinviettäminen EI OLE lakivanhurskautta, vaan uskonvanhurskautta. Sinun räpätyksesi ei tätä miksikään muuta.

      • huomaavan

        Matteuksen evankeliumi:
        24:20   Mutta rukoilkaa, ettei teidän pakonne tapahtuisi talvella eikä SAPATTINA.

        Muissa evankeliumeissa (Mark.13:18 Mutta rukoilkaa, ettei se tapahtuisi talvella ja Luuk.21:21 Silloin ne, jotka Juudeassa ovat, paetkoot vuorille, ja jotka ovat kaupungissa, lähtekööt sieltä pois, ja jotka maalla ovat, älkööt sinne menkö.) EI OLE SAPATISTA MAININTAA ollenkaan, mikä onkin luonnollista, sillä toiset evankeliumit oli suunnattu pakanakristityille seurakunnille, mutta Matteuksen evankeliumi on osoitettu Juudean juutalaiskristityille. Matteuksen evankeliumin kirjoittaja on tehnyt tällaisen varoituksen siitä yksinkertaisesta syystä, että juutalaiset torjuivat Jeesuksen ja myös Hänen opetuksensa sapatista jatkaen omaa lakiuskonnollisuuttaan, kuten tämän päivän adventistit.


      • höpöhöpö...
        huomaavan kirjoitti:

        Matteuksen evankeliumi:
        24:20   Mutta rukoilkaa, ettei teidän pakonne tapahtuisi talvella eikä SAPATTINA.

        Muissa evankeliumeissa (Mark.13:18 Mutta rukoilkaa, ettei se tapahtuisi talvella ja Luuk.21:21 Silloin ne, jotka Juudeassa ovat, paetkoot vuorille, ja jotka ovat kaupungissa, lähtekööt sieltä pois, ja jotka maalla ovat, älkööt sinne menkö.) EI OLE SAPATISTA MAININTAA ollenkaan, mikä onkin luonnollista, sillä toiset evankeliumit oli suunnattu pakanakristityille seurakunnille, mutta Matteuksen evankeliumi on osoitettu Juudean juutalaiskristityille. Matteuksen evankeliumin kirjoittaja on tehnyt tällaisen varoituksen siitä yksinkertaisesta syystä, että juutalaiset torjuivat Jeesuksen ja myös Hänen opetuksensa sapatista jatkaen omaa lakiuskonnollisuuttaan, kuten tämän päivän adventistit.

        höpöhöpö!


      • kyllä sinut tunnetaan

        Matt 23:12-18

        12 Mutta joka itsensä ylentää, se alennetaan; ja joka itsensä alentaa, se ylennetään.
        13 Mutta voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun suljette taivasten valtakunnan ihmisiltä! Sillä itse te ette mene sisälle, ettekä salli meneväisten sisälle mennä.

        15 Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun te kierrätte meret ja mantereet tehdäksenne yhden käännynnäisen; ja kun joku on siksi tullut, niin teette hänestä helvetin lapsen, kahta vertaa pahemman, kuin te itse olette!
        16 Voi teitä, te sokeat taluttajat, jotka sanotte: 'Jos joku vannoo temppelin kautta, niin se ei ole mitään; mutta jos joku vannoo temppelin kullan kautta, niin hän on valaansa sidottu'!
        17 Te tyhmät ja sokeat! Kumpi on suurempi, kultako vai temppeli, joka kullan pyhittää?

        18 Ja: 'Jos joku vannoo alttarin kautta, niin se ei ole mitään; mutta jos joku vannoo sen päällä olevan uhrilahjan kautta, niin hän on valaansa sidottu'.


      • huomaavan kirjoitti:

        Matteuksen evankeliumi:
        24:20   Mutta rukoilkaa, ettei teidän pakonne tapahtuisi talvella eikä SAPATTINA.

        Muissa evankeliumeissa (Mark.13:18 Mutta rukoilkaa, ettei se tapahtuisi talvella ja Luuk.21:21 Silloin ne, jotka Juudeassa ovat, paetkoot vuorille, ja jotka ovat kaupungissa, lähtekööt sieltä pois, ja jotka maalla ovat, älkööt sinne menkö.) EI OLE SAPATISTA MAININTAA ollenkaan, mikä onkin luonnollista, sillä toiset evankeliumit oli suunnattu pakanakristityille seurakunnille, mutta Matteuksen evankeliumi on osoitettu Juudean juutalaiskristityille. Matteuksen evankeliumin kirjoittaja on tehnyt tällaisen varoituksen siitä yksinkertaisesta syystä, että juutalaiset torjuivat Jeesuksen ja myös Hänen opetuksensa sapatista jatkaen omaa lakiuskonnollisuuttaan, kuten tämän päivän adventistit.

        Ihana huomio Pyhässä Hengessä!

        Olen niitä, jotka eivät huomanneet noin tarkkaan Herran tarkoin kirjattua sanaa tarkata.

        Israelissa tultaneen muistamaan tuo Jeesuksen käsky paeta antikristus-petoa vuorille ja niin osa, ne jotka siitä sapatin tiukkuudesta voivat luopua - tottelevat ja pelastuvat. Halleluja!


        Jotkut jättäisivät sen tahallaan huomioimatta.

        Ja jättävät yhä, vaikka Pyhä Henki muistuttaa muistuttamistaan, kunnes sen ääntä ei enää
        erota.

        Näin etenee paatumus.
        Ellen...ellen ... ellen tee sisimmässäni parannusta!

        KUTEN tuosta ELLENSAPATISTA

        Mitä SE on?

        2.Tess.2. luvussa Jumala päättää, että 4. käsky on se, mitä seuraa lupaus.
        Mutta ellensapatissa tuo 4. käsky on sapattikäsky.

        Kerttaus on opintojen äiti - repetitio est mater studiorum:

        Raamatussa sapattikäsky on ennen neljättä käskyä, mutta ellenismissä se on vasta 4.
        Jääköhän sitten 4. käsky tykkänään pois?
        Voi, voi! Sillä sitä käskyä seuraa:

        M E N E S T Y S!

        Kuten totuuden noudattamistakin seuraa menestys, mutta sen kieltämistä seuraa: Menetys.

        EGW:n Suuren Taistelun sivulla 448 synnytetään syvyydestä se e l l e n s a p a t t i :

        Salakavalan sekavasti sapattikäsky ja 4. käsky annetaan ymmärtää olevan yksi ja sama - emme voi käsittää, miksi.

        onhan teillä tuo punainen kirja - katsokaa itse eteenne. Tarkistakaa jos uskallatte!
        Paatumus tai parannus siitä seuraa - joko tai.

        paree olla katsomatta korttia, vai
        paree passata kai

        Muutoin olen sitä mieltä, että me kaikki taritsemme Jobin kirjan opetusta uskonvanhurskaudesta. Sitä antaa Norvanto radio Dein taajuudella arkisin klo 21 ja 6.

        Menossa on vasta luku 13 / 42.


      • AnttiVKantola kirjoitti:

        Ihana huomio Pyhässä Hengessä!

        Olen niitä, jotka eivät huomanneet noin tarkkaan Herran tarkoin kirjattua sanaa tarkata.

        Israelissa tultaneen muistamaan tuo Jeesuksen käsky paeta antikristus-petoa vuorille ja niin osa, ne jotka siitä sapatin tiukkuudesta voivat luopua - tottelevat ja pelastuvat. Halleluja!


        Jotkut jättäisivät sen tahallaan huomioimatta.

        Ja jättävät yhä, vaikka Pyhä Henki muistuttaa muistuttamistaan, kunnes sen ääntä ei enää
        erota.

        Näin etenee paatumus.
        Ellen...ellen ... ellen tee sisimmässäni parannusta!

        KUTEN tuosta ELLENSAPATISTA

        Mitä SE on?

        2.Tess.2. luvussa Jumala päättää, että 4. käsky on se, mitä seuraa lupaus.
        Mutta ellensapatissa tuo 4. käsky on sapattikäsky.

        Kerttaus on opintojen äiti - repetitio est mater studiorum:

        Raamatussa sapattikäsky on ennen neljättä käskyä, mutta ellenismissä se on vasta 4.
        Jääköhän sitten 4. käsky tykkänään pois?
        Voi, voi! Sillä sitä käskyä seuraa:

        M E N E S T Y S!

        Kuten totuuden noudattamistakin seuraa menestys, mutta sen kieltämistä seuraa: Menetys.

        EGW:n Suuren Taistelun sivulla 448 synnytetään syvyydestä se e l l e n s a p a t t i :

        Salakavalan sekavasti sapattikäsky ja 4. käsky annetaan ymmärtää olevan yksi ja sama - emme voi käsittää, miksi.

        onhan teillä tuo punainen kirja - katsokaa itse eteenne. Tarkistakaa jos uskallatte!
        Paatumus tai parannus siitä seuraa - joko tai.

        paree olla katsomatta korttia, vai
        paree passata kai

        Muutoin olen sitä mieltä, että me kaikki taritsemme Jobin kirjan opetusta uskonvanhurskaudesta. Sitä antaa Norvanto radio Dein taajuudella arkisin klo 21 ja 6.

        Menossa on vasta luku 13 / 42.

        Puolustan Jumalan valtakuntaa kuin
        Suomen maata Sven Duuva muinoin

        Täys tyhjää pää
        mut sydän paikallaan

        Ei 2.Tess.2. - vaan Ef 6:2-3

        Paavalin kirje efesolaisille, luku 6.

        MENESTYSTÄ LAPSILLE, ISILLE JA ISÄNNILLE

        1 Lapset, olkaa vanhemmillenne kuuliaiset Herrassa, sillä se on oikein.
        2 "Kunnioita isääsi ja äitiäsi" -tämä on ensimmäinen käsky, jota seuraa lupaus-
        3 "että menestyisit ja kauan eläisit maan päällä".

        4 Ja te isät, älkää kiihoittako lapsianne vihaan, vaan kasvattakaa heitä Herran kurissa ja nuhteessa.
        5 Palvelijat, olkaa kuuliaiset maallisille isännillenne, pelossa ja vavistuksessa, sydämenne yksinkertaisuudessa, niinkuin Kristukselle,

        6 ei silmänpalvelijoina, ihmisille mieliksi, vaan Kristuksen palvelijoina, sydämestänne tehden, mitä Jumala tahtoo,
        7 hyvällä mielellä palvellen, niinkuin palvelisitte Herraa ettekä ihmisiä,
        8 tietäen, että mitä hyvää kukin tekee, sen hän saa takaisin Herralta, olkoonpa orja tai vapaa.

        9 Ja te isännät, tehkää samoin heille, jättäkää pois uhkaileminen, sillä tiedättehän, että sekä heidän että teidän Herranne on taivaissa ja ettei hän katso henkilöön.

        10 Lopuksi, vahvistukaa Herrassa ja hänen väkevyytensä voimassa.
        11 Pukekaa yllenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne kestää perkeleen kavalat juonet.

        12 Sillä meillä ei ole taistelu verta ja lihaa vastaan, vaan hallituksia vastaan, valtoja vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailmanvaltiaita vastaan, pahuuden henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa.

        13 Sentähden ottakaa päällenne Jumalan koko sota-asu, voidaksenne pahana päivänä tehdä vastarintaa ja kaikki suoritettuanne pysyä pystyssä.

        14 Seisokaa siis kupeet totuuteen vyötettyinä, ja olkoon pukunanne vanhurskauden haarniska,
        15 ja kenkinä jaloissanne alttius rauhan evankeliumille.

        16 Kaikessa ottakaa uskon kilpi, jolla voitte sammuttaa kaikki pahan palavat nuolet,
        17 ja ottakaa vastaan pelastuksen kypäri ja Hengen miekka, joka on Jumalan sana.

        18 Ja tehkää tämä kaikella rukouksella ja anomisella, rukoillen joka aika Hengessä ja sitä varten valvoen kaikessa kestäväisyydessä ja anomisessa kaikkien pyhien puolesta;
        19 ja minunkin puolestani, että minulle, kun suuni avaan, annettaisiin oikeat sanat rohkeasti julistaakseni evankeliumin salaisuutta,

        20 jonka tähden minä olen lähettiläänä kahleissa, että minä siitä rohkeasti puhuisin, niinkuin minun puhua tulee.
        21 Mutta että tekin tietäisitte tilani, kuinka minun on, niin on Tykikus, rakas veljeni ja uskollinen palvelija Herrassa, antava teille siitä kaikesta tiedon.
        22 Minä lähetän hänet teidän tykönne juuri sitä varten, että saisitte tietää meidän tilamme ja että hän lohduttaisi teidän sydämiänne.

        23 Rauha veljille ja rakkaus, uskon kanssa, Isältä Jumalalta ja Herralta Jeesukselta Kristukselta!
        24 Armo olkoon kaikkien kanssa, jotka rakastavat meidän Herraamme Jeesusta Kristusta-katoamattomuudessa.

        Post Scriptum

        23. jae k e h o t t a a
        rakkauteen,
        rauhaan ja
        armoon

        vaan ei lakiin !!!


      • että Raamatussa
        AnttiVKantola kirjoitti:

        Ihana huomio Pyhässä Hengessä!

        Olen niitä, jotka eivät huomanneet noin tarkkaan Herran tarkoin kirjattua sanaa tarkata.

        Israelissa tultaneen muistamaan tuo Jeesuksen käsky paeta antikristus-petoa vuorille ja niin osa, ne jotka siitä sapatin tiukkuudesta voivat luopua - tottelevat ja pelastuvat. Halleluja!


        Jotkut jättäisivät sen tahallaan huomioimatta.

        Ja jättävät yhä, vaikka Pyhä Henki muistuttaa muistuttamistaan, kunnes sen ääntä ei enää
        erota.

        Näin etenee paatumus.
        Ellen...ellen ... ellen tee sisimmässäni parannusta!

        KUTEN tuosta ELLENSAPATISTA

        Mitä SE on?

        2.Tess.2. luvussa Jumala päättää, että 4. käsky on se, mitä seuraa lupaus.
        Mutta ellensapatissa tuo 4. käsky on sapattikäsky.

        Kerttaus on opintojen äiti - repetitio est mater studiorum:

        Raamatussa sapattikäsky on ennen neljättä käskyä, mutta ellenismissä se on vasta 4.
        Jääköhän sitten 4. käsky tykkänään pois?
        Voi, voi! Sillä sitä käskyä seuraa:

        M E N E S T Y S!

        Kuten totuuden noudattamistakin seuraa menestys, mutta sen kieltämistä seuraa: Menetys.

        EGW:n Suuren Taistelun sivulla 448 synnytetään syvyydestä se e l l e n s a p a t t i :

        Salakavalan sekavasti sapattikäsky ja 4. käsky annetaan ymmärtää olevan yksi ja sama - emme voi käsittää, miksi.

        onhan teillä tuo punainen kirja - katsokaa itse eteenne. Tarkistakaa jos uskallatte!
        Paatumus tai parannus siitä seuraa - joko tai.

        paree olla katsomatta korttia, vai
        paree passata kai

        Muutoin olen sitä mieltä, että me kaikki taritsemme Jobin kirjan opetusta uskonvanhurskaudesta. Sitä antaa Norvanto radio Dein taajuudella arkisin klo 21 ja 6.

        Menossa on vasta luku 13 / 42.

        lepopäiväkäsky on NELJÄS käsky, eikä kolmas. Katoliset/luterilaiset ovat poistaneet katekismuksistaan toisen käskyn ja jakaneet kymmenennen kahtia.


      • että Raamatussa kirjoitti:

        lepopäiväkäsky on NELJÄS käsky, eikä kolmas. Katoliset/luterilaiset ovat poistaneet katekismuksistaan toisen käskyn ja jakaneet kymmenennen kahtia.

        TAISTELUNOMAINEN KAMPPAILUNI R A A M A T U L I S E N TOTUUDEN PUOLESTA

        -- kun varsin tunnettu adv.pastori esittää kaikkitietävän auktoriteetilla, että neljäs käsky ei ole se, mitä Raamattu esittää, on pakko vastustaa tuota valheen henkeä, vaikka kiviä satelisi
        -- tulette vielä näkemään, että totuus 3. ja 4. käskystä on äärimmäisen tärkeä säilyttää
        -- ei tuollaista voi kuitata vain "tiedoksi" saaneena, vaikka vastaaminen koettaisiinkin parjaamiseksi
        --------------------------------------------
        >
        ---------------------------------------------

        Turhaan murehdit sitä, että Raamatun tuntemukseni on "ihan lapsen asteella"?
        Sillä sen tuleekin olla ihan Jumalan lapsen asteella! Astetarkkuus hoi, oikeaa näkökulmaa!


        Miksi minun tulisi myöntää erehtyneeni kymmenen käskyn suhteen? Sillä lepopäiväkäsky todella on 3. ja vasta 4. on se käsky, johon liittyy lupaus menestymisestä. Kristinusko-palstallahan mennään Raamatun mukaan, tietysti.

        UUSI TESTAMENTTI EI TAIDA OPETTAA LEPOPÄIVÄ-KÄSKYSTÄ.
        MUTTA 4. KÄSKY SIELLÄ MAINITAAN. TIETYSTI SIKSI, ETTÄ SIIHEN LIITTYY LUPAUS MENESTYMISESTÄ.
        Uudessa liitossahan riiputaan kiinni lupauksissa eikä laissa.

        Miksi, hyvä veljiemme syyttäjä, et voi myöntää, että Raaamttu on oikeassa, vaan kysyt ellenin hengeltä, vainajan hengeltä? Sillä, jos Raamattu ei ole oikeassa, niin turhaa on kaikki hengellinen touhu!

        5.Ms.5:12-16 - Raamatun käskyjärjestys: lepopäiväkäsky on 3. ja menestymiseen johtava käsky kunnioittamisesta on 4. Olenko oikeassa, vai yhäkö väität minua valepukiksi?

        5. Moos 5:12-16 :

        12 Ota vaari lepopäivästä, niin että sen pyhität, niinkuin Herra, sinun Jumalasi, on sinua käskenyt.
        13 Kuusi päivää tee työtä ja toimita kaikki askareesi;

        14 mutta seitsemäs päivä on Herran, sinun Jumalasi, sapatti; silloin älä mitään askaretta toimita, älä sinä älköönkä sinun poikasi tai tyttäresi, sinun palvelijasi tai palvelijattaresi, sinun härkäsi, aasisi tai muu juhtasi älköönkä muukalaisesi, joka sinun porteissasi on, että palvelijasi ja palvelijattaresi saisivat levätä niinkuin sinäkin.

        15 Ja muista, että itse olit orjana Egyptin maassa ja että Herra, sinun Jumalasi, vei sinut sieltä pois väkevällä kädellä ja ojennetulla käsivarrella. Sentähden Herra, sinun Jumalasi, käski sinun viettää lepopäivän.

        16 Kunnioita isääsi ja äitiäsi, niinkuin Herra, sinun Jumalasi, on sinua käskenyt, että kauan eläisit ja menestyisit siinä maassa, jonka Herra, sinun Jumalasi, sinulle antaa.


        5.Moos.5:40
        40 Noudata hänen säädöksiänsä ja käskyjänsä, jotka minä tänä päivänä sinulle annan, että sinä ja sinun lapsesi sinun jälkeesi menestyisitte ja että eläisit kauan siinä maassa, jonka Herra, sinun Jumalasi, antaa sinulle ainiaaksi."

        Efesol. 6:1-3 :

        1 Lapset, olkaa vanhemmillenne kuuliaiset Herrassa, sillä se on oikein.   
        2 "Kunnioita isääsi ja äitiäsi" -tämä on ensimmäinen käsky, jota seuraa lupaus-   
        3 "että menestyisit ja kauan eläisit maan päällä".   

        EGW on periaatteessa oikeassa, kun hän väittää, että "Jumalan lain sinetti on 4. käskyssä".
        (Suuri Taistelu, luku 26. - "valon puolustajat", s. 448). Sillä siunaus eli menestyminen on todellakin "lupausten" varassa, 4. käskyn mukaan ja erityisesti neljännen käskyn noudattamisessa

        - toinen toisensa kunnioittamisessa ja niin jopa, että pitää toista parempana. Silloin on siunattu, menestyy -
        Sapattia ei Ellen tässä mainitse, eikä voisikaan.

        Mutta kuka sinä olet, joka sanot, että 4. käsky onkin sapattikäsky?!
        Veikkaan, että olet sama kaveri, joka inttää, että ristillä kuolikin Barabbas - hän, joka totta puhuen vapautettiin, jotta Jeesus voitaisiin ristiinnaulita hänen tilalleen.


      • on täällä muitakin
        että Raamatussa kirjoitti:

        lepopäiväkäsky on NELJÄS käsky, eikä kolmas. Katoliset/luterilaiset ovat poistaneet katekismuksistaan toisen käskyn ja jakaneet kymmenennen kahtia.

        Mitäs tekemistä tällä on ANTIN tai LUTHERIN kanssa?

        Vaan jos Raamattu sanoo, mikä on kolmas ja mikä neljäs, niin se on niin ja Aammen!

        Minä bongasin foorumilta selvää faktaa, että 3. on sapatti ja neljäs se kuuliaisuus vanhemmille.
        Sä oot nyt jotenkin käsittänyt ihan väärin.
        Luetkohan liikaa sitä Lutheriasi?
        Ainakin käskyt on parempi etsiä ihan itse Raamatusta. Siellähän näyttääkin olevan tarkkaa määräystä. Luther näköjään yliesti aika pahasti ja lyhensi käskyjä.


        Lapset ja vanhemmat

        Efesolaisille 6:1 Lapset, olkaa vanhemmillenne kuuliaisia Herraa totellen, sillä se on oikein.
        2 "Kunnioita isääsi ja äitiäsi" on ensimmäinen käsky, johon liittyy lupaus: [6:2,3: 2. Moos. 20:12; 5. Moos. 5:16]
        3 "jotta menestyisit ja eläisit kauan maan päällä".

        5. Mooseksen 5:12 "'Pidä lepopäivä mielessäsi ja pyhitä se, niin kuin Herra, sinun Jumalasi, on sinua käskenyt. [2. Moos. 20:8 ]
        13 Kuutena päivänä tee työtä ja hoida kaikkia tehtäviäsi,
        14 mutta seitsemäs päivä on Herran, sinun Jumalasi, sapatti. Silloin et saa tehdä mitään työtä, et sinä eikä sinun poikasi eikä tyttäresi, orjasi eikä orjattaresi, härkäsi, aasisi eikä mikään muu juhtasi eikä yksikään muukalainen, joka asuu kaupungissasi. Näin sinun orjasi ja orjattaresi saavat levätä kuten sinä itsekin.
        15 Muista, että itse olit orjana Egyptissä, kun Herra, sinun Jumalasi, kohotti voimakkaan käsivartensa ja johdatti sinut sieltä pois. Sen tähden Herra, sinun Jumalasi, käski sinun viettää lepopäivää. [2. Moos. 6:6]
        16 "'Kunnioita isääsi ja äitiäsi, niin kuin Herra, sinun Jumalasi, on sinua käskenyt, että saisit elää kauan ja menestyisit siinä maassa, jonka Herra, sinun Jumalasi, sinulle antaa. [2. Moos. 20:12 ]
        17 "'Älä tapa. [2. Moos. 20:13 ]
        18 "'Älä tee aviorikosta. [2. Moos. 20:14 ]
        19 "'Älä varasta. [2. Moos. 20:15 ]
        20 "'Älä todista väärin toista ihmistä vastaan. [2. Moos. 20:16 ]
        21 "'Älä tavoittele toisen vaimoa. Älä myöskään havittele toisen taloa, peltoa, orjaa tai orjatarta, älä hänen härkäänsä, älä hänen aasiaan äläkä mitään, mikä on hänen.' [2. Moos. 20:17 ]
        22 "Nämä sanat Herra puhui vuorella teille, koko Israelille, tulen ja synkkien pilvien keskeltä mahtavalla äänellä. Muuta hän ei sanonut. Hän kirjoitti sanansa kahteen kivitauluun ja antoi taulut minulle. [2. Moos. 24:12 ]


      • mathetes
        huomaavan kirjoitti:

        Matteuksen evankeliumi:
        24:20   Mutta rukoilkaa, ettei teidän pakonne tapahtuisi talvella eikä SAPATTINA.

        Muissa evankeliumeissa (Mark.13:18 Mutta rukoilkaa, ettei se tapahtuisi talvella ja Luuk.21:21 Silloin ne, jotka Juudeassa ovat, paetkoot vuorille, ja jotka ovat kaupungissa, lähtekööt sieltä pois, ja jotka maalla ovat, älkööt sinne menkö.) EI OLE SAPATISTA MAININTAA ollenkaan, mikä onkin luonnollista, sillä toiset evankeliumit oli suunnattu pakanakristityille seurakunnille, mutta Matteuksen evankeliumi on osoitettu Juudean juutalaiskristityille. Matteuksen evankeliumin kirjoittaja on tehnyt tällaisen varoituksen siitä yksinkertaisesta syystä, että juutalaiset torjuivat Jeesuksen ja myös Hänen opetuksensa sapatista jatkaen omaa lakiuskonnollisuuttaan, kuten tämän päivän adventistit.

        Jeesus kehottaa tuossa (Matt 24:20) opetuslapsiaan rukoilemaan, että heidän pakonsa piiritettävästä Jerusalemista ei tapahtuisi talvella eikä sapattina.! Adventistit selittävät, että jos kristittyjä ei oltaisi velvoitettu pitämään sapattia Jeesuksen kuoleman ja ylösnousemuksen jälkeenkin, ei sapattia olisi tarvinnut mainita pakoa haittaavana asiana.

        Katsotaanpa tuota outoa väittämää tarkemmin.
        Ensinnäkin pakoa haittaavia tekijöitä on kaksi!
        Ensimmäinen on - "talvi ja sapatti".!

        Toiseksi, muissa synoptisissa evankeliumeissa -(Mark.13, Luuk.21) ei ole tällaista mainintaa lainkaan, mikä on aivan luonnollista, sillä nämä muut evankeliumit oli suunnattu pakanakristityille seurakunnille, kun taas tuo Matteuksen evankeliumi on osoitettu Juudean juutalaiskristityille kuten hyvin toitkin asian esiin.!

        Matteuksen evankeliumin varoitus on siitä yksinkertaisesta syystä, että juutalaiset torjuivat Jeesuksen ja myös Hänen opetuksensa sapatista heidän jatkaessa omaa lakiuskonnollisuuttaan, sillä vanhantestamentin - (Neh.13:19) -tekstin mukaan kaupunkien portit suljettiin aina sapattina!

        Nuo "vanhoilliset" juutalaiset olisivat olleet sapattina juutalaiskristittyjen pakoa estävä tekijä, aivan samoin kuin nuo Jerusalemin suljetut portit joita vartioitiin, että ne pysyivät kiinni, jos pako siis olisi tapahtunut juuri talvella sapattina!

        Talviaikaan olisi ollut melko rankkaa paeta Jerusalemista vuorille. Näin siis ei tämäkään teksti todista sitä, että sapatin noudattaminen olisi voimassa oleva velvoite Kristityille, sillä sapatti ja siihen liittyneet kulkemisen rajoitukset kuten (n' 1.km = sapatin matka), olivat päinvastoin negatiivinen tekijä, elikä todellinen este nopealle paolle!

        Paavali Kolossalaiskirjeessä osoittaa sapatin kumotuksi ja ristille naulituksi -(Kol.2:14-23)! Alkuseukakunnassakin jo liikkui adventistien kaltaisia spekulatiivisia lakiuskonnollisia ryhmiä, jotka halusivat alistaa pakanakristityt vanhan liiton lain alle ja erityisesti sapatin ja muiden pyhäpäivien viettämiseen! Lisäksi näillä Kolossan harhaoppisilla oli hurmoksellisia näkyjä ja taipumusta enkelien palvontaan! (huomattakoon, että adventistien omintakeisen tulkinnan mukaan ylienkeli Mikael on Jeesus!. Täten adventismin kristologia, = "oppi Kristuksesta", on mielestäni jokseenkin kyseenalainen.)

        Tähän kyseiseen harhaoppiin liittyi selvästikin myös kiellot syödä tiettyjä ruokia, mikä on hyvin leimallista adventistienkin teologiassa! Kolossan seurakuntaa häirinnyt harhaoppi on useidenkin tutkijoiden mukaan juuri juutalaisuudesta peräisin olevaa spekulatiivista lakihenkistä lahkolaisuutta. Tuohon Kolossan harhaoppiin liittyivät siis erilaiset näyt ja hengellinen ylpeys, eli - (pidetään itseään muita parempina ja oikeampina uskovina kun noudatetaan "Mooseksen lakia")!

        Jumalan hengestä elävän Kristityn ei kuitenkaan tarvitse välittää tuollaisista ahtaista ja lakihenkisistä opeista tai mistään muustakaan salatiedoista eikä pelätä harhaoppisia näkyjä, koska Kristuksessa on uskovalla täydellinen voitto näistä "maailman alkeisvoimista", halleluja!!!

        Mahdollisesti nuo Kolossan harhaopettajat olivat myöhemmin "ebioniitteina" tunnettuja juutalaiskristillisen lahkon perustajia! (ebioniitithan olivat vegetaristeja, mikä on adventismissakin käytäntö ja jopa oppi).

        Paavali aivan selvään kertoo kuinka sapatti ja muut juhlapäivät olivat Kristukseen viittaava "varjo", jotka ennakoivat Kristuksen tuomaa pelastusta, päästä hänen lepoonsa, hengen uudessa tilassa kuten Paavali asiaa luonnehtii! Nyt Kristuksen kautta täydellinen pelastus on tullut kun Hän golgatalla "naulitsi" syntivelkakirjamme, sekä Mooseksen aikaisen lain, kanssaan golgatan ristille!.

        Vanhurskas on elävä uskosta, ei lainkirjaimesta!


        Siunausta Jeesuksessa, toiv; mathetes veli herrassa! :)


    • sillä tavalla

      Riitta, että tuomiopäivänä joudut tekemään Jumalalle tilin kaikesta kirjoituksestasi, jolla vastustat totuutta väittämällä sitä saatanalliseksi puheeksi.

      Lainrikkojat eivät pelastu. Se ei ole lain alla olemista, että on kuuliainen Jumalan käskylle. Minä tiedän, että suurin osa "kristityistä" jo nyt hylkää ja yhä enenevässä määrin tulee hylkäämään totuuden ja sen myötä sapatin, mutta tiedän myös, että Jumala ei teitä omikseenkaan hyväksy, vaikka te kuinka väitätte hänen omiaan olevanne. Jumala itse on sen ilmoittanut, ja minä ainakaan en aio olla niitä, jotka napisevat Jumalaa vastaan.

      Raamattu sanoo selkeästi näin.

      Matt. 5:17-20 "Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan. En minä ole tullut kumoamaan, vaan toteuttamaan. Totisesti: laista ei häviä yksikään kirjain, ei pieninkään piirto, ennen kuin taivas ja maa katoavat, ennen kuin kaikki on tapahtunut. Sitä, joka jättää laista pois yhdenkin käskyn, vaikkapa kaikkein vähäisimmän, ja siten opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa vähäisimmäksi. Mutta sitä, joka noudattaa lakia ja niin opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa suureksi. Minä sanon teille: ellette te noudata Jumalan tahtoa paljon paremmin kuin lainopettajat ja fariseukset, te ette pääse taivasten valtakuntaan."

      Room. 2:13 "Ei Jumala hyväksy vanhurskaiksi niitä, jotka vain kuulevat lain sanoja, vaan vanhurskaiksi julistetaan ne, jotka myös noudattavat lakia."

      Jaak. 2:19-20 "Näytä sinä minulle uskosi ilman tekoja, minä kyllä näytän sinulle uskon teoillani. Sinä uskot, että Jumala on yksi ainoa. Oikein teet - pahat hengetkin uskovat sen ja vapisevat. Mutta etkö sinä tyhjänpäiväinen ihminen tahdo tietää, että ilman tekoja usko on hyödytön?"

      Ilm. 14:12 "Tässä kysytään pyhiltä kestävyyttä, niiltä jotka noudattavat Jumalan käskyjä ja uskovat Jeesukseen."

      Juud. 24 "24. Hänen, jolla on voima varjella teidät lankeamasta ja riemun vallitessa asettaa teidät TAHRATTOMINA kirkkautensa eteen ..."

      Jes. 24:1-6 "Katso: Herra hävittää maan ja autioittaa sen, runtelee sen kasvot ja lyö hajalle sen asukkaat. Samalla tavoin käy papin kuin kansankin, niin isännän kuin orjankin, niin emännän kuin orjattaren, niin myyjän kuin ostajan, niin lainan antajan kuin sen saajan, niin velkojan kuin velallisenkin. Autioksi maa autioituu, tyhjäksi se ryöstetään. Näin on Herra puhunut. Maa kulottuu ja kuivuu, maanpiiri riutuu ja kuivuu, maan lailla taivaskin riutuu. Maa muuttuu saastaiseksi jalkojen alla, sillä sen asukkaat ovat hylänneet lain, rikkoneet käskyt, tehneet tyhjäksi ikuisen liiton. Siksi kirous syö maan, sen asukkaat saavat maksaa teoistaan. Siksi maan asukkaat käyvät vähiin, vain muutama harva jää jäljelle ihmisen suvusta."

      Te ette pääse eroon sapatista muutoin kuin kieltämällä nuo Jumalan sanat selvät määreet. Sapatti on ja tulee loppuun saakka olemaan erottava muuri Jumalan todellisten lasten ja väärämielisten napisijoiden välillä. Voitte väittää olevanne Jumalan lapsia, mutta jatkuva sapattinapinanne osoittaa, että soditte Jumalaa vastaan eikä hän teitä omakseen tunnusta.

      Tehkää siis parannus tai loppunne on kadotus. Tämä on Elian sanoma. Jos ette usko, kaivatte itse oman kuoppanne, josta ette enää ylös nouse. Synnintekijä jää aina oman syntinsä vangiksi ja orjana hän kuolee. Sapatin häpäisemisenne on sotaa Jumalaa vastaan ja tulee päivä, jolloin hän käy sotaan teitä vastaan.

      Sanon siis vielä kerran, tehkää parannus, miksi hukkuisitte kuin jumalattomat.

      • Uskollisuuden mukaan

        Riitta palkitaan sen mukaan, kuinka uskollisesti hän hoitaa leiviskänsä, tässä tapauksessa adventistien pelastamisyrityksen väärän oppinsa pauloista.


      • Paralle kaiken
        Uskollisuuden mukaan kirjoitti:

        Riitta palkitaan sen mukaan, kuinka uskollisesti hän hoitaa leiviskänsä, tässä tapauksessa adventistien pelastamisyrityksen väärän oppinsa pauloista.

        Pahuuden ja vääryyden solvauksien tähden. En minä halua ainakaan mennä katsomaan häntä sinne Helvettiin jonne hän niin tulen palavasti halajaa. Hän raukka on niin yksinkertainen, että hän luulee paholaisen henkeä pyhäksi hengeksi.

        Teitä näyttääolevan monia joilla on suuri halu palvella itseään paholaista. Siitähän paholaisen todellisen palvelian tuntee, kun hän tekee rakastavasta Jumalasta Hitleriä Ja Stalinia pahemman sadistin. Tästähän se palvomanne Sielun vihollinen että on saanut narrattua tuollaiset
        yksikertaiset vihahenkiset Jeesusta kohtaan olevat henkilöt puolelleen. Kirjoituksistanne paljastuu teidän todellinen luonteenne. Te olette tällä hetkellä tilassa Ristiinnaulitse
        Ristiinnaulitse tilassa, Kuten olivat Juutalaiset omana aikanaan. Suosittelisin teillekin Jeesusta Herraksenne valitsemanne paholaisen tilalle. Älkää olko enää lapsia vaan kavakaa aikuisiksi. Mitä Riittaan tulee, Niin siinä todella tarvitaan ihme, että hän vapautuu harhoistaan.

        Hyvän puolelle


      • mietittävää..
        Paralle kaiken kirjoitti:

        Pahuuden ja vääryyden solvauksien tähden. En minä halua ainakaan mennä katsomaan häntä sinne Helvettiin jonne hän niin tulen palavasti halajaa. Hän raukka on niin yksinkertainen, että hän luulee paholaisen henkeä pyhäksi hengeksi.

        Teitä näyttääolevan monia joilla on suuri halu palvella itseään paholaista. Siitähän paholaisen todellisen palvelian tuntee, kun hän tekee rakastavasta Jumalasta Hitleriä Ja Stalinia pahemman sadistin. Tästähän se palvomanne Sielun vihollinen että on saanut narrattua tuollaiset
        yksikertaiset vihahenkiset Jeesusta kohtaan olevat henkilöt puolelleen. Kirjoituksistanne paljastuu teidän todellinen luonteenne. Te olette tällä hetkellä tilassa Ristiinnaulitse
        Ristiinnaulitse tilassa, Kuten olivat Juutalaiset omana aikanaan. Suosittelisin teillekin Jeesusta Herraksenne valitsemanne paholaisen tilalle. Älkää olko enää lapsia vaan kavakaa aikuisiksi. Mitä Riittaan tulee, Niin siinä todella tarvitaan ihme, että hän vapautuu harhoistaan.

        Hyvän puolelle

        Miten kukaan ihminen voi tietää, että jumala oli luomassa maailmankaikkeutta ja ihmistä? Kuka pystyy todistamaan, että jumala lepäsi seitsemäntenä päivänä?


      • onkin niin
        mietittävää.. kirjoitti:

        Miten kukaan ihminen voi tietää, että jumala oli luomassa maailmankaikkeutta ja ihmistä? Kuka pystyy todistamaan, että jumala lepäsi seitsemäntenä päivänä?

        että Jumala itse on asian ilmoittanut. Siksi me voimme sen tietää.


      • Nimrood
        mietittävää.. kirjoitti:

        Miten kukaan ihminen voi tietää, että jumala oli luomassa maailmankaikkeutta ja ihmistä? Kuka pystyy todistamaan, että jumala lepäsi seitsemäntenä päivänä?

        Hän on Raamatun mukaan Aurinkokultin perustaja. Joskus oli kysymys mitä Nimrood metsästi? Vastauskin tähän kysymykseen on. Hänhän metsästi Ihmissieluja omaan aurinko kulttiinsa. Tästä on sanonta: Suuri metsästäjä niinkuin Nimrood.
        Nimroodin kultti päivä on oikein mukava, kun nykyisin voidaan mennä sunnuntai ostoksille. Tämä on tämän kultin kohokohta.
        Yx Kulttilainen


      • tarkennusta
        onkin niin kirjoitti:

        että Jumala itse on asian ilmoittanut. Siksi me voimme sen tietää.

        Milloin jumala on sen ilmoituksen tehnyt ja kenelle?


      • niin tiedät
        tarkennusta kirjoitti:

        Milloin jumala on sen ilmoituksen tehnyt ja kenelle?

        ilmeisen vastauksen.


      • Eikö se tarvitsekaan armoa
        Paralle kaiken kirjoitti:

        Pahuuden ja vääryyden solvauksien tähden. En minä halua ainakaan mennä katsomaan häntä sinne Helvettiin jonne hän niin tulen palavasti halajaa. Hän raukka on niin yksinkertainen, että hän luulee paholaisen henkeä pyhäksi hengeksi.

        Teitä näyttääolevan monia joilla on suuri halu palvella itseään paholaista. Siitähän paholaisen todellisen palvelian tuntee, kun hän tekee rakastavasta Jumalasta Hitleriä Ja Stalinia pahemman sadistin. Tästähän se palvomanne Sielun vihollinen että on saanut narrattua tuollaiset
        yksikertaiset vihahenkiset Jeesusta kohtaan olevat henkilöt puolelleen. Kirjoituksistanne paljastuu teidän todellinen luonteenne. Te olette tällä hetkellä tilassa Ristiinnaulitse
        Ristiinnaulitse tilassa, Kuten olivat Juutalaiset omana aikanaan. Suosittelisin teillekin Jeesusta Herraksenne valitsemanne paholaisen tilalle. Älkää olko enää lapsia vaan kavakaa aikuisiksi. Mitä Riittaan tulee, Niin siinä todella tarvitaan ihme, että hän vapautuu harhoistaan.

        Hyvän puolelle

        Ilm. 3:18
        Minä neuvon sinua ostamaan minulta kultaa, tulessa puhdistettua, että rikastuisit, ja valkeat vaatteet, että niihin pukeutuisit eikä alastomuutesi häpeä näkyisi, ja silmävoidetta voidellaksesi silmäsi, että näkisit.


      • Herran
        Eikö se tarvitsekaan armoa kirjoitti:

        Ilm. 3:18
        Minä neuvon sinua ostamaan minulta kultaa, tulessa puhdistettua, että rikastuisit, ja valkeat vaatteet, että niihin pukeutuisit eikä alastomuutesi häpeä näkyisi, ja silmävoidetta voidellaksesi silmäsi, että näkisit.

        Armossa on minulle kyllin. Kulkiessani uskon kuuliaisena ei minulla ole mitään hätää. Herra itse on minun paimeneni. Eikä minulta mitään puutu. Vaeltaessani Jeesuksen esimerkin mukaan, niin Jeesus katsoo minun puoleeni. Hänellähän on valta voima ja kunnia, Jos plen kelvotonta materiaalia Hän polttaa minut tuhkaksi sammumattomassa tulessa. Minun Jumalani ei ole Sadisti!
        Orpana Oksanen


    • Aikalailla painavaa tekstiä, eikä jää epäselväksi kenellekään. Hyvä kirjoitus!

      • miksi ##

        Tämä Uskova_1 palvelee jotain Ellen nimistä Jumalaa. En ole koskaan kuullut mistään Ellen nimisestä Jumalasta ja lisäksi hän pyhittää Ellen Jumalansa sapattia. Adventisteista tiedän sen verran, että he ovat todellisia Jeesuksena
        palvojia. Hehän pitäytyvät vielä tänä pahana maailman aikana Raamatuun ja pitäytyvät Itsensä Jeesuksen opetukseen. Kyllä minä olen Raamatun lukenut moneen kertaan alusta loppuun etsien sitä kohtaa, Missä Jeesus Mooses Tai vaikkapa Jesaja ja Hesekiel kehoittaisivat meitä palvelemaan Raamatulle vierasta Jumalaa. Minusta tuntuu vain hieman omalaatuiselta palvella Aurinkoa saati sitten Ellen nimistä Jumalaa!
        Empäs usko Uskovan E Jumalaan .


      • ylifariseus

        Ajassa etenemme, sitä enemmän Ellen G. Whiten lausunnot tulevat pitämään paikkansa.

        Myöskin vastustajat lisäävät valheellista opetustaan siellä missä laki ja evankeliumi kohtaavat toisensa ja tukeudutaan pelkkään armoon.

        Tulee aika jolloin kaikki asiat selvitetään perin juurin, eikä jää epäselväksi kenellekkään montako käskyä on voimassa ja montako on kumottu.


      • ylifariseus kirjoitti:

        Ajassa etenemme, sitä enemmän Ellen G. Whiten lausunnot tulevat pitämään paikkansa.

        Myöskin vastustajat lisäävät valheellista opetustaan siellä missä laki ja evankeliumi kohtaavat toisensa ja tukeudutaan pelkkään armoon.

        Tulee aika jolloin kaikki asiat selvitetään perin juurin, eikä jää epäselväksi kenellekkään montako käskyä on voimassa ja montako on kumottu.

        Ei saa pitää E G Whiten kirjoituksia liian arvovaltaisina. Koska nyt kuitenkin niin teette, löytyy onneksi heitäkin, jotka ohjastavat ( vastustaenkin)teitä oikeanpaan suuntaan.
        Tätähän Kristuksen ruumiissa oleminen on. Jos joku osanen sairastaa, on se parannettava. Alkaa koko elimistö vierastamaan ja torjumaan pöpöä., ettei koko ruumis ala mätänemään.


      • Utulila kirjoitti:

        Ei saa pitää E G Whiten kirjoituksia liian arvovaltaisina. Koska nyt kuitenkin niin teette, löytyy onneksi heitäkin, jotka ohjastavat ( vastustaenkin)teitä oikeanpaan suuntaan.
        Tätähän Kristuksen ruumiissa oleminen on. Jos joku osanen sairastaa, on se parannettava. Alkaa koko elimistö vierastamaan ja torjumaan pöpöä., ettei koko ruumis ala mätänemään.

        Bakteerit eivät ole osa ruumista sen enempää kuin harhaoppiset Kristuksen ruumista.


      • anteeksi
        uskova_1 kirjoitti:

        Bakteerit eivät ole osa ruumista sen enempää kuin harhaoppiset Kristuksen ruumista.

        Isä anna heille
        anteeksi sillä he
        eivät tiedä mitä

        opettavat

        sillä he eivät itsekään
        ymmärrä ellensapattiaan
        eivät sitä punaista

        kirjaansa.

        Eivät he pahoja ole
        eivät he itse vaan
        se paha mikä on
        heissä

        se vaan roikkuu
        lihassa kuin takiainen

        omavanhurskauden vaatteessa

        erona Paavaliin
        kristittyihin
        on vain se että

        he eivät itse
        huomaa tilaansa

        sotatilaa
        valheen ja totuuden välillä.

        Room. 7:21
        Niin huomaan siis itsessäni, minä, joka tahdon hyvää tehdä, sen lain, että paha riippuu minussa kiinni;


      • Vakavaa
        uskova_1 kirjoitti:

        Bakteerit eivät ole osa ruumista sen enempää kuin harhaoppiset Kristuksen ruumista.

        Laatua: Vai olet saanut Harhoistasi oiken Bakteeri tartunnan: Rukoilemme, että Paranisit teveeksi.
        Kisu


      • Sapattia *
        anteeksi kirjoitti:

        Isä anna heille
        anteeksi sillä he
        eivät tiedä mitä

        opettavat

        sillä he eivät itsekään
        ymmärrä ellensapattiaan
        eivät sitä punaista

        kirjaansa.

        Eivät he pahoja ole
        eivät he itse vaan
        se paha mikä on
        heissä

        se vaan roikkuu
        lihassa kuin takiainen

        omavanhurskauden vaatteessa

        erona Paavaliin
        kristittyihin
        on vain se että

        he eivät itse
        huomaa tilaansa

        sotatilaa
        valheen ja totuuden välillä.

        Room. 7:21
        Niin huomaan siis itsessäni, minä, joka tahdon hyvää tehdä, sen lain, että paha riippuu minussa kiinni;

        Pyhittäisit, kuten Jeesuksen esimerkkiin uskovatkin Herran sinun Jumalasi Sapattia Jumalalle kynniaksi.
        Kunnioittaja


      • no siinä
        uskova_1 kirjoitti:

        Bakteerit eivät ole osa ruumista sen enempää kuin harhaoppiset Kristuksen ruumista.

        tapauksessa tässä maailmassa ei ole yhtään ainoaa ihmistä, joka olisi Kristuksen ruumiin jäsen. JOKAISELLA ihmisellä on vääriä käsityksiä. Kukaan ei tunne totuutta absoluuttisesti. Joten oman määritelmäsi mukaan SINÄ et ole Kristuksen ruumiin jäsen.


      • no siinä kirjoitti:

        tapauksessa tässä maailmassa ei ole yhtään ainoaa ihmistä, joka olisi Kristuksen ruumiin jäsen. JOKAISELLA ihmisellä on vääriä käsityksiä. Kukaan ei tunne totuutta absoluuttisesti. Joten oman määritelmäsi mukaan SINÄ et ole Kristuksen ruumiin jäsen.

        Johan on taas korvasyyhyselitykset kerrassaan: jos harhaoppinen adventisti ei ole kristitty niin sitten ei kukaan ole kristitty. Hah hah. Kurkkaapa kerran Raamattuun, mitä siellä sanotaan harhaoppisista ja mitä uskovista.


      • mathetes
        Utulila kirjoitti:

        Ei saa pitää E G Whiten kirjoituksia liian arvovaltaisina. Koska nyt kuitenkin niin teette, löytyy onneksi heitäkin, jotka ohjastavat ( vastustaenkin)teitä oikeanpaan suuntaan.
        Tätähän Kristuksen ruumiissa oleminen on. Jos joku osanen sairastaa, on se parannettava. Alkaa koko elimistö vierastamaan ja torjumaan pöpöä., ettei koko ruumis ala mätänemään.

        Aivan niin, näinhän se on, hyvin sanottu!

        Siunausta Utulila!


      • sinulle, joka kirjoitit tuon
        Sapattia * kirjoitti:

        Pyhittäisit, kuten Jeesuksen esimerkkiin uskovatkin Herran sinun Jumalasi Sapattia Jumalalle kynniaksi.
        Kunnioittaja

        Matt. 23:15
        Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun te kierrätte meret ja mantereet tehdäksenne yhden käännynnäisen; ja kun joku on siksi tullut, niin teette hänestä helvetin lapsen, kahta vertaa pahemman, kuin te itse olette!


      • se saattaakin lukea
        uskova_1 kirjoitti:

        Johan on taas korvasyyhyselitykset kerrassaan: jos harhaoppinen adventisti ei ole kristitty niin sitten ei kukaan ole kristitty. Hah hah. Kurkkaapa kerran Raamattuun, mitä siellä sanotaan harhaoppisista ja mitä uskovista.

        Ei saa yllyttää ... lukemaan Raamattua ... sillä siitä saattaa hurahtaa Jumalan ystäväksi.

        Saattaa heittää tiukan pipon pois, kun Jumala
        huumorintajunsa tartuttaa.

        Siitä saattaa tulla vaarallinen itselleen ja ympäristölleen.

        Sillä se alkaa kuolla itselleen ja ruveta herättelemään naapureita. Ei niin saa tehdä.

        Sapattisinetti voi särkyä selalisessa riehumisessa. Sillä sapattisinetti on lauantainohut.

        KAUHEAA JOS SAPATTI ALKAAKIN VENÄHTÄÄ KOKO VIIKONLOPUKSI. MISTÄS NIIN PALJON PYHYYTTÄ RIITTÄISI.


    • ylifariseus

      Sapatti johtaa lain alle, eikä Riitta halua olla lain ylä tai alapuolella.

      Vaikka lakia ei olisikaan säilyy sapatti luomisen muistomerkkinä ikuisesti.

      Jeesus Luojana sanoo, että sapatti annettiin ihmistä varten ja kyllähän Riittakin on ihminen.

      Riitta on käsittänyt, että ihminen on tehty sapattia varten, Adventistien tavassa viettää sapattia aurinko iltoineen, jos sapatista tulee tärkeämpi kuin itse laki on Ellenin sapatista enemmän vaivaa kuin lepoa, vahtia valoitusmittarin kanssa auringon nousuja ja laskuja.

      Luoja muisti ihmisiä Siinain vuorella antaessaan käskyn " Muista pyhittää lepopäivä" muiden käskyjen kera.

      Mooses talletti saamansa käskyt liiton-arkkiin ja niitä etsitään kunnes löytyvät kirjoitusten mukaan.
      Luopuminen luomisen muistomerkistä johtaa kehitysopillisiin Raamatun tulkintoihin.

    • tähän syntiasiaan!

      RAAMATTU SANOO NÄIN:
      Jes. 1:4. Voi syntistä sukua, raskaasti rikkonutta kansaa, pahantekijäin siementä, kelvottomia lapsia! He ovat hyljänneet Herran, pitäneet Israelin Pyhää pilkkanansa, he ovat kääntyneet pois.

      Room. 7:7. Mitä siis sanomme? Onko laki syntiä? Pois se! Mutta syntiä en olisi tullut tuntemaan muuten kuin lain kautta; sillä en minä olisi tiennyt himosta, ellei laki olisi sanonut: "Älä himoitse".
      12. Niin, laki on kuitenkin pyhä ja käskysana pyhä, vanhurskas ja hyvä.
      13. Onko siis hyvä tullut minulle kuolemaksi? Pois se! Vaan synti, että se synniksi nähtäisiin, on hyvän kautta tuottanut minulle kuoleman, että synti tulisi ylenmäärin synnilliseksi käskysanan kautta.

      1 Joh.3:4. Jokainen, joka tekee synnin, tekee myös laittomuuden; ja synti on laittomuus.
      5. Ja te tiedätte hänen ilmestyneen ottamaan pois synnit; ja hänessä ei ole syntiä.
      6. Kuka ikinä hänessä pysyy, hän ei tee syntiä; kuka ikinä syntiä tekee, hän ei ole häntä nähnyt eikä häntä tuntenut.
      7. Lapsukaiset, älköön kukaan saako teitä eksyttää. Se, joka vanhurskauden tekee, on vanhurskas, niinkuin hän on vanhurskas.
      8. Joka syntiä tekee, se on p......., sillä p.... on tehnyt syntiä alusta asti. Sitä varten Jumalan Poika ilmestyi, että hän tekisi tyhjäksi p..... teot.
      9. Ei yksikään Jumalasta syntynyt tee syntiä, sillä Jumalan siemen pysyy hänessä; eikä hän saata syntiä tehdä, sillä hän on Jumalasta syntynyt.
      10. Siitä käy ilmi, ketkä ovat Jumalan lapsia ja ketkä p…… lapsia. Kuka ikinä ei tee vanhurskautta, hän ei ole Jumalasta, ei myöskään se, joka ei veljeänsä rakasta.

      Jumalan armosta on mahdollista sinunkin uskoon tulo! Ethän varmaankaan halua olla paholaisen lapsi.

    • varjo!

      1.

      Tämmöistä opetusta en ole muilta kuulutkaan. Oletko väärentänyt tai ymmärtänyt väärin? Onko sinun oma keksimä, jonka yrität sulloa muiden kirjoittamaksi?

      - Sensijaan, että usko vapauttaisi ihmiset kuuliaisuudesta, niin juuri yksin usko, ja se tekee meidät osalliseksi Jumalan armosta, joka tekee meidät kykeneviksi osoittamaan kuuliaisuutta.


      2 .

      - Väärin ihmisellä ei ole lepopäivän tuomaa lepoa ja siksi juuri ns. uskovat ovat ottaneet itselleen oman lepopäivän Jumalan siunaaman ja pyhittämän päivän sijaan.
      - Lepopäivä ei ole mikään varjo. Se on Jumalan lahja, Jumalan siunaama ja pyhittämä päivä ihmistä varten. Kuuluu Jumalan 10. käskyyn.

      Raamattu sanoo:
      Mark.7:6. Mutta hän sanoi heille: "Oikein Esaias on ennustanut teistä, ulkokullatuista, niinkuin kirjoitettu on: 'Tämä kansa kunnioittaa minua huulillaan, mutta heidän sydämensä on minusta kaukana;
      7. mutta turhaan he palvelevat minua opettaen oppeja, jotka ovat ihmiskäskyjä'.
      8. Te hylkäätte Jumalan käskyn ja noudatatte ihmisten perinnäissääntöä."
      9. Ja hän sanoi heille: "Hyvin te kumoatte Jumalan käskyn noudattaaksenne omaa perinnäissääntöänne.

    • sepulon

      advareille vaan ei Kristuksen Armo kelpaa, vaan pitää itse itsensä pelastaa ,uskomalla sapattiin ja elleniin.

    • Palvonnalla

      Koskaan pelastu. Vain Jeesus voi sinutkin pahasti erehtyneen pelastaa: Lopeta Ellenisi Jumaloiminen, Jos sinulla on vähääkään älyä tallella. Minä en ole koskaan Kuullut Ellen nimisestä sinun Jumalastasi. Jos ole onellinen Oman möykkysi palvelemiseen, niin palvele vain häntä! Sitten kun Joskus tulet uskoon tulen minä katsomaan Kastettasi!
      Kuka on Mikä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tirkistelijä T...

      Tirkistelijä T... ei ole sokeutunut, vaikka näin juorutaan. Asuu nykyään Limingassa ja jatkaa sekopää touhujaan ainakin
      Haapavesi
      4
      2003
    2. Liian kiltti.. ?

      Tässä jo jonnunaikaa olen tuumaillut tätä kiltti ja kunnollinen juttua. Siis miksi oikeasti kiltit eivät muka kelpaa?
      Sinkut
      255
      1702
    3. Koettakaa nyt Trumpinkin fanit ymmärtää:

      Hän on myös jo vanha mies. Kukaan ei tiedä, mitä kunnossa hän on parin vuoden päästä.
      Maailman menoa
      248
      1640
    4. 1982 syntynyt Mahdi Alcheikh tuomittiin törkeästä lapsenraiskauksesta

      https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mies-raiskasi-15-vuotiaan-uimahallissa-turussa/8964984 Yli 4 vuotta vankeutta Oike
      Oulu
      56
      1598
    5. Pääsit nainen todella

      lähelle ja kaikki sinussa oli jotain selittämättömän kiehtovaa. Silti en koskaan ymmärtänyt sinua täysin. Mitä halusit t
      Ikävä
      105
      1438
    6. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      30
      1373
    7. Voiko 40 tai yli

      Enää rakastua vai onko se jo game over?!
      Ikävä
      157
      1197
    8. Kansan vihaama elokapina aikoo pysäyttää moottoritien ruuhka-aikana

      Mielenosoitus alkaa perjantaina kello 15 Länsiväylän ja Porkkalankadun risteyksessä. On se kummallista, että tuollainen
      Maailman menoa
      284
      1194
    9. En saa unta kun ajattelen

      Sinua mies. Sydäntä ahdistaa meidän välit 😌😞
      Ikävä
      66
      1183
    10. Mopomiitti onnettomuus

      Vittu se tehdas-alue ole oikea paikka mopomiitille, Ja minkälainen vanhempi hyväksyy, että pojan mopo kulkee järkyttävä
      Kokkola
      41
      1097
    Aihe