kierukan laitto

tytteli1982

hei. olisin menossa kierukan laittoon, runsaiden kuukautisten takia. minulle laitetaan kierukka nukutuksessa sillä en ole koskaan synnyttänyt. kauanko kyseinen sektio kestää, kun itse mietin että kuinka paljon aikaisemmin siellä pitää olla ennen toimeenpitoon tekoa itse toimenpide, nukutusaineen vaikutusaika, ja laitetaanko suoraan heräämöstä kotiin, pelkään vain että jos laitetaan ja tunnen itseni huonovointiseksi.

onko kellään kokemuksia kyseisestä jutusta.

kiitoksia kaikille jo etukäteen.

10

720

  Vastaukset

  • todella nukutetaan kyseistä toimenpidettä varten niin saat/olet saanut kyllä tarpeelliset ohjeet sairaalasta.Ketään ei myöskään laiteta suoraan heräämöstä kotiin ja hakija pitää nukutetulla olla mukana ja joku "valvoja" seuraavan yön yli.
   Kierukan laitolla ei ole mitään tekemistä sektion kanssa...Kierukkaa tuskin edes nukutuksessa laitetaan,en minäkään alateitse synnyttänyt vaan sektiolla(=keisarinleikkaus,tosin minulla hätäsellainen) ja silti kierukka laitettiin ihan tavallisessa tk:ssa,se on ihan simppelitoimenpide eikä juurikaan tunnu.

   • kiitoksia vastauksesta, mutta minulle sanottin että nukutuksessa laitetaan leikkaussalissa koska muuallakaan ei ole mahdollista, odotan vain innolla tuota päivää että millainen siitä tulee, olisin toivonut ja toivon että jäisin sinne yön yli tarkkailtavaksi


  • Kierukka nukutuksessa? Miksi ihmeessä? Itselleni laitettiin kierukka juuri runsaitten kuukautisten hoitoon, enkä minäkään ikinä ole synnyttänyt. Gynegologi laittoi sen paikallee, itse operaatio täysin hereillä ja sielun voimissa gynegologin pöydällä kesti noin puolitoista minuuttia. Pieni nipsahdus tuntui mutta ei siinä muuten ollut mitään pahaa. Sitä nipsahdustakin lähinnä vähän pelästyin ja sen jälkeen nauroin omaa herkkänahkaisuuttani - en todellakaan ymmärrä miksi operaatio pitäisi suorittaa nukutuksessa?

  • Kierukka nukutuksessa siksi, että kivut ovat liian kovat ja gyne ei muuten sitä saa laitettua. Ainoa hoitovaihtoehto, ja jos tämä ei onnistu niin sitten on kohdunpoisto! Joskus vaan ei mene niin kuin strömsössä! Toki olisin ihan ilman mitään, kun en vaan pysty kivuiltani olemaan!

   • Sinulle laitetaan todennäköisesti hormonikierukka? Kierukkahan yleensä nimenomaan lisää vuotoja, joten mikään vuotojen hoitomuoto normaali kierukka ei ole. Nukutuksessa laittavat varmaankin yksityislääkärit, mutta jos kunnallisella puolella nukutuksessa saat kierukan, niin jotakin muutakin erikoista sinulla on kuin vain synnyttämättömyys. Ei kohtua hevillä poisteta nuorelta ihmiseltä. Toki syitä voi olla monenmoisia, joita et halua tässä kertoa. Antavat varmaan lievän humauksen joka kestää vain hetken, että saavat kierukan laitettua. Pääset muutaman tunnin kuluttua kotiin ja olet ihan ok nukutuksesta. Kannattaa aina kysyä tarkkaan mitä tehdään niin ei tarvitse pelossa täristä etukäteen. Pieni toimenpide älä panikoi, kyllä kaikki hyvin menee.


   • fgnjjj kirjoitti:

    Sinulle laitetaan todennäköisesti hormonikierukka? Kierukkahan yleensä nimenomaan lisää vuotoja, joten mikään vuotojen hoitomuoto normaali kierukka ei ole. Nukutuksessa laittavat varmaankin yksityislääkärit, mutta jos kunnallisella puolella nukutuksessa saat kierukan, niin jotakin muutakin erikoista sinulla on kuin vain synnyttämättömyys. Ei kohtua hevillä poisteta nuorelta ihmiseltä. Toki syitä voi olla monenmoisia, joita et halua tässä kertoa. Antavat varmaan lievän humauksen joka kestää vain hetken, että saavat kierukan laitettua. Pääset muutaman tunnin kuluttua kotiin ja olet ihan ok nukutuksesta. Kannattaa aina kysyä tarkkaan mitä tehdään niin ei tarvitse pelossa täristä etukäteen. Pieni toimenpide älä panikoi, kyllä kaikki hyvin menee.

    Kuparikierukka lisää monella vuotoa,hormoonikierukka taas on eri asia ja sitä todellakin käytetään runsaiden vuotojen hillitsemiseen.


   • Siis eikö sitä kierukaa vielä viiden vuoden päästäkään ole laitetettu, näin kauanko olet jaksanut kärsiä?


  • Menossa kanssa operaatioon nukutuksessa koska ei saada laitettua rakenteen ja kipujen takia normaalisti. Käsittääkseni aika kevyt uni kuitenkin odotettavissa. Käsittääkseni pari tuntia operaatiosta pääsee saattajan kanssa kotiin. Näitä kuulemma tehdään julkisella yleensä vammaisille ja yksityisellä pelko- ja kipupotilaille. Itse kuuluun kaikkiin kolmeen kategoriaan.

  • Minulle laitetaan kierukka nukutuksessa 11.10.2019 koska kivuliaat ja runsaat kuukautiset. Ja voimakas pelko. Laitetaan keskussairaalassa ihan julkisella puolella. Olen 29-vuotias ja minulla on kehitysvamma minkä vuoksi nukutetaan.

  • Kierukan laitto ja kohdun kaavinta sekä näytteiden otto ja gynekologinen tutkinus meni hyvin nukutuksessa ,mutta olin Zinacef antibiootille allerginen olevan penisilliinin vuoksi. Ja pahoinvointia tuli nukutuksen jälkeen. Kohdun kaavinnassa ei näkynyt kiinnikkeitä. Ei löytynyt mitään syytä miksi minulla on kivuliaat ja runsaat kuukautiset. Kanyylin laitto meni emlan ja esilääkkeen avulla kivuttomasti. Mirena kierukka on auttanut niukentamaan vuotoa ja kipuja on nyt vähemmän. Ja minulla oli pinkki kanyyli kädessä. Leikkaussalin henkilökunta oli ystävällistä. Ja anestesiologi ja anestesiahoitaja osasivat harhauttaa minua kanyylin laitossa. En huomannut koko kanyylia kun se laitettiin. Mun gynekologikin ja sairaanhoitajakin oli ystävällisiä. Oli miellyttävää nukahtaa leikkaussalissa kun sain lämpimän peiton. Ja nukutuskaasu ei haissut pahalle. Se tuoksui miellyttävälle. Ei voi olla kuin tyytyväinen. Kierukan poistossa pyydän sedaatiota joskus 5 tai 7 vuoden päästä.

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Vuosi Tinderissä oli järkytys

   Ei mikään ihme. Tinder on ihan syvältä. https://yle.fi/uutiset/3-11212319
   Sinkut
   98
   5442
  2. Haavisto aikoo jatkaa

   ulkoministerinä ri­ko­se­päi­lyis­tä huolimatta https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/pekka-haavisto-kommentoi-esitutkintapyyntoa-aikoo-jatkaa-ulkomin
   Maailman menoa
   92
   991
  3. Maisa perhelomalla Levillä

   Mikko ilmestyi myös Leville odottamatta. https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ystavanpaivana-avioitunut-maisa-torppa-koki-romanttisen-yllatyksen-per
   Kotimaiset julkkisjuorut
   59
   889