Outokummun pappi Luostarinen

uusi kirkon uskonnonuhri

Outokummun kappalainen palveli seurakuntaansa 25 vuotta. Uskalsi riparileirillä puhua, että Jeesus opetti, että Lasarus pääsi taivaaseen ja rikas piittaamaton mies joutui helvettiin. Joku otti herneitä nenäänsä: eihän RIKKAITA saa lähettää helvettiin! RIKKAAT KUULUVAT TAIVAASEEN ja köyhät uskottomat kärvistelkööt taivaan ulkopuolella ties missä, pohti valittaja, jonka uskonkäsitys lienee se, että ihmistä on luoja siunannut, jos se on rikas ja on luojan kirouksessa, jos on köyhä.

http://www.karjalainen.fi/Karjalainen/Uutiset/outokummun_kappalainen_menetti_pappisoikeutensa_3603333.html

Ja entäs papin mieltymyt Vanhaan Testamenttiin ja juutalaisuuteen? Jos pappi ajattelee jotain myönteistä juutalaisesta pelastussuunnitelmasta, esim. ICEJ:n ajatusten olevan kannatettavia, onko se muka jo erottamissyy???

http://www.elisanet.fi/jyrki.parkkinen/2006/heinakuu2006.htm

http://www.outokummunseutu.net/tarkennus.php?lehti=562&id=2320

24

6704

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • sivuille
    • Reformaattori

      Onko kirkkomme enää Kristuksen?

      • NäinON!

        ...jo ajat sitten. "Menkäämme mekin Hänen kanssaan (ev.lut.kirkon) leirin ulkopuolelle Hänen pilkkaansa kantaen!" ...Säästyy samalla kirkollisveron maksusta, sillä mitä mieltä on tukea Raamatun opetusten vastaista organisaatiota?

        EI KERRASSAAN MITÄÄN MIELTÄ, VAAN SEHÄN OLISI PERÄTI SYNTIÄ!!!


    • Historioitsija

      Luostarisen ohella työpaikkakiusattuja, sittemmin tuomiokapitulin päätöksellä erotettuja pappeja taitaa olla jo kolme: Sampsa Kuusamo Ylitorniossa, Harri Kekäläinen Helsingissä ja Heikki Järvenpää Parkanossa. Kaikista on kanneltu tuomiokapituliin mitä erilaisimmin syytöksin. Ja tkli on sitten sorvannut tunnustuksenvastaisuudesta erottamislausunnon. Luostarinen on joukon seniori, 25 vuotta helvettiä ilman ulospääsymahdollisuutta.
      Paitsi nyt: suora erottaminen ja pappisoikeuksien menetys.

      • Anonyymi

        25 vuotta helvettiä ilman ulospääsy mahdollisuutta. Tämä oli loistavasti tiivistetty. Kiitos. Hienoa


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        25 vuotta helvettiä ilman ulospääsy mahdollisuutta. Tämä oli loistavasti tiivistetty. Kiitos. Hienoa

        Itse kuuntelin 1-9 luokkaan asti kyseisen henkilön saarnoja enkä ole kuullut tommosia outouksia.. Taitaa henkilö viitata tähän 'pahaan' kirkkoherraan joka tukehtui kanankoipeen malmikummussa. (olen kuullut en vahvista) mutta paha sai palkkansa.


    • kappalaisen pelottelema

      Olen Outokummun seurakunnan jäsen ollut aikoinaan. Ko. Luostarinen on usein saarnannut vastoin luterilaista ja kristillistä uskoa. Onko ihan normaalia jos kappalainen koulun aamunavauksessaan vertaa Jeesusta Saddam Husseiniin, Osama Bin Ladeniin ja kutsuu Neitsyt Mariaa "puuseppien huoraksi"? Kuka täysissä järissä ja uskossa oleva päästäisi tämmöstä suustansa? Kuka teologi sanoo sotainvaliidien juhlassa "kun te leikitte síellä metsässä" tarkoittaen sotaa, pahoittaen näin kaikkien mielen. Ja pelottelee kehitysvammaisia ja heidän hoitajiaan helvetillä niin että osa joutuu hankkimaan psykiatrista apua`? Hän on myös eräissä ristiäisissä todennut äidille että "elä imetä, tissit alkaa roikkuun".. On siinä meillä ollut ihana kappalainen, jonka saarnat olivat monesti aivan sisällöttömiä, latinankielisten sanojen suomentamista ja rivouksien puhumista. Kenenkään usko ei vahvistunut hänen saarnoista. Henkilönä Jorma Luostarinen osaa olla mukava, empaattinen mutta myös rivo ja perverssi.

      • Toinen pervertikko

        Vastaavan kaltaista värikästä tekstiä voit halutessasi poimia Raamatusta ja suurtenkin herätysjohtajien (Ruotsalainen, Luther, jne) puheista, omiin nimiin kirjatuista mutta etenkin toisen käden lähteistä. Niinhän Belsebub on aina lukenut Bibliaa: lause sieltä, toinen täältä - aiheyhteydestä, tilanteesta ja kokonaisuudesta välittämättä. Toisin kuin väität, tiedän henkilöitä joiden usko vahvistui hänen saarnoistaan, jotka todella olivat muuta kuin liturgista taivastelua tai sanahelinää. Pohjoiskarjalainen huumorintaju (liekö sellaista?) oli varmaan kovilla. Perverssiä hänen toiminnassaan oli, että hän pysyi "yhden naisen miehenä", ei sortunut viinaan eikä rippilasten käpälöintiin toisin kuin eräät muut papit. Koska pidit häntä mukavana, niin miksi et koskaan kysellyt hänen saarnoistaan häneltä itseltään?


      • okkiev

        Kävin kerran Outokummun kirkossa siellä käydessä ja hän saarnasi koin sen hyvänä ja keskustelin hänen kanssaan saarnan jälkeen koin miten oppinut hän oli .Nyt kuulin jälkikäteen miten kirkkoherran käytöksestä olisi ollut paljon huomauttevaa eli hän siirsi katseensa yleisöltä kappalaiseen.


    • Tuomuokapitulista

      Näin kerrottiin: Kun vastanimitetty kappalainen muutti kaupunkiin 25v sitten, tervehti silloinen kirkkoherra uutta tulokasta sanomalla 'emmehän me sinua olisi ottaneet, mutta ainoana hakijana Tuomiokapituli määräsi virkaan'. Siitä se sitten alkoi. Juoruilu jatkui sanonnoilla pitkätukkainen, hippipappi jne. Omituista nimittelyä hätkähtivät humanisti, ekumeenikkoja alueella ei liene ollut silloin eikä kaiketi vieläkään. Kaupungin ja seurakunnan valtuustoihin äänestettiin kappalaisen vaimo, mutta tämäkään ei vakuuttanut herännäiskirkollista suuntaa huomaamaan asukkaiden halun pitää kappalainen seurakunnan työntekijänä ja perhe Outokummussa.
      Seurakunnan kriisiapu 1980-luvun outokumpulaisessa muutosvaiheessa suuntautui kappalaisen ajojahtiin.
      Tuomiokapituli on tukenut ajojahtia kolmen eri piispan - Malmivaara, Sihvonen ja Riekkinen - valtakaudella. Kirkkoherra sai kriisiapua, hänestä tuli rovasti. Entä kappalainen, yksin. Kirkon sisäiset lahkot ovt julmia ja raadollisia.
      Piispa Riekkinen perää "eettistä keskustelua" Kotimaa-lehdessä. Voisiko sen aloittaa omassa tehtävässä, omassa Kuopion hiippakunnassa ja koelaitoksena Outokummun seurakunta?

    • Niin!

      Kuka antaisi turvapaikan kirkon kiusatulle työntekijälle? Rakasta lähimmäistäsi niinkuin itseäsi.

      • realisti 23

        Harvassa työpaikassa saa 25 vuotta pelleillä ja puhua työnantajaansa vastaan


      • Julkisyhteisö
        realisti 23 kirjoitti:

        Harvassa työpaikassa saa 25 vuotta pelleillä ja puhua työnantajaansa vastaan

        Mitä 'realisti 23' tarkoitat pelleilyllä? Eikö koko kirkon toiminta ole yhtä pelleilyä sisäisine lahkoineen, rituaaleineen ja mystiikoineen. Kirkko on niin kirjava koaliitio jäseninään kristittyjä ja maallistuneita pellejä, ettei voi puhua mistään 'puhumisesta työnantajan normeja ja ambitioita vastaan'. Julkisyhteisö vailla sisältöä!


      • Vanhuus
        realisti 23 kirjoitti:

        Harvassa työpaikassa saa 25 vuotta pelleillä ja puhua työnantajaansa vastaan

        Onko diakoniatyö pelleilyä ja Suomen evankelisluteriaisen kirkon vastaista toimintaa. Tuleeeko vanhat ja ongelmaiset unohtaa ja palvella hallintoa?


      • pieksut
        Vanhuus kirjoitti:

        Onko diakoniatyö pelleilyä ja Suomen evankelisluteriaisen kirkon vastaista toimintaa. Tuleeeko vanhat ja ongelmaiset unohtaa ja palvella hallintoa?

        Luostarinen teki eniten koko Outokummun kirkon historiassa kotia käyntejä ja jaksoi kuunnella ihmisten huolia , hänellä oli aina aikaa vähäosoisille eikä koskaan sanonut pahaa sanna esimiehestään jolla taisi olla paljon peiteltävääomassa elämässään.


    • pastoriusxx

      missähän päin mahtaa tämä pastori vaikuttaa nykysi ?

      • gjkj

        Edelleen paikkakunnalla asuu


    • tohveli03

      Kalastelee lähes päivittäin Erä-ja luontokeskuksella Outokummussa :)

      • exokulainen

        Eniesänä Okulaisena TYKKÄSIN LUOSTARISESTA


      • exokulainen

        t-putos tästä hitaasta koneesta.SORRY


    • Paras pappi

      Paras pappi kautta aikojen Outokummussa. Kansan mies jota ei tarvinnut pokkuroida, kävi kylässä ns tavallisten ihmistenkin luona. Vanhukset pitivät hänestä ja usea halusi nimenomaan Luostarisen siunaamaan sitten kun sen aika on. Outokumpu on niin sisäänlämpiävä paikka ettei siellä hyväksytä erilaisuutta, juorutaan ja pahaa puhutaan toinentoisistaan, hankkisivat elämän eivätkä kyttäisi muiden elämää. Menettivät hyvän papin.En yhtään ihmettele jos Luostarinen ei enää jaksanut henkinen paine oli niin kova Outokumpulaisten ns kerman paskan puhumisen takia

      • Kkk

        Jorma on hyvä ihminen ja hyvä tyyppi.


      • Anonyymi
        Kkk kirjoitti:

        Jorma on hyvä ihminen ja hyvä tyyppi.

        Kyllä on ihmisläheinen tavallista ihmistä ymmärtävä pappi omaa valtavan tietomäärän uskonasioista.


    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      40
      3323
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      153
      2005
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      195
      1632
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      129
      1523
    5. 80
      1125
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1094
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      264
      971
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      122
      906
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      899
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      68
      820
    Aihe