Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

shettis talven ulkona?

heppahöperö

Voiko shetlanninponia pitää pihatossa talvella?Elikkä tekeekö se Suomen talvea kestävän karvapeitteen?

15

2027

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Zuppelo

      Kyllä pärjää talven pihatossa.. :]

      • käppä

        Kyllä se pärjää hyvinkin, kunhan antaa hyvälaatuisia ruokia, ym.

        Pärjääväthän ne kotimaassaankin ulkona ympäri vuoden.


      • jep jep
        käppä kirjoitti:

        Kyllä se pärjää hyvinkin, kunhan antaa hyvälaatuisia ruokia, ym.

        Pärjääväthän ne kotimaassaankin ulkona ympäri vuoden.

        Shettis voi olla hyvinkin talven ulkona,mutta shettikselle pitäisi olla tiedossa karsinapaikka jos shettis pääsee vilustumaan.Shettikselle ei tee nimittäin hyvää,jos se joutuu olemaan flunssassa ulkona pakkasella.Saattaa pahimmassa tapauksessa kääntyä keuhkokuumeseen.Kannattaa ostaa (jos ei ole vielä) kunnon toppaloimi. Tarhassa missä shettis on pitäis olla myös kunnon suoja mihin poni pääsee menemään tuiskulla. Toivottavasti shettis ei vilustu ja kaikki käy hyvin.


      • e.virtanen
        jep jep kirjoitti:

        Shettis voi olla hyvinkin talven ulkona,mutta shettikselle pitäisi olla tiedossa karsinapaikka jos shettis pääsee vilustumaan.Shettikselle ei tee nimittäin hyvää,jos se joutuu olemaan flunssassa ulkona pakkasella.Saattaa pahimmassa tapauksessa kääntyä keuhkokuumeseen.Kannattaa ostaa (jos ei ole vielä) kunnon toppaloimi. Tarhassa missä shettis on pitäis olla myös kunnon suoja mihin poni pääsee menemään tuiskulla. Toivottavasti shettis ei vilustu ja kaikki käy hyvin.

        settikse on niin söpöjä ja irlanningop hevoset


    • Reza

      Ei voi olla. Tulee kylmä. Eläimellä pitää olla talli suojana, lämmin sellainen.

      • Shettis...

        Kyl mä ainakin tunnen kolme shettistä jotka on kesät talvet pihalla, kyl niil on tietysti suoja. ne kasvattaa talvikarvan joka lämmittää niitä.


    • tallipiika

      Shettis pärjää suomen talvessa pihatossa JOS:

      * pihatto on täysin tuulen pitävä
      *siellä on taprpeeksi kuiviketta -pahnaa ja purua
      * pihaton pohjaa eli patjaa osataan hoitaa (ei ole niin helppoa kuin miltä vaikuttaa)
      * ponilla on jatkuvasti sulaa vettä tarjolla
      * tarpeeksi suuri jaloittelu tila
      *SEURAA
      * ponin karvan annetaan kasvaa EIKÄ PONIA HIKOILUTETA TALVELLA

      • tyytris

        kyllä poni pärjää jos
        pihatto on iso,lämmin,eikä sinne tuule
        esim oviaukkoon voi laittaa jonkin pressun jota se ei pelkää,vesi on sulaa(ei jäätä) kuivike hoidetaan oikein (esím,puru,olki,turve) ja jos sillä on siellä kaveri(1-3 kpl suuruudesta riippuen)
        eikä ponin karvaa saa leikata pois eikä hikoiluttaa,loimea toki voi silti käyttää(ainakin on lämpöisempi)
        niin ja että ulkoilualue on iso
        mutta talliin ponin on päästävä jos tulee kipeeksi


    • Juuhu

      Aivan varmasti!

    • Pihalla...

      Olen kuullut, että shettis pärjää koko talven ulkona ilman minkään laista tallia, mutta suoja tuulelta ja lumelta pitää olla. Onko tämä totta? Haluaisin nimittäin ponin, mutta pihallamme ei ole tallia, eikä tilaa rakentaa kovin suurta sellaista... Minkä kokoinen tallin pitäisi olla, jotta sinne mahtuisi 1-2 shettistä eikä talli veisi kovinkaan paljon tilaa? Ja olisi myös nopea rakentaa.

    • Jumpe

      Minä olen itse myös todella kiinnostunut omasta hevosesta/ponista. olen kohta 16 ja ratsastellut 7 vuotta, käynyt tunneilla n. 5 vuotta ja yksäreillä pari vuotta. Minulla on ollut lämminverinen vuokralla reilu puoli vuotta kunnes se myytiin:,( Omistaja kysyi olisinko kiinnostunut ostamaan kyseistä hevosta, mutta olen/olin varma ettei minun vanhempani suostuisi ostamaan OMAA hevosta. Itsekkin mietin etten ole vielä välttämättä valmis huolehtimaan siitä, sillä mistä saisin rahat, entä jos aikani ei riittäisi, mitä jos lähden reissuun kuka hevostani hoitaisi yms.. Olen miettinyt asiaa jo pitkään,, Aloitin ratsastuksen shetlanninponeilla, josta siirryin hieman isompiin eli issikoihin. Issikoita en kuitenkaan ratsastellut kovinkaan pitkään (siis n. puoli vuotta) ssillä siirryin ratsastamaan suomenhevosilla. Pari vuotta suokkien jälkeen siirryin vakavammin issikoiden pariin, olin leirillä, kävin ratsastus tunneilla ja vaelluksilla. Tämän jälkeen tunneilla käynti jäi (sillä ratsastus harrastuksen rinnalla pyöri jalkapallo, joka vei enemmän aikaa..). Koulussani oli TET(Työ Elämään Tutustuminen) joka oli viikon mittainen. Päätin mennä n. 7 kilometrin päässä olevalle tallille TETtiin , ja innostuin uudelleen, sillä jalkapalloharrastus loppui.. Kävin yhdessä vaiheessa myös toisella yksityistallilla jossa lähinnä ravureita. Mutta nykyään olen käynyt siellä 7 km päässä olevalla tallilla, jossa pääsen ratsastelee ja ajamaan lämminverisllä sekä suomenhevosilla. Tuntuu kuitenkin vaikealta kulkea tuota tallin ja kotini väliä, kun ei ole aina kyytiä millä sinne päästä. Joten olen alkanut miettimään omaa ponia näin alkuun (lähinnä shettistä), jolla voisi kärrytellä, sillä itse olen liian iso ratsastamaan sillä enää, mutta minulla on pikkusisko joka voi vielä pitkään sillä ratsastella. Olen ajatellut ponia omaan pihaan, mutta ei ole tallia, vaan pihassa on katos, jonka ympärille voi tehdä aitauksen, sillä meillä on sitäkin vallmiina lähinnä koiria varten mutta aita ei ole vielä paikoillaan ja toivoisin siitä ponille liikenevän jonkin verran. En vain ole aivan varma olisiko aitaus riittävän kokoinen ponille. Siinä mielessä asutaan hyvällä paikalla, että eläinklinikka on muutaman sadan metrin päässä, sekä naapureita ei juurikaan ole. (yksi taloa vastapäätä ja toinen 200 metrin päässä). Minua vain arveluttaa iso tie talomme vieressä..:/
      Minulla(meillä) on kaksi isohkoa koiraa ja mietin että kun niille saa aitauksen pihaan, että ne voisi olla ulkona ja olisikohan niistä mitään iloa ponille, jolle ei olisi tiedossa toista hevoskaveria, ainakaan näin alkuun.. Ja muutenkin mietin että miten pärjäisin kun minulle oikiasti tulisi oma poni. Olisihan se ihanaa ja tykkäisin ajella sillä ja hoidella, mutta riittäisikö sille hoidoksi päivittäin: harjaaminen, ruokinta, vesi AINA saatavilla, ponin huomioiminen/seuran pitäminen? Mitä muuta sille päivässä on pakollisesti tehtävä? Tietysti rokotukset, madotukset, mutta niitä ei tarvitse päivittäin. Onko madotus annettava muutaman kerran vuodessa? Ja rokotus n. vuoden välein? Siis jos poni on vain harrastekäytössä. Tässä tätä tarinaa näin alkuun ja pohdintaa.. mutta voisiko joku ehkäpä viisaampi ja kokeneempi sanoa reilusti oman mielipiteen näihin minun pohdintoihin ja suunnitelmiin? ==)

    • _katherine_

      POnia ei voi pitää yksin. Hevonen on laumaeläin ja tarvitsee toisen hevosen kaveriksi. Jotkut ajattelemattomat ihmiset sitkeästi väittää, että kyllä se hevonen pärjää yksinkin, mutta jos yhtään on perehtynyt hevosen luontaiseen käytökseen, tietää että ei pärjää. Tai pärjää, mutta sehän ei ole sama kuin voi hyvin ja onnellisesti.

      Shettis pärjää pihatossakin, kunhan se on oikeasti kunnollinen pihatto. Pihatolle on ihan laissa määrätyt vaatimukset, eli mikä tahansa koppi ei pihatoksi käy. Pihatossa tulee mm. olla "eteinen", neljä seinää, oviverho ja kunnon kuivitus. Joku lato tai katos tarhan perällä ei ole pihatto.

      • Anonyymi

        Hevonen pärjää yksin jos sen omistaja on sen kanssa useasti. Hevonen voi myös olla toisten eläimien kanssa joten se ei tarvitse toista hevosta kaveriksi. Tietty jos omistaja ei ole yleensö hevosen kanssa kun pari tuntia niin sitten pitää toinenkin hevonen ostaa.


    • Anonyymi

      Pärjääkö shetlanninponi jos se on isompien kanssa/siellä on vain normaaleja poneja ja heppoja eikä muita shetuja?

      • Anonyymi

        Pärjää.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      69
      2237
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2073
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      78
      1678
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1500
    5. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1496
    6. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      10
      1387
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      31
      1354
    8. 52
      1258
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      62
      1190
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      28
      1179
    Aihe