Onko Nato keskustapolitiikkaa?

JormaKKorhonen

Otsikkoni on provosoiva, mutta tarkoitukseni ei ole mitenkään protestointi sitä vastaan, että Natokeskustelu on noussut saitin suosituimmaksi aiheeksi. Itsekin olen siihen keskusteluun osallistunut. Onhan kyseessä keskustelu tärkeästä asiasta, ja hyvä, että edes täällä sitä tapahtuu, kun sellainen ei kuulu keskustan politiikkaan, vaan päinvastoin kepulainen pääministeri pyrkii sitä toppuuttelemaan myös hallituksen tasolla.

Hieman asia huvittaa siksi, että asiasta ovat jopa availleetkin myös eräät tiukkapipot, jotka niin kovin herkästi huomauttelevat, että ”ei kuulu keskustan politiikkaan, pois, pois”, jos joku saitin tarkoituksen hieman avarammin ymmärtäen puhuu myös jostakin muusta kuin tuosta kaikkein pyhimmästä asiasta, kepun politiikasta.

Oltuani myöhäissyksyllä saitilta poissa 1,5 kuukautta kirjoittelin sitten pian palattuani tänne melko monia kirjoituksia, jotka kyllä olivat ainakin enimmäkseen ihan asiallisia, eikä niissä ainakaan törkyilyä ollut. Silti Oiva totesi muutama päivä tuloni jälkeen, että ”taas on palsta pilalla, kun KKK on palannut:

http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=110&conference=1500000000000105&posting=22000000012513111#22000000012513111


Tässä ovat laajalla haulla haettuina kaikki kirjoitukseni tuloni jälkeiseltä runsaalta viikolta; mitkähän noista ovat ne ”palstan pilaajat”?

http://keskustelu.suomi24.fi/servlets/search?start=0&advanced=1&all_words=&some_words=&exclude_words=&exact_words=&conference=&poster=JormaKKorhonen&sort=relevance&fixed_interval_time=0&search_interval=exact&sd=01&sm=12&sy=2005&ed=11&em=12&ey=2005&hpp=25


Ovathan näköjään nytkin eräät puheenvuoroni aiheuttaneet arviointeja, joissa ei ainakaan mitenkään perustellen ole esitetty mielipidettä esittämästäni asiasta, vaan vain minusta. Ja mielipiteet ovat monessa tapauksessa olleet sellaisia, että ei kai niille mikään muu julkinen areena kuin tämä tilaa antaisi.

Kyllä täytyy sanoa, että on täällä varsin eriskummallisia käsityksiä siitä, millainen on hyvä ja millainen paha ihminen, mikä on hyvää, mikä huonoa debattia ja mikä on sopivaa ja sopimatonta. Pitäisikö sille etsiä selitystä debatoijien moraalin puolelta vai selittäisikö sen vain debatoijien erilainen älykkyystaso? Kepupsykologit tehkööt tuosta diagnoosinsa, minulla kun ei ole sellaiseen pätevöittävää tekijää, kepulaisuutta.

- - -

Olen tuossa katsellut digiboxini tallettamaa aamu-tv:n lähetystä, jossa pääteemana oli sotaväki ja erityisesti Santahamina, kotisaareni runsaan 20 vuoden ajan. Jääkäripataljoonan 1.komppania, jossa palvelin varusmiehenä ja sittemmin jonkin aikaa myös kouluttajana, oli silloin helsinkiläiskomppania, kun pataljoonan 2.komppania oli uusmaalaisia, 3.komppani Turun pohjoisen sotilaspiirin poikia ja tuki. sekä esikuntakomppanioissa palveli miehiä noilta kaikilta alueilta.

Nyt ykköskomppaniassa palvelee ulkosuomalaisten osasto, jossa monia suomen kieltä taitamattomia suomalaisia. Haastateltiin paria poikaa, toinen nuoruutensa Pekingissä, toinen Brysselissä asunut, ja nuo pojat kyllä puhuivat sujuvaa suomea, ja kertoivat joutuvansa toimimaan tulkkeina monille varusmiestovereilleen, kun koulutustilanne ei anna kouluttajalle aikaa monikieliseen esiintymiseen, ja olisiko kaikilla tarpeeksi kielitaitoakaan. Hyvin olivat tyytyväisiä nuo haastatellut pojat palvelukseensa ja pitivät luonnollisensa, että joutuivat asevelvollisuutensa suorittamaan, vaikka heidän kaverinsa nykyisissä kotimaissaan kuulemma ihmettelevät sitä suuresti.

Ohjelmassa haastateltiin monia viisaita miehiä, kuten Maanpuolustukorkeakoulun rehtoria kenraalimajuri Pertti Salmista ja Puolustusministeriön tiedotusjohtajaa Jyrki Iivosta. Esille tuli tietenkin taas Helsingin eräiden poliitikkojen vaatimukset Santahaminan saamiseksi siviiliasutuskäyttöön. He kun pitävät kohtuuttomana sitä, että viiden kilometrin päässä Helsinghin keskustasta (suoraan meren yli mitattuna) on lähes viiden neliökilometrin vain sotilaskäytössä oleva suljettu alue.

Hyvin tuli taas selväksi, miten kalliiksi Helsingille tulisi tuon alueen lunastaminen valtiolta. Sen kun pitäisi lisäksi ostaa jostakin lähiseudulta vastaava maa-alue sotaväelle ja rakentaa sinne kaikki tarvittavat rakennukset ja muu infra. Ei siihen Helsingin rahkeet tule koskaan riittämään, onneksi. sillä kyllä helsinkiläiset tarvitsevat sen suojan, jonka lähellä oleva sotaväki sille tarjoaa.

Myös saaren historia tuhatvuotisine asutus- ja kulttuurimuistomerkkeineen ja ainutlaatuinen luonto eläimistöineen (huuhkajat, saukot, teeret, metsäjänikset ym.) ja kymmenine vain siellä tavattavine uhanalaisine perhosineen on säilynyt ja säilyy edelleen parhaiten nimenomaan sotaväen ”suojeluksessa”. Tuosta puhui erinomaisesti Santahamina-seuran puheenjohtaja evl Jarmo Nieminen, sotakorkeakoulun lehtoreita hänkin ja myös historiantutkija, joka kyseenalaisti Heikki Ylikankaan uusimman teoksen tietoja.

Tuon linkin takaa löytyy paljon Santahaminasta:

http://www.santahamina.fi/

Tuolla vitsipalstlle siirretyssä ja sieltä poistamassani iltakevennyksessä joku esitti minulle Vöyrin marssin ikään kuin se olisi minulle jotenkin uusi. Olen joskus kertonut täälläkin, miten kyseisen kappaleen esitimme yhdessä ylivääpeli Yrjö Moision kanssa joskus 1960-luvulla Santahaminan aliupseerikerholla sen lähes viereisellä punaisten hautausmaalla vappuna käyneille ja sen jälkeen kerhollemme tulleille vieraille. Muuten tuossa Santahamina-ohjelmassa tuli juttua myös tuosta hautausmaasta, jolle lienee haudattu n. 1500 vankileirillä teloitettua tai muuten kuollutta punavankia. Asiaa on tutkinut ja valmistelee siitä kirjaa (väitöskirjaako?) juuri tuo mainitsemani evl Jarmo Nieminen.
Niin, kun nuo kerhollamme vierailleet alkoivat laulaa työväenlauluja, me Yrjön kanssa, laulumiehiä molemmat, yhdyimme niihin ja kajauttelimme täysin rinnoin jopa Internationaalenkin. Mutta sitten Yrjö sanoi, että kun nyt on laulettu noita teidän laulujanne, lauletaanpa myös meidän laulujamme, ja aloitti Vöyrin marssin, johon tietysti yhdyin. Mutta vieraamme eivät yhtyneet vaan maksoivat laskunsa ja lähtivät pois.

- - -
Ensimmäinen opinahjoni sotilasurallani oli Kanta-aliupseerikoulu, jossa vuoden mittaisen peruskurssin suoritin. Tuo koulu vaalii itsenäisen Suomen ensimmäisen sotakoulun, Vöyrin koulun perinteitä. Tuon Lappeenrannassa sijaitsevan ja suuresti laajennetun koulun nimi on nykyisin Maasotakoulu, ja siellä kaikki upseerimme saavat nyt alkukoulutuksensa. Nythän ei puolustusvoimissamme enää valmistu muita kuin yhden sorttisia upseereja, kun toimiupseeristo muuttui opistoupseeristoksi jo parikymmentä vuotta sitten ja enää ei ole muutamaan vuoteen uusia opistoupseerejakaan koulutettu.
Tuossa pieni pätkä kyseisestä koulusta, josta löytyy enemmän tietoa linkin takaa:

>> Maasotakoulu vaalii Suomen itsenäisyyden merkittävimmän maavoimien tapahtuman, talvisodan (ja jatkosodan) perinteitä. Lisäksi vaalitaan Maanpuolustusopiston ja sitä edeltävien oppilaitosten, ali-, toimi- ja opistoupseerikoulutuksen sekä rakuunoiden perinteitä.

MAANPUOLUSTUSOPISTON JA ALI-, TOIMI- JA OPISTOUPSEERIKOULUTUKSEN PERINTEET

Itsenäisen Suomen ensimmäinen alipäällystöä kouluttanut oppilaitos Vöyrin koulu aloitti toimintansa vapaussodan aikana tammikuussa 1918 Vöyrin pitäjässä Pohjanmaalla. Säännöllinen alipäällystön koulutus alkoi vuonna 1921 Viipurin Markovillassa. Sotiemme aikana koulutusta annettiin Hämeenlinnassa. Lappeenranta on ollut koulutuspaikkana vuodesta 1945.

32

918

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • JormaKKorhonen

      Tällä

      >> Oltuani myöhäissyksyllä saitilta poissa 1,5 kuukautta

    • niinpä niin....
      • JormaKKorhonen

        ...tuossa sinun "hyvässä analyysissasi", perin väärät.

        Tämä saitti ei ole mikään konserttisali, vaan yleinen torikokous, ja minä en heiluta kalsareitani (jotka eivät koskaan likaiset olisi, kun vaihdan ne päivittäin) vaan sitä, mitä Santeri Alkio käeski seuraajiensa liehuttaa: edistyksen lippua!


      • Tommi Trabant

        Korhosen kalsarit

        (muk. Juice Leskinen - Tarzanin Kalsarit)

        Kapi kävi Helsingissä joskus kesäkuussa.
        Kotiin viidakkoon hän saapui aivan illan suussa.
        Sebi huutojansa kajautteli leipäpuussa,
        reumatismi ankara kun kouri lonkkaluussa.
        Sebi huomas Kapin, kysyi: "Mitäs toit"
        Kapi sanoi: "Arvata sen tuskin voit.."

        Toinpa sulle kalsarit. On niissä kuminauhaa!
        Ihme on jos reumatismiltasi saa et rauhaa.
        Ja tiukaksi on koitettu ne kutoa-
        ne selatessakaan kintuista ei putoa.
        Sebi katsoi epäillen ja sanoi: "kuule, Kapi,
        Enpä noita kalsareita jalkoihini pane"

        Eihän ne nyt sovi apinoiden kuninkaalle.
        Paras, että muutat sukus luokse kauas maalle.
        Mikä kumma järjen sulta Helsingissä otti?
        Eihän noita pidä edes hullu hottentotti.
        Nehän pirut, haiseekin kuin kuollut napakettu
        Kapi sanoi: "Nehän on antibaktiraikastettu"

        Sebi huusi: "Johan noita apinatkin kaihtaa"
        Nytpä mennään Helsinkiin. Ne täytyy heti vaihtaa"
        Kapi itkuun pillahti, ja Sebi murahteli-
        oli näätkös, monsuni ja hiton huono keli.
        Kapi kysyi: "Eikö mentäs vasta maanantaina"
        Sebi huusi: "Täällä ei kapiaisen puheet paina"

        Sebi pakkas jenkkikassin. Tappoi parit luteet.
        Kysyi sitten: "Kapi-kulta, missä on mun kuteet"

        Kapi maalas huulia ja veti luomeen lilaa,
        Sanoi sitten: "Toivon etten fiilinkiäs pilaa,
        mut Helsinkiin saat tulla tuossa tyykissä.
        Kaikki lannevaatteet ovat pyykissä".

        Sebi kiros jollakseksi, sitten sonnustautui:
        veti jalkaan kalsarit, ja niissä munat hautui. Kohta lähti matkaan tämä metsään pariskunta.
        Kehä ykkösellä oli melkein metri lunta.
        Loppumatkan liftasivat pitkin autostradaa- valikoivat mersuja, ei miniä, ei ladaa.

        Kello puoli kuusi löytyi Helsingistä puoti,
        jonka kalsareissa oli tulipalomuoti.
        Sebi sanoi: "Noita ei voi käyttää kundi raavas"
        Myyjä moitti: "Heittäisit jo traditiokaavas"
        Kapi tuumi: "Se on nykyaikaista
        ja ne on seksikkäätkin tuosta paikasta"

        Sebi antoi periksi ja nieli omat aatteet,
        ajatteli: "Antaa olla. Vaatteet mitkä vaatteet"
        Sanoi: "Mennään juomaan jotain, minulla on jano"
        Kapakista löytyi Lasoli ja gin cinzano.
        Sitten kun he kävelivät torilla,
        Sebiimme nyt viehtyi naarasgorilla.

        Sebi oli myyty mies. Jäi Kapi siihen paikkaan.
        Sebi väitti tuntevansa lemmenkutsun raikkaan.
        Lähti gorilloineen ravintolaan Pasilan.
        Kapi pyysi: "Sebi-kulta, palannethan pian"
        Sebi nauraa röhötti, ja Kapi meni himaan,
        Sanoi: "Tule edes viidakkoomme talvehtimaan"

        Taas he viidakossa on. On tullut tupenrapina.
        Sebi siirtyi nykyaikaan: vaimonaan on apina
        Kapi on vain orjatar ja kotiapulainen.
        Sebi viinaa juo- on kroonisesti krapulainen.
        Kapi sanoo: "Väliäkös hälläkään,
        kun ei väri lähde itkemälläkään.


        Ja tässä alkuperäinen: hot lyricsiltä


      • JormaKKorhonen
        Tommi Trabant kirjoitti:

        Korhosen kalsarit

        (muk. Juice Leskinen - Tarzanin Kalsarit)

        Kapi kävi Helsingissä joskus kesäkuussa.
        Kotiin viidakkoon hän saapui aivan illan suussa.
        Sebi huutojansa kajautteli leipäpuussa,
        reumatismi ankara kun kouri lonkkaluussa.
        Sebi huomas Kapin, kysyi: "Mitäs toit"
        Kapi sanoi: "Arvata sen tuskin voit.."

        Toinpa sulle kalsarit. On niissä kuminauhaa!
        Ihme on jos reumatismiltasi saa et rauhaa.
        Ja tiukaksi on koitettu ne kutoa-
        ne selatessakaan kintuista ei putoa.
        Sebi katsoi epäillen ja sanoi: "kuule, Kapi,
        Enpä noita kalsareita jalkoihini pane"

        Eihän ne nyt sovi apinoiden kuninkaalle.
        Paras, että muutat sukus luokse kauas maalle.
        Mikä kumma järjen sulta Helsingissä otti?
        Eihän noita pidä edes hullu hottentotti.
        Nehän pirut, haiseekin kuin kuollut napakettu
        Kapi sanoi: "Nehän on antibaktiraikastettu"

        Sebi huusi: "Johan noita apinatkin kaihtaa"
        Nytpä mennään Helsinkiin. Ne täytyy heti vaihtaa"
        Kapi itkuun pillahti, ja Sebi murahteli-
        oli näätkös, monsuni ja hiton huono keli.
        Kapi kysyi: "Eikö mentäs vasta maanantaina"
        Sebi huusi: "Täällä ei kapiaisen puheet paina"

        Sebi pakkas jenkkikassin. Tappoi parit luteet.
        Kysyi sitten: "Kapi-kulta, missä on mun kuteet"

        Kapi maalas huulia ja veti luomeen lilaa,
        Sanoi sitten: "Toivon etten fiilinkiäs pilaa,
        mut Helsinkiin saat tulla tuossa tyykissä.
        Kaikki lannevaatteet ovat pyykissä".

        Sebi kiros jollakseksi, sitten sonnustautui:
        veti jalkaan kalsarit, ja niissä munat hautui. Kohta lähti matkaan tämä metsään pariskunta.
        Kehä ykkösellä oli melkein metri lunta.
        Loppumatkan liftasivat pitkin autostradaa- valikoivat mersuja, ei miniä, ei ladaa.

        Kello puoli kuusi löytyi Helsingistä puoti,
        jonka kalsareissa oli tulipalomuoti.
        Sebi sanoi: "Noita ei voi käyttää kundi raavas"
        Myyjä moitti: "Heittäisit jo traditiokaavas"
        Kapi tuumi: "Se on nykyaikaista
        ja ne on seksikkäätkin tuosta paikasta"

        Sebi antoi periksi ja nieli omat aatteet,
        ajatteli: "Antaa olla. Vaatteet mitkä vaatteet"
        Sanoi: "Mennään juomaan jotain, minulla on jano"
        Kapakista löytyi Lasoli ja gin cinzano.
        Sitten kun he kävelivät torilla,
        Sebiimme nyt viehtyi naarasgorilla.

        Sebi oli myyty mies. Jäi Kapi siihen paikkaan.
        Sebi väitti tuntevansa lemmenkutsun raikkaan.
        Lähti gorilloineen ravintolaan Pasilan.
        Kapi pyysi: "Sebi-kulta, palannethan pian"
        Sebi nauraa röhötti, ja Kapi meni himaan,
        Sanoi: "Tule edes viidakkoomme talvehtimaan"

        Taas he viidakossa on. On tullut tupenrapina.
        Sebi siirtyi nykyaikaan: vaimonaan on apina
        Kapi on vain orjatar ja kotiapulainen.
        Sebi viinaa juo- on kroonisesti krapulainen.
        Kapi sanoo: "Väliäkös hälläkään,
        kun ei väri lähde itkemälläkään.


        Ja tässä alkuperäinen: hot lyricsiltä

        Ainakin hyvä yritys, eikä ihan paha lopputuloskaan. Mutta olisi tuosta Juicen tarjoamasta hyvästä pohjasta paremmankin saanut, mutta sinun Pegasoksesi on tainnut loukata jalkansa, kun se vähän nilkuttaa.

        Yrityksesi on kuitenkin hyvä, ja ota tuo toteamani rakentavana kritiikkinä ja jatka lisää, niin ehkäpä jo kymmenen vuoden kuluttua pääset melko lähelle sitä tasoa, joka minun runoissani on! ;)


      • Tömmy Trabantmanne
        JormaKKorhonen kirjoitti:

        Ainakin hyvä yritys, eikä ihan paha lopputuloskaan. Mutta olisi tuosta Juicen tarjoamasta hyvästä pohjasta paremmankin saanut, mutta sinun Pegasoksesi on tainnut loukata jalkansa, kun se vähän nilkuttaa.

        Yrityksesi on kuitenkin hyvä, ja ota tuo toteamani rakentavana kritiikkinä ja jatka lisää, niin ehkäpä jo kymmenen vuoden kuluttua pääset melko lähelle sitä tasoa, joka minun runoissani on! ;)

        En viitsinyt käyttää aikaa 5 minuuttia enempää:-)))


    • Voi elämä

      kun miehellä liiraa.

      • JormaKKorhonen

        ..."kirjailijaksi tullaan elämällä vain sellainn elämä, josta riittää kirjoitettavaa". Hänellä sitä riitti. Melkoisesti riittää minullakin, kuten ihan oikein olet "huomioinut" ;))


      • Tommi Trabantmann
        JormaKKorhonen kirjoitti:

        ..."kirjailijaksi tullaan elämällä vain sellainn elämä, josta riittää kirjoitettavaa". Hänellä sitä riitti. Melkoisesti riittää minullakin, kuten ihan oikein olet "huomioinut" ;))

        joten ei kannata verrata itseään.....


      • JormaKKorhonen
        Tommi Trabantmann kirjoitti:

        joten ei kannata verrata itseään.....

        …”Jornesti” ei tule niin tekemään, sillä tuskin tulen koskaan saamaan kirjallista tuotantoani niin valmiiksi, kuin Ernest sai, tuskin tulen juomaan sellaista määrää viinaakaan, ja uskon, ett minulle kyllä elämä maistuu niin kauan kuin sitä annetaan. Eikä minulla sitä paitsi ole edes haulikkoa, jolla Ernest muistaakseni tekonsa teki ja tuli varmaan rumaa jälkeä.


      • Tömmy Trabantmann
        JormaKKorhonen kirjoitti:

        …”Jornesti” ei tule niin tekemään, sillä tuskin tulen koskaan saamaan kirjallista tuotantoani niin valmiiksi, kuin Ernest sai, tuskin tulen juomaan sellaista määrää viinaakaan, ja uskon, ett minulle kyllä elämä maistuu niin kauan kuin sitä annetaan. Eikä minulla sitä paitsi ole edes haulikkoa, jolla Ernest muistaakseni tekonsa teki ja tuli varmaan rumaa jälkeä.

        Itse tällaisena kepulaisena olen viehättynyt Karl Mayn teoksista.

        Hemingwayta luen jos en kerta kaikkiaan tahdo saada unta.


    • Sonnimies

      tuommoiset "manifestit".

      • JormaKKorhonen

        ...tuo "manifestini" ja mieluusti sen lukevat saisivat myös ymmärtää lukemansa. Joten ei sen pitäisi sinun päänsärkysi olla.

        Tässä sen sijaan on ihan sinulle omasi:

        Etelän mies oli lomamatkalla Lapissa.
        Iltanuotiolla hän kysäisi oppaalta:
        - Kuulehan Aslak, onkos se poron tavara samanlaista kuin naisella?
        - En mie tiiä. Kysy Jouniltha, se on saanu naistha!

        Ai miten miten tuo muka sinuun liittyy? No siten, kun en tiedä, oletko sinä tuo Aslak vai Jouni. Kertoisitko!


      • Häh heh huh
        JormaKKorhonen kirjoitti:

        ...tuo "manifestini" ja mieluusti sen lukevat saisivat myös ymmärtää lukemansa. Joten ei sen pitäisi sinun päänsärkysi olla.

        Tässä sen sijaan on ihan sinulle omasi:

        Etelän mies oli lomamatkalla Lapissa.
        Iltanuotiolla hän kysäisi oppaalta:
        - Kuulehan Aslak, onkos se poron tavara samanlaista kuin naisella?
        - En mie tiiä. Kysy Jouniltha, se on saanu naistha!

        Ai miten miten tuo muka sinuun liittyy? No siten, kun en tiedä, oletko sinä tuo Aslak vai Jouni. Kertoisitko!

        Näinkö sinulle kävi.


    • JormaKKorhonen

      ...nyt jumpasta tultuani ja sinibaretti-iltaan kohta lähtiessäni laitan vielä oleellisen eilisiltaisesta kevennyksestäni. Liittyen siis Nato-keskusteluun:

      Nuori nunna oli koulutuksessaan tullut seksivalistukseen. Abbedissa kysyy nuorelta nunnalta:
      - Mitä sinä tekisit, jos olisit yksin kävelemässä pimeässä metsässä ja vastaan tulisi mies, joka laskisi housut nilkkoihinsa?
      - Minä nostaisin hameeni helmat ylös, vastaa nuori nunna.
      - Mitä, oletko sinä menettänyt järkesi, kavahtaa abbedissa.
      - En ole. Minä vain luulen, että juoksen nopeammin helmat ylhäällä, kuin hän housut nilkoissa.


      Mpp ja Oiva ja eräät muut ilmeisesti ajattelevat tuon nuoren nunnan strategian parhaaksi, mutta he eivät ota huomioon sitä, että Suomi ei voi juosta minnekään siltä geopoliittiselta paikaltaan, jossa se on. Eikä kukaan tai mikään vie Venäjääkään siltä paikaltaan, jossa se on. Joten järkevää oli Jari Tervon ihmettely eräässä kolumnissaan, kun hän oli kuullut jonkun poliitikkomme sanovan, että meillä ei ole mitään uhkia: ”Mitä, minne Venäjä on viety? Eikö se enää ole siinä vieressämme? Miksi kukaan ei ole minulle kertonut?”.

      No – ehkäpä nuo mainitut ja eräät muut "kohottavat helmansa" uskoen siten pystyvänsä torjumaan raiskausaikeissa olevan eli antautuvat sovinnolla.

      Minä ja monet muut sen sijaan näemme olevan parempiakin konsteja sen estämiseksi, että Suomi-neito ei joutuisi raiskatuksi eikä sen tarvitsi sovinnollakaan antautua.

      Illan jatkoa!

      • tappiolle jäänti

        tuossakin keskustelussa on jäänyt kaivelemaan.
        Tuo ukko on ihan kaheli.

        Hän olisi varsinainen diktaattori, jos vain mahdollisuus siihen olisi.

        Suomen ei missään tapauksessa tulisi liityyä natoon. Silloin ihan varmasti jouduttaisiin kuseen.
        Mielipiteethän on sallituja, mutta kun tällä on vain muka aina se ainoa ja oikea.
        Liittymisestä kun ei uskalleta tehdä edes kansanäänestystä, kun tulos on jo tiedossa.

        Ovat sotahullut nuo,
        kyllä natoonkin jo liittyneet,
        vaan ei kunnon kansa.
        Sillä siinä piilee paha ansa.
        Se kun laukeaapi, niin silloin pamahtaapi.

        Ei pohjan poikia palele, eikä nato suojele.

        Tuolla natojäsenyydellä ei ole paskankaan virkaa jos meillä Venäjän kanssa tulisi ongelmia.

        Eikä ne Suomen takia tuolta tulemaan lähde.
        Hullua puhetta, ja mies yrittää asiantuntijaa esittää. Mitä ne tällä pahaisella pläntillä tekis.

        Kyllä ne menee norjan rannikolle saakka jos niin haluavat. Eikä nato sitä pystys estämään.
        Kyllä se niin on että pidetään puolustusvalmius vain ihan muita uhkia kuin Venäjää varten.
        Voisi olla viisampaa tehdä niiden kanssa enemmän tuota sotilaallistakin yhteistyötä, kun ovat noin lähelläkin.

        Ei enää eletä viime vuosituhatta.
        Puolustuskorkeakoulun porukatkaan eivät ole sinun kanssasi samoilla linjoilla.
        Mutta mitäpä sinä niistä tietäsitkään, kun olet vain kapteeni kaukaisilta ajoilta.
        Mitähän mieltä valiolla ollaan?
        Voipi venäläinen jättää tuotteet ostamatta natomaasta. Ajattalehan asioita tuoltakin kantilta, kuinka kalliiksi se natoon liittyminen loppujen lopuksi tulisi.

        Mutta ethän sinä kovakalloinen ymmärrä järkipuhetta.

        Kiitos iltapissistä jo etukäteen.


      • JormaKKorhonen
        tappiolle jäänti kirjoitti:

        tuossakin keskustelussa on jäänyt kaivelemaan.
        Tuo ukko on ihan kaheli.

        Hän olisi varsinainen diktaattori, jos vain mahdollisuus siihen olisi.

        Suomen ei missään tapauksessa tulisi liityyä natoon. Silloin ihan varmasti jouduttaisiin kuseen.
        Mielipiteethän on sallituja, mutta kun tällä on vain muka aina se ainoa ja oikea.
        Liittymisestä kun ei uskalleta tehdä edes kansanäänestystä, kun tulos on jo tiedossa.

        Ovat sotahullut nuo,
        kyllä natoonkin jo liittyneet,
        vaan ei kunnon kansa.
        Sillä siinä piilee paha ansa.
        Se kun laukeaapi, niin silloin pamahtaapi.

        Ei pohjan poikia palele, eikä nato suojele.

        Tuolla natojäsenyydellä ei ole paskankaan virkaa jos meillä Venäjän kanssa tulisi ongelmia.

        Eikä ne Suomen takia tuolta tulemaan lähde.
        Hullua puhetta, ja mies yrittää asiantuntijaa esittää. Mitä ne tällä pahaisella pläntillä tekis.

        Kyllä ne menee norjan rannikolle saakka jos niin haluavat. Eikä nato sitä pystys estämään.
        Kyllä se niin on että pidetään puolustusvalmius vain ihan muita uhkia kuin Venäjää varten.
        Voisi olla viisampaa tehdä niiden kanssa enemmän tuota sotilaallistakin yhteistyötä, kun ovat noin lähelläkin.

        Ei enää eletä viime vuosituhatta.
        Puolustuskorkeakoulun porukatkaan eivät ole sinun kanssasi samoilla linjoilla.
        Mutta mitäpä sinä niistä tietäsitkään, kun olet vain kapteeni kaukaisilta ajoilta.
        Mitähän mieltä valiolla ollaan?
        Voipi venäläinen jättää tuotteet ostamatta natomaasta. Ajattalehan asioita tuoltakin kantilta, kuinka kalliiksi se natoon liittyminen loppujen lopuksi tulisi.

        Mutta ethän sinä kovakalloinen ymmärrä järkipuhetta.

        Kiitos iltapissistä jo etukäteen.

        Seuraat minua kuin hai laivaa, ja laitat noita viestejäsi, joista oikein hyökyy syvä ahdistuneisuus. Miksi moinen; siis kannoillani roikkuminen ja ahdistuneisuutesi? Jos se on alemmuudentuntoa ja/tai kateutta minua kohtaan, niin olosi helpottuu, kun et huomioi minua ollenkaan, vaan pysyt kaukana.

        Miksi et rekisteröidy, kun ilmeisesti haluat, että olet aina samaksi tunnistettava? Et kai luule, ettei terävät silmät ja selvän pään omaava ihminen tunnista noita tekstejäsi aina laatimiksesi. Aina niissä on sama ahdistuneisuus, samat puutteet teknisesti (ulkoasussa), samat maneerit sanonnoissa ja samat kirjoitusvirheet. Ja sama asenne ja samat minua koskevat määritykset narsismeineen ym.

        Ja sama outo käsitys tämän nettikeskustelun tarkoituksesta. Mitä ihmettä tarkoitat sillä, että olisin aina ”hävinnyt” jonkin keskustelun? En minä koe olevani kilpailuissa, enkä esitä mitään voittaakseni, vaan esitän sellaista, joka mielessäni on ja useimmiten sen hyväksi ja oikeaksi näen. Joskus ihan provosoidakseni esitän jotain vastoin oikeaa käsitystäni. Ja useammin olen liikkeellä pienellä huumorilla kuin haudanvakavalla tosikkomaisuudella, joka on yksi sinun tunnusmerkeistäsi.


        Siis miksi seuraat minua ja ahdistut yhä lisää? Jos niin haluat tehdä, voisit rekisteröityäkin, koskapa olet varmasti tunnistettava ihan aina. Et kai väitä, etteivät nuo olisi sinun tekstejäsi (lisääkin voisin löytää, mutta en viitsi tässä kiireessä enempää etsiä):

        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=110&conference=1500000000000105&posting=22000000029555416

        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=110&conference=1500000000000105&posting=22000000029576118

        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=110&conference=1500000000000105&posting=22000000029483286

        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=110&conference=1500000000000105&posting=22000000029495186

        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=110&conference=1500000000000105&posting=22000000029433266


        Et sinä tuolla tavalla ainakaan vahvista itsetuntoasi, vaan ihan päinvastoin menetät sen rippeetkin. Joten koetapa ajatella asiaa ja tehdä oikeat johtopäätökset ja toimia niiden mukaan!


      • Vetää psykapia
        JormaKKorhonen kirjoitti:

        Seuraat minua kuin hai laivaa, ja laitat noita viestejäsi, joista oikein hyökyy syvä ahdistuneisuus. Miksi moinen; siis kannoillani roikkuminen ja ahdistuneisuutesi? Jos se on alemmuudentuntoa ja/tai kateutta minua kohtaan, niin olosi helpottuu, kun et huomioi minua ollenkaan, vaan pysyt kaukana.

        Miksi et rekisteröidy, kun ilmeisesti haluat, että olet aina samaksi tunnistettava? Et kai luule, ettei terävät silmät ja selvän pään omaava ihminen tunnista noita tekstejäsi aina laatimiksesi. Aina niissä on sama ahdistuneisuus, samat puutteet teknisesti (ulkoasussa), samat maneerit sanonnoissa ja samat kirjoitusvirheet. Ja sama asenne ja samat minua koskevat määritykset narsismeineen ym.

        Ja sama outo käsitys tämän nettikeskustelun tarkoituksesta. Mitä ihmettä tarkoitat sillä, että olisin aina ”hävinnyt” jonkin keskustelun? En minä koe olevani kilpailuissa, enkä esitä mitään voittaakseni, vaan esitän sellaista, joka mielessäni on ja useimmiten sen hyväksi ja oikeaksi näen. Joskus ihan provosoidakseni esitän jotain vastoin oikeaa käsitystäni. Ja useammin olen liikkeellä pienellä huumorilla kuin haudanvakavalla tosikkomaisuudella, joka on yksi sinun tunnusmerkeistäsi.


        Siis miksi seuraat minua ja ahdistut yhä lisää? Jos niin haluat tehdä, voisit rekisteröityäkin, koskapa olet varmasti tunnistettava ihan aina. Et kai väitä, etteivät nuo olisi sinun tekstejäsi (lisääkin voisin löytää, mutta en viitsi tässä kiireessä enempää etsiä):

        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=110&conference=1500000000000105&posting=22000000029555416

        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=110&conference=1500000000000105&posting=22000000029576118

        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=110&conference=1500000000000105&posting=22000000029483286

        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=110&conference=1500000000000105&posting=22000000029495186

        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=110&conference=1500000000000105&posting=22000000029433266


        Et sinä tuolla tavalla ainakaan vahvista itsetuntoasi, vaan ihan päinvastoin menetät sen rippeetkin. Joten koetapa ajatella asiaa ja tehdä oikeat johtopäätökset ja toimia niiden mukaan!

        mennen tullen kölin alta.


      • JormaKKorhonen
        Vetää psykapia kirjoitti:

        mennen tullen kölin alta.

        ...ettetkö olisi edelleen sama! Ei kai täällä monia niin sairasmielisiä liene, että näkevät tällaisen nettikeskustelun jonakin kilpailuna, jossa on häviäjiä ja voittajia ja joitakin vedetään ihan kölin alta. Vain oman alemmuudentunnon tuottama syvä ahdistuneisuus tuollaisia saa sinut näkemään.


    • suomettumista...

      nyt USA,n suuntaan! Eikö rohkeus riitä puolustamaan maata yksin?

      Kuka puolustusvoimain komentaja se vastasi että: "Herra Routshers, suomi on valmis puolustamaan mistä ilmansuunnasta tahansa tulevan hyökkäyksen"...

      Mitä ne nykyajan kapi-ukot oikein "maitoilee"?

      • JormaKKorhonen

        En ole nykyinen kapiainen, sillä eiväthän he saa puhua totuuksia julki, vaan täytyy puristaa käsi nyrkkiin taskussa ja olla hiljaa, kun rehellinen puhe tuossa asiassa katsottaisiin politikoinniksi, joka sotilailta on kiellettyä. Mutta omassa keskuudessaan he kyllä puhuvat, hiljaa silloinkin. Tänäkin iltana tuolla sinibaretti-illassa kuulin muutaman mielipiteen, joka oli ihan samanlainen kuin minullakin.

        Mutta heti eläköidyttyään monetkin entiset sotilaat ovat tulleet julki mielipiteineen. Mm. sotilaslehdissä he ovat esittäneet hyvin huolestuneita näkemyksiään omasta puolustuskyvystämme. Joku Hägglund on poikkeus ideoineen Euroopan yhteisistä puolustusvoimista, ja niin siksi, että mies oli muutamia vuosia EU:n korkeimman sotilasjohtajan virassa.

        Vaikka meillä edelleen koulutetaan n. 25 000 varusmiehen vuosiluokka ja vaikka reservimme on EU-maiden suurimpia, sillä ei ole paljonkaan todellista arvoa uskottavan puolustuksemme kannalta. Sen koulutuskaan ei ole riittävä varusmiesajan lyhyyden ja hyvin vähäisten kertausharjoitusten johdosta ja siltä puuttuu oleellisin: tarvittavat välineet!

        Koko reservimmekin on sittenkin vähäinen esim. pitkälle itärajallemme laitettavaksi, ja vaikka joka ukolle olisi jonkinlainen torrakko käteen, niin huono olisi turva maallemme! Ja vaikka jollekin rintamalohkolle keskitettäisiin 50 000 miestä nykykalustollamme, se olisi perin heikko vastus vaikkapa vain 5000:lla miehellä hyökkäävälle viholliselle, jotka tulisivat aaltoina tuhannella lentokoneella ja tuhannella panssarivaunulla, joissa olisi huippunykyaikainen aseistus.

        Eikä laivastommekaan tarjoama turva olisi riittävä pitkällä rannikollamme, eikä karikkoinen saaristommekaan pitemmän päälle anna riittävää turvaa tuhansin aluksi ja lentokonein höökivää vihollista vastaan. Noilla vihollistaistelijoilla olisi kaikissa aselajeissa myös ajallisesti aivan eri luokkaa oleva koulutuskin ja osaamistaso kuin meidän reserviläisillämme. Ja tarvittaessa sillä vihollisella olisi panna peliin myös moninkertainen miesylivoima.


        Meillä Suomessa on erinomainen maanpuolustushenki, jonka merkitystä ei sovi aliarvioida. Myös sotilaittemme koulutus ja osaamistaso on hyvä san pituuteen nähden. Sotilaittemme osaaminen on saanut arvostusta mm. noissa rauhanturvajoukoissa, joissa olen vuosia palvellut. Mutta ei tilanteemme "hyvyyttä" liioin saa yliarvioida, sillä sellainen saattaisi toden tullen koitua kohtalokkaaksi. Järki pitäisi olla myös maanpuolustusasioita ja varsinkin niitä arvioidessa.

        Nyt, kun joukkoja joka tapauksessa joudutaan vähentämään, ja kaiken sotakaluston ja –matriaalin hintojen noustessa hurjaa vauhtia puolustuskykymme yhä vähenee. Ainoa järkevä keino on armeijamme miesvoiman reilukin vähentäminen, mm. yleisestä asevelvollisuudesta osittaisella luopumisella, ja armeijamme muuttamisella yhä enemmän ammattimaiseksi. Ja sitten me liittyisimme Natoon, johon kuuluvin maiden joukot ovatkin valtaosin ammattisotilaita. ja niin uskon tapahtuvankin, olen siitä jopa ihan varma. Kysymys on vain siitä, koska se tapahtuu. Toivottavasti kuitenkin ajoissa.

        Eli tällaista on se ”natokiima”; vastuuntuntoista ajattelua maamme ja kansalaistemme hyväksi, huolenkantoa olemassaolostamme.


    • JormaKKorhonen

      Kiitoksia tähän mennessä tulleista puheenvuoroista. Itse en tällä erää jatka, vaan rupean katsomaan digiboxini tallentamaa A-talkia ja kuuntelemaan Risikon ja Kiviniemen koottuja selityksiä!

      Hyvää yötä!

    • sdp:n osasto?

      Kun näkyvät kesäisin kokoontuvan Hakaniemen graniittilinnan Juttu-Tuvan terassilla-



      Kesäkuukausien torstaisin tapaamme vapaamuotoisesti Ravintola Juttu-Tuvan terassilla.

      http://www.helsb.org/kokouspaikka.htm

      • JormaKKorhonen

        ...tai minkään muun puolueen osasto tuo Helsingin Sinibaretit, vaan varmasti riippumaton ja roikkumaton kaikista puolueista. Siksipä uskallamme kesäisin kokoontua Juttutuvan terassiilla, meren (Eläintarhanlahden) äärellä, kun emme kuule siellä Hagiksen punakoneen kammottavaa jyrinää ;)

        Muuten, seuraavassa kokouksessamme eli ensi kuussa nimemme varmaan muuttuu Helsingin Rauhanturvaajiksi. Liittomme on jo nimeltään Suomen Rauhanturvaajaliitto. Nimen muutos on aiheellinen siksi, että yhä useammat rauhanturvaajat alkavat olla Naton vihreän baretin alla palvelleita.

        Olen muuten tuon "edesmenneen" Suomen Sinibarettiliiton perustajajäseniä ja myös sen ensimmäisen hallituksen jäsen vuosina 1968-70.


      • kai nyt himansa tuntee?

        Ei jumankauta! Stadilaiset ginibaretit eivät edes tunne Helsingin keskustaa, kun pitää oikein kartta laittaa?


    • JormaKKorhonen

      …B-luokkaa, kun luvatut ministerit Risikko ja Kiviniemi eivät osallistuneetkaan. Vanhanen oli kieltänyt. Onhan Matilla otteet, jotka kertovat hänen itsetuntonsa jo ylittäneen hänen kyvykkyytensä, kun vielä hiljattain – sdp:n ollessa hallituskumppanina – tilanne oli pikemmin päinvastoin.

      Puhun nyt tuosta tv-ohjelmasta, jonka vasta juuri äsken ja vähän ”juoksutellenkin” katsoin digiboxini tallettamana.

      Hyvin totesi Eero Heinäluoma, että ”ammattiselittäjä Zyskowicks" on pantu asialle ministerien puolesta. Mutta eivät Benin selitykset nyt oikein purreet. Kun hallituskumppania edustanut kansanedustaja Sihto tuki pikemminkin Heinäluomaa, eikä Benin puoluetoveri, Tehyn puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesolakaan Benille tukeaan antanut, pikemmin päinvastoin. Hyvin Sihto lohkaisikin L-P:sta, että ”kokoomuslainen, toistaiseksi”.

      Eero Heinäluoma esiintyi enemmän edukseen kuin juuri koskaan minun näkemissäni tilaisuuksissa. Tiedän toki, että Heinäluomalla ovat ajantasaiset asiatiedot aina hallussa ja esim. Varusmiesliiton aikaista työpariaan Vanhasta paljon sanavalmiimpana hyvin osaa ne esittääkin, mutta nyt kyllä hän pääsi oikein loistamaan, kun tuli tuosta vaan kuntien talouden summia koskevat luvut, joiden suhteen Zysse oli juuri todennut, ettei hän pysty niitä noin vain esittämään.

      Heinäluomasta vastoin aikaisempaa käsitystäni saattaisi kyllä tulla ihan hyvä pääministeri seuraavalle hallituksellemme. Harmi vain, että se tulee ilmeisesti jälleen olemaan punamulta, kun kokoomus sortui vaalikiihkossaan lupauksiin, jotka jäävät siltä täyttämättä ja katkaisevat kokoomuksen lupaavasti alkaneen nousukiidon.

      Mutta onhan seuraaviin ek-vaaleihin vielä aikaa. Saattaa se kepukin vielä onnistua toimimaan niin, että pääsisi luonnolliseen kokoonsa ja sitä vastaavalle paikalleen ;))

      • niin saa pieniä

        Älä runkatessasikaan kuvittele, että heinäpaalista tulee pääministeri. pitää osata muutakin kuin vittuilla.


    • Kuka täällä

      ylikierroksilla kirjoittelee. Olisi tosiaan asiaa ammattiauttajalle.

      • JormaKKorhonen

        ...tai ottaa kantaa heidän esittämäänsä mielipiteeseen, sillä sitä varten he ovat sen esittäneet. Siis jopa sinunlaisellesi ja noinkin väärään mielipiteeseen.

        Eikö sinulle ole opetettu käytöstapoja? Jos ei kotona niin tehty, niin luulisi vähäisenkin koulunkäynnin ja vaatimattomankin elämän jotain opettaneen. Kun minullekin, vähäisistä vähäisimmälle, niin on tapahtunut.


      • ammattiauttajan
        JormaKKorhonen kirjoitti:

        ...tai ottaa kantaa heidän esittämäänsä mielipiteeseen, sillä sitä varten he ovat sen esittäneet. Siis jopa sinunlaisellesi ja noinkin väärään mielipiteeseen.

        Eikö sinulle ole opetettu käytöstapoja? Jos ei kotona niin tehty, niin luulisi vähäisenkin koulunkäynnin ja vaatimattomankin elämän jotain opettaneen. Kun minullekin, vähäisistä vähäisimmälle, niin on tapahtunut.

        puoleen. Ei ole normaalia vastata jokaiseen kirjoitukseen haukkumalla ja tunkea omaa tyhmää mielipidettä joka paikkaan.


      • UPEARehtiSOTILAS
        ammattiauttajan kirjoitti:

        puoleen. Ei ole normaalia vastata jokaiseen kirjoitukseen haukkumalla ja tunkea omaa tyhmää mielipidettä joka paikkaan.

        Auttaa jonkun pitäisi vanhusta kun jo yli 13 vuotta ...


    • Anonyymi

      Vanhus on aisaossi.

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Cynthia Woods

      😋😍😋😍😋😍😋😍😋 💋 ­­­N­­y­m­­­f­o­­m­­a­­a­­­n­i -> https://x18.fun/girl04372247#CynthiaWoods 🔞💋❤️💋❤️💋🔞�
      YIT-Yhtymä
      1
      14826
    2. Perustele miksi hän ei

      Ole sopiva sinulle
      Ikävä
      184
      1784
    3. Mikä oli nainen

      Paras yhteinen hetkemme niistä pienistä ja vähäisistä.
      Ikävä
      77
      1124
    4. Miksi sinulla, nainen

      On niin negatiivinen asenne minuun ja yleensäkin negatiivinen käsitys?
      Ikävä
      113
      1123
    5. Nainen, millainen tilanne oli

      kun huomasit ihastuneesi häneen oikein kunnolla. Missä tapahtui ja milloin
      Ikävä
      64
      1046
    6. Lakeisha Coleman

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 💋 ­­N­y­­­m­f­­o­­m­a­­­a­n­­i -> https://x18.fun/girl08105348#LakeishaColeman 🔞💋❤️💋❤️💋🔞
      Synnytys
      0
      981
    7. Pamela Orr

      😋😋😋😋😋😋😋😋😋😋 🍒 ­­­N­y­­m­f­­o­­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl06055581#PamelaOrr 🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
      Star Wars
      0
      980
    8. Allison Queen

      🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒 ❤️ ­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­­n­­­i -> https://x18.fun/girl07854217#AllisonQueen 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞
      Vedonlyönti
      0
      976
    9. Jennifer Mitchell

      🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑 🔞 ­­N­y­­m­­­f­o­­m­­­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl08490246#JenniferMitchell 🔞❤️💋❤️💋❤️
      Joensuu
      0
      974
    10. Aimee Dvorak

      😍😋😍😋😍😋😍😋😍 💋 ­­N­­­y­­­m­­f­o­m­a­a­n­­­i -> https://x18.fun/girl02740429#AimeeDvorak 🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋
      0
      973
    Aihe