Onko olemassa metanolin syntymisvaara jos pikahiivalla (mega-turbo hiiva)käytettävään nesteeseen (jossa saattaa olla pektiiniä, mutta tässä tapauksessa nyt puhun kaupan täymehuista) lisätään pektolaasia? Entäs jos lisään pektolaasin käymisen loputtua? Entä muut haitta-aineet?
Metanolin syntyminen
joojopu
1
757
Vastaukset
- Tenu
Käymisreaktiossa syntyy aina vähän metanolia, mutta määrä on niin vähäinen ettei sillä ole mitään väliä. Sen takia pontikkaa keitettäessä lasketaan aina vähän alusta pois, koska metanoli tulee ensimmäisenä ulos. Isossa pannussa (satoja litroja) Tuo eka huikka voisi tehä vähän huonoa, mutta jotain kotiviiniä tuskin vedät montaa litraa. Niin ja tuo pektolaasin tarkotus on irrottaa marjoista makuaineet.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 863601
Kerro jotakin hauskaa. :)
Kirjoita jotakin mukavaa vaikka kaivatustasi. :) Ei törkytekstejä kiitos. :)813260Mä sanon tän suoraan.
Se on sun käytös mikä ajaa pois. Et välitä muitten tunteista kun omistasi.683082On olemassa tiettyjä sääntöjä!
Ja jos aiot pärjätä mun kanssa niin teet vain niinkuin mä sanon. Mieheltä Naiselle702730Oliko pakko olla taas tyly?
Miksi oot niin tyly mua kohtaan nykyään? Ei edes tunneta kunnolla. Katseita vaihdettu ja varmasti tunteet molemmin puoli442232- 651822
Huomenna heitän järjen
romukoppaan ja annan tunteen viedä. Kerran tässä kuitenkin vain eletään. Muistan myös jonkun minua viisaamman sanoneen,271789- 351745
Hyvää huomenta
Hyvää huomenta ja alkavaa viikonloppua ihanalle naiselle! Mitä ikinä teetkään, niin täälä sua yksi miekkonen ajattelee.181709- 601658