kilometrikorvaukset

maikoli

yhtiömuotona TMI, täytän ajopäiväkirjaa, eli ajan työkohteisiin omalla autolla, kuinka paljon noita kilometrejä saa verotuksessa vähentää?Eli onko joku katto?Minulla tulee niitä paljon, ja siksi kysyn.

7

1085

  Vastaukset

  • Missään ei ole määritelty rajaa km-korvauksille.

   Tietysti, jos puhutaan huomattavasta määrästä, voipi verottaja pyytää tarkempaa selvitystä asiaan. Mutta sehän silloin ajopäiväkirjasta selviää.

   toinen vaihtoehto verottajalle on, tiedustella auton kokonaiskustannuksia ja verrata omia ajoja, sekä firman ajoja. Mikäli autokulut bensoineen, poistoineen yms.) ovat vähemmän kuin km-korvaukset, voipi verottaja katsoa auton olevan tmi:n omaisuutta ja tällä perusteella olla hyväksymättä ylisuuria km-korvauksia.

  • Et taida saada kilometrikorvauksia. Verottaja katsoo auton kuuluvan toiminimelle. Osakeyhtiössä saisit sen 0,43 kilometriltä. Näin meinas oma kirjanpitäjä. Kyllä se vaan niin menee. Mutta vähennyksiin saat kuluina auton, polttoaineet ym.

   • Saako muuten auton huollotkin vähentää. Saako myös alv pois. Kertokaa joku viisaampi yrittäjä.


   • vaihtaa kirjanpitäjää jos se tollasia sulle juttelee, ihan vinkkinä vaan...


   • ei se nyt ihan noin mene. pakettiautohan on yleensä yrityksen (tmi:n oy:n, ky:n) kirjanpidossa, jolloin kaikki auton kulut voidaan vähentää alvillisina. yksityiskäytön osuus pitäisi vähentää pois yrityksen kuluista, mutta harvemmin näin tehdään, sillä yleensä yrittäjällä on myös henkilöauto, jolla ajaa omat ajonsa.
    henkilöauto voidaan viedä yrityksen kirjanpitoon, jos sen ajokilometreistä yli puolet on firman ajoja. tässä tapauksessa auton kulut vähennetään kirjanpidossa alvittomina. oman käytön osuus osoitetaan ajopäiväkirjalla. omat ajot eivät siis kuulu yrityksen kirjanpidossa vähennettäviin kuluihin. yksityisajoja voidaan esittää myös vähennettäväksi 43 senttiä/km, sikäli mikäli ajoja on alle puolet yks.auton ajoista. tästäkin on pidettävä ajopäiväkirjaa. onpa verottaja hyväksynyt tuon 43 sentin vähennyksen, vaikka yksityisautolla on ajettu melkein pelkästään yrityksen ajoja. riippuu verottajasta.
    se mitä autokuluista voi vähentää, riippuu siis pääosin siitä, onko auto paketti- vai hlöauto. ei siis niinkään yritysmuodosta.


   • vähennykset kirjoitti:

    Saako muuten auton huollotkin vähentää. Saako myös alv pois. Kertokaa joku viisaampi yrittäjä.

    saa - kaiken, jos on pakettiauto/kuorma-auto, ja tarvitset sitä työssäsi


   • Siis, jos yksityisautolla ajetuista kilometreistä yli puolet on yksityisajoja, toiminimen haltija voi tehdä verotuksessaan ns lisävähennyksen yksityisautolla ajetuista kilometreistä. Se on tuo 43 senttiä/ km.
    Kuluja voi arvonlisäverottomana kirjata kirjanpitoon ja ehkä on syytäkin, jos ei olla ihan varmoja siitä ylittyykö tuo 50 % raja. Nämä kirjatut sitten huomioidaan siinä laskelmassa lisävähennyksestä. Jos raja ylittyy, silloin ei enää tehdä vähennystä, verottaja katsoo auton kuuluvan yritystoiminnan varallisuudeksi. Tuolloin vähennetään vain kulut.

    Mutta, jos yrityksellä on pakettiauto, kaikki voi vähentää arvonlisäverollisena, yksityisajot, jos niitä on, on selvitettävä tietenkin.

    Oy:ssä, ky:ssä ay:ssä voi maksaa kilometrikorvauksia samoilla perusteilla kuin palkansaajallekin.


  suomi24-logo

  Osallistu keskusteluun

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Stefan on puhunut Seiskassa: Naapurien juoruaminen ei häntä haittaa.

   Stefan kertoo, että rakentaa Sofian kanssa kotia tietoisena naapureiden katseista, eikä häntä haittaa, vaikka naapurit soittelevat heistä lehteen.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   101
   8565