Kumpi on ..

oikein?

Jos tietää, että Jeesus antaa ilon,mielekkyyden ja rauhan elämään ja lopulta ikuisen elämänkin, mutta ei kerro siitä muille ihmisille, koska se on usein vähän rasittavaa, onko se oikein?

Onko oikein antaa tietämättömien elää ilman tätä rauhaa & iloa ja lopulta päätyä sinne kamalaan paikkaan,helvettiin, josta itse on saanut käsittämättömästi pelastua (ehkäpä juuri jonkun sitkeän tyypin takia, joka jaksoi kertoa..)?

Käsi sydämelle, kumpi on oikein?

Jos sanot, että Jumala ei ole totta, TIEDÄTKÖ sen? Jos et ole koskaan oikeasti ja vilpittömästi ottanut asiasta selvää(testannut Jumalaa, kysynyt rehellisesti esim. Oletko siellä..?), et voi sanoa, että tiedät ettei Jumala ole totta.Uskallan haastaa sinut tähän kokeeseen, sillä Raamatussa luvataan, että jos ihminen rehellisesti etsii Jumalaa, Jumala todistaa olevansa olemassa, tavalla tai toisella.

Uskova ihminen tietää, että Jumala on totta. Kuka tässä vastahankaisessa maailmassa viitsisi muuten edes vastavirtaan kulkea, vieläpä hyvillä mielin:D Sen vuoksi Jumalasta täytyy opettaa. Rakkauden vuoksi.

6

349

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on rakkautta

      niin miksi pitää kertoa, vaikka tietää sen ärsyttävän kuulijaa? Tajuat kai, ettet sinä ole ainoa ihminen tässä maassa, joka tuota yhtä samaa katsoo tarpeelliseksi kertoa. Tynnyrissä on elänyt se aikuinen suomalinen, joka ei jo monen monituista kertaa olisi usean eri ihmisen ja tahon toimesta kristinuskon ilosanomaa kuullut. Mikä tahansa asia jatkuvasti ja toistuvasti kerrottuna alkaa täyttää tuputuksen tunnusmerkit.

      "Onko oikein antaa tietämättömien elää ilman tätä rauhaa & iloa ja lopulta päätyä sinnhe kamalaan paikkaan, helvettiin"

      1. Monenko todella kuvittelet olevan vielä tietämätön tässä asiassa? Paljonko luulet olevan niitä ihmisiä, jolle joku ei olisi jo kertonut, ja siksi kaipaisi vielä juuri sinun julistuksiasi?

      2. Mistä päättelet, että ei-kristityt eläisivät ilman rauhaa ja iloa? Jo tuollainen oletus on loukkaava, ja saa toisen suhtautumaan sinuun epäluuloisesti. Se tuskin on hyväksi viestillesi.

      3. Sitten tämä helvetti juttu vesittää koko ilosanomasi. Sinun Jumalasi haluaa rankaista ikuisesti ihmisiä vain siksi, että he sattuvat uskomaan toisin kuin hän haluaisi, riippumatta siitä, miten hyvin he elämänsä ovat eläneet. Suurin osa ei-kristiyistä pitää tätä epäoikeudenmukaisena ja julmana. Joten helvetillä hurmioimisesi saa pikemminkin ihmiset kääntymään kristinuskoa vastaan kuin sen puoleen. Miksi kukiaan haluaisi palvoa näin sadistista jumalaa?

      Sinun ilosanomasi on jo peruslähtökohdiltaan pielessä, sillä se perustuu kokoajan oletukseen, että toisen elämä on jotenkin huonompaa kuin omasi, toiset ovat jotenkin tyhmempiä ja tietämättömämpiä kuin sinä olet ja jotenkin huonompia ihmisinä kuin sinä. Miltä sinusta tuntuisi, jos sinua yritettäisiin saada vakuuttuneeksi jostain väittämällä, että sinä olet onneton, rauhaton, tietämätön ja niin paha, että ansaitset ikuisen rangaistuksen jollet vaihda uskontoasi?

      • gas

        eikä halua toisen joutuvan helvettiin. Sillä juuri helvetinpelko ajaa Jeesuksen luo, joka voi vapauttaa helvetinpelosta.


      • zdfnb

        siinä se eroaa kaikista muista uskomisista. Uskonnon harjoittaminen onnistuu keltä vaan, mutta elävä usko on jo sitten ihan muuta


    • hannu huttula

      sydämen usko tuo vanhurskauden ja SUUN TUNNUSTUS pelastuksen. Tapio Nousiainen kirjoittaa mahtavassa kirjassaan Yksi ainoa elämä muun tärkeän lisäksi juuri siitä, että suun tunnustus on monelle tiukka paikka, ja uskoontulo ehkä jää kiikastamaan juuri siitä, se ikäänkuin pysähtyy siihen, en tiiä, miten lie, sellasen käsityksen tosta kirjasta ainakin saa. Ei kehtaa myöntää vaikkapa työkaverille, koulukaverille tai naapurilleen olevansa uskossa. Monesti tuosta suun tunnustuksesta kuulemma seuraa sitä, että tunnustajaa pilkataan ja hänestä puhutaan paskaa. Mutta ite ainaki oon tullu siihen tulokseen, että parempi kärsiä helvetti ennen kuolemaa kuin sen jälkeen. Siis meinaan että Helvettiin kulkee mukava ja leveä tie, Taivaaseen kapea ja katkera. Mutta jos suostuu tulemaan uskoon, niin saapahan ainakin rauhan sisimpäänsä ja poistuu sellanen lamaannuttava turvattomuus ja levottomuus.
      Ite luin ton kirjan joko 17- tai 18-vuotiaana, ja täytyy sanoa, että ahistavin ja pelottavin kirja minkä oon koskaan lukenu. En tiiä sitte, tulinko ehkä uskoon juuri tuon kirjan kautta, oli se sellanen pyssäyttävä kokemus!
      Viime aikoina oon useasti miettimy, oonko oikeesti uskossa vai onko tää vaan totenapitämistä.

      Mutta armo on joka tapauksessa täysin käsittämätön asia, niin järjenvastainen kuin mahollista, ja siksipä uskoon ei voikaan tulla omin voimin, koska olemme järjen sokeuttamia.

      No niin, kannattaa siis ehottomasti kertoa asiasta muillekin, tai voi toki käydä niinkin, että joku uskosta vielä osaton näkee sun elämän muuttuneen niin radikaalisti, että se ite kiinnostuu kysymään jotain ja ottamaan esille uskonasiat....

    • hannu huttula

      sulta, ootko uskossa. Ja voihan sen silloinkin tunnustaa, että oon. Tuputtaminen/tyrkyttäminen ei oo hyvä ajatus, se herättää takuulla vastustusta. Ei Jumalakaan ketään pakota taivaaseen eli tulemaan uskoon, Jumalan taktiikka on houkuttelu.
      Jumala saattaa järjestää elämämme sellaiseksi, että alamme etsiä apua jostain ja silloin hän tarjoaa tuota mahollisuutta eli antaa etsikonajan. Ja etsikonaika jos mikä on armoa! On oikeestaan ihmisen oma valinta, meneekö hän taivaaseen vai helvettiin, sillä juuri etsikon aikana hänellä on mahollisuus tehä ratkaisu! Se on silloin siis omasta tahdosta kiinni!

    • Ateistityyppi

      Joskus aivan nappulana kokeilin, kun en ollut varma asiasta. Katsoin ikkunasta ja kysäisin mielessäni jotenkin tyyliin; "Anna joku merkki että tiedän että olisit siellä". Ei tullut merkkiä, uskonto jäi.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      52
      3787
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2128
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1614
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      17
      1467
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      11
      1411
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      20
      1322
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1228
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      8
      1144
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      10
      1089
    10. 23
      1059
    Aihe