Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Miten rahaa sijoitetaan?

Mathias89

Kaipaisin neuvoja mitenkä menetellä jos on saanut suuren summan rahaa? Tai mitenkä menettelisitte? Siis sain tässä hiljattain täysin yllätyksenä suuren rahasumman, joka todella järisytti minun elämäntilanteen. Olen nuori opiskelija ja elänyt aina "halvalla" ja opintolainaakin on tullut otettua ja koin täysin suuren muutoksen elämäntilanteeseen parisen viikkoa sitten. Tietenkin alussa tuli osteltua aivan uutta luksusta, josta on vain unelmoinut. Mutta heräsin tässä yksi viikonloppu päivien juhlimisen jälkeen että pakko vähän hiljentää tahtia. Olen vain sukulaisille kertonut "muutoksesta" elämässä. Jos kavereille kertoisin saaneeni rahaa, he varmaan asennoituisivat minuun erilailla. Elikkä jos jatkan tälläistä "kimi räikkösmäistä" juhlimasta, eihän minulla ole kohta rahaa, tai ainakaan lapsille antaa, jos nyt niitä tulee.

Olen tässä vähän ajatellut sijoittamista. Vanhemmat sanoivat että osta osakkeita. He eivät tiedä asiasta sen enempää kuin minäkään, kun ovat melko käöhiä ja eläkkeellä. Mihin kannattais sijoittaa rahaa, niin että siitä tulevaisuudessa vois tulla lisää. Onko suomessa mitään raha-neuvonta palveluja tai jotain?

66

34380

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kitupiikki.

      Marssi nyt ensin omaan pankkiisi ja kerro että tarvitset apua sijoituksiin. Sovit ajan sijoitusneujona kanssa ja pähkäilette vaihtoehtoja.

      Erilaisia sijoitusinstrumentteja on paljon:

      Pienellä riskillä ja pienellä tuotolla voit sijoittaa korkoihin joko erilaisilla tileillä, korkorahastoilla, joukkovelkakirjalainoilla tms.

      Voit sijoittaa suoraan osakkeisiin suuremmalla riskillä ja paremmalla tuotolla.

      Tai osake / korko / yhdistelmä -rahastoihin joko känttäsummana tai jatkuvana.

      Tai esim sijoitusvakuutuksiin, jolloin pääset hallinnoimaan kerralla useampia rahastoja ilman että verottaja on joka välissä mukana.

      Tai kiinteistöihin joko rahastojen kautta tai ostamalla suoraan.

      Tärkeää on kuitenkin hajauttaa sijoitukset, eli "ei kaikkia munia samaan koriin". Huomioi myös ajallinen hajautus (sitä moni ei hoksaa). Eli karkeasti sanottuna: älä osta koko rahalla vain yhden firman osakkeita kerralla.

      Jos rahaa on reippaasti, yli 100 000 e, niin kannattanee harkita henkilökohtaista sijoituspalvelua. Ainakin OP:ssa voi antaa antaa täyden valtakirjan alan ammttilaisille jotka hoitavat omaisuuttasi haluamallasi tavalla, joko niin että he joitavat homman ja sinä vain makoilet tai niin että pääset halutessasi tekemään päätöksiä sijoituksissa.

      Mutta kannattaa myös kilpailuttaa pankkeja. Eli käyt esittämäsäs asiasi ja pyydät ehdotuksen useammasta paikasta. Sijoittamisellakin on hintansa. Ja rahamiehen/naisen kannattaa huomioida myös saatu palvelu. Ja jos varaa on niin mikään ei estä käyttämästä useampia pankkeja.

      Tällä hetkellä koko maailmantalous on käymistilassa ja pitkä nousukausi voi loppua. Joten tällä hetkellä en suosittelisi kovin riskipitoisia sijoituksia, vaan koita turvata pääoman säilyminen vaikka pienelläkin tuotolla. Esim. korkeakorkoiset talletukset, korkorahastot ja kulta voisivat olla nyt turvasatamia. Sitten kun rysähtää voit lähteä "ostoksille".

      Ja tosiaan, se "räikkösmäinen" elämä on varmin tapa saada tili tyhjäksi ja olet taas siinä mistä lähdit - eli köyhä. Rikkaat pysyvät rikkaina koska he elävät pääomansa tuotolla, eivätkä syö pääomaa.

      • teemunideapaja

        ja maksimoi tuotto. Näin tulee tehdä oli sitten köyhä tai rikas. Rikkaus vain määrittelee, että kuinka korkean elintason saavutat. Rahalla hankitaan sellaiset asiat, jotka lopettavat ylläpitokustannukset, kuten sähköauto ja oma talo. Lisäksi hankitaan tarvitut asiat, kuten harrastusvälineet. Sen jälkeen raha laitetaan pankkiin ja eletään koroilla. Kun olet minimoinut elinkustannukset, 1000 euron korkotulot kuussa riittävät mainiosti.


      • Matkalippu

        Thaimaaseen ja paa haiseen, kohta ei ongelmia.. Tuleva persaukinen, varo huorat vie kun oot noinkin nuija et täällä kysellään höhöhöööö


      • markusossi
        teemunideapaja kirjoitti:

        ja maksimoi tuotto. Näin tulee tehdä oli sitten köyhä tai rikas. Rikkaus vain määrittelee, että kuinka korkean elintason saavutat. Rahalla hankitaan sellaiset asiat, jotka lopettavat ylläpitokustannukset, kuten sähköauto ja oma talo. Lisäksi hankitaan tarvitut asiat, kuten harrastusvälineet. Sen jälkeen raha laitetaan pankkiin ja eletään koroilla. Kun olet minimoinut elinkustannukset, 1000 euron korkotulot kuussa riittävät mainiosti.

        Tässä joitakin ohjeita:
        - Älä ole ahne. Osakemarkkinoiden keskituotto on 8 %. Jos tavoittelet tätä suurempaa tuottoa, et enää sijoita vaan spekuloit.
        - Minimoi kulusi. Tilipankkien (Osuuspankki, Nordea jne.) tarjoamissa rahastoissa on hyvin korkeat kulut. Kaikkein korkeimmat kulut ovat eläkerahastoissa. Eläkerahastojen veroetu ei riitä kattamaan kulujen kasvua.
        - Tee pitkiä sijoituksia. Kaikkein helpoin tapa tuhota oma varallisuus on ostella osakkeita yhtenä päivänä ja myydä toisena.
        - Mieti, että mikä on sinulle neuvoja antavan henkilön motiivi. Suomessa sijoitusneuvojat saavat sitä enemmän palkkaa ja bonuksia, mitä kalliimpia sijoitustuotteita he sinulle myyvät. Suuressa maailmassa sijoitusneuvojat ottavat palkkionsa sinulle tuomistaan sijoitusvoitoista.

        Ennen kuin keksit, että mitä rahoillasi teet, laita ne pankkitilille, jossa on mahdollisimman korkea korko. 50 000 euroon asti pankkitalletuksesi on taattu valtion puolesta. Korkeaa korkoa tarjoavat tällä hetkellä esimerkiksi S-Pankki ja FIM.

        Muista, että sinulla ei ole mihinkään kiire. Lue huoletta ja rauhassa sijoittamisesta ennen päätösten tekemistä. Jos englanti luistaa, kannattaa lukea esimerkiksi Warren Buffettin kirjoituksia. Hänellä on hyvin "jalat maassa" tyyppinen asenne sijoittamiseen.

        Sivustoni: Tarkan markan säästämisopas (http://www.tarkkamarkka.com)


    • Metallicaptain

      Osakkeisiin 80% hajauttaen... Osta 10 eri yhtiön osakkeita eri toimialoilta aina puolen vuoden tai vuoden välein. Pidä osakkeet siihen saakka kun tarvitset rahaa, kuitenkin vähintään 5-10 vuotta. Näin saa osakkeista osakemarkkinoiden keskimääräisen tuoton. Kursseja ei tarvitse seurata jatkuvasti riittää että ns."riski" on hajautettu eri toimialojen osakkeisiin. Myös ostoajankohta on syytä hajauttaa, ettei hanki osakkeita huonona ajankohtana. Ostoajankohta taitaa juuri nyt olla huono, joten nyt ostot vuodenvälein. Jos/kun kurssit romahtavat voimakkaasti (-30%) voi ruveta ostamaan tiuhempaa tahtia ja isommilla summilla.

      Rahastot ovat huuhaata, olet nuori jotenka niissä lahjoitat elämän aikana jopa kolmasosan tuotosta rahastolle ilman että saat rahalle mitään todellista vastinetta... kysyttävää

      • ...

        Tässä on useammassakin viestissä todettu, että nyt on huono aika ostaa. Mitkäs ovat ne selvimmät ja yleisimmät merkit siitä? Mistä siis tietää, että noususuhdanne uhkaa loppua?

        Tiedän, kirjoista löytäisi vastauksen, mutta haluaisin ihan asiaan perehtyneiltä omakohtaisia näkemyksiä.


      • Kuka kirjoitti
        ... kirjoitti:

        Tässä on useammassakin viestissä todettu, että nyt on huono aika ostaa. Mitkäs ovat ne selvimmät ja yleisimmät merkit siitä? Mistä siis tietää, että noususuhdanne uhkaa loppua?

        Tiedän, kirjoista löytäisi vastauksen, mutta haluaisin ihan asiaan perehtyneiltä omakohtaisia näkemyksiä.

        Ei kirjat tiedä yhtään sen enempää ja asuntohintojen romahtamista nyt on huudettu jo 5v, sekä korkojen räjähdystä kauemmin. Pörssitkin olisi pitänyt jo romahtaa.

        Okei okei suuntaa voi kirjoista saada, mutta se kuka tietää tarkkaan koska suhdanne vaihtuu niin voisin väittää ihmisen olevan maailman rikkain.

        Nyt voidaan olla suhdanteen huipussa tai sitten huippu on vielä kaukana, mutta kasvuvauhti hiljenee.

        Tiedä häntä.

        Paras ja tylsin vaihtoehto on istua alas ja miettiä mitä itse taloudellisesti elämältään vaatii ja tämän jälkeen painua pankkiin istumaan ja käydä asia siellä läpi. Lyhyen aikavälin hankinnat, kuukausittainen tulotarve ja oma riskinsietokyky. Seuraavaksi rahat hajautetusti sijoitettuna ja "unohdat" (totta kai seuraat, mutta et hermoile jokaisesti laskusta ja noususta) ne sinne kunnes tarvitset isomman hankinnan.

        huomaa sijoittaminen ei tarkoita, että kaikki osakkeissa tai rahastoissa ja rahastojakin on erilaisia.

        Toivottavasti löydät mieluisen tavan hallita rahoja. Sokeus tulee helpolla, mutta ei sitä juhlintaa kannata kokonaan unohtaa, nuorena pitää elää ja nauttia, matkustaa ja kokea.


      • MeriZZ

        ETF eli pörssissä listattu indeksiosuus on oiva tapa sijoittaa... sillä saa yhdellä kaupalla hajautetun sijoituksen (vrt. että ostat useita osakkeita ja maksat kaikista välityspalkkiot)

        lisätietoja sijoittamisesta yleensäkin löytyy suomeksi esim:

        http://www.investori.com/


    • Vakuusvaje

      Et maininnut miten suuri tuo saamasi summa on. Jos se on riittävä loppuiän kohtuulliseen elämiseen, suosittelen melko varovaista sijoituspolitiikkaa. Sinulla on jo tarpeeksi eikä kannata riskeerata liikaa.

      Jos taas rahaa on esim. satatuhatta, saat sillä hyvän lähdön elämääsi. Pystyt vaikkapa ostamaan ensimmäisen asuntosi ilman velkaa ja sijoittamaan lainanhoitoa vastaavan rahasumman heti alusta alkaen. Sillä panostuksella saa loppuiäksi riittävän rahamäärän kokoon melko nopeasti, ehkä 15 vuoden työnteolla. Eikä ole kovin huono tilanne olla 35-vuotiaana varakas eläkeläinen.

      Joka tapauksessa sinun on ehdottomasti syytä hankkia itsellesi perustiedot sijoittamisesta. Kaupalliset neuvontapalvelut tulevat pitkän päälle kovin kalliiksi monellakin tavalla, sillä omia etujaan ajamattomia neuvojia on vaikea löytää. Viisainta olisi heti alkaa hankkia tietoa niin verkosta kuin kirjoistakin. Laita rahat vaikkapa määräaikaistilille kolmeksi kuukaudeksi ja ala opetella. Äläkä tee hätiköityjä päätöksiä. Rahat eivät nykykoroilla mätäne pankissakaan.

      Miksikö en suosittele osakkeiden ostamista, mikä on pitkällä aikavälillä yleensä kaikkein tuottavinta? Nehän sopisivat juuri sinulle kaikkein parhaiten, kun olet nuori ja sinulla on aikaa. Yksinkertaisesti siksi, että lähtöhetki on perin huono. Osakekurssit ovat nousseet voimakkaasti jo vuosia ja laskukauden merkit ovat vahvoina näkyvissä. Osakkeiden aika on sitten, kun maailma vaikeroi laman kourissa.

      Ja yritä pitää kulutushalusi kurissa. Se minkä nyt käytät, tuntuu kymmenkertaisena varallisuudessasi kun olet viisikymppinen. Sinulla on 60-70 vuotta aikaa nauttia rahoistasi, kunhan et päästä niitä käsistäsi.

      • unia nähnyt

        soopaa koko juttu ei mitään rahaa ole tullut mistään pussiin kirjoitti tsekatkaa vähän .


      • ei ainakaan
        unia nähnyt kirjoitti:

        soopaa koko juttu ei mitään rahaa ole tullut mistään pussiin kirjoitti tsekatkaa vähän .

        Mene hukkaan ja voit kaataa kurkusta alas!


    • kohtuus kerjätessäkin

      Koita kepillä jäätä ja kysy Fortumin rahalle persolta, jos ottais huostaan. Kun on väkisin kansalta ottanut, niin voisi yllättyä lahjoituksesta!!

    • Kiki  

      Palstan otsikko on "Jos olisin miljonääri" EIKÄ "Olen miljonääri"

      • columbo2007

        Mikä on palstan eka kysymys!

        Ei suinkaan ole, jos olisin miljonääri!


    • Nimetön

      TÄRKEINTÄ ON PITÄÄ MÖLYT MAHASSA.
      Älä missään nimessä usko pankinjohtajaa tai muitakaan raha-alan eksperttejä sillä heidän neuvonsa ovat yhtä hyvät/huonot kuin omasikin.

      Tärkeinä omalle kohdallesi on että saat elämäsi aikana hankittua itsellesi jonkinlaista turvaa.

      Rahamäärästä riippuen niin oma koti on pääsääntöisesti hyvä sillä jossakinhan pitää asua.
      Tässä kohtaa on hyvä tarkistaa että yhtiövastike on mahdollisimman edullinen ja kerrottakoon että itse asun niin että kerrostalossa on yhtiövastike alta 2€ neliö ja voisi sanoa että kaikki alle 3€ lienee kohtuullista.

      Eli jos jostakin pitää aloittaa niin vaikka siitä.
      Jos sitää on sitten kasapäin niin muista vanhempiasi ja että elämässä voi tulla yllätyksiä vastaan ja tärkeintä on että jos ja kun menet naimisiin niin tee AVIOEHTO vaikka olet kuinka rakastunut. Jos menee niin kuin on tarkoitus niin loppupelissä avioehdolla ei ole mitään merkitystä mutta jos ei niin siippa vie rahasi uudelle kullalle. ( kovaa tekstiä mutta totta monta kertaa )

      Sitten vaan positiivista elämänasennetta;)

    • Ehdottomasti kannattaa sijoittaa pieneen kiinteään asuntoon josta voi saada korkotuloja ja "pahimmassa"tai parhaimmassa tapauksessa itse sinne.Ei tarvitse enään hakea kelan asumuistukea.Myös jos rahaa on paljon, kannattaa muutama tonni jättää käyttötilille ja osa suljetulle korkotilille ettei saa rahoja ulos moneen vuoteen.

      Nämä ovat suuntaa antavia-olisi kiva tietää myöhemmin mihin sijoitit rahasi...

    • ja maksa

      ensin opintolaina pois. Sen jälkeen pistät ainakin jonkunverran määräaikaistilille, jotain korkeakorkoisemmalle mutta likvidille tilille, jotain esim. korkorahastoon tai max. 20/80 yhdistelmään. Jollain pienemmällä osalla voit sitten kokeilla vaikka niitä osakkeita jos tosiaan tahdot. Pankin sijoitusneuvojat ovat tässä kohtaa hyvä apu. Mutta älä ainakaan heitä kaikkea osakkeisiin, se on ammattilaisille tai hannuhanhille.

    • Nimetön

      Anna mulle ne rahat, sijotan ne silleen hyvästi, hyvät voitot tulee, seikka on saletti!

    • puujumala

      hommaa itelles emäntä/vaimoke/tyttöystävä...kyllä sellainen löytää rahalle käyttöä...ja jos jotain jää yli voithan aina lahjoittaa hyväntekeväisyyteen...

    • Köyhimys

      Ota järki käteen, mene pankkiisi ja kerro ongelmasi. Saat asiantuntevia neuvoja ja apuja. Ei tällaisia asioita kysellä skustelupalstoilla -
      kohta olet muuten rahaton innokkaiden neuvonantajien tuella.

    • dasdfa

      mutta valitettavasti raha ei tee onnelliseksi. joten tyydyn tähän köyhän elämään.
      jos rahaa on paljon osta asunto.. tai kolme.

    • sijoitetaan

      Suosittelen asunto-osakkeen hankkimista. Vuokratuloja voi käyttää elämiseen tai sijoittaa edelleen. Asunto-osakkeet ovat säilyttäneet arvonsa hyvin hoidetuissa yhtiöissä.

    • T.Yömies

      Pistä nyt aluksi ne vaikka määräikaistilille korkoa kasvamaan, vuoden kuluttua olet jo selvästi tietoisempi mitä rahollasi haluat tehdä.

    • Kauppalehti.fi ja sieltä ke...

      Siellä on aloittelijan palsta. Voit kysyä ja saat vanhemmilta sijoittajilta neuvoja.

      Voit seurata sijoittamispalstan keskustelua. Jonkun ajan kuluttua tiedätkin jo sen verran, että pääset kokeilemaan sijoittamista.

    • olla...

      pankissa korkeakorkoisella tilillä....koska jos sitä on paljon rahaa meinaan,niin miksi se pitäs saada tuottamaan lisää,jos sitä on jo riittävästi?

    • Vuokrattavaksi

      Niin teki tätin mies... Kuollessa jäi n4,5 milj € omaisuus. Pörssi on aina ongelma, mutta asunto on aina muutettavissa rahaksi ja yleensä voitolliseksi.

    • tephias89

      juttu muutama vuosi sitten. Ite asiassa se oli muutaman hengen porukkaveikkaus josa tärppäs. Hämmästys oli luonnollisesti suuri eikä sitä oikein todeksi uskonu. Onneks kuitenkin olin tuolloin alaikäinen ja huoltajilla joitain kokemuksia jostain pienistä sijotuksista niin ne osas kattoo miun perrään. Ostin toisen porukkajäsenen kanssa kahteen pekkaan uuden kerrostaloasunnon johon laitettiin vuokralaiset. se on maailman varmin paikka missä raha voi koskaan pysyä. Pankitkin voi mennä konkurssiin laman aikana mutta uus asunto säilyy melko pitkään ennnenkun ees tarttee mitään remonttia tehhä. sijotteluunkin olen lähteny, mutta vain isosummaisiin pääomaturvattuihin joukkovelkakirjalainoihin. ne on mielenkiintosia sijotustuotteita kun pääoman saanti on turvattu ja niissä voi olla erilaisia lukkiutumis-ominaisuuksiakin ajan kuluessa jolloin alkupääomaa suurempikin tuotto voidaan taata vaikka kurssit lopussa laskisivatkin. Vaatii tosin yleensä suhteellisen suuren summan jolla pitää lähteä mukaan ja nämähän ovat tarkasti ajaltaan rajattuja, eli sijoitus maksetaan esim. tammikuun aikana ja esim. kuusi vuotta siitä se ja mahdollinen tuotto maksetaan takaisin ja aiempi nostaminen yleensä aiheuttaa suuret nostoprovisiokulut. Pankkitilillekkin kannattaa jättää omaisuutta jonkin verran mutta jos perinteiseen osake/rahasto-sijoittamiseen lähtee ja haluaa menestyä, niin se on päivittäistä kurrsimuutosten seurailua, rahastojen vaihtelua, venkslailua ja stressiä. Olen kokeillut sitäkin mutta se ei sopinut elämääni jossa on muitakin stressattavia asioita. Jos itselläsi on suhteellisen suuri rahasumma niin tätä kannattaa tietysti kokeilla pienemmällä summalla mutta jos nälkä kasvaa syödessä niin ahneella on yleensä paskanen loppu. Näitä milloin tulee nousu/lasku kausi spekulaatioita ei ihan varmasti tiedä täysin kukaan ihminen maailmassa eikä etenkään sijoitusneuvojat. Pankkien ja muidenkin tällaisten neuvoihin mitä täällä näköjään on neuvottu kuuntelemaan, kannattaa suhtautua aina siten, että asijantuntijat puhuvat hieman omaan pussiinsakin vaikka muuten hyviä neuvoja antaisivatkin. Keneenkään ei kannata luottaa täysin raha-asioissa, eikä etenkään suurien summien ollessa kyseessä. Se on pääasia, josta kaiken muun suunnittelun tulee lähteä ja sijoittamisessa tuo hajauttaminen on nimenomaan kaiken a ja o. Kannattaa miettiä kahdesti, ja jos on epävarma jostain niin ei tehdä ollenkaan.

    • Ei enää sijoitushuolia

      Vastaa afrikkalaisten naisten mieskutsuihin, pääset nopeasti eroon ongelmastasi. Tilalle tulee toinen, mutta ei ole sama kuin nyt, joka painaa mieltäsi!

    • alem2

      40 tonaa kun on selvää rahaa niin helppoa sen perästä keksiä lisää.

    • vaikka vähän aikaa

      osakkeiden pudotuksia Jenkeissä: esim suuret investointipankít kokoajan laskusuhdanteessa, ensivuoden alussa kun firmat ilmoittavat tuloksiaan ja sub-prime vaikutukset näkyvät todella, niin osakkeet voivat olla todellisessa turbulenssissa (ovat jo nyt!), katso n 15 likiarvo esim v 1999 korkein arvo, ja osta halvalla, hajauta n 3-5 yhtiöön, ellei ole jotain aivan öky perintöä. ja sitten vaan odottelemaan joku 5-9 vuotta, ja korkealla kurssilla myyntiin. Suomessa Finnair on kohta hakemassa uusiin koneisiin osakeannilla rahaa, tulosnäkymät erinomaiset seuraaville vuosille...

      Älä juhli rahojasi, kun sitä tulee lisää niin juhlat senkuin paranevat =)

      • edelliseen, älä

        missään nimessä osata nyt asuntoa, rakennusala on laskusuhdanteessa jo nyt, kohta vaan pahemmassa.


    • pikku j

      hei jos olisit vähänkin inhimillinen niin laittaisit minulle 200euroa vuokraa varten, muuten joudun taivasalle.sinä opiskelijana varmaan tiedät mitä on pennin venytys.kiitoksia sinulle.

    • provo=!

      :::

    • justiina

      Moro.minä sinuna veisin pankkiin ja laittaisin pankin kanssa semmoisen ehdon,että et saisi niitä pois kun jonkun vuoden päästä.siellä ne ainaski kasvaisi korkoa.ja onnea että olet saanut ylimääräistä rahaa,olen hyvin onnellinen puolestasi koska opiskelialle se on aina hyvä asia muutenki opiskelioita sorretaan.

    • se kasvaa itestään

      • kasva itsestään...

        Pientä tietoa tarvii tällä alalla olla, niin metsän ostossa, kuin sitten hoidossakin. Vaikka hoidattaisit ammattilaisilla, lähinnä metsänhoitoyhdistys, niin pitää perehtyä alaan.
        Jollet yhtää tiedä mitään metsästä, niin metsään menee tai ostat metsäsi "pitkäksi" ja tuotto voi olla vasta sadan vuoden päässä.
        Muuten pidän metsän omistamista turvallisena sijoitusmuotona, jossa pääomalle saa jonkinmoisen koron (n. 6%).

        Jos haluat sijoittaa varmasti rahasi, kun et tiedä mitä niillä tekisit, niin harkitsepa valtion obligaatioita, korko ei päätä huimaa, mutta on kilpailukykyinen muihin varmoihin sijoituksiin nähden. Valtio kyllä maksaa rahasi takaisin!


    • Itse aina pulassa

      Otsikossa asiat

    • Kovaan kultaan

      Siten että ettei sitä tuli polta,ruoste raiskaa eikä aika syö.Mihin ei verottaja pääse käsiksi ja mikä on helposti muutettava kahisevaksi.

      • kiloa itsellä kellarissa?

        Helppoa ja helppoa, aika puljattavaa ja maailman hinnat vaihtelee, vaikka arvo onkin pysynyt vakaana pitkällä aikavälillä.
        Itselläni on sijoitettuna omaisuutta monessa olomuodossa, maata, metsää, tontteja, taidetta, postimerkkejä, vanhoja rahoja, osakkeita, pankkitiliä ja arvometalleja. Arvometallit on se mielestäni hupi-juttu, ehkä joku niilläkin pärjää, mutta en suuria nousuja usko niillä tulevan. Onhan lystiä pidetty vanhoilla hopeapysteillä. Kultakin painaa, että hiacen jouset on sikkarallaan!


    • columbo2007

      Tee toisin kuin täällä on neuvottu.

      Älä sijoita rahastoihin se ei kannata, koska he
      ottavat liian suuren palkkion yksinkertaisesta
      asiasta. Vaikka sinulla olisikin varaa rahastojen
      palkkioihin niin se ei kannata pitkällä aikavälillä.

      Rahastojen varojen edelleen sijoittaminen voi myös
      epäonnistua ja tämän epäonnistumisen maksaa aina
      asiakas.

      Osta kiinteistöjä tai kerrostaloasuntoja, vaikka
      ne ovat suhteellisesti ajateltuna melko kalliita,
      mutta hyvän tuoton niistä saa kuitenkin.

    • ei äkkirikastunut

      Aikoinani 90 luvulla laman aikaan hankin asuntoasakkeita ,tosin niitä sai silloin halvalla .Vaikka teinkin sen velkarahalla 13%
      korolla ,osottautui se hyväksi hankinnaksi.Vuokralaiset maksoi velat pois 10 v. Tänään eläkepäivillä sijoitettu raha tuottaa
      keskimäärin 10% korkoa,ei pelkoa inflaatiosta.eikä kurssiromahduksista.
      Pieni ressi tosin vuokralaisista. Toistaiseksi mennyt ihan mukavasti.Tosin paljon riippuu myös siitä missä päin maata asustelee,onko asunto sijoittaminen silleen kannattavaa?Onko vuokralaisia helposti saatavissa? Aina on tarvittaessa rahaa irroitettavissa. En itse jaksa sijoitella muihin osakkeisiin.Kerran kokeilin Pitkäaikais talletusta,tietylle summalle. Inflaatio söi pääoma -arvon ,eikä todellista säästöä syntynyt

    • kokemuksella

      anna tänne rypätään kaverin kanssa ne pois pääset rauhaan!!!

    • Annu33

      Hei, anna mulle osa jos on sijoituspulmia.

    • katteellinen

      Kyllä sää sen verran tiiät että tää sijotusneuvojen kysely on v......lua,kateeks käyp,sitä yrititkii!

    • en usko sua / mule kävi näin

      En usko että todella sit mitään. Itse olen saanut muutamia perintöjä, kyllä sitä on ihan eri viilis. Et kuitenkaan edes kerro summaa mikä on paljon. Itse olen perinyt noin 250 000 e.

      Ongelmasta pääsetr eroon kun ostat vaikka minu tapauksessa 350 000 euron asunnon niin on taas velkaa 100 000 e uroo ja voi valittaa olevansa köyhä.
      Enää ei ole ylimääräiastä laittaa mihinkään , autokin on jo yli 10 vuotta vanha eikä ole edes varaa ostaa uusia talvirenkaita.

    • älä usko

      Älä usko noita muita kun vaan minua. Muut ovat huijareita. Me voimme sopia ihan kahdestaan ,että toimitat kaikki saamasi rahat minulle ja teen niillä sinulle lisää rahaa sijoittamalla ne tuottavasti.Yhteistyöterveisin ! uskottava .

    • annat ne

      Minulle ne sun kaikki rahat, siis kaikki rahat. Ni lupaan että saat ne takaisin 7 kertaisena.

    • Laskut maksamatta ja masentaa.Voitko auttaa edes 190 eurolla kiitos ja hyvää Joulua!Tilinumero:101435-32160

      • nauratavähänlisää

        ei ei mä en anna enää lainaa ei ei mä en tarjoo sulle kaljaa ei ei mä en mee samaan halpaan on aivan turha edes alkaa, PUMMI


    • TIETOA

      Älä sijoita osake markkinoille juuri nyt,selvitä pankeista suurin mahdollinen talletuskorko ja sijoita esim.vuodeksi eteenpäin,tai asuntoon,nyt on ostajan markkinat,osta hyvältä paikalta ja pane vaikka vuokralle.

    • Hans-lankari

      Terve, perin itse 40 miljoonaa mummon markkaa ollessani 18-vuotias. Pistä raha ammattilaisten käsiin, kaikille suurilla pankeilla on asset ja private bank puolet, joiden asiakkaiksi otetaan vain rikkaita. Joku sanoi ylemmässä viestissä että maksimoi tuotta. Olen eri linjoilla. Keskeistä ei ole maksimaalinen tuotto vaan varallisuuden säilyttäminen. Tuotot maksimoimalla maksimoidaan myös riski ja sitä et halua.

      Ihan vilpittömästi myös suosittelen että opettele elämään rahan kanssa askel kerrallaan, älä siirry suoraan pussikaljasta shampanjaan, siitä ei tule kuin tyhjänpäiväinen olo. Ennen kaikkea anna kuitenkin itsellesi lupa nauttia omaisuudesta. Rikkaudessa ei ole mitään väärää. Raha on lopulta siunaus, ei kirous, mutta kokemattomissa käsissä johtaa ensimmäisestä jälkimmäiseen yllättävän sukkelaan. Omistaminen on taitolaji, jonka kultasormisten suomenruotsalaisten teollisuusperheiden vesat oppivat jo kotoaan. Rikkaus on myös kulttuurin perintöä: jos ei tule varakkaasta taustasta raha saattaa olla hämmentävä kokemus.

    • JUst JOo

      No olipahan tarina mutta onhan joulukin jo lähellä ja sinulla alkaa tuo joulumieli olla huipussaan. Ja sinähän voisit kirjoittaa satukirjan jossa kerrot kuinka rahoillesi kävi.
      Ei tällaista vedätystä jaksa uskoa.
      Jos kerran olet opiskelija, niin miksi ihmeessä sinulla on kirjoitusvirheitä tarinassasi.
      Onneksi joulu on kohta ohi.
      Minkäs ikäisenä sun vanhemmat aloittivat eläkkeitä saamaan tai sitten ne sai sinut tosi vanhoina.
      Hei käy koulu ensin loppuun ja kato sitten mihin "rahasi" pistät, vai "kimiräikkös" tyylin juhlimista. Niin ja joulupukkikin on olemassa ja ufoja lentää taivaalla joka päivä.

      • käynyt

        Ihan ohi tämän viestin alkuperäisen aiheen: ei kirjoitusvirheet muuta todista muuta kuin sen, että peruskoulunkäyneet eivät tiedä oikeinkirjoituksesta yhtään mitään, koska heille ei sitä enää opeteta. Tietäisittepä vain kaikki visiot, mitä on luku- ja kirjoitustaidon opettamiselle....
        Toisekseen: ei alkuperäinen kirjoittaja ole maininnut mitään iästään. Voi kauemminkin elänyt ihminen olla opiskelija nykyään ja ah! niin kovin usein onkin! Minäkin opiskelin uuden ammatin itselleni vasta 5kymppisenä :)

        "JUst JOo":lla on tainnut iskeä aito suomalainen kateus :)


    • ei ole mulla rahaa

      Osta asunto-osakkeita ja laita vuokralle. Riippuu tietysti paljonko on paljon, mutta vaikka yksikin.... siinä rahat kiinni ja hinnat eivät ainakaan pahemmin laske...

    • Oisko ideaa??

      Jos itse saisin rahaa niin maksaisin porukoille jo pelkästään siitä, että maksovat mun ruoat ja asumiset helkutti. Vielä kun ovat köyhiäki.

    • jajagdoj

      Sen jälkeen helpompi kertoa mitä niillä voi tehdä. Helpoin vaihtoethto aluksi olisi laittaa vaikkapa hyviin rahastoihin.. Paljonko sait? kymmeniä tuhansia? satoja? miljoonia? Mistä yhtäkkiä tulee iso rahasumma opiskelijalle?

    • Joopajoo..

      Mistä villistä lännestä ne rahat sulle tupsahti kun sun vanhemmatkin ohitettiin perimisjärjestyksessä..?

      No, toki on mahdollista mutta nyt ei vaan kuullosta uskottavalta...???

    • dollariks

      Millä %:lla jouduit maksamaan perintöveroa?

      Jos tähän pystyt vastaamaan niin voidaan uskoa Sua!

    • Mies savosta

      Asunnon voes laittaa, kuntolommaa pittää ja kiertää vähän mualimaa

    • Matkailia2

      aluksi kovakorkoiselle säästötilille,,soita eri pankkeihin kuka antaa kovimman koron ja miltä säästö ajalta?.Sillä osake sioitukset ovat nyt niin epä varmoja.Silloin sulle jää aikaa ajatella mitä teet niillä rahoilla ja samalla saat kohtuullisen koron!.

      • näin.....

        Maksaisin opintolainat pois. Ostaisin asunnon, halvan ja kooltaan pienehkön, esim. 35-40 neliötä. Pistäisin vuokralle. sitten ostaisin itselleni kämpän.


    • ja tuottaa turavaa kun?

      Sijoita rahasi täänne, niin rahasi ovat varmasti turvassa ja saat varmasti vastinetta rahoillesi :::
      Mielivaltaista, epäoikeudenmukaista vakuutustoimintaa
      Omakotitalomme vesivahingon aiheutti salaojaputken purkupään tukkeutuminen. Vahinko on tapahtunut aikavälillä syksystä-kevääseen.
      Lähivakuutusyhdistys muutti vesivahingon syyn maakosteudeksi.
      Vakuutuslautakunnalle antammassa vastineessa vakuutusyhdistys vaihtoi vesivahingon syyksi kapillaarinen maakosteus.
      Seuraavaksi vesivahingon aiheuttaja olikin salaojaputken purkupään rakennusvirhe ja routiminen.
      Oikeuden päätös: salaojaputken purkupään tukkeutuminen on vesivahingon aiheuttaja. Tällaiset vesivahingot korvataan yleensä.

      Lähivakuutusyhdistyksen hallituksen jäsen ja Lähivakuutusyhdistyksen Espoon "pääpaikan" oma lakimies ovat käyneet vahingosta keskustelun. Hallituksen jäsenen mukaan vesivahingossamme ei ehtojen mukaan äkillisyys täyty. Vakuutusyhtiöissä ja tässä meidän Lähivakuutusyhdistyksessä kuitenkin korvataan suuri määrä vesi/kosteusvahinkoja jotka eivät millään täytä vakuutusehtoa äkillinen ja ennalta arvaamaton.

      Lakimiehen vastaus asiaan on, että alalla on hyvin liberaali käytäntö tässä kohtaa, sillä siitähän nousee valtava häly ja yrityskuva kärsii jos vesivahinko jätetään korvaamatta. Jos vesivahinko täyttää ehdon äkillinen, niin veden pitäisi suihkuta suoraan silmille ennen kuin se voitaisiin katsoa äkilliseksi".

      Edes tämän Espoon Lähivakuutuksen "pääpaikan" lakimiehen painottamien asioiden myötä ei kyseinen vakuutusyhdistys ole korvannut vesivahinkoamme, vaan järjesti meille vielä korvausten eväämisen lisäksi oikeudenkäyntikuluja 40.000 euroa.

      Omakotitalomme toinen vahinko syntyi, kun lattian eristetilan kuivaaja tuotti kuivaustoimillaan talomme sisäpinnoille vahinkoa.
      Kotivakuutuksessamme oli laaja-turvataso jonka piti kattaa molemmat vahinkomme (30.000euroa)..

      Vakuutusyhdistyksen taholta kävi kotonamme varoittelija. Vakuutuksemme sanottiin irti ilman syytä ja perusteluja.
      Vakuutusmaksut on maksettu aina ajallaan 15-vuoden ajan. Ote pöytäkirjasta anettiin korvauspäätöksenä.
      Vakuutusyhdistys yritti vierittää maakosteuden kuivausfirman piikkiin.
      Korvauskäsittelijä keroi, että vesivahinkomme kuului korvattaviin vahinkoihin, mutta Tj. ei ole antanut tehdä asiassa myönteistä korvauspäätöstä.
      Vahinkotarkastaja kommentoi korvausten eväämistä henkilökemialla. Olisimme kuulemma saaneet korvaukset kuten muutkin asiakkaat jos kyseessä ei olisi niin mahdoton muija...
      Vakuutusyhdistyksen hallitus on yrittänyt saada vahinkojamme korvattaviksi usean otteeseen eri systeemeillä, mutta Tj. on puuttunut hallituksen toimintaan, päätöksen tekoon ja kieltänyt korvaamasta vahinkojamme. Omistaja-asiakkaiden tulee huomioida tällaiset vahingot, vahingot joita Lähivakuutus ei Korvaa.
      Kattamaton Laaja-turva

      • tässä!!!!!

        2(kaksi) oikeusastetta vapautti vakuutusyhtiön korvauksista . Uskon vakaasti, että asia on Korkeimman kädessä, koska:

        "Olen alusta saakka rukoillut Jumalalta, ettei korvauksia maksettaisi. Rukouksiini vastattiin. Eikö Jumala ole kaikkivaltias ja kaukaa viisas? Miksi uhmaat Herramme tuomiota?

        Jumalan tahtoa tulisi noudattaa, tai muuten uhkaa helvetin ikuiset tuskat.

        Kiitos rakas Jumala tästä korvauksen eväämisestä! Amen. Ja kiitos!"
        *****************************************


    • ziljoonaääri

      huljutele kunnola osta ferrari iso kämppä jne siitä nauttii jos miljoonia jossakin sijoituksessa mitä hauskaa siinä olisi ??

    • pelaa velkarahalla

      Kun sinulla on rahaa niin ota pankista velkaa niin paljon kuin saat ja rakenna velkarahalla rivitaloja hyvälle seudulle missä on kysyntää ,älä sijota omia vaan anna olla ne jemmassa pahan päivän varalle ja noin viiden vuoden kuluttua velkaraha sijoitamisesta voit sijoitaa osan omista rahoista jos aikaswmpi velkaraha sijoitus on ollut tuotavaa .

    • Paula

      Olen aivan tumpelo. En osaisi käyttää rahoja ilman pankin avustusta. Toisaalta olisiko sillä merkitystä loppupeleissä elämässäni. En tiedä. Ehdotukseni on pidä matalaa profiilia ja jatka kuin ennenkin. Jätä kuitenkin "siivut" talteen.

    Ketjusta on poistettu 25 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      91
      2354
    2. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      53
      2054
    3. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      88
      1873
    4. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1858
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      10
      1648
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      77
      1572
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      27
      1446
    8. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      41
      1410
    9. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1402
    10. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      73
      1380
    Aihe