Nevele Pride

vilpertti

olisin todella kiinnostunut tietämään kyseisestä oriista kaiken mahdollisen!
ostin viime viikolla ruunan, joka on linjattu kyseiseen oriin, mutta en ole kauhea sukutieteilijä, niin jos täällä vaikka olisi viisaampia....
jos jollain on hyödyllisiä sivustoja, jossa olisi paljon oriista infoa, tai jos sinulla itselläsi on tietoja oriista, niin olisin todella kiitollinen.
oriin varsa-ajat, valmennus, kilpailusaavutukset, kasvattajasta, kaikesta mahdollisesta olisin tosi kiitollinen!
kiitos jo etukäteen!

36

4170

  Vastaukset

  • tietoja siitä...

  • löydät tietoa kun laitat googleen sukuposti, ja sinne kyseisen orin nimi. tämä on aika yleinen paikka joten en yhtään ihmettele jos tiedät tämän jo.:)

  • Lv-o. NEVELE PRIDE

   s.28. toukokuuta 1965
   k. huhtikuu 1993

   i.Star's Pride e.Thankful ei.Hoot Mon

   - Yksi maailman nopeimmista ravihevosista
   - Erinomainen siitosori
   - Jättänyt yli toista sataa haamumaileria
   - Pahamaineisen vihainen hevonen, eikä sitä voinut hoitaa ilman suojakäsineitä ja suurta varovaisuutta
   - Viimeiset vuotensa Nevele Pride vietti omassa pihatossaan, jonka aidassa komeili varoituskyltti "Nevele Pride will bite"

  • Mulla oli joskus Nevelen jälkeläinen. Puri, potki, litsasi seinään.. Mutta ratsastaessa niiiin mahtava

  • nevele pride olisi jopa tappanut ihmisen, muttei sitä haluttu lopettaa koska oli niin hyvä periyttäjä juoksemiseen...olen itse vuosia sitten hoitanut sen jälkeläisiä, oriit olivat yleensä pirullisia, mutta tammat ok

   • Oikeastaan sitä "pirullisuutta" on periytynyt myös tammoihin. Tunnen esimekiksi yhden tamman joka esittää käyvänsä päälle (mutta ei esim. pure tai potki..). Tämä neiti on erittäin oma-arvontuntoinen, ja esittää vanhaa, ja hienoa rouwwaa ':)


  • Hippoksen sivuilta löytyy. -Minulla oli ko.oriin jälkeläinen ruuna ja todellinen herrasmies ja nyt on samaa sukua tamma ja jos mahdollista,vielä ystävällisempi. Tarinaa Nevelestä je sen pojasta olen kyllä kuullut....

  • Nevelen yks jälkeläinen.Niiiiiin kiltti ja herttane(sillon vasta 5v)ruuna.oikee mussukka.Ravuriks siit ei kyl ollu ja säikky ratsunaki..mörköjä joka nurkal.. =0)Mulla oli joskus lehti mis oli pitkä tarina Nevelen elämästä.kauheita juttuja kyl sisälsi,oli ihan jauho päästänsä,mut ei niin hyvää "kilpakonetta" voinu makkaraks pistää.Ite en kyl ois uskaltanu Nevelen suuntaa kattookka X)

  • Alusta alkaen ollut hieman hankala luonteeltaan, ei ehkä ihan vihainen vaan enemminkin pelokas... ostimme sen 11-vuotiaana, sitä ennen kai kohdeltu huonosti. Nykyään hoitaessa ihan kiltti, ennen yritti purra ja nosteli jalkojaan, ei tosin koskaan potkinut. Erinomainen ratsastattaessa ja mukava maasto- ja estehevonen (:
   Tuolla kuvia, jos kiinnostaa: http://kuvaboxi.fi/kansio/8143010478536235612.html

  • Hei! Hoitsuni nimi on Nestor Sapotaasi eli Nestori. Sain tänään tietää että sen isoisä oli kuuluisa ravuri Nevele Pride!!!! :D Kertokaa jos on lisää tietoa siitä! Vilperttilleki että hevosesi ja hoitsuni ovat todennäköisesti sukua. ;)

  • tietääks joku mitä nevele pride pahimmillaan teki jollekki ihmiselle?

   • on se meijänkii hepoille sukuu, poikia ja aika kilttejä :D :D :D
    Nii, ois kiva tietää NEVELE PRIDE:stä enemmän!!! :) -.-


   • Nevele pahimmillaan potki, saattoi jopamurtaa luun.
    Lisäksi sen kanssa täytyi käyttää suojakäsineitä, sillä se oli purrut myös sormia irti, mutta sitä ei haluttu lopettaa, koska se sai niin hyviä aikoja, ja jälkeläisiä.


   • tanuuuuuuu kirjoitti:

    on se meijänkii hepoille sukuu, poikia ja aika kilttejä :D :D :D
    Nii, ois kiva tietää NEVELE PRIDE:stä enemmän!!! :) -.-

    No, täältähän sitä löytyy, jos jaksaa vähän hiirtä käyttää ja lukea..


  • Meidän tamman isänisä on nevele pride ;)

   • Onko? :D


   • No, Nevele sai yli 100 jälkeläistä, joten en ihmettele yhtään :)


   • Mulla on kanssa Nevele Priden pojan tytär. Isä on Nevele Fever, mun tammani on Fussy Fever. Älyttömän kiltti, voi lapsetkin ratsastaa, hieno laukka. Mut auta armias jos sen suututtaa ! :D
    Täyttää huhtikuussa 20v !! Ja tosiaan myös oman arvonsa tunteva tytteli..


  • Nevele Pride (28. toukokuuta 1965 – huhtikuu 1993) oli kuuluisa amerikanravuri ja oman aikansa nopein ravihevonen.

   Nevele Priden isä oli Star's Pride ja emä Thankful, emänisä Hoot Mon. Ori oli väriltään ruunikko ja alkuperäiseltä nimeltään Thankful's Major. Sen ohjastaja ja hoitaja oli Stanley Dancer. Oriin omistivat Nevele Acres Ellenvillestä, New Yorkin osavaltiosta, ja Louis Resnick Monticellosta, New Yorkin osavaltiosta.

   Nevele Pride voitti muiden muassa ravikilpailut Hambletonian Stakes, Kentucky Futurity, Daxter Cup ja The Colonial Stakes. 31. elokuuta 1969 se ravasi Indianapolisin raviradalla silloisen uuden maailmanennätyksen 1.11,3. Nykyisen maailmanennätyksen 1.08,6a juoksi Tom Ridge vuonna 2004.

   Nevele Pride ei ollut mikään helppo käsiteltävä. Se oli pahamaineisen vihainen hevonen, eikä sitä voinut hoitaa ilman suojakäsineitä ja suurta varovaisuutta. Kerrotaan, että vain yksi Nevele Priden hoitajista selvisi vammoitta urakastaan — paksujen käsineiden ansiosta. Viimeiset vuotensa Nevele Pride vietti omassa pihattoaitauksessaan, jonka aidassa pidettiin varoituskylttiä "Nevele Pride will bite" ("Nevele Pride puree varmasti"). Huhtikuussa 1993 ori sairastui suolisolmuun kotonaan Kentuckyssa. Se kuoli 28-vuotiana pian leikkauksen jälkeen.

   Nevele Pride astui Stoner Creek-siittolassa Kentuckyssa ja jätti lukuisia jälkeläisiä, muiden muassa Pershing, Madison Avenue, Zoot Suit, Evita Broline, Messerschmitt, Snack Bar, My Nevele ja Bonefish. Monet varsat perivät isältään myös vihaisen luonteen. Kaikkiaan Nevele Pride jätti yli kahdeksansataa jälkeläistä, joista yli sata "haamumaileria" (ennätys parempi kuin 1.14,6).

   Itsekkin tunnen yhden Nevele Pridesta periytyvän hevosen, jolla on jäänyt hiukan jopa sen luonnetta.
   World`s Girl "Odi" Asuu Heppahovilla. Odi ei kuitenkaan pure tai potki, vanharouva vain esittää kovaa :)
   Oikeastaan Odi on mukava ratsastaa, vaikkakin pelkään ottaa sen karsinasta ulos..
   En tiedä tamman menneisyydestä, mutta se on jo aika vanha ja on tuntikäytössä, raviuraa ei kai ole ollut..?

   [

  • Meillä kaikki omat olleet tuon jälkeläisiä tai vähintään lapsenlapsia. Hurjan hienoja jokainen, hyviä juoksemaan ja mahtavia luonteiltaan. Ravuri ei saa ikinä olla liian kiltti, vaan luonnetta pitää löytyä, mutta nää on kaik olleet juur sillei sopivasti tulisia.. Tajuttoman hienoja myös ratsastaa, mutta todella yhden ihmisen hevosia hoitamisessa jatai ratsastamisessa. Ajossa ovat niin liekeissä, etteivät välitä kuka ajaa..

  • Minulla on täällä Nevele Briden pojan poika viettämässä eläkepäiviä! Hieno hevonen, omaa omaa luonnetta, mutta kun on luottamuksen voittanut on mitä ihanin kaveri.

  • Oman hevosen suvussa komeilee kanssa Nevele Pride. Ei ole kyllä yhtään samanlainen kuin Nevele aikoinaan.. :) Paljon rauhallisempi, mitä olen Nevelestä kuullut..

  • Mulla onkin priden tytär tallissa:)

  • Uu, mullakin on Nevelen sukupolvea :DD Mutta luonteeltaan aivan erilainen

  • ei vaan siihen perheeseen johon kyseinen heppa otettiin niin siinä oli 11 lasta. siitä se eleven-nevele, sen nimi ei edes alunperin ollut nevele pride vaan thankful's major. tein suuren tutkielman kyseisestä hepasta opiskelu ajoiltani^^ harva edes tietää että nimi on muutettu jälkeenpäin.

  • Mä hoidan Nevelen pojanpojantytärtä ja harkitsen nykyään vakavasti sen ostamista omaksi :D Se ei kylläkään oo yhtään vihanen; ehkä yks kilteimmistä ja rauhallisimmista hevosista mitä oon nähny.

  • Mul on My Nevelen jälkeläinen Sheila Maria Ja nyt se on alkanu pimahtelee silloin tällöin

   • Ilmeisesti edellisen viestin on kirjoittanut joku Sheilan vanha vuokraaja? Ko. hevonen on omistuksessani enkä kyllä yhtään osaa ajatella mitä tässä mahdetaan tarkoittaa?


  • Mul oli hetki sitte nevelen sukulaine se oli maailman ihanin ja luotettvin heppa teki mitä vaan ni kaikkeen pystyi :) nevele oli maailman nopein ja ilkein hevonen,siitä kerottaan heppa hullu lehen sarjiksessa jossa nevele on pääosassa

  • Tallillamme ollut Nevele-sukuinen oli aika ilkimys, puri, potki aina kun siihen mahdollisuus. Omistaja pärjäsi sen kanssa kuitenkin, me muut ,mukaanlukien tallityöntekijät, ei.

  • Hohhoh. Onpas hauska lukea näitä pikkutenujen: "IIK! Ihquu mun hepan suvussa on KUULUISA Nevele Pride!

  • Tiedän ainakin sen että Nevele Pride, rakasti tupakkaa. Enkä vitsaile, eräs mies kävi meillä koulussa luennoimassa, on joskus aikoinaan nähnyt hevosen ja ainoa millä sen sai rauhalliseksi ja iloiseksi oli antaa sille tupakkaa.

  • Mulla on lämppäri (rickhills roxette) jonka sukutaulussa näyttää olevan toi nevele pride mutta se taitaa kyllä olla monen muunkin sukutaulussa :D

  • Nevele Pride on about kaikkien lämppäreiden suvussa. Tai Stars Pride. En oo pitkään aikaan törmänny yhteenkää lämppäriin joiden suvussa jompaa kumpaa heppaa ei olis. Nevele Prideltä on kuitenkin jäänyt 862 jälkeläistä.

   Meidän koulussa kävi myös yks mies luennoimassa hevosen jalostuksesta, ja kertoi Nevelen rakastavan tupakkaa :D Sille piti aina antaa tupakkaa että se rauhottuu. Se oli hoitanut nähnyt Nevelen ja sen entisen hoitajan, jolta Nevele oli purru monta sormea irti. Silloinen hoitaja kertoi Nevelen tappaneen erään ihmisen joka meni varomattomasti sen karsinaan. Herra ei sietänyt läheisyyttä. Taluttaessa piti olla rautaputki mukana jolla sai pidettyä etäisyyden hevoseen. Hullu elukka.

   Star's Pridelle piti taas juottaa viiniä jotta pysyy rauhallisena. Kummia elukoita suku täynnä

  • Mulla on tähän sukuun kuuluva hevonen. Luonne täysi kymppi, ei oo periytyny :D

  SEISKA.FI

  • 1990-luvun kohukaunotar Marjut Lyra on ollut naimisissa neljästi: Miehessä pitää olla munaa!
  • Me Naiset: Pääministeri Sanna Marin toivoo toista lasta – työ hankaloittaa lapsentekoa: "Ei ole oikeutta minkäänlaiseen vanhempainvapaaseen!"
  • ”Täällä on pesty kuolleet ja käyty emännän kanssa saunassa” – Maajussille-morsian -ohjelmasta tuttu sydäntenmurskaaja Lauri Haukka esittelee sukutilansa Seiskalle: tilusten historia ulottuu 1500-luvulle!

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Kulmunille koulutusta 50 000 eurolla

   Veronmaksajat maksaa https://www.is.fi/politiikka/art-2000006527878.html Näin niitä verorahoja käytetään
   Maailman menoa
   319
   3482
  2. No niin....Tiemaksut sitten tulee.

   Jopa 1000€ lisää kuluja autoilijalle. Näin se Suomi varmaan yrittää ylöspäin mutta muistaa pitäisi että se raha on taas pois muusta kulutuksesta.Jälle
   Maailman menoa
   122
   2838
  3. Miksi Halla-aho vaikenee USAn mellakoista?

   Johtuuko siintä että hän ei voi/saa kritisoida Putinia eikä Trumpia!?
   Maailman menoa
   176
   1818
  4. Kiitos elämä, Nala mutta vuokraluukkuun

   Miten noin menevä nainen voi ottaa koiran keskelle kaupunkia? Eikö edellinenkin koira annettu pois kun asuvat Eskon kanssa, eikä ollut aikaa hoitaa si
   Kotimaiset julkkisjuorut
   85
   1411
  5. Henkirikos

   Tietoa kenelläkään viime yön puukotuksesta..?
   Jämsä
   20
   939