Karjalan kunnailla oli...

pettymys !

Onpahan ekajakson puolikkaan perusteella tekemällä tehty sarja. Tyypillistä yritystä tehdä maalaisidylliä muutamilla nimekkäillä näyttelijöillä.
Ei vaan pelitä. Jää katsomatta jatkossa.

27

4392

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Pohjois-karjalainen

      Alku oli hieman hajanaista,mutta jaksonlopulla alkoi juoni parantua.

      • 1/12

        Minä ainaskin päätin katsoa ekaksi muutaman jakson ennen kuin teilaan. Ihania näyttelijöitä ja kivaa kylämeininkiä, aikuisten kesäinen satu. Ei kovin realistinen, mutta ihmisläheinen.


    • juuuuuuu

      aivan hirveää kuraahan tuo oli.

      • Pohjois-Karjalainen

        Oliko papinrooli liikaa????????


      • kuraahan
        Pohjois-Karjalainen kirjoitti:

        Oliko papinrooli liikaa????????

        tönköt näyttelijät, surkea juonenvienti, muutenkin aika tylsä. osan noista tiedän jopa osaavan näytellä. ja huomasitko, en haukkunut pohjois-karjalaa, vaan paskaa sarjaa. no, eipä pölöseltä paljoa voinut odottaakaan.


    • oletetin oleva niin hyvä

      ja olikin niin tylsä juttu...dramatiikkaa ja seksiä ja juonittelua hiukan lisää..hyvä tulee saa nähdä tuleeko sarjassa näitä.

    • elmeraux

      surkeampiakin suomalaisia sarjoja nähty..

      Minusta tämä oli melko tavallista, turvallista Pölöstä (vaikka eihän käsikirjoitus edes Pölösen tekoa ole).

      Alkutuntuma on, että tuo on helppoa katsottavaa. Ehkäpä meidät ihmiset on totutettu liialliseen dramatiikkaan ja ylenmääräisiin juonen pyörityksiin, jolloin tällainen yksinkertainen kuvio tuntuu tylsälle? Saahan nähdä, onko leppeys jaksettu säilyttää koko sarjassa, vai lähteekö se kuitenkin kopioimaan ulkolaisten sarjojen trendejä (epäilen, että se jäisi silti pliisuksi useimpien mielestä). Minä kyllä nostan hattua, jos sarja on uskallettu pitää omanlaisenaan loppuun saakka.

    • Pölötön

      Sarja oli pettymys minullekin, tai ainakin tämä ensimmäinen jakso, aion kyllä katsoa toisenkin, jos meno vaikka siitä paranisi. Odotukset olivat korkealla, koska olen pitänyt melkein kaikista Pölösen elokuvista (Emmauksen tietä lukuunottamatta), ja koska mukana on monta tosi hyvää näyttelijää (Peter Franzén, Ismo Apell, Elina Knihtilä, Sanna-Kaisa Palo).

      Pölöstä on kehuttu nimenomaan näyttelijöiden ohjaajana, mutta nyt oli mukana aika paljon kökköä näyttelemistä. En usko, että se oli yksinomaan käsikirjoituksen syy, vaikka kyllä käsikirjoittaja oli pannut henkilönsä käyttäytymään tavalla, joka ei ollut uskottava. Sitten siinä oli joitakin sirkuselementtejä, joita ei millään tavalla selitetty ja jotka siksi ärsyttivät suuresti: minkä ihmeen takia Franzén ilmestyi paikkakunnalle Chapliniksi pukeutuneena? Mehiläistarhuhrin mehiläispuku olisi käynyt vitsistä, jos tarinassa olisi ollut naamiaiset, mutta nyt se oli vain omituista. Suomalainen maalainen EI käyttäydy noin, vaikka olisikin vähän kummallinen.

    • matti murre

      puuttui kokonaan karjalan? kieli. ja mihin unohtui se pohjois-karjalainen iloisuus, välittömyys ja
      alituinen venkoilu?

      • tuli

        Paljonkohan tuli tuotantotukea, vai mikä motiivi näin surkean sarjan tekemiselle oli ? Pelkällä Pölösen nimellä ennakko-odotukset oli kyllä aika korkealla.
        Maalaiskomedia onnistuu kyllä uskottavasti suomalaisiltakin jos otetaan vertailukohdaksi vaikka Peräkamarin pojat jatkosarjoineen.


    • Jo vain!

      No hei! Ei ensimmäisen osan perusteella pidä vielä koko sarjaa lytätä! Näiden pitkien sarjojen ideahan on että asiat kehityy pikku hiljaa.

      Ensimmäisessä osassa vasta tutustuttiin henkilöihin. Ihan hyvä avausjakso oli minun mielestäni.

      Heikki Kinnusen ja Peter Franzenin välinen isä-poikasuhde tulee olemaan varmasti mielenkiintoinen jatkossa. Myös monta muuta ihmissuhdekoukeroa avausjaksossa viriteltiin.

      Odotukset on tietenkin korkealla kun kyseessä on huippuohjaaja Pölösen tuotantoa mutta ei Pölönenkään heti ensi jaksoon pistä kaikkea näytille. Osaa ne Pohjois-Karjalassa olla sen verran vittumaista väkeä että ei heti kaikkea kerrota, pidetään jännitystä vähän yllä katsojissa.

      • AUHTS

        Peter ei sovi kuvaan ollenkaan.Ismo oli aito ja ihku. Kinnunen oli aivan mielettömän hyvä ja sopi rooliinsa. Naisilta hienoa näyttelemistä, varsinkin se joka söi sitä kääretorttua. Odotellaan mitä tuleman pitää, eikä tuomita, ettei meitä tuomittaisi ;P


    • Lehikoinen

      Jos eka jaksoa pitäisi kuvata yhdellä sanalla, käyttäisin sanaa omituinen. Omituista oli täysin sopimattomat vitsit, joidenkin hahmojen pukeutuminen, kiroilu ja se, että ensimmäiseen jaksoon oli ympätty niin paljon eri hahmoja. Yhtäkkiset tyylilajin muutoksetkin harmitti.

      Peter Frantzen ei mielestäni sopinut ollenkaan koko sarjaan, hän ei ikäänkuin mahdu ruutuun. Hyviä hahmoja oli Apellin taksisuhari ja Kinnus-Heikin tohtori, he onnistuivat olemaan tavallisia ja luontevia.

      Jotta sarjasta tulisi suosittu, pitäisi kääntää taidenappulaa äkkiä pienemmälle ja karsia pois turha kiroilu. Mitä hittoa Chaplinin kamppeet tekivät Jaken päällä? Miksi tämä Chaplin käveli järveen? Mitä ihmettä yritettiin sanoa mehiläispuvulla?

      Omituista. Mutta aion kyllä katsoa vielä jokusen jakson, koska eihän sitä tiedä vaikka se tästä paranisikin...

      • ferkustu-on

        Kannattaa alkaa seurata.Ihania maisemakuvia kauniista kotimaastamme ja komeita miehiä ja kauniita naisia..hienoa sanon mä,hienoa.


    • lälläää

      jatkuuko yhtä väsyny meininki???

      • aina__.

        Mahottoman ihana! Kauniit maisemat, Pölösen tavaramerkki. Osa ihmisistä tosi aidontuntuisia ja sitten lisäksi sopivasti koomisia hahmoja. Mukavaa, kun ei koko ajan äksöniä tuutin täydeltä.


      • ihan hieno paikka
        aina__. kirjoitti:

        Mahottoman ihana! Kauniit maisemat, Pölösen tavaramerkki. Osa ihmisistä tosi aidontuntuisia ja sitten lisäksi sopivasti koomisia hahmoja. Mukavaa, kun ei koko ajan äksöniä tuutin täydeltä.

        Maisemat ovat hyviä. Olen ollut kolilla useasti ja kyllä siellä hienoja kuvia riittää Pielisjärven rannalta otettuna. Vielä kun korkeuserot ovat isoja niin maisema näkyy kauemmaskin.

        Myöskin sarja vaikutti ihan mielenkiintoiselta ja henkilöhahmot. Kannattaa katsoa mitä tuleman pitää. Olen pitänyt ainakin kahdesta ensimmäisestä jaksosta.


    • huippusarja 2 jakson perust...

      Mielestäni huippusarja!!!

      Kaksi jaksoa katsonut ja en odottanut juurikaan mitään sarjalta. Toki tiesin että Pölönen ohjannut ja saattaisi osoittautua hyväksi, mutta on itseasiassa parempi kuin odotin.

      Näyttelijät vaikuttavat varsin mielenkiintoisilta ja he osaavat hyvin roolinsa. Juoni on hieman aukinainen vielä mutta eiköhän sekin etene. Käsikirjoitus on mielestäni hyvä ja näyttelijätkin ovat osoittautuneet hauskoiksi mm. puhelias taksikuski ja herhiläinen.

      Todennäköisesti sarja paranee mitä pidemmälle se etenee.

      • Pölötön

        Toinenkaan osa ei vakuuttanut, ihmiset käyttäytyivät edelleen oudosti, hahmot ja tilanteet eivät ollet uskottavia. Eihän komediasarjan tarvitse täysin realistinen ollakaan, mutta sen verran siteeksi pitäisi olla todellisuuteen yhteyttä, että tapahtumien voisi ajatella olevan mahdollisia.

        Miten voi mukamas lääkärille tulla hirveitä taloudellisia vaikeuksia jostain kolmen tonnin velasta? Ja miten jossakin pikkukylässä voi olla yksityislääkäri, siellähän ei ole kuin terveyskeskuksia - juuri siksi, ettei yksityisvastaanoton pitäminen kannata? Samasta syystä ihmettelen mammuttihotellia - korvessa ei ole ennenkään kannattanut pitää noin isoa majoituslaitosta (ilmeisesti jokin vanha kasarmi- tms. rakennus?), uskottavampi olisi sellainen, jossa olisi korkeintaan parikymmentä huonetta.

        Maisemat olivat kauniita, ja Ismo Apell ainoa toivo. Hänen vuokseen jaksan ehkä katsoa kolmannenkin osan.


    • Nokodeemus34

      Tää on vähän vanha ketju mutta jospa tätä joku lukee...

      Löysin tuon sarjan DVDnä vasta nyt ja muutama asia ihmetyttää kun olen sitä puoleen väliin katsonut:

      * mihin se Joonaksen sussu ennen sitä Heliä yhtäkkiä hävisi ?
      * miten se yks teini joka pölli kessuja kaupasta, eikö jääny koskaan kiinni?
      * tekeekö se Laura Birn sarjassa muuta kuin kävelee ympäriinsä heinä suussa ja toljottaa eteensä?
      * onko Miikkulassa koskaan talvi?

      Vähän epätasainen tuotanto kaikenkaikkiaan...

    • Anonyymi

      Muuten hyvä leppoisaa maalai-idylliä mutta Elina Knihtilän äänekäs kommentointi pilaa sarjan.

    • Anonyymi

      Tv2 on uusinut sarjaa. Yli 14 vuoden jälkeen vaikuttaa nykytuotoksiin verrattuna hyvältä, kaikkea ei ole tehty helpoimman ja halvimman kautta. Käytetään oikeita näyttelijöitä eikä kaiken maailman "kykyjä". Juoni olematon, enemmänkin leppoisaa meininkiä, aikuisten satua.

    • Anonyymi

      Hyvin tuo YLE näyttää jaksoja. Kun ensimmäisen kauden viimeinen jakso esitettiin, tuli tämän jälkeen toisen kauden 7:s jakso. Mihin jäi välistä siis 6 ensimmäistä toiselta kaudelta. Nämä jaksot tulivat siis peräkkäin. Olisiko järkevämpää näyttää jaksot ihan järjestyksessä.

    • Anonyymi

      Parhaita sarjoja joita olen nähnyt. Upeaa ihmissuhdekuvausta. En yleensä katso tämäntyyppisiä sarjoja, mutta tämä koukutti. Näkyy nyt (huhtikuu 2022) YLE Areenassa ja myös Netflixsissä.

    • Anonyymi

      Mitä hittoo näitä vanhoja näytetään 😕

    • Anonyymi

      Ihan katsottava ohjelma,

    • Anonyymi

      Tätsä vai Tötsä, niin naisella aika todennäköisesti makoisa piiras jalkovälissä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      27
      1898
    2. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      133
      1888
    3. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      23
      1838
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      85
      1630
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      62
      1448
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      20
      1256
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      37
      1153
    8. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      38
      1150
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1148
    10. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    Aihe