Aihe

Miten saan palettikalani kutemaan?

Apsu

Minulla on upea palettikala koiras ja naaras. Sain ne noin kuukausi sitten 100 litran akvaariooni. Miten saan ne kutemaan? Tiedän jo jotain palettikaloista. Olisiko niitä parempi pitää pareittain vai parvessa?

7

366

  Vastaukset

  • No jos välttämättä haluat niiden kutevan, laita akvaarioon luolia. Parhaan tuloksen saat, jos luolan suuaukko on niin ahdas, että kalat joutuvat uimaan sinne kyljellään.

   Palettikaloja ei kannata pitää parvessa, varsinkaan näin pienessä akvaariossa. Heikompia koiraita ajetaan aina takaa.

   • yritin pitää kahta pariskuntaa 200l altaassa, ja vaikka kuinka rajasin reviirejä kasveilla, kannoilla ym. niin siltikin toinen koiras ajettiin hengiltä..=(


  • Mieti nyt vielä, haluatko ihan varmasti kudettaa niitä, koska ainakin Tampereella on mahdotonta saada poikasia kaupaksi ja niitähän kyllä sitten tulee,;palettikalathan huolehtivat poikasistaan siihen asti, että ne selviävät itsekseen, SEURA-AKVAARIOSSA!
   Toiseksi on aika ihmeellistä, etteivät ne ole vielä kuteneet, koska ne ovat pahempia lisääntymään kuin kaniinit. Toki voi olla kyse siitä, että ne vasta totuttautuvat uuteen ympäristöön.
   Laitapa akvaarioosi kukkaruukku, omat palettini eivät juuri muuta tarvi, kun naaras on jo tumman luumun värinen ja väristelee eviään.
   Ne kutevat ruukun sisäpuolelle ja kun poikaset alkavat uida, kaivetaan ruukun ulkopuolelle sen juureen kuoppa, jossa poikasia paimennetaan.
   Muistathan tarkkailla vesiarvojasi!

  • Parvessa paletit eivät kovin helposti kude ja tiettäkseni pienimmät stressaantuvat isoista ilkimyksistä.

   Tarjoa elävää/pakastettua, no jotain vaihtelevaa, vaihda joka kolmas päivä vettä tuonkokoiseen akvaarioon 20, jo pitäis kutea!

   Nitriitti on palettikaloille harmillista, jos sinulla on ylikansoitusta ja siten nitriittiä, huolehdi suodatuksesta!

   Toivottavasti sinulla ei ole monnisia, ne nimittäin ovat palettikalojen "räsynukkeja"!!!

  • Mulla kesti kanssa, ennen kuin ne alkoivat kutea. LUULISIN, että syy on siinä, että vesiarvosi eivät ole kohdallan, ne ovat liian nuoria, tai sinulla on "liikaa" pohjakaloja häiritsemässä niiden parittelua.

   Itselläni on 7 piikkisilmää ja kalat eivät enää kude, vaikka piilopaikkojakin löytyisi.

  • minulla on myös näitä palettikaloja, ja haluaisin saada ne kutemaan. mutta sopiiko ne ja raitanuoliaiset samaan akvaan?. eivät näytä pitävän toisistaan.

  • palettikaloja kannattaa pitää ihan pareittain ja kivistä kasata joku pieni luola.
   Tietenkin oikeat vesiarvot ovat tärkeät.
   Mutta en nyt tiedä että onko järkeä niitä yrittää kudettaa, koska kuten tuolla jo sanottiin niin niitä poikasia sitten tulee ja tulee ja tulee ja kukaan ei niitä huoli :D

  Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Tiesikö Martina miehensä taustat?

   Turkkilainen miljonääri onkin irakilainen jolla huikea rikostausta? Askarruttaa tiesikö Martina mistä on kyse vai tuliko yllätyksenä. Joka tapauksessa
   Kotimaiset julkkisjuorut
   352
   15845
  2. Korona räjähtämässä käsiin 618 uutta tartuntaa 5 uutta kuolemaa

   Marin ja Kiuru karjaisivat kunnille mm. HUS-alueelle viime hetkellä, eivät ne pysty hoitamaan asioitansa vaan tarvitaan Marinin hallituksen tiukkaa oh
   Maailman menoa
   535
   8483
  3. Seiska: Sedu Koskinen vaihtaa nimensä eksoottiseksi Zedu Di Lucaksi!

   No nyt! Ja nimen takana vanha ystävä Andy McCoy... https://www.suomi24.fi/viihde/seiska-sedu-koskinen-vaihtaa-nimensa-eksoottiseksi-zedu-di-lucaksi-ni
   55
   4902
  4. Baha kadrum/Marzun mies

   Löytyy googlettamalla mukavaa luettavaa. Aivan kamala väkivalta rikollinen!! Ja veljensä samanlaista roskasakkia.
   Kotimaiset julkkisjuorut
   137
   2077