Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Tom Bombadill

sateen rauha

miksi se jätettiin elokuvasta pois. Elokuvissa on vain äksöniä, ei sitä henkeä, jota kirjoissa on. Lukekaa kirjat. Lukekaa myös Bilbon tarina.

7

1186

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pois..

      Jackson kertoi jossain että Tomppa jätettiin pois, koska se ei ollut tarinan kannalta oleellinen hahmo eikä myöskään vienyt tarinaa eteenpäin. Lisäksi olisi lisännyt ajallisesti kohtuuttoman paljon materiaalia jo ennestään pitkään leffaan.

      • sateen rauha

        Muitakin suvantokohtia jätettiin pois, koska haluttiin Hollywoodimaista taistelukuvaa. Onneksi luin ensin kirjat. Kirjat ovat rauhallisesti polveilevia, ajatuksia herättäviä, viipyileviä. Antavat tilaa mielikuvitukselle. Elokuvat ovat henkikurkussa koko ajan aksonia. Ei siis aidosti Tolkienin hengessä.


      • edelliseen
        sateen rauha kirjoitti:

        Muitakin suvantokohtia jätettiin pois, koska haluttiin Hollywoodimaista taistelukuvaa. Onneksi luin ensin kirjat. Kirjat ovat rauhallisesti polveilevia, ajatuksia herättäviä, viipyileviä. Antavat tilaa mielikuvitukselle. Elokuvat ovat henkikurkussa koko ajan aksonia. Ei siis aidosti Tolkienin hengessä.

        Puu nielaissut ketään eikä kukaan joutunut vuoren sisään, josta hobitit saivat miekkansa, Frodo tosin sai Bilbolta örkit tunnistavan miekan ja mithrilpaidan. Lukekaa kirjat.


    • .seldom

      Tosiaankin Bombadil ja Kultamarja, ja kirjojen henki oli jätetty elokuvista pois.
      Elokuvan keston takia kai ne oli poistettu. Tai ehkä se oli liian rauhallinen kohta.
      Vaikka itsekin olen miettinyt miten elokuva(t) pitäisi tehdä että siitä ei tuli mahdottoman pitkä.

      Kirjan hengestä ja elokuvista mietin joskus, että mitä elokuvissa Sauron tahtoi, koska siellä kaikki henkilöt olivat jo valmiiksi heikkoja ja huonoja.

      • sauronnn

        tota siis se halus sen sormuksen, että se sais valtaansa koko keskimaan. ei se olis pystyny siihen ilman sitä(?)


    • Veteranfan

      Tom Bombadill oli luultavasti kirjan ainoa hahmo,johon mahtisormuksella ei ollut mitään vaikutusta.Bombadill suorastaan leikitteli tuolla sormuksella ja sai sen jopa häviämään hetkellisesti käsistään.Kyllähän se Tom Bombadill olisi ollut hieno nähdä elokuvassakin,kuuluuhan se Tolkienin luomaan maailmaan.Siihen kuuluivat myös Hautakerot,josta Bombadill pelasti Hobitit toisen kerran,ensimmäinen pelastus oli se Hallava puu,joka nielaisi Hobitit "kitaansa",mutta nyt kun rupeaa miettimään sitä kaikkee materiaalia joka puuttuu filmatisoinneista,niin eihän sitä leffaa olisi koskaan saatu valmiiksi ensi-iltaan asti.
      Jacksoneilla ja kumppaneilla oli melkoinen työ jo näissä "typistetyissä" versioissa,jos sitä nyt siksi voi kutsua ?

      Hobitti filmatisointihan on nytkähtänyt käyntiin jonkin verran.Täytyy toivoa että siihen saataisiin jotain "puuttuvaa" sälää Tolkienin maailmasta,koska Hobitti leffasta tehdään kaksi osainen versio.

    • tsh on paras

      TSH-kakkoseen on hauskasti kuitenkin ujutettu kunnianosoitus Tom Bombadilille: siinä kun puu nielaisee Merrin ja Pippinin Puuparran kotona ja Puuparta tulee paikalle, niin Puuparta käyttää sanoja, jotka alunperin olivat Tomin repliikkejä kirjassa.

      Olisihan se ollut kiva jos iloinen ja huoleton Tom olisi näkynyt leffassa, mutta leffat ovat jo nyt eräät maailman pisimmistä eivätkä kaikki jaksa niitä katsoa edes teatteriversioina. Kestäähän pidennetty Kuninkaan paluu-leffakin tasan neljä tuntia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2077
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1788
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1654
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1480
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      65
      1413
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1344
    7. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1338
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1292
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe