Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

!!Issikan askel lajit!!

KöhKöhKöh

Olen menossa kevätlukukaudelle eräälle issikkatallille, ja haluaisin tietää eräitä asioita. Eli miten issikan askel lajit sijoitetaan? Eli onko se näin: käynti, töltti, ravi, laukka, ja passi. Eli kun olen käynnissä ja annan pohkeita, niin siirtyykö se silloin tölttiin, vai raviin? Mua vaan nolottaa että jos vaikka ope pyytää ravia, niin vahingossa meenkin tölttiä. Haittaako se, ja miten saan sen muutettua raviks?

11

1578

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • OeA

      Islanninhevosella askelaji riippuu ihan siitä mitä avuja käyttää, ihan kuin isoillakin hevosilla. Älä huoli turhaa kyllä osaavalla tallilla opettaja kertoo millaiset avut pitää antaa kullekin askellajille. Töltissä istunnan tulisi olla "tiukasti" satulassa eli töltissä ei kevennetä ja hyvällä ohjastuntumalla, kun taas ravissa istunta on hieman edempänä ja ohjastuntuma on yleensä (varsinkin tuntipuksuilla) ei nyt ihan löysä mutta "löysähkö".

    • issikan hoitaja <3

      se riippuu miten annat pohkeet, jos nojaat paljon taakseppäin, ja pidät ohjat lyhempänä, niin se mene ehkäpä tölttiin, mutta jos avain annat tavallisesti pohekita vähäsen niin se menee kyllä melko varmasti raviin. tietääkseni se menisikin näin:
      käynti,ravi,töltti, laukka ja passi :)
      jos issikkasi menee tölttiä, vaikka teidän pitäisi mennä ravia, niin anna vähän enemmän ohjia ja vot myös vähän eteenpäin nojata, niin se ymmärtää että sen pitäisi mennä ravia. jos issikkasi ravaa, ja ottaa ihan yhtäkkiä töltin, voi olla jos kentällä missä ratsastat, tai missä nytten ratsastatkaan, niin on joku alamäki, niin voi olla vaikeampaa pitää itsensä ylhäällä koossa. toivottavasti ymmärsit jotakin avustani, ja toivottavasti se auttoi edes vähäsen :)

      • Kichi-Chan

        Islanninhevoset, tai ainakaan useammat niistä, eivät mene naps vaan tölttiä. Eli jos vain kävelet ohjat melko löysällä, hevosen pitäisi siirtyä automaattisesti raviin. Tölttiin sinun pitää koota hevonen pakettiin puolipidätteillä ja pohkeen sekä raipan kutituksilla.


      • saannii
        Kichi-Chan kirjoitti:

        Islanninhevoset, tai ainakaan useammat niistä, eivät mene naps vaan tölttiä. Eli jos vain kävelet ohjat melko löysällä, hevosen pitäisi siirtyä automaattisesti raviin. Tölttiin sinun pitää koota hevonen pakettiin puolipidätteillä ja pohkeen sekä raipan kutituksilla.

        se menee kyllä niin,että jos sillä on vahva ravi niin se menee helposti ravia,mutta jos on vahvatölttinen tai puhdastölttinen,niin menee tölttiä ja ravi yleensä hankalampi saada.


      • Diddididii
        saannii kirjoitti:

        se menee kyllä niin,että jos sillä on vahva ravi niin se menee helposti ravia,mutta jos on vahvatölttinen tai puhdastölttinen,niin menee tölttiä ja ravi yleensä hankalampi saada.

        Niin.. Eli, jotkut islanninhevoset menee helpommin tölttiä, jotkut ravia, mutta joillekkin se on yhtä helppoa. Ja sitten on vielä joitakin harvoja jotka eivät tölttää ollenkaan.

        Käynnistä lähdetään yleensä raviin tai tölttiin. Ravi onnistuu(jos onnistuu) niin, että annetaan enemmän ohjaa ja istutaan aika kevyesti ja tarvittaessa noustaan, vaikka ihan kevyeeseen istuntaan ja nojataan aavistuksen verran eteenpäin.

        Töltti puolestaan nousee niin, että istutaan "syvään/tiukasti satulaan" ja joillakin talleilla nojataan vähän taaksepäin. Tölttiä ratsastetaan puolipidättein ja ohjat on tiukemmalla kuin ravissa, mutta issikoilla on kuitenkin yleensä käytössä vähän pehmeämmät avut kuin isommilla.

        Laukka nousee niin kuin muillakin hevosilla.. Toinen pohje taakse, toinen eteen ja laukkapohkeet.

        Passista en tiedä(paitsi, että nostetaan laukasta), mutta sitä tuskimpa mennään maastoissa ja jos mennään niin hyvällä tallilla annetaan hyvät ohjeet.


    • Dögg fani

      Töltissä nojataan taakse päin ja tiukat ohjat mulla on issikka hoitsu jolla melkein aina ratsastan

      • undrii

        mää en ainakaan ikinä nojaa taakse...Ai vähän herkempiä? Yleensä ei voi pitää edes pohkeita kiinni kyljissä kun lähtis heti täyttä vauhtia ja ohjista ei tietenkään tarvii kun vähän puristaa


      • Hippuli
        undrii kirjoitti:

        mää en ainakaan ikinä nojaa taakse...Ai vähän herkempiä? Yleensä ei voi pitää edes pohkeita kiinni kyljissä kun lähtis heti täyttä vauhtia ja ohjista ei tietenkään tarvii kun vähän puristaa

        Ei tarvitse nojata taaksepäin, mutta se helpottaa vain satulassa istumista ;) Issikoilla pidetään aina alapohje irti kyljestä. Ja riippuu ihan hevosesta ja miten reipas se on, lähteekö se kovaa vai ei. Tallilla jolla käyn, on superlaiskoja, ja super reippaita. ( oikeastaan laiskoja ei ole olemassakaan, ene ovat vain kyllästyneet taikka keksineet tavan luistaa töistä)


    • Hana wo puu

      Jos annat pohkeita ''kovaa'' sillain että se ei kovenna vauhtia vaan siirtyy johonkin askellajiin... niin käynnistä se siirtyy töltiin, töltistä raviin, ravista laukkaa, ja laukasta yleensä passiin. Kaikki issikat eivät mene ns. ''oikeaa'' passia (lukuunottamatta possupassia...).

    • tolttiapassia

      Ei tuollaista järjestystä minun mielestäni ole, kun pohkeen määrä ei vaikuta sen lisä-askellajeihin. Töltille ja passille on yleensä vähän "monimutkaisemmat" käskyt, eli ei pelkkää pohjetta.
      Jos menet kerta sinne tallille TUNNEILLE niin siellä sitten kyllä opetetaan.

    • ro.ro

      Käynnistä se menee yleensä tölttiin, tai sun pitää sillon nojata taakse ja jalat eteen, mutta jos oot satulassa tavallisesti ja annat pohkeita, se menee raviin. Jos issikalla on lähes koko tunti sitä ennen mennyt tölttiä, se saattaa vaistomaisesti mennä tölttiä vaikka pyydät ravia, jos osasin selittää :D Passista en sitten tiiäkkään paljoo mitään 8[

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1995
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1624
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1400
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      58
      1307
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1273
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1272
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1221
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1191
    Aihe