BMW (E39) hammastanko ongelmia

SRG

BMW 520 -04 farmari (vanhempi malli E39), 87tkm, suomi auto. Auto tuli eilen huollosta, siinä sanottiin että hammastanko pitää vaihtaa ja pelkkä varaosa maksaa 1716€ 2,5h työt, eli yhteensä n 2000€.

Rupeaa usko menemään bemariin. Ostin auton käytettynä helmikuussa -07 ja keväällä sain takuuseen ruosteet takaluukusta korjattua, nyt kupruili etupää, sekin kyllä takuuseen, mutta tämä hammastanko ei kuulemma takuuseen mene. Olisikohan jollain kokemusta moisesta? -en haluaisi maksumieheksi..

11

5998

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Bemukka

      Jos en väärin muista niin käytetyille autoille ja tarkemmin moottorin ja voiman siirron osille on liikkeellä puolenvuoden takuut jos ne hajoo. Tuo ohjaus ei kuulu sen takuun piiriin ja onhan tuosta jo yli puolivuotta mennyt.
      Käy kuitenkin liikkeessä keskustelemassa asiasta.
      Tuo maali homma menee normaaliin koritakuun piikkiin joka on seitsemän vuotta.
      Jotenkin vaan tuntuu ihmeelliseltä, että noilla kilometreillä tuo hammastanko on rikki jos sitä on normaalisti käytetty.

    • Moi!

      Edellinen autoni oli E39 523i Touring vuodelta 97. Ostin kyseisen auton 109tkm ajettuna paljon parjatulta Rinta-Joupilta. Muutama viikko oston jälkeen havaitsin, että hammastanko vuotaa. No ajattelin, että kai se jollain tiivisteen vaihdolla menee. Yllätys oli kuitenkin melkoinen, kun merkkiliike kertoi, että koko hammastanko on vaihdettava. Kustannusarvio oli jotakuinkin 2000 euroa, josta osan osuus oli 1200 euroa.

      No, päätinpä kysellä Rinta-Joupilta, että mitä tehdään. Rinta-Jouppi päätti reilusti osallistua talkoisiin. Sovittiin, että minä hommaan osan, ja he vaihtavat sen paikoilleen ja säätävät sen jälkeen pyöränkulmat ym.

      Pitkällisen tutkiskelun jälkeen tulin siihen tulokseen, että kyseessä on kovin harvinainen vaiva, joten uskalsin alkaa etsiä osaa käytettynä. Osa löytyi kolaroidusta 528i:stä ja hintaa sillä oli 400 euroa. Tilasin osan ja Joupin pojat tekivät mitä oli sovittukin. Ajoin autollani vajaat pari vuotta ja reilut 60tkm ja hienosti pelasi.

      Pitkä sepustus, eikä sinällänsä liity juuri sinun ongelmaasi, mutta minä ainakin alkaisin tapella maahantuojan kanssa. On selvää, että tuollaista vikaa ei saisi noilla kilometreillä / iällä olla ollenkaan. Puhelin kauniiseen kouraan ja soittelemaan, luulisi heitä ainakin vähän kiinnostavan...

      -Masa-
      Ex. E36 Coupe, E39 Touring, nyk. E46 Touring

    • Kallo

      Kuulostaa todella erikoiselta, jos E39:ssä tuon ikäisenä ja noilla kilometreillä ohjausvaihde olisi kilahtanut. Minkälaisia oireita ohjauksessa on? Vuotaako kenties päätystefalta nesteet ulos? Onko autossa normaali ohjaustehostus vai Servotronic (nopeuden mukaan säätyvä)?

      Jos ohjausvaihde todella menee vaihtoon, kannattaa etsiä purkuosana. Etenkin Ruotsissa hyvä valikoima ja hinta todennäköisesti alle 500 euroa.

      http://www.varaosahaku.fi/
      http://www.bildelsbasen.se/

    • Jukkis1979

      mennä osat takuuseen kun on alle 100tkm ajettu, työtä bmw tuskin maksaa. Ei vaan oo tainneet edes kysyä.

    • 528i

      Mites, tehostinöljyjä kun on näissä käytetty kahta lajia ja ilmeisesti eivät ole sekoituskelpoisia...olisiko mahdollista että on kaadettu väärää lientä?? (Tyyppi lukee tehostajan säiliön korkissa). Jos se öljy on kovin epämääräisen näköistä / hajuista emulsiota niin voi olla tiivisteet sitä myöten selvät
      Toinen teoria on että on käyty "kanttarissa" siten että hammastanko on saanut kipeää. Eihän tuolla ole ikää & kilometrejä p..kaakaan, melkein uusi auto!!!

    • JG

      Samaa vikaa -02 e39 Touringissa. Huomasin Motonetin listoilla tähän sopivan hammastangon. Onko kokemuksia istuuko paikalleen? Hinta on merkittävästi edullisempi kuin alkuperäisosa.

      • ehfwpöew

        Niinkuin tuolla edellä jo ehdotettiin kannattaa etsiä takuupurkuosana tuo hammastanko. Ensin kannattaa kuitenkin varmistua että vika tosiaan hammastangossa eikä esim. sisemmissä raidetangonpäissä. On noita vääriä diagnooseja tehty ennenkin. Lisäksi kutoskoneisissa hammastankoa pystyy kiristämään, siellä ohjausvaihteessa on asteikolla varustettu säätömutteri jota voi varovasti kiristää ja olettehan tietoisia että sitä hammastankoa kuuluu aika-ajoin rasvata eli rasvaa laitetaan sinne tangon hampaisiin, tämä kuuluu myös huolto-ohjelmaan.


    • bmwf30

      Itselleni on bmw 320d f30 2012 ja huollossa minulle kerrottiin hammastangon sähkömoottori 1 pultilla kiinni 2 pulttia hapettunut poikki. Kustannusarvio 2700 euroa. Onko jollain kokemuksia asiasta?

      • Zipzip330

        mulle kerottiin et sul on amis corolla :DD


      • Anonyymi

        Kyllä itellä just kävi samaa onglemaa, sama auton mallissa
        Miten sait ongelmaa hoidettu


    • kehnoalaatua

      320i E90 2005 ajettu 134tkm, myöskin hammastangossa välystä sen verran, että hylätty tuli katsastuksesta. Sitä ennen vaihdettiin jo molemmat raidetangon päät. Ohjaus parani huomattavasti mutta ei kuitenkaan poistanut välystä riittävästi. Voi voi tätä nykyistä BMW laatua.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      135
      5589
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      33
      3455
    3. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      17
      1893
    4. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      23
      1865
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      24
      1720
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      73
      1558
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      14
      1463
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      11
      1356
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      16
      1347
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      23
      1308
    Aihe