Mietteitä joulun alla

Immoralisti

Jos tämä maailma olisi ateistinen, siis että ateismi olisi totta, maailma varmasti olisi paljon järkevämpi paikka elää kuin nyt.

Mutta nyt kun jotain jumalaista on olemassa, kaikki menee maapallolla päin "helvettiä" ja me olemme tällä pallolla suurimmaksi osaksi vain hölmöilemässä ja piereskelemässä ympäriinsä, kuten kirjailija Kurt Vonnegut totesi kirjassaan Maaton mies.

Meidät on ehdollistettu kaikkeen joutavanpäiväiseen, kuten lapsesta asti hyvään koulumenestykseen, hankkimaan mahdollisimman rahakas ja arvotettu ja vastuunalainen ammatti ja ammattitutkinto, menemään naimisiin ja hankkimaan lapsia, vaikka maapallo on jo ihmisiä täynnä.

Meidät on ohjelmoitu etsimään onnellisuutta vääristä asioista, kuten edellämainitut ja raha, omaisuus, kunnia, maine jne.

Todellinen onni olisi kuitenkin löydettävissä heti tässä hetkessä, jos hyväksyisimme nykyhetken ehdoitta iankaikkisesti ja eläisimme hetkessä.

Esim. buddhalaisuuden ja hindulaisuuden valaistuminen on ihan todellinen ilmiö,
riittäisi vain että havahtuisimme kuinka
meidät on ohjelmoitu pieleen.

Kristinuskon ongelma on siinä, että se asettaa ehdottomalle rakkaudelle ehtoja opinkappaleiden ja muinaisiin tapahtumiin uskomisen
välityksellä. Lisäksi Raamatun tulisi käydä läpi moraalisen uskontokritiikin. Suurinpiirtein ainoita kristinuskon hyviä piirteitä on, että Jumala mielletään (ehdottomaksi) rakkaudeksi, ja toinen asia on armossa eläminen. Kehotus rakastamaan kaikkia. Dogmit, opinkappaleet, tunnustuskirjat hämäävät skeptikkoa, ja niinpä hän ei usko.

Itselläni jumaluus on tällä hetkellä jo tietoa, tiedostettua, mutta en pysty sitä todistamaan tieteellisin menetelmin ainakaan toistaiseksi.

Jumalatuntemus kuitenkin ilmenee minulla synkroonissa olona maailman kanssa. Yhteensattumissa, jotka usein ovat hyvin huumoripituisia. Kuitenkin vaikka elän jumalatietoisuudessa, en ole pystynyt unohtamaan, että 30 000 lasta kuolee maailmassa nälkään joka päivä. Teodikean ongelma tekee
jumaluudesta karun, mutta ehkä tämä maapallo
on tosiaan tarkoitettu vain hölmöilemistä varten.

13

926

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ne ihmiset

      budhalaisissa ja hindulaisissa ym. kulttuureissa niin onnellisia ole kuin luulet. Siellä on monenlaista henkistä hengellistä, fyysistä ja aineellista kärsimystä joka johtuu heidän uskonnostaan, sitä ei vaan lomaileva länsimaalainen turisti huomaa.

      • ez-al

        Eihän uskonto, kulttuuri tai kotimaan varallisuus ketään tee valaistuneeksi. Sen tekee henkilökohtainen suhde Jumalaan. Ja se on aina kahden kauppa.


      • Immoralisti

        " budhalaisissa ja hindulaisissa ym. kulttuureissa niin onnellisia ole kuin luulet. Siellä on monenlaista henkistä hengellistä, fyysistä ja aineellista kärsimystä joka johtuu heidän uskonnostaan, sitä ei vaan lomaileva länsimaalainen turisti huomaa."

        No en ole reissannut elämäni aikana kuin muutamassa Euroopan maissa. Enkä ihannoi Intiaa ja sen väestöräjähdystä. Mutta en voi kieltää itseäni rakastamaan heidän (hindulaisten) Bhagavad Gita:nsa. Siinä on paljon vähemmän jonnenjoutavuuksia kuin Raamatussa.
        Suosittelen esim. teosofien käännöstä, niin tulee samalla tutustuttua samalla siihenkin, vaikka
        kirja on saksankielestä käännetty suomeksi.

        Tässä kuitenkin yksi käännös netistä:
        http://www.krishnanmaailma.com/bhagavadgita/

        Raamatussa on monia hyviä kohtia, rakkaudesta ja armeliaisuudesta. Keräilen niitä pikku hiljaa kotisivuilleni

        http://www.iki.fi/manninen/

        Hyvää joululukemista on muun muassa

        Anthony De Mello: Havahtuminen
        Echart Tolle: Uusi maa - elämän tarkoituksen
        oivaltaminen
        Kurt Vonnegut: Maaton mies


    • cybo-ceronimo-cabriel-61

      Puhut 'ohjelmoinnista'--> 'ohjelmointimme' on aika erikoinen--> jos tarkoitus on pärjätä omillamme tai vielä ennemmän-->olla vieläpä iloisen onnellisesti olevaisia.

      Kaikki olevaisuuden/konkretian todisteet viittaavat --> hetkellisen nautinnon mahdollisuuteen toisaalla vastapainonaan pitkällinen jatkuva murhe/parku-->olosuhteiden rajoittuneisuuden,ihmisen olemuksen--> eli kaiken oleellisen osalta.

      Tuo sisäinen[oletettava] privaatti kokemuksesi--> joka poikkeaa kaikesta tästä raadollisuudesta--> viittaa johonkin 'enempään' ja aidompaan iloon ja rauhaan ja iättömämpään kuin se mikä sinua todellisuutena nyt ympäröi.

      Ateismin tai muiden ismien kaikki-voipaisuuteen en luottaisi, ihmis-luonteen syvemmät kerrokset pinta/arki-kerroksen alla kaipaavat tietoisuuden tasoja, joita ei konkretia pysty koskaan tarjoamaan [todisteena aina loppujen lopuksi turhautuminen kaikkeen mitä ihminen aluksi himoitsee].

      Eli tiivistettynä--> miten voisikaan olettaa helvetissä [jossa juuri nyt olemme]--> onnellisuuden tästä tai täältä löytyvän--> ehkäpä se löytyy vain siitä privaatista sisäisestä totuudesta, jonka löytää Itsestään kun sen aika on.

      • Immoralisti

        "Eli tiivistettynä--> miten voisikaan olettaa helvetissä [jossa juuri nyt olemme]--> onnellisuuden tästä tai täältä löytyvän--> ehkäpä se löytyy vain siitä privaatista sisäisestä totuudesta, jonka löytää Itsestään kun sen aika on."

        Minä olen saanut psyykettäni kuntoon kolmen maanisen psykoosin kautta, joista viimeinen havahdutti/herätti/valaisi/kirkasti oikein perusteellisesti.

        Ehkä "fariseukset" ovat kätkeneet tiedon avaimet, kun ovat kriminalisoineet psykedeeliset aineet, joilla psykoosia vastava kokemus olisi mahdollinen tavallisillekin ihmisille. Mene ja tiedä, mutta minulle riittää "tajunnan laajentuminen" siihen pisteeseen, että voin kuvitella tietokoneeni olevan ehkä joku entinen ihminen, tai että ehkä kaikki maailmankaikkeuden alkeishiukkaset saattavat olla eläviä. Mutta se näistä "huuhaa"-puheista.

        Kiitos vastauksesta. Tuli mieleen Bob Marleyn kappale "Time will tell", joka meni muistaakseni niin, että luulet eläväsi taivaassa, vaikka oletkin helvetissä.


    • Immoralisti

      Toinen asia, joka minua ihmetyttää tässä maailmassa on kaikenlaiset ihmissuhdeskitsoilut, joita ehkä vielä voimistetaan saippuaoopperoiden katsomisella. Jos ihmiset eivät olisi täällä vain lähinnä hölmöilemässä, niin luulisi normaalien perhe- ja muiden ihmissuhteiden kulkevan rehellisiä, suoria latujaan. En itse pysty enää tuntemaan vihaa, olen jo niin sisäistänyt kotisivullani olevan ajatusrakennelman http://www.iki.fi/manninen/ajatteluni.html

      Syy-kausaali-suhteessa kaikki teot, esim. ihmíssuhteisiin liittyvät, asettuvat osaksi todellisuuden syy-seuraus-verkkoja, jolloin esimerkiksi kaikki hetkittäinen voimakas suuttuminen toiseen ihmiseen näyttää täysin järjettömältä. Ketään emme voi omistaa kuin oman itsemme. Mutta ehkä alan olla jo vähän "dostojevskilainen kellariloukon mies".

    • Immoralisti

      Yksi sitkeimpiä ihmiskunnan vakavimpia sairauksia on muotoa jako: "me hyvät ja oikeassaolevat ihmiset" vastaan "te/he huonot/pahat/väärässä olevat ihmiset".

      Tämän joukkopsykoosin ylläpito on melkeinpä kaikkien sotien syynä, vaikka tosiassa
      olemme syy-seuraus-verkko-yhteydessä kaikkien ihmisten kanssa. Esim. uuden ihmisyksilön syntymä on koko siihenastisen historian (eräs) summa.

      Tätä joukkopsykoosia on ylläpitänyt suuri osa elokuvateollisuudesta, osa sarjakuvistakin, kaiken maailman Tex Willerit,
      suuri osa dekkarikirjallisuudesta ja niin edelleen.

    • Neljäs asia joka minulla havahtumisen kautta tuli mieleen, on hyödyttömät alastomuus- ja seksuaalitabut. Periaateessa voisimme olla kuin apinat, jotka pitäisivät vähän väliä rennosti hauskaa seksuaalisuuden toteuttamisella. Mutta ihminen on kietoutunut seksuaalisuutensa suhteen tabujen viidakkoon, jossa jopa niin luonnollisia asioita kuin homoseksuaalisuus ja masturbointi pidetään kauheana "haureutena". Pedofiliaan on ota sen enempää kantaa, kuin että näissä tabu-helveteissä joissa eletään, pedofiilin saama "hyöty" on paljon pienempi kuin lapsen saama "paha trauma", joten menin kannattamaan Hollannin pedofiliapuolueen kieltämistä, ajatellen, että ei tämmöistä ainakaan vielä sataan vuoteen.

      Sen sijaan täysi-ikäisien ihmisten suhteen esim. sukurutsauksessa asianmukaisia ehkäisyvälineitä käyttäen ei pitäisi olla ongelmia, jos tabusta vain luovuttaisiin.

      Homo-, bi-, transihmiset saavat puolestani siunauksen. Samoin ihmisten yksiavioisuus ei ole mikään todellisen jumalan laki.

      • Kirjoitin:

        "kuin että näissä tabu-helveteissä joissa eletään, pedofiilin saama "hyöty" on paljon pienempi kuin lapsen saama "paha trauma", joten menin kannattamaan Hollannin pedofiliapuolueen kieltämistä"

        Lapsen samat pahat traumat ovat tässä riittävä peruste, ei siinä tarvitse verrata pedofiilin saamaan subjektiiviseen "hyötyyn".

        Mutta kaiken kaikkiaan olen sitä mieltä, että moraali on luonteeltaan suhteellista ja näkökulmasta riippuvaa. Subjektiivinen relativismi on mielestäni lähinnä totuutta, mutta pakkaani voivat tulevaisuudessa sekoittaa tämä jumaluus /nämä jumaluudet, jotka ovat ilmaisseet itsensä minulle.


    • Ekologiset asiat. Ns. terve järki on viemässä tätä maapalloa (jota kutsun hölmöläksi, olemmehan hölmöläisiä) kohti tuhoaan. Ihminen kenties jo tietää liikaa, varsinkin teknistä taitotietoa ja ennen kaikkea halua sen käyttämiseen on liikaa. Meidän olisi hyvä muuan muassa kierrättää roskamme ja kuluttaa mahdollisimman vähän uusiutumattomia luonnonvaroja. Syntyvyyttä olisi hyvä rajoittaa, mutta näihin asioihin en ole kunnolla perehtynyt, joten kuulen mielellään viisaampia. Kuitenkin voi hyvin sanoa, että Ylen elävässä arkistossa olevassa videossa Pentti Saarikoski sanoi, että on ajateltava "tähtien tasolla", ja sillä perusteella hän oli kommunisti. Minusta raaka-aineiden käytössä ja ekologisissa kysymyksissä olisi ehkä syytä ajatella todella tähtien tasolla. Esim. sitä silmällä pitäen että tällä maapallo-hölmölällä voi olla, jos jumaluudet katsovat sen aiheelliseksi, vielä vaikkapa 500 miljoonan vuoden päästä ihmiskunnan jälkeläisiä.

    • Maailmanpolitiikka on perseestä. USA kävi kansainvälisen lain vastaista sotaa. Terrorismin vastaisen sodan varjolla USA on määrittänyt vastapuolen soturit terroristeiksi, joilla ei ole sotavangin oikeuksia, ja on jopa sortunut raukkamaiseen vankien kidutuksiin pelkäämättä Jumalan kostoa. Katsoisivat Clint Eastwoodin ohjaaman Armoton - Unforgiven, leffan ja tekisivät parannuksen, muuten voi alkaa tulla lunta tupaan yhä enemmän kun vuosia vierii. Valtion harjoittama vankien kidutus on äärimmäinen rimanalitus.

      Venäjä rypee Tshetsheniassa, ja Kiina ei halua uskoa, että Taiwanin maaperä kuuluu Taiwanin asukkaille. Venäjä voisi lukea Dostojevskinsa ja Tolstoinsa paremmin, ja Kiina voisi ammentaa monessa suhteessa mainiosta taolaisesta filosofiastaan sekä buddhalaisesta perinteestään. Tosin taolaisuudessakin on kaiken maailman helvettejä, jos tarkemmin perehtyy.

    • Uskonnot pitävät yleensä Jumalaa/jumalia täysin huumorintajuttomana vakavana oliona. Tämä on harhakäsitys, Jumalalla on erittäin hyvä huumorintaju, ainakin miten Jumala on minulle ilmaissut itsensä.

      Karuksi asian vähän tekee teodikean ongelma. Valaistuneen ystäväni vastaus teodikean ongelmaan, oli: "vähän surua". Itse olen ajatellut, että ehkä joku yli-jumaluus on määrännyt katkeran lain, "kantapään kautta melkein kaikki opi."

      Toinen yleinen ennakko-oletus on, että Jumala tai jumalat eivät huijaa ihmisiä. Teologit perustelevat tätä sillä, että silloin mentäisiin mitä huikeimpiin ja mahdottomiin teologioihin. Mutta en ole kuullut yhtään sen parempaa perustelua. Tälläinen perustelu jumalien huijaamattomuudelle on yhtä tyhjän kanssa.

      Eräs valaistunut tuttavani sanoi minulle hiljattain, että muistinvaraisesti "Se..se oli bisnestä, kun piti kirjoittaa raamattuja."

      Itse leikittelen välillä ajatuksella, että maailma on luotu dinosaurusluineen päivineen esimerkiksi vuonna 1800 meidän ajanlaskuamme.
      Kukupa voisi väittää vastaan? Lisäksi epäilen vakavissaan, että ehkä elämmme virtuaalitodellisuudessa, jollakin tasolla.

      Jumalat ovat voineet käyttää meitä koekaniineinaan, kuten ihmiset eläimiä. Ehkä olemme altaassa olevat aivot, johon jumalaiset syöttävät koko harhamaailmamme. Kuka voi väittää vastaan?

      Mene ja tiedä, mutta virtuaalitodellisuus tai tuntemattomat ulottuvuudet mahdollistaisivat joka tapauksessa sen, että
      Jumala tai jumalat voisivat kuulla rukouksemme, ajatuksemme ja nähdä tekomme.

      Mitä ajattelen lakien rikkojista ja tuomioista? En tiedä. Evankeliumien Jeesus sanoo mielestäni kertakaikkisen selvästi: Älkää tehkö pahalle vastarintaa (Matt.5:39). Älkää tuomitko niin ei teitäkään tuomita. Älkää julistako ketään syylliseksi, niin ei teitäkään julisteta syyllisiksi. Päästäkää vapaaksi, niin teidätkin vapautetaan. (Luuk.6:37) Minulla ei ole näihin evankeliumien Jeesuksen sanoihin mitään lisäämistä, mutta ihmettelen, miksi kristityissä maissa on tuomioistuimia, valojen vannomista, kihlakunnansyyttäjiä, lautamiehiä ja valamiehistöjä, tuomareita jne. Eivätkö nämä viisastelijat osaa lukea Raamattujaan??????

      Mitä tässä maailmassa on sitten hyvää? Se, että rakkautta ja armeliaisuutta löytyy edes sen verran kuin sitä nyt löytyy tästä hölmölästä. Jos olisimme kokonaan ilman rakkautta, armeliaisuutta ja toistemme auttamista, tämä hölmölä-maapallo olisi täysin tyystin yksi helvetti. Mutta toivoa ehkä on, jos joskus usko Jumalaan nousee ruususenunestaan...

      ...tai usko jumaliin, ei niitä voi ihminen nähdä montako niitä on, tosin todellisuus, kaikki mikä on olemassa, muodostanee yhden kokonaisuuden, jota sitä ehkä voinee kutsua Jumalaksi panenteistisessa mielessä, ja sitten on mahdollisesti näitä pienempiä jumalia...

      Tässä siis vähän tekstiä lämpimikseen. Hyvää joulua!

      • "Ei enää vuu'a Anteron venonen, ei potki heittiö hevonen, ei ärhämöi äkäinen akka.
        Vivut on jo viritetty, ansat ankarat asetettu, verkot merehen viskottu..."


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      11
      1575
    2. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      151
      1292
    3. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      282
      1226
    4. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      110
      1040
    5. Mää oikeasti vielä kuolen

      Tämän tilanteen takia. Minä tosissani yritin ja tiedän että tämä tilanne sattuu sinuunkin. Molemmat taidetaan olla niin
      Ikävä
      42
      867
    6. Kun Suomen uutisiin ei voi luottaa?

      Kertoisitteko te uutismaailmasn perehtyneet ASIANTUNTIJAT nyt sitten sen, mihin voi?
      Maailman menoa
      218
      797
    7. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      4
      785
    8. Mikä kaivatullasi on WA tai Insta profiilikuva?

      Millainen ?!? asiallisesti häh ?!?
      Ikävä
      24
      719
    9. Mies, kysyisin vaan

      Että aiotko koskaan ottaa minuun yhteyttä? 🥺 Kerro suoraan sekin, jos et.
      Ikävä
      42
      685
    10. Kristitty kuvittelee olevansa Jumalan yläpuolella

      Kristinusko eroaa muista väkivaltaisuuden osalta, henkisen väkivallan, pakottamaisen osalta. Psyykkinen väkivalta on jop
      Hindulaisuus
      373
      658
    Aihe