Uudet aseet

Ihantala heinäkuussa 1944: Isoisäni johtaa alaikäisistä, vanhuksista ja toipilaista koottua taisteluryhmää kohti etulinjaa ja miettii samalla
kapteenin kanssa käymäänsä keskustelua. "Herra kapteeni, pyydän että tykistömme ampuu tuli-iskun ennen kun lähdemme hyökkäykseen" "Kersantti, te ette pyydä mitään tuli-iskuja!" "Ellei taisteluryhmänne lähde hyökkäykseen klo 17.00, niin tykistömme ampuu keskityksen asemiinne!"
Isoisäni miettii tulevaa hyökkäystä ja kokeneena rintamamiehenä tietää, että onnistumisen mahdollisuudet ovat olemattomat. Yhtäkkiä joku uusista miehistä huutaa: "Katsokaa pojat!" ja kaikki näkevät hirtetyn suomalaisen sotilaan tien varressa. Sotapoliisien hirttämä sotilas on jätetty tarkoituksella rintamalle saapuvien miesten nähtäväksi ja häneen on kiinnitetty kyltti jossa lukee: "Olen rintamakarkuri ja isänmaanpetturi!"
Tämä on yksi esimerkki siitä, että suomen armeijan moraali alkaa murtua. Myös länteen päin
ajavat loistoautot, joissa istuu korkeita upseereita kauniiden lottien kanssa, on merkki tulevasta romahduksesta.
Viimein masentunut miesryhmä saapuu hyökkäysasemiin ja kello on
miltei 17.00. Isoisäni yrittää valaa rohkeutta uusiin miehiin ja sanoo: "Yritetään kerran vielä pojat"
Sitten he nousevat taisteluhaudasta ja lähtevät Huraata!-huutaen kohti vihollisen asemia. Ensimmäiset saavat surmansa jo muutaman askeleen otettuaan ja vihollisen panssarit alkavat ampua
sirpalekranaatteja. He syöksyvät avoimen kentän yli ja käyvät vihollispanssarien kimppuun aseinaan polttopullot ja kasapanokset ja saavat muutaman niistä tuhottua.
Sitten alkaa venäläisen jalkaväen hyökkäys ja
metsässä alkaa epätoivoinen lähitaistelu. Laukaukset, huudot, kenttälapion iskut ja kuolevien korina ovat liikaa huonosti koulutetuille suomalasille ja pakokauhu alkaa tarttua miehiin. Taisteluryhmän kuri romahtaa ja alkaa pako kohti omia asemia.

Henkiin jääneet suomalaiset sotilaat makaavat lähtöasemissaan repaleisissa asetakeissaan ja ruutisavun mustaamin kasvoin ja yrittävät saada hengityksensä tasaantumaan. Pataljoonan kapteeni saapuu asemiin muutaman miehen kanssa ja heillä on outo torvimainen ase mukanaan. "Ylös siitä pelkuri!"-huutaa kapteeni isoisälleni. "Te ette vallannut
vihollisen asemia, vaikka käsky niin kuului!"
"Herra kapteeni, yli puolet miehistämme kaatui ja..."-vastaa isoisäni "Turpa kiinni!" "Te tulette vastaamaan virheistänne sotilastuomioistuimen edessä ja..." Samalla hetkellä alkaa puna-armeijan hyökkäys ja metsän reunasta vyöryy raskaista rynnäkkötykkejä (ISU-152) sekä jalkaväkeä. Suomalainen tykistö on jo tuhoutunut ja ilmavoimilta ei ole saatu mitään apua enää moneen päivään. Kapteenin mukana tulleet miehet valmistavat aseensa ampumakuntoon ja jäävät odottamaan jättiläismäisten panssarien tuloa
ampumaetäisyydelle. Kun ne ovat tarpeeksi lähellä, niin ensimmäinen laukaus uudesta ihmeaseesta lähtee korvia vihlovan vihellyksen säestyksellä ja menee vaunun yli. Toinen laukaus osuu jättiläisen viistoon panssariin ja kimpoaa kuin ukonvasama kohti taivasta. Kolmatta laukausta eivät lähitorjunta miehet ehdi ampua kun teräsjättiläinen murskaa heidän poteronsa. Alkaa sekasortoinen perääntyminen ja vain harvat selviävät uusiin asemiin hengissä. Päivän aikana on kaatunut 3000 suomalaista ja tuhannet ovat haavoittuneet.


"Sodan armottomat kasvot"


MarttyyriMallari-TTt

25

2019

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huokaus...

      Olen sanaton tämän pläyksen jäljiltä.

    • perustuu isoisäni kertomukseen Ihantalan-taisteluista heinäkuussa 1944. Suurin osa hänen tovereistaan kaatui siellä.


      "Ihantala, suomen armeijan joukkohauta"


      MarttyyriMallari-TTt

      • vertailija

        ..verrattuna pohjoisen III Armeijakunnan Kiestingin mottiin,
        sekä Valkeasaaren ja Talin joukkohautoihin.

        Ihantalassa kesä- heinäkuun vaihteessa kaatui "vain"
        parisen sataa miestä, noissa muissa taisteluissa kaatuneiden
        määrät nousivat tuhansiin.


      • lomalla?

        juttusi menee viihteen puolelle!
        kuolema kenelle hyvänsä, kun se tulee ennen aikojaaan.. ei kiva juttu.


    • tunkeileva ja

      tiedustella Marttyyri Mallari - TTtN saavuttamaa sotilasarvoa varusmiespalveluksen aikana.

      • ja alikersantti on vastaus.


        "Olisiko muuta kysyttävää"


        MarttyyriMallari-TTt


      • alikersantti.
        MarttyyriMallari-TTt kirjoitti:

        ja alikersantti on vastaus.


        "Olisiko muuta kysyttävää"


        MarttyyriMallari-TTt

        Ainahan varusmiesaikana tuota valintaa ja valintaa joudutaan suorittamaan. Katsotko itsesi tarpeelliseksi/ kypsäksi viemään ryhmäsi sotaan, jos joku potentiaalinen vihollinen hyväksi näkisi meille jälleen tulla. Ts. Oletko valmis vastaamaan 1 7 ihmisen elämästä ja kuolemasta.


      • nyt sentään
        alikersantti. kirjoitti:

        Ainahan varusmiesaikana tuota valintaa ja valintaa joudutaan suorittamaan. Katsotko itsesi tarpeelliseksi/ kypsäksi viemään ryhmäsi sotaan, jos joku potentiaalinen vihollinen hyväksi näkisi meille jälleen tulla. Ts. Oletko valmis vastaamaan 1 7 ihmisen elämästä ja kuolemasta.

        ei kannata uskoa. Marttyyri jos on alikersantti niin minä olen kenraali. Marttyyri tuskin on käynyt edes armeijaa.

        Olen aivan varma, että marttyyri on nainen.


    • realisti#1

      Vieläkin kanittaa. Yrittäisit välillä ihan normaalia järjen käyttöä näissä saduissasi. Pari havaintoa:

      1. Sinun valheesi mukaan juttusi perustuu isoisäsi kokemuksiin. Siinä mainitaan länteen ajavista korkeista upseereista. Korkeat upseerit tuskin ovat pitäneet komentopaikkaa etulinjan edessä, joten heidän ajamisistaan ei etulinjassa voi olla mitään havaintoa, ellei tietysti ole piileskellyt jossain johtoportaiden takana.

      2. Valehtelet isoisäsi johtaneen alaikäisiä ja vanhuksia. Alaikäisyys nyt ei liene mikään ihme, täysi-ikäisyyshän saavutettiin tuohon aikaan 21 vuoden iässä ja sotaan kutsuttiin nuorimmillaan 18-vuotiaat. Vanhuksia ei luonnollisesti mukana ollut, vanhin kutsuttu ikäluokka oli -96, eli Ihantalan aikaan 47-48 -vuotiaita. Näitä miehiä ei viety etulinjaan. Isoisäni, joka siis ei ole mielikuvituksen tuotetta kuten omasi, kutsuttiin takaisin palvelukseen suurhyökkäyksen aikaan ja toimi hevosmiehenä.

      3. Kukaan "pataljoonan kapteeni" ei tietenkään johda tykistön tulta sen enempää kuin mielikuvitusisoisäsikään. Tykistön tulta johtivat tykistön tulenjohtajat, joilla oli tulenkäyttöoikeus.

      4. Eikö tuo pst-aseasia jo puhuttu valmiiksi? Tosin kun uskottavuutesi on muutenkin nollassa, ei sitä voi enää heikentää se, että valehtelet aseiden olleen tehottomia...

      5. Suomalainen tykistö tuki jalkaväen taistelua tehokkaasti koko Ihantalan vaiheen ajan, toisin kuin valehtelet.

      6. Suomalaiset pommittivat useita kertoja menestyksekkäästi venäläisiä asemia Ihantalassa eivätkä vihollishävittäjät saaneet yhtäkään pommittajaa pudotettua kun suomalaishävittäjät niitä suojasivat. Myös lento-osasto Kuhlmey näkyi jatkuvasti Ihantalan taivaalla, toisin kuin valehtelet.

      7. Toisin kuin valehtelet, ei Ihantalassa minään päivänä kaatunut 3000 suomalaista. Koko armeijasta kaatui Ihantalan vaiheen raskaimpana päivänä 5.7. 612 miestä.

      8. Suomessa karkurit ammuttiin niissä harvoissa tapauksissa kun karkuruus johti rangaistukseen. Hirttotuomio ei ole ollut Suomessa käytössä.

      Vinkki: Kun valehtelet, ei kannata valehdella sellaisista asioista, joiden oikea laita on helppo tarkistaa.

      • tuota

        realisti#1:nen..

        Jotenkin tuntuu, että nyt saamme niittää sitä satoa, jota jotkut tuossa aikaisemmin kylvivät kun lähtivät tämä katkeran marttyyrin horinoiden mukaan ja jopa ylistämään tämän punikin "tuulesta temmattuja" tarinoita (*).

        Käsittääkseni marttyyri on viljellyt jo kuukausia tuota samaa propagandaa ja ainoa tarkoitus lienee juuri yleisen pahennuksen ja valheellisen totuuden levittäminen.

        Vihje: Tällaista tyyppiä ei kannata koskaan kehua oli siihen aihetta tai ei sillä hän ottaa sen takaisin seuraavassa viestissä joka tapauksessa.

        Tuollaisen ihmisen kanssa ei kannata asia-pohjalta lähteä väittelemään, sillä niin kuin nytkin on havaittu tämä ei reagoi kritiikkiin millään tavalla. Tietysti muiden lukijoiden ja palstalaisten kannalta on hyvä, että joku tuo kylmät faktat pöytään, joten siinä mielessä kyllä teet hyvää työtä.

        Harmittaa vain lukea tuollaisen marttyyrin juttuja, koska myös oma pappani oli rintamalla ja juuri kannaksella. Ne välillisesti kuulemat tarinat hänen kokemuksistaan ja tilanteista on kaukana tuollaisen '"pappa-marttyyrin" merkinnöistä. Toivon hartaasti, että tuo tekele on täysin mielikuvituksen tuotetta, sillä jos siellä on vielä tuollaisia loisia ollut ratkaisupaikoilla mukana niin takuulla on aiheettomia ruumiita tullut.

        (*) Tarinat sinänsä eivät välttämättä ole tuulesta temmattuja, mutta nämä näkökulmat ja muka tapahtuneet tapahtumat ovat kuitenkin täysin yksittäisen ihmisen sepustuksia, jolloin totena esitetyt tapahtumat ovat vain yksittäisen henkilön omia mielipiteitä. Mikäli lähdehenkilö on riittävän paatunut kommunisti niin tulos voi olla juuri tuota mitä päiväkirjoissa lukeekin. Se ei tietenkään takaa, että mikään noissa mainituissa päiväkirjoissa kuitenkaan pitäisi paikkaansa.


      • näin on
        tuota kirjoitti:

        realisti#1:nen..

        Jotenkin tuntuu, että nyt saamme niittää sitä satoa, jota jotkut tuossa aikaisemmin kylvivät kun lähtivät tämä katkeran marttyyrin horinoiden mukaan ja jopa ylistämään tämän punikin "tuulesta temmattuja" tarinoita (*).

        Käsittääkseni marttyyri on viljellyt jo kuukausia tuota samaa propagandaa ja ainoa tarkoitus lienee juuri yleisen pahennuksen ja valheellisen totuuden levittäminen.

        Vihje: Tällaista tyyppiä ei kannata koskaan kehua oli siihen aihetta tai ei sillä hän ottaa sen takaisin seuraavassa viestissä joka tapauksessa.

        Tuollaisen ihmisen kanssa ei kannata asia-pohjalta lähteä väittelemään, sillä niin kuin nytkin on havaittu tämä ei reagoi kritiikkiin millään tavalla. Tietysti muiden lukijoiden ja palstalaisten kannalta on hyvä, että joku tuo kylmät faktat pöytään, joten siinä mielessä kyllä teet hyvää työtä.

        Harmittaa vain lukea tuollaisen marttyyrin juttuja, koska myös oma pappani oli rintamalla ja juuri kannaksella. Ne välillisesti kuulemat tarinat hänen kokemuksistaan ja tilanteista on kaukana tuollaisen '"pappa-marttyyrin" merkinnöistä. Toivon hartaasti, että tuo tekele on täysin mielikuvituksen tuotetta, sillä jos siellä on vielä tuollaisia loisia ollut ratkaisupaikoilla mukana niin takuulla on aiheettomia ruumiita tullut.

        (*) Tarinat sinänsä eivät välttämättä ole tuulesta temmattuja, mutta nämä näkökulmat ja muka tapahtuneet tapahtumat ovat kuitenkin täysin yksittäisen ihmisen sepustuksia, jolloin totena esitetyt tapahtumat ovat vain yksittäisen henkilön omia mielipiteitä. Mikäli lähdehenkilö on riittävän paatunut kommunisti niin tulos voi olla juuri tuota mitä päiväkirjoissa lukeekin. Se ei tietenkään takaa, että mikään noissa mainituissa päiväkirjoissa kuitenkaan pitäisi paikkaansa.

        on "suora lainaus" Toinen maailmansota kirja sarjasta(osa 5, sivu133). Tosin kysymyksessä oli kaksi saksalaista upseeria jotka olivat neuvotelleet bolsevikien kanssa. Omat olivat hirttäneet ja laittaneet lapun kaulaan.


    • Seppo Lehto

      Isäni tunsi sinun sankarivaarisi jo maailmansodan ajoilta.
      Vellokset olivat nimittäin erittäin salaisen projektin puuhamiehiä.
      Projekti ei ollutkaan mikään vaatimaton juttu, vaan kyseessä oli Maailman suurimmila pyörillä varustettu tankki.
      Etsin kolme kuukautta yötä päivää projektista kerran näkemääni kuvaa netistä ja kas, sieltähän se löytyi.

      Siinä suurtankin päällä molemmat sankarit.

      http://strangevehicles.greyfalcon.us/pictured/tsar3.jpg
      http://strangevehicles.greyfalcon.us/pictured/tsar2.gif
      tecnical data:
      "Russian Wheel Tank of WW1



      The bizarre "Tsar-tank" was built in 1915. At 40 tons, it was probably the largest tank ever made anywhere at the time. Two huge wheels were driven by one 250 hp motor each. Two minor wheels were to the rear. The guns were probably placed outside the wheels. Two prototypes were made, but the insufficient trial (stuck in the mud) and heavy costs closed the project in 1916. The last of the two was dismantled for scrap in 1923."

      tässä plogini.
      http://kansanedustajasi.blogspot.com/

      • JOHAN TÄNNE JO KIRJOITIN, ETTÄ JOS TEITÄ EI KIINNOSTA PAIKANPÄÄLLÄ OLLEIDEN SOTAVETERAANIEN KERTOMUKSET, NIIN ÄLKÄÄ LUKEKO MINUN KIRJOITUKSIANI!!!


        "Kummaa sakkia, saatana!!!"


        MarttyyriMallari-TTt


      • ANTI-FASISTI
        MarttyyriMallari-TTt kirjoitti:

        JOHAN TÄNNE JO KIRJOITIN, ETTÄ JOS TEITÄ EI KIINNOSTA PAIKANPÄÄLLÄ OLLEIDEN SOTAVETERAANIEN KERTOMUKSET, NIIN ÄLKÄÄ LUKEKO MINUN KIRJOITUKSIANI!!!


        "Kummaa sakkia, saatana!!!"


        MarttyyriMallari-TTt

        ..nyt alkavat jo kaikki PIKKUMULKUT kaivautua
        esiin rotankoloistaan ja niiden tukijoukot paljastua!

        - Jatka, jatka, jatka helvetissä! Älä Suutu!


      • ANTI-FASISTI
        ANTI-FASISTI kirjoitti:

        ..nyt alkavat jo kaikki PIKKUMULKUT kaivautua
        esiin rotankoloistaan ja niiden tukijoukot paljastua!

        - Jatka, jatka, jatka helvetissä! Älä Suutu!

        ...nythän vasta alkavatkin kaikki pikku pippelit
        kaivautua esiin rotankoloistaan ja niiden tukijoukot
        paljastua!

        - Jatka, jatka, jatka helvetissä! Älä Suutu!


      • Plión
        MarttyyriMallari-TTt kirjoitti:

        JOHAN TÄNNE JO KIRJOITIN, ETTÄ JOS TEITÄ EI KIINNOSTA PAIKANPÄÄLLÄ OLLEIDEN SOTAVETERAANIEN KERTOMUKSET, NIIN ÄLKÄÄ LUKEKO MINUN KIRJOITUKSIANI!!!


        "Kummaa sakkia, saatana!!!"


        MarttyyriMallari-TTt

        Isoisäni ei kertonut kuin vasta 90-luvulla ennen kuolemaansa vähän sodasta ja siitäkin vähästä sain ihan eri käsityksen silloisista mielipiteistä.

        Oliko isoisäsi Sven Hassel, tuo kaikilla rintamilla samaan aikaan sotiva tanskalainen? Ainakin tämä "tosi" teksti vaikuttaa niin tutulta että..


    • TAMPEREEN

      KALEVI. KUULIN SEN HÄNEN TUTULTAAN. Että sillalailla.

      • vähemmän värikäs kertomus

        tänään Vaarini luona joka täyttää 85 vuodenvaihteen tienoilla, eli 30.12. Hän on 22 ikäluokkaa ja kävi alusta loppuun Tali-Ihantalan taistelut. Nyt on tämä Mallari nikki riehunut jonkin aikaa palstalla ja kun Vaarilla on tietokone myös, niin huvikseni näytin näitä juttuja hänen koneeltaan. Vaari luki muutaman ja totesi, että nämä jutut on kirjoittanut joku sellainen joka on lukenut viihteellisiä sotakirjoja ja katsellut liikaa sotafilmejä. Mainitsi vielä, että kyseessä on ilmeisesti nuori poikanen, joka moista potaskaa kirjoittelee. Tämä Mallarin Pappa huvitti Vaaria kovin, totesi kyllä, että satuhahmo tuon Papan täytyy olla. Ei Vaari kirjoituksista suuttunut ollenkaan, totesi vain, että Suomalaista maanpuolustajaa on loattu eri tahojen toimista siitä lähtien kun sota päättyi reilut 60 vuotta. Sanoi vielä, että tuollaisiin on turha kuluttaa energiaa asioiden oikean laidan tietävien. Kun lähdin Vaarin luota, niin Vaari sanoi vielä, että jos rintama olisi silloin luhistunut lopullisesti 44 kesällä, niin ei hänkään tässä juttelisi pojanpoikansa kanssa mitään mitä nyt on ei olisi olemassa Suomessa! PS. Minun Vaari toimi joukkueenjohtajana 44 taisteluiden aikana ollen Luutnantin arvoinen, tällä hetkellä res.Kapteeni.


      • tosikkomainen
        vähemmän värikäs kertomus kirjoitti:

        tänään Vaarini luona joka täyttää 85 vuodenvaihteen tienoilla, eli 30.12. Hän on 22 ikäluokkaa ja kävi alusta loppuun Tali-Ihantalan taistelut. Nyt on tämä Mallari nikki riehunut jonkin aikaa palstalla ja kun Vaarilla on tietokone myös, niin huvikseni näytin näitä juttuja hänen koneeltaan. Vaari luki muutaman ja totesi, että nämä jutut on kirjoittanut joku sellainen joka on lukenut viihteellisiä sotakirjoja ja katsellut liikaa sotafilmejä. Mainitsi vielä, että kyseessä on ilmeisesti nuori poikanen, joka moista potaskaa kirjoittelee. Tämä Mallarin Pappa huvitti Vaaria kovin, totesi kyllä, että satuhahmo tuon Papan täytyy olla. Ei Vaari kirjoituksista suuttunut ollenkaan, totesi vain, että Suomalaista maanpuolustajaa on loattu eri tahojen toimista siitä lähtien kun sota päättyi reilut 60 vuotta. Sanoi vielä, että tuollaisiin on turha kuluttaa energiaa asioiden oikean laidan tietävien. Kun lähdin Vaarin luota, niin Vaari sanoi vielä, että jos rintama olisi silloin luhistunut lopullisesti 44 kesällä, niin ei hänkään tässä juttelisi pojanpoikansa kanssa mitään mitä nyt on ei olisi olemassa Suomessa! PS. Minun Vaari toimi joukkueenjohtajana 44 taisteluiden aikana ollen Luutnantin arvoinen, tällä hetkellä res.Kapteeni.

        Vaarisi on raukkamainen valehtelija -- tai hän
        on vain liian paljon istunut sotahistorian
        laitoksen propagandaluennoilla ja katsonut
        näiden Lindmanien - Forssien – Zilliacusten ja
        muiden ”Stödföreningen för filmerna Från Svir
        till Näset r.f.” propagandistien tekemiä
        filmejä.

        Kukaan kannaksella mukana ollut sotilas tai
        upseeri ei tunne noita tapauksia tarkasti ja
        kokonaisuudessaan, vain sen minkä omasta
        juoksuhaudastaan ja omassa komppaniassaan näki
        ja vuosikymmenien jälkeen pystyy enää muistamaan.


      • vapaussota
        tosikkomainen kirjoitti:

        Vaarisi on raukkamainen valehtelija -- tai hän
        on vain liian paljon istunut sotahistorian
        laitoksen propagandaluennoilla ja katsonut
        näiden Lindmanien - Forssien – Zilliacusten ja
        muiden ”Stödföreningen för filmerna Från Svir
        till Näset r.f.” propagandistien tekemiä
        filmejä.

        Kukaan kannaksella mukana ollut sotilas tai
        upseeri ei tunne noita tapauksia tarkasti ja
        kokonaisuudessaan, vain sen minkä omasta
        juoksuhaudastaan ja omassa komppaniassaan näki
        ja vuosikymmenien jälkeen pystyy enää muistamaan.

        se oli kommunismista saatu torjuntavoitto.

        osat 1/18

        http://www.youtube.com/watch?v=bD89ml6PQrs


      • Hertta Kuusinen
        vapaussota kirjoitti:

        se oli kommunismista saatu torjuntavoitto.

        osat 1/18

        http://www.youtube.com/watch?v=bD89ml6PQrs

        Jatkosodan jälkeen poliittisesta vankeudesta vapautunut Kuusinen nousi eduskuntaan maamme suurimmalla äänivyöryllä ensimmäisissä sodanjälkeisissä vaaleissa 1946.

        Eduskuntaryhmänsä suvereenina puheenjohtajana Kuusinen ajoi tarmokkaasti sosiaalisten ja sivistyksellisten uudistusten

        - samanpalkkaisuutta,
        - työviikon lyhentämistä,
        - äitiyslomaa,
        - kansaneläke- ja lapsilisäuudistusta.

        Nyt kansallissosialistisen Kokoomuksen Sauli Niinistön äänivyöryn jälkeen maamme eriarvoisuus lisääntyy, työviikko pidentyy, ylityöt lisääntyvät, kansaneläkkeen merkitys vähenee jyrkästi ja eläkeläisten tulotaso laskee, syntyvyys laskee ja lapsiperheiden asema heikkenee...

        Niin, että kyllä se "voitto kommunismista" tuli vasta paljon ja paljon myöhemmin kuin jatkosodassa, vasta 1990-luvulla kun työttömyys maassamme kohosi yli puolen miljoonan, noin 20%:in työllistetyistä, samalla kun näiden liliusten ja wahlroosien vuosiansiot ovat nousseet jopa muutamaan sataan miljoonaan.

        Taisi Koivisto joskus suustaan päästää, ettei ole olemassa oikeaa tai väärää talouspolitiikkaa, on vain oikeaa ja väärää talouspolitiikkaa joidenkin kannalta.


      • kommunismista
        Hertta Kuusinen kirjoitti:

        Jatkosodan jälkeen poliittisesta vankeudesta vapautunut Kuusinen nousi eduskuntaan maamme suurimmalla äänivyöryllä ensimmäisissä sodanjälkeisissä vaaleissa 1946.

        Eduskuntaryhmänsä suvereenina puheenjohtajana Kuusinen ajoi tarmokkaasti sosiaalisten ja sivistyksellisten uudistusten

        - samanpalkkaisuutta,
        - työviikon lyhentämistä,
        - äitiyslomaa,
        - kansaneläke- ja lapsilisäuudistusta.

        Nyt kansallissosialistisen Kokoomuksen Sauli Niinistön äänivyöryn jälkeen maamme eriarvoisuus lisääntyy, työviikko pidentyy, ylityöt lisääntyvät, kansaneläkkeen merkitys vähenee jyrkästi ja eläkeläisten tulotaso laskee, syntyvyys laskee ja lapsiperheiden asema heikkenee...

        Niin, että kyllä se "voitto kommunismista" tuli vasta paljon ja paljon myöhemmin kuin jatkosodassa, vasta 1990-luvulla kun työttömyys maassamme kohosi yli puolen miljoonan, noin 20%:in työllistetyistä, samalla kun näiden liliusten ja wahlroosien vuosiansiot ovat nousseet jopa muutamaan sataan miljoonaan.

        Taisi Koivisto joskus suustaan päästää, ettei ole olemassa oikeaa tai väärää talouspolitiikkaa, on vain oikeaa ja väärää talouspolitiikkaa joidenkin kannalta.

        " Niin, että kyllä se "voitto kommunismista" tuli vasta paljon ja paljon myöhemmin kuin jatkosodassa "

        Nimenomaan tarkoitan "voito kommunismista", juuri noita jatkosodan kunniakkaita taisteluja.
        Suomi torjui kummunismidiktatuurin pääsyn maahamme noissa taisteluisa.

        Suomi säilytti näin länsimaisen demokratiansa johon kuului jo silloin vapaat vaalit ja vapaa kokoontumisvapaus sekä vapaus sanoa mielipiteensä joutumatta siitä tuomiolle.


    • fanittaja_

      Täällä lisää Marttyyri Mallarin uskomattomia avauksia.

      • AntiPutin

        Että on sitä informatiosotaa osattu ennekin.


    • MallariJauhaaSkeidaa

      Kesällä 1944 Suomi vetäytyi vihollista kuluttaen Viipurin tasolle, jossa puolustus vihdoin alkoi pitämään! Vihollinen pysäytettiin Tienhaarassa, Tali-Ihantalassa ja Vuosalmella. Saksalaisilta saadut jokamiehen pst-aseet alkoivat purra! Tali-Ihantalassa onnistuttiin muodostamaan Suomen oloissa mahtava tykistöryhmä. jossa oli peräti 21 patteristoa eli 250 tykkiä ja niistä jokainen pystyi ampumaan Ihantalaan. Niinpä Stalinin nuorien iskudivisioonien miesten suolenpätkiä saatiin kerätä kuusten oksilta ja hyökkäys tyrehtyi! Lisäksi Tali-Ihantalassa opittiin käyttämään saksalaisia uusia pst-aseita (panssarinyrkki ja –kauhu) ja se koitiu useiden kymmenien neukkupanssarien tuhoksi! Suurhyökkäys hyytyi saavuttamatta tavoitteitaan ja Stalin katsoi, ettei Suomen suuntaan enempää väkeä keskitetä!

      Tali-Ihantalassa venäläiset etenivät ankarien taisteluiden jälkeen Pyörökankaalle ja Ihantalan kirkonmäelle ja siihen hyytyi punakone. Uusimmat yritykset tukehtuivat massiivisiin tykistökeskityksiin ja suuriin tappioihin.

      Vuosalmella ylivoimaiset venäläisjoukot ylittivät Vuoksen, mutta eivät pystyneet laajentamaan sillanpääasemaansa vaan jauhautuivat siellä tykistökeskityksissä.

      Jos eteenpäin olisi haluttu niin Stalinin olisi pitänyt toimittaa täydennyksiä iskudivisioonille.

      "Stalin katsoi tavoitteen riittävän ja alkoi vetää joukkojaan pois."

      Stalin päätti, että ei toimita lisää parhaita joukkoja Suomen suuntaan vaan vetää entisetkin pois. Hän samalla luopui 23.6.1944 esittämästään tavoitteestaan ehdottomasta antautumisesta, josta olisi seurannut Suomen miehitys ja liittäminen 'onnellisten kansojen perheeseen'.

      Siinä todellinen asioiden kulku.

      Torjuntavoittojen ansiosta maa pelastui!

    Ketjusta on poistettu 12 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 57-vuotiads muka liian vanha töihin?

      On tämä sairas maailma. Mihin yli 55-vuotiaat sitten muka enää kelpaavat? Hidasta itsemurhaa tekemään, kun eläkkeelle ei
      Maailman menoa
      298
      3279
    2. Haluatteko miellyttää kumppaninne silmää?

      Entä muita aisteja? Mitä olette valmiita tekemään sen eteen että kumppani näkisi teissä kunnioitettavan yksilön? Olette
      Sinkut
      235
      1788
    3. By the way, olet

      mielessäni. Olet minulle tärkeä, niin suunnattoman tärkeä. En kestäisi sitä jos sinulle tapahtuisi jotain. Surullani ei
      Ikävä
      91
      1325
    4. J-miehelle toivon

      Hyvää yötä. Voisiko nykyistä tilannetta uhmaten vielä pienintäkään toivetta olla, päästä kainaloosi joskus lepääämään.
      Ikävä
      85
      1273
    5. Onko kaivattunne suosittu?

      Onko teillä paljon kilpailijoita? Mies valitettavasti näyttää olevan paljonkin naisten suosiossa :(
      Ikävä
      79
      1173
    6. Haluatko S

      vielä yrittää?
      Ikävä
      59
      1168
    7. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      53
      1103
    8. Onkohan sulla enää tunteita

      kun nähdään seuraavan kerran? Niin hyvä fiilis on ollut viime aikoina, että se on nyt pahin pelkoni. Oletkohan unohtanut
      Ikävä
      36
      984
    9. Kylpyläsaaren Lomakylän kahvilaravintola

      Kävimme syömässä Kylpyläsaaressa. "Naudanliha burgeri" maksoi 18,90 euroa ja lisäksi limsa 4,50 euroa. Annoksen hinnaks
      Haapavesi
      46
      916
    10. Etkö ymmärrä että olen turhautunut

      kun ei etene. Auttaisit rakas vai onko kaikki vain kuvitelmiani omassa päässäni?
      Ikävä
      65
      854
    Aihe