Telenovela Lemmen viemää

sen ystävä

Nimimerkki Courteney kirjoittaa Lemmen Viemää - floppi? -ketjussa, että "Lemmen Viemää- foorumilla jolla käyn on keskusteltu aiheesta, ja tultu tulokseen, että SdL EI ole telenovela." (He pitävät sitä saippuasarjana.)

Kun häneltä kysytään telenovelan määritelmää, hän kopioi suomenkielisestä Wikipediasta artikkelin, jossa lukee, että se on tynkä.



Kyse on saksalaisesta telenovelasta Sturm der Liebe ja muutamat kirjoittajat ovat päättäneet tietää telenovelan genren paremmin, kuin sen tuottajayhtiö.



Alla on telenovelan määritelmä saksankielisestä Wikipediasta.

http://de.wikipedia.org/wiki/Telenovela



Siinä lukee kohdassa

Telenovelien ja saippuaoopperoiden ero


(Der Unterschied zwischen Telenovelas und Seifenopern)



Saippuaoopperan rakenne

...Saippuaooppera seuraa monia toisistaan täysin riippumattomia juonitarinoita tasa-arvoisesti määräämättömän ajan. Loppumattomasta juonesta johtuen näyttelijät vaihtuvat yhtenään.
Saippuaoopperat pyörivät loputtomasti juonikaaresta toiseen. Vain laskevat katsojaluvut voivat lopettaa saippuaoopperan. ..."



("...Aufbau der Seifenoper

Eine Seifenoper verfolgt viele voneinander völlig unabhängige Handlungen gleichberechtigt auf unbegrenzte Zeit. Aufgrund des nie endenden Plots wechselt die Besetzung ständig. Seifenopern spinnen sich endlos von einem Handlungsbogen zum nächsten. Einzig sinkende Zuschauerzahlen können die Handlung einer Seifenoper beenden. ..." )




Telenovelan rakenne


"Telenovelat on laadittu suurelle juonikaarelle. Sivuhenkilöt liittyvät tavalla tai toisella aina yhteen päähenkilöön - siten myös sivujuoni pääjuoneen. Tämä mahdollistaa niin sanotun multijuonen, mikä tarkoittaa, että useita juonikuvioita voidaan kertoa rinnakkain. Päänäyttelijät jäävät tällöin kevyesti etualalle. ..."



("...Telenovelas sind auf einem großen Handlungsbogen angelegt. Die Nebenfiguren verknüpfen sich auf die eine oder andere Art stets mit einer der Hauptfiguren - somit auch die Nebenhandlung mit der Haupthandlung. Dies ermöglicht den sogenannten Multiplot, d.h. mehrere Handlungsstränge können parallel erzählt werden. Die Hauptakteure bleiben hierbei leicht im Vordergrund. ..." )



Telenovelan pituudesta kirjoitetaan näin / käännös

Toisin kuin saippuaoopperoissa, telenovelilla on selvästi määritelty alku ja ennakolta lukkoon lyöty loppu. Normaalisti telenovelat kestävät vähintään neljä kuukautta - yksi vuosi (80 - 250 jaksoa). TÄMÄ RIIPPUU KUITENKIN JUONESTA, joten on telenovelia, joilla on vähemmän tai enemmän jaksoja."

Wikipedian telenovela-triviaosastossa lukee, että pisin latinalaisamerikkalainen telenovela on Meksikossa tuotettu (1974-1977) "Mundo de juguete", jossa on 605 jaksoa.

(Mit 605 Kapitel hält "Mundo de juguete" [von 1974-1977 in Mexiko produziert] den Rekord als längste lateinamerikanische Telenovela.)







Telenovelan ja saippuaoopperan ensisijainen ero on siis juonen rakenne ja toissijainen ero on sarjan pituus.




Saippuaoopperoita ovat juonirakenteeseen perustuen esim. TV-sarjat Kauniit ja rohkeat ja Tunteita ja tuoksuja.

Lemmen viemän juoni rakentuu Wikipediassa määritellyn telenovelan juonen mukaisesti.



Courteney vastaa telenovelan määritelmää kysyneelle, että "No, on se (onko LV telenovela) varmaan hiukan vaikea sanoa, jos ei edes tiedä mikä telenovela on"

Ymmärtääkö Courteney itse, mikä telenovela on?

2

913

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Courteney

      En nyt mitenkään tarkoita arvostella toimiasi, mutta onko se, että tunnet tuon viestiketjun aloituksen kirjoittajan, riittävä syy poistaa viesti, jossa kerron, miksi Lemmen Viemää ei ole mielestäni telenovela? Sittenhän tuo Leenankin kirjoittama viesti tulisi poistaa, eikö?

      Mutta jos täällä ei voi kirjoittaa faktoja, niin sanotaan se nyt vaikka näin: Lemmen Viemää ei ole mielestäni telenovela; se on liian pitkä, tehty euroopassa ja se on saksankielinen. Jokainen, joka on telenoveloihin tarkemmin perehtynyt, huomaa kyllä että Lemmen Viemästä puuttuu telenoveloille olennainen intohimo ja juoni. Niin se vain on. Faktat voivat sanoa mitä tahansa, mutta kyllä sen jo katsomalla huomaa. Korrektimpaa olisi kai sanoa, että Lemmen Viemää ei vastaa sisällöltään telenovelan "vaatimuksia". Siinä se.

      Rhanna, jos sinulla ei ole mitään tekemistä tuon viestiketjun poistamisen kanssa, niin anteeksi :) Ei, enkä arvostele ylläpidon tai sheriffien toimintaa.

      • Rhanna

        Jotta saadaan rauha palstalle, sovitaanko että ei ryhdytä riitelemään ja kinaamaan siitä onko LV telenovela vai ei. Sarjan tuotantoyhtiö on määritellyt sarjan sellaiseksi, joten siihen on tyytyminen. Totta on se, että alunperin telenoveliksi on varmaankin juuri luokiteltu nämä Latinalaisen Amerikan sarjat, mutta sen jälkeen telenovelat ovat levinneet muuallekin maailmaan. Esim. nelosella parhaillaan uusintana pyörivä sarja Anastasia on myös telenovela, vaikka ei espanjankielinen olekaan. LV puolestaan on Keski-Eurooppalainen telenovela, joten ei mielestäni sarjassa kuulukaan olla niin intohimoinen kuin vastaava telenovela Latinalaisesta-Amerikasta.

        Jos ajatellaan noita ensimmäisessä viestissä esitettyjä telenovelan vaatimuksia, LV täyttää ne mielestäni kiitettävästi, koska telenovelassahan kaikki juonet liittyvät toisiinsa (kuten nyt tässä LV:ssä jos sarjaa vakituisesti seuraa ja on kärryillä mukana juonikuvioissa) ja saippuasarjassa voidaan seurata useampaa juonta yhtä aikaa ja niiden ei välttämättä tarvitse liittyä toisiinsa.

        Tätä asiaa on turha "jauhaa" enempää, se ei tästä muuksi muutu. Aina tulee olemaan niitä jotka väittävät että LV ei ole telenovela ja meitä jotka sen telenovelaksi luokittelevat.


    Ketjusta on poistettu 4 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      105
      1746
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      81
      1367
    3. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      5
      1272
    4. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      92
      1240
    5. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      144
      1233
    6. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      22
      1136
    7. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      11
      1127
    8. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      590
      1094
    9. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      6
      1014
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      11
      934
    Aihe